Találatok a következő kifejezésre: Kismama ruhát már (18 db)

Milyen kismama ruhákat hordtatok nyáron és hol vettétek (akinek már volt nagyobb hasa nyáron)?

Tudom ez nem egy hatalmas nagy probléma, de próbálnék szép lassan vásárolni hogy ne egyszerre kelljen mindent dehát 38-40 es méret vagyok egy szoknyát vagy normális térdnacit vagy ruhát nem találok ami terhes ruha lenne kifejezetten. Voltam a h&m.ben semmi...egy ruha volt 8000 körül, a c&a-ban semmi nyári csak hosszú nacik, hosszú felsők (mellesleg marha drágán). Olyan alkat vagyok hogy nem hízok csak hasra tehát nekem nem jó ha veszek normál ruhát csak nagyobb méretben mert az mindenhol nagy rám csak hasban feszül mondjuk. Első két babámmal nyáron lettem terhes (még nem volt hasam) és az őszbe télbe mentünk bele úgy szültem tavasszal akkor még végig hosszú farmert hosszú kord naci hosszú felsőket, kabátot kardigánokat hordtam. Azok MOST még nagyok. Help.

Legjobb válasz: Én megmondom õszintén tökéletesen megelégedtem a turis illetve a kínai rucikkal. Tigris piacon vásároltam, azt iszem a keletinél van kifejezetten baba- mama turi, de a nagy lajoson lévõ hádában is találtam jó kismama ruhákat... nem akartam 10ezreket kivágni egy ruhára- hiába állunk/álltunk jól anyagilag.

