Találatok a következő kifejezésre: Konkrétan hogyan hogy most (32 db)

Miért harsogják itt páran, hogy a Jobbik nem demokratikus párt? Miben látják ezt, KONKRÉTAN -ha lehet, most kerüljük a mellébeszélést? Valamint, a kérdéstõl teljesen függetlenül, ha valami nem demokratikus, akkor az csak rossz lehet?

Legjobb válasz: Látom nem jutott el hozzád a kérdés valódi mibenléte. Tisztában vagyok az elmúlt napok kérdéseivel, és ott olvastam a rengeteg mellébeszélést, többek között azt, hogy a Jobbik nem demokratikus, hanem diktatúrát akar meg nem tudom milyen hasonlóan leleményes dolgokkal rukkoltatok elõ. És én azt kérdezem, hogy ezt mire alapozzátok. Ha még mindig úgy hiszed, hogy ez a kérdés ugyanaz, mint az elõzõek, akkor szólj egy, a közeledben levõ felnõttnek, hogy magyarázza el neked. "Csak a külföldi idegenkedés, a féldiktatorikus tervezett lépések...." Pontosan milyen lépésekre gondolsz?

A kérdező hozzászólása: Látom nem jutott el hozzád a kérdés valódi mibenléte. Tisztában vagyok az elmúlt napok kérdéseivel, és ott olvastam a rengeteg mellébeszélést, többek között azt, hogy a Jobbik nem demokratikus, hanem diktatúrát akar meg nem tudom milyen hasonlóan leleményes dolgokkal rukkoltatok elõ. És én azt kérdezem, hogy ezt mire alapozzátok. Ha még mindig úgy hiszed, hogy ez a kérdés ugyanaz, mint az elõzõek, akkor szólj egy, a közeledben levõ felnõttnek, hogy magyarázza el neked. "Csak a külföldi idegenkedés, a féldiktatorikus tervezett lépések...." Pontosan milyen lépésekre gondolsz?
A kérdező hozzászólása: 16-os? te mi a jó fenét hordasz itt össze? :D Persze, lágerekbe küldés :D. Hol élsz ember? Hol hallottál te ilyet? Mikor mondott ilyet a Jobbik, mondjad már! Semmikor! Az, hogy a te buta kis fejecskédben milyen gondolatok fogalmazódnak meg, annak semmi köze a párthoz. Valamint, a kuruc.info egyáltalán nem szokott meginterjúolni Jobbikos politikusokat, nem tudom, ezt is honnan szeded :) . Ezeket csak álmodtad. De értelmetlen, kitalált dolgokat írtál, ezért a te hozzászólásodat is jelentettem.
Nem tudom mire alapozza az elsõ, hogy a Jobbik diktatórikus, amikor a következõ mondatában önmagát cáfolja, hogy Magyarország függ a nagyobbaktól. Bizonyos keretek között igenis gátat kell szabni a függésnek. Vagy talán azt gondolja, hogy akkor Németország nem ad el nekünk BMW-et - mert most dühös ránk. Vagy Izrael kevesebb narancsot exportál ide? Hú, de megijedtem most!
Vona Gábor maga mondta https://www.youtube.com/watch?v=yTHuzrvU_E0 hogy miért rossz ha nincs demokrácia? hallottál már 1956-ról
A kérdező hozzászólása: Szegény 19-es! Sajnálom, hogy sok hozzád hasonló ember van ebben az országban, akik ennyire igénytelenek. Már mondtam az elõbb, hogy ez egy kiragadott mondat, és 5 másodperccel tovább kellett volna nézni, és akkor te is rájönnél, hogy milyen értelemben mondta azt, amit mondott! De ha te mindent elhiszel egy olyan videónak, ami kb egy olyan beszédet tartalmaz, aminek minden betûjét külön vágták össze, akkor egy baromi nagy tudod mi vagy.
Demokrácia elõtt is volt élet Európában, hol jobb, hol pedig rosszabb. Ez csak az uralkodón vagy az éppen kormányzó hatalmasságokon múlt. A mai demokrácia nagyjából abból áll, hogy elmehetsz szavazni, ahol ki lehet választani, hogy melyik párt képviselõi lopják el a legtöbbet, és milyen magasról tojják le, ha a népnek nem tetszik néhány dolog (példa erre 2006), nem kifelejtve, hogy amit a nép felépített, azt a hõs demokraták, hogyan is privatizálják a hátunk mögött. Szerintem, ha a Jobbik nem lenne demokratikus, akkor nem választások útján szeretne kormányozni, és nem kardoskodna a képviselõk visszahívása mellett. Hülyeség azt mondani, hogy ami nem demokratikus (ezen nem csak a diktatúrát értem), az egyöntetûen sz*r. Minden országban vannak gazdagabbak és szegényebbek államformától függetlenül, ráadásul mi is még itt vagyunk, pedig sokáig azt sem tudtuk, hogy mi az a demokrácia, mégis eléldegéltünk.
