Találatok a következő kifejezésre: Kitől kell kérni az (12 db)

Kitől kell kérni azt az igazolást ami igazolja hogy jártam tanácsadásra rendszeresen? Védőnő vagy az orvos akinél szültem?

nem kaptam, az anyasági segélyhez meg kellene.Házi orvos nem adhatja ki?

Legjobb válasz: Kiskönyvedben vannak pecsétek, mi azokat fénymásoltuk ki, neked nem úgy kell?

Kiskönyvedben vannak pecsétek, mi azokat fénymásoltuk ki, neked nem úgy kell?
Terhesgondozó szokta kiadni. Tudtommal a tgyáshoz elfogadják a kiskönyvet is, ha hozzájárulsz ahhoz, hogy másolatot készítsenek róla.
jól nézd meg a korházi zárojelentéssedel adják ki én se olvastam át a papirokat és ott lapult rávan írva nagybetükkel igazolás
Nekem azt nézték, hogy megvan-e a 6db orvosi pecsét a kiskönyvben.
Szió! Ha van fogadott orvosod, akkor attól kell kérni. Én, mivel nem a körzetinél szültem, kaptam a védõnõmtõl egy papírt, amit alá kellett íratni a nõgyógyászommal és úgy kaptam meg az anyaságit. A háziorvos nem adhatja ki, hiszen a terhesgondozást nem õ végezte. Ha nem volt fogadott orvosod, akkor - ahogyan azt elõttem is írták - nézd át a kórházi papírokat, vagy telefonálj be nekik, mert õk biztosan tudják, hogy mi ennek a menete.
korházi papirokkal nincs akkor telefonálj a nödokinak külje e-mail-be
nekem az orvosom állította ki, akinél szültem.Nem kaptam a kórházi záróval.Szólni kellett miatta!
nálam a védõnõ megírta, hogy igazolja, jártam hozzá, a nõgyógyászom pedig lepecsételte, hogy nála is megjelentem. Beszélj a védõnõvel, bármikor megírja szerintem, a nõgyógyász meg csak lepecsételi.
Nekem autómatikusan a szülés után a zárójelentéssel együtt adták oda!Ha nincs meg érdeklõdj a védõnõnél, õ biztosan tudni fogja hogy hol lehet beszerezni!

Az EDA kérése pénzbe kerül? Nincs fogadott orvosom, nem tudom mikor kell kérni, kitől kell kérni. Vagy így fogadott doki nélkül adnak e egyáltalán.

Legjobb válasz: Nem kerül pénzbe, de jó ha viszel egy 10est, az meghozza a kedvet az aneszteziológusnak hogy beadja..Nekem is össze vissza hazudoztak mire kiderült, hogy kéne egy kis pénzbeli juttatás az embernek a szolgálataiért.. Nekem se volt fogadott orvosom..

Nem kerül pénzbe, de jó ha viszel egy 10est, az meghozza a kedvet az aneszteziológusnak hogy beadja..Nekem is össze vissza hazudoztak mire kiderült, hogy kéne egy kis pénzbeli juttatás az embernek a szolgálataiért.. Nekem se volt fogadott orvosom..
A kérdező hozzászólása: És hogy mondjam nekik?Hogy itt van nálam x összeg csak kapjam már meg? :)
Hát én kértem.(oxitocint kaptam, majd meghaltam..errõl még annyit, hogy nyugaton automatikusan adnak EDÁt oxi mellé, mert jobban fáj így). Aztán jött a szülésznõ, hogy nincs az osztályon aneszteziológus.Aztán elment..csak néztem ki a fejembõl, hogy mi van???NA addig hisztiztem, meg ordítottam, amíg a szülésznõ be jött zsebre dugott kézzel, és közölte, hogy kellene egy kis segítség a kedves embernek, hogy átjöjjön másik osztályról.Eddigre vagy már 2 órája vergõdtem...AZ UTOLSÓ 10EZERESÜNK ADTUK ODA EZEKNEK A MOCSKOKNAK!!!De megérte, mert végre nem fájt. 1. voltam.
Nálam amikor bekötötték az oxitocint, és látták a fájásmérõn, meg rajtam is, hogy nagyon fáj, automatikusan mondták hogy szeretnék-e? persze én igent mondtam, nem sokár jött is az aneszteziológus és beadta ingyen, pedig este 10-11 közt volt.
Nekem sem volt fogadott orvosom, mégis felajánlotta a szülésznõ az epidurált. Sajnos el is fogadtam, bár ne tettem volna. Na de ez egy másik sztori :) Budapest, Péterfy kórház, idén február - mindenki (úgy értem az orvosok :) ) be tudja kötni és persze ingyenes!
igen, vannak kórházak ahol elõre felkeresed az anesztes orvost és megkérdezed tõle, hogy mennyiért vállalja, hogy amikor szülsz rendelkezésre fog állni és beköti a csövet a gerincedbe.
Utolsó vagyok, elfelejtettem leírni hogy nem volt fogadott dokim, sem szülésznõm, senkinek nem adtam egy fillért se.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, gondolom orvostól, kórháztól is függ mennyire rendesek akkor.Na bárcsak nekem sem kellene perkálnom majd...:S
az utlsó válaszolónak: azért nem minden orvos tudja ezt bekötni, vannak erre speciális emberek (ha ezekere az emberekre:aneszteziológus-ra gondoltál, akkor elnézést, ne kötekedni szeretnék)

