Találatok a következő kifejezésre: Klímaberendezést szereltettünk Leszereltetheti- e velünk a (1 db)

Klímaberendezést szereltettünk fel. Leszereltetheti- e velünk a lakásszövetkezet?

Felszereltettük, mert ahonnan költöztünk ott volt onnan szereltettük át. Miel?tt ez megtörtént kértük a lakászszövetkezet hozzájárulását, amit meg is kaptunk. Egy feltétel nem teljesült nincs építési fennmaradási engedélyünk, mert a papírjaink elvesztek valahol. most kaptunk egy értesítést, hogy mivel nem kértünk engedélyt a lakász szövetkezett?l leszereltetik 15 napon belül a mi költségünk re. De hát engedélyezték. S nem kell hozzá építési engedély. S mivel folyamatban volt az ügyünk és közben hozták meg az új törvényt ráadásul nem találják a papírjainkat nem értem mit akar a lakásszövetkezet. Eleget kell tegyek az értesítésnek?

Legjobb válasz: A párom klímaszerelõ, és elvileg ha van engedély a lakásszövetkezettõl akkor nem szereltethetik le, csak ha mûemléknek számít a ház. Mert oda nem engedélyezik, a lakók hiába mennek bele. És az építési engedélyt már eltörölték a klímákra.

A párom klímaszerelõ, és elvileg ha van engedély a lakásszövetkezettõl akkor nem szereltethetik le, csak ha mûemléknek számít a ház. Mert oda nem engedélyezik, a lakók hiába mennek bele. És az építési engedélyt már eltörölték a klímákra.
Nem tudnatok azt a nyomorult klimat olyan helyre felszereltetni, ahol nem latszik? A szövetkezet egyebkent ott tud betartani, ahol a közös kepviselö akarja! Legjobb, ha az önkormanyzat epitesi hatosaganal erdeklödsz s irasban kered a valaszt!
A kérdező hozzászólása: Fennmaradási engedélyt csak akkor kellene kérnem ha építési engedély köles lenne. De még be sem kell jelentsem az építési hatóságon, hogy felszereltetem. Egyébként mint kiderült kampány célja van a dolognak. Párt tag a vezér és most újra választás van, jó fiú akar lenni. De persze nem csinálunk semmit.
A lakásszövetkezet egy idejétmúlt sóhivatal, gyakorlatilag semmi. Olyan, mintha a szomszéd lakó fenyegetne, hogy feljelent. Az ilyesmibõl nem lesz ügy, nicns rá ember az önkormányzatnál, hogy az ilyen pitiáner szarságokkal foglalkozzanak. Szerintem ne is válaszolj, ne csinálj semmit. Ha az önkormányzat felszólít, hogy szereld le, akkor kérj egy fennmaradási engedélyt, fizesd be a büntetést, amit esetleg kirónak, és kész. A szövetkezet önmagában nem csinálhat semmit.
A kérdező hozzászólása: Bocs a helyesírásért. Valamiért javítás közben elküldte.
A kérdező hozzászólása: Az a baj ezzel, hogy én ezt keresztényüldözésnek élem meg. Mivel eddigi a lakszöv nem tartatta be a jogszabályt mért pont velem kell megtenni. mikor egyszer már végig játszottuk és csend volt? Vagy most az a bajuk, hogy újabb klímákat szereltek fel? S akkor példát statuálunk? Tudom, hogy vonatokozik rám a jogszabály. De ha egy helyirendeletet egy egséz város nem tart be és az építitési hatóságon is azt mondták, hgoy nem láttuk egymáést. Mivel nem akarnak ezzel foglalkozni. Szóval akkor mit tehetek. várjam meg a 15 napot amit meghatároztak? Aztán jöjjenek szereljéklle? De nekem nincs 50-60 ezrem kifizetni... most fizettem ki a lakás után az illetéket.
Persze, hogy mondhatod, de az nem jelent semmit. Persze egyenlõ bánásmód meg minden ilyesmi. De az, hogy ÕKET NEM szólították fel, TÉGED PEDIG IGEN, az téged még kötelez arra, hogy betarts a jogszabályt. Tudod, amit szabad Jupiternek... Sajnos ez van. Esetleg panaszolhatod a többi klímást is, te személyesen az építésügyön, közgyûlésen és egyéb helyeken.
A kérdező hozzászólása: Mondhatom, hogy akkor a másik 300 ilyen klímával rendelkezõt is szólítsák fel? Mert tudtommal eddig csak mi kaptunk ilyet.
Az építési engedélyt a homlokzati kép megváltoztatására nem a taggyûlés és a társaság, hanem az építésügyi hatóság adja ki. Így az, hogy õk megengedték, most meg nem, az édes kevés... Ha neked "pecsétes-jogerõs" építési engedélyed nincs az illetékes építésügyi hatóságtól (tervrajzzal, esettanulmánnyal, alul-felül-jobbról-balról százezrekért), akkor a lakásszövetkezet "keresztbe tud tenni."
A kérdező hozzászólása: Ok ezt értem, de ehhez a változáshoz hozzájárultak. Tehát amilyen indokkal le akarják szereltetni nem megy. Mert mi rendelkezünk az engedélyükkel. Mint fennen írtam. Abban pedig nem szerepel, hogy dugjam el a homlokzatról. Nem is tudnám , mert ez nem erkélyes lakás. S akkor az miét nem változtat a homlokzati képen akinek a szigetelés elött is volt, Építési engedély nélkül, mert hogy akkor még az is kellett. Lényeg én nem szereltetem le és nem is fogom beendgeni ha jönnek, hogy leszereljék. Ez kitolás egy kétgyerekes családdAL. a PICI MOST FÉLÉVES ÉS ÉN SEM BÍROM A HÕSÉGET A LAKÁSBAN.
A klímára nem kell engedély, de a homlokzati képet a klímával és a parabolával is megváltoztatod, márpedig a homlokzati kép megváltoztatása már engedélyköteles! Tehát jó eséllyel tud ellened fellépni a lakásszövetkezet.
A kérdező hozzászólása: Kösz szépen! Nem mûemlék a ház. Tavaly elõtt szigetelték. Akkor a már fent lévõket átszerelték, azóta került ki parabola antenna és klíma is. Szerintem az bántja a csõrüket, hogy fel van szerelve és látszik. De hová dugjam, ha nincs erkélyem? A másik meg az, hogy a klímaszerelõnk igazolta a szakszerû felszerelést.
A kérdező hozzászólása: A klíma fent maradt látható helyen. Sem teraszunk sem semmink ahová dughatnánk. Hiszen szélsõ lakás vagyunk. Elõdrõl utca oldalról utca, hátulról utcafront. Tehát esélyem sem lenne eldugni. Még fa sincs elõttünk , mert zavarta a küldötte, hogy árnyékolja az ablakát az öreg platán és kivágatta még évekkel ezelõtt. Végig jártuk az összes fórumot, írtam egy levelet a lakásszövetkezetnek, hogy indokolja meg miért szereljem le, mert, hogy korábban engedélyezte. Ez a levél még a nyáron elment és azóta sem kaptam választ rá. Mint utóbb kiderül a küldöttünk elment panaszkodni a helyi képviselõhöz is. Õ meg elhajtotta, mivel tárgytalan a panasza. Egyébként a városban az országban kb milliónyi klíma van hasonló mód felszerelve. Nem hiszen, hogy foglalkoznának vele.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Online szerencsejáték törvény, megtehetik hogy utólag "behajtják" az adót?

