Találatok a következő kifejezésre: Kismama vagyok, munkanélküli (15 db)

Lehet magánnyugdíjpénztárt nyitni? 25 hetes Kismama vagyok, munkanélkülin vagyok és rendszeres szociális segélyt kapok. Hogyan tudnám megoldani?

Legjobb válasz: Szia! Sajnos csak most láttam a kérdésed. Amennyiben még aktuális a kérdésed, írjál magadról, illetve munkaviszonyoddal kapcsolatban és megpróbálok válaszolni.

Szia! Sajnos csak most láttam a kérdésed. Amennyiben még aktuális a kérdésed, írjál magadról, illetve munkaviszonyoddal kapcsolatban és megpróbálok válaszolni.

Me4nnyi pénzre számíthatok? 5 hetes kismama vagyok.2007-2008 -ig folymatosan dolgoztam. De 2009 -januárjában munkanélküli lettem, 2010 jóliusáig a munkanélküli által indiított tanfolyaon tanultam, azóta 3 hét bejelentett munkaviszonyom volt, csak.

Ha most nem kapok munkát mennyi pénzre számíthatok? És ha igen meddig kellene kibírnom a munkahelyen ,hogy több pénzt kapjak majd ?

Legjobb válasz: Mivel 2011-ben fogsz szülni, igy az ellátásod alapja a 2010-es év lesz, tehát már tök mindegy, mit csinálsz. Ha esetleg jár tgyás és utána gyed, akor a gyed-et 2012-ben fogod igényelni, annak a 2011-es jövedelmed lesz az alapja. Ha van munkád, akkor 2011-ben 6 hónapot kell ahhoz dolgoznod, hogy figyelembe tudják venni. Ha elõbb elmész táppénzre, akkor nem tudják figyelmebe venni. Szóval vagy dolgozol június 30-ig, vagy akár elmehetsz táppénzre január 02-án is akár... De nekem ebbõl az se tiszta, hogy jelenleg van-e munkád és jogosult vagy-e egyáltalán táppénzre... 2010-ben mit kaptál és milyen jogcimen? Végig kaptál valami ellátást? Mert ettõl függ, hogy jogosult vagy-e tgyás-ra és gyed-re. Ha netán nem vagy jogosult semmire, akkor gyes-t fogsz kapni (25.500 Ft).

