Találatok a következő kifejezésre: Kismama vagyok valószínűleg (7 db)

Kismama vagyok és valószínűleg veszélyeztetett terhes leszek. Táppénz idejére jár-e az étkezési jegy?

A munkáltató eddig megadta a 12. 000 Ft összeg? étkezési jegyet akkor is, amikor a gyerekkel voltam otthon táppénzen, viszont emlékszem, hogy tavaly a kollegan?mnek nem, amikor a 7.8. és 9. hónapban már táppénzen volt... Ez hogy lehetséges? Köszi

Legjobb válasz: szia nem az étkezési jegy az egyéb adható juttatás.szóval én úgytudom ezt a munkáltató dönti el, hogy ad-e.ez mehet ( csúnyán kifejezve )pofára is. kérdezd meg a fõnõköd, hogy mire számíthatsz. 30hetes kismama, boldog babavárást

szia nem az étkezési jegy az egyéb adható juttatás.szóval én úgytudom ezt a munkáltató dönti el, hogy ad-e.ez mehet ( csúnyán kifejezve )pofára is. kérdezd meg a fõnõköd, hogy mire számíthatsz. 30hetes kismama, boldog babavárást
bocs, a legelejére az a NEM szó nem kell!!!!
Szia!Nekem a munkáltatom nem adott táppénz idejére étkezési jegyet.
Ha terhességi táppénzre mész akkkor három hónapig kell kapnod, de utána nem jár, csak adható.De kérdezd meg a fõnököd, milyen szerzõdéssel kapod.Ha Cafetéria akkor a 3 hónap tuti.
Én amiota táppénzen vagyok nem kapok étkezési jegyet.:(
A munkáltató döntheti el, tõlem azonnal megvonták egy barátnõmnek meg aki gyárban dolgozott folyamatosan járt továbbra is.Hát ennyit a magánvállalkozásokról.
Én szülésig kaptam minden hónapban, pedig a 7. héttõl itthon voltam.

Veszélyben vagyok? 13 hetes kismama vagyok és sajnos Édesanyám a munkája miatt valószínűleg elkapta a rühességet. Mekkora a valószínűsége hogy elkaphatom? Szóljak az orvosnak?

Legjobb válasz: Csak bõrkontaktus vagy közös ruházat útján terjed. A babára nézve nem veszélyes. Megelõzésre nincsen gyógyszer, fölösleges szólnod. Ha kb 3 hét múlva nem múló viszketést érzel amik fõként éjszaka jönnek elõ akkor menj orvoshoz. Pár nap alatt ki lehet kezelni (könnyebben mint a tetût)

Csak bõrkontaktus vagy közös ruházat útján terjed. A babára nézve nem veszélyes. Megelõzésre nincsen gyógyszer, fölösleges szólnod. Ha kb 3 hét múlva nem múló viszketést érzel amik fõként éjszaka jönnek elõ akkor menj orvoshoz. Pár nap alatt ki lehet kezelni (könnyebben mint a tetût)
A babára nem veszélyes, de a kenõcs amivel édesanyádat kezelik, az igen. sõt ha elkapnád, akkor nálad sokkal nehezebb lenne gyógytani, hiszen a rüh elleni szerek nem használhatóak. legyél nagyon óvatos.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!

8 hetes kismama vagyok. Este elkezdtem barnázni ami mára elmúlt. Ahogy megláttam rohantunk az ügyeletre és a doki annyit mondott, hogy valószínűleg megemeltem magam. Járt már valaki így?

A másik problémám pedig a folyamatos derékfájás egész napos hányinger, hányás, rosszullét, egy falat sem megy le a torkomon. Normális ez? Nagyon meg vagyok ijedve. :- (

Legjobb válasz: nekem is egy hete reggel volt egy nagyobb csepp barnázásom!! és most 6hetes vagyok ás a pici szíve is rendben van!! de én nem ügyeletre mentem hanem egybõl a nõdokihoz!! Ott csinált uh-ot és akkor még csak petezsák látszódott most meg...! De azért szerintem menj el a nõdokidhoz és pihenj!!!!

