Találatok a következő kifejezésre: Kontaktlencsét hordok. kell (3 db)

Nekem mindig azt mondták hogy a vizsgálat elõtt 1-2 nappal már ne hordjak kontaktlencsét. Tehát azt ne vidd. Akkor inkább a szemüveget.
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Kontaktlencsét hordok. Ki kell majd vennem szülés közben?

Legjobb válasz: Szerintem vedd ki, akkor nem lesz rá szükséged!!!!:)

Szerintem vedd ki, akkor nem lesz rá szükséged!!!!:)
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy nélküle elég homályosan látok, és bizonytalannak érzem magam lencse vagy szemüveg nélkül.
En is lencset hordok, -8-ast, nelkule csak fenyeket latok. Nem kell kivennem szulesnel, de azert viszem a potszemuvegemet, biztonsag kedveert.
Épp ma jártam szemésznél és tettem fel neki ugyanezt a kérdést!! Szerencsére nem kell kivenni. Ami fontos, hogy csukott szemmel nyomj, de ezt kontaktlencse nélkül is így kell másként bepirosodik a szemed. Azért arra gondolj, hogy szülés után nem az lesz az elsõ, hogy kiveszed a lencséd és úgy alszol el. Tehát jobb jobb egy Air Optix vagy Night and Day fajta.
Nekem a dokim azért nem javasolta, mert komplikáció esetén nem fognak tudni a lencsémmel is törõdni...
Miért olyan nehéz felvenni arra az idõre egy szemüveget? Feltételezem van otthon tartalékba... Nehogy már egy hülye lencsén múljon a szülés... -.-
Van, aki nagyon zavar a szemüveg, pl engem. Én nagyon nem szívesen szültem volna szemüvegben, konkrétan korlátozva éreztem volna magam, mondjuk én csak lefekvés elõtt hordok. Semmi bajom nem volt a lencsével.

A optikus cilinderes kontaktlencsét javasolt, hogy azt kell hordanom, de csak az egyik szemem cilinderes. Olyat hallottam, hogy nem okoz különösebb problémát ha nem cilinderes kontaktlencsét hanem normált hordok. Ez igaz?

Legjobb válasz: ilyen esetben szerintem a szemüveg sokkal praktikusabb lenne amúgymeg elég nagy baj, ha cilinderes lenne, te meg simát hordasz :S

ilyen esetben szerintem a szemüveg sokkal praktikusabb lenne amúgymeg elég nagy baj, ha cilinderes lenne, te meg simát hordasz :S
A kérdező hozzászólása: Szemüvegem van, de nem jött be annyira zavar hogy nem fedi le a teljes látóteremet( az is cilinderes persze) És valahogy kicsit lassabban fókuszál benne a szemem egy adott dologra, bár ez lehet hogy a szemüvegek sajátossága nem tudom... Azért akarok kontaktlencsét hogy ezeket kiküszöböljem és olyan érzés legyen mintha alapból tökéletes lenne a látásom, úgy hogy közbe nem zavar egy szemüveg az orromon
a szemüvegem cilinderes, de kontaktlencsébõl simát hordok, sõt a doktornõ is ezt javasolta, ha nem fáj tõle a fejem. nekem nem fáj. próbáld ki. én is jobban látok kontaktlencsével!
Kis mértékû asztigmiát cilinder nélküli kemény kontaktlencse tud korrigálni. Lágyból cilinderes kell.
Nekem is cilinderes kéne egyik szememre de nem azt hordok, baj nincs belõle, így is jól látok normál kontaktlencsével.
Ha kapsz egy sima lencsét és cilinderes kell, akkor nagyobb a dioptriája mint a szemüvegednek így küszöböli ki azt hogy nincs cilinder. De van akinek érzékeny erre a szeme pl nekem, és zavart a nem cilinderes lencse, nem láttam benne rendesen. Tehát ez úgy is ki fog derülni a próba lencse használatakor neked is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!