Találatok a következő kifejezésre: Kitől kell kiskönyvet (6 db)

Kitől kell kapjak kiskönyvet?

Eddig egyszer voltam orvosnál most 7 hetes vagyok, de még nem kaptam könyvet.

Legjobb válasz: a kiskönyvet majd a körzeti védõnõdtõl kapod az elsõ látogatás alkalmával,kb. 10-12 hetesen.

a kiskönyvet majd a körzeti védõnõdtõl kapod az elsõ látogatás alkalmával, kb. 10-12 hetesen.
De a védõnõhöz csak akkor mehetsz ha a sónõgyógyász adott egy papírt, hogy élõ terhességed van és vegyen gondozásba.Nyugi, nem maradsz le semmirõl!Én is 12 hetesen voltam elõször.
Általában a nõdokik akkor írnak igazolást, ha már van szívhang, ezzel a papírral tudsz menni a védõnõhöz, aki kiadja a kiskönyvedet.Bár nálam ez nem így volt, mert 4-5 hetesen mentem, de már állományba vett, vesz. terhesen, és adta is a papírt, úgyhogy én viszonylag hamar kötöttem ki a védõnõnél, de az átlagos, ha 12 . hétre megvan.Addigra a doki is úgyis írogat bele.
Védõnõtõl!

Veszprémben kitől kell hogy meglegyen a 4 pecsét a kiskönyvbe?

Csak mert már 2 genetikai uh-on voltam a kórházban, és egyszersem pecsételtek. Mindenképpen a kórházi orvosé kell, vagy ha járok magándokihoz, akkor az övé?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül kell pecsét. A szülés lõtt, kb a 35-36héten érj a nõgyógyászodtól igazolást, hogy addig a napig hányszor jelentél meg nála. Ez elég szokott lenni.

Nem feltétlenül kell pecsét. A szülés lõtt, kb a 35-36héten érj a nõgyógyászodtól igazolást, hogy addig a napig hányszor jelentél meg nála. Ez elég szokott lenni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. Még annyit had kérdezzek hogy a magán dokitól is elég, vagy a kórházban kell valakitõl?
Mindegy, hogy magándoki, vagy kórházi doki, lényeg, hogy nõgyógyász legyen, hiszen õ végez terhesgondozást. A magándokid teljesen jó, de ha a kórházban akarsz kérni, akkor kelleni fog a pecsét a kiskönyvben, mert egy ismeretlen orvos nem tudja hasraütéssel megállapítani, hogy valóban voltál-e négy alkalommal. Igy szerintem érdemesebb a magándokitól:)
Ha mindenképp valami miatt a kórházitól akarsz, akkor pedig ott vannak a leletek, amiket ad minden vizsgálat alkalmával. Azokat úgyis bevezeti a védõnõ a kiskönyvbe...
A kérdező hozzászólása: Igen. A leleteket bevezeti a kiskönyvembe, csak ugye pecsét akkor sincs. Bár a leletek megvannak, úgyhogy bizonyítani tudom hogy voltam. Meg hátha elfogadják a magán orvosét is, akkor teljesen jó, mert oda is járok. Csak nem tudtam hogy elég az igazolás kiskönyvi pecsétek nélkül is. Más kismamáknak bepecsételik, meg beírják az uh-ot a kórházban? És csak én vagyok ilyen kivételezett helyzetben, vagy általánosan tesznek az ilyesmire?

Kitől kell meg legyen a 4 pecsét a kiskönyvbe, hogy megkapjam a GYES-t?

Most voltam a nögyógyásznál,de csak itthon vettem észre hogy nem pecsételt bele.

Legjobb válasz: Nekem a nõgyógyászét nem tartották elegendõnek, nem akarták elfogadni. Azt mondták, h a háziorvosomé (is) kell. Szerencsém volt, mert a háziorvos rendes volt és utólag belepecsételt még hármat (csak egy volt benne).

