Találatok a következő kifejezésre: Korai terhesség az (165 db)

Mennyire jellemző tünet korai terhességnek az hogy kék eres a karom?

negativ a tesztem,tudom önmagában ez nagyon kevés tünet de az elsö terhességemnél jellemzö volt.fáj a derekam és kissé görcsölök is.mensim rendszertelen szoval nincs mit várjak.azt gondolom talán mensi elötti jelek lehetnek,de már nem mensistem rég ota rendesen se vagyis 1 éve szültem tehát lassan 2 éve már,el is felejtettem milyen

Legjobb válasz: Hát én ilyen tünetrõl még nem hallottam. A mellen meg a hason látszanak jobban az erek terhesség alatt, de azis csak késõbb. Szerintem ez nem tünet, de javítsatok ki ha tévedek!

Hát én ilyen tünetrõl még nem hallottam. A mellen meg a hason látszanak jobban az erek terhesség alatt, de azis csak késõbb. Szerintem ez nem tünet, de javítsatok ki ha tévedek!
A kérdező hozzászólása: igazából arra akartam kitérni hgoy közelgö mensi miatt lehet-e?olyan kék a csuklom meg a karom mint amikor terhes voltam, érdekes.igen a mellem és lábomom eröteljesebbek voltak de nekem a karomon is.szoval javitoma kerdest: mensi elött tapasztaltatok ilyent?
én sem mensi elõtt, sem terhesség elõtt nem halottam ilyesmirõl. szerintem nincs összefüggés. 40 hetes kismama a második babával
Semennyire nem jellemzõ.Tudom h reménykedsz, de ne képzelj bele dolgokat olyasmibe, aminek nincs értelme.
Mint tünet még soha de soha nem hallottam ilyenrõl. Nekem is eres lett a karom, combom amikor terhes voltam de csak akkor amikor már nagy súlygyarapodásnál tartottam és emiatt. Mindenesetre terhesség jeleként abszolút nem tudom elképzelni ...
Ekkora hülyeséget se hallottam még:) )DDDD
A kérdező hozzászólása: most minek nevettek ki?amikor terhesek vagyunk akkor megnö a vértérfogatunk és ez a karon is jól látszodik, nekem mindenem csupa ér volt.és a csuklomnál pedig nagyon .nektek nem volt ilyen?

Befolyásolja a korai terhességet ha az anya fizikai munkát végez (pl. cipekedés, egész nap járkálás), árthat a babának?

Legjobb válasz: Szia! Huhh hát attól függ, mennyire korai az a terhesség. Elméletileg egy egészséges terhességet semmi sem szakíthat meg. Mindig ezzel szoktam nyugtatni azokat, akik elvetélnek. Ha nagyon nehéz fizikai munkát végzel és volt pozitív terhességi teszted keresd fel a nõgyógyászodat, õ pontosan meg tudja mondani meddig és mennyit cipekedhetsz :)

