Találatok a következő kifejezésre: Kismama vagyok hetes és a (971 db)

6 hetes kismama vagyok, 6cm-es sárgatest-cisztám van. Lehet baja a babának, ha ez kipukkan?

Legjobb válasz: A petefészkeden vagy a méhedben van a ciszta? Nekem a méhemben volt az embrióval együtt. Bár csak 3 cm-es volt, így is eltörpült mellette az akkor hat hetes baba. Két héttel az Uh-s felfedezése után a követezõ vizsgálatra egyszerûen eltûnt, felszívódott, a baba gond nélkül fejlõdik. 10 hetes kismami

A petefészkeden vagy a méhedben van a ciszta? Nekem a méhemben volt az embrióval együtt. Bár csak 3 cm-es volt, így is eltörpült mellette az akkor hat hetes baba. Két héttel az Uh-s felfedezése után a követezõ vizsgálatra egyszerûen eltûnt, felszívódott, a baba gond nélkül fejlõdik. 10 hetes kismami
Szia! Az nem tud csak úgy kipukkanni! Ne aggódj, nekem is volt a 6 hetes uh-n ilyen cisztám, de a 8. hétre teljesen felszívódott! Nyugi, nem lesz baj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat!Petefészek-ciszta, de az orvos szerint nem kell vele csinálni semmit..Elsõ babánk, nagyon izgulok:)

Tegnap voltam rákszürésen és betöltött 7 hetes kismama vagyok! éjjel görcsölt a hasam ugy szurkált :- ( pár másodpercig! Ugye nem lehet baja babánknak?

kismamák hasonló terhességi idövel hogy vagytok?normális ha szurkál a hasam ???légysziu irjatok

Legjobb válasz: Természetes ha szurkál rákszûrés után, nekem 14 hetesen kellett rákszûrést csinálnom, a doki felhívta utánna a figyelmem, hogy fog fájni, szúrkálni a hasam és lehet egy kicsi pecsételõ vérzés is lesz ami ilyenkor normális, szóval ne aggódj nincs gond, de azért pihenj sokat, mert az nagyon fontos, Boldog babavárást, 24 hetes kismama:)

Természetes ha szurkál rákszûrés után, nekem 14 hetesen kellett rákszûrést csinálnom, a doki felhívta utánna a figyelmem, hogy fog fájni, szúrkálni a hasam és lehet egy kicsi pecsételõ vérzés is lesz ami ilyenkor normális, szóval ne aggódj nincs gond, de azért pihenj sokat, mert az nagyon fontos, Boldog babavárást, 24 hetes kismama:)
Nekem is kicsit szurkalt a rákszürö után.Még kicsi vérzés sem baj.Ne aggodj.
A kérdező hozzászólása: jajj nagyon szépen köszönöm nektek , mert tényleg aggódom de most jobb azért , köszönöm nagyon :-)mindenkinek jo egészséget kivánok és csodás baba várást
Tölem 16hetesen vettek kenetet és engem is felkészitett a doki, hogy ezek a tünetek elõfordulhatnak!Ne aggódj, egyébként gratulálok boldog babavárást:20hetes kismama

35 hetes kismama vagyok. Vizesedés és magas vérnyomásom van, ami inkább csak az orvosnál tapasztalható 140-150/90-100. Itthon mért értékek alacsonyabbak. Van esély, hogy kihúzom a 40. hétig?

Gyógyszert még nem írtak fel,nem is tudom ebben a terhességi hétben egyáltalán írnak-e még fel?

