Találatok a következő kifejezésre: Konkrétan milyen kell (26 db)

A Színművészeti Egyetemen, konkrétan milyen alakalmassági vizsga vár arra, aki színész akar lenni? Nyilvan elő kell adnia vmit, de konkrétan még mik vannak?

Legjobb válasz: A felvételre jelentkezõnek – már az elsõ fordulóra is – legalább 10 szabadon választott, különbözõ hangulatú (lírai, drámai, vidám stb.) vers, 5 színdarabrészlet (monológ), melybõl egy klasszikus, verses mûfajú legyen és néhány dal (népdal, sanzon, kuplé, musical stb.) elõadására kell felkészülnie. Rátermettségét, felkészültségét a vizsgabizottság elõtt színpadi szerepléssel kell bizonyítania. A végsõ elbírálást részvizsgák elõzik meg: ének-zenei meghallgatás, a beszéd és orgánum alkalmasságának elbírálása, a fizikai adottságok, a mozgás- és tánckészség megítélése, valamint személyes beszélgetés az általános mûveltség, az irodalmi, mûvészeti tájékozottság megismerésére.

A felvételre jelentkezõnek – már az elsõ fordulóra is – legalább 10 szabadon választott, különbözõ hangulatú (lírai, drámai, vidám stb.) vers, 5 színdarabrészlet (monológ), melybõl egy klasszikus, verses mûfajú legyen és néhány dal (népdal, sanzon, kuplé, musical stb.) elõadására kell felkészülnie. Rátermettségét, felkészültségét a vizsgabizottság elõtt színpadi szerepléssel kell bizonyítania. A végsõ elbírálást részvizsgák elõzik meg: ének-zenei meghallgatás, a beszéd és orgánum alkalmasságának elbírálása, a fizikai adottságok, a mozgás- és tánckészség megítélése, valamint személyes beszélgetés az általános mûveltség, az irodalmi, mûvészeti tájékozottság megismerésére.
A kérdező hozzászólása: Pfhúúú... :OO Kicsit másra számítottam!!Köszönöm a válaszod, sokat segítettél! :)

Egy raktáros milyen programhoz kell hogy értsen a számítógépen? Elég az offife ismerete? Konkrétan mit kell neki csinálni a gépen?

Legjobb válasz: Egy raktárosnak semmilyenhez. Neki a raktározás rendszeréhez kell értenie. A raktári nyilvántartó programok használata egyszerû betanított munka. Megmutatják neki, hogy milyen sorrendben milyen gombokat nyomjon meg, ebbõl van néhány verzió. Plusz megmutatják hol éri el a rendszergazdát, ha valahol elakad. Bármi van, úgyis sikítanak a rendszergazda után.

Egy raktárosnak semmilyenhez. Neki a raktározás rendszeréhez kell értenie. A raktári nyilvántartó programok használata egyszerû betanított munka. Megmutatják neki, hogy milyen sorrendben milyen gombokat nyomjon meg, ebbõl van néhány verzió. Plusz megmutatják hol éri el a rendszergazdát, ha valahol elakad. Bármi van, úgyis sikítanak a rendszergazda után.

Óvodai beíratásnál konkrétan milyen adatokat kérnek? Mit kell bemutatni?

Pl. lakcím, apa, anya foglalkozása, munkahelye? És testvérek száma, születési ideje? Kérdezik?

Legjobb válasz: Vinni kell: - születési anyakönyvi kivonat, - gyerek lakcímkártyája, - egészségügyi kiskönyv (a kötelezõ oltások beadásának igazolására), Kérdezhetik: anya, apa foglalkozása, munkahelye (de nem mindenhol), testvérek száma (név, adatok nem kellenek!).

Vinni kell: - születési anyakönyvi kivonat, - gyerek lakcímkártyája, - egészségügyi kiskönyv (a kötelezõ oltások beadásának igazolására), Kérdezhetik: anya, apa foglalkozása, munkahelye (de nem mindenhol), testvérek száma (név, adatok nem kellenek!).
Pest megye, kistelepülés: - gyerek születési anyakönyvi kivonata, taj kártyája, lakcím kártyája. - anya/apa foglalkozása, munkáltatója, telefonszáma. - testvér(ek) életkora. Mindezt egy naplóba írták be, külön nyomtatványt nem kellett kitölteni, régebben itt olvastam, hogy valahol az is van. Legnagyobb meglepetésemre az oltási kiskönyvet NEM kérték.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ezek szerint ez sem egységes.
Pest megye, kisváros: - anyakönyvi kivonat - a kicsi TAJ kártyája, lakcím kártyája - orvosi igazolás, hogy mehet közösségbe - amennyiben albérletben laknak, polgármesteri engedély
Utolsó vagyok. Szülõk munkahelyét, elérhetõségét, testvérek számát és korát kérdezték csak.
Nálunk az orvosi igazolást, hogy mehet közösségbe, az elsõ ovis napon kell vinni. Második voltam.