A demokrácia modern országoknak való, nem ilyen apartheid népeknek mint a magyarok. Sok magasrangú jobbikas egyértelmûen utalt rá, hogy a jobbik nem demokrata párt és hogy rossznak tartják a demokráciát. Igazuk lehet a szomszéd népeknek abban, hogy a magyaroknak ázsiában a helyük.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha rákeresel a neten arra hogy "Vona Gábor demokrácia", akkor van pár találat, csak pár példa, de fontos hogy ne fekete-fehérben gondolkodj, hanem árnyalatokban is: [link] [link] pl.: "Hangsúlyozta: a nyugati világot és Magyarország többi politikai erejét is átható „materialista, ultraliberális” eszmeiséggel szemben „tûzzel-vassal” tiltani fogja az elhajlást és az „ellenségeinkkel való megalkuvást”." Egy demokrata nem tiltja tûzzel-vassal mások értékrendjét, hanem érvel és szavazatokat gyûjt (pl. rezsicsökkentés, nyugdíjak, hogy némi iróniával éljek). A nem demokratikus nem jelenti feltétlenül azt hogy totálisan diktatórikus, ezt Vona is mondja egyébként. Ez nem fekete-fehér kérdés. Pl. Gyurcsányék alatt ízelítõt kapott a Fideszes közönség abból, hogy milyen ha tüntetõket ütlegelnek, az MSZP a titkosszolgálatokat és az alvilágot a saját céljaira akarta használni, stb. Ezek pl. nem demokratikus lépések, de ettõl még nem volt Gyurcsány idején diktatúra. Kádár diktatúrája is felpuhult a végére, kivégzésekkel kezdõdött, aztán felpuhult. Van a szürke zóna, ahol el-eltûnnek jogok, és megtorlatlanok maradnak a túlkapások (akár rendõri, akár "haveri"). Számomra konkrétan az a baj a Jobbikkal, ami a hasonló határon túli pártokkal is: a Jobbik a Nagy Románia Párt, a Szlovák Nemzeti Párt, a szerb párt nevét nem tudom :-), meg talán az Ukrán Szabadságpárt itthoni megfelelõje. Szavakban a korrupció ellen és a nemzeti érdekek mellett állnak ki. Valójában idegrohamot kapnak ha valaki más mint õk, és nagy ívben tesznek ezen mások jogaira. Pl. szlovákiában valaki magyarul beszél, ne adj isten székelyként autonómiát akar. Kussoljon, örüljön hogy és és nem verik meg (pl. Malina Hedvig nem örül). Innentõl kezdve ha nem is akarna diktatúrát a Jobbik, meg ugye erre esélye sincs, akkor is a görcsös és erõszakos intolerancia magyarországi pártja, és nem egyetemes értékeket képvisel (pl. autonómiához való jogot mindenkinek), hanem ilyen mentalitással szlovákként a magyarokat utálja, magyarként a szlovákokat, újpestiként a ferencvárosiakat, zsidó telepesként a palesztinokat, stb. És persze ha kiderül hogy ja mégis vannak zsidó õseim és le sem tudom tagadni, akkor vagy gyakorló zsidó és Jobbik utáló lesz (Szegedi Csanád), vagy öngyilkos (külföldi példát tudok, pár az konkrétan neonáci volt, nem olyan light-os mint a Jobbik), vagy eloldalog (a két világháború között ki is volt az a fickó?). A második kérdésedre az a válasz, hogy gazdaságilag akár jó is lehet a diktatúra, pl. Szingapúr vagy Dél-Korea, lásd ebben a könyvben: [link] , de persze ha tufák ülnek a trónon, akkor nem csak az emberi jogok terén van szívás, illetve ha kapitalista a diktatúra, akkor pl. simán lenyúlja a helyi erõsember a menõ vállalkozásodat (lásd Oroszország), örülhetsz ha kapsz cserébe valami kis pénzt. Szóval úgy kifejezetten törekedni rá nem kellene.
17: Hú, micsoda besúgó mentalitás! Az a helyzet, hogy itt egyedül te hazudsz, de mint a vízfolyás. Attól, hogy közrendvédelmi telepnek nevezik, az még láger marad. A zsidók listázására viszont érdekes módon nem reagáltál. Mondjuk minek is, videón látható az egész. Nincs Jobbikos interjú a kurucon? Tessék pár link: [link] [link] [link] Mirõl is beszélünk?
24-es, neked teljesen elment a józan eszed? Milyen lágerekrõl beszélsz? Nato tagországként és EU tagokként, majd itt ukkmukkfukk lágereznének nemzetközi beavatkozás nélkül? Magadnál vagy ember? Ennyi erõvel kend rá a szocikra, hogy hatalomra kerülésük esetén listázzák az értelmiséget és a keresztény embereket, és belágerezik õket, min a régi szép Sztálini idõkben. A kettõs állampolgárok listázása pedig szintén egész jól megy mind az USA-ban, mind Izraelben. Vergõdhetnél nekik is, hogy ennek mi értelme van.
A kérdező hozzászólása: 24-es, úgy látom te a kitartó h*lyék közé tartozol. A "zsidó listázásod" már sok milliószor bele lett verve a h*lye fejedbe biztos neked is, de látom nem vagy képes felfogni, és csak azt látod bele, amit te szeretnél. Nem fogom még egyszer elmagyarázni, mert már unalmas, és sajnos vannak olyan emberek, akiken nem lehet segíteni semmilyen formában, de ha csakk egy kicsit hagynád magadat, hogy egy segítõ kéz megszánjon, sokkal okosabbnak látszanál, és nem írnál olyan kommenteket, amilyenet írsz jelenleg. Rendben, nem tudtam, hogy készített a kuruc interjút, de ezek szerint mégis készített. Tessék, bevallottam, hogy ezt rosszul tudtam (vagyis inkább nem tudtam), de te sosem fogod azt bevallani, hogy már csak te nem hiszed el, hogy h*lye vagy.
