Találatok a következő kifejezésre: Kizárólagos szoptatás hogyan lehet (2 db)

Kizárólagos szoptatás mellett hogyan lehet fogyni, vagy esetleg sportolni? Nálam a kilók nem "olvadnak" le maguktól.

Legjobb válasz: Beszélj orvossal. Ilyenkor az elsõdleges a baba - és csak utána jöhet a fogyás. Csak orvos tud segíteni a helyes diétában. És mozogj is!

Beszélj orvossal. Ilyenkor az elsõdleges a baba - és csak utána jöhet a fogyás. Csak orvos tud segíteni a helyes diétában. És mozogj is!
A szptatás maga is eredményez némi súlyvesztést a legtöbb nõnél, vannak, akiknél egészen sokat. A sportolást meg te érzed leginkább, okoz-e problémát, mennyire esik jól, stb. Én versenyszerûen sportolok és szülés után a lehetõ leghamarabb szeretnék újra a pályán lenni, de ez nálam is attól fog függeni, hogy a sport mennyire befolyásolja pl. a szoptatást, mert bármennyire is szeretem csinálni, azért a kisbabám az elsõ. Kipróbálom és úgyis jelez a szervezetem, hogy mit bír. Szerintem te se kezdj fogyókúrába, bár arra odafigyelhetsz, hogy egészséges, tápláló ételeket egyél, de ne vigyél be fölösleges kalóriákat. Ne egyél zsírosat, túl sok édeset, stb. Amúgy az egyik legjobb fogyasztó a lassú, de hosszú ideig végzett mozgás. Értem ezalatt pl. a hosszú sétákat. Nem kell futni menni ahhoz, hogy több kalóriát égess, inkább gyalogolj - persze nem kirakatnézegetõs andalgásra, hanem élénk sétára gondolok - ebben akár a picurod is partner lehet, mert magaddal tudod vinni babakocsiban. Valószínûleg neki is tetszeni fog, neked jót tesz és babysitter se kell, amíg elmégy otthonról. Vigyél magaddal elegendõ folyadékot, ha megszomjazol, igyál, attól nem hízol, viszont a tejcsire jó hatással lesz. Sok sikert és sok boldogságot a picihez!
Ha odafigyelsz a szénhidrátbevitelre, és naponta mozogsz olyat, ami megemeli a pulzusszámot, sztem fogyni fogsz :) Nálam elég (lenne), ha nem ennék édességet, kekszeket stb., és csökkenteném a kenyérfogyasztást. Nem szabad túl lecsökkenteni, mert a szénhidrát kell a tejtermelõdéshez.

Kis korkülönbség a gyermekek között? 5 hónapos babám van és lehet, hogy ismét várandós vagyok. Befolyásolja ez a szoptatást (még kizárólagosan szoptatok)?

Olyan mamák tapasztalatait, tanácsait várom, akiknek ugyancsak kis korkülönbség van a babái között. El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Nálunk még nem áll fenn ez a helyzet - de lehet, hogy hamarosna fog, mert mi is kis korkülönbséget szeretnénk - de van olyan ismerõsöm, akinél ez a helyzet. Õ addig szoptatott, amíg a nagyobbik magától el nem válaszotta magát. A tévhitekkel ellentétben semmi baja se lesz egyik babának sem, ha várandósan is szoptatsz. Viszont tudni kell, hogy az anyatej összetétele mindig a kisebb gyerek igényeihez alkalmazkodik, tehát az íze változhat, sõt, minden bizonnyal változni fog hamarosan. Ilyenkor sok kicsi magától mond le a cicirõl. Persze ez nem törvényszerû. Mivel neked a nagyobbik is nagyon pici még, valószínûbb, hogy megszokja, hogy más a tejcsi íze és szopizik tovább. Inkább nagyob gyerekeknél fordul elõ, hogy nem kérik tovább a szopit, akik már mást is esznek. Sok-sok boldogságot a picurkákhoz!

Nálunk még nem áll fenn ez a helyzet - de lehet, hogy hamarosna fog, mert mi is kis korkülönbséget szeretnénk - de van olyan ismerõsöm, akinél ez a helyzet. Õ addig szoptatott, amíg a nagyobbik magától el nem válaszotta magát. A tévhitekkel ellentétben semmi baja se lesz egyik babának sem, ha várandósan is szoptatsz. Viszont tudni kell, hogy az anyatej összetétele mindig a kisebb gyerek igényeihez alkalmazkodik, tehát az íze változhat, sõt, minden bizonnyal változni fog hamarosan. Ilyenkor sok kicsi magától mond le a cicirõl. Persze ez nem törvényszerû. Mivel neked a nagyobbik is nagyon pici még, valószínûbb, hogy megszokja, hogy más a tejcsi íze és szopizik tovább. Inkább nagyob gyerekeknél fordul elõ, hogy nem kérik tovább a szopit, akik már mást is esznek. Sok-sok boldogságot a picurkákhoz!
Nálunk aztán igazán pici lesz a korkülönbség a két lurkó között. Aki már kibújt, 10 hónapos és néhány napos. A pocaklakó pedig 30. hete van velem. Nekem a védõnõm azt mondta, hogy nem szoptassak. A másik két védõnõ, amikor az enyém szabin volt azt mondta, hogy szoptassak nyugodta, a nõgyógyász szintén ezt tanácsolta. Viszont a tejem vészesen el kezdett fogyni, a kisbabócám viszont szeretett volna még szopizni. Én addig erõltettem, amíg csak ki tudtam préselni magamból valamennyit. Közben folyamatosan kezdtük áttérni a tápszerre, amit hála istennek megszeretett. Egy idõ után csak éjszaka kapott cicit, úgy hogy tejem már egyáltalán nem volt. Szóval azért kapta, mert szüksége volt még rám, a közelségemre, de tökéletesen meg volt elégedve a tápszerrel is. Végül úgy normálisan 4 és fél hónapos koráig tudtam szoptatni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!