Találatok a következő kifejezésre: Kismama vagyok, óta (247 db)

18 hetes kismama vagyok. Évek óta nem bicikliztem, most viszont jó lenne ide-oda eltekerni. Eddig elég mozgásszegény életet éltem. Árthatok a babának, vagy magamnak ezzel?

A munkám irodába vagy autóba kötött, hazaérve meg inkább sétáltam. De utóbbin kívül semmiféle sport, mozgás... nem volt, úgyhogy nem tudom, jó ötlet-e, most elkezdeni, pedig nagy szükség lenne rá. Köszönöm!

Legjobb válasz: Én 35 hetes vagyok,tehát már kezdem érezni,hogy milyen a várandósság igazi súlya.Nagyon nem ajánlom a biciklit,mert a pocak megbontja az egyensúlyodat.Én egy fél dioptriával erõsebb szemüvegtõl is szédelegtem bõ egy hétig.Nem beszélve arról,hogy mi van,ha valami barom sofõr nem figyel rád,és meglök,elesel.Sosem bocsátanád meg magadnak,ha emiatt történne valami baj.Inkább tornássz.A népszerûbb fitnesszeseknek vannak kifejezetten kismamáknak videói.Vagy sétálj többet.A kedveseddel hétvégénként hagyjátok ott a várost és sétáljatok egyet a szabadban.Ilyeneket tudok ajánlani,de a biciklizést nagyon nem.

Én 35 hetes vagyok, tehát már kezdem érezni, hogy milyen a várandósság igazi súlya.Nagyon nem ajánlom a biciklit, mert a pocak megbontja az egyensúlyodat.Én egy fél dioptriával erõsebb szemüvegtõl is szédelegtem bõ egy hétig.Nem beszélve arról, hogy mi van, ha valami barom sofõr nem figyel rád, és meglök, elesel.Sosem bocsátanád meg magadnak, ha emiatt történne valami baj.Inkább tornássz.A népszerûbb fitnesszeseknek vannak kifejezetten kismamáknak videói.Vagy sétálj többet.A kedveseddel hétvégénként hagyjátok ott a várost és sétáljatok egyet a szabadban.Ilyeneket tudok ajánlani, de a biciklizést nagyon nem.
Én sem ajánlanám a biciklizést, az orvosom nekem kifejezetten azt mondta, hogy terhesen ne biciklizzek.
Szia ha eddig kibirtad keró nélkül akkro ezután is menni fog:DDDA séta hasznosabb!Puszi
Ha 1szer elesel akár a babának is baja lehet.Amúgy nem árt, de hidd el kifogsz lengeni, hiszen átcsoportosulnak a súlyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megfogadom az egybehangzó jótanácsot!

15 hetes kismama vagyok, és az utóbbi két napban elég sokat belenyilal az alhasaba, hol az egyik oldalon, hol a másik oldalon! Tegnap óta szedem a magneB6-ot. Szerintetek ez normális? Tapasztaltatok ilyesmit?

Legjobb válasz: Szia! Persze, normális. Nyúlnak a méhtartó szalagok, ami lehet fájdalmas is. És persze a méhed is nõ, aggodalomra semmi ok:) Boldog babavárást 8 hetes kismama

Szia! Persze, normális. Nyúlnak a méhtartó szalagok, ami lehet fájdalmas is. És persze a méhed is nõ, aggodalomra semmi ok:) Boldog babavárást 8 hetes kismama
Nekem az 5-dik héten már be-begörcsölt... nem tudom meddig tart, de természetes!!!

Én egy öt hetes kismama vagyok. A ház amiben élünk részben penészes, ráadásul a kutyusunk is egy légtérben él velünk. Nagyon aggódok, hogy valami baja lesz a babámnak ezektől a körülményektől. Okozhat ez gondokat? Esetleg kismama hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: majd ha jönnek a melegebb idõk,fessetek ki,és a falfestékbe tegyetek penészedésgátlót.a nyáron célszerûbb,akkor még mindig kismama leszel,és a baba a friss otthonba érkezhet :) addigra a kutyus is kikerülhet a légtérbõl.

