Találatok a következő kifejezésre: Korai, ha 19 éves (28 db)

Ha 19 éves vagyok és 16 éves koromig voltam tanköteles, akkor küld az iskola levelet a szüleimnek igazolatlan hiányzás esetén?

12.-es vagyok.

Legjobb válasz: 19 évesen már nem küldenek levelet csak bizonyos igazolatlan óra után kirugnak. de feljelentés már nem megy.

19 évesen már nem küldenek levelet csak bizonyos igazolatlan óra után kirugnak. de feljelentés már nem megy.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm!
A szülõnek?Nagykorú vagy...Viszont a jogviszony 30 után megszûnik, azt azért ne érd el, mert gondolom le akarsz érettségizni.

Tényleg gáz, ha 19 éves koromra csak ennyit értem el?

egy 4,00-es érettségi egy jogsi, 1 000 000 spórolt pénz a bankba, egy laptop és egy motor.

Legjobb válasz: 4-es érettségi megvan... összes spórolt pénzem 150ft amit mindjárt elköltök egy csokira, van nekem is laptopom, viszont nincs jogsim se motorom. Persze mind ezt a szüleimnek köszönhetem. Amit viszont magamnak, hogy intenzíven sportolok már 4,5 éve :P

4-es érettségi megvan... összes spórolt pénzem 150ft amit mindjárt elköltök egy csokira, van nekem is laptopom, viszont nincs jogsim se motorom. Persze mind ezt a szüleimnek köszönhetem. Amit viszont magamnak, hogy intenzíven sportolok már 4, 5 éve :P
nem gáz, én 21 év -> 0
21 vagyok. A spórolt pénzem jelenleg 90.000 körül van, ami majdnem 200.000 volt, csak az iszákos apám ki kell húznom a szarból. (gyûlölöm õt). Nyelvvizsga nincs, sport nincs, zenélni se zenélek. Régi gépem van, ami örülök, hogy mûködik. Jogsit nem akarok, nekem félelmetes az egész vezetés. 21/L
Nekem van ugyan nyelvvizsgám (16 éves korom óta), meg laptopom is, és gitározni is tudok, mégis kb. kitörölhetem vele. Jogsim meg spórolt pénzem egyáltalán nincs, nem is volt sosem. Még én segítettem anyut, félretenni egyáltalán nem tudtam. A szüleid nem tudom melyik bolygón élnek, de hogy nem itt az is biztos. Inkább legyél rá büszke, keveseknek van ennyi mindene. Már csak majd egy diploma vagy szakma és egy jó munka kell és tényleg nem lehet belekötni. Csak így tovább!:) 22/L
Én 21éves vagyok, ha minden jól megy jövõre lesz érettségim(De nem 4-es ám, hanem sokkal rosszabb:) Az is lehet, hogy nem sikerül. 10000ft spórolt pénzem van, de azt ma el is költöm:D Nincs jogsim, mert a Rutint nem bírtam idegekkel. A sportolás kimerül abban, hogy kutyát sétáltatok és néha felülésezek meg gugolok. A zenével meg úgy állok, hogy el tudom zongorázni a Boci-boci tarkát.:D Ja és van egy fodrász szakmám, de egyenlõre nem nagyon veszem hasznát.
nem gáz. még ha megpróbálom teljesítménykényszeres szemmel nézni, akkor is rendben van. az átlagnak nem 20, de 30évesen sincs se laptopja, se motorja, spórolt pénz helyett 1-2 millió adósság, az érettségi meg jó ha közepesre sikerült. :)
A leírtak alapján te csak az érettségit és a jogsit érted el eddig. A többit a szüleidnek köszönheted. Honnan tudtál volna félretenni egymillát? Abban igaza van a szüleidnek, hogy a nyelvvizsgáét az érettségivel kellett volna letenned. Hogy akarsz így továbbtanulni? Már, ha akarsz egyáltalán. A zene pedig nem fontos. Sõt, ha nincs érzéked hozzá, akkor nem is tudod megtanulni.
jajj :) Ti akartátok ha már mindenki dicsekszik nekem is muszály elmondanom :) Szoval: 17 éves vagyok van 2, 5 millio sporolt pénzem (õneröböl mert szüleim (egy szülöm) nevel és ö forintal nem támogat) sportolok sok dolgot föleg extrémsportokat , van 2 barátnöm és nekem is van laptopom viszont nincs jogsim de van érvényes bkv bérletem :D Aztán az éretségi jövöre lesz de 4-5 vagyok tehát nem lessz vele gond. Ja az emeltszintü már kettöböl megvan és az 4-4 -es lett. És zenélek (gitár, hegedü, szájharmonika, zongora) nagyábol enyi , király az életem van és ezt magamnak köszönhetem ;) Na meg persze másoknak akik hozzá járultak a pénzemhez és vettek tölem ezt azt :D
Hát nem gáz az átlaghoz de hozzám képest elég rossz eredmény :) 17/F
utolsó vagyok, kihagytam, hogy laptopom is van, egy anyummal közös autó, motor, és ház. Ezek azért, mert apum meghalt. 21/L
Szerintem ez inkább álszerény dicsekvés, semmint panasz, mert másnak ennyire sem futja. Én pl. életemben ballagásomra, mindenre összeszámolva összesen kaptam 80 ezer forintot eddig... De most lesz meg az egyik nyelvvizsgám (ám önerõbõl tanulva lassan eljutok a másodikig is), mûvelt vagyok (gyerekkorom óta rengeteget olvasok), tehetségesen írok és rajzolok (épp most sikerült egy jó helyen gyakornokként elhelyezkednem), az érettségim 5-ös lett, ebbõl egy emelt szinten... Nincs motorom, jogsim, nincs egymillió forintom, de cserébe vannak olyan képességeim, amelyekért hosszú évekig megdolgoztam. Én magam.
