Találatok a következő kifejezésre: Kiszáradt a mivel kezeljem (2 db)

Kiszáradt a bőre, mivel kezeljem?

másfél hetesek vagyunk, és kislányom elkezdett hámlani. ez még vmi újszülött hámlás vagy vmi baj van??? minden este alaposan fürdünk, ráadásul orvos által felírt fürdet?vel, mégis hámlik itt-ott (ujjak között, csukló hajlat pl). mit lehet használni ellene és kell-e egyáltalán ezt kezelni vagy ez normális jelenség ennyi id?s korban?

Legjobb válasz: ez még valószínû börregeneráció. valamelyik baba azonban érzékeny az orvosi fürdetõre is. babaolajat használj, de mindenképp konzultálj a védõnõvel, mert látatlanban nagyon nehéz segíteni. A hajlatok pedig különösen érzékenyek lehetnek.

ez még valószínû börregeneráció. valamelyik baba azonban érzékeny az orvosi fürdetõre is. babaolajat használj, de mindenképp konzultálj a védõnõvel, mert látatlanban nagyon nehéz segíteni. A hajlatok pedig különösen érzékenyek lehetnek.
Szia! Ez még lehet akár a magzatmáz maradványa, sokszor hetekig kopik le. Azonban ha szárazság, akkor ajánlom neked a nekünk bevált módszert: csak minden másnap fürdetni, akkor is fürdés elõtt vékonyan kend be Weleda bio kalendula olajjal. (az egyetlen olyan termék az én kutatásom szerint, amiben SEMMI szintetikus anyag nincs, lehet van másik is, de én ezt találtam). Fürdés után meg szintén vékonyan babamasszázs keretében be szoktam kenni weleda bio kalendula krémmel. A hajlatokat meg vattára csepegtetett olajjal törlöm át. Biztosan több módszer is van ami hatásos, nekünk ez vált be.
-Nekem 6 hetes a babám, nekem is õrülten hámlott. A doki írt fel neki gyógyszertári testápolót, azzal kenem, de még mindig hámlik neki itt-ott. Nekem nagyon sárga volt (fény alatt volt sokat) és azt mondja az orvos azért hámlik annyira.

3 hónapos picimnek kiszáradt a bőr az arcán és a karján. A karján ki is pirosodott. Csak mosdókenőcsöt használunk. Mivel kezeljem, főleg az arcát?

Legjobb válasz: Nekem annakidején azt mondta a doktornéni hogy a gyógyszertári fürdetõ az testápolónak is lehet használni. Nálunk bevált amikor kipirosodott az alkarja a picúrkámnak. 2 napig kentem (naponta 2-3-szor) és eltünt. A lába is száraz volt azt parafinolajjal kentem.

Nekem annakidején azt mondta a doktornéni hogy a gyógyszertári fürdetõ az testápolónak is lehet használni. Nálunk bevált amikor kipirosodott az alkarja a picúrkámnak. 2 napig kentem (naponta 2-3-szor) és eltünt. A lába is száraz volt azt parafinolajjal kentem.
Johnson & Johnson babaolajjal. Én a fülét is ezzel tisztítom, pontosabban pálcikával.
Nekünk a bõrgyógyász a Gabi és a Johnson's termékeket nem dicsérte, fürdetõkrém + Lipobase krém (recept nélküli). Ez nagyon jól bevált, pár nap alatt szinte teljesen megszûnt a bõr szárazsága.
nekem a hidrophillum-os fürdetõ, az OTKI-s popsi krém és a szintén receptre kapható Cremor Aqosus (bocs, lehet, hogy nem jól írta, ) vált be. A kiszárad arcbõrét 2 nap alatt helyrehozta a kisebbik lányonak. A nagyobbiknak meg Phantenolt javasoltak a születése után, mert a 41. héten született és nagyon ki volt ázva a bõre.
Mi is a fürdetõt használtuk testápolóként.
A kérdező hozzászólása: Ahol kipirosodott a pici karján a bõr, ott most már kicsit sebes, és elkezdett lehámlani a bõr. Hát ez meg mi akar lenni? Remélem, nem ekcéma!
akkor szeirntem ne próbálkozzál, hanem mutasd meg a gyerekorvosnak egészséges rendelésen.
A kérdező hozzászólása: Hát lehet, hogy tényleg elviszem. Csak mi nem szeretünk azonnal orvoshoz menni minden panasszal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!