Szia! Huhh hát attól függ, mennyire korai az a terhesség. Elméletileg egy egészséges terhességet semmi sem szakíthat meg. Mindig ezzel szoktam nyugtatni azokat, akik elvetélnek. Ha nagyon nehéz fizikai munkát végzel és volt pozitív terhességi teszted keresd fel a nõgyógyászodat, õ pontosan meg tudja mondani meddig és mennyit cipekedhetsz :)
Azt szokták mondani, hogy nem szabad. Hallottam olyat, hogy valaki boltban dolgozott, terhes lett (pár hetes volt) és dobozokat pakolt. Ahogy emelgetett közben begörcsölt, elvetélt. Azóta is hiába próbálkoztak gyerekkel. Szóval szerintem jobb az óvatosság.
Szia!Én pékségben voltam dagasztó, cipeltem a liszteszsákokat és a tésztákat, nem volt semmi gondom sem vele, csak a fáradtság kínzott állandóan.De csak a 7. hétig dolgozhattam, mert a férjem nem engedte, hogy melózzak. 23hetes pocis
A járkálás biztos nem árt, de a cipekedés árthat.Ezt csak az orvos mondhatja meg.Függ az anya szervezetétõl, hozzá van-e szokva a cipekedéshez, függ a baba beágyazódásától stb. Ismertem olyan asszonyt ( ma már öreg), aki falusi lány létére terhes lett lányfejjel.A faluban ez nagy szégyen volt, akkor még az abortuszt sem engedélyezték.Ezért, hogy a baba elmenjen, a földön a legnehezebb munkákat végezte, emelgette a mázsás zsákokat, és egészséges gyereket szült. Ezért mondom, hogy laikus a kérdésedre nem tud biztos választ adni.
Az emelgetésnek, a harántcsíkolt izmokkal végzett munkának semmi köze a méh simaizomzatához. Elméletileg bármi olyat megtehetsz, ami nem okoz nagy rázkódást (maratoni futás sziklás terepen), vagy nagy oxigénhiányt (3000 méter fölötti hegymászás), túl magas vérnyomást. Tehát ha nem fáradsz ki nagyon a munkában, akkor végezheted. De ez egészséges terhességre áll. Ha a méhlepény a méhszájhoz közel tapadt meg, akkor kapádból veszélyeztetett terhes vagy. Ugyanez van ikrekkel. Az alacsony progeszteronszint is okozhat vetélést, vagy ha vérzel, barnázol, azzal is jobb inkább pihenni. Csak az orvos tudja megmondani, hogy mit szabad a te esetedben, és mit nem. A munkáltatód pedig nem kényszeríthet téged olyan munka végzésére, amit az orvosod megtilt, és el sem bocsáthat, mert a terhességed alatt védve vagy. ha megpbálná, semmiképpen ne menj bele közös megegyezéses távozásba, mert akkor te magadmondasz le a védettségrõl! Egy informatív cikk: http://www.mozgasvilag.hu/hirek/a_terhessegi_edzes/?id=70908 Igaz, a terhesség alatti sportról szól, de számodra most hasznos lehet.

Mennyire lehet megbízni az ultrahang által adott terhességi korban? Ha azt mutatja, hogy 36 hetes és 3 napos vagyok akkor tényleg annyi?

Legjobb válasz: Szia. Ebben a korban már egyáltalán nem pontos, mert az uh-os gép a mért értékek alapján kidob egy terhességi kort, és azért ilyenkor már a baba méretét jócskán befolyásolja a genetika. A legelsõ uh. a legpontosabb, egész terhesség alatt az a mérvadó.

