Találatok a következő kifejezésre: Kismama vagyok hetes (2741 db)

Angliai kismamak, 21 hetes vagyok, milyen juttatasokra vagyok jogosult, milyen kerdoivet kell kitolteni, es honnan tudom ezt letolteni ami naptarszeruen kidobja nekem?

Legjobb válasz: Szia! miért lenne gáz, Te nem kapsz majd gyes-t otthon meg családi pótlékot meg mittudoménmit? EU-ban vagyunk, ugyanezeket kaphatja egy Angliában élõ kismama is. Szóval, én Skóciában vagyok, 38 hetes és most értem végére az ügyintézésnek nagyjából. Menj be egy jobcentre-be és ott adnak egy kis tájékoztató füzetkét aminek az a cime, hogy Having a baby. Ebben minden le van irva. Az egyszeri 190 fontos támogatáshoz a midwife ad papirt, az egyszerû. A Sure Start Maternity Grant egy egyszeri 500 fontos támogatás, a jobcenter ad igénylõlapot hozzá, azon meg tudod nézni, hogy jogosult vagy-e. Ha most nem is vagy, akkor szülés után add be amikor már kapsz child tax credit-et mert az alapján ugyis jogosult leszel kivéve ha sokat kerestek. Aztán attól függõen, hogy dolgoztál-e vagy nem kaphatsz gyes-t (Statutory Maternity Pay vagy Maternity Allowance). Ha dolgozol kérhetsz már most taxcreditet is, attól függ mennyi órában dolgozol és mennyi a béred. Van lakhatási támogatás is (housing benefit + council tax benefit) Apuka kaphat majd két hét fizetett szabit ha már legalább fél éve egy helyen dolgozik. Szülés után child benefit, child tax credit. Elég bonyolult az egész és sokáig tart kitalálni, hogy mikre lehetsz jogosult. Ha találsz egy jó jobcentret ahol segitenek vagy egy Advice Bureu-t akkor ott mindent elmondanak. Ha nem dolgozol kaphatsz sima Income Support támogatást és akkor még erre-arra (pl. vásárlási utalványok) jogosult lehetsz. Nézd meg a bounty.com oldalt, ez az itteni legnagyobb kismama fórum, ott van pénzügyi tanácsadás is. plusz ajándékcsomagok :-) Remélem tudtam segiteni!

Szia! miért lenne gáz, Te nem kapsz majd gyes-t otthon meg családi pótlékot meg mittudoménmit? EU-ban vagyunk, ugyanezeket kaphatja egy Angliában élõ kismama is. Szóval, én Skóciában vagyok, 38 hetes és most értem végére az ügyintézésnek nagyjából. Menj be egy jobcentre-be és ott adnak egy kis tájékoztató füzetkét aminek az a cime, hogy Having a baby. Ebben minden le van irva. Az egyszeri 190 fontos támogatáshoz a midwife ad papirt, az egyszerû. A Sure Start Maternity Grant egy egyszeri 500 fontos támogatás, a jobcenter ad igénylõlapot hozzá, azon meg tudod nézni, hogy jogosult vagy-e. Ha most nem is vagy, akkor szülés után add be amikor már kapsz child tax credit-et mert az alapján ugyis jogosult leszel kivéve ha sokat kerestek. Aztán attól függõen, hogy dolgoztál-e vagy nem kaphatsz gyes-t (Statutory Maternity Pay vagy Maternity Allowance). Ha dolgozol kérhetsz már most taxcreditet is, attól függ mennyi órában dolgozol és mennyi a béred. Van lakhatási támogatás is (housing benefit + council tax benefit) Apuka kaphat majd két hét fizetett szabit ha már legalább fél éve egy helyen dolgozik. Szülés után child benefit, child tax credit. Elég bonyolult az egész és sokáig tart kitalálni, hogy mikre lehetsz jogosult. Ha találsz egy jó jobcentret ahol segitenek vagy egy Advice Bureu-t akkor ott mindent elmondanak. Ha nem dolgozol kaphatsz sima Income Support támogatást és akkor még erre-arra (pl. vásárlási utalványok) jogosult lehetsz. Nézd meg a bounty.com oldalt, ez az itteni legnagyobb kismama fórum, ott van pénzügyi tanácsadás is. plusz ajándékcsomagok :-) Remélem tudtam segiteni!
Szia! Az elso ami jar mindenkinek, mindentol fuggetlenul, az a Health in Pregnancy Grant, ez 1x 190£, es a 25. heten fizetik. A midewife ad hozza formot amit ki kell tolteni, visszavinni neki, O is kitolti a ra eso reszt es utana kell postara adni. A masik amirol meg tudok az a Sure Start Maternity Grant. Ezt ma talaltam, reszleteket nem nagyon tudok, csak egy ismerosom mondta, hogy talan a Job centerben kell form hozza, es egyeni elbiralas alapjan fizetnek 100-500 £ kozott havonta, 11 hettel a szules elott az elsot es talan a baba 3 hos koraig.(ma talaltam ehhez 1 magyar lanyt, akit lehet hivni, mert segit, ha gondolod, elkuldom privatba a nevet es teloszamat) Ezenkivul ha meglesz a baba, child benefit, ez heti 18 £, child tax credit, ez valtozo, 50 £/het kb, a revegnew-nal kell nyomtatvanyt kerni. Ha valamiben tudok meg segiteni, kedezz nyugodtan.
Tök gáz, hogy kint Angliában terhesen is pénzt akarsz felmarkolni..
A kérdező hozzászólása: Ami jar az jar! Szerintem a te gondolkodasod a GAZ! Akkor irj egy kerdesre, ha tudsz ra valaszolni!
A kérdező hozzászólása: koszonom nektek, mindenki sokat segitett millio puszi