A legfontosabb teendõid a következõk: 1. Nyáron érdemes penészgátló festékkel lemeszelned az egész házat. 2. A kedvenc kutyáról nem kell lemondanod, el kell vinni az állatorvoshoz féregteleníteni, egyéb valami védõoltást beadni, errõl egyeztesd az állatorvossal az egészséged és a baba egészsége érdekében. Én szívbõl ajánlom, mégis jobb udvarra vinni a kutyát a szõrhullás miatt, ez nem tesz jót a babának.
Lehet kapni penészölõt.Ez van a dobozára is irva.Zöld fulyokás, mi az OBI-ban vettük, olyan 2000ft körül.Befulytuk vele és el is tünt.
Semmi bajod nem lessz nyugodj meg.És a pici kutya is maradhat a lakásban.öreg anyáink, hogy éltek penészben vájogban azt ettek amire telt, kutya, macska, disznó, juh, egér.mellett nõtek fel éltek és laktak.külömbözõ betegség és virus mellett.és boldogan szülték az egészséges gyerekeket, hidd el, hogy nem lessz semmi baja nyugodj meg és éld a kis életed.szia
majd ha jönnek a melegebb idõk, fessetek ki, és a falfestékbe tegyetek penészedésgátlót.a nyáron célszerûbb, akkor még mindig kismama leszel, és a baba a friss otthonba érkezhet :) addigra a kutyus is kikerülhet a légtérbõl.
A kutya nem árt, ha elég tiszta és nem puszilgatod. Semmiképp ne adj rajta túl, tartsd meg, a lényeg, hogy tiszta legyen. A penészt esetleg festéssel és sok szellõztetéssel ha jobb idõ lesz, talán ki tudod írtani. De mindenképp közöld ezeket az orvosoddal. Boldog babavárást!
Én 6 hetes vagyok nálunk is van kutya a házban és sajna penészedünk is, (nem sikerül befejezni a hszigetelést és ott ahol nincs penészedik a fal) Én tudom javasolni, hogy sima hypoval fujátok le várni vele pár percet és letörölni, majd jól kiszelöztetni.Mintha ott se lett volna.Ne te csináld, kérd meg a párod mert elég kegyetlen, szaga van.Mi kiszoktatjuk tavasztól a kutyust akár féltékeny is lehet a babára és megtámadhatja.És tényleg nem túl egeszséges ha a baba majd a kutya szörben kuszik mászik, mert akárhogy takaritunk vlahol mindig marad. Boldog baba várást!
Ja igen, a lakás folyamatos szellõztetése az egyik legfontosabb teendõ, napi 2-3-szor 15 perc elegendõ ahhoz, hogy megtelítõdjön az oxigén a házban. És az is fontos, amirõl sokan megfeledkeznek, hogy minden helyiségben ne legyenek zsúfoltak a bútorok, mert ez az egyik oka a penészesedésnek!
hat az a helyzet hogy se a penesz se a kutya nem jo
Az fini lehet én az elõbb ettem penészes szilvát, mentem is a wc-re...én is undorodok a penésztõl na meg a szagától, mondjuk a szilván nem éreztem. Csinálj vele valamit, de kutyát ne add oda senkinek!!! Sztem a kutyának semmi köze hozzá h terhes vagy e vagy nem... illetve ha egy légtérbe van veled.
A penész a nehezebben fogható dolog, de a kutyáról könnyen lehet intézkedni. Rakd ki az udvarra, vagy ajándékozd el. Nem egészséges dolog terhesként egy lakásban élni vele. A penésszel is jó lenne kezdeni valamit, talán egy jó kis klórmeszes meszelés elbánna vele (nálunk is ez vált be). Meg a sok szellõztetés.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat mindenkinek. Kicsit megnyugodtam. Nagyon kedves tõletek, hogy veszitek a fáradságot egy kis biztatásra. Mindenkinek örömteli, vidám, kiegyensúlyozott várandósságot kívánok. Puszi.


22 hetes kismama vagyok, és már napok óta hirtelen, éles fájdalmat érzek a jobb oldali rekeszizmomnál. Ez mitől lehet?