Szia. Ebben a korban már egyáltalán nem pontos, mert az uh-os gép a mért értékek alapján kidob egy terhességi kort, és azért ilyenkor már a baba méretét jócskán befolyásolja a genetika. A legelsõ uh. a legpontosabb, egész terhesség alatt az a mérvadó.
Nem tényleg a gép a baba mért méretei alapján kiszámolja, hogy a magyar átlagember méreteihez képest mekkora korú lehet a magzat, de nem személyre szabott az uh készülék ezért mondják két hét ide -oda eltérés elõfordul.
A kérdező hozzászólása: Végül is az utsó mensi elsõ napja 2007.november.16 tehát augusztus 22-re vagyok kiírva a kiskönyvember 25.-e van nem tom miért viszont az uh szerint mikor a 36 hetesre mentem akkor mutatta a 3 napos értéket így meg augusztus 19 a szülés várható idõpontja most akkor mi van ilyenkor??? ?:D
Az, h majd ha kíváncsi lesz a világra az a baba, akkor kijön! :D Amúgy az UH-ra ilyenkor már tényleg ne adj!
A kérdező hozzászólása: persze ezt tudom amit leírtál.A 12.uh-n tényleg 12 hetes volt a baba tehát akkor nem volt eltérés.Csak az érdekel ha nem szülök meg addig akkor mikor indítják a szülést?melyik értékhez viszonyítva mert az nem jó ha sokat marad bent idõ után.Ezért félek egy kicsit meg aztán pánik is van mivel holnap leszek 39 hetes és azért már jöhetne bár csak 1 kg-ot híztam mégis nagyon nehéz.Jó babavárást mindenkinek.üdv
Az utolsó válaszoló vagyok. Az eredeti uh alapján meghatározott idõponthoz képest nézik, hogy mikor van a betöltött 40 hét, a többivel te ne is foglalkozz, csak azzal, ami a kiskönyvedben van. Ha holnap vagy betöltött 39 hetes, akkor egy hétig még biztosan nem vagy túlhordásban, indítani sem fognak (ha nincs egyéb ok, de ne legyen). Az, hogy mikor indítanak orvostól függ, van aki már két nap után, van aki a két hetet is megvárja, nagy átlagban én egy hét túlhordást engednek meg. Persze mindezt csak akkor, ha a magzatvíz tiszta. Ne is gondolkozz ezen, lehet, hogy már jövõhéten kint lesz a babád! Sok sikert!
Szerencsére ellenõrzik, h milyen a magzatvíz, és h van a baba. Ennek alapján hagynak rá 1-2 hetet, de orvosa válogatja, h mennyit. Ne aggódj ezen! Kitartás, már nincs sok! :)
Az a lényeg, hogy a szülésnek csak várható idõpontja van, pontosan meghatározható ideje nincs. Ha meg akar a babád születni, akkor megszületik majd. A legtöbb elsõ terhességnél úgyis túlhordja az ember pár nappal, az orvosok, tudják, hogy hány nap után kell beindítani a szülést.

Miért van 2 hét különbség a számított terhességi kor, és az ultrahang terhességi kor között?

A papíromon a számított terhességi kór 8 hét, uh terhességi kor 6 hét. Miért van ez?

Legjobb válasz: Sziasztok.Én a kisköny szerint Augusztus6-ra vagyok kiírva de UH-szerint julius 21-körül érkezik Bobó.Majd kiderûl de egy kicsit engem is zavar ez a külömbség.Mindegy fel készülök....juli 15-tõl bevezetjük a """rendkívüli állapotot"""".Boldog várakozást nektek:))

Sziasztok.Én a kisköny szerint Augusztus6-ra vagyok kiírva de UH-szerint julius 21-körül érkezik Bobó.Majd kiderûl de egy kicsit engem is zavar ez a külömbség.Mindegy fel készülök....juli 15-tõl bevezetjük a """rendkívüli állapotot"""".Boldog várakozást nektek:) )
Mert számolva az utolsó menzitõl 8hét telt el, viszont a baba csak 6hete létezik, ezért. Ott a méretét nézik a kicsinek.
Szia, nálam ugyanez a helyzet, hogy mensi szerint számolva vagyok kiírva máj. 28-ra, de Uh szerint jún 11. a szülés napja. Így most én sem tudom már, hogy akkor mikor szülök.
Nekem végig ingadozott a szülés idõpontja, az uh elég szubjektív, hakicsit arébbmozdul a doki keze, már kisebb/nagyobb lesz a baba mérete. A 12. hetes uh a legpontosabb (ha jól csinálták), nekem akkor 5 nappal volt kisebb a mensi alapján számolt kortól, és 4 nappal késõbb is született.
Szia!Mensi szerint 37 hetes vagyok és júni 16-ra vagyok kiírva, de uh szerint 35 hetes és júli 5-re vagyok kiírva!Ez is 2 hét!Majd csak megszületik valamikor!:) :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Neked is könnyû szülést!!!

Korai terhességben (4 hét és 1-2 nap) milyen az a pecsételő vérzés, ami akár rosszat is jelenthet?

2 nap késés után teszteltem negatívat. Ma viszont megjött délel?tt, de egész nap szinte semmi nincs, bocsi a részletekért, de a betéten hol rózsaszínes, hol halványbarnás foltok vannak, és inkébb vizes-folyásos az egész, semmiképp nem nevezném normális mensinek! És a hasam sem fáj!