Kismamik! Sokat idegeskedek, szinte minden nap a párom miatt. Nem túl megértő amióta kismama vagyok. Lehet baja a babának? 16 heteske

Legjobb válasz: Huu masodik valaszolo, igy lattatlanban ennyire modortalanul velemenyt nyilvanitani nem vall okos dontesre! Nem tudom mennyire vigasztal teged, hogy en veselyeztetett terheskent napi 10 orat dolgozom - most szabin vagyok ezert tudok itt lenni - nem ulomunkat vegzek. Igaz, nekunk meg csak az elso jon, de azert nekem van egy draga segitom egy jo masfel eve aki eljon es kitakaritja a lakasunkat es ki is mos ha szukseges heti egyszer. Igenis minden Kismamanak kijar a szeretet! Igenis, meg kellene erteni hogy mas allapotban vagyunk. Ami nem tart orokke, de most nem konnyu nekunk. Miert faj ez? A kerdezo egylatalan nem hisztizett itt vagy ilyesmi. a hormonok meg nem viccelnek es mindenki MAS. En pl. 30 hetes vagyok de ma reggel is hanytam. A ferjem viszont ha hazaer az elso neki az, hogy megolel es megszeretget. Varja a Kicsit ugy ahogy en es nagyon buszke ram. Pedig o is sokat dolgozik es nem oltony-nyakkendo komboban tolti a napjait...Nem nevet ki ha elbogom magam total idiota helyzetekben - tegnap egy siro ujszulott latvanya - es tudja szuksegem van arra, hogy megertsen. Megha nem is ert, legalabb ugy csinal! En azt mondom, beszelj a ferjeddel. Mondd el neki amit erzel. Hogy szukseged van tobb torodesre. Remelem megerti!

Huu masodik valaszolo, igy lattatlanban ennyire modortalanul velemenyt nyilvanitani nem vall okos dontesre! Nem tudom mennyire vigasztal teged, hogy en veselyeztetett terheskent napi 10 orat dolgozom - most szabin vagyok ezert tudok itt lenni - nem ulomunkat vegzek. Igaz, nekunk meg csak az elso jon, de azert nekem van egy draga segitom egy jo masfel eve aki eljon es kitakaritja a lakasunkat es ki is mos ha szukseges heti egyszer. Igenis minden Kismamanak kijar a szeretet! Igenis, meg kellene erteni hogy mas allapotban vagyunk. Ami nem tart orokke, de most nem konnyu nekunk. Miert faj ez? A kerdezo egylatalan nem hisztizett itt vagy ilyesmi. a hormonok meg nem viccelnek es mindenki MAS. En pl. 30 hetes vagyok de ma reggel is hanytam. A ferjem viszont ha hazaer az elso neki az, hogy megolel es megszeretget. Varja a Kicsit ugy ahogy en es nagyon buszke ram. Pedig o is sokat dolgozik es nem oltony-nyakkendo komboban tolti a napjait...Nem nevet ki ha elbogom magam total idiota helyzetekben - tegnap egy siro ujszulott latvanya - es tudja szuksegem van arra, hogy megertsen. Megha nem is ert, legalabb ugy csinal! En azt mondom, beszelj a ferjeddel. Mondd el neki amit erzel. Hogy szukseged van tobb torodesre. Remelem megerti!
Az idegeskedéstõl magától nem de nem érdemes. túl szép idõszak ez ahhoz hogy végig rágódj meg idegeskedj. miért nem megértõ? kevés neki a szex, nem tetszik valami? kicsit bõvebben......
Mi az, hogy nem túl megértõ? Nem kell hisztizni, a terhesség természetes állapot! Én mindhárom terhességem alatt végig dolgoztam a munkahelyemen, elláttam otthon a háztartást, és nem vártam el, hogy a férjem körülugráljon!
A kérdező hozzászólása: Kedves második!Nem szokásom a hiszti nem vagyok egy olyan típusú nõ.Én sajnos nem tudok az elejétõl dolgozni nem mindenki olyan szerencsés mint te!Veszélyeztetett terhes vagyok! Kedves elsõ válaszoló!Igazából mind a ketten terveztük ezt a babát és vártuk, de amióta az áldott állapotban vagyok megváltozott a párom, olyan mintha benne nem tudatosulna, hogy babát várok, kevesebb figyelmet fordít rám egyre késõbb jár haza ha a bébirõl beszélek neki, hogy megmozdult ilyesmi nem látom rajta az érdeklõdét, válaszra se méltat.Elõtte teljesen más volt a kapcsolatunk, de ezt szerintem egy ember érzi ha terhes ha nem.Nem tudom mit kéne tennem, hogy olyan legyen minden mint rég?!Lehet megijedt a felelõsségtudattól, nem tudom mi a baj.
A pasik késõbb veszik tudomásul hogy apák lesznek! Valaki csak szülés után! Beszélj vele, és mond el neki te is érzékenyebb vagy a kelleténél (a hormonok miatt) és legyen türelemmel, de értse meg azt hogy több odafigyelés kell egy kismamának mint amugy...! ÉS ezt értse meg! Az én párom is amugy ilyen...! Õ már kezd belerázódni! Ha látom hogy rossz napja van akkor én kényesztetem, de ha látom hogy minden oké, akkor meg én kérem magamnak a törõdést! AMugy képzeld csak el micsoda felelõsség van rajta...Ugy kell dolgoznia hogy minden meglegyen, hogy fel tudjatok neveleni egy kis csöpp emberkét! Egy kicsit képzeld magad az õ helyzetébe! Én már megtettem és teljesen másképp nézek a páromra!! Kitartást Üdv 32 hetes pocis