Én 18 vagyok. Van olyan 1 300 000 megspórolt forintom a bankban. Ennek 80%-a euroban van; azt mondják ez sokat jelent hogy euroban van, de én nem értem miért. Suliban nem vagyok olyan jó tanuló, nem érdekelnek azok a tantárgyak: 3-as vagyok. Viszont érettségire 80% felett fogok teljesíteni (elõkészítõkre járok, gyakorlok rengeteget). Van egy majdnem 90%-os középfokú nyelvvizsgám, tavasszal megyek felsõfokra. Jogsim nincs, de nincs is kocsink, szóval ha lenne se tudnék mit vezetni. Laptopom nincs, de már dolgozom az ügyön.. szeretnék egy ilyen kisebbet kapni szüleimtõl, mert jövõre ha felvesznek egyetemre muszáj lesz. Motor sincs, de semmi pénzért nem mennék vele forgalomba, utasként sem persze. Nem sportolok, soha nem is sportoltam. Zenélni sem zenéltem soha.
Ha egy minimális józan logikád lenne, tudnád hogy a nagyátlag ennél jóval gyengébben teljesít. Se pénz, se jármû, se jó jegyek. Nem hiszem hogy ennek újdonságnak kéne lennie. Sem azt, hogy komoly lenne a kérdés, tehát ez semmi másra nem jó, mint FELVÁGÁSRA.
A kérdező hozzászólása: Egyetemre járok!
akkor idáig én állok "nyerésre" :)
Szerintem sok 19 éves örülne, ha lenne ennyije. Nekem 23 évesen sincs jogsim, mert nincs pénzem rá. Mivel ugye az is pénzbe kerül. Nyelvvizsgám is csak 22 éves koromban lett, pedig már 8. osztályban is meg tudtam volna csinálni, de azért is fizetni kell ugye. A zenéléshez meg tehetség is kell, nem lehet mindenki ugyan abban tehetséges. Nem tudom, mégis mit kéne elérned 19 éves korodra. Tanulsz, van spórolt pénzed, ezen kívül mi kéne még? Azzal alapozod meg a jövõdet, amit most tanulsz. Majd 30 évesen kell elgondolkodni azon, hogy elértél-e valamit a mostani erõfeszítéseiddel, nem 19 évesen. Most inkább a célokat kell kitûzni, és tenni azért, hogy elérd õket.
Szerintem nem rossz. Nekem 19 éves koromban volt egy 2, 9-es átlagú érettségim, kb. 30 000 Ft spórolt pénzem, meg egy mandulamûtétem. Nem volt jogsim, laptopom (olyan még nem is volt akkor), motorom. Nem volt barátnõm se. Volt egy szar állásom, és néhány klassz haverom. Alapjaiban véve innnen indulva most van családom, két házam, autóm, különbözõ elektronikai eszközök (számítógép, LCD tv, másik tv), jogsim, diplomám, jó állásom. Szóval "megvagyok". Összegezve: nem állsz rosszul!
Az a baj, hogy a pénz, a laptop és a motor nem elért eredmény. Az érettségi és a jogsi igen. Akárcsak a nyelvvizsga, a sport, és a zene. Ahhoz, hogy megvegyél egy laptopot, csak be kell menned egy boltba, fizetni, és kész. De mondjuk ahhoz, hogy sportolj valamit, és eredményeket érj el, ahhoz te magad kellesz. Az akaraterõd, a kitartásod, az állóképességed, a szorgalmad... lehet, hogy a szüleid ezt hiányolják.
Az iskolában az egyik legjobb érettségi az enyém lett. A nyelvvizsga, tudod, olyan dolog, hogy akkor értékes igazán, ha van mögötte valódi, használható tudás. Amúgy meg, csak egy papír. Nem ez tesz értékes emberré. Nagyon helyes, hogy spóroltál, továbbra is gyûjtögesd a pénzt, a megszerzett holmijaidra, pedig, vigyázz, mert akkor késõbb lesz szükség cserére!
Én is 19 éves vagyok, közepes érettségi, jogsi (azt félig szüleim állták), egy régi autó, most vettem tél elején, és 300000 ft spórolt pénzem van még, amit munkával kerestem meg. + Van egy laptopom, februárban vettem. Ne úgy fogd fel, hogy "csak ennyit értem el". Legyél büszke magadra inkább :) )
Szerintem büszke lehetsz magadra, nekem ennyi idõsen egy 4, 8-as érettségim volt (még a régi rendszerben, lehet, h az könnyebb volt), egy középfokú nyelvvizsgám és nem sok pénzem. Laptopom 27 évesen lett, egymillióm 25 évesen, jogsim most sincs, igaz nincs is rá szükségem. Ha nem érdekel a sport meg a zene, akkor kit érdekel, hogy nem csinálod? Ami érdekel, abban biztos jó vagy.
én 21 vagyok, tudok zongorázni, van nyelvvizsgam, jogsim, 3 félévem programtervezõ info szakon, egy microsoftos melóm, 4 éves kapcsolatom, saját pénzbõl élek egy albiban. Anyum annyiban segít, hogy a hétvégi kaját viszem el. Van 1 millió bankban, és pár háziállatom, akiknek szintén én viselem gondját.
Kedves 8:57, nálam megbuknál magyarból, az biztos... Kedves Kérdezõ, semmi okod panaszra. Sokat segíthetett a családod, így is szép, hogy becsülöd a javakat. Majd ha magad dolgozol meg a pénzért, meg a laptopért, ennél is többet fog érni, meglátod.
Nekem 25 évesen van érettségim, jogsim, egy közös használatú autóm, egy szintén közös használatú bankszámlán kb. 3000 euró, ami vészhelyzetekre, szerelésre, illetve halaszthatatlan felújításokra van félretéve, itthon lakom és ez jó ideig nem is lesz másképp, nyelvvizsgám valószínû sose lesz, mert Ausztriában nem a papírt nézik, hanem hogy tényleg tudok-e németül. Szóval, nálam többet értél el. :) 25/L
A kérdező hozzászólása: Úgy, hogy amit az ünnepekre ballagásokra kapok 14 éves korom óta, azt mindig is félretettem, és megtanultam spórolni. És egyetemre járok, most. A motort is a féretett pénzem