nekem is egy hete reggel volt egy nagyobb csepp barnázásom!! és most 6hetes vagyok ás a pici szíve is rendben van!! de én nem ügyeletre mentem hanem egybõl a nõdokihoz!! Ott csinált uh-ot és akkor még csak petezsák látszódott most meg...! De azért szerintem menj el a nõdokidhoz és pihenj!!!!
mindenképpen menj el dokihoz, ne hagyd magad!kérj egy ultrahangos vizsgálatot!
Én 6hetesen jártam, így, de én rendesen véreztem is.Aztán 10hetesen újra.Akkor már kaptam utrot.UH-ra mentem én is egybõl Te is menj, ne hagyd magad, mert velem sem akartak foglalkozni.Mára már 24hetesek vagyunk.:) :) A rosszullét normális, ugyanígy voltam 14hetesen elmúlt minden ilyen. Boldog Babavárást!
Szia 7.hetes kimama vagyok és én is így jártam ma! Csak nekem véres nyálkás vot!! Bementem az ügyeletre és azt mondta a doki hogy nem lát problémát de holnap mennyek vissza uh-ra! Remélem minden rendben lessz! Ja és én nem csináltam semmi megerõltetõt!!! Kitartást neked és jó egészséget!!


Valószinűleg 2-3 hetes kismama vagyok. Rendszeressen szedek a gyomromra is gyógyszereket. Gondot okoztam ezzel, hiszen csak most vettem észre, hogy nemjött meg a menszeszem!?

Legjobb válasz: A mindent vagy semmit elve a 12. hétig érvényes. Akkorra kialakul a méhlepény. Ha most vetted észre akkor ne szedd a gyógyszereidet, ha megteheted és ha orvos is megállapította a terhesség tényét, akkor megbeszélheted vele, hogy milyen gyógyszereket szedhetsz és mi az amit nem. Nem valószínû, hogy ártottál a babának ennyi idõ alatt.

A mindent vagy semmit elve a 12. hétig érvényes. Akkorra kialakul a méhlepény. Ha most vetted észre akkor ne szedd a gyógyszereidet, ha megteheted és ha orvos is megállapította a terhesség tényét, akkor megbeszélheted vele, hogy milyen gyógyszereket szedhetsz és mi az amit nem. Nem valószínû, hogy ártottál a babának ennyi idõ alatt.
Akkor hivatalosan úgy 4-5 hetes vagy, nem? Mert az elõzõ menzesz elsõ napjától kell számolni a terhességet. Tudtommal az elsõ 5 hétben a "mindent vagy semmit" elve van. Szóval ha ártottál neki akkor már valszeg meg se lenne ha meg megmaradt az azt jelenti, hogy abszolút nem ártottál neki.
Én is úgy tudom mint az elõzõ. Persze azért ha mész az orvoshoz, említsd meg neki.
Szia! Mihamarabb konzultálj az orvosoddal a lehetséges terhességrõl és hogy milyen gyógyszereket szedsz. Alig van olyan ami problémát okozhat, nem lehet probléma. Az orvosnak mindenképp tudnia kell a terhesség további gondozása miatt is. Minden jót!
Szerintem attól függ milyen erõs gyógyszereket szedsz! És persze mekkora dózisban. A gyógyszeres papiron írnak valamit? De ettõl függetlenül véleményem szerint nem kell megijedni hagyd abba és a dokiddal beszéld meg.Egyébként gratula, Jó babavárást:) ))
Biztos, hogy nem lesz baja a babádnak.Én refluxos vagyok és folyamatosan gyógyszert szedek.Ha bizonytalan vagy, akkor menjél el a klinikára genetikai tanácsadásra, ott megmondják, hogy melyik gyógyszert lehet szedni terhesen.(Egyébként majdnem mindegyiket, kivéve epilepszia ellenes szerek.)

26 hetes kismama vagyok kb 2 hete voltam orvosnál de nem néztünk uh-t az előző vizsgálaton azt monta hogy valószínűleg kisfiú mennyi esélye van ennek hogy változik?

2 hét múlva megyek megint és kíváncsi vagyok hogy mennyire változhat ez már ?

Legjobb válasz: 24 hét körül már nagy valószínûséggel meg tudta állapítani a doki, de ha nem mondta biztosra, akkor még ne éld bele magad. Barátnõm kisfia sokáig rejtegette mije van, így neki csak a 28. héten tudták megmondani, hogy fiú, de ha neked már láttak ott valamit, akkor azért valószínû, hogy fiúcska lakik odabent. De majd 2 hét múlva meglátjátok.

