Találatok a következő kifejezésre: Klímaberendezést szereltettünk Leszereltetheti- e velünk a lakásszövetkezet (1 db)

Klímaberendezést szereltettünk fel. Leszereltetheti- e velünk a lakásszövetkezet?

Felszereltettük, mert ahonnan költöztünk ott volt onnan szereltettük át. Miel?tt ez megtörtént kértük a lakászszövetkezet hozzájárulását, amit meg is kaptunk. Egy feltétel nem teljesült nincs építési fennmaradási engedélyünk, mert a papírjaink elvesztek valahol. most kaptunk egy értesítést, hogy mivel nem kértünk engedélyt a lakász szövetkezett?l leszereltetik 15 napon belül a mi költségünk re. De hát engedélyezték. S nem kell hozzá építési engedély. S mivel folyamatban volt az ügyünk és közben hozták meg az új törvényt ráadásul nem találják a papírjainkat nem értem mit akar a lakásszövetkezet. Eleget kell tegyek az értesítésnek?

Legjobb válasz: A párom klímaszerelõ, és elvileg ha van engedély a lakásszövetkezettõl akkor nem szereltethetik le, csak ha mûemléknek számít a ház. Mert oda nem engedélyezik, a lakók hiába mennek bele. És az építési engedélyt már eltörölték a klímákra.