Kismamik! 31 hetes kismama vagyok, sok helyen olvastam, hogy 32 hetesen voltatok ultrahangon és hogy kötelező. Én 35 hétre kaptam uh. -ra időpontot. Ez nem baj?

Legjobb válasz: Szia! Pont én is feltettem ezt a kérdést tegnap! Mint minden ez is városonként változik! Nekem csak 32 hetes vérvételrõl beszéltek a doki-védõnõ! De a bizti kedvéért tegnap felhívtam a védõnõt! Azt mondta NINCS csak vérvétel. Nekem 28 hetesen volt kötelezõ Uh! 31 hetes:)

Szia! Pont én is feltettem ezt a kérdést tegnap! Mint minden ez is városonként változik! Nekem csak 32 hetes vérvételrõl beszéltek a doki-védõnõ! De a bizti kedvéért tegnap felhívtam a védõnõt! Azt mondta NINCS csak vérvétel. Nekem 28 hetesen volt kötelezõ Uh! 31 hetes:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :) 28 hetesen én is voltam uh-on, de a 32 hetes vérvételrõl sem hallottam eddig. :S:) Rendesen járok dokihoz, védõnõhöz, terhes gondozásra.
Nálunk a 28-32. hét között van UH, tehát, amikor akarod, lényeg, hogy abban az idõ intervallumban legyen. Én a 31. héten voltam, mert 27 hetesen voltunk 4D-n, felesleges lett volna 1 héttel késõbb menni a kötelezõ UH-ra. Ráadásul a kettõ között még a magánrendelésen is volt Uh, szóval szinte 2 hetente mentem..:) üdv: 33 hetes kismama


23 hetes kismami vagyok. XI. kerületben megbízható aquafittnest vagy egyszerűen csak egy jó uszit keresek?

Legjobb válasz: Szia, a XI. kerben a Rubin hotelben mûködik egy aquanatal csoport (vízben történõ mozgás kismamáknak, segít a szülésfelkészítésben is). Még nem voltam ezen az órán, de a hotelt ismerem. Tiszta, barátságos. Ha érdekel akkor vagy rákeresel a neten, vagy írsz és küldök címet elérhetõséget. Üdv: 30 hetes kismama

Szia, a XI. kerben a Rubin hotelben mûködik egy aquanatal csoport (vízben történõ mozgás kismamáknak, segít a szülésfelkészítésben is). Még nem voltam ezen az órán, de a hotelt ismerem. Tiszta, barátságos. Ha érdekel akkor vagy rákeresel a neten, vagy írsz és küldök címet elérhetõséget. Üdv: 30 hetes kismama

25 Hetes kismama vagyok, mar 3 napja nem akar megmozdulni a babam felek, nem erzem hogy mozogna mit tegyek? Vagy bekepzelem csak?

