Találatok a következő kifejezésre: Komoly gond lapos (1 db)

Komoly gond a "lapos hallás"?

Lányom nem nagyon beszél és a logopédus elküldött hallásvizsgálatra. Ott azt mondta a doki egy m?szeres vizsgálat után,hogy lapos a görbe, "lapos hallása van" ami azt is jelentheti,hogy kb.10-20 decibellel kevesebbet hall. Kaptunk beutalót gyerekkórházba,de ott csak 1 hónap múlva lesz id?pontunk.Addig aki tud err?l valamit,kérem írjon.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy az orrmandulával van kapcsolatban, hogy zavarja a fülkürtõket. Ez okoz egy kis hallászavart.

Én úgy tudom, hogy az orrmandulával van kapcsolatban, hogy zavarja a fülkürtõket. Ez okoz egy kis hallászavart.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit tanácsoljak a fiamnak, hogyan védje meg magát?

10 éves a fiam, egyik osztálytársa napi szinten rugdossa össze, csúfolja, hogy cigány, pedig nem az és nem is látszik annak. Nem verekedős, egy visszahúzódó gyerek. Azt mondtam neki, mindenképp üssön vissza, de fél tőle, kb kétszer akkora, mint ő. Mit tegyek?

7

Tényleg autisztikus tünet, ha másfél éves babám, ha mérges megüti a saját fejét?

9

4 éves fiam hiperaktiv tüneteket produkál, az orvos azt mondja, korai vizsgálni. Én meg attol tartok, iga elfaul a probléma és tönkremegyünk, mit tehetnék?

6

Miért jóval nagyobb az angol nyelvű országokban az autista gyerekek aránya, mint máshol?

Próbáltam adatokat keresni arról, hogy mennyi gyereket érint az autizmus. Találtam többet is viszont ezek nagyon eltérőek.
Ezek szerint az Egyesült Államokban 1000 gyerekre 11,1 autista jut, az Egyesült Királyságban 9,1.
Ezzel szemben Magyarországon 1,7, vagy például Ausztriában 1,2.

Mindegyik adat a 2005 és 2010 közötti időszakból való. Mi ennek a nagy eltérésnek az oka? Tényleg többen vannak? Vagy ott jobban diagnosztizálják? Vagy eltérőek a módszerek a betegség megállapítását illetően (pl. az enyhébb tünettel rendelkezőket is autistának tekintik)?

6

Mit mondhatnak ezekre a tünetekre? Milyen terápia lehet?

Kisfiam 3 éves múlt februárban. Február óta nappal szobatiszta volt, de a kakit sokáig még a bugyiban intézte. Kb. 2 hete lett teljesen szobatiszta. Oviba jár, állítólag nincs vele gond. De alig beszél. Õ el tudja mondani, amire szüksége van, de ne kérdezz tőle semmit. A nevét sem hajlandó megmondani, színeket nem ismeri fel, a leggyakrabban használt szava a nem. Még nem is tudja mit akarsz, de már elutasít. Egész nap autókat tologat, ha valami nem úgy van, ahogy ő szeretné, hisztizik.
Az esti alvási rituálé abból áll, hogy órákig ki-be kell hozzá mászkálni. Állítólag ez normális ennyi idős gyereknél, de én már mindenfélét olvastam, és mindent kipróbáltunk, hogy hogy lehetne erről leszoktatni, semmi sem működik.
A Beszédközpontban próbáltak vele IQ-tesztet csinálni, de el sem tudták kezdeni, mert nem volt együttműködő. És azt mondták, hogy vigyem el gyerekpszichológushoz, ez nem logopédiai probléma.
TSMT-t elkezdtük, a 2. feladatsornál tartunk. Az elsőt szépen csinálta, most ezzel vannak nehézségek.
Kedden megyünk a Nevelési Tanácsadóba, és kicsit tartok tőle, mit fognak mondani. Amiket a neten összeolvastunk (talán nem kellett volna), mi azt gondoljuk, hogy hiperaktív, és arra gyógyszeres kezelést javasolnak. Azt én semmiképp sem engedem. A TSMT-n kívül mit lehet még tenni?

7

Alkalmazza valaki autista gyermekénél a Son-rise programot?

Van javulás a tünetekben?
Anyagiakban milyen kiadást jelent?

2

Ezek alapján autista, vagy aspergeres?

Nem beszél 3 évesen,nem tart szemkontaktust,ha örül helyben tipeg,nem repked... Nem agresszív,nem kell napirendet tartani,nem zavarja a változatosság,nyit idegenek fele,legyen az gyerek,vagy felnőtt. Viszont nem jelez,ha kell neki bármi is. Akár szomjan is halna,ha nem figyelnénk rá... Szobatiszta,egyedül eszik(nem késsel villával).... Szerintetek?

5

Milyen gyermekbalesetek történtek a családotokban?

Volt-e a családotokban olyan baleset, vagy "majdnem baleset" ami egy másik családtag miatt történt? És hogyan?
Figyelmetlenség, szándékosság, véletlenek összjátéka, stb.

12

Normális ez egy 6 éves gyereknél?

Unokatestvéremről van szó..
6 évesen naponta legalább 2-3 órát, de van, hogy többet is számítógépezik. De egyébként egy pohár vizet nem tud magának önteni.
Ha épp nem gépezik, akkor a tévében ilyen szennyműsorokat néz, mint a Cartoon Network, vagy az anyjával nézik az éjjel-nappal Budapestet vagy az Alkonyatot. Meg ezekhez hasonló műsorokat. Ja meg régebben, amikor ilyen 4 éves volt kb., minden este a Jersey Short nézték...
Emellett a gyerek állandóan édességeket eszik, 6 évesen 34 kg. Jó most nem azt mondom, mert minden gyerek más és más, de azért szerintem elég gáz, hogy a csoporttársai ilyen 20 kg körül vannak..És az anyja meg amúgy nem is veszi észre ezt, csak mindig ott mondja, hogy jajj olyan szép kislány meg olyan cuki, hogy olyan kis husis...hát már nem akartam neki mondani, hogy ez már rég nem a husis kategória, hanem az elhízott. És ha már most, ennyi idősen súlyproblémái vannak, nem csodálkoznék, ha 10 évesen már minden baja lenne az érszűkülettől a szívproblémákig...
Az csak mellékes, hogy már olyannyira számítógép függő lett, hogy amikor már 2 órája folyamatosan itt ül, én meg el akarom küldeni, jön ide és rugdos meg felpofoz..Én én 15 vagyok, ő meg 6 éves. És persze ha visszacsapok, mindenki engem mond el mindenféle szemétnek :)
Ez csak szerintem nem normális így?
15L

12

Munkatársam 3 éves lánya rendszeresen kiszalad az úttestre söt elöfordult hogy hisztirohamot kapott és kifeküdt az útra. Mit tanácsoltok?

A 3 éves lány rendszerint kitépi magát anyukája kezeiböl és nevetve szalad ki az utestre sokszor hisztirohamot kap és hanyat kifekszik az útestre. Anyukája büntiszékbe ülteti 3 percre de a kislány folytatja tovább ugyanugy tovább!! Ti mit csinálnátok a kislányal?? Válaszokat szeretnék kapni! Ne engem kritizázicokat várokat!

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!