Lehet-e kérni hamvasztás előtt az elhunytból haj és körömmaradványokat? Ha igen, kitől kell kérni és mi az eljárás?

Későbbi, DNS vizsgálat alapja lehet. Pl. családfakutatás. Van-e díja neki?

Legjobb válasz: mikor elhunyt a hozzátartozód, Te is levághattál volna mondjuk egy hajtincset.

mikor elhunyt a hozzátartozód, Te is levághattál volna mondjuk egy hajtincset.
A kérdező hozzászólása: Igen, ez rendben van, de nem mindig jön össze a kettõ. Pl. ha távol vbagyunk egymástól.
A hamvasztás után marad a testbõl egy kb. egykilónyi anyag, amelynek nagy része hamu, de vannak benne csontszilánkok is. Az nem felel meg? Mert azt megkapja a hamvasztást fizetõ hozzátartozó egy lezárt tartályban, illetve urnában.
A kérdező hozzászólása: Ez így van, de hamvasztáskor nem sérülnek a DNS-ek? Sajnos ebben laikus vagyok. Szerintem a hitelesség kedvéért ezt a boncoló orvosnak kellene elvégeznie. Mivel, ha ezt én magam végzem el, (ha van rá lehetõségem), akkor is fennál a lehetõsége a hiteltelenségnek. Ezt most jogi szempontból mondom. Valamilyen jogilag szabályozott módja nem létezik?
Tisztelt Drom! Javaslom Önnek, hogy a kórházban, vagy halottasházban beszéljen a boncmesterrel vagy halottszállító kollégákkal, akik megoldják Önnek szakszerûen a problémát. A hamvasztás után is fellelhetõ az elhunyt DNS-e, de sokkal költségesebb és hosszadalmasabb eljárással nyerhetõ ki a hamvakból - ami egyébként az elhunyt csontjainak maradványai. Ha gondolja szívesen segítek Önnek, írjon nekem egy e-mailt erre a címre: [email protected] Tisztelettel: Szarka Ferenc AEVUM Temetkezés


Kitől kell kérni, és lehet e kérni bűnügyi költség megfizetésére részletfizetést, abban az estben, ha végrehajtási eljárás nem indult?

Legjobb válasz: Én úgy tudom végrehajtási eljárás után lehet csak igényelni a bûnügyi költség után a részletfizetést,vagy a halasztást ami mindkét esetben 3hónap lehet. De holnap megyek intézni a sajátomat a Markóba,majd megírom mivan.

Én úgy tudom végrehajtási eljárás után lehet csak igényelni a bûnügyi költség után a részletfizetést, vagy a halasztást ami mindkét esetben 3hónap lehet. De holnap megyek intézni a sajátomat a Markóba, majd megírom mivan.

Kitől kell kérni majd az igazolást?

jöv?héten vizsgázom vezetésb?l

Legjobb válasz: #1:Azért az sem mindegy mikor vizsgázik, a délelõtti nyugisabb idõszakban, vagy a délutáni csúcsban, ráadásul suli után, fáradtan. És nem az összes iskolánál létezik az hogy akkor vizsgázol mikor akarsz, sõt. Kérdezõ: -odaballagsz az ofõhöz, közlöd hogy mész vizsgázni -beballagsz az autósiskolába, közlöd hogy kéne neked egy igazolás, rávigyorogsz a csajra (gondolom csaj lesz, ha faszi akkor ne vigyorogj), megkapod -beviszed az ofõdnek, lekönyveli -elmész, megcsinálod, lesz egy jogsid Kb. így néz ki a történet.