Mivel 2011-ben fogsz szülni, igy az ellátásod alapja a 2010-es év lesz, tehát már tök mindegy, mit csinálsz. Ha esetleg jár tgyás és utána gyed, akor a gyed-et 2012-ben fogod igényelni, annak a 2011-es jövedelmed lesz az alapja. Ha van munkád, akkor 2011-ben 6 hónapot kell ahhoz dolgoznod, hogy figyelembe tudják venni. Ha elõbb elmész táppénzre, akkor nem tudják figyelmebe venni. Szóval vagy dolgozol június 30-ig, vagy akár elmehetsz táppénzre január 02-án is akár... De nekem ebbõl az se tiszta, hogy jelenleg van-e munkád és jogosult vagy-e egyáltalán táppénzre... 2010-ben mit kaptál és milyen jogcimen? Végig kaptál valami ellátást? Mert ettõl függ, hogy jogosult vagy-e tgyás-ra és gyed-re. Ha netán nem vagy jogosult semmire, akkor gyes-t fogsz kapni (25.500 Ft).
A kérdező hozzászólása: hát júliusig kaptam 64000ft-ot havonta , hogy tanfolyamon vagyok. Állítólag az is szolgálati idõnek minõsül nem tudom. Nincs munkám most és ha nem találok 2 hónapig utána már nem hiszem , hogy lesz mivel terhesen kinek kellenék :S még így sem nagyon :(
Hát ha szüléskor nem lesz mukaviszonyod és ellátás se jár (álláskeresési), akkor nem fogsz kapni, csak gyest. Ha 2010-ben fél évig kaptál valmait, akkor tudnál elvileg tgyást kapni, csak ez a fránya szüléskori dolog. Jelenleg akkor nem vagy álláskeresésin, mert az már kifutott, jól értelek? Mert ha igy van, akor gyest fogsz kapni csak, no meg családi pótlékot és egyszeri anyasági támogatást.
OFF: hogyan lettél munkanélküli, ha már terhes voltál? Kirúgtak, vagy megszûnt a munkahelyed?
És akkor nekem vajon miért mondták, hogy nem jár se tgyás, se gyed.. nekem ez annyira zavaros, nem látom át ezt az egészet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, most már értek mindent. Akkor megnyugodtam, hogy jogosult vagyok mind kettõre.:)
Én írtam, hogy csak gyest kapok. Azt mondták nem jár a tgyás, amúgy az álláskeresési elõtt gyesen voltam, az elõtt 2 évet dolgoztam és fõsulira jártam nappalin. Most 3 hós a picim.
Tegnap 23.14, ha álláskeresési támogatásban részesültél szüléskor, akkor tgyást kellett volna kapnod, feltéve, hogy megvolt a szülést megelõzõen 2 éven belül a 365 nap. Ha nem kaptál, akkor legfeljebb azt tudom elképzelni, hogy nem két éven belül volt a 365 nap. Ha tgyást kaptál, és utána gyedet nem, annak meg lehetett az az oka, hogy tgyás után nem igényeltél újra álláskeresésit pár napra, amíg igényeled a gyedet. Ugyanis a gyednél igényléskor is biztosítottnak kell lenned, ellenkezõ esetben nem vagy jogosult. Kérdezõ, így már világos a szituáció, álláskeresési támogatásnak két része van, te eddig csak az elsõ részt vetted igénybe, így a második alatt bõven megszülsz, sõt, marad is arra, hogy a gyed igénylés elõtt kérd. Vagyis az ügyintézõ hölgy nem tévedett, valóban járni fog neked mind a tgyás, mind a gyed. Csak az elején nem volt egyértelmû, amit írtál, én úgy értelmeztem, hogy a teljes támogatást igénybe vetted már, és az jár le 30-án.
A kérdező hozzászólása: Elõtte te hány évet dolgoztál, hogy azt mondták nem jár mind a kettõ?
A kérdező hozzászólása: Én nem tudom kit informáltak félre, csak annyit tudok, hogy nekem azt mondták, hogy mind a kettõre jogosult vagyok. Remélem nem informált a hölgy félre a munkaügyi központban.De nem hiszem, hiszen ez a dolga.
én álláskeresésirõl mentem szülni, mégse jár semmi csak a gyes. Félreinformáltak?
A GYES az alanyi jogon jár!
A kérdező hozzászólása: Mert most magyarázta el, hogy a munkanélküli segély 2 részre oszlik.Az elsõ 6 hónapban kapsz magasabb összeget, utána csak a 29000ft-ot 3 hónapig.Szóval nekem így nrem jár le a munkanélkülim, csak úgye elösször munkanélkülijáradék utána meg más néven fut.A lényeg az, hogy biztosított maradok, úgy fogok szülni majd.És így jogosult vagyok mindenre.Na azért írtam le mégegyszer, mert egy-egy infó lemaradt.:)
A kérdező hozzászólása: Ma beszéltem a hölgyel ai itt nálunk foglakozik az ilyen ügyekkel.Azt mondta, hogy mivel csak az álláskeresési járadékom jár le most hónap végén, és utána még 3 hónapig jár a 29000ft a munkanélküliközpontból, ezért bizosított maradok és jár a JED/JES is, szóval jogosult vagyok mindenre.Csak az az egész lényege, hogy legyen a TB fizetve.Nekem meg olyan nem volt, hogy ne fizettem volna. Köszi a váaszokat.:) Sokat segítetek.
Ha maradsz munkanélkülin, és nem szünetelteted, akkor csak tgyás fog neked járni, gyed nem. Vagyis gyest kapsz majd, ami nem túl jó, mert kevés. Az is elég, ha pár napot hagysz meg a gyed elõtt, mert gyedet csak akkor igényelhetsz, ha biztosított vagy. És ha nincs munkaviszony, és nem részesülsz álláskeresési támogatásban, akkor legfeljebb méltányossági alapon járhat a gyed, de az meg bizonytalan, hogy kapod vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Megszünt a munkahelyem így lettem munkanélküli. Az álláskesesési járadék még e hó 30-áig jár.Én Január 3-ra vagyok kiírva szülni.Nekem nem szóltak, hogy szüneteltessem a munkanélkülimet, mert csak úgy leszek jogosult mindenre.Csak annyit mondtak, hogy keressem fel azt a hölgyet, aki ezekkel az gyekkel foglalkozik, és õ megmondja mi a teendõ.
Ahogy a második válaszoló írta, ha álláskeresési támogatásban részesülsz, akkor biztosított vagy, jár a gyed és a tgyás is, de csak akkor, ha IGÉNYLÉSKOR is álláskeresésit kapsz! Vagyis nem elég, ha tgyásig kitart, pár napot hagyj meg a gyed elõttre is, és úgy igényeld, így minden járni fog.
Kapsz munkanélküli segélyt ? Mert ha igen, akkor a munkanélkülirõl elmehetsz gyedre! A lényeg, hogy mikor szülsz, akkor még járnom a munkanélküli segély! Ha hamarabb lejárna, szüneteltesd, és szülés elõtt 1 hónappal megint igényeld meg, hogy mikor szülsz járnom a munkanélküli segély, így onnét el tudsz menni gyedre! A munkanélkülibe menj be, és ott kiokítanak, kitalálnak neked valamit hogy járnom a gyed!
Álláskeresési mennyi ideig jár? Elõtte mettõl meddig voltál gyesen? És mettõl m, eddig dolgoztad a két évet? Ha megírod, szívesen ránézek, hogy valóban nem járt-e, ha meg mégis kellett volna kapnod, akkor utólag reklamálhatsz.