Legjobb válasz: Szia. Nem akarlak megijeszteni, de szerintem menj el a védõnõhez, vagy dokihoz, hogy hallgassák meg a szívhangot. Lehet, hogy csak Te nem érzed, hogy megmozdul, nekem 24 hetesen az orvos azt mondta, hogy még mindig elég pici ahhoz, hogy elbújhasson. Nem úgy van fordulva esetleg, befelé kalimpál. Vagy lehet, hogy tényleg akkor mocorog, mikor mozogsz, vagy alszol, ezért nem veszed észre. De nem fogsz megnyugodni úgysem, míg orvos nem látott, úgyhogy nézesd meg, hogy minden rendben van e. Ja és lehet a fronttól is, hogy lustibb. Majd írd meg mi volt. Minden jót! 37 hetes kismama.

Szia. Nem akarlak megijeszteni, de szerintem menj el a védõnõhez, vagy dokihoz, hogy hallgassák meg a szívhangot. Lehet, hogy csak Te nem érzed, hogy megmozdul, nekem 24 hetesen az orvos azt mondta, hogy még mindig elég pici ahhoz, hogy elbújhasson. Nem úgy van fordulva esetleg, befelé kalimpál. Vagy lehet, hogy tényleg akkor mocorog, mikor mozogsz, vagy alszol, ezért nem veszed észre. De nem fogsz megnyugodni úgysem, míg orvos nem látott, úgyhogy nézesd meg, hogy minden rendben van e. Ja és lehet a fronttól is, hogy lustibb. Majd írd meg mi volt. Minden jót! 37 hetes kismama.
Sajnos nem mindig van más tünet, ha baj van! Én tavaly jártam így a 36. héten, nem véreztem, nem görcsöltem, csak a baba nem mozgott. Nem volt már mit tenni... Menj mindenképp orvoshoz, mert neked is bajod lehet. De reméljük hogy még pici, s csak nem érzed, hogy mozog, s minden rendben lesz. Nagyon drukkolok Neked! Újra 29 hetes pocakos.
Ha baj lenne, már szerintem érezned kellett volna belõle valamit.Esetleg vérezgetnél, vagy görcsölgetnél.Valószinû, hogy a front lehet, 3 nap túl sok ahhoz, hogy ne jelentkezett volna valami tünet ami arra utalna valami nincs rendben.Menj orvoshoz, vagy hívd fel az aggályaid miatt.Meglehet, hogy behív egy uh-ra.Kívánom a legjobbakat!
Egy 25 hetes babát érezni kell! Azonnal menj orvoshoz!!!!
Én vagyok a szintén külföldi:) Na ugye megmondtam hogy nincs gond, hisz észrevetted volna? Velem is ugyanugy volt, és mégsincs semmi. Söt most az enyém megint két napja nem hallatott magàrol, de kb egy oràja ujra megrugott:) Szoval meg kell öärteni, hogy nem minden nö egyforma, és emiatt nem KELL mindenképp érezned mindennap a picidet! De a teleoszkop tényleg nem rossz ötlet, ha van rà lehetöséged vedd meg! Sok boldogsàgot.!
Nagyon örülök neki.Nagyon gyakran nézegettem mit írsz!A köldöknél én is erre gondoltam.Nõ a poci és kezd kidomborodni így most valószínûleg egy szintbe került a has felszínével.Még egyszer nagyon örülök!További Boldog babavárást!
Ha eddig rendszeresen érzedted õt, akkor menj el dokihoz Uh-ra. Legalább megnyugszol.
Jaj de jó, aggódtam értetek, nagyon átérzem, én is sírtam már a kis pocok miatt, persze ok nélkül. Kívánom, hogy többet ne ijessztegessen a kis manó! Elsõ, és nem tudom hányadik válaszoló voltam.
A kérdező hozzászólása: Mar mocorog a kis manocskam egyem a szivet ugy megvoltam mar ijjedve meg anyukam is sirt meg en is elpityeregtem magam fogtam a hasam es egyszercsak jol lebombazta a kezemet a kis rosszasag...azota nem akar leallni :D Lehet nem jol irtam a koldok temat mert a koldokom az megvan de anyu latta kameran mikor beszeltunk(O otthon el Magyarorszagon) aztmondja csak a gyerek nyomja kifele a hasam ahogy nol ennek kovetkezteben ilyen furi a koldokom. Koszi mindent!!!!!
Remélem minden rendben van nálatok! Én egyet tudok tanácsolni, persze ha ezen a nagy ijedtségen túl lesztek, hogy vegyél egy sztetoszkópot! Sok felesleges álmatlan éjszakától megkímél! Nekem a barátnõm járt ugyanígy mint Te, de persze a babájának semmi baja nem volt! Aztán mondta hogy vettek sztetoszkópot és most már ha nem érzi hogy mozogna a baba, akkor rögtön megkeresi a szívhangját és megnyugszik! Ebbõl okulva én is vettem egyet, itt Magyarországon kb. 5ezer Ft körül már jó minõségût lehet kapni! :) Tudom hogy ez most nem segítség Neked, csak gondoltam leírom a tapasztalataimat! :) Szorítok Neked hogy minden rendben legyen! 29 hetes kismama
Az nem lehetséges, hogy csak nagyon szabályos a köldököd és ahogy kezd kifordulni (poci növekedése miatt ez normális)úgy tûnik, hogy beforrt?Semmi jele nincs, hogy volt ott köldök?
A kérdező hozzászólása: Ugy dontottunk a parommal, hogy ha ma nagyon figyelgessem a picit koncentraljak, es ha nem mozdul, akkor ha megerkezik a munkabol akkor bemegyunk az emergencyre!Kulfoldon elek sajnos itt minden maskepp van:((Es van 6 ora idoeltolodas is)Ha esetleg megmozdul addig vagy elmentunk orvoshoz mindenkepp irni fogok, es koszonom a valaszokat, es az eggyutterzeseteket!(Egyebkent tegnap ittam nem 2 pohar hideg pepsit is, csokikat is meg sutit, csokis sutit de semmi.egesz ejjel nem aludtam!Puszi nektek!(A 4 ik valaszolonak:a koldokombe ami lyuk volt az eltunt beforrt egyszeruen)
Voltál már orvosnál? Majd írj, hogy mi volt.
Nekem négy napig nem lehetett semmit se érezni, pedig egészsöges a baba. Él. Befolyàsolhatja sok minden hogy nem érzi
szerintem is menj el orvoshoz, csak ugy nyugszol meg biztosan, 3nap az már sok, nem kell tünetnek lenni ahhoz van, DE NINCS! ird meg hogy mi van!!
hogy érted azt hogy beforrt?
Jah es ha beforr a koldok az normalis a 25.heten?furdes kozben vettem eszre tegnap...
A kérdező hozzászólása: okes koszike puszi!!!
A kérdező hozzászólása: Kosziszepen Olyan edesek vagytok hogy ennyire eggyuttereztek velem!A Szteroszkopot megemlitem a paromnak :) koszi mindent.Jo hogy vannak ilyen jolelku es egyutterzo emberek es ez jolesik!En is nagyon sokat adok tanacsokat amennyire csak kitelik az idombol:) Puszi!!!