Legjobb válasz: Ugyanez volt,de én már kaptam Dopegytet...Meg keringésjavítót,mert elsõ terhességnél toxémiám volt és vég koraszülés lett.Szerintem erre már kellett volna felírnia.Nekem heti egy vérvétel és vizeletvizsgálat is van(fehérjét keresnek de szerencsére még nem találtak)Nem szeretnék jósolni,de én a helyedben erõszakos volnék,mert elsõnél velem sem foglalkoztak s pedig kellett volna.35+4 hetes km

Ugyanez volt, de én már kaptam Dopegytet...Meg keringésjavítót, mert elsõ terhességnél toxémiám volt és vég koraszülés lett.Szerintem erre már kellett volna felírnia.Nekem heti egy vérvétel és vizeletvizsgálat is van(fehérjét keresnek de szerencsére még nem találtak)Nem szeretnék jósolni, de én a helyedben erõszakos volnék, mert elsõnél velem sem foglalkoztak s pedig kellett volna.35+4 hetes km
Teljesen ugyanebben a cipõben járok, pont most írtam ki én is kérdést. Én már 38+4 hkm vagyok, de nekem már a legelejétõl kezdve 140-150/90 a vérnyomásom az orvosnál. Nálam most vacilálnak, hogy befektessenek-e, de nem tudnak dönteni. A szülésznõm szerint még most 39 hetesen is ha kell adnak gyógyszert, de sajnos egyáltalán nem biztos, hogy ilyen hamar hatna. Neked mit mond az orvosod?
A baj az második hogy nekem meg a kérdezõnek vizesedése is van, ami együtt már toxémia, terhességi mérgezés, és ez egy nagyon súlyos dolog.Elsõ babámat emiatt méhlepény már nem látta el és sorvadt s a végén 35 hetesen 1980 g-mal született.Szerencsére még idõben voltuk...Elsõ voltam.
Ja a gyógyszernek kell hatnia!!
A kérdező hozzászólása: Az orvos elküldött Nst-re és terhes ambulanciára. Pénteken megyek. Gondolom ott majd döntenek. De nekem is mondta a befektetést. Gyógyszerrõl szó nem volt. A védõnõm azt mondta, hogy mivel az otthon mért értékek alacsonyabbak, így nem kell aggódnom. A vizesedés kismértékû, inkább a kezem mint lábam. Fehérje nincs a vizeletben, csak egy csillagos gennyes 2 hete.
Nekem a 30. héten mértek 180/110-et, napi 4 szem Dopegitet kaptam rá. 38.betöltött héten megindult felfelé, így megindították. Babulival minden oké. Mindjárt három hetes. Nekem még mindig nem akar visszaállni a vérnyomásom, kíváncsi leszek, hogy mi sül ki belõle. Szóval, a terhességet simán kihúzhatod a végéig is! Nyugi!
A kérdező hozzászólása: ha valakit érdekel: kaptam vérnyomáscsökkentõt, és kaptam 24 órás készüléket, ami 15 percenként méri a vérnyomást. Hétfõn kell visszamenjek.

29 hetes kismami vagyok, esténként és éjszaka kínoz a gyomorégés, hogyan alkalmazzam a salvus vizet?

Ha csak este és éjjel van gyomorsavam, akkor mikor és mennyit kell inni a salvus vízb?l?

Legjobb válasz: Figyelj, én nem a kérdésedre válaszolok, mert ezt sajnos nem tudom, de engem is érdekelne, mert általában nekem is éjszaka este jön fel a savam. Viszont nekem bevált praktikám, hogy este már csak könyebb kajákat eszek, tejtermék, paradicsom, paprika valamint az olyan ételek kizárva már ilyenkor. Valamint arra is figyelek, hogy ne túl késõre essen a vacsora. Alváskor a fejemet magasabbra helyzem. Ha lefekvéskor mégis érezném, hogy sok a savam és jön fel, akkor beveszek 2db Rennie tablettát (1db nem jó), és semmi bajom egész este. És ezt nyugodtan szedhetik a kismamik is.