A kérdező hozzászólása: pénzembõl vettem.
Egyik válaszolónak írom, hogy elég kamu szagú, hogy ennyit félreraktál 17 évesen, ha meg mégis akkor valószinûleg nem törvényes módon(Itt alátámaszt az is, hogy"vettek ezt azt") 2barátnõ igazán nem sok, mert ha akarnék egy rakás pasit össze tudnék szedni, de van egy 3éves kapcsolatom, ami mindennél fontosabb számomra, és tudom értékelni a kölcsönös szeretetet és tiszteletet, ami gondolom nálad nincs meg.(Alapból, mivelhogy 2 barátnõd van) Az egyéniséged sem egy nagy durranás mivel itt dicsekszel, pedig nem nagyon van mire. Szerintem ha miliomos leszel akkor sem viszed többre mint a kérdezõ, mert egy beképzelt, egoista gyerek vagy, aki sokat kamuzik.Az ilyen embereket nem igazán szeretik.Pedig ez lenne a legfontosabb.
Jolvan már nem kell irigykedni nyugi :) nekem 8 :) Nyugtathatod magad azzal hogy nem igaz, nem kell feléd bizonyitanom semmit sem , nem fogok most itt hajnali 9 kor vitatkozni :) Én csak leirtam ami nekem van oszt kész az hogy mibböl honnan stb.. ahozz semmi közöd. És nem törvénytelen csak nem adozom utána enyi :)
Nagyon sokan örülnének ilyen eredménynek, amit te már elértél, és ahogyan elérted. Én csak gratulálni tudok neked. Sok gyerek amit kap azt rögtön el is tapsolja, aztán elvárja a szülõtõl, hogy ezt természetesnek vegye, elvégre az övé...Azért ne haragudj a szüleidre, ha a tanulásra noszogatnak, jót akarnak, és úgy látom azért segítenek is ebben.
Szia! 20 éves vagyok. Jogsi nincs, nyelvvizsga nincs (nem mertem elmenni), érettségim 4-es, most lesz egy szakmám (pénzügy-számviteli ügyintézõ), spórolt pénzem nincs (mindent a keresztlányomra költök), rendszeresen diákmunkákat vállalok. Motort én is szeretnék majd, de egyenlõre szenvedek, hogy mit kellene csinálnom (elmenni dolgozni-mellette levelezõ- vs. nappalin tanulni). Ennyim van 20 évesen és én így is boldog vagyok!
Én is csak leírtam a véleményem és nekem sem áll szándékomban vitatkozni.Engem az sem érdekel ha Te vagy Teréz anya.Úgyis készülnöm kell:D
jaaa igen és 4 éves igazolt sportoló vagyok :D
09:40 vagyok. Mielõtt belém is belém kötnétek, hogy honnan van a pénz, nekem azt a nagyszüleim (õk legalább nagyon szeretnék, és elfogadták azt, hogy "átlagember" leszek :D ) ajándékozták még a születésemkor, õk rakták be a pénzeket, ami szépen kamatozott és csak pár évente lehet(ne) belõle kivenni "ingyen", de még sosem vettem és nem is fogok addig, míg nem lesz rá szükségem 1x. (lakásvásárláshoz szeretném majd felhasználni, igaz nem sok, de nagy segítség azért, ez a biztos kis tõke :) )
Ez dicsekves? Te elegedett vagy onmagaddal, s tudod azt is, hogy nagyon sok Veled egyidos nem mondhatja el ugyanazt mint Te, mivel nehezebb korulmenyek kozott elnek, mint Te. Gratulalok, es legy halas a Teremtodnek azert, hogy ilyen csaladod van, hogy ennyit segitettek, mivel az O segitseguk nelkul nem tartanal itt.
En 18 vagyok, 4-es erettsegi, egy millio a bankban, kulfoldi elet, laptop, jogsi. Buszke vagyok, mert masoknak meg a fele sem sikerult. Ez nem azt jelenti, hogy en jobb lennek, csak, hogy ok maskepp csinaljak es mas a fontosabb. En nem oroklok, lakas a celom, ezert pedig mindent megteszek.
Nézd, aki 1 milkát félre tud tenni a bankba 19 éves koráig, az vagy nagyon sok zsebpénzt kap, vagy dolgozik tanulási idõ alatt is, mint a güzü, haza pedig egy fillért se kell adnia ( nekem bezzeg kellett anno ), az már elért "valamit" az életben.
Én 19 évesen anya lettem (és örülök neki)terhesen raktam le a 4 érettségit és büszke vagyok rá hogy végig tudtam csinálni , mert amúgy nagyon lusta vagyok És valamikor tovább is fogok tanulni és összeszedem magam.spórolt pénzem kemény 50.000 Ft meg pár ezer a fiókba.Se jogsim se laptopom, se semmim.Nem volt lehetõségem a spórolásra, és nem is tudtam dolgozni, és az õsöktõl se nagyon kaptam.Csak mikor terhes lettem akkor nyúltak a zsebükbe, de azt ugyebár az unokájukra költöttem.Most spórolunk a párommal hogy külön tudjunk költözni, legyen autónk lakásunk. Szerintem legyél büszke arra amit elértél és csak így tovább!
én szivesen megmozgatnék benned valamit...
Szerintem ez teljesen normális :)
Idióta XDDD Kérdezõ: Nem, nem baj :)
Dehogy baj..:)
Attól függ lenyeled-e!
IGEN, NAGY BAJ!!
Ez most komoly? :D Én 23 vagyok és most van az ELSÕ :)
Van aki szerint baj, van aki szerint nem. A lényeg te minek érzed. Ha most marhára nincs kedved hozzá, akkor ne is keresgélj. Az futott át az agyamon, ha már ezt a kérdést ide felrakod, akkor valahol bajnak érzed.Használd ki a ködmentes idõszakot, csinálj amit akarsz.
Szerintem az ilyesminek természetesnek kellene lenni, hiszen csak akkor marad meg az értéke a szerelemnek, ha nem jársz fûvel-fával:) én tisztellek ezért:)