22 hetes kismama vagyok. A védönő szerint diétáznom kell, mert összesen már híztam 6 kg. Mit csináljak ha éhes vagyok?

Egyébként 170cm vékony testalkatú vagyok és elég csontos. Annyira nem is látszik, hogy híztam.

Legjobb válasz: Szerintem a terhesséhg felénél nem sok a 6 kiló. Engem is riogatott már az elején hogy nehogy sokat hízzak, most ez a mániájuk. Most 39 hetes vagyok és 13 kilót híztam de az utóbbi napokban vizesedem, igy ebbõl pár kiló víz.Szerintem egyél amennyi jól esik fõleg ha nem "üres kalóriát" fogyasztasz, hanem zldséget, gyümölcsöt, egészséges ételeket. Üdv. 39 hetes kismama

Szerintem a terhesséhg felénél nem sok a 6 kiló. Engem is riogatott már az elején hogy nehogy sokat hízzak, most ez a mániájuk. Most 39 hetes vagyok és 13 kilót híztam de az utóbbi napokban vizesedem, igy ebbõl pár kiló víz.Szerintem egyél amennyi jól esik fõleg ha nem "üres kalóriát" fogyasztasz, hanem zldséget, gyümölcsöt, egészséges ételeket. Üdv. 39 hetes kismama
Nyugodj meg, ahogy a többiek is írták, 6 kiló teljesen normális. 22 hetes Kismama
SZIA.ÉN 17 HETES TERHES VGYOK ÉS 3 KG-OT HÍZTAM EDDIG, DE A VÉDÕNÕM SZERINT EZ CSAK AZ ELEJE, MOST JÖN A JAVA.SZÓVAL ÉN IS ELÕRE FÉLEK, MERT IGEN HÍZÉKONY VAGYOK.DE AZT TUDOM, HOGY NEM SZABAD FOGYÓZNI, MERT AKKOR NEM FOG RENDESEN FEJLÕDNI A BABÁD.HA ÉHES VAGY ÁLLANDÓAN, MINT ÉN IS, EGYÉL KEKSZET, DE NE KEKSZEL HELYETTESÍTSD A FÕ ÉTKEZÉSEKET!!!SOK SIKERT A BABÁDHOZ ÉS JÓ EGÉSZSÉGET!!
Szia! Egyáltalán nem sok a 6 kg, ráadásul ha még vékony is vagy. A védõnõ lehet összekevert valakivel! Egyél nyugodtan, naponta 4-5x is, bár arra oda lehet figyelni, hogy mit eszel. Szóval nem kell a bonbont, meg a tábláscsokit tömni magadba stb... De 6 kg hízásnál 22 hetesen nem hinném, hogy eddig is csokievõ lettél volna. :) Próbálj meg minél több fõzeléket, zöldséget meg gyümölcsöt fogyasztani, és akkor nem lesz gond ezután sem a súlyoddal! Most teljesen normális, ha ennyit híztál, és az sem lenne baj, ha egy kicsit több lenne már! Jó étvágyat!
szia!! én is 22 hetes vagyok, 170 cm, 5 kilót szedtem fel, de semmi sem látszik. nagyon jól érzem magam, sok gyómit és zöldséget eszem, te csak nyugodtan egyél!! egyáltalán nem sok!! boldog babavárást!!
Nyugodj meg, az én védõnõm is csak a súlyommal van elfoglalva, az egészségünk nem is érdekli...Én a 20-k hétig nem híztam semmit, most a 33-ban 12 kilónál tartok. Ha egészséges vagy, ne is törõdj vele, szerintem hallgass inkább az orvosodra!
Úgy látom ma már akárkibõl lehet védõnõ! Nekem azért nem írta be a kiskönyvembe a gyógyszerallergiát mert nem tudta leírni a gyógyszer nevét! Eszedbe ne jusson diétázni! Azt egyél amit megkívánsz, és annyit amennyi jólesik, a szervezeted tudja mi kell neki! Ki nem sz...ja le hány kilót szedsz fel? Nem az a lényeg hogy egészséges boldog legyél a terhességed alatt? A babának is az a jó ha a mamája jól van! A védõnõt meg elküldtem volna a pi....-ba! HIHETETLEN! ESKÜSZÖM ELMEGYEK ÉN IS VÉDÕNÕNEK!- vagy mindjárt agysebésznek, az jobban fizet....