Nem tudom miért is kellene nekem cserébe bármit is "bevallanom", pusztán azért, mert te kegyeskedtél a nyilvánvaló bizonyítékok után beismerned, hogy nem volt igazad. Itt van a videó, mindenki megnézheti, hogy úgy általában a kettõs állampolgárokról esik e szó benne, vagy mégis inkább csak az itt élõ ZSIDÓ SZÁRMAZÁSÚ emberek nemzetbiztonsági kockázatáról beszél. http://www.youtube.com/watch?v=SyVZVLgAZVs Egyébként a díszpinty magyarázkodását még itt lehet megtekinteni: http://www.youtube.com/watch?v=Vn_rD-wVyfU Érdemes megnézni egyébként, én jót röhögtem. Ebben többek között letagadja, hogy ilyet mondott volna (6:15), végig hebeg-habog, s állandóan "szeretné végigmondani a mondatot", miközben a 12 percbõl közel 9-et õ beszél végig. Az is röhejes, ahogyan azzal próbál védekezni, hogy kiragadtak egy mondatot a hozzászólásából (1 perces!), de persze rögtön mantráz is egy általa kiragadott mondatot a Perez fél órás beszédébõl. Hát mit mondjak? ELEGÁNS! :D Az meg megint eléggé vicces, hogy itt az EU-val takarózik a kedves hozzászóló. Talán nem pont a Jobbik az, aki a kilépésért lobbizik? Nem pont a Jobbik az, aki EU zászlót égetett nem is olyan rég? Akkor meg mi súlya is van ez ügyben az EU-val példálózni? Azon is elgondolkozhatnátok, hogy miért a Jobbik az, akinek mindig magyaráznia kell a mondandóját, miért õk azok, akiket mindenki félreért. Ha annyira jóhiszemû brigád ez, akkor talán ideje lenne megfontoltan és pontosan fogalmazni a jövõben.
5: Milyen véletlen, hogy a ti mondandótokat mindig félreértik, a szavaitokat meg kiforgatják, miközben ti persze nem is úgy gondoltátok. Ja, meg a kuruc.info-nak sincs semmi köze hozzátok, az ott rendszeresen interjút adó jobbikosoknak is csak a gondolatait lopták el. Nem zörög a haraszt. Azt hiszem elég régóta tevékenykedik a Jobbik ahhoz, hogy mindenkinek világosak legyenek a szándékaik. A zsidók listázása, a cigányok lágerekbe terelése mind megvolt, ezeket sosem fogja lemosni magáról, akárhány kiskutyát is puszilgat a facebookon Gabika a kampány hajrájában.
A kérdező hozzászólása: De nem fogjátok fel, hogy ez a kérdés még nem volt. Nem fogom a kedvedért mégegyszer elmagyarázni a különbséget ez a kérdés, valamint az általak linkelt 3 között. Mondom, kérj meg egy felnõttet a közeledben, akinem van elég türelme neked elmagyarázni, elõny, ha az illetõ gyógypedagógus.
Aki nem a párt tagja, az honnan tudhatná, hogy a Jobbik szervezetileg demokratikus-e? Egyáltalán egy kívülállót miért érdekelné? Az viszont igaz, ha valami nem demokratikus, akkor az rossz! Azért mert vagy puha vagy totális diktatúra.
„Nem vagyunk kommunisták, nem vagyunk fasiszták, nem vagyunk nemzeti szocialisták, de demokraták sem vagyunk” - Vona Gábor
"Mivel mostanában annyira nagy divat megfigyelõket küldeni a választásokra, mi is fogunk! De nem Nyugatról, nem Amerikából, nem az Unióból, hanem levélben fogok fordulni Mahmud Ahmedinezsádhoz, és Iránból jönnek ide! És nem az ÁVH fog grasszálni a választás napján, hanem az Iráni Forradalmi Gárda!" Vona Gábor
A kérdező hozzászólása: 3: Azt a beszédet érdemesebb lett volna egy mondattal tovább is hallgatni, és akkor rájöhetnél, hogy milyen értelemben értette ezt így! utolsó: Gratulálok, hogy sikerült ezzel a 100 éves dologgal elõhozakodnod immár kismilliomodjára, de ez nem a kérdéshez kapcsolódik, sajnos nem lehet mindenhova bebiggyeszteni, amikor a Jobbikról van szó, másrészt meg látszik, te sem tudod, hogy ez mire vonatkozott.... Tehát a kérdés továbbra is él. Azt állítottátok, hogy a programjuk alapján nem demokratikusak, és engem inkább ez érdekelne, hogy miért gondoljátok így.
"ha valami nem demokratikus, akkor az csak rossz lehet?" Igen, mert az szinte mindig csak önkényes.
Igazából számomra nem az a kérdés a Jobbik demokratikus-e, hanem hogy miért kellene annak lennie? Nincs még épp elég demokratikus párt ebben az országban? Meg aki demokráciát akar az megtalálja külföldön is. A magyar embereknek semmi szükségük demokráciára. LE A DEMOKRÁCIÁVAL!
