Találatok a következő kifejezésre: Kontaklencsét hordok. van (3 db)

Kontaklencsét hordok de mindíg begyullad a szemem. Szerintetek miért van ez? Lehet nem birja a szemem a lencsét?

Tobradexet szoktam kapni 1 2 hétig, de utána ha beteszem a lencsét ismét begyullad a szemem.Az orvos szerint lehet bennem valami góc ami mindíg rá húzódik a szememre. Utóbbi id?ben nem hordtam a lencsét mégis begyulladt. Szerintetek mi lehet ez?

Legjobb válasz: Ezt az orvosodnak kellene tudnia. De lehetséges, hogy nem tisztítottad rendesen a lencsédet, s ezzel valamilyen fertõzést szereztél magadnak. Vagy nem bírja a szemed magát a lencsét, esetleg a tisztítófolyadékot. De ha azt írod, lencse nélkül is begyullad... Mióta van kotaktlencséd?

Ezt az orvosodnak kellene tudnia. De lehetséges, hogy nem tisztítottad rendesen a lencsédet, s ezzel valamilyen fertõzést szereztél magadnak. Vagy nem bírja a szemed magát a lencsét, esetleg a tisztítófolyadékot. De ha azt írod, lencse nélkül is begyullad... Mióta van kotaktlencséd?

Kontaklencsét hordok. Mitől van az, hogy sötétben a fényforrások körül annyira erősen látom a tükröződést, hogy szinte csak azt látom?

Legjobb válasz: Nagyon érdekes dolog, mert ezt már én is tapasztalatam. De én a saját esetemben arra gondolok, hogy ez a fáradtságtól lehet. Csak akkor észlelek ilyet, ha nagyon késõn érek haza vhonnan. De ettõl függetlenül érdekelme a többiek véleménye engem is.

Nagyon érdekes dolog, mert ezt már én is tapasztalatam. De én a saját esetemben arra gondolok, hogy ez a fáradtságtól lehet. Csak akkor észlelek ilyet, ha nagyon késõn érek haza vhonnan. De ettõl függetlenül érdekelme a többiek véleménye engem is.
Szia! Nekem is volt ilyen, a doki azt mondta miután megvizsgált, hogy kicsit száraz a szemem ill. a kontaktlencsém és mûkönnyet ajánlott.

Egy éve hordok -1, 75 (távollátó) szemüveget, és szeretnék átváltani kontaklencsére. Milyen fajtát ajánlotok, mert halottam h. van napi, heti, havi kontaklencse. Milyen árben tudnék vásárolni?

Legjobb válasz: El kell menned egy optikába ahol megvizsgálnak. Havi lencsét fogsz kapni, de persze használhatsz napit is csak mond nekik hogy olyat szeretnél. A havi lencse a gyakoribb, árban is jobb mint a napi lencse. Azért a szemüveget ne dobd el. Remélem az átváltást nem úgy értetted hogy szemüveget nem használsz majd mert szükséged lesz arra is. Olyan hogy csak kontaktlencse nincs.

El kell menned egy optikába ahol megvizsgálnak. Havi lencsét fogsz kapni, de persze használhatsz napit is csak mond nekik hogy olyat szeretnél. A havi lencse a gyakoribb, árban is jobb mint a napi lencse. Azért a szemüveget ne dobd el. Remélem az átváltást nem úgy értetted hogy szemüveget nem használsz majd mert szükséged lesz arra is. Olyan hogy csak kontaktlencse nincs.
Kell egy vizsgálat, optikába menj, mert a szemüveg dioptriája más mint a kontaktlencséé. Bemérik milyen görbület kell, betanítják a használatát, stb. Havi vagy 2 hetes lencsét szoktak adni, attól függ a te szemedre milyen lesz jó. Nekem csak a 2hetes lencse jó, semmi mást nem bír a szemem. Szóval az elsõ doboz lencsét vedd csak optikában, az alapján utána már olcsóbban tudsz rendelni neten is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!