Figyelj, én nem a kérdésedre válaszolok, mert ezt sajnos nem tudom, de engem is érdekelne, mert általában nekem is éjszaka este jön fel a savam. Viszont nekem bevált praktikám, hogy este már csak könyebb kajákat eszek, tejtermék, paradicsom, paprika valamint az olyan ételek kizárva már ilyenkor. Valamint arra is figyelek, hogy ne túl késõre essen a vacsora. Alváskor a fejemet magasabbra helyzem. Ha lefekvéskor mégis érezném, hogy sok a savam és jön fel, akkor beveszek 2db Rennie tablettát (1db nem jó), és semmi bajom egész este. És ezt nyugodtan szedhetik a kismamik is.
Szia!25 hetes vagyok, szintén majd meg pusztultam.Lefekvés elõtt megeszem egy narancsot és semmi bajom éjjel!Jobb mint a salvus.
Reggel egy kávés pohárnyival-természetesen a kisebb méretûbõl- hidegen, mert melegen pocsék. Nekem nagynéném ajánlotta mert neki bevált, nálam hál' Istennek nincsenek ilyen tünetek. Jobbulást. 30+4 km

33 hetes kismama vagyok, gyerekkoromban átestem a bárányhimlőn de most a kislányom (aki még nem esett át rajta) óvodájában terjed a virus, mennyire veszélyes a magzatra nézve ha elkapja a kislányom és hazahozza a bárányhimlőt?

Legjobb válasz: Így van, mivel már átestél rajta, a benned lévõ babád is védve van. :) Én 10 hetes terhes voltam mikor a lányom elkapta a bárányhimlõt, akkor nagyon megijedtem, mivel én még sosem kaptam el ezt a betegséget, de a dokim megnyugtatott, hogy ha el is kapnám, már van olyan oltás, mi védi a magzatot. Szerencsére nem kaptam el most sem. Jó babavárást! :) 36 hetes

Így van, mivel már átestél rajta, a benned lévõ babád is védve van. :) Én 10 hetes terhes voltam mikor a lányom elkapta a bárányhimlõt, akkor nagyon megijedtem, mivel én még sosem kaptam el ezt a betegséget, de a dokim megnyugtatott, hogy ha el is kapnám, már van olyan oltás, mi védi a magzatot. Szerencsére nem kaptam el most sem. Jó babavárást! :) 36 hetes
Ha te már átestél rajta, akkor védett vagy, és általad a babód is, még a születésd után is valameddig.

4 hetes kismama vagyok, picit fájdogál a hasam, és kijött egy pattanásom, ez ugye nem baj? Azért van, mert a szervezet azt hiszi, hogy meg kellene jönnie? 2 éve volt egy vetélésem és nem szeretném elveszíteni ezt a babát is!

Legjobb válasz: Ez a mindjárt megjön érzés ez meglesz a11-12ik hétig, emiatt ne aggódj. Ha görcs akkor van baj. A pattanással nem lesz gond!!! Nagyon szurkolok! Én is elvetéltem az elsõt és most sokára jött össze, de már 24 hetesek vagyunk.. :) kitartás és próbálj meg nem gondolni a vetélésre!! Boldog babavárást! ;)

Ez a mindjárt megjön érzés ez meglesz a11-12ik hétig, emiatt ne aggódj. Ha görcs akkor van baj. A pattanással nem lesz gond!!! Nagyon szurkolok! Én is elvetéltem az elsõt és most sokára jött össze, de már 24 hetesek vagyunk.. :) kitartás és próbálj meg nem gondolni a vetélésre!! Boldog babavárást! ;)
Nekem is jó 11 hétig megvolt a mindjrt megjön érzés, ez természetes, nõl a méh:-) A pattanaás jön-megy, a terhességgel jár, majd elmúlik:) Lazíts, ne aggódj, mert az agy nagy úr. Gondolkodj pozitívan és nem lesz gond:-)

Hogy fekszik a babam? 28 hetes kismama vagyok, teljesen lennt a szemeremcsontomnal erzem Ot motoszkalni es fennt a bordamnal jobb oldalon huzgalja valamelyik alkatreszet.

Sajnos itt Angiaban 20-21. heten van az utolso uh, kicsit aggodok, hogy befordult-e mar. Van valaki aki igy erzi a babajat es tudja, hogy hogyan fekszik?