"Csak az utóbbi 3 napban 3 ilyen klónkérdés lett kiírva. " Szerintem olvasd újra a kérdést és próbáld értelmezni! A kérdezõt nem az érdekli az elmúlt 3 napban hány ilyen kérdés volt kiírva.
"LE A DEMOKRÁCIÁVAL!" Gratulálok! Miért nem költözöl Belorussziába?
A kérdező hozzászólása: 10-es (44%-os): Ne tudálékoskodj, hanem a kérdésre válaszolj. Egyébiránt jelentettem a hozzászólásod, mert azzal nem a kérdésre válaszoltál újfent, csupán veszekedést szeretnél már megint, hogy ezzel eltereld a témát a lényegrõl, arról, hogy üres szavakkal dobálóztok mindenfele, nem vagytok hitelesek, a semmire alapoztok olyan kijelentéseket, amikrõl még ti sem tudjátok, hogy mit jelent. Gyorsan kongassátok meg a vészcsengõt, és hívjátok ide a Jobbik-fóbiás górékat, mert eddig a 44%-os és társai kevesek, hogy ezt a kérdést megválaszolják.
A kérdező hozzászólása: Úgy látom nagyon keserû a szõlõ :) . Ezek szerint ha nem tudjátok megcáfolni azt, hogy teljesen tudatlanul bégettek mindenféle szlogent, akkor kiírtok egy lejárató kérdést helyette, hisz nem lehet csak úgy annyiban hagyni a dolgot.
Megválaszoltam, hogy itt épp miért nem válaszolok: mert már ötvenszer korábban meg lett válaszolva, többek között háromszor az elmúlt 3 napban. Köszi a jelentést, igazi kommunista spicli vonás :)
Ha a kérdés fölé nézel meglátod a keresés menüpontot, ott oldalnyi ilyen típusú kérdést találsz. Illetve idézném neked a GYK szabályzatát, ami itt figyel a kommentbox alatt: "Ne írd be még egyszer ugyanazt, amit egyszer már elõtted valaki beírt! Ha egyetértesz a véleményével, értékeld válaszát!" Akkor itt cseréld le a válasz szót kérdésre és tádámm, önmagaddal szembesülsz.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 27: Az ember azt lát bele akármibe, amit akar. Csak jó képzelõerõ kell hozzá, és ez a baloldaliaknak meg van, szellemi példaképeiktõl megörökölték. Egyébként még mindig nem értem, hogy miért nem demokratikus egy olyan lépés, hogy felmérjük, hogy kik a kettõs állampolgárok a képviselõk közül. Igen, Izrael kapcsán vetõdött fel ez az abszolút ésszerû javaslat, mert tudjuk, hogy miket mûvel az az állam. Szóval amikor a 2 ország kapcsolatát tárgyalták, akkor miért is probléma, hogy felvetõdött az izraeli állampolgárok nyilvánosságra hozása? És ez persze kiterjedne az összes többi kettõs állampolgárra is. Ezzel te azt is mondod, hogy Izrael nem egy demoratikus állam, mert ott listázzák a kettõs állampolgárokat, és aki kettõs, az nem is lehet képviselõ. Errõl miért akarsz ennyire megfeledkezni?! Nyilván, mert senki sem tartja Izraelt egy demokratikus államnak, sokkal inkább terrorállamnak, ezért ezeket a nyilvánvaló tényeket inkább figyelmen kívül hagyjátok.
Nem igaz, mert 10 évesen jön a bagoly a Roxfortból azoknak, akik tényleg varázslók/boszorkányok.
Ennyit tudsz?! Hahh, én csak radírt tudok lebegtetni, meg álmomban meglátom a jövõt...
sziaa :) én is 13 leszek februárban csak nekem sokkal több ilyen van pl. mondom :barcsak találnék egy pár zokni kinyitom és a kezembe esik a megérzéseim mindig beválnak stb. nem tudom hogy létezik e xdd ;)
Ezek megmagyarázható dolgok, de had ne kezdjem el. Amúgy is ilyen korban nehéz lenne megértetni veled, abból kiindulva, hogy hiszel az ilyen boszorkányos hülyeségekben, és nem érted a poént az elsõ válaszában... Ilyen nem létezik, fogadd el. Nincs semmilyen beavatás, nincs, és nem is lesz erõd. Inkább készülj a sulira...
A kérdező hozzászólása: ez az elsõ válaszolónak vagy annak szól aki tudja miféle avatáson kell részt venni??hol??mikor?? hol találok boszikat akik segítenének??
Igen, valóban létezik ilyen, de ahhoz meg kell majd felelni az avatáson.
Annyiban lehet igaz, hogy 13 évesen már picit felnõttebbé válsz. Varázslat nem létezik, mágia létezik. Ami a tudáson alapul. Elméleti, és gyakorlati tudáson. A mágia maga a bölcsesség. 13 évesen már elkezdhetsz komolyabban érdeklõdni a téma iránt, én is akörül kezdtem el, habár fiatalabban már foglalkoztam gyertyamágiával, meg ilyenek (persze mindez hülyeség, csak ugyebár egy fiatal még nem jön rá - mármint a gyertyamágia) :)
Mik a jelei?
13 éves vagy? Akkor menekülj ettõl a kategóriától!
Miféle jelei vannak?
Amúgy galia, ha találsz tanárt, szólsz? Nekem is kéne tanulni, vagy avatáson részt venni... vagy már késõ? Dec. 18. Voltam 13. A nap egy rémálom volt!!!Szóval szólj!