24 hét körül már nagy valószínûséggel meg tudta állapítani a doki, de ha nem mondta biztosra, akkor még ne éld bele magad. Barátnõm kisfia sokáig rejtegette mije van, így neki csak a 28. héten tudták megmondani, hogy fiú, de ha neked már láttak ott valamit, akkor azért valószínû, hogy fiúcska lakik odabent. De majd 2 hét múlva meglátjátok.
nekem a doki 18 hetesen mondta hogy kisfiam lesz.és úgy is lett.:) úgyhogy ha kisfiú már nem változik lányra :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ az a helyzet hogy az orvos 20. héten monta 24. héten nem csinált uh-t csak szívhangot nézett sajnos baba nézés nem volt azért kérdeztem a párommal nagyon szeretnénk tudni hát a 28.héten már talán mond valamit :)
A kérdező hozzászólása: de elméletileg az elején változhat mert a 20.héten azt monta hogy azért nem tudja biztosra csak valószínûre mert a herék nem szálltak még le
Komolyan, mintha én írtam volna a kérdést. Dettó ugyanez a helyzet. Amikor 20 hetesen nézett, akkor mondta, hogy úgy látja, hogy talán fiú. 24 hetesen visszarendelt, de nem nézett uh-ot. Én is 2 hét múlva megyek, akkor leszek 28. Mikorra vagy kiírva, hol fogsz szülni?
A kérdező hozzászólása: jaj micsoda véletlen hát aug. 15 re vagyok kiírva állatlába a dél pesti kórházba szokták vinni de én szeretnék kórházat választani majd mert ami abba a kórházba folyik :D és te gratulálok a pocak lakódhoz :) majd írd meg hogy mit mondott a babásod nemével :)
Hát, szerintem ha leszálltak a herék, ha nem, fütyinek akkor is kell lennie ha kisfiú. :)
A kérdező hozzászólása: hát igen :)
A kérdező hozzászólása: egyépkén már néha nevetünk a párommal hogy annyira igy kis fiam ugy kis fiam hogy a végén kiderül hogy lány :D

20 hetes kismama vagyok, és valószínűleg cytomegalovírus (CMV) fertőzésen estem át. Lehet a Babám egészséges még az alábbi eredményeket nézve?

Tegnapel?tt kaptam meg az eredményt, amelyek a következ?ek:

Legjobb válasz: hogy kaptad el? mik a tüneteid? orvossal beszéltél már?

hogy kaptad el? mik a tüneteid? orvossal beszéltél már?
írd be az itteni keresõbe, hogy cmv!
Szia, A google-ban ha krákeresel akkor nagyon sok infót tudhatsz meg errõl a betegségrõl.Tudom, hogy ilyenkor nem ezzel kellene, hogy még nyaggasalak, csak érdeklõdnék, hogy te kérted a vizsgálatot, vagy kötelezõ?Én 19 hetes vagyok, és most picit megijesztettél....Remélem minden rendben lesssz majd nálatok..szorítok...
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hol kaphattam el, s mikor. Észre sem vettem, hogy beteg voltam. Az AFP-s vérvételi lelettel együtt kaptam meg, úgyhogy automatikusan kérték. A google-t kb. 6 órán keresztül néztem.
A pozitív azt is jelenheti, hogy már átestél ilyen fertõzésen, de nem feltétlenül jelenti azt, hogy most a terhességed alatt. IgG és IgM nem tudom mit jelent. Orvossal konzultálj mindenképp.
Védõnõm azt mondta papagályoktól lehet elkapni. Nem tudom igaz-e.
Elõzõ válaszoló vagyok. Ha át is estél a fertõzésen, nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni. Kezelhetõ a CMV is. Ne aggódj, nem lesz semmi baj. Üdv: 22 hetes kismama (én most megyek erre a CMV vizsgálatra
az IgG mutatja az ½átestél rajta½ eredményt. Azt nézem, neked mindkettõ pozítív. Az sajna nem jóó :( Ez egy herpesz jellegû vírus, magas láz is kíséri. Szerintem feltétlenül konzultálj az orvosoddal, mert a 20. hétig ajánlják elvetetni ennek a vírusnak a tudatában sajnos a babát, ugyanis, mint írtad nagyon sok káros dolog történhet a születéskor, ami ne történjen meg. Huuu nagyon szorítok neked, remélem, nincs gond, ha kell, nézzétek meg inkább mégegyszer a vérvizsgálatot, mielõbb!!!
Szerintem bárhogy is döntötök, elõtte lásson genetikus!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!