Találatok a következő kifejezésre: Komoly gond lapos hallás (1 db)

Komoly gond a "lapos hallás"?

Lányom nem nagyon beszél és a logopédus elküldött hallásvizsgálatra. Ott azt mondta a doki egy m?szeres vizsgálat után,hogy lapos a görbe, "lapos hallása van" ami azt is jelentheti,hogy kb.10-20 decibellel kevesebbet hall. Kaptunk beutalót gyerekkórházba,de ott csak 1 hónap múlva lesz id?pontunk.Addig aki tud err?l valamit,kérem írjon.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy az orrmandulával van kapcsolatban, hogy zavarja a fülkürtõket. Ez okoz egy kis hallászavart.

Én úgy tudom, hogy az orrmandulával van kapcsolatban, hogy zavarja a fülkürtõket. Ez okoz egy kis hallászavart.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ki segíthet? Hallottatok már az oxigén terápiáról? Esetleg segített?

Az a gyanum, hogy kislányomnak(4 éves) oxigén hiánya lehetett születéskor. Most olvastam egy cikket, hogy ez autizmust is okozhat.

3

9-10 éves lánynál jelentkezhetnek a pubertás "tünetek" mármint lelkileg? Kezelhetetlen, szófogadatlan. Ki hogy kezeli?

Olyan két éve kezdődött nála ez a rendkivüli szófogadatlnság. Amit ő a fejébe vesz, az csak úgy jó. Nem akar rám hallgatni bármit is teszek. Úgy ki tud késziteni, hogy sokszor azt hiszem megőrülök. Hisztizik ha valami nem úgy van ahogy ő akarja. Sminkelni akarja magát!!! Nem segit sem a jó szó, semmi. 3 gyerekem van és nem gondoltam volna hogy az egyik ilyen lesz. Õ a középső. Sokszor, csúnya ezt mondani de olyan utálatos tud lenni. :( Mit csináljak vele? Hogy bánjak vele? Mivel büntessem? Mi lesz pár év múlva ha most ilyen?

1

Asperger diagnosztizálása?

Magasan funkcionáló autista a gyermekem. Mivel a témában eléggé jártas vagyok és ugye ezzel élek együtt, erős a gyanum, h az apja is az.
Valszeg nagyon magasan funkcionáló aspergeres, az a fura felnőtt, aki nagyon jól kompenzál. Az lenne a kérdésem, h hol lehetne diagnosztizálni felnőtt férfit, ki foglalkozik ilyesmivel. Mezei pszichiáter biztos, h nem tudná. Meg lenne az okom arra, h diagnózist kapjunk (szocpol visszafizetése). Ezt csak azért írtam, mert tudom , h a dg-sal semmi nem változna, ugyanúgy élnénk tovább, mint eddig.

1

A sztereotip mozgás zavar tartós betegségnek számít?

1

Hmmm mit tegyek ha egy elmebeteg pszichopata csaj nekem rontott? (Fura meg ciki, tudom de ez van. )

Hát én nem sok vizet zavarok és igyekszek el lenni a suliba, azonban megtalálnak engem ez elmebeteg faxkalapok. Na leírom rövidbe mi a szitu amúgy tudom, hogy ciki.
Na szal összekaptam valakivel valami semmiségen (nem mondok neveket) erre mondom: nem kellene úgy beszélni mint egy putris cigány... jó erre azt mondta h meg fog verni, NEVETTEM. és letiltottam a gexibe. Erre ma megyek hallgatom a zenét valaki belem rúg hátulról meg el kezd ütlegelni, ránézek fagyosan továbbmegyek erre anyámat szidja majd visszafordulok (de már nem voltam nyugis a matek miatt): elmebeteg...

ezzel mit kell tenni a jövőbe, egy helyre járunk suliba és nekem nem kellene az, hogy ez a közveszélyes alak megkéseljen vagy ki tudja mi...

5

Harapás, csípés, karmolás 19 hónapos gyereknél?

Minden gyerek átmegy ezen az időszakon, hogy harap, csíp, karmol...de úgy Isten igazán, erőből, fájdalmasan...
Esetleg tud valamilyen megoldást erre?
Én mindig rászólok, hogy nem szabad mert fáj és hogy csak puszilni és simogatni szabad és ilyenkor ad is puszit és meg is simogat. Néha látszik rajta hogy tiszta idegből csinálja a lányom mert még a fogait is szó-szerint csikorgatja. Alapjába véve nagyon nyugodt, jó gyerek, soha nincs gond vele, de pár napja már "űzi" ezt és nem tudom hogyan szoktassam le róla. Sokszor már a játszótéren is támadásba lendül, de ott is mindig rászólok hogy nem szabad csak simogatni. Volt már hogy finoman vissza is adtam neki, de nem gondolnám, hogy ez jó megoldás.