Legjobb válasz: És mikor érzed a fájdalmat?Lehetott tapadt meg,mondjuk nekem a jobb oldalon alul ott fájni is szokott.De mástól is lehet!Sztem kérdezd meg a dokidat! 30 hetes kismami

És mikor érzed a fájdalmat?Lehetott tapadt meg, mondjuk nekem a jobb oldalon alul ott fájni is szokott.De mástól is lehet!Sztem kérdezd meg a dokidat! 30 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Mellsõ falon tapad a lepény. DE tudtommal, a 22. héten olyan magasan még nincs a méh, hogy a rekeszizmomat nyomhatná.

26hetet betöltött kismama vagyok. Egész éjjel a köldököm felett meg volt keményedve a hasam, de csak ott, és 1 kis dudor is volt. Nagyon nyomott valami idegfélét, lehet, hogy a kisfiam volt? Ugye nincs a babónak semmi baja?

Legjobb válasz: Szia szerintem a babád volt nekem is mindig ott volt meg oldalt és még föjebb megy malyd nekem most szinte a bordáimnál van 36 hetes kismama

Szia szerintem a babád volt nekem is mindig ott volt meg oldalt és még föjebb megy malyd nekem most szinte a bordáimnál van 36 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat, és már ilyen hamar tud nyomni valami ideget ez a kismanó?
Semmi baja, épp ellenkezõleg! Jól fejlett szép nagy és erõs baba lesz!!! :) Üdv, egy néggyermekes boldog anyuka.
nálam is igy volt, most meg már látszik, ahogy kidudorodik a feneke.. :-) az a babád, minden rendben. fog még helyezkedni, csak úgy hullámzik majd a pocakod.. :-) ha méhösszehúzódásod lenne, akkor az egész hasad bekeményedne, mintha telepakolták volna kõvel. De Te csak a kisbabád érzed. Csodálatos érzés.. 33 hetes pocakos

9 hetes kismama vagyok és annyira fel vagyok puffadva mintha már fél idös lennék! Tudok tenni valamit hogy lejebb menjen a puffadás vagy ez igy marad? Szedem az elevitet, magne B6-ot és az espumizan gyöngyöt!

Legjobb válasz: Az espumizánon kivül nekem sem ajánlottak mást.Én is ugy néztem ki,mint aki mindjárt megszül.10hetesen már nem tudtam felvenni a ruháimat,kismama nadrágot vettem.A

Az espumizánon kivül nekem sem ajánlottak mást.Én is ugy néztem ki, mint aki mindjárt megszül.10hetesen már nem tudtam felvenni a ruháimat, kismama nadrágot vettem.A
Az Espumisan is jó vagy az édeskömény tea, fodormenta tea.
Az elsö vagyok, korán nyomtam.Azt hittem az elevit is rásegit a puffadásra de 1honapra kicseréltem Hipp Natalra.Ugyanugy puffadtam.Most 19hetes vagyok, idõnként még elöfordul.Kitartás és nem sokára a "kisbabás"pocid fog látszani.
Az elején én is pont úgy voltam, mint te, néhány hetesen úgy néztem ki, mint aki már a sokadik hónapot tapossa. Szedtem én is az Espumisan-t, sõt, a Rennie-re (gyomorégésre szedtem) is rá van írva, hogy csökkenti a puffadást, de õszintén szólva átütõ változást egyiknél sem tapasztaltam. 24 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat akkor nem sok mindent tudok tenni!!
Nem rúghat ki..
Bocsi elsõ de július 8-a van. :D Kérdezõ: Én úgy tudom nem rúghatnak ki, csak jelentsd be, hogy miért vagy táppénzen.
bocs, de ma julius 3.a van.
mielõtt táppénre mész be kell jelentened hogy terhes vagy, akkor nem rúghatnak ki: A felmondási védelem továbbra is jár Az új Mt. a jelenleg hatályos törvényt némileg módosítva kimondja, hogy a munkáltató felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyt a várandósság, a szülési szabadság, a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság, a tényleges önkéntes tartalékos katonai szolgálatteljesítés, valamint a nõ jogszabály szerinti, az emberi reprodukciós eljárással összefüggõ kezelésé alatt (de legfeljebb ennek megkezdésétõl számított hat hónapig). http://www.profession.hu/cikk_munkajog/20120213/jobb-lesz-a-..