Legjobb válasz: 22 hetes vok.Ugyanígy érzem(teljesen lent a szeméremcsontnál mozog de fent is érzem).Tegnap voltam ultrahangra és azt mondták minden rendben a kislányom fejvégû fekvésben van.

22 hetes vok.Ugyanígy érzem(teljesen lent a szeméremcsontnál mozog de fent is érzem).Tegnap voltam ultrahangra és azt mondták minden rendben a kislányom fejvégû fekvésben van.
Nekem is igy fekszik, alul is matat , és felül is érzem.Uhn nézték, hogy fent egész a mellem alatt a kis popsiját dugdossa ki.Szerintem is fejvégü a babád.30 hetes km
34hetes erdélyi kismama vagyok, nekem is pont igy fekszik, 27 hetesen befordult, azóta is igy van a 34 hetes uh-n elmondta a doki, hogy (felülnézetbõl ahogy te nézed a pocidat), lent a fejecskéje, a köldöktõl jobbra van a feneke, a lábacskái pedig hol a bordáim alatt, hol a pocakom közepén rugdosnak.Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom a valaszokat! Megnyugodtam kicsit. Boldog babavarast mindenkinek!

24 hetes kismama vagyok. Azt mondta a védőnő, hogy vizesedek és az utóbbi egy hónap alatt felszedett 4kg-ból 3 víz és ne aggódjak. A lábamat nyomkodta. Én mégis félek, hogy mi lesz velem ha ilyen ütemben gyarapodik a súlyom. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Akkor(24 hetesen)nekem is nagyon sok jött fel aminek szintén egy jó nagy része víz volt.Én nagyon sok narancsot ettem akkor és annak a víz és cukor tartalma nyomta meg a súlyom.Azóta reggel citromos vízzel kezdek és nem iszom meg 1.5 l-nél többet.Ebben minden folyadéknak benne kell lenni beleértve a levest kv-t..stb.Ne aggódj,meg fog állni egy kis idöre.Nekem akkor feljött 4 kg,de az azutáni tanácsadáson már csak 1 kg-ot mért.Ne aggódj. További boldog bababvárást.

Akkor(24 hetesen)nekem is nagyon sok jött fel aminek szintén egy jó nagy része víz volt.Én nagyon sok narancsot ettem akkor és annak a víz és cukor tartalma nyomta meg a súlyom.Azóta reggel citromos vízzel kezdek és nem iszom meg 1.5 l-nél többet.Ebben minden folyadéknak benne kell lenni beleértve a levest kv-t..stb.Ne aggódj, meg fog állni egy kis idöre.Nekem akkor feljött 4 kg, de az azutáni tanácsadáson már csak 1 kg-ot mért.Ne aggódj. További boldog bababvárást.
Szia, Hogyha rákeresel itt a vizesedésre, biztosan fogsz olyan választ látni, hogy a 1.5 L víz éppen talán arra elég, hogy az életfontosságú funkciókat ellássa vele a szervezet.Biztos nagyon rossz, és majd én is megtudom, de ne szúrj ki magaddal és a babáddal azzal, hogy porzik majd a veséd.Ha tényleg víz jött fel rád, az a szülés utéán le is megy.Amúgy sokat pihenj felpolcolt lábbal, és igenis igyál eleget. 17 hetes kismami
Én is vizesedtem, és az orvos, ennek ellenére azt mondta, hogy sok folyadékot kell inni. Nem a bevitt folyadéktól fogsz vizesedni. Amit tehetsz, hogy kerülöd a sót, és felpolcolod a lábadat. Nem szabad sokat ácsorogni, ülni egy helyben. Én szülés után 12 kg-val lettem könnyebb (rögtön másnap), ennek kb a fele víz volt.
Szia!Szerintem is több folyadékot kell bevinni, ha vizesedsz, ha nem.24 hetesen nem sok a 4kg szerintem, nekem a doki napi 3 liter folydékot írt élõ, mert nem ittam eleget és kevesebb volt a magzatvizem. Átlagban 2-2.5litert meg kell inni. A víz majd szülés után lemegy. Én gyengére fõzött gyümölcsteát iszok így nem gyülemlik fel annyi víz, és nem árt, mint a feketetea.Remélem segítettem: 22 hetes kismami
Egyetértk! igyál sokat! vizesedérse nekem írt fel a doki annó egy gyógyszert amit amíg szedtem szépen kordában tartotta a lábaimat :) de a termálvizes lábáztatás is jó. Két nap Hévizen, és minden fölös víz lemegy :) A só megköti a vizet, szóval, ha kevesebbet sózol, van esély, hogy nem rakódik fel több, de a sótlan táplálkozás sem teljesen egészséges... szóval pihenj, polcold, esetleg borogassd. és persze igyál sokat!
emerek!!!!!!a folyadékbevitel nem befolyásolja a magzat vizet.1.5 liter bõven elegendõ arra hogy meglegyen a szükséglet.A gyerkõc elveszi a szövetekbõl meg onnan ahonnan tudja a vizet.Nem jó a mamának sem meg a babának sem ha elõdémásodunk.1.5 liternél ne igyál többet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, aranyosak vagytok.Jó érzés, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával.

