Találatok a következő kifejezésre: Kismama vagyok hetes és (1173 db)

6 hetes kismama vagyok, 6cm-es sárgatest-cisztám van. Lehet baja a babának, ha ez kipukkan?

Legjobb válasz: A petefészkeden vagy a méhedben van a ciszta? Nekem a méhemben volt az embrióval együtt. Bár csak 3 cm-es volt, így is eltörpült mellette az akkor hat hetes baba. Két héttel az Uh-s felfedezése után a követezõ vizsgálatra egyszerûen eltûnt, felszívódott, a baba gond nélkül fejlõdik. 10 hetes kismami

A petefészkeden vagy a méhedben van a ciszta? Nekem a méhemben volt az embrióval együtt. Bár csak 3 cm-es volt, így is eltörpült mellette az akkor hat hetes baba. Két héttel az Uh-s felfedezése után a követezõ vizsgálatra egyszerûen eltûnt, felszívódott, a baba gond nélkül fejlõdik. 10 hetes kismami
Szia! Az nem tud csak úgy kipukkanni! Ne aggódj, nekem is volt a 6 hetes uh-n ilyen cisztám, de a 8. hétre teljesen felszívódott! Nyugi, nem lesz baj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat!Petefészek-ciszta, de az orvos szerint nem kell vele csinálni semmit..Elsõ babánk, nagyon izgulok:)

29 hetes kismami vagyok, esténként és éjszaka kínoz a gyomorégés, hogyan alkalmazzam a salvus vizet?

Ha csak este és éjjel van gyomorsavam, akkor mikor és mennyit kell inni a salvus vízb?l?

Legjobb válasz: Figyelj, én nem a kérdésedre válaszolok, mert ezt sajnos nem tudom, de engem is érdekelne, mert általában nekem is éjszaka este jön fel a savam. Viszont nekem bevált praktikám, hogy este már csak könyebb kajákat eszek, tejtermék, paradicsom, paprika valamint az olyan ételek kizárva már ilyenkor. Valamint arra is figyelek, hogy ne túl késõre essen a vacsora. Alváskor a fejemet magasabbra helyzem. Ha lefekvéskor mégis érezném, hogy sok a savam és jön fel, akkor beveszek 2db Rennie tablettát (1db nem jó), és semmi bajom egész este. És ezt nyugodtan szedhetik a kismamik is.

Figyelj, én nem a kérdésedre válaszolok, mert ezt sajnos nem tudom, de engem is érdekelne, mert általában nekem is éjszaka este jön fel a savam. Viszont nekem bevált praktikám, hogy este már csak könyebb kajákat eszek, tejtermék, paradicsom, paprika valamint az olyan ételek kizárva már ilyenkor. Valamint arra is figyelek, hogy ne túl késõre essen a vacsora. Alváskor a fejemet magasabbra helyzem. Ha lefekvéskor mégis érezném, hogy sok a savam és jön fel, akkor beveszek 2db Rennie tablettát (1db nem jó), és semmi bajom egész este. És ezt nyugodtan szedhetik a kismamik is.
Szia!25 hetes vagyok, szintén majd meg pusztultam.Lefekvés elõtt megeszem egy narancsot és semmi bajom éjjel!Jobb mint a salvus.
Reggel egy kávés pohárnyival-természetesen a kisebb méretûbõl- hidegen, mert melegen pocsék. Nekem nagynéném ajánlotta mert neki bevált, nálam hál' Istennek nincsenek ilyen tünetek. Jobbulást. 30+4 km

35 hetes kismama vagyok. Vizesedés és magas vérnyomásom van, ami inkább csak az orvosnál tapasztalható 140-150/90-100. Itthon mért értékek alacsonyabbak. Van esély, hogy kihúzom a 40. hétig?

Gyógyszert még nem írtak fel,nem is tudom ebben a terhességi hétben egyáltalán írnak-e még fel?