Legjobb válasz: A pecsételõ vérzés olyan, mint mikor csak kis foltokban vérzel, nem nagy mennyiségben. De vérzés terhesség alatt akkor is felléphet, ha a babának semmi baja, fõleg a korai szakaszban. Ha úgy érzed, hogy nem olyan a mennyisége vagy az állaga, mint szokott, akkor menj el dokihoz. UH-n látni még nem fog semmit szerintem, nekem az 5. héten csak a petezsákot látta, de hátha meg tud nyugtatni, õ jobban ért ezekhez a vérzéses dolgokhoz, mint mi itt. Szorítok, hogy ott legyen a baba. 21 hetes kismama

A pecsételõ vérzés olyan, mint mikor csak kis foltokban vérzel, nem nagy mennyiségben. De vérzés terhesség alatt akkor is felléphet, ha a babának semmi baja, fõleg a korai szakaszban. Ha úgy érzed, hogy nem olyan a mennyisége vagy az állaga, mint szokott, akkor menj el dokihoz. UH-n látni még nem fog semmit szerintem, nekem az 5. héten csak a petezsákot látta, de hátha meg tud nyugtatni, õ jobban ért ezekhez a vérzéses dolgokhoz, mint mi itt. Szorítok, hogy ott legyen a baba. 21 hetes kismama
Én úgy tudom hogy akkor van baj ha a vérzés élénk piros színû.Ha csak pecsételõ és barnás, még lehetsz terhes és nem biztos hogy baj van.
Nem értek egyet az utólsó válaszolóval. Nekem egyetlen barnás foltom volt, másnap csináltak ultrahangot, ahol kiderült, hogy a baba már régen nem él ez a 11. héten volt minden görcs nélkül.
Hát... még bármi lehet. Pár nap múlva tesztelj újra a reggeli elsõbõl, bár szerintem meg fog jönni.
A kérdező hozzászólása: ... bocsánat, valami hiba lépett a mûveletbe! :-) Szóval, szerintetek megjön normálisan, vagy lehet hogy mégis baba, csak a teszt még nem mutatta? 15 napja volt peteérésem!

Korai terhesség esetén milyen vastag a méhnyálkahártya? Mondjuk az 5. héten. A 2 mm-es petezsák normális? Van esély, hogy megmarad vagy lesz benne embrió?

Legjobb válasz: 4 hetesen 4 naposan volt 14mm a nyálkahártya és 3mm-es a petezsák. Persze hogy van esély rá! És normális a 2mm-es petezsák is, korai a terhesség. Üdv 7hónapos kislány anyukája

4 hetesen 4 naposan volt 14mm a nyálkahártya és 3mm-es a petezsák. Persze hogy van esély rá! És normális a 2mm-es petezsák is, korai a terhesség. Üdv 7hónapos kislány anyukája
Lesz ott baba nyugi!!4+4en nekem 12mm nyálkahártya volt petezsák sehol csak gest.gyûrû és most 15hetes a pocilakó:-)

Mi az a korai terhesség? Mit nevezünk így?

Legjobb válasz: Amíg nincs szívhang kora terhességnek nevezzük az állapotot. Ez körülbelül a 6.-7. hétig tart. Ilyenkor még embrió sincsen, és életjel sem. Szikhólyagból, embriócsomóból, petezsákból tudja megállapítani az orvos a koraterhességet. Ilyenkor annyira sérülékeny még, hogy önmagától egy késõbbi menstruációval kiürülhet.A megtermékenyült petesejtewk több mint 50%-ával ez történik, de sokan nem is tudnak róla hogy elindult valami. Ha a koraterhesség így végzõdik, azt biokémiai terhességnek hívjuk.

Amíg nincs szívhang kora terhességnek nevezzük az állapotot. Ez körülbelül a 6.-7. hétig tart. Ilyenkor még embrió sincsen, és életjel sem. Szikhólyagból, embriócsomóból, petezsákból tudja megállapítani az orvos a koraterhességet. Ilyenkor annyira sérülékeny még, hogy önmagától egy késõbbi menstruációval kiürülhet.A megtermékenyült petesejtewk több mint 50%-ával ez történik, de sokan nem is tudnak róla hogy elindult valami. Ha a koraterhesség így végzõdik, azt biokémiai terhességnek hívjuk.
Amikor még nincs szívhang.

