Találatok a következő kifejezésre: Klímaberendezést szereltettünk Leszereltetheti- e velünk a (1 db)

Klímaberendezést szereltettünk fel. Leszereltetheti- e velünk a lakásszövetkezet?

Felszereltettük, mert ahonnan költöztünk ott volt onnan szereltettük át. Miel?tt ez megtörtént kértük a lakászszövetkezet hozzájárulását, amit meg is kaptunk. Egy feltétel nem teljesült nincs építési fennmaradási engedélyünk, mert a papírjaink elvesztek valahol. most kaptunk egy értesítést, hogy mivel nem kértünk engedélyt a lakász szövetkezett?l leszereltetik 15 napon belül a mi költségünk re. De hát engedélyezték. S nem kell hozzá építési engedély. S mivel folyamatban volt az ügyünk és közben hozták meg az új törvényt ráadásul nem találják a papírjainkat nem értem mit akar a lakásszövetkezet. Eleget kell tegyek az értesítésnek?

Legjobb válasz: A párom klímaszerelõ, és elvileg ha van engedély a lakásszövetkezettõl akkor nem szereltethetik le, csak ha mûemléknek számít a ház. Mert oda nem engedélyezik, a lakók hiába mennek bele. És az építési engedélyt már eltörölték a klímákra.