Nekem a nõgyógyászét nem tartották elegendõnek, nem akarták elfogadni. Azt mondták, h a háziorvosomé (is) kell. Szerencsém volt, mert a háziorvos rendes volt és utólag belepecsételt még hármat (csak egy volt benne).
Úgy látom már az Államkincstárnál is fejetlenség van!! Az Anyaságihoz nálunk már a kórház is kiadta a hazaengedéskor az igazolást, hogy 4 alkalommal megjelentem terhesgondozáson. Függetlenül attól, hogy a saját orvosom, vagy a terhesgondozást végzõ itthoni nõgyógyász pecsételt-e be. Nálunk a védõnõk nem pecsételnek.. A háziorvosomnál nem is voltam.. A kardiológus se adott pecsétet.. Mégis minden gond nélkül megkaptam a pénzt (Bács megye). Legjobb, ha a védõnõdet kérdezed meg, õ lehet hogy biztosabbat mond..
Szia, megint az 1. vok:Na látod ezt mondtam!:D Hívd fel a védõnõt és kérdezz rá.
A háziorvosnál nem voltál még belgyógyászati vizsgálaton?Nekem akkor adott egy pecsétet, de én sem voltam nála többet.Szerintem kérdezd meg a védõnõdet, mert vagy õ vagy pedig a nõgyógyász fogja kiadni az igazolást, amivel-és nem a terheskiskönyvvel-kell majd bemenned az anyaságit intézni.
Szia, az eyszeri anyasági támogatáshoz kell a négy pecsét, szerintem ahányan írunk annyi féle változata lesz, h kitõl kell a pecsét.Nekem a szülés után be kellett vinni a kiskönyvemet a terhesgondozóba, ott adtak egy igazolást, hogy megjelentem 4X terhesgondozáson, nekem a védõnõit nézték.De van akinél az orvosit.Egyébként a 4 alkalom gyorsan meglesz szerintem, mind1 h védõnõ vagy nõgyógyász pecsét kell, nekem legalábbis jóval több volt, de legközelebb szólj neki, biztos bepecsétel utólag!
SziaSztok!Hát ezt én sem értem akkor.Nekem azt mondták a terhesgondozáson kell legalább 4szer megjelenni.Igaz biztosan meglesz a végére minden pecsétbõl legalább 4, mert olyan sokszor kell menni, hogy nem is fog beleférni.(legalább is nekem)Boldog babavárást mindenkinek!
A gyeshez semmi köze a pecséteknek. A jogszabály szerint az egyszeri anyasági támogatás igényléséhez szükséges egy igazolás arról, hogy legalább négy alkalommal megjelentél terhesgondozáson. Nekem a védõnõ adta ki ezt az igazolást a terhesgondozáson. Az igazolást természetesen a terhesgondozást végzõ nõgyógyász ellátta aláírásával, és bélyegzõjével is.
Vagyis a 12:06-os voltam, bocsi...
Elsõ vagyok. Nekem a nehezebb terhesség miatt millió pecsétem volt védõnõtõl és nõgyógyásztól egyaránt, mégis telefonon kellett lebeszélnem a MÁK-kal, h az anyaságihoz nem jók ezek a pecsétek. Én is csak néztem, mert úgy tudtam, h elég az orvos vagy védõnõ igazolása, 4 pecsétje. Közölték velem, h nem hajlandók elfogadni, menjek a háziorvoshoz, kérjek tõle(!) igazolást, meg a 4 pecsét is legyen meg, szintén a HÁZIorvostól! Ki érti ezt?! Én is csak néztem, a háziorvos meg fõleg. Még szerencse, h rendes volt, és utólag bepecsételt nekem! Ja, ez a székesfehérvári MÁK volt amúgy.
Nekem a nögyogyásztol kellet kérnem egy igazoláat hogy jártam hozzáterhesgondozásra semmi mást nem kértek pécsen!
A kérdező hozzászólása: háziorvos??????nem védõnõ?nekem eddig egy sincs a háziorvostol.
Szia! 1. Nem a GYES-hez kell, hanem az egyszeri anyasági támogatáshoz - ez már írták elõttem. 2. Nem elég, hogy a kiskönyvben van legalább 4 pecsét, hanem errõl igazolást kell, hogy kiállítson a terhesgondozást végzõ orvos. Hogy pontosan mi kell az egyszeri anyasági támogatáshoz, kimásolom az igénylõlapról: "Az igénybejelentéshez a személyes adatokat igazoló okmányokon kívül az alábbi okmányokat kell bemutatni, illetõleg benyújtani: a) a gyermek(ek) anyakönyvi kivonatát vagy annak másolatát; b) halva született gyermek esetén a halvaszületés tényét bizonyító okirat eredeti példányát; c) az igénylõ és a gyermek(ek) TAJ-számát igazoló hatósági igazolványát; d) a terhesgondozást végzõ orvos igazolását arról, hogy a szülõ nõ – a terhesgondozási könyvben rögzítettek tanúsága szerint – a szükséges alkalommal vett részt terhesgondozáson; (Amennyiben a szülõ nõ hitelt érdemlõen igazolja, hogy a terhesség idõtartama alatt legalább 5 hónap idõtartamig egybefüggõen külföldön tartózkodott, úgy a terhesgondozást végzõ orvos igazolását nem kell az igényhez csatolnia.) e) örökbefogadott gyermek esetén az örökbefogadás engedélyezésérõl szóló jogerõs határozat másolatát; f) gyám általi igénylés esetén a gyámhatóság jogerõs határozat másolatát arról, hogy a gyermek a gyám gondozásába került; g) ha az anya a támogatás felvételét megelõzõen meghalt, az anya halotti anyakönyvi kivonatát."
Ez lemaradt: Elég szomorú, hogy ahány ügyintézõ van a MÁK-ban, annyiféleképpen értelmezik azt, amit õk írtak elõ. Nekem a nõgyógyászom írt egy igazolást, nagyjából ezzel a szöveggel: "fent nevezett a mai napig 9 alkalommal megjelent terhesgondozáson", ezt a 36. hét körül állította ki. 13:16-os