#1:Azért az sem mindegy mikor vizsgázik, a délelõtti nyugisabb idõszakban, vagy a délutáni csúcsban, ráadásul suli után, fáradtan. És nem az összes iskolánál létezik az hogy akkor vizsgázol mikor akarsz, sõt. Kérdezõ: -odaballagsz az ofõhöz, közlöd hogy mész vizsgázni -beballagsz az autósiskolába, közlöd hogy kéne neked egy igazolás, rávigyorogsz a csajra (gondolom csaj lesz, ha faszi akkor ne vigyorogj), megkapod -beviszed az ofõdnek, lekönyveli -elmész, megcsinálod, lesz egy jogsid Kb. így néz ki a történet.
Adnak a jogsis suliban... Kérjed, és nézz szépen:) (Nekem így volt.) 1-nek: Tudod az a sz*pás kedves barátom, hogy vizsgázni csak 1-ig lehet, vagyis nálunk így volt, igaz KRESZ-bõl. Másrészt az autós iskola tesz rá mikor van rá idõd, igazodj hozzá, tehát a válaszod nem helytálló.
az autósiskola adja ki, nekem a kreszvizsga napját és az azt megelõzõ napot igazolták, hogy menjek be és gyakoroljak, de én inkább pihentem otthon. A vezetés vizsgánál is ugyan ez van:) és természetesen elfogadja az iskola.
Szülõi igazolás is van a világon
Nem kell elfogadnia az iskolának az igazolást. Igazodj az iskolához, vizsgázz amikor nincs órád.
Nem vagyok a barátod, másrészt egy normális autós iskolába, ahova én jártam, azt nézték, hogy neked mikor jó, nem hogy nekik.
A kérdező hozzászólása: milyen kresz? forgalmi vizsga és sajnos az nálunk csak csütörtök délelõtt van :/ nincs már szülõim
A helyzet az hogy ilyen esetben illene szólni mondjuk osztályfõnöködnek elõre. Aztán õ megmondja hogy mi kell. Lehet hogy elfogadja a vizsgapapírt is, nekem elfogadták anno(persze ez csak akkor ha meg is lesz) ha meg nem lesz meg akkor meg marad az igazolás.

Az étel- és italautomata miért nem ad nyugtát vagy számlát? Kitöl kell kérni, ha szükségem lenne rá.

Megjegyzem nincs, csak felvetettem.

Legjobb válasz: Tényleg, ez egy jó kérdés. Hiszen számla (nyugta) adási kötelezettség van... :-)

Tényleg, ez egy jó kérdés. Hiszen számla (nyugta) adási kötelezettség van... :-)
Léteznek ilyen automaták, de azok üzemeltetése jóval bonyolultabb. Nyilván ezekre az automatákra korlátozott mértékben érvényesek a jogszabályok, ha annyira nagyon kell neked a számla, akkor nem automatából, hanem egy trafiknál veszel innivalót.
Nõgyógyász ad beutalót!
Szia! Nõdokinál elmondod a problémád! (hogy menniy ideje próbálkoztok stb) és megkéred hogy küldjön el titeket egy kivizsgálásra! Tõle fogod megkapni a párod beutalóját is! ott telefonszámon egyeztetni kell! legtöbb helyen úgy van hogy a minta megléte után 30 percen belül bevihetõ az adott címre! (általában ez reggeli idõpont: olyan 7 óra körül) A te hormonszintjeidnek vizsgálata úgy zajlik hogy két vérvételed lesz, az egyik a ciklus 3. napján a másik huszon valahányadikon (25 talán)! De ez egyénileg eltérhet, mert ezt is a doki fogja megmondani neked! Az eredmény a párod esetében hamar megvan! A te esetedben pedig hát mind a két vérvételt meg kell várni, és utána a dokid fogja elemezni a kapott eredményeket! Régóta próbálkoztok!? Ha nem, és nagyon szeretnéd a vizsgálatokat, akkor érdemes a dokinak kicsit több idõt mondani, mert egy év alatt nem nagyon foglalkoznak a babára váró párokkal! Sok sikert neked! és mielõbbi babásodást kívánok!

Az AFP vizsgálatra kitöl kell beutalot kérni? Kell vizeletet is vinni?

Legjobb válasz: vizelet nem kell és nõdoki irja majd a beutalót. nem kell kérni.