9 hetes kismama vagyok, jelenleg munkanélkülin, ami decemberben lejár. Megvan a szülés előtti 2 évben a 180 nap munkaviszonyom. Mi jár nekem és mi nem?

Legjobb válasz: Szia! El kell,hogy keserítselek.Semmi nem jár,csakis a gyes,ami 25000ft.Ez év januárban tett ilyen jót velünk ez a drága kormány.Én most júniusba a gyesbe szültem,tehát elõtte dolgoztam,de határozott szerzõdéssel.Persze amint megtudták,hogy terhes vagyok nem hosszabították meg a szerzõdésemet.De végig kihúztam táppénzen,igénybe vettem a passzív táppénzt is,majd bejelentkeztem a munkanélkülibe.De ellátást nem kaptam,mert arra az idõre már szültem.Akkor járt minden normálisan,most 2,5 éves volt a gyerekem mikor a másik megszületett,és közölték velem a tb-nél,hogy sem t-gyás.ra,sem gyed-re nem vagyok jogosult.Gondolhatod,hogy az agybaj megkerült.Munkanélkülirõl egyik sem vehetõ igénybe.Magyarul,a közel 20 éves munkaviszonyommal annyit kapok,mint aki életében egy órát sem dolgozott.Na ez a mi országunk,ide szüljünk gyereket. Ezután pedig,táppénzrõl sem lehet T-gyás-ra menni,hanem közvetlen a szülés elõtt kell meglenni a munkaviszonynak,amit még emelni is akarnak. Hát én is ebbe a helyzetbe kerültem,és nem tudok tenni semmit:((( Minden jót,üdv

Szia! El kell, hogy keserítselek.Semmi nem jár, csakis a gyes, ami 25000ft.Ez év januárban tett ilyen jót velünk ez a drága kormány.Én most júniusba a gyesbe szültem, tehát elõtte dolgoztam, de határozott szerzõdéssel.Persze amint megtudták, hogy terhes vagyok nem hosszabították meg a szerzõdésemet.De végig kihúztam táppénzen, igénybe vettem a passzív táppénzt is, majd bejelentkeztem a munkanélkülibe.De ellátást nem kaptam, mert arra az idõre már szültem.Akkor járt minden normálisan, most 2, 5 éves volt a gyerekem mikor a másik megszületett, és közölték velem a tb-nél, hogy sem t-gyás.ra, sem gyed-re nem vagyok jogosult.Gondolhatod, hogy az agybaj megkerült.Munkanélkülirõl egyik sem vehetõ igénybe.Magyarul, a közel 20 éves munkaviszonyommal annyit kapok, mint aki életében egy órát sem dolgozott.Na ez a mi országunk, ide szüljünk gyereket. Ezután pedig, táppénzrõl sem lehet T-gyás-ra menni, hanem közvetlen a szülés elõtt kell meglenni a munkaviszonynak, amit még emelni is akarnak. Hát én is ebbe a helyzetbe kerültem, és nem tudok tenni semmit:((( Minden jót, üdv
A családi pótlék, az egyszeri anyasági, és a gyes alanyi jogon jár mindenkinek sajnos.Annak is, aki soha nem dolgozott.Szerintem arra kíváncsi a kérdezõ, hogy a munkaviszonya után mi illeti meg még. Hát sajnos semmi, nálunk aki tisztességesen próbál dolgozni így jutalmazzák. 2 válaszoló.
- egyszeri anyasági támogatás: 60.000 Ft. - GYES, ami 20-onvalahány ezer FT. (GYED nem jár.) - családi pótlék: 11.000 Ft. - illetve ha 3-nál több gyerkõcötök van, akkor adójóváírás.
Szia! Úgy van, ahogy az elõttem írók leírták. Ha nincs a szülés idõpontjában munkaviszonyod, akkor sajna nem jár gyed, hiába van meg visszamenõleg a 180 napod. Mi is kénytelenek voltunk úgy csinálni, hogy a párom bejelentett, és vállaltuk a havi járulékfizetést, kb. 40.000. ft, mert a 180 napom nekem is meglenne, de a szülés idõpontjában már nem lenne munkaviszonyom, mivel már nem dolgozom annál a cégnél. Esetleg, ha van valami ismerõsöd, aki be tudna jelenteni, legalább az utolsó pár hónapra, az jó lenne.