Ha éhes vagy egyél nyugodtan, azért koplalni nem kell.Egyél napi ötször vagy hatszor, de keveset és nem leszel olyan éhes.Szerintem a 6 kiló hízás ennyi idõsen nem sok ne aggódj.
Szia! Én 21 hetes és hat napos terhes vagyok, 164 cm magas és én is 6 kg-t híztam. Rajtam az "alacsonyságom" miatt látszik rendesen, de a védõnõm azt mondta, hogy elégedett a súlyommal. Úgyhogy nem hiszem, hogy diétáznod kéne. Mindenképp próbálj szerintem sok gyümölcsöt, zöldséget, tejterméket enni. Boldog babavárást!
És annyit még hozzá fûznék, hogy nem a szülésnél áll meg az élet, ha valaki megússza a terhességet szülés nélkül, akkor nagy eséllyel szed fel pár kilót szoptatásnál. Nekem két barátnõm is így járt, az egyik azért nem hízott, mert folyamatosan rosszul volt a kilenc hónap alatt, a másik pedig végig diétázta. Majd a szoptatás alatt fejenként közel tíz kilót kaptak magukra, hiszen akkor a tej miatt már oda kellett figyelni az evésre. Annyi a különbség, hogy ezeknek a kilóknak a többsége csak keserves fogyókúrával megy le, mert ezek tapadnak meg igazán.
Ne egyel edesseget, feher kenyeret, azzal mar sokat teszel magatokert.
Szia! Egyáltalán nem sok a 6 kg!! Nyugodtan egyél mert ha nem sokkal több problémát okozhatsz vele. Különben meg szülés után könnyen lemennek a kilók. Tapasztalatból tudom. Én is 170 magas és 54 kg voltam terhesség elõtt. Erre 30 kg rátettem. Most 3 hónapos a babóm és mindet leadtam!! Pedig nem fogyóztam! Barátnõm végig diétázta a terhességet állandóan koplalt és most nincs teje! Lehet hogy nem függ össze de jobb az óvatosság!
Én 24 hetes vagyok és már 21 kilót hízta, ez eléggé látszik a 161cm magasságomhoz. De a a férjem a Tibor azt mondta ne szégyeljem a terhesség ezzel jár és úgysem fogok 90kg alá menni.
Ha a vérképeddel nincs baj, a cukrod rendben van és jól érzed magad, illetve a védõnõd csak ránézésbõl (a mérlegre és a kiskönyvedre való ránézésbõl) mondta ezt, akkor hagyd a sunyiba. Ez már tényleg kezd nevetséges lenni, amit Magyarországon mûvelnek ezzel kapcsolatban. 22 hétig 6 kiló egyáltalán nem sok. De ezt gondolom, hogy te is érzed. Még ha elõtte túlsúlyos lettél volna, akkor megértem, mert minél több a túlsúly terhesség elõtt az anyukán, annál kevesebb hízás "megengedett", de a te esetedben ez kicsit groteszk.
Meghogy sok..milyen jo hogy nem ilyen vedonom van..en 23 hetes vagyok ugyancsak 6 kilo plusszal.Rajtam nem latszik eggyaltalan.Bar en 182 cm vagyok, es 65 rol kezdtem.
Szerintem nem sok a 6 kg, egyél nyugodtam, többször, csak keveset.
Szia! Érdekesnek tartom, mert én 22 hetes koromra 10 kg-ot híztam, és a védõnõ nekem ilyet nem mondott én is n170 cm vagyok, és rajtam már jelentõsen látszik. Annyit tudok tanácsolni, hogy rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, joghurtot stb. egyél. Ezek csillapítják az éhségérzetet. De az nagyon fontos, hogy ne koplalj. Szerintem nem sok a 6 kg, én nem foglalkoznék vele. Boldog babavárást!
Most nézem a dátumot. Te már azóta boldog anyuka vagy:) Úgy várom én is a babámat:)