Ha az alábbi szöveg van írva a betegtájékoztatóra, akkor konkrétan milyen hatáscsökkenésre kell gondolni?

"A hüvelytabletta és a krém alkalmazásának ideje alatt a latex anyagú fogamzásgátló eszközök (gumióvszer, pesszárium) biztonságossága csökken."

Legjobb válasz: Nem, kedves, a kezelés alatt a legjobb a farkas módszer: a párod ül a lyuk mellett és vonyít... De komolyan, sajnos ez egy olyan dolog, hogy gumival sem ajánlatos szexuális életet élni, mert akár a krém, kúp hatását is befolyásolhatod vele... Ezalatt a néhány nap alatt az önmegtartóztatást kell választani.

Nem, kedves, a kezelés alatt a legjobb a farkas módszer: a párod ül a lyuk mellett és vonyít... De komolyan, sajnos ez egy olyan dolog, hogy gumival sem ajánlatos szexuális életet élni, mert akár a krém, kúp hatását is befolyásolhatod vele... Ezalatt a néhány nap alatt az önmegtartóztatást kell választani.
Ha túl vagy a kezelésen (csak most látom, bocs), akkor pedig 2-3 nap elteltével már élhettek szexuális életet, ha a párodat is kikezeltétek, akkor gumi nélkül is. (gondolom, nem csak gumival védekeztek).
A kérdező hozzászólása: nem csak gumival, általában pharmatexel, de azt most még pár napig pihentetni akarom egyébként tegnap elõtt este tettem fel az utolsó tablettát, csak nem tudom, mikor lehetek biztos abban, hogy maradéktalanul kiürült az összes

Szeretnék nyitni egy Tetoválószalont abban a városban ahol lakom. Hogyan tudnám ezt megvalósítani? (másodvállalkozásban gondolkodom) Konkrétan milyen papírok kellenek (engedélyek stb. ) Vagy úgy egyáltalán hogy fogjak neki az egésznek?

Legjobb válasz: gondolom valami szakképzettségi irat, higiéniai követelmények teljesítése, gondolom valami szerzõdés a biztosítóval mivel nem veszélytelen(gyulladások stb...)

gondolom valami szakképzettségi irat, higiéniai követelmények teljesítése, gondolom valami szerzõdés a biztosítóval mivel nem veszélytelen(gyulladások stb...)

Sepregetni, porolgatni? Mit kell tennem konkrétan? Milyen időközönként?

Kezd? vagyok, és arra vagyok kíváncsi, hogy mik a feladataim, hogy a gépem karban legyen tartva. Elég, ha gondolatjelekkel felsoroljátok, csak szeretnék egy "listát" az ajánlott feladatokról.

Legjobb válasz: Általam beosztott tisztítási intervallum az alábbi: 2-3 havonta gépházat belülrõl kitisztítom 3 naponta letörlöm a gépházról és a monitorról a port hetente speciális folyadékkal tisztítom a billentyûzetet és az egeret hetente speciális kendõvel törlöm le a monitort

