Találatok a következő kifejezésre: Kismama vagyok hetes és a főnököm (3 db)

Kismama vagyok (6 hetes) és a főnököm felmondott nekem. Igaz, hogy a felmondás után 3 napig még kérhetem a táppénz "elindítását"?

Tehát elmehetek táppénzre 1-jét?l, ha ? 31-én felmondott nekem?

Legjobb válasz: Ezt hívják passzív táppénznek, amelyet max. 90 napig folyósíthatnak, ha elbocsátanak a munkahelyedrõl. Legalábbis normál esetben. Azt nem tudom, hogy a terhességed hogyan módosít ezen.

Ezt hívják passzív táppénznek, amelyet max. 90 napig folyósíthatnak, ha elbocsátanak a munkahelyedrõl. Legalábbis normál esetben. Azt nem tudom, hogy a terhességed hogyan módosít ezen.
Én úgy tudom, h. terhesség esetén nem mondhatnak fel...

15 hetes várandós kismama vagyok. Hogy mongyam meg a fönökömnek, hogy terhes vagyok? . Attol félek kirug és nem tudok elmenni táppénzre.

Legjobb válasz: Én is halogattam napokig, mert csak pár hónapja dolgoztam, és hosszú távra vettek fel. Nehezen, de nekiduráltam magam "nem így terveztük, de babánk lesz, és örülünk neki.." kicsit elcsodálkozott, de nem mondott semmi rosszat. Aztán másnap mondta a fõnök, hogy biztos van kiskönyvem, és levédtem magam, mert épp fel akart mondani-leépítés miatt. Úgyhogy egy napon múlott, hogy kaptam 7 hónapig táppénzt, ami ugye nem mindegy. Szóval ne várj, állj elé, és lépj.

Én is halogattam napokig, mert csak pár hónapja dolgoztam, és hosszú távra vettek fel. Nehezen, de nekiduráltam magam "nem így terveztük, de babánk lesz, és örülünk neki.." kicsit elcsodálkozott, de nem mondott semmi rosszat. Aztán másnap mondta a fõnök, hogy biztos van kiskönyvem, és levédtem magam, mert épp fel akart mondani-leépítés miatt. Úgyhogy egy napon múlott, hogy kaptam 7 hónapig táppénzt, ami ugye nem mindegy. Szóval ne várj, állj elé, és lépj.
Ha határozatlan idejû a munkaszerzõdésed nem rúghat ki.Ha határozott idõre szól, akkor megteheti minden magyarázat nélkül, hogy nem hosszabbítja meg.Ez van sajnos, én is így jártam.
Ha határozatlan idejû munkaviszonyod van, akkor a munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyodat. A hogyan: szerintem pár lényegre törõ mondat bõven elég.
Szia! Nem rúghat ki, mivel védett vagy! Menj el nyugodtan táppénzre. Én 20 hetes voltam, amikor megmondtam. Semmi nem látszott addig a pocakomból, és rosszul sem voltam, így nem gyanakodtak. Viszont azért kellett megmondanom, mert veszélyeztetett terhes voltam, és nem dolgozhattam tovább. A sors fintora volt, hogy a próbaidõm pont akkor járt le. Ugyanis új munkahely volt. Én leültem, és elmeséltem neki mi a helyzet. Hát nem örült neki, de nem küldött el melegebb éghajlatokra. A hátam mögött meg azt mond, amit akar... Ja, én úgy csináltam, hogy azon a bizonyos napon betelefonáltam, hogy van egy kis baj, és csak késõbb tudok bemenni. Elmentem a dokihoz, hogy a táppénzem is biztos legyen. Így amikor bejelentettem, már duplán védve voltam! Majd írd meg, hogyan sikerült bejelentened! Drukkolok, és ne feledd, nem rúghat ki, és nem írathat alá semmi olyan papírt, egyezséget veled, amibõl neked károd, hátrányod adódhat!!!
Helló fõnök, terhes vagyok. Itt a kiskönyvem, nem rúghatsz ki... A tövény téged véd, ha be vagy jelentve, határtalan idejü szerzõdésed van, akkor nem rúghat ki, vagyis igen, de akkor a gatyája rámegy a bírósági eljárásra, amit el fog veszíteni. Szóval fel a fejjel, gondolj a babád és magad egészségére!
A kérdező hozzászólása: A valaszotok nagyon meggyözö.Igaz a pocakom még nem látcik de annál inkább nehezebben megy a munka.Gondolatban már megy a bejelentés de élöben, hogy csinálom majd?Ha ismernétek a fönököm tudnátok miröl beszélek.
Azért ne felejtsük el, hogy kölcsönzött munkaerõt terhesen is ki lehet rúgni, még akkor is ha határozatlan idejû szerzõdése van.

Mit tegyek? A fonokom nathas en pedig 8 hetes es 3 napos kismama vagyok.

Egyszeruen nem veszi eszre magat, folyton bejon dolgozni es eddig mindig elkaptam tole,lekohog, oszefogja a szamitogep egeret, amit majd en kell hasynaljak. Nemudom mi tevo legyek. Felek, hogy ismet elkapom, most veszelyes lenne valoban. Megmondani kellemetlen nekem is, hogy keruljon,meg kikerulni se tudom,mindig van valami baja. Harom lepes tavolsagra ul tolem. Betegszabadsagrol most jottem vissza (rossszulletek miatt voltam).Ti mit tennetek helyemben?

Legjobb válasz: Semmit. Egy nátha nem a világ, még terhesen sem. Maximum majd folyik az orrod. A náthára amúgy se kell gyógyszert szedni, mert vírusra úgyse tudsz mit szedni... Vírus mindenhol van, a boltba is jársz, utazol esetleg másokkal, a párod is jár emberek közé és hazaviheti. Ilyen a tél sajnos. A babának az nem árt egyáltalán, ne aggódj. Az egeret meg töröld le nedves törlõbvel, mikor nem látja :-) és gyakrabban moss kezet. Ennyi.

Semmit. Egy nátha nem a világ, még terhesen sem. Maximum majd folyik az orrod. A náthára amúgy se kell gyógyszert szedni, mert vírusra úgyse tudsz mit szedni... Vírus mindenhol van, a boltba is jársz, utazol esetleg másokkal, a párod is jár emberek közé és hazaviheti. Ilyen a tél sajnos. A babának az nem árt egyáltalán, ne aggódj. Az egeret meg töröld le nedves törlõbvel, mikor nem látja :-) és gyakrabban moss kezet. Ennyi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!