Találatok a következő kifejezésre: Komoly gond lapos hallás (1 db)

Komoly gond a "lapos hallás"?

Lányom nem nagyon beszél és a logopédus elküldött hallásvizsgálatra. Ott azt mondta a doki egy m?szeres vizsgálat után,hogy lapos a görbe, "lapos hallása van" ami azt is jelentheti,hogy kb.10-20 decibellel kevesebbet hall. Kaptunk beutalót gyerekkórházba,de ott csak 1 hónap múlva lesz id?pontunk.Addig aki tud err?l valamit,kérem írjon.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy az orrmandulával van kapcsolatban, hogy zavarja a fülkürtõket. Ez okoz egy kis hallászavart.

Én úgy tudom, hogy az orrmandulával van kapcsolatban, hogy zavarja a fülkürtõket. Ez okoz egy kis hallászavart.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért ilyen a lányom? (Többi lent. )

Szóval,13 éves a lányom.Nem rég született neki egy húga,aki most 3 hónapos.A nagyobbik lányom nem tudja elfogadni,hogy van egy testvére.Eddig megkapott mindent és ezután is meg fogja,csak nem értem miért ilyen.Szerintetek? 35L

29

Asperger-szindróma. Az orvosok 1 év után, megerösíteték, hogy kisfiam autista. De minnél többet olvasok róla annal bizonytalanabb vagy. Ettöl mégenyhébb fajtája nincs?

Kicsifiam 3 és fél éves,régen látom hogy a figyelmével baj van,meg sorba rak mindent sok "mániája" van,ez a rutinok,rituálék megvannak,de könnyen kijön belöle,viszont a szemkontaktust tartja,belenéz a szemembe,érez sir ,örül ugyanugy mint más ember. Hisztikitörései vannak,de az is van sok teljesen egészséges gyereknek is. Szóval most azért mert ewgy kicsit el van maradva a fejlödésben, nehezen kezdett el beszélni, (de már beszél),meg a doktornéni könyvecskéjében nem mutatta meg hol a cica meg a kutya, (a többi feladatot tejesitette),akkor most ezért a kisfiam autista? Mi a véleményetek? Kicsit zavart vagyok,kérlek segitsetek aki ért hozzá. Köszönöm! :-)

48

Mivel vegyem rá a gyerekeket, arra, hogy becsüljék az értékeiket ami másnak nem elérhető, mert ők nem becsülik eléggé és nem tudják milyen az ha nincs?

Fiatalkorú vagyok még, de egy olyan iskolából jöttem el 7 év után, ahol a legmagasabb színvonalú oktatást, legjobb törődést és ellátást kapnak a gyerekek, és még vallást is oktatnak. Most, hogy elmentem egy "világi" iskolába, ahol sokkal rosszabbak az életfeltételek mint ott, így valamennyivel tapasztaltabb lettem a többieknél. Az egyik nap bementem ismét a sulimba, és ijedten fordult hozzám a volt tanárom azzal a kérdéssel, hogy az egyik osztálya nem becsüli meg azt amijük van! És kérdezte, hogy mit tennék, mit javasolnék neki, hogy, hogy lehetne rávenni őket arra, hogy valamivel jobban becsüljék a jót és azt ami megadatik nekik? Nem tudtam neki azonnal válaszolni, be akar hívni egy órára, hogy győzzem meg őket az értékek megbecsüléséről és a társaság jóságáról. Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mit mondjak a gyerekeknek, mivel vegyem őket rá, hogy amit csinálnak az nem menő (lázadás lényegében) és becsüljék azt ami van nekik, mert más ölne ami nekik van?

4

Hol találok beszédhibás gyerekeknek való - logopédusok által használt - segédanyagot a neten?

5 éves lányom 6 hangot nem tud kimondani, de nincs számára idő(pont); csak szeptembertől a logopédusnál. :(

5

Mit csináljak a mostohafiammal?