Korai, ha egy 19 éves lánynak és egy 22 éves fiúnak, akik házasok, babája lesz?

Legjobb válasz: Szerintem a 19 éves is nagyon fiatal anyuka, de ha úgy érzed, hogy kész vagy rá, akkor tegyétek. Én is 19 voltam, amikor teherbe estem, 20 amikor szültem, de akkor az apuka már nem volt sehol. Na mindegy, remélem ti nem jártok így. Csak azt fontold meg, hogy munkahelyed van-e, mert ha nem dolgoztál legalább egy évet, akkor nem tudsz honnan GYED-re menni, csak gyes-t kapsz majd. De amúgy, ha az anyagi körülmények adottak, nem a nagyiknak akartok szülni, akkor szerintem ti ismeritek a kapcsolatotokat annyira, hogy tudjátok, nektek mennyire lenne megterhelõ egy baba.

Szerintem a 19 éves is nagyon fiatal anyuka, de ha úgy érzed, hogy kész vagy rá, akkor tegyétek. Én is 19 voltam, amikor teherbe estem, 20 amikor szültem, de akkor az apuka már nem volt sehol. Na mindegy, remélem ti nem jártok így. Csak azt fontold meg, hogy munkahelyed van-e, mert ha nem dolgoztál legalább egy évet, akkor nem tudsz honnan GYED-re menni, csak gyes-t kapsz majd. De amúgy, ha az anyagi körülmények adottak, nem a nagyiknak akartok szülni, akkor szerintem ti ismeritek a kapcsolatotokat annyira, hogy tudjátok, nektek mennyire lenne megterhelõ egy baba.
Fiatalok még a gyerek vállaláshoz, saját ismerõsi körömbe az egyik lánynak mondhatom csúnya szóval "besikeredett" egy kisbaba és micsinál az anyja neveli, mert még nem élte ki az, hogy bulik és haverok és a haverokkal a lógás és a többi... 19 éves anyuka dolgozik tegyük fel a 22 éves apa eltartja mind a hármukat? Mert a szülök azért ezekhez már a mai világban kevesek. Nagyon meg kell gondolni, nem gyerek játék sokba kerül ma már gyermeket vállalni!!De ettõl függetlenül a legcsodálatosabb dolog is.
Hm, ugy latszik, en most a masik velemeny leszek: ha hazasok vagytok, gondolom komolyan gondoljatok a holtomiglant. Amennyiben mindketen akarjatok, es az anyagi korulmenyeitek is rendezettek, miert ne?
Na igen.Mivel már házasok is vagytok, ezért valószínû, hogy tényleg komolyaín gondoljátok eggyütt, nem pediog csak jártok és ki tudja mi lessz holnap.ÛNekem van barátnõm aki 19 évesen szült és nagyon jó anyuka.Amennyiben éretnek érzed magad, hogy egy babának szentelt az idõd és anyagilag is fel avgytok rá készülve és MIND A "EN akarjátok akkor miért ne?Jó dolog fiatal anyukának, hogyha arra van háttér.Hogyha nincs meg a 180 ledolgozott bejelentet napod addig ne vállalj babát.. Én 135.000. bruttóra voltam 2 évig bejelentve és kapok 70 e ft-ot.Mondhatom, hogy ez szinte 0 ft...:o(
Szerintem nem korai. 10 éve még pláne nem volt az. Ha szeretitek egymást, ráadásul házasok vagytok... elõbb-utóbb remélhetõleg minden házasságban eljön az a pont, amikor jöhet a baba. Nálatok most jött el! Fiatal anyukája és apukája lesz a gyermekednek, nincs ezzel semmi baj!
ha szeretitek egymást akkor nem lessz gond. De 19 évesen miért kell férjhez menni?
A kérdező hozzászólása: nem 19 évesen mentem férjhez hanem 18. másfél éve vagyok házas. azért mert szeretjük egymást. 6 éve vagyunk eggyüt. de akkor kezdett udvarolni

Szerintetek nõknél a 160 centis magasság az milyen magasságnak számit? 19 éves korban meg úgy általában ha valaki nem nõl ennél nagyobra?