A párom klímaszerelõ, és elvileg ha van engedély a lakásszövetkezettõl akkor nem szereltethetik le, csak ha mûemléknek számít a ház. Mert oda nem engedélyezik, a lakók hiába mennek bele. És az építési engedélyt már eltörölték a klímákra.
Nem tudnatok azt a nyomorult klimat olyan helyre felszereltetni, ahol nem latszik? A szövetkezet egyebkent ott tud betartani, ahol a közös kepviselö akarja! Legjobb, ha az önkormanyzat epitesi hatosaganal erdeklödsz s irasban kered a valaszt!
A kérdező hozzászólása: Fennmaradási engedélyt csak akkor kellene kérnem ha építési engedély köles lenne. De még be sem kell jelentsem az építési hatóságon, hogy felszereltetem. Egyébként mint kiderült kampány célja van a dolognak. Párt tag a vezér és most újra választás van, jó fiú akar lenni. De persze nem csinálunk semmit.
A lakásszövetkezet egy idejétmúlt sóhivatal, gyakorlatilag semmi. Olyan, mintha a szomszéd lakó fenyegetne, hogy feljelent. Az ilyesmibõl nem lesz ügy, nicns rá ember az önkormányzatnál, hogy az ilyen pitiáner szarságokkal foglalkozzanak. Szerintem ne is válaszolj, ne csinálj semmit. Ha az önkormányzat felszólít, hogy szereld le, akkor kérj egy fennmaradási engedélyt, fizesd be a büntetést, amit esetleg kirónak, és kész. A szövetkezet önmagában nem csinálhat semmit.
A kérdező hozzászólása: Bocs a helyesírásért. Valamiért javítás közben elküldte.
A kérdező hozzászólása: Az a baj ezzel, hogy én ezt keresztényüldözésnek élem meg. Mivel eddigi a lakszöv nem tartatta be a jogszabályt mért pont velem kell megtenni. mikor egyszer már végig játszottuk és csend volt? Vagy most az a bajuk, hogy újabb klímákat szereltek fel? S akkor példát statuálunk? Tudom, hogy vonatokozik rám a jogszabály. De ha egy helyirendeletet egy egséz város nem tart be és az építitési hatóságon is azt mondták, hgoy nem láttuk egymáést. Mivel nem akarnak ezzel foglalkozni. Szóval akkor mit tehetek. várjam meg a 15 napot amit meghatároztak? Aztán jöjjenek szereljéklle? De nekem nincs 50-60 ezrem kifizetni... most fizettem ki a lakás után az illetéket.
Persze, hogy mondhatod, de az nem jelent semmit. Persze egyenlõ bánásmód meg minden ilyesmi. De az, hogy ÕKET NEM szólították fel, TÉGED PEDIG IGEN, az téged még kötelez arra, hogy betarts a jogszabályt. Tudod, amit szabad Jupiternek... Sajnos ez van. Esetleg panaszolhatod a többi klímást is, te személyesen az építésügyön, közgyûlésen és egyéb helyeken.
A kérdező hozzászólása: Mondhatom, hogy akkor a másik 300 ilyen klímával rendelkezõt is szólítsák fel? Mert tudtommal eddig csak mi kaptunk ilyet.
Az építési engedélyt a homlokzati kép megváltoztatására nem a taggyûlés és a társaság, hanem az építésügyi hatóság adja ki. Így az, hogy õk megengedték, most meg nem, az édes kevés... Ha neked "pecsétes-jogerõs" építési engedélyed nincs az illetékes építésügyi hatóságtól (tervrajzzal, esettanulmánnyal, alul-felül-jobbról-balról százezrekért), akkor a lakásszövetkezet "keresztbe tud tenni."
A kérdező hozzászólása: Ok ezt értem, de ehhez a változáshoz hozzájárultak. Tehát amilyen indokkal le akarják szereltetni nem megy. Mert mi rendelkezünk az engedélyükkel. Mint fennen írtam. Abban pedig nem szerepel, hogy dugjam el a homlokzatról. Nem is tudnám , mert ez nem erkélyes lakás. S akkor az miét nem változtat a homlokzati képen akinek a szigetelés elött is volt, Építési engedély nélkül, mert hogy akkor még az is kellett. Lényeg én nem szereltetem le és nem is fogom beendgeni ha jönnek, hogy leszereljék. Ez kitolás egy kétgyerekes családdAL. a PICI MOST FÉLÉVES ÉS ÉN SEM BÍROM A HÕSÉGET A LAKÁSBAN.
A klímára nem kell engedély, de a homlokzati képet a klímával és a parabolával is megváltoztatod, márpedig a homlokzati kép megváltoztatása már engedélyköteles! Tehát jó eséllyel tud ellened fellépni a lakásszövetkezet.
A kérdező hozzászólása: Kösz szépen! Nem mûemlék a ház. Tavaly elõtt szigetelték. Akkor a már fent lévõket átszerelték, azóta került ki parabola antenna és klíma is. Szerintem az bántja a csõrüket, hogy fel van szerelve és látszik. De hová dugjam, ha nincs erkélyem? A másik meg az, hogy a klímaszerelõnk igazolta a szakszerû felszerelést.
A kérdező hozzászólása: A klíma fent maradt látható helyen. Sem teraszunk sem semmink ahová dughatnánk. Hiszen szélsõ lakás vagyunk. Elõdrõl utca oldalról utca, hátulról utcafront. Tehát esélyem sem lenne eldugni. Még fa sincs elõttünk , mert zavarta a küldötte, hogy árnyékolja az ablakát az öreg platán és kivágatta még évekkel ezelõtt. Végig jártuk az összes fórumot, írtam egy levelet a lakásszövetkezetnek, hogy indokolja meg miért szereljem le, mert, hogy korábban engedélyezte. Ez a levél még a nyáron elment és azóta sem kaptam választ rá. Mint utóbb kiderül a küldöttünk elment panaszkodni a helyi képviselõhöz is. Õ meg elhajtotta, mivel tárgytalan a panasza. Egyébként a városban az országban kb milliónyi klíma van hasonló mód felszerelve. Nem hiszen, hogy foglalkoznának vele.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek MILYEN A KÖZBIZTONSÁG MA Magyarországon? Egyre több bűnesetet hallunk a médiában. Ez a szellemi-anyagi nyomorodás következménye vagy régen is voltak ugyanilyen számban bűntettek?

űncselekmény, erőszak, kozbiztonság

8

Fel jelenthetem? A rendőrség csinál ezzel valamit?

Facebookon ruhákat teszek közzé, lehet rendelni is La millitaryval vagyok szerződésben.
Tegnap föl raktam egy képet amin én vagyok, fej nélkül egy police pólót reklámozva, és ezt egy lány kirakta saját profilképének, kértem vegye le, mert ezen én vagyok és védett, azt mondta tetszik neki és nem majd mosolyfej, mondtam neki meg fogom tenni a jogi lépéseket!
Sajnos se név, se lakhely, ugyanis valami Ruci Ruci néven szerepel, ő is ruhákat árul!
Kértem a facebookon embereket hogy jelentse de még nem törölték őt le!
Kérdezem hogy a rendőrség tesz valamit ha feljelentem? IP címet le tudják nyomozni? Vagy én le tudom nyomozni?

