Találatok a következő kifejezésre: Korai lenne lenni (1106 db)

Minden reggel mérem a hömet! a skála 36.2-töl van számozva nekem meg álltalában 35.8 körül szokott lenni és már lassan egy hónapja nem is ment feljebb36.6-nál! az gáz? az ovu sem mutat semmit

Legjobb válasz: Nem gáz, nekem is szokott 36 alatt lenni, általában pé elõtt. Egyébként a hõmérséklet emelkedése a pé-nél nem azt jelenti, h muszáj 37 körül lennie, hanem azt, hogy a tested átlaghõmérsékletéhez képest magasabb. Az ovu alatt mit értesz? Mikroszkópot vagy pisilõs tesztet?

Nem gáz, nekem is szokott 36 alatt lenni, általában pé elõtt. Egyébként a hõmérséklet emelkedése a pé-nél nem azt jelenti, h muszáj 37 körül lennie, hanem azt, hogy a tested átlaghõmérsékletéhez képest magasabb. Az ovu alatt mit értesz? Mikroszkópot vagy pisilõs tesztet?
A kérdező hozzászólása: mikroszkopot
Egyáltalán nem gáz, mindenkinek más az alaphõje.
http://www.babatervezok.ottthona.net Leo kiértékeli a görbédet!! nagyon jó oldal nézz be! és a hõnek tényleg nem muszáj 37 -nek lennie. Nekem 36.2 volt peteéréskor és 36.8 tüszõrepedéskor.

Ezek korai tünetek lennének?

Szóval szombat éjjel és vasárnap reggel voltunk együtt, a mensim utolsó napján (nagyon rendszertelen a ciklusom egyébként). Kb szerda-csütörtök környékén enyhe menzesz elõttihez hasonló alhasi fájdalmam jelentkezett, ami hellyel-közzel most is tart, de már nem olyan intenzív. Bár az éjszakákat többnyire végigalszom, az utóbbi pár napban délután is le kellett dõlnöm egy órácskára. Többet járok pisilni, mint eddig, valamint sûrû, fehér, szagtalan folyásom van. Most mértem hõt, 36,7 fok volt. A vérnyomásom kissé magasabb, mint szokott lenni, 120-130 között van a szokásos 90-100 helyett. Az ízületeim is fájnak kissé. Az lenne a kérdésem, hogy jelentkezhetnek-e ennyire korán (kevesebb, mint egy hét alatt) az ilyen jellegû tünetek, illetve mikor érdemes tesztelnem?

Legjobb válasz: Ez korai lenne eléggé.. Tesztelj akkor, ha jövõ hónapban nem jön meg idõben.

Ez korai lenne eléggé.. Tesztelj akkor, ha jövõ hónapban nem jön meg idõben.
Kb. 9. napon kezdõdik a beágyazódás és a 14. napig befejezõdik ha jól tudom, elõtte nem lehetséges, hogy tünetet okozzon.

Mi az oka, hogy múlt hónapban 24. napra jött meg a menstruációm, de amúgy mindíg 28 naposak szoktak lenni? És így hogyan befolyásolja a peteérésemet? Attól még ugyanúgy a 14. nap körül kell lennie?

Idegesség is előrehozhatja a vérzést?

Legjobb válasz: Úgy van, ahogy az elsõ is írta. A luterális szakasz a fix, az általában 14 napos, tehát ha most 24 napra jött meg, akkor vagy nem volt peteérésed, vagy korábban volt, a 10. nap körül. Azt pedig nem lehet megmondani, hogy a késõbbiekben hogy fogsz menstruálni.

Úgy van, ahogy az elsõ is írta. A luterális szakasz a fix, az általában 14 napos, tehát ha most 24 napra jött meg, akkor vagy nem volt peteérésed, vagy korábban volt, a 10. nap körül. Azt pedig nem lehet megmondani, hogy a késõbbiekben hogy fogsz menstruálni.
Vagy egyáltalán nem volt peteérésed, vagy korábban volt, mint szokott lenni. A luteáris fázis úgy jó, ha 14 nap, így esik általában egy 28 napos ciklusnál pont félidõre a peteérés. Ha ebbõl indulunk ki, akkor lehetett a peteérésed akár a 10. napon is. Az idegesség pedig megzavarhatja a ciklust, igen.
A kérdező hozzászólása: Csak azért volt furcsa, mert szinte mindíg 28. napra jött meg. Lehetett ez egy kivételes hónap, és továbbra is 28.napra jön meg?