A párom klímaszerelõ, és elvileg ha van engedély a lakásszövetkezettõl akkor nem szereltethetik le, csak ha mûemléknek számít a ház. Mert oda nem engedélyezik, a lakók hiába mennek bele. És az építési engedélyt már eltörölték a klímákra.
Nem tudnatok azt a nyomorult klimat olyan helyre felszereltetni, ahol nem latszik? A szövetkezet egyebkent ott tud betartani, ahol a közös kepviselö akarja! Legjobb, ha az önkormanyzat epitesi hatosaganal erdeklödsz s irasban kered a valaszt!
A kérdező hozzászólása: Fennmaradási engedélyt csak akkor kellene kérnem ha építési engedély köles lenne. De még be sem kell jelentsem az építési hatóságon, hogy felszereltetem. Egyébként mint kiderült kampány célja van a dolognak. Párt tag a vezér és most újra választás van, jó fiú akar lenni. De persze nem csinálunk semmit.
A lakásszövetkezet egy idejétmúlt sóhivatal, gyakorlatilag semmi. Olyan, mintha a szomszéd lakó fenyegetne, hogy feljelent. Az ilyesmibõl nem lesz ügy, nicns rá ember az önkormányzatnál, hogy az ilyen pitiáner szarságokkal foglalkozzanak. Szerintem ne is válaszolj, ne csinálj semmit. Ha az önkormányzat felszólít, hogy szereld le, akkor kérj egy fennmaradási engedélyt, fizesd be a büntetést, amit esetleg kirónak, és kész. A szövetkezet önmagában nem csinálhat semmit.
A kérdező hozzászólása: Bocs a helyesírásért. Valamiért javítás közben elküldte.
A kérdező hozzászólása: Az a baj ezzel, hogy én ezt keresztényüldözésnek élem meg. Mivel eddigi a lakszöv nem tartatta be a jogszabályt mért pont velem kell megtenni. mikor egyszer már végig játszottuk és csend volt? Vagy most az a bajuk, hogy újabb klímákat szereltek fel? S akkor példát statuálunk? Tudom, hogy vonatokozik rám a jogszabály. De ha egy helyirendeletet egy egséz város nem tart be és az építitési hatóságon is azt mondták, hgoy nem láttuk egymáést. Mivel nem akarnak ezzel foglalkozni. Szóval akkor mit tehetek. várjam meg a 15 napot amit meghatároztak? Aztán jöjjenek szereljéklle? De nekem nincs 50-60 ezrem kifizetni... most fizettem ki a lakás után az illetéket.
Persze, hogy mondhatod, de az nem jelent semmit. Persze egyenlõ bánásmód meg minden ilyesmi. De az, hogy ÕKET NEM szólították fel, TÉGED PEDIG IGEN, az téged még kötelez arra, hogy betarts a jogszabályt. Tudod, amit szabad Jupiternek... Sajnos ez van. Esetleg panaszolhatod a többi klímást is, te személyesen az építésügyön, közgyûlésen és egyéb helyeken.
A kérdező hozzászólása: Mondhatom, hogy akkor a másik 300 ilyen klímával rendelkezõt is szólítsák fel? Mert tudtommal eddig csak mi kaptunk ilyet.
Az építési engedélyt a homlokzati kép megváltoztatására nem a taggyûlés és a társaság, hanem az építésügyi hatóság adja ki. Így az, hogy õk megengedték, most meg nem, az édes kevés... Ha neked "pecsétes-jogerõs" építési engedélyed nincs az illetékes építésügyi hatóságtól (tervrajzzal, esettanulmánnyal, alul-felül-jobbról-balról százezrekért), akkor a lakásszövetkezet "keresztbe tud tenni."
A kérdező hozzászólása: Ok ezt értem, de ehhez a változáshoz hozzájárultak. Tehát amilyen indokkal le akarják szereltetni nem megy. Mert mi rendelkezünk az engedélyükkel. Mint fennen írtam. Abban pedig nem szerepel, hogy dugjam el a homlokzatról. Nem is tudnám , mert ez nem erkélyes lakás. S akkor az miét nem változtat a homlokzati képen akinek a szigetelés elött is volt, Építési engedély nélkül, mert hogy akkor még az is kellett. Lényeg én nem szereltetem le és nem is fogom beendgeni ha jönnek, hogy leszereljék. Ez kitolás egy kétgyerekes családdAL. a PICI MOST FÉLÉVES ÉS ÉN SEM BÍROM A HÕSÉGET A LAKÁSBAN.
A klímára nem kell engedély, de a homlokzati képet a klímával és a parabolával is megváltoztatod, márpedig a homlokzati kép megváltoztatása már engedélyköteles! Tehát jó eséllyel tud ellened fellépni a lakásszövetkezet.
A kérdező hozzászólása: Kösz szépen! Nem mûemlék a ház. Tavaly elõtt szigetelték. Akkor a már fent lévõket átszerelték, azóta került ki parabola antenna és klíma is. Szerintem az bántja a csõrüket, hogy fel van szerelve és látszik. De hová dugjam, ha nincs erkélyem? A másik meg az, hogy a klímaszerelõnk igazolta a szakszerû felszerelést.
A kérdező hozzászólása: A klíma fent maradt látható helyen. Sem teraszunk sem semmink ahová dughatnánk. Hiszen szélsõ lakás vagyunk. Elõdrõl utca oldalról utca, hátulról utcafront. Tehát esélyem sem lenne eldugni. Még fa sincs elõttünk , mert zavarta a küldötte, hogy árnyékolja az ablakát az öreg platán és kivágatta még évekkel ezelõtt. Végig jártuk az összes fórumot, írtam egy levelet a lakásszövetkezetnek, hogy indokolja meg miért szereljem le, mert, hogy korábban engedélyezte. Ez a levél még a nyáron elment és azóta sem kaptam választ rá. Mint utóbb kiderül a küldöttünk elment panaszkodni a helyi képviselõhöz is. Õ meg elhajtotta, mivel tárgytalan a panasza. Egyébként a városban az országban kb milliónyi klíma van hasonló mód felszerelve. Nem hiszen, hogy foglalkoznának vele.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az alábbi szituációban lehet rendőrséghez fordulni? Részletek lent.

Az édesanyám tulajdonában lévő autót elvittük a falunkban lévő autószerelő műhelybe, azzal a problémával, hogy nem működik az első 2 ajtó zára, és a csomagtartó zár sem. Központi záras, 3 ajtós autóról van szó. A központi zár még működött mikor utoljára használtuk, a probléma konkrétan az volt, hogy maga a zár hüvelye kijárt az ajtóból, meg forgott benne. Nagy nehezen 1 hónap alatt megcsinálták nekünk, 52.000Ft-ot kértek el érte. Megcsinálták a zárakat, de a központi zár vezérlő agyát kivették, azzal az indokkal, hogy "hibás". Ez az összeg kiakasztott minket, ráadásul számlát nem kaptunk róla, csak kézzel papíron összeírva mi mennyibe került. Ebben az esetben kihez lehet fordulni? A műhely legálisan dolgozik.

6

Érdekhazasságról tudok hol lehet ezt jelenteni?