34 hetes kismama vagyok, kezdek aggódni hogy valami nem stimmel párom és köztem. Vagy ez normális? Szeretnék nő maradni a szemében, nem "csak" egy várandós kismama.

Legjobb válasz: Szerintem ha ezt mondja,higgy neki. Ha nem nyugatat meg,amit mond,akkor ülj le vele õszintén beszélgetni,hátha valami nyomja a szívét,amit nem mer elmondani. 37 hetes kismami

Szerintem ha ezt mondja, higgy neki. Ha nem nyugatat meg, amit mond, akkor ülj le vele õszintén beszélgetni, hátha valami nyomja a szívét, amit nem mer elmondani. 37 hetes kismami
Ezzel én is igy vagyok, van hogy szinte 3 hónapja sem volt szex, én pedig megõrülök, olyan mintha nem kivánná vagy nemtudom miért.Szerintem mindenképpen beszélni kellene.
Nálunk is ugyanez a helyzet.Nem a megváltozott külsõm zavarja (csak pocira híztam), csak félti a picit.Szeretkezés után mondja is mindig, hogy mitõl félt közben.Közben meg néha megkérdezi nem-e fáj, vagy nem-e ér el valamit?Elötte 2 naponta együtt voltunk, azóta nálunk is a heti 1.Akkor is általában én kezdem, Õ meg megkérdezi mostanában, hogy "biztos?".Sõt, volt, hogy az orgazmusom közben le akart állni, mert annyira bekeményedett a hasam és megíjjedt.:) Azt mondta "Azt hittem kiugrik a gyerek, annyira becsúcsosodott a hasad.Olyan volt, mint egy kemény labda.:) )Szóval szerintem ne izgulj, nõként néz rád valószínû, csak félti a picit.2-3 hét múlva már a Te igényeid is alábbhagynak majd valószínû ezen a téren.Nálam legalábbis visszaesett a vágy 37 hetesen.A gond csak akkor lesz ha szülés után (6 héttel) sem lesz igényük ránk.Na akkor lesz miért paráznunk.Üdv:39 hetes kismami

Én 22 hetes kismama vagyok és elég vékony alkatú! Elég kicsik a melleim és eddig még a terhességem alatt nem nőttek semmit! Ez még változhat vagy már nem is fog nőni?

Ez befolyásolja azt, hogy tudok-e majd szoptatni vagy sem? Nagyon szeretném szoptatni majd a kisbabámat!

Legjobb válasz: Szia. Ne ijedj meg, eztán fog még nõni, mejd ha elkezdenek dolgozni a tejmirigyek, és elkezdõdik a tejtermelés. Biztosan fogsz tudni szoptatni, azt hallottam, hogy a kismellû kismamák jobban tudnak szoptatni. Boldog babavárást!13 hetes kismama

Szia. Ne ijedj meg, eztán fog még nõni, mejd ha elkezdenek dolgozni a tejmirigyek, és elkezdõdik a tejtermelés. Biztosan fogsz tudni szoptatni, azt hallottam, hogy a kismellû kismamák jobban tudnak szoptatni. Boldog babavárást!13 hetes kismama
Ne izgúlj, ez majd megváltozik, mikor a terhességed vége felé jársz.Nem mindenkinek nõ a melle nagyobbra a terhesség közepén!!Nem befolyásolja a szoptatást!Viszont a cicidet is kenegesd krémmel, mert nekem a hasamon nincsenek terhességi csíkok, de a melleim..borzasztóak és nekem szülés után 95 b-s melltaró kellet, amúgy 85 b-s a méretem.Hidd a tejecske csinál magának helyet!
Mindenkinek máskor és máshogy változik a teste. Lehet, hogy nõl még, de lehet, hogy nem. A melled mérete semmit nem befolyásol a szoptatással kapcsolatban. Sok kismellûnek rengeteg teje van, és sok nagymellûnek egyáltalán nincs. Ne félj, minden rendben, mindennek megvan az ideje:-) Ha lesz tejed, akkot tuti meg fog dagadni szülés után:-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm még egyszer a válaszokat! Boldog babavárást minden kismamának!