Legjobb válasz: Elég alacsonynak számít,és elõfordulhat,hogy nõ még valaki 19 éves korban.

Elég alacsonynak számít, és elõfordulhat, hogy nõ még valaki 19 éves korban.
Alacsony. Azt mondjak szellemi csucsunkat 25 evesen erjuk el, aztan hanyatlani kezdunk...nem tudom a fizikai valónkra is igaz e a 25. En 18 eves korom ota nem notten 173 centi vok.
13-14 évesek ekkorák...

Mennyire normális, ha egy 19 éves lány élete szinte csak a buli körül forog? Mit tehet ilyenkor a szülő?

Tanul mellette, nem is rosszul. De néha aggasztó, hogy emellett csak a buli és a buli. A szül?knek persze. Nem is itt a városban, bár néha itt is, de szomszéd város, ország másik vége stb...

Legjobb válasz: én is ezt csináltam 19 évesen, sõt,még utána is, egyetem alatt. azóta van egy diplomám, van jó munkám, az egyik buliban megismertem a férjem, van egy gyönyörû gyermekünk, és várandós vagyok a másodikkal. ha nem most éli ki magát, akkor majd késõbb fogja. rengeteg tiniként otthon ülõs embert ismerek, akik most, 30 évesen tombolnak. a bulizásnak most van itt az ideje, ha jól tanul pláne ne aggódj!

Még nem rég lett felnõtt még teljesen normális. Most élje ki magát ne 30 évesen 2 gyerekkel.
én is ezt csináltam 19 évesen, sõt, még utána is, egyetem alatt. azóta van egy diplomám, van jó munkám, az egyik buliban megismertem a férjem, van egy gyönyörû gyermekünk, és várandós vagyok a másodikkal. ha nem most éli ki magát, akkor majd késõbb fogja. rengeteg tiniként otthon ülõs embert ismerek, akik most, 30 évesen tombolnak. a bulizásnak most van itt az ideje, ha jól tanul pláne ne aggódj!
Neki most az a dolga, hogy tanuljon, és ezt teljesíti szépen. Akkor miért nem járna neki kikapcsolódás? Teljesen természetes, hogy 19 évesen mulatni akar. Ha mindezt felelõsséggel teszi, pl. nem drogozik, nem vezet részegen/drogosan, és nem is ül ilyen autójába, ha védekezik a terhesség és a nemi betegségek ellen, akkor szerintem el kell fogadni, hogy õ most ilyen korszakában van. Az sem baj szerintem, hogy 19 évesen még nincs komoly kapcsolata. Inkább örülni kéne, hogy késõbb, érett fejjel megalapozottabban fog párt választani magának.
És milyen jól teszi. Nekem is arról szólt 15-18 éves koromig, aztán 19 évesen megismertem a férjem és kiegyensúlyozott éltünk van, kiéltem magam már, nem vágyom bulizni meg pasizni meg inni mint a körülöttem lévõ tombolo friss anyukák :O) 28 éves vagyok
19 évesen én se akatam mást. ha meg jól tanul mellette....mi a gond? most 30 éves vagyok, van férjem, egy másfél éves kislányom....nem járok bulizni.
Ez teljesen normális. Igaza van, ki kell élnie magát. Gondolom nem buta, és van olyan felelõsségteljes, h. ne kerüljön bajba. Én is ezt csináltam ennyi idõsen és ma 26 évesen van egy diplomám, és egy 8 hónapos kisfiam, akit imádunk a kedvesemmel. De ehhez kellett, h. kiéljem magam és már kihûlt fejjel kezdhessem el "felnõtt" életemet.
szerintem ez teljesen normális had élje az õ kis életét:) majd megfogja unni adig legyenek bulik, pasik laza élet. :D majd késõbb dolgozhat eleget.
Bulizzon annak van itt az ideje, bár én is azt tettem volna lehet, hogy 32 évesen nem lennék ilyen savanyúkáposzta:-)
Munkát kénne vállalnia egy átdolgozot nap után nem lesz kedve bulizni és meló közben összejöhetne egy kollégával.
Teljesen normális, szerintem inkább támogasd, mint aggodalmaskodj miatta, ha nyitottan állsz hozzá, biztos vicces sztorikat is fog mesélni neked, legyél be- és elfogadó.
Szia! Én nem egy hozzáértõ vagyok, hiszen még éppen csak kiléptem abból a korból(22 éves vagyok), de nekem is ez volt a helyzet. Nekem szerintem elõnyömre vált, hogy a szüleim azt mondták, hogy eltartanak amít tanulok, de bulizásra keressem meg én a pénzt, meg néha egy kis korlátozás se árt (pl. azért ne heti 5 nap menjen el, a szervezetnek is rossz, ha túl sokat éjszakázik) egyébként a huszonévekre elmúlik az újdonság varázsa, és elkezd majd más lehetõségeket is keresni a szórakozásra, legalábbis nálam így történt:)
szia, én is ilyen voltam ennyi idõsen!! jól tanultam, dolgoztam, egyedül laktam, mert Anyukám másik városban kapott munkát és költöznie kellett, hogy eltartson bennünket az öcséimmel. rengeteget buliztam, hetente 3x is és Anyu mindig csak annyit mondott, hogy ne menjen a suli rovására. örülök, hogy megengedte, hogy kiéljem magam, mert igy kész voltam arra, hogy 24 évesen gyermeket vállalhassak és legyen egy csodás családom :) hagyd, had legyen fiatal!! :) Ági
Bulizzon oké, de nem akar egy kicsit dolgozni is?
amég tanul had éljen. most van abban a korszakában amikor bulizhat 20-21 évesen már sokkal több dologra kell majd ügyelnie hagyd egy kicsit:)
semmi baj nincs vele, pláne ha jól tanul mellette, igaza van ha ki akarja élni magát, tegye amíg teheti :) szülõként legfeljebb annyit tudsz tenni hogy jó képet vágsz hozzá, annál elõbb benõ a feje lágya... akinek nincs mi ellen lázadnia az idõvel megúnja :)
19 évesen én is orrba-szájba bulizni jártam. Mellette egy tanfolyamot is végeztem, kitûnõ eredménnyel vizsgáztam. Hagyd élni, bulizni! Mikor bulizzon, ha nem most? 30 évesen? Esetleg két gyerek mellett? 25/L
En 14-18 eves koromig toltam, ahogy a csovon kifert...:) A diakmunka, tanulas mellett szetkaptam magam majd minden hetvegen, tenyleg csak a techno szamitott... Es valamelyik elottemszolohoz kapcsolodva valoban lehet el se jutnak a buliba, mert olyan jol eldumalgatnak a parkba egesz ejszaka, es egy kortyot nem isznak. Aztan mindenki mas utat jar be. En szemelyszerint vallasos lettem, muszlim vagyok, megnosultem, van egy 8 honapos fiam, hala Istennek...
Meglehet
Emberek 90%a nem vágyik manapság komoly kapcsolatra...
Nem normális! Ugyanis elõször mindenki komoly kapcsolatra vágyik. És egy vagy több többéves kapcsolat után normális csak ha nem vágysz komoly kapcsolatra. Elõbb szerelmes legyél, és úgy veszítsd el egy komoly kapcsolatban, aztán legyél szajha. Ha fordítva csinálod, sosem lesz belõled normális ember.

