Találatok a következő kifejezésre: Kismama vagyok, óta táppénzen vagyok. Kaptam (2 db)

Kismama vagyok, március óta táppénzen vagyok. Kaptam az apehtől egy levelet hogy 50ezer forintos adótartozásom van! a táppénzből vonnak adót? Nem leghet hopgy azt nézték el?

Legjobb válasz: Húha,legjobb ha felhívod a tb kifizetési osztályát és megkérdezed.Én is ezt szoktam tenni ilyen ügyekben.Én jövõhéten megyek a tb-hez leadni a táppénzes papírjaimat,de még nem tudom mikor.Megkérdezem majd..a gyesbõl úgy tudom kell adózni,de sztem azt is már adózottam kapjuk majd,a gyedet nem tudom-már csak azért sem,mert nem ugyan attól kapjuk ugye az egyik a tb,a másik az államkincstár..szval ezt tényleg meg kéne kérdezni.De az is lehet ez régebbi tartozás,csak most hozták ki.Egy kicsit sok lenne márc.óta az 50ezer sztem.Kérdezz utánna mindenképpen,mert lehet csak bepróbálkoznak.

Húha, legjobb ha felhívod a tb kifizetési osztályát és megkérdezed.Én is ezt szoktam tenni ilyen ügyekben.Én jövõhéten megyek a tb-hez leadni a táppénzes papírjaimat, de még nem tudom mikor.Megkérdezem majd..a gyesbõl úgy tudom kell adózni, de sztem azt is már adózottam kapjuk majd, a gyedet nem tudom-már csak azért sem, mert nem ugyan attól kapjuk ugye az egyik a tb, a másik az államkincstár..szval ezt tényleg meg kéne kérdezni.De az is lehet ez régebbi tartozás, csak most hozták ki.Egy kicsit sok lenne márc.óta az 50ezer sztem.Kérdezz utánna mindenképpen, mert lehet csak bepróbálkoznak.
Vonnak adót a tappénzbõl, de a kifizetést már úgy kalkulálják, h ezt az összeget levonva utaljak. A hátralék még a munkaadód által keletkezhetett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megoldodot. képzeljétek elnézték a folyószámlámat! Nincs is tartozásom!
Bizony, ha most kaptad a levelet, akkor az valószínûleg a tavalyi évre vonatkozik és az adóbevallásod után állapították meg. Feltételezem SZJA tartozásról van szó, amit viszont a munkáltatód fizetett utánad a többi járulékkal együtt, úgyhogy tõlük (is) kéne érdeklõdnöd, hogy ez mibõl keletkezhetett. A levélben biztos van valami elérhetõség vagy menj be egy APEH ügyfélszolgálatra, hogy hogyan lehet adótartozásod.

30 hetes kismami vagyok, január 16-óta vagyok táppénzen, de azóta sem kaptam pénzt. Mitől lehet ez? Kb. mikor várható, hogy küldik?

Legjobb válasz: Nekem azt mondták, hogy kb. 6 hét múlva fogok kapni. De nálad az már rég lejárt... Tuti a melóhelyed ült sokáig a papírjaidon szerintem....

Nekem azt mondták, hogy kb. 6 hét múlva fogok kapni. De nálad az már rég lejárt... Tuti a melóhelyed ült sokáig a papírjaidon szerintem....
Itt már nem az OEP a hibás. Én is január 15óta vagyok tp-en. De még nekem sem utaltak. betelefonáltam, és azt mondták, h ilyen tajszám alatt nem fut náluk senki...jó mi?:) Mentem a könyvelõhöz, akinek minden 2.hétben viszem a tp-es papírokat, és a homlokához csapott, h húúúúúú õ elfelejtette...jó mi? Le se adta a papírjaimat. Király..
A kérdező hozzászólása: Milyen telefonszámot kell felhívni, lehet még az enyémet sem adták le. Kérlek írd meg.
Szia! Én december óta vagyok tp-n, március elején utaltak decemberi elõleget, majd márc. közepén küldtek levelet, hogy nyuilatkozzam a biztosítási jogviszonyomról, mert vannak hiányosságok, és így nem tudnak pontosan számolni... minderre 3 és fél hónap alatt jöttek rá... megírtam a választ, beszéltem az ügyintézõvel is, azt mondta, még kb egy hónap, mire a hátralékot és a többi havi tp-t utalják... szóval szülésre talán már kapok is valami pénzt... ilyen lasssú az állami bürokráciában az ügyintézés... borzasztó. 31+3 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!