vizelet nem kell és nõdoki irja majd a beutalót. nem kell kérni.
Szia!Nálunk a védõnõ adott egy papírt, kitöltötte, ezzel kellett jelentkeznem a helyi kórház laborjában.(Zala megye)Üdv
Nõgyógyász ad beutalót, ugyan olyan , mint egy sima vérvétel, csak más paramétereket néznek belöle. Vizelet nem kell hacsak nem csinálnak rutin vérképet is.
12hetes ultrahangon adtak nekem beutalot és még azt is ráirták hogy hányadikán kell elmennem!!!!!a vizeletre már nem emlékszem hogy kellett e vinni de azt hiszem hogy nem!én 3hónapja szültem.
Elõzõ vagyok...szóval mindent elmondanak majd jobb esetben-ne aggódj!Területenként változnak a szokások, ezért az sem biztos, hogy nem kell vizelet és van olyan intézmény ahol kikötik, hogy nem szabad a vérvétel elõtt étkezni!Biztosan megtudsz majd minden információt, ami nálatok lesz érvényes.
gázterv, engedélyeztetés. irány egy gépész tervezõ!
Ja és kondenzációs kazánon mi is gondolkoztunk. Elég ellentétes véleményeket hallottam róla. Végül többen, akiknek adok a véleményére, mert beépítettek már pár száz kazánt és akik látták is a konkrét fûtési rendszeremet, azt mondták, hogy a kondenzációssal valamennyi megtakarítás lenne, de nem éri meg a befektetés. Mert ilyen régi radiátoros rendszerrel éves szinten legfeljebb pár ezer forintot lehetne megtakarítani. Többet lehetne spórolni azzal, ha a plusz 100-150eFt-ból (ennyi lett volna az árkülönbség a kondenzációs és sima kazán között) ablakokat cserélünk és födémet szigetelünk. Így ezt fogadtam meg és ezért vettem inkább egy belépõ szintû kondenzációs kazán helyett egy már középkategóriás hagyományost.
Csak annyit tennék hozzá, hogy nekem Siemens öntanulós termosztátom van. Az a tapasztalatom vele a régi mechanikushoz képest, hogy iszonyú sokszor kapcsolgat ki-be. Kb 2-3 percenként folyamatosan kapcsolgat. Ez néha kicsit idegesítõ tud lenni.
A kérdező hozzászólása: Egyébként én azt hallottam a kondenzációs gázkazánokról, hogy csak akkor tudok vele spórolni, ha padlófûtésem van. Merthogy kondenzáció csak 40-50 fokig van, az meg a radiátorba néha elég kevés ...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, köszönöm! :-)
Természetesen kell engedély! Ha érdeklõdsz a gázszolgáltatótoknál, akkor ott biztos tudnak segíteni!
450-460e körül kb. Sikerült 500e alatt megállni. Ebben benne volt a kazán (nem kondenzációs, de jobb minõségû, márkásabb), egy öntanulós, programozható termosztát, az égéstermék elvezetés (szerencsére nem kellett sok idom), a beszereléshez szükséges szerelvények, csövek a munkadíj és a tervezés, engedélyezés. Ami nekünk még plusz volt, hogy a fûtési rendszer nyitott (vegyes tüzelésû kazán miatt), ezért egy hõcserélõvel, plusz szivattyúval le kellett választani a kazánt egy kis zárt körre. De ez benne volt a fenti árban. Ezen felül volt még a kazán beüzemelése. De az ehhez képest már nem volt jelentõs összeg, kb 15eFt volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi hasznos válaszokat. 12:28-as válaszoló! Nektek kb. mennyibe került ez a procedúra (nagyságrendileg)?
Mi tavaly novemberben csináltattunk ilyet. Az elõszobából rakattuk át a kazánt és a konyhában lévõ átfolyós vízmelegítõt egy kazánházban lévõ zárt égésterû kombi készülékre. (Érdekes módon egyébként az új készülék többet fogyaszt mint a régi 20 éves. Ki érti ezt...?) Engedélyeztetni, terveztetni kellett, de ezt mind, az ügyintézést is a kivitelezéssel is foglalkozó épületgépész cég végezte. Utána még külön a kéményseprõket is ki kellett hívni, hogy áldásukat adják rá.
Ne csak áthelyezés legyen, hanem modernizálás is. Lakótérben eleve nem létesíthetõ már nyílt égésterû készülék, de egyébként is elavultak. Minimum turbós készülék, de inkább kondenzációs, már elég jó árban vannak azok is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon sokat segítettetek, õszintén köszönöm!

Mi kell ahhoz hogy az ember kiálljon az út szélére dinnyét árulni? Kitől kell engedélyt kérni?

Ha nem vagy vállalkozó hanem van bejelentett munkahelyed akkor számlát hogy tudsz adni?

Legjobb válasz: Õstermelõként is árulhatod, ha te termeled. Ha nem, akkor vállakozói igazolvány pl. Az út szélére álláshoz meg talán területfoglalási engedély az illetékes hatóságtól, gondolom a közút fenntartójától.

Õstermelõként is árulhatod, ha te termeled. Ha nem, akkor vállakozói igazolvány pl. Az út szélére álláshoz meg talán területfoglalási engedély az illetékes hatóságtól, gondolom a közút fenntartójától.
"Ha nem vagy vállalkozó hanem van bejelentett munkahelyed akkor számlát hogy tudsz adni?" Sehogy.
Dinnye. Nem tudom, de úgy emlékszem én még sosem kaptam számlát utcai árustól... piacon jobban járnál, ott csak a "placcodat" kell megfizetni, az öregasszonyoknak, akik virágot árulnak, sincs váll.engedélyük. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!