Találatok a következő kifejezésre: Kontaklencsét hordok. van az, (1 db)

Kontaklencsét hordok. Mitől van az, hogy sötétben a fényforrások körül annyira erősen látom a tükröződést, hogy szinte csak azt látom?

Legjobb válasz: Nagyon érdekes dolog, mert ezt már én is tapasztalatam. De én a saját esetemben arra gondolok, hogy ez a fáradtságtól lehet. Csak akkor észlelek ilyet, ha nagyon késõn érek haza vhonnan. De ettõl függetlenül érdekelme a többiek véleménye engem is.

Nagyon érdekes dolog, mert ezt már én is tapasztalatam. De én a saját esetemben arra gondolok, hogy ez a fáradtságtól lehet. Csak akkor észlelek ilyet, ha nagyon késõn érek haza vhonnan. De ettõl függetlenül érdekelme a többiek véleménye engem is.
Szia! Nekem is volt ilyen, a doki azt mondta miután megvizsgált, hogy kicsit száraz a szemem ill. a kontaktlencsém és mûkönnyet ajánlott.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

PRK műtöttek! Koncerteken van UV-fény?

Mert a lézeres szemműtét után a legnagyobb ellenségünk az UV, és UV-szűrő napszemüveget kell akkor hordanom.

0

Hol érdemes szemüveghez lencséket csináltatni? Milyen lencsét érdemes csináltatni? Mennyibe kerülnek általában?

Csak a lencse a fontos. Távolra nem látok jól.
Ofotértben érdemes, vagy Vision Expressz?
Szoktak lenni akciók a lencsére?

1

Mennyibe kerül egy szemvizsgálat az oforértben? És van tapasztalat a 7000 ft-os takarékos szemüveggel?

1

Érdemes gyengébb szemüveget csináltatni a látás javításának érdekében?

Hamarosan új szemüveget szeretnék. Egy ismerősöm javasolta, hogy ha picivel gyengébbet csináltatok, és hozzá még gyakorlom a szemtornát, akkor a szemem majd "hozzájavul", tehát csak jót teszek vele.
25 éves vagyok, a dioptriáim -5,5 és -6. Mondjuk legfeljebb fél dioptriával csináltatnék gyengébbet, többel nem.

9

Hónapok jóta lilák a szemeim mert sokáik fent vagyok, de hamar el akarnám tüntetni, este 1 kor ( csak altatóvalment ) tudtam elaludni, most keltem 16:20 kor, most is lilák kicsit de bedagadtak. Miért? Mitől lehet gyorsítani biztosan a folyamtot?

1

Dohányzás + szemműtét?

Nyár elején szeretném megcsináltatni a szememet lézeres szemműtéttel. Mennyiben befolyásolhatja a műtét sikerességét a dohányzás, illetve okozhat-e valamilyen kockázatot?

2

Nem merek időpontot kérni az orvoshoz, mit csináljak?

Kiskorom óta kancsal vagyok, voltam már 2x is műtve, viszont még mindig látszik. Az orvos viszont azt monda, hogy nem műt meg újra, amíg újra 20 fok körüli kancsalságom nem lesz. 2 éve lemérte egy doki, ő 17 fokot mért... Az utolsó műtét óta eltelt 3 év, gondoltam bepróbálkozok újra nála. Viszont egyszerűen nem tudom bepötyögni a telefonszámot a telefonba és időpontot kérni!
Másik orvoshoz nem tudok menni, annyira szét vannak cseszve a szemizmaim, meg annyira hegesek, hogy muszáj, hogy az műtsön, aki eddig is.

Írnátok valami biztatást vagy nem tudom... valamit?
Fel szeretném hívni nagyon, de nem merem valamiért. :(

6

Székesfehérváron hol lehet a legjobb áron szemüveget csináltatni egy gyereknek? Szemvizsgálattal együtt! Esetleg a Myra optikáról mik a tapasztalatok?

1

Lehet olyan, hogy "túl jól látok" egy szemüvegben?

Tudom, hogy hülyén hangzik a kérdés, viszont elmentem szemészetre, és próbálgattuk a távollátó lencséket. Felrakott egy lencsét, amiben annyira jól láttam mindennek a körvonalát is, részletesen, hogy megijedtem, ráadásul annyira színes és fényes volt minden, szinte szúrták a szemem az erős színek. Utána felrakott egy feleset, azzal nem láttam olyan élesen, de el tudtam olvasni az utolsó sort is a táblán. Megkérdezte melyik kényelmesebb, és rávágtam, hogy az utóbit, így -0.5-ös lencsét kaptam. Viszont attól félek, hogy ennél erősebb kellett volna...

2

Az baj, hogy máshogy reagál a két pupillám a fényre?

Mielőtt arra gondolnátok, hogy nem érte ugyanúgy a két szemem a fény, nem így volt. Sokszor néztem már régóta, és suliba is megjegyezte a doki, hogy ez a helyzet. Igazából azóta figyelem, és tényleg így van. Minden alkalommal, mikor a suliba megvizsgálták a szemem(a többiekkel együtt, kötelező vizsgálatoknál) megállapították ezt. És a jobb szememmel világosabban látok, mint a ballal...de ezt csak akkor veszem észre, ha külön-külön letakarom a szemeimet, amúgy nem. Van még így valaki? A sulidokit kérdeztem, h ez baj-e, annyit mondott, hogy " Érdekes, ilyennel még nem találkoztam"de nem küldött dokihoz...nem szeretném leszólni, de sok mindenkinek az a tapasztalata, hogy nem éppen jó szakember...menjek szemészetre vagy ez nincs bajom? Más baj nincs a szememmel, nem is volt soha.

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!