Nem merült fel ez az eshetőség még, de ha a kormány úgy gondolná, akkor lehetséges hogy csinál egy ilyen lépést? Pl. a pókeres profiknak vissza be kéne fizetni 10 évi keresetük adóját utólag, vagy ilyesmi?

3

Vendégek számára (apartman) szeretnénk Wifis elérhetőséget biztosítani. Ez ránk, a Wifi tulajdonosára nem lehet veszélyes, ha vmi tiltott dolgot töltenének le?

ill valahogy be lehet állítani hogy torrent letöltés ne legyen nekik?

4

én 14 éves vagyok és szeretnék eljárni/találkozni haverokkal bárátnőmmel stb. de a szűleim nem engednek. Jogom lenne eljárni itthonról?

8

FONTOS! Milyen jogokkal rendelkezik egy 16 éves lány?

Gondolok itt, a költözésre, hogy mikortól költözhetnék el, az iskola ott hagyására, és mindenféle jogra!

Nem kérek, olyan kommenteket, hogy 'te is megnézhetnéd' vagy 'google..' stb.
Köszönöm előre is a normális kommenteket!

8

Bajba kerülhetek emiatt? Egy webáruházból rendeltem egy terméket, de nem vettem át.

Múlthéten rendeltem valamit egy webáruházból. Nem házhozszállítást kértem, hanem egy átvételi pontra kértem, ahol 4 napom lett volna átvenni.
Teljesen megfeledkeztem róla. Múlthét szombatig lehetett volna átvenni. Szombaton, vasárnap és ma a barátnőmnél voltam, és nem volt nálam a telefonom, az előbb jöttem haza, és láttam, hogy van 12 nemfogadott hívásom a webáruház tulajdosonától. Probáltam felhívni, de nem vette fel.
És rájöttem, hogy már nincs is szükségem a termékre..

Szerintetek bajba kerülhetek emiatt?

