Találatok a következő kifejezésre: Komoly gond lapos (1 db)

Komoly gond a "lapos hallás"?

Lányom nem nagyon beszél és a logopédus elküldött hallásvizsgálatra. Ott azt mondta a doki egy m?szeres vizsgálat után,hogy lapos a görbe, "lapos hallása van" ami azt is jelentheti,hogy kb.10-20 decibellel kevesebbet hall. Kaptunk beutalót gyerekkórházba,de ott csak 1 hónap múlva lesz id?pontunk.Addig aki tud err?l valamit,kérem írjon.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy az orrmandulával van kapcsolatban, hogy zavarja a fülkürtõket. Ez okoz egy kis hallászavart.

Én úgy tudom, hogy az orrmandulával van kapcsolatban, hogy zavarja a fülkürtõket. Ez okoz egy kis hallászavart.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Asztmás kisgyerek tényleg nem sportolhat semmit?

15

2 eves lanyom rettenetesen hisztis. Ordit foldhoz veri magat ha valmi nem sikerul neki vagy nem engedjuk meg eppen! En mar ezt nem birom utolso lelegzetveteleig ordit es nem talalok megoldast. Beszelgetes sem es buntetes sem hasznal! Mit csinaljak?

14

Mi lesz akkor, ha a fiam nem lesz szobatiszta 3 éves korára?

Három hónapunk van még addig, de egyenlőre csak a pisi megy a wc-be, de az is csak a házban. Amint kimegyünk, már nem tud figyelni rá.( Bent csak alváshoz van pelus) A kakival meg úgy állunk, hogy átlagosan 3-4 naponta van egyszer, de hallani sem akar a wc-ről, biliről olyankor. Sőt, még ránézni sem szabad olyankor.Tudom, hogy még van időnk,nem is erőltetem a dolgot. Csakhogy; ha a harmadik szülinap után nem kapom már a GYES-t, akkor vissza kell mennem dolgozni, de hát mit mondjak a főnökömnek? Járt így már valaki?

9

Hány napig lehet adni a duphalacot, 2, 5-éves kisfiamnak?

4

Hogyan kell használni az "Én is tudok beszélni" c. munkafüzetet?

Semmi használati utasítás nincs benne.

5

Kaki gondok! Visszatartja? Vagy valami más áll a háttérben?

Nálunk ezt jelenséget színes pukinak hívjuk. Ez olyan, hogy a kislányom csak pukinak érzi, de jön vele kaki is. Eddig általában csak akkor fordult elő, ha beteg volt, vagy gyógyszert szedett. Amikor rákérdeztem a gyerekorvostól, akkor azt mondta, hogy a vírusok a gyerekeknél bélhurutot okozhatnak, és ezért van egyes gyerekeknek hasmenésük, a lányomnál viszont így jön ki a dolog. Eddig rendben is volt. Nem kakilt túl gyakran eddig sem, megmondták, hogy örökölte, mert nálam is ez van. Két évesen volt szorulása, de utána volt rendesen kaki, pelusba, majd bimbibe. Azt már észrevettem, hogy az oviban nem hajlandó kakilni. De a legnagyobb probléma, hogy mostanában az oviban már nincs "színes puki", otthon esténként van, és olyan, mintha visszatartaná és csak egy-egy kis darab jön ki. (Bocs, a szó szerinti írásért, de így talán érthetőbb). Egyébként állandóan náthás, meg kap vitamint (Marslakócskákat), lehet ez a gond.
Az lenne a kérdésem, hogy másnál volt-e ilyen és meddig nem kell aggódnom. Most pl. már nem is emlékszem, hogy mikor kakilt otthon, hogy az oviban kakilt-e azt nem tudom, mert nem mondta. Eddig ott kétszer kakilt és mindig szólt róla. Tanácstalan vagyok.

Köszönöm a válaszokat.

5

Jó, ha "Istent játszanak" az orvosok?

Kérdésemet, bár provokatívnak tűnhet, nem szánom annak.

Adott egy család. Anya, apa, két kislány. Jön egy újabb baba, aki a születése közben oxigénhiányos állapotba kerül. Görcs, epilepsziás roham, lélegeztetőgép, idegkárosodás, gyógyszerre nem reagált, sorozatos tüdőgyulladás. Túléli. 90%-os sérültté válik.

Nyelési képtelenség, pislogás -, mozgási képtelenség, gyomorszonda. Soha nem fog tudni: beszélni, járni, ülni, enni, inni. Gyógyszerek: epilepsziára, vérnyomáscsökkentő, vízhajtó, gyomorvédő szerek...

Szóval a lényeg: Mindenáron meg kell menteni az életet?

42

Hová, Kihez kell fordulni, hogy megtudjam a fiam a korához képest le van-e maradva? Hogy hívják az ilyen szakembert?

17

Súlyos figyelemzavaros-magatartásproblémás 4 évest teljesen kivenni az oviból, magánfejlesztésekre, mozgásterápiára hordani, mindent ennek alárendelni normális dolog?

Az óvodai kudarcok ,megfelelni nem tudás egyre súlyosabb és súlyosabb magatartásproblémákhoz vezettek,az óvodai helyzet már tarthatatlanná vált.
Nevelési tanácsadót is megjárták,ahol figyelemzavart állapítottak meg.

6

Mit tegyek éjszaka a sikítozó, felpörgött 17 hónapos gyermekemmel? Tanácsot szeretnék.

Ikreim vannak.Nappal semmi baj nincs velük.Napirendünk van és azt mindig betartjuk, viszont lefekvés után az Áronom elkezdi a 3 órás"hisztit".Sehogyan nem tudom lenyugtatni. + étel, + ital, homeopathia, Levendula olaj, Algoflex, simogatás, beszélgetés, játék, TV nézés ezeket mind kipróbáltuk már.Ha elalszik, még éjjel felébred és kezdi előlről vagy csak nagyon nyugtalanul alszik.A nappali alvással meg semmi gond, ebéd után leteszem és 2-2,5 órát alszik, csak éjjel van ez a sikoltozása. Orvos szerint semmi gond a gyermekkel. Akinek van valamilyen ötlete kérem írja meg.Köszönöm

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!