18 hetes kismama vagyok jelenleg munkanélkülin. GYESt vagy GYEDet kaphatok a babám születése után?

Legjobb válasz: Ha a szülés idõpontjában nem lesz bejelentett munkahelyed, akkor sajnos csak a GYES fog járni, hiába van meg a 180 napod. A munkanélküli nem jó a szülés idõpontjában, mert ebbõl a szempontból nem számít munkaviszonynak.

Ha a szülés idõpontjában nem lesz bejelentett munkahelyed, akkor sajnos csak a GYES fog járni, hiába van meg a 180 napod. A munkanélküli nem jó a szülés idõpontjában, mert ebbõl a szempontból nem számít munkaviszonynak.
SAjnos így van, csak gyes, ami huszonpárezer forint. SAjnos terhesen munkát találni nem könnyû, szinte lehetetlen, bár ismerek olyat, akinek sikerült. :(
Miért munkanélkülire mész, miért nem táppénzre?
A kérdező hozzászólása: Július közepéig dolgoztam aztán eljöttem táppénzre(muszály volt veszélyeztetett vagyok)közben le járt a szerzödésem eljöttem a 45 napos passzív táppénzre az is lejárt.A TB-nél igényeltem egyszeri segélyt aztán vissza hívtak hogy fizetek e az Apeh felé valami 4000 valahány száz forintot mivel nincs jövedelmem és táppénzt sem kapok csak azt nem értem hogy miért nem szóltak a TB nél hogy én ilyet fizessek és amig nem fizetek nincs segély és azt sem értem hogy a TB miért nem fizet nekem táppénzt.Nincs egy fillérem sem ezért megyek munkanélkülire csak ezt az egy megoldást látom.
Gyed -et csak akkor kaphatsz ha a szülés idõpontjában munkaviszonyod van, tudtommal csak a gyes jár igy .Jó egészséget nektek.
A kérdező hozzászólása: BOCSI VÉLETLEN ELNYOMTAM!!!!hasznos volt és köszönöm!!!
gyedet akkor kaphatsz ha a szüléskor biztosítási jogviszonyod van és megvan a 180 nap Ha munkanélküli ellátásban részesülsz szüléskor akkor kaphatsz gyed-et, gyes pedig alanyi jogon jár mindenkinek
Ha megvan a 180 biztosított napod, de szülésig nincs munkaviszonyod, s elmész a munkaügyi központba, én úgy tudom, de elmondják, ott, jár a Gyed.Elõtte 6 hónapig TGYS, szüléskor 1x-i anyasági segély, csak kérj nyomtatványi a TB-nél.

Ha megszűnt a munkaviszonyom és regisztráltatom magam a munkanélkülin álláskeresési támogatásra, elmondjam az ügyintézőnek, hogy kismama vagyok? Akkor is jár a támogatás 90 napra?

Munkát már nem vállalnék, de gondolom nem is nagyon vennének fel így sehova! Viszont mivel nincs jövedelmem, csak ezt tudom kihasználni!

Legjobb válasz: Amíg kapod a munkanélküli járadékot, az idõre vissza kell mondanod a gyest. Én is így voltam nemrég. Miután lejár, újra megigényeled.