Ha kb öt éves korom óta napi 5-6 szál cigi füstöt lélegzek be (19 éves vagyok) akkor milyen "romlott" a tüdőm?

Legjobb válasz: Nehéz erre válaszolni. Azért jobban kímélhetnének. Kérj egy légzésvizsgálatot. Ott tisztázódik a tüdõkapacításod. Egyértemlûen. De lehet is venni ilyen készüléket a orvosi mûszerboltban. Nem tudom mennyire mér pontosan. Az ára 3 ezer ft. körül van.

Nehéz erre válaszolni. Azért jobban kímélhetnének. Kérj egy légzésvizsgálatot. Ott tisztázódik a tüdõkapacításod. Egyértemlûen. De lehet is venni ilyen készüléket a orvosi mûszerboltban. Nem tudom mennyire mér pontosan. Az ára 3 ezer ft. körül van.
A kérdező hozzászólása: körülbelül
A kérdező hozzászólása: Jah és nem kérem a családom ócsárlását. (Azt megteszem én, magamban.)
Tartós tejet már nem vennék a helyedben. Vastag könyvbe se kezdj bele, és télikabátvásárlásra se add a fejed.

Szerintetek korai lenne, ha valaki 19 évesen vállalna babát?

Legjobb válasz: Tökéletesen élethelyzettõl függ - nagy átlagban azonban nincs meg a kellõ lelki és anyagi érettség egy babához. A kapcsolatok ebben a korban törékenyek, a család alapjai ezáltal labilisak. Anyagilag nem megalapozott az élet, mert még legtöbbször épphogy érettségivel állnak a fiatalok, munkahely nélkül. Egy munkahely pedig nem munkahely. Arról nem beszélve, hogy egy gyereknek mennyi figyelem kell, és nem csak a babusgatásról beszélek, hanem hogy minden szabad perced (és néha a nem szabadok is) az övé, akár tetszik, akár nem. Van akinek beválik, ha ilyen korán alapít családot, de õk a kivételek, akik erõsítik a szabályt. Én azt gondolom, ha erõs a kapcsolatotok, meg lesz pár év múlva is,addig pedig alapozzátok a jövõt és éljetek együtt!