Fiam (7) gyakran felrevonul es jatszik a pömpijével. Allandoan kerdezi hogy hogy születik a gyerek, meg hogy anno öt hogy csinaltuk. Ez már a pubertás-kor eleje lenne, vagy valami zavar van nála? Hallottam hogy van korai pubertás?

Legjobb válasz: Érdemes lene beszerezned a Sehány éves éves kislány c. mesés, születésrõl szóló könyvet. Ebbõl könnyen szépen, õszintén tudsz neki válaszolni. Ízléses képek vannak benne. Kisfiad rájött, hogy amit csinál magának az jó. A születés meg fogantatásra való kíváncsiság is teljesen rendben van. Ha a maszturbáció akadályozza a mindennapi tevékenységében és nem csupán unalom ûzés, akkor számít kórosnak. Az, hogy hirtelen elkezdi érdekelni, hogy hogyan történnek a dolgok, lehet attól, hogy suliban (vagy ha még ovis az oviban), unokatesóktól, játszótéren hallhatott valamit errõl. A korai pubertás nem viselkedésben, hanem a nemi jellegzetességek korai kialakulásában nyilvánul meg. Ilyen a korai nemi tájéki szõrösödés, kislányoknál hamarabb kezd nõni a cici a fiúknál az arcszõrzet. Ez már kivizsgálandó esetenként kezelendõ rendellenesség is lehet.

Érdemes lene beszerezned a Sehány éves éves kislány c. mesés, születésrõl szóló könyvet. Ebbõl könnyen szépen, õszintén tudsz neki válaszolni. Ízléses képek vannak benne. Kisfiad rájött, hogy amit csinál magának az jó. A születés meg fogantatásra való kíváncsiság is teljesen rendben van. Ha a maszturbáció akadályozza a mindennapi tevékenységében és nem csupán unalom ûzés, akkor számít kórosnak. Az, hogy hirtelen elkezdi érdekelni, hogy hogyan történnek a dolgok, lehet attól, hogy suliban (vagy ha még ovis az oviban), unokatesóktól, játszótéren hallhatott valamit errõl. A korai pubertás nem viselkedésben, hanem a nemi jellegzetességek korai kialakulásában nyilvánul meg. Ilyen a korai nemi tájéki szõrösödés, kislányoknál hamarabb kezd nõni a cici a fiúknál az arcszõrzet. Ez már kivizsgálandó esetenként kezelendõ rendellenesség is lehet.
Szerintem ez teljesen normális, fel kell fedeznie a testét, természetes, hogy megfogalmazódnak benne kérdések az élettel, akár a nemiséggel kapcsolatban is. Ez így van jól szerintem, bár nem vagyok szakember.. Engedni kell neki, hogy játsszon magával, fõleg, ha félrevonul és ezzel mást nem zavar. Fogalmam sincs pontosan mikortól kezdõdik a pubertás, de már egy ovis kisgyerek is simán kérdez olyat, amitõl sok szülõ zavarba jön. Mindenre õszintén kell válaszolni, a maga szintjén, amit már megért..nem kell túl tudományosra fogni, csak arra válaszolni, amit kérdez. Szerintem nincs okod aggodalomra! :)
Így van, ez teljesen normális. Egyre érettebb lesz, egyre több és komolyabb dolgok kezdik érdekelni. Ne szégyenlõsködj, bármit kérdez, válaszolj neki, persze a maga kis értelmi szintjén. Nem kell neki hazudni, és virágokról meg méhekrõl hablatyolni, kezeld teljesen természetes témaként, hiszen az is. Így majd késõbb is könnyebb lesz errõl beszélni, és ha problémája lesz, könnyebben fordul majd hozzád tanácsért.
Teljesen átlagos azért 'játszik' mert jó érzés neki, ilyenkor nem szabasd rászólni mert 1 életre szóló szexuális zavart okozhat. Beszéld meg vel hogy mások elõtt ilyet nem illik és ha épp rosszkor kezd rá tereld el a figyelmét, azt is minden gyerek megkérdi hogy született ilyenkor jön a gólya hozott, apu a baba bolt vett és berakott anyu pocijába....szöveg. http://www.webbeteg.hu/cikkek/csecsemo_gyermekneveles/9322/g..
A kérdező hozzászólása: Oke, köszönöm a vàlaszokat, nyugodtabb vagyok. Rendszeresen jarunk könyvtàrba, és az ilyen témàju könyveket mar az összest kivettük (persze ami gyereknek szolo).
Ez természetes hogy érdeklõdik a nemiség iránt. Minden kérdésére válaszolj õszintén a korának megfelelõen! Ha a fütyijét fogdossa, ne szólj rá ha félrevonulva, egyedül csinálja!

