Találatok a következő kifejezésre: Korai terhességnél -8. hét (3 db)

Létezik hogy korai terhességnél (6-7-8 hét) nagy eltérés legyen különböző orvosnál végzett uh-n?

Tehát elképzelhető hogy 20-22 mm-es embrió a mérések ellenére mégsincs 8 hét 3-4-5 napos hanem csak 7 hetes? Ekkora különbség (1 cm) létezik ilyen kicsi terhességnél? Ezekben a táblázatokban szoktam nézni, de ekkorát nem tévedhetnek nem? Kinek mit mondott erről az orvosa, hogy ilyenkor hány nap eltérés lehet? http://piszenpisze.hu/tablazatok/magzati-ulomeretek-crl/

Legjobb válasz: Persze, minden gép más! Minden orvos másképp mér, nekem volt hogy 1 vizsgálat alatt 3x mérte a fejét, és mindd a háromszor más eredmény jött ki, +- 5-7 nap. Az a lényeg nõjjön, szíve dobogjon, akkor gondd nincs!

Persze, minden gép más! Minden orvos másképp mér, nekem volt hogy 1 vizsgálat alatt 3x mérte a fejét, és mindd a háromszor más eredmény jött ki, +- 5-7 nap. Az a lényeg nõjjön, szíve dobogjon, akkor gondd nincs!
A kérdező hozzászólása: Azt én is tudom hogy nagyobb terhességnél így nincs jelentõsége pár mm-nek és így néhány napnak. Nekem is mindegyik gyermekemnél úgy volt hogy a fejük alapján pl. 22 hetesek voltak minden más méret meg csak 21 hét sõt, 20. Engem kifejezetten így kis terhességnél érdekelne, várok még válaszokat, lehet hogy én nem tudom jól.
Az UH csak becslés, még ilyen korai terhességnél is. A 12. heti UH-n úgyis megint változtatnak.
A kérdező hozzászólása: Becslés?? Hát nem tudom, akkor a tarkóredõ mérést is miért csinálják vajon? Tudom hogy ott is van hibaszázalék na de nem végeznék rutinszerûen és kötelezõen ha csupán egy véletlen becslés lenne nem?? Nekem azt mondta mind a 2 orvosom hogy 12.hét elõtt nagy biztonsággal megmondható Uh-n a terhesség kora tehát heteket nem tévedhetnek azért maximum pár napot.
Én egy napon voltam korai terhesség megállapításán egy komoly uh géppel rendelkezõ helyen, meg a dokimnál sztks rendelésen(nem így tervrztük, így jött össze) a komoly gépes helyen láttunk szívhangot, lemérte, megállapította, hogy 7 hetes a magzat(aznap töltöttem), majd a dokm 1 óra múlva közölte, hogy nagyjából 5 hetes lehetek:-) :-) ..beutalt komoly gépesre, 1 hét múlva érdekes 8 hetesnek megfelelõ embryo, szívhanggal mindennel...gép és gép között ennyi a különbség... 9hkm
Sziasztok. Lehet tudni kismamik hogy mi lett veletek? Kicsit en is aggodom csutprtokon 5.6mm volt az embrio ra 6 napra 8.2mm persze ket kulon orvosnal. En azt olvasgatom napi 1 mm a normalis novekedes, ezert tegnap legalabb 11 mmesnek kellett volna lennie, vagy ha tegnap ugyanaz vizsgal meg mint multheten akkor nem 8.2 hanem tobb lett volna? Aggodok.

Második terhességnél a méh a 8 hét körül mekkora körülbelül?

Legjobb válasz: Ez engem is érdekelne. Neked is látványos már a pocakod? Nekem akkora, mintha legalább 3 hónapos lennék.

Ez engem is érdekelne. Neked is látványos már a pocakod? Nekem akkora, mintha legalább 3 hónapos lennék.
A kérdező hozzászólása: szia nekem második baba molettebb alkat vagyok, de már a lányomnál( 2 éves) is a 8 hét körül egy csípõnadrágomat már nem tudtam becipzározni , pedig nem híztam az idõ alatt, most felpróbáltam egy gatyómat és hát elég kényelmetlen derékban, most sem híztam semmit még, azért érdekelne nem akarok beképzelni semmit, de azt mondják a második terhesség hamarébb kezd látszódni.
Én nagyon vékony vagyok, 173 cm-hez 55 kiló, nekem is második, és már páran rákérdeztek, h csak nem babát várok, mert mintha nõne a pocakom. Szóval, igen, valószínû, másodiknál jobban látszódik. Elsõ voltam.
Elsõ gyerekkel 24 hét körül kezdett látszani, másodikkal 20 körül, harmadikkal 13 körül. Persze a nadrágok engem is szorítottak már, de azt rajtam kívül senki nem látta... Vékony vagyok amúgy. Szerintem a méh ugyanakkora, csak a szövetek lazulnak, így a belek jobban ki tudnak türemkedni. Nekem mindháromszor félidõben érte el a köldök magasságát a méh. (Ahogy a nagykönyvben is van)
A kérdező hozzászólása: hihetetlen amúgy ezek szerint nem kell adni arra hogy ki vékony ki molettebb kicsit, , nekem a 12 hét körül az elsõvel már szép kerek pocakom volt, egyértelmûen kismama has hiába nem vagyok sovány !
A méhed ugyanakkora az 5. terhességnél is, legfeljebb jobban kidomborodik, mivel az izmok lazábbak.Ám ezt is embere válogatja.Én a 3. babát várom, a 14. hetet kezdem, és anyukám se látta rajtam, hogy terhes vagyok.Igaz, nekem a 2. babánál is sokkal kisebb volt a hasam, amikor szülni mentem is kb. 7 hósnak nézett ki.

Korai terhességnél (5. -8. hét) is létezik olyan, hogy vki nem tud rendesen éjszaka aludni, mert nyomás érez, ott lent a "babánál"?

Legjobb válasz: Hát nem tudom, mert én észre sem vettem akkoriban. azért ha mész dokihoz említs neki ezt a "nyomást", panaszként, biztos tud rá mondani valamit.

Hát nem tudom, mert én észre sem vettem akkoriban. azért ha mész dokihoz említs neki ezt a "nyomást", panaszként, biztos tud rá mondani valamit.
Szerintem nem a baba nyom, mivel még egy néhány mm-es embrióról beszélünk.Próbálj meg kényelmes testhelyzetet keresni éjszakára.Sokunknak az válik be, ha egy párnát gyûrünk a lábunk közé, és csak úgy tudunk kényelmesen aludni.Az is lehet hogy éppen az elsõ állandóan pisilni kell szakaszban vagy, és azt a nyomást érzed.
Valószínûleg a méhed átalakulását, növekedését érzed. A baba még nem "nyomhat", de én is éreztem ilyen feszítõ érzést az elején. 28 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek!
Szerintem is inkabb az allando holyagfeszulest erezheted.Mi 7 hetesek es 2 naposak vagyunk.....nekem kb 1 hete csokkent ez az allando pisilesi inger, es en sem tudtam ejszakankent aludni, es majd' meg zavarodtam mar csak attol, h milyen jo izuen alszik a ferjem.ne aggodj!szerintem ez igy normalis. Most viszont birnak non - stop aludni reggeltol estig.... Boldog baba varast!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!