4

Az apa alkoholizmusa miatt születhet csúnyának a gyerek?

A családban,rokonságban mindenki fess ember.Anyám szép volt,apám is jóképű férfi.Amikor én születtem nagyon ivott,évekig.Én vagyok a család szégyene,tényleg ronda pali lettem-gyereknek sem voltam szép-.Szerencsétlen külsőm az alkohol okozhatta?

11

Kisfiam kisebb viselkedészavarral küzd, ezért néha hisztizik. Szülői értekezleten az ovónő mindenki előtt elekzte szidni, szerintem ez csak rám tartozik, hogy problémája van és nem a többi szülőre. Vagy rosszul gondolom? Ki tud erről valamit?

7

Hogyan érjem el, hogy tiszteljen?

5 éves gyerekem van. Mindig szeretettel, következetesen neveltük. Nem vagyok híve az erőszaknak, de előfordult egy-egy meglegyintés, életében talán 10x. Egyébként a legnagyobb bünti a mese megvonás. De inkább jutalmazni szoktam, ezzel motiválom.
Mióta ovis, elképesztő, miket művel. Tudjátok, ezek a tipikus ovis csúfolódó énekek, hülyézés, butázás. Sajnos a tesója (2 éves, most tanul beszélni, minden ragad rá) is eltanulja, és tök jó, amikor az utcán nevetve mutogat rám, hogy buta anya! És nyilván nem ő a hibás, nem is érti a szót. Milliószor elmagyaráztuk, miért nem szabad így beszélni, főleg a nagyobbiknak, aki tudja, hogy nem szabad, mégis mondja amikor mérges ránk. Mert pl megtiltunk valamit. Eddig ha szépen kértem, elsőre megtette, amit akartam, ha kedve ellen való volt, akkor másodszorra, amikor dackorszak tombolt, kis bünti és rávezetés után harmadszorra. De most olyan hisztiket levág, hogy csak nézek. És nagy "focista" a lelkem, előadja úgy, mintha én egy kegyetlen szörny lennék, amiért nem engedem pl, hogy a kapucnijánál húzza a tesóját, sőt, hovatovább be merészelem állítani a sarokba. ÉS elmeséli mindenkinek, legjobb, amikor azzal kezdi: anya bántott! (kis karját megfogva, elhúzom a "tetthelyről ahol rosszalkodott, beállítom a sarokba és rászólok, hogy maradjon ott, majd nem átallom megtolni háta közepét, hogy lépjen közelebb :)) ÉS nagyon csúnyán kiabál rám, vörös fejjel, vicsorog is hozzá. Aztán ha vége a balhénak, ugyanúgy viselkedik, mintha mi se történt volna. Előfordult, hogy felénk ütött ököllel, miközben éppen mgyaráztuk neki, miért viselkedik most bután. Vagy rúgott. Direkt nem ért hozzánk, csak úgy csinált, mintha. A tesójának dettó, csak az a baj, hogy ő már ténylegesen visszaüt, mert nem érti, mire is jó ez a "játék". Ilyenkor persze a nagy van felháborodva, hogy megütötte a tesója.
A legnagyobb bajom ez a csúnyán beszélés, visszakiabálás (nem is visszabeszél, hanem ordít velünk ilyenkor), meg az erőszak, amit felénk mutat. Nem tudom, mit csináljak, mert nem az akkori problémát akarom ideiglenesen orvosolni (mittudomén, hidegzuhany, 2 nagy pofon, szerintem ezek csak olaj a tűzre, és szintén agresszió, nem akarom ördögi kört), hanem véglegesen elérni, hogy legyen benne irántunk az a fajta tisztelet, ami lehetetlenné teszi az ilyen dolgokat.
Egyébként, hogy nehogy félreértsetek: ő egy érzékeny lelkű, értelmes, komoly, kedves fiú, az együttlétünk 10 %-át teszik ki ezek a problémák, mégis rossz érzés, szeretnék rajta változtatni. Nem vagyok ilyen higgadt, amikor épp benne vagyunk, nem szeretem az érzést, amit ez kivált belőlem.

23

Nagyon meglepődtem, mikor az egyik ismerősöm mesélte, hogy úgy nyugtatja meg a hisztiző, feleselő gyereket, hogy víz alá dugja. Szerintetek helyes ez?

38

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!