Mi a háziorvostól kértünk.Elvileg akkor van gond, ha az anya 0-, ilyenkor a terh alatt, után adnak antiD injekciót.
Én pont tegnap kérdeztem errõl a védõnõt, és azt mondta hogy nem kell a párom vércsoportja. De most hogy írjátok, elgondolkoztam hogy mi is lehet... :S
Ez esetben nem kell apuka vércsoportja, mert mindegy milyen nem áll fenn az összeférhetetlenség.Csak negatívos anyukánál számít.Mert ha anyuka neg, apuka poz, akkor nagy az esélye, hogy a baba is poz lesz.Anyukának a szülést, vagy bármilyen beavatkozást követõ 48 órán belül anti D injekciót kell adni, hogy nem kezdjen a szervezete ellenanyagot termelni.Ami elõfordulhat a terhesség során is, ezért 3 alkalommal néznek ellenanyagszintet, ha minden rendben van.Ha van az anya vérében akkor baj van.
Bocsánat, hogy én kérdezek, de pont tegnap mondták nekem ketten is, hogy ha ugyanaz a vércsoportja az apának és az anyának is, az nem jó. Nem tudták megmondani miért nem, de ezt hallották. Errõl mit tudtok?
Nem szokták meghatározni az apa vércsoportját. Ha az anya rh negatív akkor az összeférhetetlenség miatt nézik az ellenanyagot függetlenül attól, hogy az apa milyen vércsoportú. (Ne értsd félre a dolgot, de orvos szempontból ezt úgy kezelik, hogy az anya személye és vércsoportja a biztos)
19, 17-es válaszoló, ez nem így van, legalábbis felénk nem. Nekem az elsõ házasságomból született gyerekemnél nem néztek ellenanyagot, és nem kaptam anti D-t sem.Ugyanis én AB neg vagyok, az apa pedig B neg volt.És 2 neg embernek nem lehet poz gyereke.és itt ez a lényeg, akkor lehet gond ellenanyagtermelés, ha a negatív anyukának pozitív a babája. A második házasságomból 2 gyerekem született, itt a férjem pozitív, így már szükségesek voltak a vérvételek és az anti D adása is.
Nem csak vercsoport osszeferhetetlenseg eseten termelodhet ellenanyag.Mielott tanacsokat adnatok nezzetek utana, csak be kell irni a keresobe.
Szia Én RH- vagyok páromnak fogalma se volt róla hogy õ mi lehet de én nagyon kíváncsi voltam így a háziorvoshoz elment és tõle kért beutalót vérvételre õ RH+ a védõnõnél mikor voltam azt mondta ha tudom a párom vércsoportját beírja de ha nem akkor se baj mivel én RH- vagyok így mindig fogják nézni

Hány pecsét kell a kiskönyvbe? És kitől? Orvostól vagy védőnőtől? Hallottam már háziorvost is, de Neki mi köze?

Legjobb válasz: Nekem a szülés után a kórházban kaptam egy igazolást arról, hogy a kiskönyvem szerint mely idõpontokban voltam a nõgyógyásznál terhesgondozáson. Ezt a papírt küldtem el, amikor az anyasági támogatást igényeltem.