Sziasztok a volt élettársam kiment angiliába a lányommal és 5000 fontért cserébe hozzámanet egy indiaihoz akinek vizumra lenne szüksége felhasználjak erre a lányomat is a ki 3 éves! kihez tudok fordulni panasszal jelenteni szertnem, hogy buktassam le öket?

13

Jól tudom, hogy az törvényben rögzített, hogy ha én a fizetésemet készpénzben szeretném megkapni, akkor kötelesek úgy adni?

4

A nyilaskereszt miért tiltott önkényuralmi jelkép?

Azt olvastam már sokszor, hogy tiltott, és hogy önkényuralmi jelkép... De azt nem, hogy miért? Miért tiltották be?

6

Van annak bármiféle törvényi akadálya, hogy az ember az összes (azonos nemű) gyerekének ugyanazt a nevet adja? Láttatok már példát ilyenre?

14

Mire számíthatnak?

Ha egy fiatalkorú ellen eljárás indul bűncselekmény miatt. Az eljárás alatt szabadlábon védekezhet. De ez idő alatt újabb újabb bűncselekményt követ el.

Az újabb bűncselekmény elkövetése után előzetes letartóztatásba került.

1. Az előzetes letartóztatás időtartamát be kell-e majd számítani a bírósági ítéletbe?

2. Az előzetesben töltött időt melyik ítéletbe kell majd beleszámolni?

3. Számíthat-e arra, hogy az első ügyben felfüggesztett büntetést kap?

4

Mit szóltok hozzá, hogy ha egy terhes nőre rájön a szülés a magyar határon, nem engedik át soron kívül, hanem várja ki sort?

Terhes feleségemmel már másodszor fordult elő, hogy az ukrán-magyar határon a magyar katonák nem engedtek fel soron kívül, hanem közölték, hogy várjunk a sorunkra. Ma például az ukrán katonának egy szót sem szóltam, hogy felmennénk, mivel kezelésre kell mennünk, mert csak 8 autó volt előttünk. Õ még is betelefonált, hogy egy 9 hónapos terhes van a sorban, és engedjék fel soron kívül. A magyar szakaszon viszont kb 3x ennyi autó volt. Ment a feleségem megkérdezni a magyar katonát, aki nem engedte fel, helyette álltunk egy órát a sorban. Pedig van egy sor, ami sosem dolgozik, mindig üres és a lámpa piros. Megkérdezte és mikor megindul a szülés, akkor mi lesz? Azt mondták, hogy az a törvény, hogy akkor sem mehet fel soron kívül! Mit szóltok ehhez? Nem szégyen, hogy egy MAGYAR emberhez így viszonyulnak?

7

Feljelentés életveszélyesen fenyegetőző lakó ellen. Milyen bizonyítékot fogadnak el?

Egyik házbeli illető rendszeresen fenyeget megöléssel ("szétverem a fejedet baseball ütővel", "elvágom a torkodat" stb.), mivel szóvá merem tenni, hogy egész nap az ablak alatt hőbörög, szemetel és a közös motorgarázsban dohányzik. Az utóbbi időben felvettem a fenyegetőzését diktafonra. Azt tervezem, hogy a CD-re írt anyaggal felkeresem az ügyvédemet és feljelentést teszek zaklatás címén. Tud valaki hasonló eljárásról és annak kimeneteléről? Elég bizonyíték-e a diktafonra felvett fenyegetőzés, és mekkora büntetést szabnak ki ilyen esetben?

Köszönöm a válaszokat előre is!

0

A közös képviselőt hogyan lehet rábírni, hogy a biztosító által már kifizetett kárt (beázik a tető) helyreállítsa és ne csak zsebre tegye a pénzt?

6

Nemi erőszakot mi alapján szoktak rábizonyítani egy férfira?

A legtöbb nő akivel ilyen történik, nem rohan orvoshoz, ha csak nincs súlyos fizikai sérülése. Elég megalázottság neki az ami történt, nem hiányzik nőgyógyászati vizsgálat még ilyen állapotban. Akik feljelentést tesznek, ők is csak napokkal, hetekkel az eset után. Addigra meg már nincs semmi fizikai bizonyíték. Akkor mi alapján bizonyítják be, hogy az a konkrét férfi volt az erőszak elkövetője?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!