4

Miért kell az elítélteknek a börtön/fegyház szabályzata szerint tevékenykedni?

Természetesen nem a bűnözőket akarom védeni, de ha valakit SZABADSÁGVESZTÉSre ítéltek, az miért nem alhat tízig, hiszen nem írt alá semmilyen nyilatkozatot, hogy a szabályzat szerint akar élni?

Tehát jogilag kérdezem, hogy hogyan lehet valakit ilyenekre kötelezni? Hisz a büntetés a szabadság elvétele.

5

Ukrajnából lehet küldeni Magyarországra cigarettát postán?

Ha igen, akkor milyen mennyiségben és milyen módon? Úgy hallottam, hogy ajándékként lehet küldeni, de nem vagyok biztos benne

4

Közkútról lehet vizet lopni?

16

Hol kaphatok ingyen vizet?

Láttam Ózdon ezt a felmerülő helyzetet. És úgy gondolom, én is megérdemlek ingyen vizet, hisz én a a társadalom tagja vagyok, és túl gazdag sem, tehát a szegény réteghez tartozok.
Valahol igényelhetnék ingyen vizet? Vagy én nem kaphatok?

4

Mit lehetne tenni az orvosi titoktartás és az adatvédelmi szabályok megtartásának kikényszerítésére?

Sok ciki esetem volt, és munkám miatt különösen kényes, ha bármi kiszivárog, ehhez képest nem csak bármi, hanem elég 1 valakihez elmennem, és másnap kb 400-500 fiatal fog ezen csámcsogni, és persze 10-féleképpen megforgatva, valami teljesen más következtetésre jutni, ahogy ez a pletykáknál már csak lenni szokott.

Nem akarok konkrétumot, ezért így nehéz leírni a problémámat, de szal:

1, elmegyek here-ultrahangra, ott a kis kedves doktornéni elkezd beszélgetni, hol dolgozok, mivel foglalkozik, stb, rögtön megakad rajta, h jaj az ő fia is ott sportol, aztán jönnek a közös ismerősök stb. na ok.

Másnap már nem csak az az egyesület, hanem még másik 3-4 egyesület is arról pletykált h hereultrahangon voltam mert steril vagyok. (amúgy nem igaz persze)

Ok, de mit is tegyek? Legyek atombunkó, és mondjam h kuss, közöd semmi, vagy mondjam h szövőnő vagyok? vagy mi? tehát olyat, amiből tutira nem lehet következmény, mert ott nem ismerhet senkit, ugyanakkor az se derüljön ki h hazudok, mert akkor azért rág be rám.
Egyszerűen létezik jó megoldás?

2, elmegyek neurológiára, egyébként semmi extra betegség miatt, csak fejfájásos dologról van szó, na kb ugyanez lejátszódik, hogy "jaj hát az én lányom is ...blabla", és következő nap már persze aki él és mozog, az arról pletykál h miért járok ideggyógyászatra vajon, és jézusom, vajon milyen idegbajom lehet.

Valami katasztrófa, h nálunk egyszerűen nincs orvosi titok, ezt teljes nyugalommal kijelenthetjük, de annyira, hogy a legutolsó laboros asszisztens is leül a kórházi gép elé, és BÁRMIT meg tud nézni BÁRKIRÕL (nem én találtam ki, tapasztalat, és ők is elismerik).

Adatvédelmi szempontból eleve a különleges adatokhoz már azt se tudom, hogy lehet ennyire szabadon bárkinek hozzáférése, na de hogy a kórház informatikája még ki is jelentse, hogy kész, ez így van, nem lehet mit tenni, na azért az már túlzás. Õket nem ellenőrzi a Péterfalvi?

Most akkor mit lehet tenni jogász szerint?

a, Feljelentsem? úgyis bizonyíthatatlan és nem akarok 3 évig húzódó ügyet.
b,Hazudjak? abból gond lesz, mert nagyrészt kiderül.
c, Bunkó legyek? na abból szintén gond lesz.
d, Egyéb lehetőség?

A kórházat, szakrendelőket hogyan lehetne arra kényszeríteni, hogy eleve informatikailag blokkolják a hozzáférhetőséget, és ténylegesen csakis az a szakorvos tudjon belemászni az adataimba, akit éppen érint?

(és nem lennék ennyire felháborodva, ha ez eddig úgy legalább 100x nem okozott volna már kényes helyzeteket ... sőt, túl ezen, elég ciki magyarázkodásokat is mert a pletyka persze nagyon hamar eljut mindenhova, a vezetőséghez is természetesen, azaz konkrétan a munkámat is veszélyezteti az, h ők csak úgy lazán pletykálnak, turkálnak a gépben, senkinek eszébe se jut olyan apróság h esetleg ez orvosi titok is és különleges adat is ...)

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!