Legjobb válasz: Ugyanez volt,de én már kaptam Dopegytet...Meg keringésjavítót,mert elsõ terhességnél toxémiám volt és vég koraszülés lett.Szerintem erre már kellett volna felírnia.Nekem heti egy vérvétel és vizeletvizsgálat is van(fehérjét keresnek de szerencsére még nem találtak)Nem szeretnék jósolni,de én a helyedben erõszakos volnék,mert elsõnél velem sem foglalkoztak s pedig kellett volna.35+4 hetes km

Ugyanez volt, de én már kaptam Dopegytet...Meg keringésjavítót, mert elsõ terhességnél toxémiám volt és vég koraszülés lett.Szerintem erre már kellett volna felírnia.Nekem heti egy vérvétel és vizeletvizsgálat is van(fehérjét keresnek de szerencsére még nem találtak)Nem szeretnék jósolni, de én a helyedben erõszakos volnék, mert elsõnél velem sem foglalkoztak s pedig kellett volna.35+4 hetes km
Teljesen ugyanebben a cipõben járok, pont most írtam ki én is kérdést. Én már 38+4 hkm vagyok, de nekem már a legelejétõl kezdve 140-150/90 a vérnyomásom az orvosnál. Nálam most vacilálnak, hogy befektessenek-e, de nem tudnak dönteni. A szülésznõm szerint még most 39 hetesen is ha kell adnak gyógyszert, de sajnos egyáltalán nem biztos, hogy ilyen hamar hatna. Neked mit mond az orvosod?
A baj az második hogy nekem meg a kérdezõnek vizesedése is van, ami együtt már toxémia, terhességi mérgezés, és ez egy nagyon súlyos dolog.Elsõ babámat emiatt méhlepény már nem látta el és sorvadt s a végén 35 hetesen 1980 g-mal született.Szerencsére még idõben voltuk...Elsõ voltam.
Ja a gyógyszernek kell hatnia!!
A kérdező hozzászólása: Az orvos elküldött Nst-re és terhes ambulanciára. Pénteken megyek. Gondolom ott majd döntenek. De nekem is mondta a befektetést. Gyógyszerrõl szó nem volt. A védõnõm azt mondta, hogy mivel az otthon mért értékek alacsonyabbak, így nem kell aggódnom. A vizesedés kismértékû, inkább a kezem mint lábam. Fehérje nincs a vizeletben, csak egy csillagos gennyes 2 hete.
Nekem a 30. héten mértek 180/110-et, napi 4 szem Dopegitet kaptam rá. 38.betöltött héten megindult felfelé, így megindították. Babulival minden oké. Mindjárt három hetes. Nekem még mindig nem akar visszaállni a vérnyomásom, kíváncsi leszek, hogy mi sül ki belõle. Szóval, a terhességet simán kihúzhatod a végéig is! Nyugi!
A kérdező hozzászólása: ha valakit érdekel: kaptam vérnyomáscsökkentõt, és kaptam 24 órás készüléket, ami 15 percenként méri a vérnyomást. Hétfõn kell visszamenjek.

27 hetes kismama vagyok fáj és szúrkál az egyik mellbimbóm. Miért, mit csináljak, ez rossz?

Legjobb válasz: nekem is vlt/van ilyen, nem tudom, van-e elõtejed, nekem mielõtt megindult elõtte volt nagyon rossz... most már csak néha van ilyen... 24 hetes km

nekem is vlt/van ilyen, nem tudom, van-e elõtejed, nekem mielõtt megindult elõtte volt nagyon rossz... most már csak néha van ilyen... 24 hetes km

22 hetes kismama vagyok, tegnap és ma apróbb 1-2 mp-ig tartó szurkálásokat, nyilalásokat éreztem a szeméremcsont felett. Ez mi lehet? Normális?