Tökéletesen élethelyzettõl függ - nagy átlagban azonban nincs meg a kellõ lelki és anyagi érettség egy babához. A kapcsolatok ebben a korban törékenyek, a család alapjai ezáltal labilisak. Anyagilag nem megalapozott az élet, mert még legtöbbször épphogy érettségivel állnak a fiatalok, munkahely nélkül. Egy munkahely pedig nem munkahely. Arról nem beszélve, hogy egy gyereknek mennyi figyelem kell, és nem csak a babusgatásról beszélek, hanem hogy minden szabad perced (és néha a nem szabadok is) az övé, akár tetszik, akár nem. Van akinek beválik, ha ilyen korán alapít családot, de õk a kivételek, akik erõsítik a szabályt. Én azt gondolom, ha erõs a kapcsolatotok, meg lesz pár év múlva is, addig pedig alapozzátok a jövõt és éljetek együtt!
Szia!Igazából szerintem butaság a dolgod, DE ha van komoly párkapcsolatod, miért ne..!(ezt mindenki maga dönti el)!Nos "elmondom" a sztorimat!Nos 15 éves voltam úgy alakult, hogy komoly párkapcsolattá alakult egy kisebb flört!Nos ez 7 évig tartott!Akkor minden rózsaszín volt...de vége lett NEM bántam meg!Szakítottam és most férjnél vagyok most próbálkozunk babával -sajna nem jön még-, de csak most érzem, hogy babát szeretnék igazán!Akkor is akartam, de az az érzés teljesen más, mint az amit most érzek!Sajnos ez közhely, de fel kell nõni ehhez a dologhoz, hiába úgy éreztem, hogy kell baba, még jó, hogy nem lett!!! Nos gondold végig a dolgot:Igazán akarod a babát? (nem adhatod vissza, ha netán bulizni akarsz menni, vagy csak a csajokkal vásárolgatni akarsz menni vagy moziba vagy akármi... Hogy érzed???
Én még tanulnék a helyedben! Egy babával minden meg változik az egész életvitel más lesz. Még nagyon fiatal vagy! Nagyon rá érsz még a babázással. Egy gyereket nem lehet be tenni a szekrénybe ha még is meggondolnád magad. Ezt nem sértésnek szántam de tényleg nagyon fiatal vagy mág!
Nagy butaság lenne.Ha olyan a kapcsolatod akkor talán egy 5 év mulva elöbb ne.Szorakozz!!!!
Szia engem anyukám 17 évesen szült és nagyon jól megvagyunk.Én most 21 éves vagyok és 20 hetes terhes.És most jöhet a kövezés de mi csak egy és fél éve vagyunk együtt a párommal.Én is kapok szülõi segítséget.Szerintem ha egy kicsit is úgy érzed hogy tudsz neki segíteni ebben akkor ne vegyétek el egy picurka életét.Ö nem kérte hogy megszülessen.
Én is 19 éves vagyok!Nekem januárban volt abortuszom(szüleim miatt) hát mondanom sem kell hogy azóta közel sem olyan a kapcsolatunk!Külföldön élek talán egy hónapban egyszer ha beszélünk!Gondoldd át ezt is hogy hogy megviseli lelkileg
Az a lényeg, hogy ö hogy érzi. Ha tudatában van annak, hogy ez mivel jár, szerintem semmi gond nincs vele, föleg ha a párja is örül neki. Én pl. 22 éves vagyok, 23 hetes terhes és csak 9 hónapja vagyunk együtt a párommal, de mi már az elején tudtuk, hogy egymásnak vagyunk teremtve és ezer százalék, hogy mi egymás mellett éljük le az életünket. Mindemellett csodálatos apa lesz, hiszen most is majdnem mindent ö csinál helyettem, és már imádja a pici lányát pedig még meg sem született. Szóval szerintem nem kor függö, hiszen ha a lányod szeretné ezt a babát és szeretik egymást a párjával, miért ne? Az sem baj, ha nincs még lakásuk, (nekünk sincs), de közös erövel bármit meg lehet oldani:) Sok boldogságot kívánok nekik!
szerintem nem korai.hidd el a lányod tud már dönteni az életérõl.:)
19 éves vagyok, kedden lesz abortuszom..engem anyukám egyedül nevel, senki nem áll mellettem.. mindenki csak az abortuszom támogatja.ha olyan helyzetben lennék, mint lányod, hogy lenne lakás, és lenne barát aki támogat (mi is 3 éve vagyunk együtt), kérdés nélkül megtartanám..aki pedig felettem írta, hogy megromlott a kapcsolata a szüleivel..igaza van.nekem egyedül anyukám van, de eléggé haragszom rá, hogy nem áll mellettem...szóval..támogasd a lányod, bármit is akar!:)
Dolgozott már a lányod, stabil munkahelyen, megszakítás nélkül annyi ideig, hogy kaphasson gyedet is a gyes mellett? tanult eleget, látott világot, gyûjtött tapasztalatokat? hova költöznek a barátjával, albérletbe vagy saját lakásba? Ki fogja azt fenntartani? ezeket kéne átgondolni, nem vaktában cselekedni. én 24 voltam, idõsebb mint a lányod, de ezek híján mégis elvetettem és bár nagyon fájdalmas, de helyes döntés volt. néha racionális döntéseket kell hozni, bármennyire is fáj, de ezt nektek kell eldönteni.
A kérdező hozzászólása: Mind a ketten örülnek, csak hát szerintem nem tudják mi is ez valójában, csak a szép oldalát látják.
És az apuka jelölt mit szól örül neki?Sajnos nálunk is igy van hugom is terhes lett és csak két éve vannak együtt, és hát nem egy apa tipus, és az elsõ az volt hogy megbeszélte az anyjával hogy el kell venni a gyereket.Közbe anyukám elvitte a hugom orvoshoz ahol kiderült hogy 20 hetes, és hát nem lehet elvenni.Mindegyik 21 éves.és hát igen õk felelõtlenek voltak.
A kérdező hozzászólása: Jelen pillanatban velünk él a lányom, de a barátja már idõsebb (25). Amikor rákérdeztem hogy mégis hova szülné? Mondta h össze költöznének ahogy megszül, addig még itthon maradna a rosszullétek és egyebek miatt. Érettnek érett, de félek hogy ennek a kapcs.nak vége lesz, hiszen még "csak" 3 éve vannak együtt és máris baba.
Elõzõ vagyok szerintem mindenképp az a legjobb ha nem lebeszéled hanem felvilágosítod h mire számítson.És teljes mértékben mellé állsz akárhogy is dönt mert mindenképp szüksége lesz majd rád.
11: 34 vagyok persze, ha olyan a helyzet, hogy még ti tartjátok el a lányotokat (ez még nem derült ki), akkor nehezebb a válasz. mert akkor most nektek kell eltartanotok majd az unokát is és ez alapján beleszólási jogotok is van. de remélem nem iylen a helyzet
Szia! Egyet tehetsz, elbeszélgetsz vele nyugodt hangnemben kedvesen és az ellene és a mellette szóló érveket elmondod neki, plusz a saját tapasztalatod, hogy mire számítson. Után rá bízod a döntést és támogatod, szereted. Nem szabad rábeszélni semmire, mert akkor ha nem jól alakulnak a dolgok te leszel a hibás és megromlik a kapcsolatotok. Nem jó a zsarolás sem és az ordítás sem, ez tényleg az õ döntése és mond el neki, hogy ezért neki felelõsséget kell vállalnia! Ahogy dönt annak õ fogja viselnia következményeit, egy életen át!! Te pedig támogasd ahogy tudod. 26 hetes km
11:32 vagyok egyébként ha látom, hogy van egy biztos párkapcsolata, támogatnám. ha nincs... akkor is hagynám, hogy õ döntsön, de nem ítélném el, ha az abortuszt választja. de ez tényleg az õ döntése kell, hogy legyen
te is hasonló korban vállatad õt. (22 évesen) õ 20 lesz, mire megszületik a gyereke. azt hiszem, akkor tudod, mit jelent fiatalon gyereket vállalni. ha neked sikerült, neki is fog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem rólam, hanem a lányomról van szó. Bejelentette hogy terhes, meg szeretné tartani. Nem tudom mi a helyes, ha lebeszélem vagy ha mellette vagyok. (Egy 41 éves anyuka.)
Még mindig jobb, mint az abortusz...

