Találatok a következő kifejezésre: Kontaklencsét hordok. van az, hogy sötétben (1 db)

Kontaklencsét hordok. Mitől van az, hogy sötétben a fényforrások körül annyira erősen látom a tükröződést, hogy szinte csak azt látom?

Legjobb válasz: Nagyon érdekes dolog, mert ezt már én is tapasztalatam. De én a saját esetemben arra gondolok, hogy ez a fáradtságtól lehet. Csak akkor észlelek ilyet, ha nagyon késõn érek haza vhonnan. De ettõl függetlenül érdekelme a többiek véleménye engem is.

Nagyon érdekes dolog, mert ezt már én is tapasztalatam. De én a saját esetemben arra gondolok, hogy ez a fáradtságtól lehet. Csak akkor észlelek ilyet, ha nagyon késõn érek haza vhonnan. De ettõl függetlenül érdekelme a többiek véleménye engem is.
Szia! Nekem is volt ilyen, a doki azt mondta miután megvizsgált, hogy kicsit száraz a szemem ill. a kontaktlencsém és mûkönnyet ajánlott.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Gyógyszertárban vannak azok a készítmények, amiket ott kevernek, állítanak össze. Lehet vörös szemre kapni ott készített szemcseppet, ha nem akarom kifizetni a visine-nek meg a többi drága szemcseppnek a márkáját?

2

Létezik, hogy valaki nem lát kontaktlencsével, csak szemüveggel?

18 éves vagyok, 4 éves korom óta szemüveges (a szemüvegem +-os, cilinderes). 2 optikában is jártam már kontaktlencse ügyben (mondjuk mindkettőben kicsit más értékeket mértek...), és egyik lencsével sem láttam. Mindegyik homályos volt, a cilinderesen egy hatalmas, elmosódott sáv. Az első helyen azt mondták, meg kell szokni, a másodikon pedig azt, hogy mivel +-os a szemem, sosem fogok jól látni lencsével. Létezik ilyen? (Nagyon kicsi rajtuk a dioptria, talán 0,78-1,25).

Előre is köszi a válaszokat!

1

-5. 0;-6. 0-os dioptriára van kontaktlencse?

Nagyon szeretném kipróbálni,csak nem tudom ilyen erős dioptriára csinálnak?Árában drágább?

3

-1 dioptria esetén is csinálnak szem mütétet?

3

Tudnátok nekem olyan helyeket írni ahol ingyen bevizsgálják a napszemüveget (hogy eredeti-e vagy hogy jól szűr-e a benne lévő lencse)? Lehetőleg Budapesten belül.

Köszönöm!

3

Normális, hogy foltot/pöttyöt látok?

Régebben is előfordult már, hogy néha-néha láttam úszó foltokat a szememben, de ez csak pár percig tartott általában. Most viszont kb. 1 hónapja folyamatosan látok egy fekete úszó pöttyöt és nagyon zavar. Voltam szemészeten, azt mondták, hogy ez rövidlátóknál előfordul. Most akkor hozzá kellene szoknom? Tudom, hogy az normális, ha olykor-olykor látok ilyet, de nekem ez folyamatosan megvan.

3

Kb fél éve, kis szünetekkel folyton "begyullad" a szemem, hol az egyik hol a másik, és kicsit gennyes könny jön belőle. Sokféle cseppet kaptam már rá, de semmi sem használ, újra visszajön. Mit tehetek?

Lehet nőgyógyászati összefüggése? Kb 12 éves korom óta folyton van fehér folyásom, de anyukám azt mondja, az normális, meg nekem sincs vele panaszom, azon kívül hogy van folyásom. 18/L

4

Milyen a cilinderes szemüveg? Van akinek jó?

Mert olyan sok rosszat hallani róla. Konkrétan hogyan lát benne az ember? Miért írnak fel ilyen lencsét? Mit csinál az ember szemével? Minden érdekel ezzel kapcsolatban. 3 éves lányom kapott nemrég ilyet.

1

A szem alatti megereszkedett bőrt, hogyan lehet eltüntetni?

1

Ti honnan vásároljátok a kontaktlencséket?

optikustól, vagy internetes boltból?

csak mert ahol engem vizsgáltak be, ott pontosan a dupláját elkérnék a lencséimért, mint mondjuk itt:

www.lencsebolt.hu

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!