Találatok a következő kifejezésre: Kivehetem a szabadságot szülés előtt (3 db)

Kivehetem a szülési szabadságot szülés előtt 4 héttel ha jelenleg szabadságon vagyon a terhesség miatt?

Legjobb válasz: persze hiszen most nem szülési szabadságon vagy. Mert azt csak szûlés elõtt lehet egy hónappal. Illetve a kiírás elõtt egy hónappal. De nem értem miért vagy szabadságon, miért nem táppénzen??? Ilyet még nem hallottam.

persze hiszen most nem szülési szabadságon vagy. Mert azt csak szûlés elõtt lehet egy hónappal. Illetve a kiírás elõtt egy hónappal. De nem értem miért vagy szabadságon, miért nem táppénzen??? Ilyet még nem hallottam.

Kivehetem a szabadságom? 3, 5 éves lányommal gyesen vagyok (sajnos 10 éves koráig jár, betegsége miatt) 11 hét múlva szülök, megszakíthatom a gyest és kivehetem az eddigi szabadságaimat a szülés előtt?

Legjobb válasz: Mivel tartós betegség miatt jár a gyes így nem kell megszakítani, hiszen 8 órás munkát is vállalhatsz mellette. Tudom, mert nálunk is így volt/van. 2 tartósan beteg státuszban lévõ fiam van és gyes mellett dolgoztam/voltam szabin és most táppénzen. Kérdés, hogy anyagilag megéri-e? Ezt a részét kéne átgondolni. Mármint hogy mibõl számolják majd a gyededet.

Mivel tartós betegség miatt jár a gyes így nem kell megszakítani, hiszen 8 órás munkát is vállalhatsz mellette. Tudom, mert nálunk is így volt/van. 2 tartósan beteg státuszban lévõ fiam van és gyes mellett dolgoztam/voltam szabin és most táppénzen. Kérdés, hogy anyagilag megéri-e? Ezt a részét kéne átgondolni. Mármint hogy mibõl számolják majd a gyededet.
A munkáltatóddal kell egyeztetned a szabiról, ha õ is hozzájárul, akkor kiveheted bátran. A gyest pedig valóban nem kell megszakítani. Mióta vagy gyesen? Mivel 11 hét múlva jön a baba, a gyeded alapja ez az év lesz, és ha gyes miatt nincsen 180 bérezett napod, akkor a minimálbér lesz a gyed alapod. Ezért érdemes lenne úgy számolnod, hogy inkább táppénzre menj, mert akkor kedvezõbb szempontok alapján számolják a gyedet a második babára.

A teljes éves szabadság kivehető szülés előtt?

Májusban fogok szülni, előtte kivehetem az egész évi szabimat vagy csak időarányosan?

Legjobb válasz: Persze kiveheted, más kérdés, hogy nem biztos, hogy kiadják, mert mi van akkor ha szülés után leszámolsz? (tudom képtelenség de akkor is) az új mt szerint nem lehet túlvett szabadságot visszavonni. .... a munkáltatódat kérdezd, tv nincs a kérdésedre!

Persze kiveheted, más kérdés, hogy nem biztos, hogy kiadják, mert mi van akkor ha szülés után leszámolsz? (tudom képtelenség de akkor is) az új mt szerint nem lehet túlvett szabadságot visszavonni. .... a munkáltatódat kérdezd, tv nincs a kérdésedre!
Szia! Szerintem ez munkahelyfüggõ. Nekem csak idõarányosan engedték. Most február 1-jén jöttem el, és a 20 napomból 6-ot vehettem ki januárban. A fennmaradó napokat (Azaz 14-et, plusz elsõ gyermek utáni évenkénti plusz lettõt, plusz a többit közvetlenül akkor lehet kivenni, mikor vissztérsz. ) Tegyük fel 2015 februárjban szeretnél visszamenni dolgozni, de "nem mehetsz", mert elõtte még ki kell venned a felgyülemlett szabadságokat, így csak 2015. áprilisában tudsz elkezdeni dolgozni. :) Remélem, segítettem. (De lehet, hogy nem mindenhol így mûködik, nálunk, egy nagy multinál igen). 38. hkm
Nekem kiadták az egészet 2011ben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!