Amíg kapod a munkanélküli járadékot, az idõre vissza kell mondanod a gyest. Én is így voltam nemrég. Miután lejár, újra megigényeled.
Ja, bocsi még csak kismama vagy. Az nem befolyásolja a munkanélküli járadékot, azt a ledolgozott idõ után kapod, nem veszik el azért mert kismama vagy, az jár neked. 1.
A kérdező hozzászólása: Értem, szóval ugyanúgy vesznek fel, mint "aktív" álláskeresõ!? Akkor nem vagyok köteles bejelenteni, hogy én éppen kismama vagyok? Nem lesz belõle gond!?
érdemesebb lenne szülés elõtt elmenni álláskeresésire, hogy kapj gyesen kívül mást is.
ENGEDJÉTEK MEG, HOGY BUZDÍTSAM A KISMAMÁKAT A GYEREK VÁLLALÁSRA ÉS KÖSZÖNETET MONDJAK AZ OEPNEK, HOGY KÉSZSÉGESEK VOLTAK, FÕLEG A MUNKÁLTATÓNAK. Rövid történet az OEP ÉS MUNKÁLTATÓ KAPCSOLATÁRÓL A TGYÁS IRÁNT. Rövid történetemet leírom az Oep és a V. centrum kft kapcsolatáról. Nem tudom, hogy ki a hibás, de egymásra mutogatnak csak. Aki rosszul jár és nem kap pénzt persze én vagyok!!!!! Majus óta vagyok felvéve veszélyeztett terhesként táppénzre, teltek a napok, hónapok még mindig egymásra mutogatott a fent említettek, A POSTÁS még mindig nem jött a kis pénzecskémmel. Május 11 óta Szeptember elején kaptam meg az elsõ havi táppénzemet!! Úgy hogy közben Augusztus ELEJÉN megszültem(koraszülés) a kórházban egy ft nélkül voltam. Mire kaptam egy kis alamizsnát szeptember legelején_megjegyzem a majusi pénzemet és nem egyben a többi hónappal!!!! CSAK A MÁJUSIT! Közben hibás volt az oep, a munkáltató és persze a postás is. Csak az illetékesek nem. A fránya postás volt a legnagyobb hibás, mert õ nem hozta a pénzt. Már a postást is emlegették, hogy jelentsem mert nem talál meg minket, pedig õk kiutalták a pénzt(persze bizonylatszámot nem tudtak adni h utána kérdezzek a postán). de Õket nem kellett volna jelenteni, hogy szeptemberig nem küldték a lovémat? Majd megigényeltem újra Augusztus közepétõl a Tgyást! És a mai napig nem kaptam semmit. Még mindig csak baszakodnak és mutogatnak a másikra. Okt közepe van. 2 hónap eltelt a gyerekem születése óta. Már emberségbõl kellett volna lépniük felém. És ha a cég a hibás akkor miért nem büntetik meg õket, hogy nem közre mûködõek? Mindenhol azt lehet olvasni, hogy védik a kismamákat az anyukákat! De mivel???? MÁS HELYRÕL a családipótlékot és az egyszeri anyaságit is a szülés után megkaptam két megjegyzem 2 hétre!!! És Budapesten semmit nem tudnak tenni???? A nagy központ!!!!! MILYEN VILÁG VAN?????? ÍGY VÁLLALJUNK GYEREKET! HURRÁ MAGYARORSZÁg, OEP ÉS A MUNKÁLTATÓK!!!!!! Szóval ha valaki gyereket vállal, kezdje el intézni a papírjait idõben vagy úgy vállaljon gyereket ha van tartalék pénze, mert másképp felakad a szemük az éhségtõl!!!!!!

Kismama vagyok és munkanélküli szülés előtt 6hónapja szünt meg a munkahelyem ezért én jogosult vagyok-e a gyedre milyen feltételek kellenek vagy menyi munkaviszony kell hogy számolják ki?

jár-e nekem a gyed?

Legjobb válasz: jogosult vagy támogatásra (tgyás) és a családi pótlékra is. Be kell menni az OEP-hez s ott kell érdeklõdni.

jogosult vagy támogatásra (tgyás) és a családi pótlékra is. Be kell menni az OEP-hez s ott kell érdeklõdni.
Tgyásra jogosult lehetsz, ha munkanélküli ellátást vettél igénybe és a lejártához képest 42 napon belül szültél. Gyedre semmiképpen nem vagy jogosult sajnos.
Nem csak gyest(nettó 25650Ft)+családi pótlékot(12200Ft) fogsz kapni.Meg az egyszeri anyasági támogatást(64000Ft körül van).Nálam ugyan ez volt a helyzet, decemberben megszûnt a munkahelyem, következõ év júniusában kiderült hogy terhes vagyok.Csak gyest kapok meg amit leírtam.Nem az OEP-hez kell bemenni ott voltam én is, hiába.Az Államkincstárba kell bemenned, ott is kell igényelni.

