Találatok a következő kifejezésre: Kontaklencsét hordok. van az, hogy sötétben (1 db)

Kontaklencsét hordok. Mitől van az, hogy sötétben a fényforrások körül annyira erősen látom a tükröződést, hogy szinte csak azt látom?

Legjobb válasz: Nagyon érdekes dolog, mert ezt már én is tapasztalatam. De én a saját esetemben arra gondolok, hogy ez a fáradtságtól lehet. Csak akkor észlelek ilyet, ha nagyon késõn érek haza vhonnan. De ettõl függetlenül érdekelme a többiek véleménye engem is.

Nagyon érdekes dolog, mert ezt már én is tapasztalatam. De én a saját esetemben arra gondolok, hogy ez a fáradtságtól lehet. Csak akkor észlelek ilyet, ha nagyon késõn érek haza vhonnan. De ettõl függetlenül érdekelme a többiek véleménye engem is.
Szia! Nekem is volt ilyen, a doki azt mondta miután megvizsgált, hogy kicsit száraz a szemem ill. a kontaktlencsém és mûkönnyet ajánlott.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ez asztigmia? Bővebben lent

2-3 éve feltűnt, hogy a bal szemem sokkal rosszabb, mint a jobb. Suliban ugye szoktak lenni ezek a szemvizsgálatok, hogy el kell olvasni a táblán a betűket. Na, nyolcadikban még simán elolvastam őket ballal és jobb szemmel is, de most, 10.-ben a bal szememmel semmit sem láttam. Homályos volt az egész. A jobb szemem tökéletes. Elmentünk szemészetre, írtak fel szemüveget. A bal (rossz szemem) lencse -1.75 cilinderes, a jobb +0.5 sima. Igazából mindig kellene hordanom, de mióta felírta az orvos, csak akkor használom ha gépezek, vagy tévézek, mert amúgy a látásom tökéletes, csak ha fél szemmel kell nézni, akkor rossz. Nem tudom, hogy most ez asztigmia-e, vagy valami más betegség, mert azt olvastam, hogy az asztigmia gyerekkorban már jelen van, de mondom, nekem ez kb 2 év alatt alakult ki.

3

Az Ofotértben mennyibe kerül egy havi kontaktlencse? És ott megkell rendelni, vagy csak bemegyek, megcsinálják a szemvizsgálatot és megveszem?

1

Mindig könnyezek a fekete szemhéjtustól és a szemceruzától is, mit tegyek? Mitől lehet?

Bármikor használtam szemceruzát/szemhéjtust könnyeztem tőle és nagyon irritálta a szemem valamikor fájt is tőle és napok fáradt érzésű volt a szemem és alig tudtam kinyitni akármilyen kipihent voltam :l feldagadva nincsen a szemem de nincs ötletetek mitől lehet vagy mit tehetnék hogy ne könnyezzek és ne irritálja a szemem? tudnátok valamilyen más szemhéj tust/ ceruzát ajánlani ami talán nem irritálja? mert nagyon szeretnék hordani és eléggé lelomboz ez így:l kérlek segítsetekD:

1

Ki milyen lencsét használ 9-es görbületre?

Acuvue Moist-ot szedtem, ami jó is, csak szörnyen drága... nektek valami tapasztalat vagy javaslat?

0

Sopronban hol lehet a lególcsóbban szemüveget csináltatni?

0

Van olyan kontaktlencse, hogy iWear dr supreme? Vagy csak olyan van, hogy iWear dr supreme +?

Az én kontaklencsémre az van ráírva, h iWear dr supreme, de mikor beten beirtam, csak olyan hozott ki, ami supreme+. Ha van olyan ami + nélküli, akkor esetleg nem tudná valaki, hogy honnan tudnék rendelni?

3

Szemszárasságra van valami tartós gyógyír?

Sajnos tanulmányaim miatt elég sokat kell olvasnom számítógépen vagy papíron, így elég sokszor kiszárad a szemem, akár be is gyullad. Ez ellen tud valaki valamit javasolni? Szemcsepp csak tűzoltásnak jó.

2

Epivis szemcseppem van most jelenéeg és a műkönnyem elfogyot. H nem lessz semmi baja a szememnek h ha kontaklencsét berakom és kiszárad a szemem és ebből csöppentek bele?

0

A Színtévesztő szemüveg gyógyítja a színtévesztést?

1

Kontaklencse, vagy szemüveg?

Sziasztok! 8 éve vagyok szemüveges. Igazából nagy bajom nincs is vele, de önbizalmam emiatt szinte nincs is. Eleve zavar az, hogy a környezetemben lévő emberek a legjobb barátaimon kívül megbélyegeznek, csak azért, mert szemüveges vagyok. Beskatujáznak azonnal, pedig amúgy egy nagyon pörgős, életvidám csaj vagyok... de... naszóval.
Barátnőm unszolására eldöntöttem, hogy megpróbálkozom a kontaklencsével. A szüleim is belementek. Van egy szemész ismerősöm, akit kifaggattam ennek az előnyeiről, hátrányairól, használatáról. Mehettem volna hozzá is venni kontaklencsét, de ott nagyon drága volt, így csak megvizsgálta a szemem, és azt mondta, hogy cilinderes. De mikor elmenten egy másik szemészhez, ott nem említették nekem ezt a dolgot, szerintük rendben van a szemem a kontaklencséhez. Meg is rendelték nekem a próbalencsét. Mikor anya felhívta őket, akkor még úgy volt, hogy fizetnem kell 2000ft-ot érte. Mondom okés...ez még nem olyan vészes összeg. Bementem. Azonban 1 órás szenvedés után csak másnap sikerült beraknom. Nagyon furcsa volt. Majd...elengedtek, hogy nem kell fizetenem, mert rendesen megdolgoztam érte. XD Ja, meg egy CD-t is adtak, amin egy kisfilmen mutatják a lencse használatát, részletesen. Egy hétig lehet próbálnom ezzel, és ha jó, akkor rendelünk rendes lencsét.
Itthon minden eltelt nappal jobban megy a kivétel és a betétel is. Bár nagyon furcsa vele a látásom, mert egyrészt hamar elfárad a szemem, meg olyan, mintha állandóan könnyes lenne, vagy törné a látásomat. Ez normális?
Na de, a fő problémám az lenne, hogy teljesen máshogy nézek ki így, szemüveg nélkül. Az eddigi, jól bevált haj-és sminktrükkjeim teljesen máshogy állnak...eleve idegen vagyok saját magamnak a tükörben, vagy egy tükröződő kirakatban. Eddig csak anyum látott így, de bizonytalan vagyok. Sose voltam egy kirívó szépség, de ez a szemüvegtelenség hatalmas váltás szerintem. Eddig el tudtam bújni a szemüvegem mögé, és rám igaz az az, hogy a szemüveg öltöztet. Egyszóval az eddigi minyurka önbizalmam is eltűnt és most nem tudom, hogy mit tegyek. Szerintetek? Próbálkozzam még a kontaklencsével, vagy ne? Valahogy el kell ezt döntenem, hiszem mindjárt itt a suli. Szoktam úszni járni. A kontaklencse azért is lenne jó, mert akkor nem kéne a barátaimnak szenvednie azzal, hogy az öltözőből eljussak a mélyvízig. De ha jól tudom akkor ahhoz napi lencse kell, mert a klór tönkre teszi a lencsét.
Tehát mit csináljak szerintetek?
A válaszokat, tanácsokat, véleményeket előre is köszönöm. 17/L

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!