Szándékosan rosszalkodik, mindig arra megy ki a játék, hogy felbosszantson. Ha rászólok, hogy hagyja abba amit csinál, a képembe nevet. Mindent megtesz azért, hogy én és az apja összevesszünk. Tudom, csak azért csinálja, mert azt hiszi hogyha engem "elkerget", akkor az apja és az anyja újra egy család lesznek. Hiába mondtam neki, hogy ez nem így működik, nem akar belenyugodni.
A gyerek anyjával csak annyit beszélünk, amennyit muszáj. Nem tudjuk biztosra, hogy nem beszéli-e tele a gyerek fejét ezekkel a butaságokkal.

18

Van itt valaki, akinek a gyermekénél diagnosztizálták a myotonia congenita betegséget?

0

Kisfiam elkezdett dadogni. Vajon kinövi?

Kisfiam elkezdett dadogni..3.évét töltötte szeptemberben..már mini csoportos...azonban 1 hónapja elköltöztünk,,és kb költözés után 1 héttel elkezdett dadogni...nem olyan vészes..de azért zavaró..eddíg rászóltam hogy ne dadogj gondold át mit szeretnél mondani várj egy kicsit és mondd..de az óvónő azt mondta várjam ki türelmmel amit mondani akar..majd kinövi,ő is volt hasonló helyzetben...és kinőtte a kisfia...
Nem tudom melyikkel ártok többet ha szólok várjon gondolja át mit szeretne,aztán mondja,vagy tényleg mondja csak,és elöbb utóbb elmarad a dadogás...csak nem akarok úgy tenni mintha rendben volna a beszédje,nehogy azzal ártsak hogy ráhagyom és ez a természetes....lehet én gondolom rosszul...és kinövi nem tudom volt e valaki hasonló helyzetben...(ahol laktunk nem volt külön szobája neki és a hugijának...most viszont van nem tulajdonítottam tulajdonítok neki nagyobb figyelmet hogy nem mernek nem szeretnének még ott aludni pedig minden játékkal ...tele van szépen elrendezve..eddíg nem volt külön szobájuk,gondoltam még várok egyenlőre hagy szokják az új lakást..majd tavasszal nyár elején megpróbáljuk az átszoktatást...)Visszatérve ez nem lehet gond nem eröltettem egy napig sem hogy aludjon ott..Viszont a hasonló tapasztalatok nagyon érdekelnek..ill hogy szóljak e az oviban a fejlesztő pedagógusnak,csinálnak e valamit gondolok itt logopédusra vagy csak én aggódom túl (olvastam hogy 5 éves koráig ha nem növi ki a gyerek akkor foglalkoznak csak vele)...??????Köszönöm!

8

Kezelhetetlen hiszti? 3, 5 évesen ez még dackorszak? Fél órán át üvölt, vergődik, hánykolódik. Hisztizik, abszolút pitiáner dolgok miatt, pl: miért egyen almát uzsira, miért vegyük le bent a kinti cipőt. Más hogy tudja ezt kezelni?

Kezdek kiborulni, de nem akarok mindenben mindig engedni.Tanulja meg, hogy nem mindig az van, amit ő szeretne. Rokonok szerint ilyenkor jól el kéne náspángolni és akkor 2 hét múlva tuti nem fog sírni. De én nem akarom megfélemlíteni... ötletek?

9

Van olyan gyógypedagógus Debrecenben, aki Alapozó Terápiával foglalkozik?

Nagyon fontos lenne!

2

Konzervatívan vagy liberálisan nevelt gyerekből lesz "ember"?

Szimpla közvéleménykutatás. Engedni kell a gyereknek, hogy menjen a feje után és hagyni, hogy kibontakozzon, vagy meg kell tanítani neki, hogy mit, hogyan, mikor és hol? Megbüntetni vagy szépen megígértetni, hogy máskor nem csinál ilyet? Stb stb...
Kinek mi a véleménye?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!