Konkrétan mit jelent? Most olvastam a BGF felvételi tájékoztatóját. Ott azt olvastam, hogy a felvételi feltételek:

-középiskolai érettségi

Legjobb válasz: Ebben a kontextusban igen, de en nem hiszem, hogy ez igy lenne, tolunk tavaly a fel osztaly BGF-re ment, pedig nem kozgazos gimi voltunk, ezekbol a targyakbol semmit nem tanultunk, matek, tori es nyelvek kombinaciojaval jutottak be. Nezd meg a felvi.hu-n.

Ebben a kontextusban igen, de en nem hiszem, hogy ez igy lenne, tolunk tavaly a fel osztaly BGF-re ment, pedig nem kozgazos gimi voltunk, ezekbol a targyakbol semmit nem tanultunk, matek, tori es nyelvek kombinaciojaval jutottak be. Nezd meg a felvi.hu-n.

Almát és minden mást hogyan kell adni a babának? Konkrétan gondolom. Én most jelenleg megfőzöm az almát és turmixgéppel összeturmixolom. Vagy ez így nem jó?

Vagy nyersen kell csak lereszelni és úgy adni, vagy nyersen lereszelni és utána turmxolni?

Legjobb válasz: Nyersen! vagy lereszeled, vagy botmixer. Mind2 felesleges. Aztán szoktam gyümimártást csinálni, akkor persze párolom, egy kis szilvával, sinlac bele és kész az uzsi.

Nyersen! vagy lereszeled, vagy botmixer. Mind2 felesleges. Aztán szoktam gyümimártást csinálni, akkor persze párolom, egy kis szilvával, sinlac bele és kész az uzsi.
Szia! Van kifejezetten almareszelõ. Nyersen lereszeled rajta és már eheti is. Nem tudom mennyi idõs, de lehet banánnak összeturmixolni, vagy belereszelni egy babapiskótát, hogy sûrûbb és lakatóbb legyen.
almareszelön olyan jó pempös lesz kicsi hosszukás tálca féle.mini-mano bababoltba Pesten kapható üvegböl volt. krumlit, sütötököt fözve villával összetörni jó leveses legyen a fözövizétöl.én nem használok turmixot még hiszen nagyon kicsi mennyiséget kell késziteni így a gáztol se merek elmozdulni igaz a négy karika répát már odda égedtem :(

Lehet, hogy túlhordom? Most vagyok a 40. héten, dec.13-ára vagyok kiírva. Vannak előjeleim, de még semmi konkrétat nem érzek.

A legutolsó uh-on ( 38.héten) a dokim a lepény és a magzatvíz állapotából (kevesebb víz és 3-ad fokban érett lepény)arra következtetett, el?bb jön a bébim. Azóta voltak ugyan jósló fájásaim, de még mindig aktív a kislányom, pedig már régóta be is fordult. Nyákdugó lassan ürül, már 6 napja elkezdte, de semmi színe nincs, nem is véres, csak mint a tojásfehérje. NST nem mutat fájásokat. Tud valaki valami tapasztalatot mondani, vagy tanácsot adni ilyen esetben? Köszönettel fogadok miden választ.

Legjobb válasz: Szia! Én dec.12-ben állapodtam meg a dokival, eredetileg dec.16-ra voltam kiírva, de õ azt mondta nem húzzuk ki addig, nekem is vannak jóslók, rajtam is van remegés, meg fáradékonyság, meg a fejem is totál betorzult, de a Kismanóm nem nagyon akaródzik kibújni...pedig már nagyon jó lenne, már a földön húzom a hasamat és minden éjjel begörcsölnek a lábaim is. Az nst nekem se mutatott semmit múlt héten. Ma fél 12-re megyek dokihoz, remélem már nem jövök haza egyben, bár eddig nagyon úgy fest... Kitartás! Szép és könnyû szülést kívánok!!! :)