26 hetes kismama vagyok. Napok óta fáj, ég, szúr a hasam. Leginkább a köldököm felett, a mellem vonalában. Nem eszem agyon magam, a mennyiségre figyelek. Mitől lehet? 26 hetes kismama

Legjobb válasz: Kívülrõl(a bõröd) vagy belülrõl ég? Én kívül éreztem ezt anno, de azért mert feszült a bõröm, ahogy nõtt a pocak.

Kívülrõl(a bõröd) vagy belülrõl ég? Én kívül éreztem ezt anno, de azért mert feszült a bõröm, ahogy nõtt a pocak.
A kérdező hozzászólása: belülrõl, és csak miután ettem.
Próbáld ki a Rennie-t, azt nyugodtan szedheted, én is szedtem, m kicsit gyomorégõs voltam. De ha nem a gyomrod ég, lehet h a baba nyomja ott vmelyik belsõ szerved.
A kérdező hozzászólása: nagyon száépen köszönöm!

Az normális dolog hogy ott fáj a hasam ahol a baba beágyazódott? Vagy csak tágul a méhem? 4 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Normális, ha a fájdalom nem erõs, és nem görcsölsz, vérzel. Sajna a terhesség során nagyon sokszor vannak eddig ismeretlen fájások, kellemetlen érzések. Legtöbbször arra utalnak, hogy nõ a kismama pocakja. De fájhat majd késõbb a melled is, a hátad is, a lábad is, talpad is, szinte minden. :) Az a legjobb, ha elfogadod, hogy ez ezzel jár, és nem ijedsz meg mindig azon, hogy "Jaj, most éppen mi bajom lehet!" Nem azért írom, mintha ilyen lennél, csak nagyon általános ez a kismamiknál, és csak nyugtalanságot szül. Boldog Babavárást!

Normális, ha a fájdalom nem erõs, és nem görcsölsz, vérzel. Sajna a terhesség során nagyon sokszor vannak eddig ismeretlen fájások, kellemetlen érzések. Legtöbbször arra utalnak, hogy nõ a kismama pocakja. De fájhat majd késõbb a melled is, a hátad is, a lábad is, talpad is, szinte minden. :) Az a legjobb, ha elfogadod, hogy ez ezzel jár, és nem ijedsz meg mindig azon, hogy "Jaj, most éppen mi bajom lehet!" Nem azért írom, mintha ilyen lennél, csak nagyon általános ez a kismamiknál, és csak nyugtalanságot szül. Boldog Babavárást!
Teljesen normális, ha nem erõs görcsöket érzel. Próbálj meg szedni magneB6-ot. Én is átestem ilyenen és nekem segített. Boldog babavárást! 34 hetes pocakos

19 hetes kismama vagyok és nagyon sokat híztam-12 kg-ot, 60 kg-ról indultam. Ha valaki tud terhes diétát, vagy bármilyen módot, hogy egy kicsit leadjak abból a súlyból amit felhíztam, megköszönném. Diéta? Üdv mindenkinek

Legjobb válasz: Szia!Tudhatnád,hogy a várandósság nem a diéták ideje,fõleg nem konkrétan a súlyvesztés...Nem olvastál utána mennyi bajt okozhat,ha valaki a babavárás idején megvonja magától -azaz a kis magzatától!!!- az ilyenkor kívánatos ételmennyiséget?Én nem értem,de komolyan!Ha megszülöd majd a babád,elõbb-utóbb minden visszaáll az eredeti állapotába.Kevés kismama mondhatja el magáról,hogy nem szed fel fölösleges kilókat.Jómagam is lassan 20 kiló plusznál tartok és nem tetszik,amit a tükörben látok....ez van!Nem is kell dupla adagot és egész nap zabálni,én sem így tettem és mégis...... Egyébként ha az egészségeddel minden rendben,pl.cukorszint,vérnyomás stb.megfelelõ,akkor egy orvos sem tartja indokoltnak a diétát,fogyókúrát. Szóval ne haragudj,de ez a diétázósdi egy buta ötlet lenne részedrõl.További kellemes babavárást!