Legjobb válasz: nekem is volt ilyen, akkor inkább amikor feküdtem és felültem.Hasonló érzés ahhoz, mintha meghúznád az izmodat, szó szerint egy nyilalás.Nagyobb pocakkal sûrûbben.Nekem nem volt semmi gondom tõle, csak nagyon fáj.A doki azt mondta az izmok, meg a bõr nyúlnak ilyenkor, ahogy nõ a pocak.Talán lehetne az érzést a "csaláncsípés"- re hasonlítani, mikor kicsik voltunk szórakoztunk, hogy egymás csuklóján megmarkolva ellentétesen "húzzuk a bõrt".Lehet fura amit írtam, de szerintem tök olyan volt.Azért szólj majd a dokidnak, lehet több magnéziumot javasol majd.

nekem is volt ilyen, akkor inkább amikor feküdtem és felültem.Hasonló érzés ahhoz, mintha meghúznád az izmodat, szó szerint egy nyilalás.Nagyobb pocakkal sûrûbben.Nekem nem volt semmi gondom tõle, csak nagyon fáj.A doki azt mondta az izmok, meg a bõr nyúlnak ilyenkor, ahogy nõ a pocak.Talán lehetne az érzést a "csaláncsípés"- re hasonlítani, mikor kicsik voltunk szórakoztunk, hogy egymás csuklóján megmarkolva ellentétesen "húzzuk a bõrt".Lehet fura amit írtam, de szerintem tök olyan volt.Azért szólj majd a dokidnak, lehet több magnéziumot javasol majd.
nem reagáltál a válaszra.minden oké?

20 hetes kismama vagyok, elutaztunk, és most hólyaggyulladásom lett, a gyógyszertárba MONURAL port javasoltak. Nem tudom lehet-e szedni terhesség alatt?

Legjobb válasz: a gyógyszertáros ki tudja venni a betegtájékoztatót és megmondani neked h javasolják e:)

a gyógyszertáros ki tudja venni a betegtájékoztatót és megmondani neked h javasolják e:)
"4.6 Terhesség és szoptatás Terhesség esetén, szoptatás alatt a gyógyszert csak szükség esetén és mindig megfelelõ orvosi felügyelet mellett lehet alkalmazni." Egyébként csak receptre kapható.
ki állapította meg, hogy hólyaggyulladásod van? õ mit ajánlott rá?
Igen, én is ezt kérdezném, hogy ezt orvos mondta, hogy hólyaggyulladásod van és õ írta fel a gyógyszert.Mert ha igen, akkor gondolom, tudja mit kell ilyen esetben alkalmazni. A saját magad kezelését pedig nem ajánlom!
nekem is ezt ajánlotta a doki, és segített. Viszont tényleg csak receptre lehet kapni.
Monurált csak receptre kapsz!Az biztos hogy segit egy ora alatt, de hogy terhesen lehet e szedni nem tudom mert az egy igen erös antibiotikum.régen nekem is kellett sokszor:( 23hkm

14+6 hetes kismama vagyok. Mikor és honnan derül ki hogy milyen vitaminokat vagy más bogyókat kell szednem? Most még csak elevitet szedek, de mellette még semmit.

Legjobb válasz: szia! ha egyébként nincs gondod, nem igazán van szükséged más bogyóra. elég ha figyelsz az egészséges táplálkozásra, sokat sétálsz levegõn, kerülöd a stresszt. szóval ha odafigyelsz magadra, minden rendben lesz! jó babavárást!

szia! ha egyébként nincs gondod, nem igazán van szükséged más bogyóra. elég ha figyelsz az egészséges táplálkozásra, sokat sétálsz levegõn, kerülöd a stresszt. szóval ha odafigyelsz magadra, minden rendben lesz! jó babavárást!
Miért akarsz szedni bármit is? Figyelj a táplálkozásra, sokat legyél levegõn, nagy séták, pihenj amennyit tudsz...ennyi :) Jó babavárást

18 hetes kismama vagyok. Megfáztam és van egy kis lázam is. Milyen gyógyszert szedhetek?

Legjobb válasz: Rubophent vehetsz be, de jobban tennéd, ha orvoshoz mennél és azt szednéd, amit õ ír fel annak tudatában, hogy babát vársz!