Hogyan szamoljak a terhesseg idejet es a magzat korat? Hogyhogy az nem ugyanannyi?

Most hallottam eloszor arrol, hogy a tehesseg es a magzat kora nem ugyanannyi. Szoval valaki X hetes terhes akkor a magzat nem X hetes, hanem attol eltero? Ez hogy lehet? Letezik mondjuk 12 hetes terhes es 10 hetes magzat? Ahhoz mikor kellett szexelni?

Legjobb válasz: Tehat a terhesseget Az utolso mensi elo napjatol szamitjak 40 hetre, es kb ha ciklus kozepen van peteeres, tehat akkor fogan meg a baba, 28 napos ciklus eseten 2 het. Tehat igen ha te 12 hetes tehes vagy akkor a magzat csak 10 hetes, mert igazabol a terhesseg elso 2 heteben nem is vagy terhes, csak ezt igy szamoljak. Remelem ertheto volt :) Szep napot!

Tehat a terhesseget Az utolso mensi elo napjatol szamitjak 40 hetre, es kb ha ciklus kozepen van peteeres, tehat akkor fogan meg a baba, 28 napos ciklus eseten 2 het. Tehat igen ha te 12 hetes tehes vagy akkor a magzat csak 10 hetes, mert igazabol a terhesseg elso 2 heteben nem is vagy terhes, csak ezt igy szamoljak. Remelem ertheto volt :) Szep napot!
Én észre se vettem hogy módosította a szülési dátumot a dokim. Valószínû azért, mert az utolsó mensi napja kedd volt, a fogantatásé (genetikai UH szerint) meg szerda, így pont 1 nappal késõbbre vagyok kiírva. Mellékesen én feljegyeztem a szeretkezéseket és tényleg, a genetikai alapján kijött dátum lehetséges. Még nem szültem meg, jövõ hét szerdára vagyok kiírva.
Az elso a legpontosabb. A babak spontan megindulasabol erre nem lehet igazabol kovetkeztetni, mert 38-42 het kozott barmikor johetnek, illetve altalaban akkor indul meg a szules magatol, ezt soha sem lehet pontosan megjosolni. De mondjuk egyes vizsgalatok idopontja miatt nagyon jo, ha pontosan be van love a terhessegi kor, mert az elso csoportban levo orvosok tobbsege azt is mondja, hogy azert sikerul sok afp vizsgalat rosszul, mert rosszul van meghatarozva a terhessegi kor es emiatt rossz idoben vegzik a vizsgalatot, emiatt rosszabb eredmeny szuletik, mint szuletett volna, ha jo idoben vegzik el. (Az egy masik dolog, hogy sok orvos kb semmibe sem veszi az afp-t, mert elegge elavult, vannak mar jobb vizsgalatok.) De egy kismamanak sem hianyzik egy felesleges, rossz afp eredmeny es az amiatti izgulas, esetleg magzatviz mintavetel, amire talan nem is lett volna szukseg, ha pontosan van meghatarozva a terhessegi kor es nem 1-2 hettel kesobb/korabban veszik le a vert hozza. Szoval igen, szerintem lenne jelentosege tobb szempontbol is az egyseges rendszer bevezetesenek.
A kérdező hozzászólása: 12:43 Es a 3 modszer kozul melyik volt pontosabb, az kiderult?
Nem az utolsonak szantam, hanem az utolso elotti kommenthez akartam hozzafuzni.
Utolsonak: sok helyen igy csinaljak, de a legtobb helyen meg mindig nem. En pl kulfoldon vartam mindket babat es ott ez volt az alap, a mensi alapjan szamitott terhessegi kort csak addig vettek figyelembe, amig el nem keszult a 12 hetes uh, ott pontositottak a szules varhato datumat a baba merete alapjan (nekem sem kozepidoben volt peteeres es napra pontosan belottek ezt). Viszont a masodik terhesseg alatt forumoztam magyar kismamakkal, kb 30-an voltak. Es 3 fele modszer volt a magyar orvosoknal: - egy reszuk modositotta a 12 hetes uh alapjan, ahogy nalam is - masik reszuket egyaltalan nem erdekelte, hiaba tert el a baba merete, maradt a mensi szerinti kor - harmadik reszuk meg az egesz terhesseg alatt modositgatta ossze-vissza, volt, akinek meg 36 hetesen is atirtak a varhato szuletesi datumat csupan azert, mert nagynak tunt a baba a 36 hetes uh-n. Ez