5 hetes kismama vagyok. Antidepresszáns és nyugtató nem árthatott a babának?

Cipralexet és frontint szedtem.

Legjobb válasz: dúrva leszek de õszinte: ha ártott neki,nem marad meg. ha megmarad,akkor nem.

dúrva leszek de õszinte: ha ártott neki, nem marad meg. ha megmarad, akkor nem.
16:40-nek Ezért szól arról az oldal, hogy a konkrét kérdésre válaszolj és NE ÍTÉLKEZZ!!!!!
A kérdező hozzászólása: Nem gondoltam, hogy a körülményeket és a miérteket is le kell írnom. Köszönöm a válaszokat! Többsége sokat segített!
ezt nem irtad igy nem tudtuk részvétem !!!!!
kárt okozhatott neki!!! sajnos irány a doki s el kell dönteni mi legyen legközelebb legyél elövigyázatosabb!
Szerintem nem ártott, bár errõl a nõgyógyászodat kérdezd meg. Én csak azt nem értem hogy aki babát tervez mi a szarnak szed ilyeneket.....
Szia! Én frontint szedtem az elsõ pár hétben, mert nem tudtam, hogy babát várok. A babuka rendben fejlõdik, minden vizsgálata remek lett, és a méhszájam állapota miatt néha most is be kell vennem egy fél frontint. Az elsõ pár hétben még nincs közvetlen kapcsolata az embriónak az anyai szervezettel, de persze sajnos árthatott is neki, ezt így nem lehet megmondani 100%-ra. Próbálj meg nem idegeskedni, mert azzal nem segítesz. Koncentrálj arra, hogy egészséges lesz, mert a negatív gondolatokkal negatív dolgokat vonzol be. De egyébként tényleg csúnyán hangzik, de így van, ahogy az elõttem válaszolók írták, ha ártott neki, akkor nem marad meg. De nem szabad erre gondolni! Kitartást! 29hkm
Nagyon sajnálom ami a kisfiaddal történt. Én a terhesség 6.hetétõl szedtem antdepresszánst stimulotont és 0.25 ös frontinból napi eggyet pánikbetegség miatt. Muszály volt szednem, mert nagyon rosszul voltam.Persze Pszciháter írta fel.A terhesség vége felé kb. a 30.héttõl fokozatosan kellet abbahagynom. Egészséges kislányom van már 1 éves.Ne agódj nem lessz baj!
Kedves Kérdezõ! Sajnos nekem is volt idõszakom, hogy Cipralexet szedtem. S nekem azt mondta, a pszichiáter, hogy ez az a gyógyszer amit terhesség alatt is nyugodtan lehet szedni. (Persze én leszoktam róla, nem fogok drogos gyereket világra hozni, ha egyszer megadatik. Sõt szerintem maga az orvos egy barom.De hát egyszerûbb velem a gyógyszert etetni, mint + 10-15 pertcet rámfordítani.. De hát erre is rá kellett jöjjek...) De az én privát hozzáállásomtól és véleményemtõl eltekintve, ha ilyet mondott akkor így hogy már nem is szeded, s ilyen kora babás vagy még BIZTOS nem károsította a picit. (Elvileg a cipralex terhesség alatt szedhetõ papírforma szerint, csak még nincsenek egészséges felnõtt emberek, akiknek az édesanyjuk ilyen szereket szedett volna a várandóssága alatt. )Remélem egy picit megnyugtatott a válaszom. :) Nagyon sok boldogságot hozzá!
