Találatok a következő kifejezésre: Kiss vezetéknévhez keresztnév (2 db)

Kiss vezetéknévhez milyen keresztnév illik?

szeretnék valami különlegeset de egyben kedves hangzásút is. sajnos még nem mutatta meg, hogy milyen nem?.

Legjobb válasz: olyat ne válaszz amiben i betûk vannak, mert az vicces pl.: Kiss Piri , Kiss István , Kiss Inez- így túl cincogós, de olyan sûrû név a kiss ezért minden név megszokott hozzá. Neked mi a különleges?

olyat ne válaszz amiben i betûk vannak, mert az vicces pl.: Kiss Piri , Kiss István , Kiss Inez- így túl cincogós, de olyan sûrû név a kiss ezért minden név megszokott hozzá. Neked mi a különleges?
szerintem mivek s-re végzõdik semmi képp ne s-el kezdõdõ keresztnevet adj mert azt nehéz kimondani. szerintem a Levente a Bence az Ottó is szép fió nevek és jól hangzik. Ha kislány akkor szerintem a Dorottya v. Dorina a Fruzsina is jól hangzik.(:
Van egy barátnõm, nagyon helyes csaj, talpraesett, és õt úgy hívják, hogy Kiss Adriána. Szerintem ez különleges is, meg nem is:) A tesója meg Adorján. Ha választassz, azt olvastam, jobban hangzik, ha magánhangzóval kezdõdik a keresztnév, ha a vezetéknév mássalhangzóval végzõdik. Meg dallamilag jól hangzik, ha mély magánhangzókat tartalmaz. Sok sikert!
Kiss Kata Kiss Kincsõ Kiss Mira Kiss Ákos
A mi vezetéknevünk is ilyen rövid és gyakori, pont ezért hosszú, de nem túl különleges keresztnevet választottunk. Lánynak el tudom képzelni a Kornéliát, Alexandrát, fiúnak pedig most valamiért a Sebestyén jutott eszembe, bár ez elég különleges, de jól hangzana együtt.
Adél. Szerintem nagyon szép és ritka név.
A kérdező hozzászólása: nem is akarok nagyon különlegest , inkább lágy, kedves hangzásút. ezért érzem nem egyszerûnek a névadást..
Szintem csak a fantáziád szab határt mert könnyû ez a vezeték név! Én úgy hallottam, hogy azok mellé a vezeték nevek mellé amik mássalhangzóra végzõdnek magánhangzós keresztnév illik de mondták a zöngés és zöngétlen hangzásokat is! Szerintem a a legfontosabb hogy neked nektek tetszen! Nekünk fiúba a Bendegúz, Martin, Marcell, kislányba pedig az Emma, Rebeka, Viktória, Janka, Bíborka, tetszik! Írd meg ha megvan a döntésetek! Boldog babavárást 31 hetes kismama
Amiket felsoroltál akkor Armand!!! AZ aranyos is, meg nem is nagyon lehet csúfolodni vele. A másik kettõ nekem nem annyira jön össze , pont az "I" betûk miatt, de lehet rosszul gondolom.
De ehhez a viszonylag gyakori es konnyu/egyszeru Kiss nevhez nagyon butan tud hangzani vmi tul kulonleges nev is! En szeretem pl. ha alliteral a nev, lanynak Kiss Klaudia, Krisztina. Fiunak meg Krisztian :)
A kérdező hozzászólása: nekem különleges pl az armand, villõ, mimi...
Szia.A Kissel szerencsétek van, ahhoz, szinte minden illik. Nekünk nehezebb a helyzetünk, Réz a vezetéknevünk. Ami nekönk tetszik, fiúba: Dominik, Patrik, lányba: Luca, Alexa.
A mi babánk is Kiss vezetéknevû. Mi a Noel nevet választottuk. Van aki azt mondja, hogy túl rövd hozzá de nekünk tetszik vagy a Benett név az is különleges és aranyos is szerintem.
A Kiss Réka is szépen hangzik, de nem túl "különleges". Lehetne Kiss Lea, vagy Kiss Léna. :) Fiú esetében pedig Kiss Péter, de az sem túl "különleges"... Akkor ott van még a Kiss Zalán, Zorán. :) Mi lett végül a baba neme/neve?

Kiss vezetéknévhez milyen keresztnév illik?

Fiú és lány is érdekel!

Legjobb válasz: Szinte bármi! De lehetõleg ne szokványos legyen és ne túl rövid!

Szinte bármi! De lehetõleg ne szokványos legyen és ne túl rövid!
Tamás, Roland, Edina, Eszter
Mindenképpen hosszú keresztnév legyen. Meg ne gyakori, mert a gyerek se örülne neki, ha az osztályában lenne még egy ugyanolyan nevü gyerek. Szerintem nézzd át az utóbbi évek top 10 vagy akár top 100 kedvenc nevét, és azokat ne nagyon válaszd. De ez utóbbi csak azért tanácsolom, mert elég gyakori vezetéknévnek számít. Egyébként bármilyen név illik hozzá. Akár magyaros, akár egzotikus nevet választasz hozzá! Jó babázást!
Mi is ezzel küzdünk. :) Én is három szótagos nevet keresek, vagy, ha rövidebb, akkor hozzáteszünk egy harmadik nevet is a családból. Egyelõre a Sebestyén, Kende István és Márton Gergely van versenyben. Fiú lesz. Nekem tetszett még a Levente, Domo(n)kos, Benedek is.
Lány: Lili, Panna, Blanka Fiú: Bálint, Máté, Koppány
Szerintem nem baj, ha rövi a neve, nekem tetszenek a rövid, tömör nevek :) A Kiss mellé majdnem minden illik, ami nem s-sel vagy más susogós, sziszegõs hanggal kezdõdik. ÉN még nem tudom a harmadik babám nemét, de ha fiú lesz, Milán lesz, ha lány, akkor Lia. Hátha megtetszik valamelyik :) Boldog babavárást!
Kiss Anita, Boglárka, Dilara, Esztella, Hedvig, Ildikó, Írisz, Izabella, Jázmin, Melinda, Nadja, Napsugár, Nárcisz, Noémi, Orsolya, Ramóna, Sumire, Viola, Virág... Kiss Ábel, Ámor, Bálint, Bátor, Dominik, (Olivér) Farkas, Jácint, Kelemen, Klementin, Kolos, Titán, Valentin...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!