csak azert volt ciki, mert hiaba tudta az anyuka napra pontosan a baba fogantatasi datumat es a terhessege pontos korat, az orvosat nem erdekelte, 38 hetesen 40 hetesnek titulalta, korhazba fektette, 1 heten at probalta meginditani a szulest, az anyuka az utolso ket napban mar vegig vajudott, de a baba nem indult meg, a mehszaj nem akart nyilni. Nyilvan azert, mert meg akkor valojaban 39 hetes volt, szoval lett volna meg ideje, a termeszet meg nem azt akarta amit a doki. Addig szulesztettek az anyukat, mig a sok oxytocin hatasara a baba belekakilt a magzatvizbe es csaszarozni kellett. Hat ilyen is van. Csak azert irtam le, mert nekem nagyon furcsa, hogy mindenki profi, hozzaerto szulesznek tartja magat, elvileg folyamatosan frissitik a tudasukat mindenfele tovabbkepzesen, a kismamaktol zokszo nelkul veszik el a tudasukert kapot 8-10 ezreket egy vizsgalatert es akar ennek a tizszereset a szulesert, de addig meg nem jutottak el, hogy egy komoly tanulmanyokra alapozott es mashol mar evek ota alkalmazott modszert egysegesen bevezessenek es alkalmazzanak.
Kedves utolsó, bocs, de számomra nem világos, miért is nem értesz egyet azzal, amit ide leírtunk, hiszen ugyanazt írtad le:S A 13. hétig NEKED is utolsó mensi alapján számoltak, TE IS annyi idõs terhes voltál, amennyit a mensi alapján néztek. Az, hogy késõbb korrigálnak nem változtat a bevett rendszeren! És a baba kora MINDIG kevesebb, mint amennyi a terhesség kora, még akkor is, ha korrigálnak, ugyanis az uh gépek is úgy vannak beállítva, hogy a magzat kora azonos legyen a terhességi korral. Tehát az uh-s méretek alapján 12 hetes magzat a valóságban 10 hetes. Ahogy egy 4 hetes magzat is valójában csak 2 hetes. Ez a korrigálástól független, csak gépi beállítás.
Bocs, de én nem értek egyet a leírtakkal. Nekem az utolsó menstruációm 2010.december 14-én volt. A tüszõrepedésem 2011.01.03-án, tehát nem a szokásos 14 napra, hanem 21 napra. A terhességemet a 13.hétig a dec.14-hez nézték, akkor viszont a genetikai ultrahangon megállapították, hogy a magzat a méretei alapján 12 hetes. Tehát hiába tudtam én, hogy egy héttel "fiatalabb" terhes vagyok, a pontos idõt csak ekkor állították be. A magzat méreteit is a terhesség idejéhez igazítják, nem létezik két különbözõ hét, ha a magzat úgy fejlõdik ahogyan kell (se nem jobban, se nem rosszabbul), akkor az õ kora megegyezik a terhesség korával. Az viszont igaz, hogy a 12.hét az az idõ, amikor a legjobban be tudják lõni a pontos korát, mert utána sokat változhat. Nekem most a 17.héten napra pontosan annyi hetes és napos volt a méretei alapján, mint amennyi a terhességem, a késõi tüszõrepedés figyelembevételével.
Az elsõ válaszhoz csatlakozom, annyit tennék csak hozzá, hogy azért így számolnak, mert az utolsó menstruációt biztosan lehet tudni, hogy mikor volt, míg a peteérés bizonytalan, hiszen a ciklus bármelyik napján lehet peteérés. Igaz, sokkal kisebb esélye van a ciklus nem termékeny napjain, de azért esély van. Így minden kismama már a megtermékenyülés elõtt kb. két hetes terhes:)
A kérdező hozzászólása: Igen az. Koszonom.
hát nemis fogják megváltoztatni az idöpontot azértvan az idöpontok között a kb 2 hét eltérés ritka mikor pontos vagy menstuácio elött 2hét vagy után 2 hét a baba kora a terhességtöl de ezt goggle-ben is meglehet találni mert a a terhességem kora nem egyezett hisz akkora mikora esett azon a héten nem szekszeltam de elmagyarásztáknagyonsokan és utána jártam igy nemtuggyák pontosan megmondani a baba korát hisz 2 hegyforma terhesség nem nagyon van ezzel 3-om orvosnál jártam