8

Személyiségi jogok megsértésekor milyen összegű kártérítés jár?

1

A közteresnél milyen jogszabály alapján van tonfa? És milyen jogaszabály alapján használja, ha kell?

Nem egyszer láttam már V. és a VI kerületbem is hogy a közteresek tonfával az oldalukon mászkálnak. Tudtommal a Rendőrségnél is csak annál lehet tonfa - főszabályzat szerint - akinek van rá képzése.

4

Ha több éve megrongálták a tulajdonom és tudom ki volt az tehetek még feljelentést?

6

S. Ábelt a hatóságok tették tették ilyenné?

Nyilván az eljárás évei alatt elszenvedett sérelmei miatt kattant be.

15

Hol lehet panaszt tenni a mukahelyemmel szemben és lehet e névtelenül?

Egy megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Kht.-nál dolgozom mint részmunkaidős betanított munkás mivel epilepsziás vagyok. Az lenne a bajom a munkahelyemel, hogy sokszor olyan munkát végeztetnek velem(ünk) amit az egészségi állapotom(unk) nem enged meg, de viszont vannak ennél a cégnél olyan munkavállalók kiknek a [email protected] ki van [email protected] Az értelmileg sérült munkavállalókat meg úgy kihasználják hogy azt elmondani nem lehet! Lépcsőn cipeltetnek velem(ünk) fel-le nehéz munkadarabokat, nyomdai papírárut, kész terméket és rakatnak raklapra ezzel veszélyeztetve az én és a kollégám testi épségét, hisz engem bármikor elkaphat egy epilepsziás roham és ráeshetek ezen a lépcsőn munkatársamra letaszítva, őt és ráburítva az anyagot. Nem is szabadna emelnem és sok munkatársamnak sem még is ezt nekünk kell megcsinálni mondva mi vagyunk a férfiak és ki kell szolgálnunk a nőket. Ezt már töbször jeleztem a csoportvezető és az üzemvezető felé, de nem értik meg. Tiszta értelmi fogyatékosnak néznek bennünket. Viszont a nálunk dolgozó nőknek még 10 deka is a szájukba van rakva és ezt mivelünk csináltatják férfiakkal. Sokszor úgy is beszélnek velünk mint az állatokkal. Ja és vannak a férfiak közt [email protected]épek akik mindent megtehetnek. Akkor álnak le mikor akarnak. Túlóráztatnak is velünk annak ellenére hogy csak 4, 5, 6 és 7 óráról szóló munkaszerződésünk van és. A túlórázott munkát csuszóba adják ki, de a csuszót hogy nyilvántartásba vegyék könyörögni kell mire megteszik. Arra is nagyon kell figyelni be írják e mert hamar "elfelejtik" ezt megtenni. Most már betelt a pohár és be szeretném jelenteni a munkahelyem mert ez nem állapot így!

5

Szabálysértés esetén mitől függ a pénzbírság összege? Aki tud segítsen

Jelenleg gyesen vagyok az 1 éves kislányommal, egyedül nevelem. október elején tárgyalásom lesz és nem tudom milyen mértékű bírságra számítsak. előző főbérlőm rám akarja fogni hogy elloptam a rádióját ami a tárolóban volt, mindezt azután tudtam meg hogy gyanusít mikor már elköltöztünk tőle. legrosszabb esetben milyen összegű bírságot kaphatok ha ő 15ezer forint értékű rádió miatt kártérítési pert indított ellenem?? nincs pénzem ügyvédre sem csak abban bízom hogy a bíró is látja majd hogy hazudik a nő :(

0

A Mossad (Zvi Aharoni + az emberei) emberrablást követtek el Buenos Aires-ben amikor elrabolták Eichmann-t, azért őket miért nem vonták felelősségre?

2

50 óra közösségi munka rám is vonatkozik?

Idén megyek tizedikbe akkor nekem is csinálnom kell? nekem ez nem tiszta

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!