30 év körüli hölgyek! Ha nem számítana nektek a kor (különbség), akkor mit várnátok el egy 19 éves pasitoktól?

A korkülönbség mennyire számítana ilyen esetben? Tehát fontosabb lenne?

Legjobb válasz: Ugyan azt, mint a velünk egykorútól. Pont ez a baj, hogy általában a fiataloknak más dolgok fontosak, más az érdeklõdési körük. Bár nem mindenkinél. Nekem is volt 8 évvel fiatalabb barátom. Mikor megismertem, nem tudtam, mennyi idõs. Megfogott benne valami. Érett volt a gondolkodása is. Azon kívül õ nézett ki idõsebbnek. Mikor összejöttünk, akkor derült ki a korkülönbség. Már nem számított. 3 évig voltunk együtt. Akkor elhagyott, mert õt kezdte zavarni, hogy fiatal: gyereket akart, családot és nem velem. Pedig õ is mindig azt mondta, hogy az idõsebb nõk tetszenek neki. Pár év múlva megváltoztatta a szemléletét. Tehát, ha megfog valaki, nem számít, mennyi idõs. Ha azonos az érdeklõdés, ha egymásra tudunk hangolódni, ha olyan a hozzáállás, nem számít a kor.

Ugyan azt, mint a velünk egykorútól. Pont ez a baj, hogy általában a fiataloknak más dolgok fontosak, más az érdeklõdési körük. Bár nem mindenkinél. Nekem is volt 8 évvel fiatalabb barátom. Mikor megismertem, nem tudtam, mennyi idõs. Megfogott benne valami. Érett volt a gondolkodása is. Azon kívül õ nézett ki idõsebbnek. Mikor összejöttünk, akkor derült ki a korkülönbség. Már nem számított. 3 évig voltunk együtt. Akkor elhagyott, mert õt kezdte zavarni, hogy fiatal: gyereket akart, családot és nem velem. Pedig õ is mindig azt mondta, hogy az idõsebb nõk tetszenek neki. Pár év múlva megváltoztatta a szemléletét. Tehát, ha megfog valaki, nem számít, mennyi idõs. Ha azonos az érdeklõdés, ha egymásra tudunk hangolódni, ha olyan a hozzáállás, nem számít a kor.
30 évesen egy nõ - akár bevallja, akár nem - családot és gyereket akar. Ez teljesen normális dolog. Mint hogy az is, hogy egy 19 éves pasi meg nem. Szerintem ez a korkülönbség nem tolerálható. Bocs.
legyen szexuálisan aktív és ne wow-ozzon.
Azt hogy fiatalos legyen, érdeklõdõ, tanulékony!Nyílván megfogNA benne valami, ha kavarnék egy fiatalabb sráccal! A személyes varázsa! Várjunk csak! Mire gondolsz, alkalmi kapcsolatra, vagy komolyra? MERT MÁSOK AZ ELVÁRÁSOK!
A kérdező hozzászólása: És ha a pasinak van már gyereke? Na jó, ez ritka eset, de mi van ha fordítva, egyedülállõ nõ (gyerekkel) belemenne ilyen kapcsolatba? Tudvalevõ, hogy gyerekkel nehezebb párt találni, ezért kapva kap az alkalmon?
Azt gondolod hogy egy 30 éves nõ csak azért mert egyedül nevel egy gyereket összefekszik bárkivel? Rosszul gondolod. Pont a 30 év körüli nõk azok akik ismerik az értékeiket, vannak igényeik, elvárásaik, és nem hülye tinik akik szeretnének minnél több [email protected] töltött puncit. Ilyen gondolkodású pasitól biztos nem akarnék SEMMIT! 35/n

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!