Általam beosztott tisztítási intervallum az alábbi: 2-3 havonta gépházat belülrõl kitisztítom 3 naponta letörlöm a gépházról és a monitorról a port hetente speciális folyadékkal tisztítom a billentyûzetet és az egeret hetente speciális kendõvel törlöm le a monitort
ccleaner - tisztítás netezés után - naponta local settingsben a temp tartalmának törlése - naponta jv16 - regisztrációs adatbázis takarítása - havonta vopt vagy defraggler - töredezettségmentesítés - kéthavonta revo uninstaller - a ténylegesen nem használt programok letakarítása, nyomaik eltüntetése - három havonta A legfontosabb: a védekezés, megelõzés. -router -tûzfal -vírusirtó -õrkutya
ccleaner, ha nincs rajta pótolhatatlan progi akkoe told újra az xp-t és ne tegyél rá felesleges dolgokat. ja igen töredezettségmentesítés havonta és egy jó vírusirtó ami nem fogja meg annyira a gépet. pl tökéletes a kapersky, ingyenes és szintén tökéletes és keveset fogyasztó az avast
Töredezettségmentesítésnél ne a windowsos változatot használd. Én általában Ashampoo-t használok, de létezik több fajta is és jobb is mint amit én használok.
A kérdező hozzászólása: Elég félreérthetõ voltam. Azért köszi azt a részét is :-)) Ilyeneket olvastam, pl. hogy töredezettségmentesítés, meg "leporolni" a progikat, "kisepregetni", stb... :-))) Ilyenekre gondoltam...
Jah bocs, már-már kicsit fáradt vagyok. XD
Jah, akkor napi vírus keresés. :D Registryk, sütik keresése és törlése.
A legfontosabbat kihagytam. :D Napi vírus keresés!
A kérdező hozzászólása: Nem a hardware részére gondoltam! :-)
http://pcworld.hu/biztonsagos-szamitogep-takaritas-ccleanerr.. http://download.chip.eu/hu/download_hu_1656638.html utóbbinál be kell zárni minden futó alkalmazást!!! (vírusirtót is) Valami töredezettség menetesítõ...akár Auslogicstól http://download.chip.eu/hu/Auslogics-Disk-Defrag-1.3.7.235_8..

Konkrétan milyen papírokat kell letölteni a GYES, családi pótlék és anyasági segély kéréséhez?

Rengeteg lehet?ség van, és eléggé elbizonytalanodtam!

Legjobb válasz: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/137 Innen tudod letölteni.

Szia! A családi pótlékhoz és az anyaságihoz ezek kellenek: Igénybejelentés családtámogatási ellátásokra-ezen beixeled a családit és az anyaságit és a gyest. 1. számú pótlap ez a családi 5. számú pótlap ez meg az anyasági. 2. számú pótlap ez a gyes A tgyást a munkáltatóm intézte, így azt nem tudom(az oep-s), nem tudom jogosult vagy-e rá...
A kérdező hozzászólása: 5 éve van bejelentett munkaviszonyom. A tgyás miben más, mint a gyes?
A TGYÁS(terhességi gyermekágyi segély) a fizud 70 %-a, csak SZJA elõleg kerül belõle levonásra, a gyes pedig 28 000 körül van.Ha van 180 nap bejelentett munkaviszonyod, akkor 168 napig tgyás jár, aztán a gyed, ami szintén a fizud 70%-a , csak ebbõl SZJA elõleget és 9, 5% nyugdíjjárulékot vagy magánnyugdíjpénztári tagnál 8% tagdíjat (ezért kell valamivel igazolni a tagságot gyedigényléskor) és 1, 5% nyugdíjjárulékot vonnak le. Szóval a tgyás 168 napig, aztán gyed a baba 2 éves koráig, aztán pedig a baba 3 éves koráig gyes jár akkor neked is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Milyen módon lehet megnézni, hogy figyelik-e a számítógépemet a pl. munkahelyen? Mit vagy mire kell figyelni? (Konkrétan olyasmire gondolok, hogy valaki láthatja-e a helyi hálózaton keresztül, hogy mi van a képernyőmön? )

Legjobb válasz: Ha megfelelõ programok vannak fenn, akkor láthatja. HA van egy szerver, amin átmegy a netforgalom, akkor logolhatják mindazt, amit nem titkosított csatornán keresztül fogadsz v. küldesz. Használd arra a gépet, amire kell és akkor nem kell ezen aggódni!

Ha megfelelõ programok vannak fenn, akkor láthatja. HA van egy szerver, amin átmegy a netforgalom, akkor logolhatják mindazt, amit nem titkosított csatornán keresztül fogadsz v. küldesz. Használd arra a gépet, amire kell és akkor nem kell ezen aggódni!
láthatják természetesen, erre millió egy távkarbantartó szoftver létezik. A kimenõ adatokat általában nem logolják de, hogy milyen oldalakat látogatsz azt simán.
Ha van központi és telephelyi szerver is, megkérdezi az informatikus, engeded-e a teljes hozzáférést, akkor igen. De sokszor nem is kérdeznek semmit, csak megfigyelnek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!