Szia!Tudhatnád, hogy a várandósság nem a diéták ideje, fõleg nem konkrétan a súlyvesztés...Nem olvastál utána mennyi bajt okozhat, ha valaki a babavárás idején megvonja magától -azaz a kis magzatától!!!- az ilyenkor kívánatos ételmennyiséget?Én nem értem, de komolyan!Ha megszülöd majd a babád, elõbb-utóbb minden visszaáll az eredeti állapotába.Kevés kismama mondhatja el magáról, hogy nem szed fel fölösleges kilókat.Jómagam is lassan 20 kiló plusznál tartok és nem tetszik, amit a tükörben látok....ez van!Nem is kell dupla adagot és egész nap zabálni, én sem így tettem és mégis...... Egyébként ha az egészségeddel minden rendben, pl.cukorszint, vérnyomás stb.megfelelõ, akkor egy orvos sem tartja indokoltnak a diétát, fogyókúrát. Szóval ne haragudj, de ez a diétázósdi egy buta ötlet lenne részedrõl.További kellemes babavárást!
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak! Köszönöm a válaszod, én is így gondoltam. A terhesség után is van élet, és nagyon nehéz leadni a kilókat.:-) Üdv
Szerintem igenis oda kell figyelni! Mindenbol egyel, kenyeret is, viszont estere probalj keveset enni! En 25 hetes vagyok, 10 kilo gyorsan feljott. Ami sok. Azota sok gyumolcsot eszek, estere pedig levest vagy joghurtot. NE az legyen a celod, hogy csokkentsd a sulyod, hanem az, hogy innentol kezdve ne hizzal nagyon sokat! MEg nem keso, ha odafigyelsz a megfelelo etkezesre, nem fogsz 30 kilokat felszedni, ami ugye a babanak is artalmas lenne. Boldog babavarast!
Szia!Szerintem nem kéne diétáznod.Az is lehet, hogy már nem is fogsz hizni.De ha ennyire zavar, akkor ne egyél édességet, fehér kenyeret (ha ki lehet egyáltalán bírni) és tornázzál (mértékkel), Boldog babavárást!
Szerintem se diétázzál várandósan. Én 63 kg-ról kezdetem a terhességet, és most vagyok 77 kg. Engen nem zavar a súlyom, majd lemegy miután meglesz a baba. 38 hetes kismama
Szia! Én sem ajánlom a diétát mert lehet hogy annak köszönhetõen nem lenne tejed!!! Sok ismerõsöm diétázott és most mind tápszerezik! Én 30 kg hiztam a terhesség alatt! 54 röl felmentem 85-re! Most 6 hónapos a kislányom és már 1 kg sincs rajtam!! Pedig nem fogyóztam!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszokat, igazából nem a diéta volt a lényeg számomra, hanem inkább az, hogy hamar szedtem fel ezt a 12 kg-ot. De azért köszi a jó tanácsoat. Üdv mindenkinek
Az elozo valasziro vagyok. NEkem meg az valt be, hogy irom mit eszek egesz nap. Ebbol rajottem, hogy neha tenyleg sokat es nem is gondolna az ember! Idealis sulygyarapodas az eredeti sulyhoz kepest: 20. het-6 kg 25. het-8 kg 30. het-10 kg 35. het-12 kg 40. het-14 kg. PErsze nem lehet altalanositani, lehet, hogy te mar ezutan nem fogsz sokat felszedni, mig masok a vegen szednek fel sokat. Tehat irjad mit eszel pl egy hetig, visszaolvasva latni fogod, hogy min csuszol el.
A lényeg hogy este 6 után már ne egyél, csak max egy almát, ezzel a vizesedést is megelõzheted. Fehér kenyeret ne egyél vagy ha mégis akkor kizárólag csak reggel. Egyél, igyál sok tejet, tejterméket, zöldséget, gyümölcsöt. Leadni nem fogsz tudni szerintem egy dekát se, legalábbis nekem nem ment.:) De a fentieket betartottam és a utolsó 10 hétbe csak 3 kiló jött fel rám. Én összesen egyébként 20kg-t híztam, 4 hete szültem és már csak 7 kiló felesleg van rajtam, mondjuk én nagyon vizesedtem is. Szóval kitartás! De egyébként ha téged nem zavar a kinézeted, csak a mérleg miatt a kilók zavarnak akkor ne foglalkozz vele szerintem!:D Érezd jól magad az a lényeg!;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!