Rubophent vehetsz be, de jobban tennéd, ha orvoshoz mennél és azt szednéd, amit õ ír fel annak tudatában, hogy babát vársz!
Ha lázad van Rubophent, ha nagyon magas ( 38, 5 °C feletti ) akkor Algopyrint vegyél be. Az anya lázas állapota nagyon káros a babának, tehát gondos lázcsillapítás!!! Igyál sok folyadékot, pihenjél, és használj Sterimar orrsprayt ( tengervizes ), hogy a bacik minél hamarabb távozzanak. Ha nagyon köhögsz készíthetsz a mellkasodra éjszakára szerecsendiós borogatást nagyon hatásos. Egy nagy zsebkendõre vékonyan kenj zsírt, vagy vazelint és szórd meg egyenletesen õrölt szerecsendióval, tedd a mellkasodra és tegyél rá egy vastagabb kendõt, hogy jó meleg legyen, húzz trikót, hogy ne mozduljon el és reggel mosakodj meg. 2-3 éjszaka is felteheted, nappalra pedig gyógynövényes " Légzéskönnyítõ mellkenõcsöt" kenj a mellkasodra és hátadra. Ezek nem ártanak a babának mert természetes gyógymódok. Üdv.: 28 hetes kismama

5 hetes kismama vagyok. Antidepresszáns és nyugtató nem árthatott a babának?

Cipralexet és frontint szedtem.

Legjobb válasz: dúrva leszek de õszinte: ha ártott neki,nem marad meg. ha megmarad,akkor nem.