Tanácstalan vagyok. Korai terhességet összelehet téveszteni cystával UH-on? Mikor mutat ki biztosan egy terhességet az UH?

UH-papíron ez szerepel:j.o.ov.nagys:45*31 mm,benne több hangárnyékot adó,kb 12mm cystikus képlet,k.m.n petevezeték cysták.Kevés mensesem volt(két nap,kevés vér,inkább barnázás).

Legjobb válasz: Nem lehet összetéveszteni. Neked a petefészekben találtak cisztát,az embrió pedig a méhfalba ágyazódik be.Szerintem a beágyazódást követõ egy-két héten belül már biztosan ki lehet mutatni a terhességet.3 hetesen már szívhangja van.Ha bizonytalan vagy, nézz meg egy tesztet!Remélem tudtam segíteni.

Nem lehet összetéveszteni. Neked a petefészekben találtak cisztát, az embrió pedig a méhfalba ágyazódik be.Szerintem a beágyazódást követõ egy-két héten belül már biztosan ki lehet mutatni a terhességet.3 hetesen már szívhangja van.Ha bizonytalan vagy, nézz meg egy tesztet!Remélem tudtam segíteni.
Nem kötekedni akarok, de ideális esetben ágyazódik be a méhfalba. A többi méhenkívüli terhesség, ha embrióról van szó. Itt úgy néz ki, cysta van, nem baba. Ha ott lenne a babád, kedves kérdezõ, már kórházban lennél. Nyugodj meg, biztos kapsz erre vmi kezelést.
Bocs, a lényeg lemaradt: az "ov." a petefészek rövidítése, ezért írta az elsõ válaszoló a méhfalba ágyazódást.
Sajnos a méhen kívüli terhességet se lehet összekeverni a cisztával.A cisztában csak folyadék van, így más képet ad.Az UH-t végzõ szakorvos már észrevette volna ha van terhesség.
A méhnyálka hártya vastagsága utalhat terhességre, de nincs olyan vastagság ami egyértelmûen és biztosan terhességet jelent.
A kérdező hozzászólása: És mensi elõtt is ilyen vastag esetleg?
A nyálkahártya megvastagodása a közelgõ menstruációra is utalhat.A dokinak látnia kellett volna ha terhes úgyhogy lehet csak késik neki. Nem mondott semmi konkrétat az orvos?
A kérdező hozzászólása: Azt mondta, hogy csak azt látja, hogy nagyon meg van vastagodva a méh nyálkahártyája.De nagyon korai terhességnél, esetleg beágyazódáskor nem is láthatna mást, nem?
Nekem 17 mm volt a nem várt után 13 nappal és terhes voltam! Bár nekem a tesztem is pozitív volt.
A vélt fogamzás után 20-25 nappal lehet a terheségbõl már valamit látni az ultrahangon. A tesztek elõbb "látnak" jó pár nappal mint a dokik. Így marad a várakozó álláspont.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!