Nekem a szülés után a kórházban kaptam egy igazolást arról, hogy a kiskönyvem szerint mely idõpontokban voltam a nõgyógyásznál terhesgondozáson. Ezt a papírt küldtem el, amikor az anyasági támogatást igényeltem.
Koraszülött baba esetén elég egy pecsét a támogatásokhoz, érett babánál négy kell. Ez lehet védõnõtõl, háziorvostól, nõgyógyásztól - õk gondozzák a terhességet. Nekem sem volt világos, hogy a háziorvosomnak mi köze az egészhez, de hát így van..
Ha rendszeresen jársz terhesgondozásra, mész, amikor visszarendelnek, akkor böven meg lesz a pecsétszám, mert minden megjelenés 1 pecsét és 4 kell. Nekem 11 lett. És nekem csak a nögyógyász pecsételhetett.
4 pecsét kell, de ha rendszeresen jársz tanácsadásra, sokkal több lesz :-)
4 pecsét a gondozó orvostól.
A terhesgondozást végzõ nõgyógyásztól kell a minimum 4 pecsét! Ez fontos az anyasági támogatáshoz. DE a védõnõ is pecsétel és a háziorvos is, amikor mész vizsgálatra hozzá, mert oda is menni kell, õ ad beutalót néhány vizsgálatra. Õ is megvizsgál, belgyógyászati szempontból.
Kérdezz rá, az a biztos! Engem úgy elküldtek a csudába a nõgyógyász pecsétjeivel, hogy csak na! Mehettem kuncsorogni a háziorvoshoz a 4 pecsétért utólag! Ahol aztán szintén engem szúrtak le, hogy hogyan is gondolom én ezt! Én sem értettem, hogy mi köze van a háziorvosnak az egészhez. Nem is mondta senki, hogy mennem kell(ene) hozzá. Mai napig nem értem, pedig már 1 éves a lányom. Utólagos pecsétekkel azért megkaptam az anyaságit, de elég kellemetlen volt a háziorvosnál könyörögni érte! Ja, és Fejér megye. Lehet, hogy máshol másképp van.
Elsõ vagyok. Nekem a háziorvos egyáltalán nem pecsételt, sem nem írt a kiskönyvbe, általában csak a táppénzes papírt intéztem nála. Komárom-Esztergom megye.

Kiskönyv pecsétek. Mihez kell (pénz)? Hány kell? Kitől? Mindenki mást mond.

Legjobb válasz: A dokitól és/vagy a védõnõtõl kell összesen 4 darab pecsét az egyszeri anyaságihoz.

A dokitól és/vagy a védõnõtõl kell összesen 4 darab pecsét az egyszeri anyaságihoz.
De, kevés! A dokitól kell a 4 pecsét!! Ha a 37. hét elõtt szülsz, akkor 1 -et is elfogadnak. De ha már a 37. héten , vagy utána szülsz, akkor csak a 4 nõgyógyász általi pecsétet fogadják el! Üdv: 2gyermekes, 28hetes km.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!! A védõnõnél voltam csak 2x, a dokinál sokkal többször. Igazából ezért kérdezem, h nem kevés-e ez a 2 a pénz szempontjából.
Én is 4 pecsétrõl tudok, ami a dokitól szükséges.Keveslem én is a 2-2 látogatást...26 hetesen már megvan a 4-4 pecsétem és még csak nem is jártam sûrûn, mert ebben az idõben terhesen és egy 1, 5 évessel nem vágok neki egy hosszú gyalogútnak!
Jesszusom! Akkor még megyén belül s más.. én kiskõrösi vagyok, Kalocsán szültem... Szóval a kecskeméti eljárás még nekem is fura... én küldtem a linket.
Kecskeméten úgy van hogy a dokidhoz legalább 4 alkalommal elmész beírja a kiskönyvbe és ezt az igazolást 1 héten belül el kell vinni a terhesgondozóba és ott pecsételnek!!Ha megvan a 4 pecsét adnak egy igazolást és azt kell majd bemutatni az egyszeri anyaságihoz
http://szuloklapja.hu/baba/body/cikkek.php?VALASZTAS=teljes_.. teljesen mindegy, kitõl van meg a 4. Mondjuk, szerintem 2 látogtás a dokinál 9 hónap alatt kissé kevésnek tûnik... ugyanígy a védõnõnél is.. Én se vittem a védõnõt túlzásba, de azért 4x a tisztesség kedvéért elmentem. De azért a dokihoz rendszeresen jártam... Nem kell, hogy pecsételjen, az a fontos, hogy a kartonodon rajta legyen, hogy ott voltál.
A kérdező hozzászólása: Tehát mondjuk akkor 2 pecsét a dokitól és 2 a védõnõtõl untig elég? Mert valaki azt mondta, h 4-4 kell tõlük fejenként.. Az mennyi pénz amúgy? Köszi!!
4 pecsét, de méginkább igazolás szükséges az orvostól vagy a védõnõtõl, hogy minimum 4 alkalommal megjelentél terhesgondozáson. Ezt nekem pl. a kórház és a védõnõ is kiállította egymástól függetlenül. Ha nincs ilyen igazolásod (nálunk egy sima beutalóra/vényre írták), nem kapod meg az egyszeri anyasági támogatást.
A legkisebb gyerekem is 5 éves, így csak a régi dolgokat tudom. Akkoriban 3x kellett részt venni terhesgodozáson, ahoz hogy egyáltalán megkapd a juttatásokat. (TGYÁS, GYED, stb...)
Ja, és nálunk (szolnok megye-karcag) úgy van, hogy a kórházban amikor haza engednek, eleve úgy adják ki a papírokat hogy közte van egy igazolás, hogy részt vettünk a x terhesgondozáson. -pedig én nem is oda járok terhesgondozásra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!