Találatok a következő kifejezésre: Kit nevezünk üknagypapának, üknagymamának (1 db)

Kit nevezünk ükszülőnek (üknagypapának, üknagymamának)?

Legjobb válasz: A szépszülõ után pedig jönnek az ószülõk, tovább nem tudom. Tehát nagyszülõ, dédszülõ, ükszülõ, szépszülõ, ószülõ.

A szépszülõ után pedig jönnek az ószülõk, tovább nem tudom. Tehát nagyszülõ, dédszülõ, ükszülõ, szépszülõ, ószülõ.
A dédszüleid szüleit.-)
Vanak a anya , mama, dédimama , szépszülö , ükszülök.
A nagyszüleid nagyszülei az ükszülõk gyerek>szülõ>nagyszülõ>dédiszülõk>ükszülõk>szépszülõk
Az ószülõ után nem az õszülõ jön? :) ))))) Komolyra véve a figurát, kíváncsi vagyok, hogy nevezzük az ószülõk szüleit.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek gáz ha nagyon idős apukám van? Barátnőmet zavarni fogja?

15

Gyűlölöm anyámat! Mit tehetnék?

Bármit csinálok csak ordítozni tud, semmi nem felel meg neki, ha elrontok valamit egyből "De idióta vagy!"... Ha jó jegyet hozok haza annyit mond "Ügyes vagy." Ha rosszat akkor jön a netelvonás, szobafogság...(rossz jegy alatt csak 3-ast értek, annál rosszabb nem szokott lenni. Egyáltalán nem igazságos. A tesóimmal persze tök máshogy viselkedik, meg minden, és ezért GYŰLÖLÖM!

6

Úgy hiányzik az előzékenység a férjem részéről, mit tegyek?

Valószínűleg csak terheshormonok tombolása, de azért leírom:
Én 30, ő 32. 7 hónapos várandós vagyok, van egy 1,5 éves lányunk. A baba mellett itthonról dolgozom, itthon minden OK, figyelek a külsőmre, napi min. 1 órát tornázom még mindig.

Sajnos nem volt megfelelő apamintája, ezért van szerintem, hogy sosem dícsér meg. Azt, hogy pl. csinos vagyok, kb. havonta egyszer mondja. Ha szóvá teszem, azért mert "Neki természetes, hogy csinos a felesége".

Ma lagziba megyünk délután, jó messzire. Ismerős vigyáz a lányunkra majd, aki itt alszik. Reggel negyed 8-kor ébresztett minket a gyerkőc, onnantól kezdve meg sem álltam, vasaltam, takarítottam, sütöttem, hogy ne egy putri lakásba jöjjön az illető (meg amúgy is). Õ a gyerekszobában feküdt az ágyon, de nem játszott a csajszival, majd 11-kor bejelentette, hogy relaxál negyedórát, ebből lett majdnem egy óra. Most elment a boltba, én fél 1-kor tudtam végre leülni. Ezek után nem lenne normális, hogy legalább elismeri, amit csinálok?

9

Mit csináljak a bátyámmal?

A bátyám 26, és még mindíg velünk lakik. Már 1 éve nem dolgozik, és nem érdekli semmi. Nem eszik semmilyen vitamint, ezért úgy mozog, mint egy 60 éves(tényleg). A szüleim éjszaka dolgoznak, apám még reggel, meg délután is, de a bátyám semmit sem tesz a családért. Úgy viselkedik, mint egy fogyatékos 3 éves. Csak a 8-at végezte el, meg egy pénztáros sulit. Ekcémás, és nem is érdekli, hogy úgy néz ki, min egy ősember. Folyton kiabálnak vele, ő meg vagy azt mondja, hogy: Jó!!! Vagy : Semmi!!!! Mit tegyek, hogy elmenjen vagy valami? Kérlek segítsetek.

5

Milyen eredetű a "Fróna" vezetéknév?

1

Megállapítható e rokoni kapcsolat /ez esetben testvéri/ csak fotók alapján?

Sziasztok, eléggé tanácstalan vagyok ez ügyben. Érdekelne hogy létezik e az hogy valaki rokoni összefüggést meg tud állapítani csak fotók alapján. Természetesen tudom hogy ez nem egy olyan dolog ami 100%ban megbízható, de legalább valószínűsíthető e az összefüggés? Testvéri kapcsolatra gondolok ahol feltételezhetően az egyik fél csak fél testvér és az apai vonal kérdéses. Vagy mekkora az esélye annak, hogy 5 testvérből a 4. teljesen eltér a többitől mindenben / hajszín, szemszín, bőrszín, test alkat, még a test szőrzet is más, és a viselkedés is/. A többi testvér viszont mindenben hasonlít a felsoroltakban. Főleg, hogy ez több embernek is feltűnik és említést tesznek a különbségekre.
Előre is köszönöm a segítséget.

6

Utálom a családom mit tegyek? !? !

Sajnos a családommal nem jó a viszonyom.Egyetemet elvégeztem 3 évig szinte itthon sem laktam mivel diákmelóztam... Saját magamat tartottam fent . Most egyáltalán nem találok munkát elakarok költözni itthonról. A családunkban a testvérem a kedvenc aki alkoholista. A szüleimnek muszáj volt nekik hitelt felvennie mert különben öngyilkossággal fenyegetőzött .
Mindig őt védik, folyamatosan zaklat engem!
Nem tudom milyen lehetőségem lenne :( ...

16

A testvérem férjének/feleségének testvére illetve annak a felesége/férje nekem kicsodám?

A nővérem férjének van két húga és egy bátya továbbá az én bátyám feleségének is van egy nővére, egy húga és egy öccse. Kik ők nekem?

A nővérem férjének a bátya házas. Az Õ felesége nekem rokonom?

A bátyám feleségének a nővére férjnél van. A férje nekem kicsodám?

3

öregapám öccse nekem kim?

4

Mi lehet ez? A párom anyjáról van szó. (többi lent)

A bemutatkozásunktól elkezdve rettenetes érzések gyötörnek vele kapcsolatban. Nem gyűlölöm, vagy utálom, hanem sokkal rosszabb: ha csak rá gondolok remegés fog el, a szívem majd kiugrik a helyéből (egyszer olyan rosszat éreztem, mintha csak pillanatokra lettem volna az ájulástól annyira dobogott a szívem!), kiszárad a szám, a fejem majd szétpattan, az arcom görcsbe rándul és ezek nem csak pillantokig tartanak hanem akár órákon át!
Ha csak tehetem akkor elmegyek itthonról amikor ő jön hozzánk (szerencsére messze lakik, ezért csak 2-3-ször jön egy évben).
Szerintetek mi lehet ez? Végülis konkrétan nem ártott nekem, legalábbis olyan nagyot nem, hogy ne lehetne megbocsájtani.
Most is remeg a kezem ahogy írok, pedig csak rá gondoltam.

28

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!