Ha esetleg terhes vagyok mensi mellett, ilyen 8. hét körül már lennének egyértelmű tüneteim, hogy az vagyok?

Legjobb válasz: szia Igen akkor már lenni kéne tüneteknek. Mibõl gondolod, hogy mensi mellett terhes vagy????

szia Igen akkor már lenni kéne tüneteknek. Mibõl gondolod, hogy mensi mellett terhes vagy????
A kérdező hozzászólása: Elkezdtem tabit szedni (1. levél), elõtte viszont Pharmatexel védekeztünk... Amikor viszont elkezdtem szedni a tabit, már az 1. szem után megszûnt a menszim!! Most gyógyszermentes 7 napoknál a 4. napban vagyok, és még semmi... Aggódom nagyon!
Nem hinnem, hogy terhes vagy, inkabb a tabletta zavar be. Mindenesetre konzultalj dokival.
Szia! Én hüvelygyûrût használok, amikor az elsõt feltettem a mensi elsõ napján este, másnapra elmúlt, és mióta használom (ez a 3.), sokkal gyengébb a vérzésem. Elõször én is aggódtam, de már kezdek megnyugodni :)

Kb. Két napja nagyon viszket a hasam a köldököm körül. Mi lenne rá a jó gyógyír?

32 hetes terhes vagyok, már nagyon ki van nyúlva a b?r?m a hasamon. Kiütés szer? pöttyöket nem vettem rajta észre, csak ki van pirosodva. Érzékeny b?rre való testápolót próbáltam, de nem vettem észre, hogy használna.

Legjobb válasz: Valószínû a bõröd megnyúlása okozza. ha a terhességi krémek ( Avent-nek van nagyon jó) nem használnak és még javasolni tudom az Atopickler nevû krémet. patikákban lehet kapni,mogyorókivonatot tartalmaz és érzékeny, viszketõ bõrre van kitalálva! Sõt ezt késõbb ha a babád is érzékeny bõrû lenne, nála is használhatod ugyanis nincs benne szteroid! Jó vakarászást! Egy másik "rühes"

Valószínû a bõröd megnyúlása okozza. ha a terhességi krémek ( Avent-nek van nagyon jó) nem használnak és még javasolni tudom az Atopickler nevû krémet. patikákban lehet kapni, mogyorókivonatot tartalmaz és érzékeny, viszketõ bõrre van kitalálva! Sõt ezt késõbb ha a babád is érzékeny bõrû lenne, nála is használhatod ugyanis nincs benne szteroid! Jó vakarászást! Egy másik "rühes"

Vajon a kérdést feltevők miért nem jelzik a nemüket és korukat? Egyrészt a válaszok konkrétabban lehetnének személyre szólóak, másrészt legtöbbjük elvárja a válaszolótól ("add meg a nemed és korod". ), így lenne fer!

Egyrészt a válaszok konkrétabban lehetnének személyre szólóak, másrészt legtöbbjük elvárja a válaszolótól ("add meg a nemed és korod is"...), így lenne fer! F/érett

Legjobb válasz: Az a lényege az oldalnak, hogy anonimként tehetsz fel kérdést...

Az a lényege az oldalnak, hogy anonimként tehetsz fel kérdést...
Mert lehet, hogy a kérdés szempontjából teljesen lényegtelen a kora és mondjuk a neme kiderül a kérdésbõl.
A kérdező hozzászólása: 1-es: Ha a kérdezõ odaírja, hogy pl. L19, attól még 100 %-ban anonim marad.. :)

Miért van az hogy a az osztályomban a fiuk mindig árulkodnak és a barátaim se titok tartoak pl:elmondom hogy kibe vagyok szerelmes hát csak eláruljak . A lányok normálisak meg 1-2 fiú. Meg azt mondják felesleges ilyen korban szerelmes lenni? 11/f

ocs ha rossz kategoriába irtam

Legjobb válasz: Valószínûleg õk még nem voltak szerelmesek és ezzel akarnak az agyadra menni, hogy elmondják. A húgom már ovi óta folyton szerelmes(?). Nekem is ilyen korba mindig elmondták a titkaimat, de mostanra megvannak a barátnõim, tudom mit kivel tudok megbeszélni. Szerintem ki fogják nõni :) nem tudom hogy milyenek a barátaid, de sztem ez késõbb fognak kialakulni jobb barátságok :))