26 hetes kismama vagyok, és sajnos nincs munkám. Júniusban szülök, addig még elmehetek munkanélkülire?

Legjobb válasz: Mennyit dolgoztál? Mikor bocsátottak el?Betegre nem tudsz elmenni?

Mennyit dolgoztál? Mikor bocsátottak el?Betegre nem tudsz elmenni?

16 hetes kismama vagyok. Októberben megszünt a munkaviszonyom de volt 240 nap munkaviszonyom tavaly és tavaly előtt. Utána munkanélkülit kaptam februárig és ez alatt terhes lettem. Járna nekem táppénz?

Eddig nem jártam utána mert ugy tudtam nem jár,de a véd?n?m mondta hogy szerinte jár és a tb fizetné.Nem tudom hogy van ez a 180 biztositott nap és hogy mi az ami a terhesség alatt jár és mi jár szülés után.Segítenétek?

Legjobb válasz: Szia! Tudomásom szerint passzív táppénz jár, de a legjobb, ha bemész az Egészségbiztosítási pénztárhoz és ott elmondják. Üdv, és boldog pocakos napokat!

Szia! Tudomásom szerint passzív táppénz jár, de a legjobb, ha bemész az Egészségbiztosítási pénztárhoz és ott elmondják. Üdv, és boldog pocakos napokat!
Én nemrég jártam ezeket végig. Nekem decemberben szûnt meg a munkaviszonyom, elõtte 340 napom volt bedolgozva. Április 20ig kaptam a munkanélkülit, még biztosított vagyok június 4-ig, onnantól fizethetek. Januárban lettem terhes. A munkanélküli lejárta után még 45 napig vagy biztosított. Tehát ha pl. febr. 15-én járt le a munkanélkülid, akkor április 1-ig voltál biztosított, tehát ha nem fizetted eddig magad után a tb-t, vagy nem vállalta át helyetted senki, akkor sürgõsen menj be az illetékes tb-be, ott adnak egy formanyomtatványt, és azzal be kell menni az apehba. Ott adnak csekkeket, amin minden hónapban fizetned kell 4500ft tb-t, ha nem vállalja át pl. a párod. Ha átvállalja, akkor az õ fizujából fogják levonni. Ha magad után fizeted a tb-t, akkor nem mehetsz táppénzre. Visszamenõleg meg pláne nem. Ez olyan, mint pl. amikor dolgozol, elmész mondjuk 2 hétre szabira, és közben megfázol. 5 napig beteg vagy. Ha visszamész dolgozni, nem mondhatod, hogy te márpedig a 2 hét szabid alatt 5 napot beteg voltál és arra táppénzt írjanak! A 180 biztosított napnak az számít, hogy pl. a munkahelyedrõl mentél táppénzre, vagy pl. még a munkanélkülit addig kapnád, amíg megszülsz. Tehát ha valahonnan kapsz pénzt (munkahely, munkaügyi, tb) akkor biztosított vagy és szülés után jár a gyed, majd a gyes. Ha magad után fizeted a tb-t, akkor csak a gyesre leszel jogosult. Ja és ezekhez a családi és az egyszeri anyasági. Ilyen helyzetben terhesség alatt semmi sem jár. De, ha a munkaügyiben kaptál olyan papírt, hogy még regisztrált munkanélküli vagy, csak már nem kapsz ellátást, akkor azzal a papírral be lehet menni a helyi önkormányzathoz/polgármesteribe és lehet kérni, hogy rászorultsági alapon fizessék õk a tb-det. Ha nem fizedet, vagy nem kapod meg az önkormányzattól az egészségügyi támogatást, akkor nagy bajban leszel, mert utólag, amíg nem voltál biztosított, minden vizsgálatot (labor, UH, terhesgondozás) ki kell majd fizetni, a szülésrõl, kórházi tartózkodásról ne is beszéljünk. Ezt csak addig kell fizetned, amíg meg nem születik a picur, mert ha kapod a gyest, akkor abból levonják. Nálunk (Miskolc) ez így mûködik. De azért menj be mihamarabb az egészségpénztárhoz! Remélem tudtam segíteni! Üdv: 21 hetes


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!