Szia! Én dec.12-ben állapodtam meg a dokival, eredetileg dec.16-ra voltam kiírva, de õ azt mondta nem húzzuk ki addig, nekem is vannak jóslók, rajtam is van remegés, meg fáradékonyság, meg a fejem is totál betorzult, de a Kismanóm nem nagyon akaródzik kibújni...pedig már nagyon jó lenne, már a földön húzom a hasamat és minden éjjel begörcsölnek a lábaim is. Az nst nekem se mutatott semmit múlt héten. Ma fél 12-re megyek dokihoz, remélem már nem jövök haza egyben, bár eddig nagyon úgy fest... Kitartás! Szép és könnyû szülést kívánok!!! :)
Szia! Harmadik válaszoló vagyok, most jöttem meg a kórházból, volt nst, meg vizsgálat, minden oké, csak a méhnyak nem hajlandó rendesen rövidülni, úgyhogy pénteken mégegy nst, aztán ha addig nem történik semmi, akkor hétfõn reggel 7-kor be kell feküdni és infúzióval megindítják. Örülök, h meglesz, csak az aggaszt egy kicsit, hogy úgy kell elõhúzni, mostmár nem akar magától kijönni... Na mindegy, lényeg, h meglesz végre :) Amúgy az nst nem tetszett neki, addig rugdosta a gépet, amíg le nem vették :) Majd szorítsatok, mindenkinek szép, könnyû szülést kívánok! Üdv!
Sziasztok!Én nem vagyok várandós, de annyira aranyosak a válaszok, hogy benéztem egy kicsit.Mindenkinek könnyû , viszonylag fájadalom mentes szülést, gyönyörû pillanatokat, élménygazdag várakozást kívánok!Én drukkolok a decemberi Babócáitoknak!
Szia én október 26ra voltam kiírva, a nyákdugón már kb 1 héttel elõbb elment, 1 ujjnyira nyitva voltam, és mégis csak 29 én szültem.De még szerintem jöhet 13.ig, nem?Kitartás!
Szia! Én is 13-ára vagyok kiírva. Nekem nem készítettek UH-t a 38. héten. A CTG pedig múlthéten nem mutatott fájásokat, ezen a héten pedig csütörtökre lettem vissza hívva, a következõ CTG-re. Nálam múlthét vége felé volt olyan "tojásfehérje" szerü folyás (amit éreztem, hogy folyik, de nem tudtam visszatartani) kb. 3 napig tartott. Szerintem az nem nyákdugó, mert azt olvastam mindenfelé, hogy a nyákdugó rózsaszínes vagy véres. Nekem is elég aktív a kisfiam, és a védõnõ azt mondta, hogy szülés elõtt 2 nappal szokott csökkenni a babák aktivitása. Pedig van egy olyan érzésem, hogy tényleg közeleg a szülés ideje, mert nekem is vannak menszi szerü fájásaim (igaz enyhék), és 2-3 napja néha furán érzem magam pl. nappal többször elálmosodom, és ha nem fekszem le azonnal elkezdek szédelegni, és remegni. Ilyet még eddig nem tapasztaltam, max. az elsõ 3 hónapban volt szédelgésem, de nem remegtem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatásokat, remélem hamarosan kibújik a kis drága. Az álmosság rajtam is gyakorta eluralkodik, meg amikor többet állok (pl mosogatás közben) olyan hirtelen kimegy az erõ a lábamból és le kell ülnöm. Én ma szintén megyek CTG-re, remélem ott már ki fog derülni valami. Mindenkinek könnyû és szép szülést kívánok, meg persze a kicsikkel együtt szép Karácsonyt, már otthon.
Én dec. 12-re vagyok kiírva, a nyákdugóm lassal 2 hete távozott, fejem is már vagy 2 hete torz, baba feje már egy ideje be van illeszkedve, méhszáj c2111, jóslófájások leginkább este vannak. Sajnos ugyanezt már végigcsináltam az elsõ lányomnál (ott a 38. héttõl mondták, hogy bármikor jöhet a baba), végül a 41. héten meg kellett indítani a szülést. Az utolsó egy hét maga volt a pokol. Egyszerûen nem akarom elhinni, hogy még egyszer ugyanez megtörténhet! Akkor valószínûleg bennem van valami hiba, mert nem az idõpontot számolták el, ez teljesen biztos. Remélem megszülünk! :) 39 hetes és 4 napos
A kérdező hozzászólása: Én is túl vagyok a mai napi CTG-n. Fájások voltak, de még nem most igyekszik a drágám kibújni.A kiírás napjára újabb ctg vizsgálat. Dokim szerint, a nyákdugóm távozott, nem kötelezõ barnásnak vagy véresnek lennie. Vizsgálat majd szombaton. Szerencsére nekem nem fogja megindítani a szülést, mert szerinte a babó tudja mikor kell jönnie és hagyja, hogy természetes úton induljanak el a dolgok. remélem azért hamarosan megszületik. Mindenkinek köszönöm a választ, könnyû szülést.

Matolcsy most konkrétan kikre gondolt, hogy elbocsájthatnak majd? Pl Ápoló, Rendőr, Katona, Tűzoltó, akikből épp így is, hogy kevés van? Vagy konkrétan kikre?

Legjobb válasz: Navrasics már nagyon ravaszul meglebegtette, hogy nem lesz leépítés a közszférában, szóval én úgy vélem, lesz egy erõs bérmegvágás, de leépítés nem. Ha meg lesz, gondolom, ha logikusan gondolkoznak, a kis települések összevonásával kezdik.