dúrva leszek de õszinte: ha ártott neki, nem marad meg. ha megmarad, akkor nem.
16:40-nek Ezért szól arról az oldal, hogy a konkrét kérdésre válaszolj és NE ÍTÉLKEZZ!!!!!
A kérdező hozzászólása: Nem gondoltam, hogy a körülményeket és a miérteket is le kell írnom. Köszönöm a válaszokat! Többsége sokat segített!
ezt nem irtad igy nem tudtuk részvétem !!!!!
kárt okozhatott neki!!! sajnos irány a doki s el kell dönteni mi legyen legközelebb legyél elövigyázatosabb!
Szerintem nem ártott, bár errõl a nõgyógyászodat kérdezd meg. Én csak azt nem értem hogy aki babát tervez mi a szarnak szed ilyeneket.....
Szia! Én frontint szedtem az elsõ pár hétben, mert nem tudtam, hogy babát várok. A babuka rendben fejlõdik, minden vizsgálata remek lett, és a méhszájam állapota miatt néha most is be kell vennem egy fél frontint. Az elsõ pár hétben még nincs közvetlen kapcsolata az embriónak az anyai szervezettel, de persze sajnos árthatott is neki, ezt így nem lehet megmondani 100%-ra. Próbálj meg nem idegeskedni, mert azzal nem segítesz. Koncentrálj arra, hogy egészséges lesz, mert a negatív gondolatokkal negatív dolgokat vonzol be. De egyébként tényleg csúnyán hangzik, de így van, ahogy az elõttem válaszolók írták, ha ártott neki, akkor nem marad meg. De nem szabad erre gondolni! Kitartást! 29hkm
Nagyon sajnálom ami a kisfiaddal történt. Én a terhesség 6.hetétõl szedtem antdepresszánst stimulotont és 0.25 ös frontinból napi eggyet pánikbetegség miatt. Muszály volt szednem, mert nagyon rosszul voltam.Persze Pszciháter írta fel.A terhesség vége felé kb. a 30.héttõl fokozatosan kellet abbahagynom. Egészséges kislányom van már 1 éves.Ne agódj nem lessz baj!
Kedves Kérdezõ! Sajnos nekem is volt idõszakom, hogy Cipralexet szedtem. S nekem azt mondta, a pszichiáter, hogy ez az a gyógyszer amit terhesség alatt is nyugodtan lehet szedni. (Persze én leszoktam róla, nem fogok drogos gyereket világra hozni, ha egyszer megadatik. Sõt szerintem maga az orvos egy barom.De hát egyszerûbb velem a gyógyszert etetni, mint + 10-15 pertcet rámfordítani.. De hát erre is rá kellett jöjjek...) De az én privát hozzáállásomtól és véleményemtõl eltekintve, ha ilyet mondott akkor így hogy már nem is szeded, s ilyen kora babás vagy még BIZTOS nem károsította a picit. (Elvileg a cipralex terhesség alatt szedhetõ papírforma szerint, csak még nincsenek egészséges felnõtt emberek, akiknek az édesanyjuk ilyen szereket szedett volna a várandóssága alatt. )Remélem egy picit megnyugtatott a válaszom. :) Nagyon sok boldogságot hozzá!
Teljesen együtt érzek veled. Nekem a 23. héten kellett néhány hónapja megszülnöm a babámat. Xanax és a cipralex ugyanaz mint neked most lettem én is terhes azonnal abbahagytam mindkettõt, a dokim azt mondta semmi gond nem lehet belõle az elsõ hónapban NINCS biokémiai kapcsolat a babával! Genetikus is ezt mondja! Nyugi minden rendben lesz mindegyikünknél! Ha van kedved beszélgetni írj privibe:-)
Én is szedtem anno. Egyik sem árt ha most abbahagytam, de a pszichiáterrel beszéld meg mi legyen ezek után. Én mikor abbahagytam ezt a gyógyszert azt doki utasítása szerint, mivel fokozatosan kell az ilyet abbahagyni, mert súlyosbodhat a betegséged/állapotod. Boldog , lelkileg stabil babavárást kívánok neked! 28hkm
Nagyon szépen köszönöm, igyekszünk :) Drága Kedves Kérdezõ, borzasztóan sajnálom ami Veled történt, hogy át kellett élned egy ilyen mérhetetlenül nagy fájdalmat. Most próbálj csakis a jóra gondolni! Pihenj nagyon sokat iszogass teát, próbálj pihenni. Szerintem nem ártottál vele, mivel még nem közvetlen a kapcsolat közöttetek, ezért erre gondolj te is, és konzultálj a dokival, hogy különösen figyeljenek oda a babócádra! Nagyon nagyon sok erõt és kitartást kívánok Neked!!!
Érdekes... de Õk biztos tudják miért írták fel. Jó egészséget! 28+5hkm
Ja értem, ha ennyire "necces" volt a helyzet, akkor igen. Nyugodt napokat neked, és pihenj sokat, tartsd bent azt a picit még egy darabig! :) )
A kérdező hozzászólása: Hogy mi a szarnak szedek ilyeneket? Nos, ha az elmúlt hónapokban átélted volna ugyanazt a tragédiát mint én, akkor lehet most nem lettél volna vulgáris. Ha sûrûn jársz ezen az oldalon, akkor olvashattál, arról az anyukáról aki 17 hónapos fiát vesztette el márciusban.....
Off: Nyugtató, de mivel a 26.héten beindult a szülés, így napi 6-9 magnéziumot, 3 cordaflexet és két naponta egy fél frontint kell szednem, a görcsökre. Mivel erõs menstruációs görcseim vannak minden nap, mert kinyílt a méhszáj.
(Frontint? A méhszájadra? Pipolphent szoktunk rá adni...)
Kedves MayC! A méhszájad állapota miatt kell szedned? Ez nem nyugtató?
Teljesen így igaz.
Ha segít: én teherbe esésem elõtt közvetlenül Xanax-ot (ld. Frontin) szedtem elég hosszú ideje, ahogy + lett a teszt, azonnal abbahagytam. Gyönyörû, egészséges fiam született, de végig paráztam, hiába nyugtatott az orvos. Megértelek, és nagyon drukkolok Neked! Ebben az esetben a "mindent vagy semmit" törvénye érvényesül, vagyis amiit az elsõ válaszoló írt. Minden jót Nektek, nem lesz semmi baj!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!