Találatok a következő kifejezésre: Kismama vagyok, terheléses vércukor (5 db)

A laboros beutalómon a következőket látom: VK4, EHGY, FE, TVKK, T2HGL. Mit jelentenek ezek? Éhgyomorra kell menni? Ezek közöt nincs terheléses vércukor, ugye? 24 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: nem tudom,ezek mit jelentenek,de 24 hetesen van a terhelses vércukor,és abszolut éhgyomorra kell menni,vizet se lehet inni.nekem mondta a szülész is,hogy éjféltõl semmi kaja,folyadék.vesznek egy vérképet,utána megiszod a lötyit,amit viszel patikában vásárolt port,és 2 óra mulva leveszik a terheléses cukrot.

nem tudom, ezek mit jelentenek, de 24 hetesen van a terhelses vércukor, és abszolut éhgyomorra kell menni, vizet se lehet inni.nekem mondta a szülész is, hogy éjféltõl semmi kaja, folyadék.vesznek egy vérképet, utána megiszod a lötyit, amit viszel patikában vásárolt port, és 2 óra mulva leveszik a terheléses cukrot.
Furcsa rövidítések ezek, de gyanítom, hogy a EHGy= éhgyomri vércukor. Egyetértek az elsõ válaszolóval: valószínû, hogy most lesz a terheléses vércukor vizsgálatod. Nem mondták? Nekem teát és bögrét is vinnem kellett. De valahol vízben oldják fel a szõlõcukrot. Az FE az lehet vas, de nem 100%, mert ezek nem szokványos rövidítések.
Laborba mindig éhgyomorra kell menni!!! (kivéve az AFP)
Nálunk csak a legelsõ éhgyomri vércukorhoz kellett éhgyomorra menni, utána mindegy. A 24 hetes tergeléses vércukrot nálunk úgy nézik, hogy meg kell enni egy kiflit 2 dl tejjel, és 1 óra múlva leveszik a vért. Mindenhol máshogy csinálják, szerintem inkább kérdezz rá a védõnõnél, hogy Nálatok ez hogyan mûködik.
Én amikor kaptam a védõnõtõl a beutalót, õ mondta, hogy mennyi szõlõcukrot kell vennem a patikában és lehet beletenni citromlevet (limonádé lesz), hogy ihatóbb legyen. Már reggel 7-re oda kell mennem, hogy az elsõ vérvétel után megigyam a cukros italt és 2 óra elteltével újra vért vegyenek. Talán hívd fel, aki adta a beutalót, hogy segítsen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Szóval ezek között a rövidítések között valamelyik a terheléses vércukor?

15 hetes kismami vagyok. A terheléses vércukor eredményem 8, 3 lett, így diétáznom kell. Mivel a terhesség elején vagyok még szükségem lesz inzulinra is?

Legjobb válasz: Nézd nem biztos, de ha mégis az a te és gyermeked egészsége érdekében történik. Egyenlõre nagyon tartsd be a diétát, hátha nem szorulsz inzulinra. Én inzulinos cukorbeteg voltam a terhességem elõtt is, és azóta is az vagyok. Viszont nagyon kedves szomszédom, mindkét gyermekével inzulinra szorult, és amikor megszülte õket visszaállt az egyensúly, és nem kellett inzulin. Étkezzél naponta ötször de keveset, cukrosat egyáltalán ne egyél. Én amikor annak idején nagyon megéheztem dióbelet ettem, mindig egy marékkal.