Valószínûleg õk még nem voltak szerelmesek és ezzel akarnak az agyadra menni, hogy elmondják. A húgom már ovi óta folyton szerelmes(?). Nekem is ilyen korba mindig elmondták a titkaimat, de mostanra megvannak a barátnõim, tudom mit kivel tudok megbeszélni. Szerintem ki fogják nõni :) nem tudom hogy milyenek a barátaid, de sztem ez késõbb fognak kialakulni jobb barátságok :) )
Ha tetszik valaki az osztályból az nem azt jelenti hogy szerelem.. :D
Ezek szerint akkor nem ok a megfelelo barataid ://////
de aranyos XD
hát... a ''barátaid '' akkor nem is a barátaid ... :/ 14/l
Azért van ez, mert még megtehetitek.:D Aztán már nem, más mentséget fog kelleni találni. Majd egyszer megérted.:)
A kérdező hozzászólása: igazatok van éretlenek. De érdekes én soha nem árultam be õket kivéve ha megvertek
Azért, mert az ilyen korú fiúk imádják a másikat szívatni, mert éretlenek. A lányok ilyen korban érettebbek és normálisabbak szoktak lenni általában (most nem az elkényeztetett plázacicákról beszélek).
"Kibe vagyok szerelmes 11/F" vissza gondolva nálam is volt ilyen de jó is volt. :D Sztem. azért mondják el mert ahogy az elõttem szóló is írta õk nem azok és hát vmivel. csesztetni kell a másikat. :D
This is sparta!! :DD

Péntek dél körül az ajtósi dürer utca körül szokott lenni üres parkolóhely? Vagy nem igen fogok találni? Mennyibe kerül egy óra parkolás?

Legjobb válasz: Ha a budapesti Ajtósi Dürer sorra gondoltál, akkor annak a Dózsa György út felõli végénél van az Ötvenhatosok tere (aka Felvonulási tér), ami békeidõben egy hatalmas ingyenes parkolóként funkcionál, garantált az ingyenes parkolás. De ha nem a téren állsz meg, azt hiszem, fizetõs a parkolás.

Ha a budapesti Ajtósi Dürer sorra gondoltál, akkor annak a Dózsa György út felõli végénél van az Ötvenhatosok tere (aka Felvonulási tér), ami békeidõben egy hatalmas ingyenes parkolóként funkcionál, garantált az ingyenes parkolás. De ha nem a téren állsz meg, azt hiszem, fizetõs a parkolás.

Hány kg körül kell lennie egy angol cocker spánielnek?

Egy 8 hónapos spánielről van szó, kan kutyus és 13 kg. Az érdekelne hogy ennyi idős korban ez már elhízást jelent-e. Most a nagy hidegben nem igazán megyünk ki a szabadba de még így is kiviszem szaladgálni de. és du. 1-1 órát. Mióta kevesebbet mozog azóta nem is eszik annyit de még így is mindenki azt mondja rá aki meglátja hogy jó súlyban van (van aki már le is dagizta). Ha megtapogatom az oldalát akkor érzem a bordáit de az is igaz hogy nem állnak ki. Kezdjem el fogyóztatni vagy majd tavasszal lefutja ezeket a kilókat? Olvastam hogy 12-15 kg közötti a felnőtt súlya, fog még addig sokat hízni? Bocs ha hülye a kérdés, csak már úgy unom a megjegyzéseket a súlyáról.

Legjobb válasz: Amennyiben érzed a bordáit akkor nem kövér. 8 hónaposan már elérheti a felnõtt kori méretet. Az pedig,hogy fog e még hízni rajtad múlik.

Amennyiben érzed a bordáit akkor nem kövér. 8 hónaposan már elérheti a felnõtt kori méretet. Az pedig, hogy fog e még hízni rajtad múlik.
Semmiképpen ne fogyóztasd, kölyöknek nem tesz jót.Ha szemlátomást nem kövér, szerintem, hagyd.Nekem kettõ van, az egyik 6 éves 14 kiló, a másik 7 éves 12 kiló.Más felépítésû mind a kettõ, de egyik sem kövér, ha odafigyelsz a megfelelõ mennyiségû mozgásra, akkor nem lesz probléma a súlyával.
Az én 3 éves kutyusom 8-10 kg körül van! Szuka kutya! :DD
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én nem látom kövérnek de már annyian megjegyezték hogy elbizonytalanodtam. Elég jó tápot kap (pro plan), de mostanában nem is eszi meg az elõírt mennyiséget. Igaz kezdi is unni, múlt héten kibírt 1, 5 napot hogy ne egyen annyira nem kellett neki, végül csak ráfanyalodott, de nem igazán eszi nagy lelkesedéssel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!