23 hetes kismama vagyok! Milyen érzéshez hasonlít, ha csuklik a kisbabám? Ezt mindenkinek kell érezni? Minden kisbaba csuklik?

Legjobb válasz: Szia, én csak olyan 26 hetesen éreztem elõször, ütemes néha nagyobb-néha kisebb erejû mozgás, teljesen meg lehet különböztetni, még ha elsõ babás is vagy, tuti felismered, mert ritmusos. Szerintem a babák döntõ többsége csuklik, szerintem kevés az amelyik nem, de biztos olyan is van! Üdv: 36 hetes kismama

Szia, én csak olyan 26 hetesen éreztem elõször, ütemes néha nagyobb-néha kisebb erejû mozgás, teljesen meg lehet különböztetni, még ha elsõ babás is vagy, tuti felismered, mert ritmusos. Szerintem a babák döntõ többsége csuklik, szerintem kevés az amelyik nem, de biztos olyan is van! Üdv: 36 hetes kismama
Többet én sem tudok hozzátenni, valóban kb 25-26 hetesen kezdõdött nálam is mindkét terhességnél, a fent leírtak szerint. Annyiban nem értek egyet, hogy igen, minden magzat csuklik, ugyanis magzatvizet nyel és lélegzik be, ezáltal érik a tüdeje és készül fel a méhen kívüli életre.
Szerintem is nagyon egyértelmûen fel lehet ismerni ezt a ritmusos "mozgást" akkor is ha elsõ terhesség. Én unka közben vettem elõször észre. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy ugyanazon a ponton mozog, rugdos már jó ideje ... és milyen sokat egymás után ... és milyen ritmusosan ... Akkor jöttem rá, hogy nem is rugdos (egyyébként nagyon aktív) hanem csuklik. De ha jól emlékszem, a 30. hét táján ztemére csak. 34 hetes gömbike
szia! Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Kb. én is úgy a 28-30. hét tájékán érzetem elõször. Meg is lepõdtem, mert ezt senki se mondta, hogy a pici baba bent csuklik... Onnan lehet felismerni, hogy hasonlít a rugdosásához, de ütemes és akár 10 percig "eltarthat". Azt olvastam, hogy azért csuklik, mert lehet hogy jó nagyot kortyolt a magzatvízbõl /pl. felébredt/, vagy ugyanez , és kis mohó volt, mert számára valami finomat kortyolt...Mindenesetre természetes, és tényleg a tüdejét is fejleszti vele; ami ugye egy nagyon fontos szerv , ha megszületik :) Jó babavásást!:) 37 hetes kismami
A párod tegye oda a fülét a pocakodra, ha ilyesmit veszel észre, õ hallani fogja :)

30 hetes kismama vagyok. A méhszájam 2100. A doki nem mondta, hogy nem lehet szex, de a férjem nem meri. Lehet? Olyan kismama akinek ennyi a méhszája szexelnek?

Legjobb válasz: Nekem is 30 hetesen mondták h 2100, sexrõl semmit nem mondott a doki így felhívtam a védõnõmet. Annyit mondott h óvatosan, ha vérzel vagy görcsölsz azonnal hagyjátok abba. De mi azóta 3-4x voltunk együtt, megpróbálunk máshogy segíteni egymáson:) 36 hetes km

Nekem is 30 hetesen mondták h 2100, sexrõl semmit nem mondott a doki így felhívtam a védõnõmet. Annyit mondott h óvatosan, ha vérzel vagy görcsölsz azonnal hagyjátok abba. De mi azóta 3-4x voltunk együtt, megpróbálunk máshogy segíteni egymáson:) 36 hetes km
Nekem már 26 hetesen is annyi volt.A dokim azt mondta azért nyilhatott ki mert a második gyerek.Szex nincs tiltva.Ha más bajod/panaszod nincs miért is ne?Ovatosan meg lehet probálni.
Szia! Nem rosszindulatból de hihetetlen hogy nem bírod ki ezt a pár hetet már?? A bab fontosabb nem?? Utána ha megszületik elöttetek az egész élet!!!
Bocs : BABA
Én 36 hetes vagyok, és mondta a dokibácsi hogy nem javasolja a szexet(nekem is 2100)de nekem más tényezõk is összejátszanak, pl:érett a méhlepényem, és már akar jönni a babó.Szerintem a te eseted más, mert még csak 30 hetes vagy, úgyhogy az a biztos ha megkérdezed a dokidat.Én péntektõl fogok szabad kezet kapni a szexre, de szerintem a férjem annyira félti a picit, hogy nem akar majd hozzám nyúlni. :D Boldog babavárást kívánok neked! Egy 36 heteske
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!