Navrasics már nagyon ravaszul meglebegtette, hogy nem lesz leépítés a közszférában, szóval én úgy vélem, lesz egy erõs bérmegvágás, de leépítés nem. Ha meg lesz, gondolom, ha logikusan gondolkoznak, a kis települések összevonásával kezdik.
A kérdező hozzászólása: Igen, igen.Ezt én is értem csak konkrétan azt nem hogy most ezzel mit akar?Pl, hogy János aki 10 jár õr a rendõrségbél holnap bemegy és elküldik, Vagy Máriát, aki 20 éve ápoló?Esetleg Nem vesznek fel újabb személyeket ilyen, vagy hasonló helyekre?
Nem a rendõröket és ápolókat építik le, hanem azokat a személyeket, akik a bürökráciát növelik feleslegesen. Nézzétek már meg, hogy a rendõrségben hány ember dolgozik felsõvezetõként, mikor azt a munkát kevesebb emberrel meg lehetne oldani.
"Matolcsy most konkrétan kikre gondolt, hogy elbocsájthatnak majd?" Állami cégek igazgatótanácsainak tagjaira, mindenféle háttérintézmények és hivatalok vezetõire, vezetõhelyetteseire, azok helyetteseire és mindezek titkárságainak vezetõire, azoknak a helyetteseire és titkárjaira és a sokezer kreált posztot betöltõ semmit sem csináló, haveri alapon bejuttatott emberre. Ezeknek a leépítése már megkezdõdött.
tegnap 19:16 Ez õszinte kérdés vagy a Párt erre a hónapra ezt adta ki nektek?
A kérdező hozzászólása: Miért adta ki volna?Pusztán, csak érdeklõdöm.Ebben mi a fura?Nem vagyok se szegfûs, se narancssárga, csak megsúgom:)

Ahogy közeleg az idö, egyre jobban félek, hogy mi lesz, most nem konkrétan a szülésre gondolok, hanem, ha meglesz a baba, igy konkrétan az egészre. éreztetek már ilyet, az elsö babánál?

félek,hogy nem tudom,hogy mit,hogy kell csinálni,igy a baba körül.jol el e tudom látni stb.mivel segitségem,nem igazán lessz,csak a párom,máramikor nem dolgozik.meg az anyagiaktol is félek.

Legjobb válasz: Azt hiszem, ez természetes aggódás. Ne félj, minden rendben lesz. Amikor ott lesz a kis jövevény, úgysem lesz ilyeneken idõd rágódni, minden adni fogja magát. És ne törekedj a tökéletességre mindenben! És merj bátran kérdezni, ha kell segítséget kérni. Hidd el, hamar belejössz! Nyugalom! Könnyû szülést!

Azt hiszem, ez természetes aggódás. Ne félj, minden rendben lesz. Amikor ott lesz a kis jövevény, úgysem lesz ilyeneken idõd rágódni, minden adni fogja magát. És ne törekedj a tökéletességre mindenben! És merj bátran kérdezni, ha kell segítséget kérni. Hidd el, hamar belejössz! Nyugalom! Könnyû szülést!
szia.hát ilyen egy felelõsteljes anya!!jó anya leszel, és sikerülni fog minden.azt nem mondom, hogy minden egyszerülesz.bent a korházba használd ki ez a pár napot hogy miden lényegess dolgot el less, és sose félj kérdezni, még akkor is ha bután hangzik.nekik az a feladatuk, hogy segítsenek, és biztos fognak is.itthon meg segít majd a védõnõ.kérd el a tel számát és ha bármi gondod van szólj neki.hallgass az ösztöneidre, és ha kell kérj tanácsot, és néha nem is árt megfogadni.nem kell mindent megfogadni, mert ilyenkor jön a sok kéretlen jó tanács is, és tapasztalatból tudom, nem mind hasznos és segít.próbálj minél kevesebbet aggódni majd itthon, mert az megérzik a babák, és a tejed sem lesz jó.nem olyan törékenyek ezek a babák ám mint azt elsõre gondoljuk.sok sikert neked, és sikerülni fog meglátod.örülj a babádnak és élvezd hogy van neked, és jönnek az anyai ösztönök is.
39 hetes vagyok és én is félek nagyon. A szüléstõl nem, csak meglesz valahogy. Attól viszont nagyon félek, hogy itthon mi lesz. Fáradtan amúgy sem bírok gondolkozni, nem még ha teljesen új feladatokat kell ellátnom. Na meg sok mindentõl elõre rosszul vagyok. Pl.imádom a családomat és a páromét is, de le merném fogadni, hogy mindenbe bele fognak szólni és azt fogják lesni hol hibázok. De majd lesz valahogy, született már tõlünk ezerszer rosszabb nõnek is gyereke! :D
Csatlakozom az elõttem szólókhoz! Én is féltem elõre, hogy mi hogy lesz majd, de tényleg bele lehet jönni a dolgokba. Bár hazudnék, ha azt mondanám, hogy a kezdeti idõszakban ne futott volna át az agyamon többször is, hogy rossz anya vagyok, mert nem tudom megnyugtatni a hasfájós babámat. De ez is elmúlt és a kívülállók mindíg megnyugtattak, hogy jó anya vagyok. Nyugi, tutira jó anyka leszel! Sima szülést kívánok! 10 hós kisfiú anyukája
Szia, hát én akkor kezdtem el ezt érezni mikor azt mondták a kórházban h mehetünk haza...Én úgy megijedtem, h nem fogom tudni szoptatni, pelenkázni stb.Aztán elsõ éjjel otthon végigaludta az éjszakát, mikor reggel 6kor felébredtem majdnem inkfartust kaptam h úristen a kislányom éhenhalt, nem etettem meg....Dehát persze semmi gond nem volt:) Jelzi õ ha vmit szeretne és te is könnyen bele fogsz rázódni, összeszoktok , aztán majd megy minden mint a karikacsapás amíg el nem kezd járni-na onnantól jön majd a neheze:) Boldog babavárást Neked és sok boldogságot!!!
Én ugyanebben a cipõben járok, mint te.Ezen aggódom, hogy mit kall majd ráadni, hogyan látom el azokat a dolgokat, amik most teljesen természetesek.De biztos belejövünk majd.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, kedvesek vagytok, kicsit megnyugodtam.