Teljesen együtt érzek veled. Nekem a 23. héten kellett néhány hónapja megszülnöm a babámat. Xanax és a cipralex ugyanaz mint neked most lettem én is terhes azonnal abbahagytam mindkettõt, a dokim azt mondta semmi gond nem lehet belõle az elsõ hónapban NINCS biokémiai kapcsolat a babával! Genetikus is ezt mondja! Nyugi minden rendben lesz mindegyikünknél! Ha van kedved beszélgetni írj privibe:-)
Én is szedtem anno. Egyik sem árt ha most abbahagytam, de a pszichiáterrel beszéld meg mi legyen ezek után. Én mikor abbahagytam ezt a gyógyszert azt doki utasítása szerint, mivel fokozatosan kell az ilyet abbahagyni, mert súlyosbodhat a betegséged/állapotod. Boldog , lelkileg stabil babavárást kívánok neked! 28hkm
Nagyon szépen köszönöm, igyekszünk :) Drága Kedves Kérdezõ, borzasztóan sajnálom ami Veled történt, hogy át kellett élned egy ilyen mérhetetlenül nagy fájdalmat. Most próbálj csakis a jóra gondolni! Pihenj nagyon sokat iszogass teát, próbálj pihenni. Szerintem nem ártottál vele, mivel még nem közvetlen a kapcsolat közöttetek, ezért erre gondolj te is, és konzultálj a dokival, hogy különösen figyeljenek oda a babócádra! Nagyon nagyon sok erõt és kitartást kívánok Neked!!!
Érdekes... de Õk biztos tudják miért írták fel. Jó egészséget! 28+5hkm
Ja értem, ha ennyire "necces" volt a helyzet, akkor igen. Nyugodt napokat neked, és pihenj sokat, tartsd bent azt a picit még egy darabig! :) )
A kérdező hozzászólása: Hogy mi a szarnak szedek ilyeneket? Nos, ha az elmúlt hónapokban átélted volna ugyanazt a tragédiát mint én, akkor lehet most nem lettél volna vulgáris. Ha sûrûn jársz ezen az oldalon, akkor olvashattál, arról az anyukáról aki 17 hónapos fiát vesztette el márciusban.....
Off: Nyugtató, de mivel a 26.héten beindult a szülés, így napi 6-9 magnéziumot, 3 cordaflexet és két naponta egy fél frontint kell szednem, a görcsökre. Mivel erõs menstruációs görcseim vannak minden nap, mert kinyílt a méhszáj.
(Frontint? A méhszájadra? Pipolphent szoktunk rá adni...)
Kedves MayC! A méhszájad állapota miatt kell szedned? Ez nem nyugtató?
Teljesen így igaz.
Ha segít: én teherbe esésem elõtt közvetlenül Xanax-ot (ld. Frontin) szedtem elég hosszú ideje, ahogy + lett a teszt, azonnal abbahagytam. Gyönyörû, egészséges fiam született, de végig paráztam, hiába nyugtatott az orvos. Megértelek, és nagyon drukkolok Neked! Ebben az esetben a "mindent vagy semmit" törvénye érvényesül, vagyis amiit az elsõ válaszoló írt. Minden jót Nektek, nem lesz semmi baj!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!