Nézd nem biztos, de ha mégis az a te és gyermeked egészsége érdekében történik. Egyenlõre nagyon tartsd be a diétát, hátha nem szorulsz inzulinra. Én inzulinos cukorbeteg voltam a terhességem elõtt is, és azóta is az vagyok. Viszont nagyon kedves szomszédom, mindkét gyermekével inzulinra szorult, és amikor megszülte õket visszaállt az egyensúly, és nem kellett inzulin. Étkezzél naponta ötször de keveset, cukrosat egyáltalán ne egyél. Én amikor annak idején nagyon megéheztem dióbelet ettem, mindig egy marékkal.
Elõre nem lehet tudni. Ha a diétával beáll, akkor nem kell. Gondolom rendszeresen kell járnod diabetológiára, és vérvételre. Nekem 3 hetente volt vérvétel, de itthon is mindig ellenõriztem.
Bocs az offért! Én 16 hetes vagyok, most megyek Afp-re, ezzel egybekötve vesznek le egy nagyrutint. Én úgy tudtam, hogy a 20. hét körül van a terheléses. Rosszul tudom? Vagy nincs idõhöz kötve?
24 hetesen kellett mennem cukorterheléses vérvételre...úgy látszik itt országon belül is mindenhol más rendszer van. Érdekes...Szerintem elég lesz a diéta neked, bõven lesz mit számolgatnod...Jó egészséget!:)
A kérdező hozzászólása: Én kértem korábbra a vizsgálatot és a nõgyógyászom is helyeselte.
Ok, köszi.
Én túlsúlyos vagyok és én is kértem a dokit, hogy csináljuk meg elõbb. Azt mondta, hogy nyugodjak meg, ráérünk még (14 hetes vagyok). Te miért kérted elõbb?
A kérdező hozzászólása: A családomban van cukorbeteg és az utóbbi idõben nagyon sokat ittam.
ezt mért tõlünk kérdezed? a dokit kérdezd meg hogy segítsen
Szia! Nekem is diétáznom kellett. Tulajdonképpen a szénhidrátokkal kell vigyázni. Cukor ugyszólván nulla! Minél kevesebb fehérliszt (kenyér, tészta), a krumpilval és rizzsel is csak módjával. Húsi, tejtermék, sajt mehet. A gyümölcsökben is van szénhidrát, ezeknek érdemes utánanézned a netet, hogy melyik mennyit tartalmaz. Ha már nagyon nem birod édesség nélkül, akkor diabetikus cuccok között néz körül. Már nagyon sok üzletben van választék. A dokid nem mondta, hogy mennyi széhidrátot ehetsz?


Én ittam ásványvizet :-) 30 hkm
A kérdező hozzászólása: úgy tudom, hogy 70g cukrot kevernek össze 2-2, 5dl vízzel!
kb mennyit kell inni ott ebbõl a lötyibõl?
Nem kell izgulni, nem kivégzésre mész! :-) Az a lötyi sem rossz, amit meg kell inni, én örültem, mikor levették a vért és végre megihattam, így kibírtam azt a 2 hosszú órát. Vizet azt ittam, az nem befolyásolja a vércukrot, milyen hülyeség hogy van, ahol nem engedik... 30hkm
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Ezzel én is így vagyok! Jah és az eddigi összes vérvételnél támogatni kellett! nem sokon múlik, h el ne ájuljak! :)
Én el se jutottam volna az SZTK-ig, ha nem iszom legalább vizet, úgyhogy nem nagyon érdekelt hogy szabad vagy nem...
nekem sem innom sem ennem nem szabadott!! de a cukros vízbe beletehettem egy fél citromot és így nem volt szörnyû meginni!:)
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem így, mert már olvastam ilyen típusú kérdést itt, de volt olyan válaszoló aki azt írta, hogy neki pl. az adott kórházban nem engedték azt sem, hogy vizet igyon! Holnap megyek a vizsgálatra, és nem sok kellemeset hallottam róla! egy kicsit izgulok! :D
Vizet ittam én is. Bár nem vagyok soproni, de asszem, ez mindegy... :o)
75g cukor. De ennek érdemes utána járni, mert nekem pl. vinnem kellett, amit receptre vettem a gyógyszertárban. Az egészet meg kell inni természetesen. És az is kérdés, hogy van-e éhgyomri vércukor értékd az elõzõ egy hétbõl, nálunk csak akkor csinálják meg, ha az nem túl magas, mert azt mondják, ha terhelés nélkül is túl magas, akkor nem terhelhetik meg ennyi cukorral a szervezetet. Emiatt nekem minden gyereknél oda kellett mennem egymás utáni két napon. :o(
Tökéletes!:) Nekem 5, 12 volt.
Igen, teljesen jó!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)
Nagyon jó, nekem 4, 5 volt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!