Segítene valaki? Ez most így konkrétan hogy van festve?

Azt látom hogy van benne sz?ke melír, meg talán barna is. De vajon az eredeti hajszínére van festve? Vagy még az is festett?

Legjobb válasz: A tövén látszik, hogy az eredeti hajszíne sötét. Most divat ez a színátmenetes festés, és igen van benne melír is.

A tövén látszik, hogy az eredeti hajszíne sötét. Most divat ez a színátmenetes festés, és igen van benne melír is.
Festve és melírozva is van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Mit gondoltok, egy ilyen étrend rendben van, most konkrétan az érdekel, hogy a napi ajánlott zsír bevitelt nem lépem-e túl (szénhidrát, fehérje, kalória most nem fontos)?

Egy napot írok le, hogy konkrétan mit ettem, persze minden nap más, de körülbelül egyensúlyban van. Reggeli: 3 szelet rozsos kenyér, margarinnal megkenve, 4-5 szelet baromfisonka, 3-4 db picnik szalámi, 2-3 szelet emmentali sajt (zsíros). Zöldségek: paradicsom, uborka, paprika, hagyma - de gondolom ezek most nem lényegesek, ha a zsírt nézzük Még reggelire megittam 3 dl banánturmixot 1,5 %-os tejb?l. Délel?tt 1 alma, 4 ringló, 1 kajszibarack Ebédre zöldbableves, sertéspörkölt barnarizzsel, egy jó adag, a pörkölt tarjából van. Plusz hozzá 4-5 ecetes ubi. Délután még 2 alma, 3 ringló Vacsira 3 szelet rozskenyér félzsíros túróval megkenve, picnik szalámi, pár szelet sajt. (és ugyancsak sok sok zöldség) És még 3 dl turmix, mint reggel. 18 lány vagyok, sokat eszem, de mozgok rengeteget, így nem híztam semmit hónapok óta. Sok helyen olvasom, hogy kerüljük a zsíros, olajos ételeket, mert a b?rnek sem használ. Én nagyon vigyázok a b?römre (f?leg arc) ezért kíváncsi vagyok, hogy egy ilyen étrendre lehet azt mondani, hogy zsírosan eszem? Nem tudom, hogy kell e változtatni valamit, de a zsírt a lehet? legkevesebbre szeretném korlátozni. Mennyi az, amennyire szükségem van? (165/46) Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: a tojást kihagytam, az reggelire, vacsira is megy!

A kérdező hozzászólása: a tojást kihagytam, az reggelire, vacsira is megy!
Tökéletes.Ha lehet, próbáld úgy, hogy napi 5-6 étkezés és a vacsora legyen a legkevesebb(zsírt tekintve). Próbálj több energizált ételt bevinni reggel.Aktívabb leszel a nap folyamán. Sok sikert!
A zsírt fölösleges számolgatni. Teljesen ártalmatlan. Inkább a szénhidrátot számold. Abból a kevesebb jobb.

Milyen a hatásos módszer nyelvtanuláskor? Úgy értem ti hogy tanultok nyelvet? Mondjuk könkrétan most az angolra gondoltam.

Legjobb válasz: Nem tudom van-e rá lehetõséged, de keress olyan (külföldi) barátokat, akikkel tudod gyakorolni akár msn-en, akár e-mailben. Vagy pl. én azt is szoktam csinálni, hogy zenét hallgatok és angol a szövege, akkor próbálom megérteni. Ugyanez a módszer a filmekkel. Aztán olvass sok angol oldalt, vagy lehet kapni a könyvesboltokban rövid történeteket feldolgozó könyveket, amelyek angolul vannak, kifejezetten azért hogy szavak ragadjanak az emberekre. Ha pedig szavakat szeretnél, én egy idõben a kanadai angol tanárom javaslatára azt csináltam, hogy a szobámban a társakra felragasztottam az angol nevüket és amikor elmentem mellette rápillantottam és jobban rögzült (persze ez, akkor hatásos, ha vizuális típus vagy). Kicsit kísérletezni kell, hogy kinek melyik módszer válik be. ;)

Nem tudom van-e rá lehetõséged, de keress olyan (külföldi) barátokat, akikkel tudod gyakorolni akár msn-en, akár e-mailben. Vagy pl. én azt is szoktam csinálni, hogy zenét hallgatok és angol a szövege, akkor próbálom megérteni. Ugyanez a módszer a filmekkel. Aztán olvass sok angol oldalt, vagy lehet kapni a könyvesboltokban rövid történeteket feldolgozó könyveket, amelyek angolul vannak, kifejezetten azért hogy szavak ragadjanak az emberekre. Ha pedig szavakat szeretnél, én egy idõben a kanadai angol tanárom javaslatára azt csináltam, hogy a szobámban a társakra felragasztottam az angol nevüket és amikor elmentem mellette rápillantottam és jobban rögzült (persze ez, akkor hatásos, ha vizuális típus vagy). Kicsit kísérletezni kell, hogy kinek melyik módszer válik be. ;)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!