Én megmondom õszintén tökéletesen megelégedtem a turis illetve a kínai rucikkal. Tigris piacon vásároltam, azt iszem a keletinél van kifejezetten baba- mama turi, de a nagy lajoson lévõ hádában is találtam jó kismama ruhákat... nem akartam 10ezreket kivágni egy ruhára- hiába állunk/álltunk jól anyagilag.
Kifejezetten kismamaruhám nem volt egyik terhességem alatt sem, csak olyan szabásúakat vettem, amik mell alatt bõvülnek, pl. a Mango-ban. De én simán felvettem a rendes szûk felsõket is, ami pedig rövid volt, ahhoz bandázst vettem. Volt 2 nadrágom, aminek ilyen a szabása: http://mamalicious.com/jeans-slim/mm-slim, en_GB, sc.html, ezeket aukciós oldalon vettem kb. féláron, ill. olyan térdnacikat vettem a kínaiban, amiknek hasonló a derékszabása. Többször is megdicsértek, hogy milyen jól öltözöm, nem olyan "kismamásan" :)
A kérdező hozzászólása: õsszel télen tavasszal voltam pocis azok mind hosszú és vastag ruhák. Barátnõim mind nagyobb méretek vagy jóval kisebbek mint én. Az a baj a tunika és cicanaci kombóval hogy nekem annyira nem áll jól valahogy, nem terhesen se tudom hordani én olyan egyenes fazon vagyok nincs derekam és abban még olyan csíkszerûbbnek tûnik. Viszonylag magas is vagyok amúgy.
nekem se, vettem egyet télen leárazva a tavalyi kollekcióból, 8-9 hétig tök jó volt méretre, most már kezd kicsi lenni. ugyanígy vettem nyári felsõket is leárazva, már most kicsik, pedig még nincs is itt a szezonja. szóval, én eldöntöttem, h ennél lényegesen nagyobb ráhagyással és last minute-ben fogok utazni. nem április-májusnban, hanem májsu-júniusban fogom megveni a nyáriakat fokozatosan, h kitartsanak. amúgy túl sokat nem veszek én sem. ha harmadik baba, akkor a régieket nem tudod hordani? én kaptam iskettõt a sógornõmtõl, 7 éve volt terhes, nem a legújabb divat, de boltba, hétköznapokra simán jók. orvoshoz meg bevetem az egyetlent, amit úgy vettem és szerintem is jól néz ki.
H&M-ben vettem maminacit, meg 2 pólót, tescoban ruhát, gumírozott mellrésszel, alul pedig bõ volt. Mondjuk az lengébb jóval, nem egy átmeneti darab. Ilyen rucikból vettem többet, mert én a bazi nagy melegben voltam nagy pocakos, szeptemberre voltam kiírva, végül október elején szültem, mindegy. Én sima cicanacit hordtam, hosszabb felsõkkel, ilyet bárhol kapsz, most úgyis divat a bõ póló, a cicanadrág pedig olcsó. Mondjuk jó lenne tudni, hogy milyen a stílusod.
A kérdező hozzászólása: Köszi a sok ötletet. Hát elég szomorú hogy áprilisban még nem lehet könnyedebb ruhát venni, és ha májusban már full meleg lesz? na nem szerettem volna egy hónapra hagyni a vásárlást fõleg mert nem túl olcsóak ezek a dolgok és egyszerre azért nagy kiadás 10-15 ezer ft csak nekem ruhákra... Mivel harmadik baba már MOST nem kényelmes semmilyen ruhám igazán. Mindegy majd valamit összeszedek:) H&M ben mondjuk ( a neten) láttam trikót, persze itt nem volt az itteni boltban, hátha pesten lesz.
turkálókat megnézheted veszprémben is. C&A-ban (a veszprémiben is) biztosan lesz nyári, csak még túl korai (nem csak a anaptárt nézik, hanem az idõjárást is). én tavaly decemberben, ifdén januárban láttam, amikor kiárusították a teljes 2012 tavaszi-nyári kollekciót, volt bõségesen mindenféle. sajna ez az a mûfaj, ahol nehéz elõre vásárolni, mert 9 hetesen még dunsztomnincs arról, hogyan fogok kinézni nyáron (nekem július végén jön a bba), így egyelõre én is várok, bár meg kell mondjam, ezek a mostani nadrágjauóik nagyon nem tetszenek, olyan divatjamúltak szabásban, anyagban, 12.000 ft-ba kerülnek és tök topisnak érzemmagam bennük. úgyhogy egyelõre még várok, most még javában az õszi-téli ruháimat hordom, mire kell vékonyabb, addigra lehet kapni is. a háda, HM jó ötlet, ha jársz pesten, nézd meg. ha nagyon széet akarsz, de akár kissé drágábban is, akkor ajánlom a mammas and papast a szépvölgyi úton.
Én tavaly nyáron voltam nagy pocis, szept. elején szültem, szóval a 3. trimeszter végig nyár volt. Nem volt egy kismama ruhám sem, sima atlétákat, trikókat, toppokat (ilyen hosszítottakat, tunika szerûeket) hordtam, amiket a kínaiban vettem. Van 2 gumis derekú térdig érõ szoknyám, azokban jártam a kórházba, védõnõhöz, itthon rövidnadrágban voltam, meg mivel kánikula volt, és a lakásban is 30 fölött volt a hõmérséklet, bikiniben voltam. 25 kg-ot híztam, a lábam 2 számmal lett nagyobb, de ezt is megoldottam 2 olcsó papuccsal (egy itthoni, egy kimenõs). Számomra a tavasz volt a legrosszabb, mikor kezdett nõni a pocak, jöttek a kilók, a régi ruhák, nadrágok már kényelmetlenek voltak, szorítottak, de rövidnadrághoz, szoknyához még hideg volt. Márciustól nyárig csak melegítõben jártam.
A kérdező hozzászólása: Jaj de drágák vagytok a lényeget persze lehagytam, nem vagyok pesti:) ) Mondjuk megyünk fel lehet akkor megpróbálok útba ejteni vmi nagyobb ruha boltot ezt a hádát is sokan mondták már, h&m ben is biztos nagyobb a kínálat mint a veszprémiben. Akkor lehet csak én vagyok béna hogy valahogy sehol nem látok még ilyen nyári kínálatot? fõleg alul érdekel egyébként mert felülre még csak csak találok vmi rövidujjú felsõket is akár a neten, de alulra?
Nem volt kismamaruhám. Tunikákat hordtam cicanadrágokkal. Ja és volt egy farmernadrágom, Tesco-s, nem kismama volt, hanem simán csak gumis derekú. :)
Mell alatt bõvülõ ruhákat vettem, valamint olyan szoknyát, nadrágot, aminek passzés volt a dereka.
Nekem két C&A-s kismama nadrágom volt - ott van ilyen szekció -, felsõket én is csak amolyan mell alatt megkötõs hosszabbakat hordtam, amik késõbb is jók voltak.
Tunikákat vettem, abba simán befért a hasam és most is tudom õket hordani. Kölcsönbe kaptam 2 nadrágot és 1 felsõt, ezek kimondott kismamaruhák voltak. Vettem egy kismama farmert és egy nyári kismama felsõt, a többi sima tunika volt.
Én turiban vettem pár cuccot. Egy farmerszoknyára én is vadászok. Mivel max. 2-3 hónapig kell használni felesleges 10e-ket költeni rá.

Mit vegyek fel a 12. hét körül, amikor már szűk a legtöbb cucc, de a kismama ruha még bő?

Ezenkívül, szeretném kérdezni, hogy hol lehet min?ségi de nem nagyon drága kismama ruhákat kapni? (A Brendon áraktól majdnem hanyatestem!)

Legjobb válasz: Szia. A kismama boltokban lehet kapni olyan gumis övet, amit tudsz úgy hordani, hogy felveszed a régi nadrágokat, de nem kapcsolod be, és ráveszed az övet. Ez elég vastag, és eltakarja a kigombolt részt. Nekem bevált, próbáld ki. Szerintem még nem érdemes új ruhát venned, mert igen gyorsan fog nõni a pocid :)

Szia. A kismama boltokban lehet kapni olyan gumis övet, amit tudsz úgy hordani, hogy felveszed a régi nadrágokat, de nem kapcsolod be, és ráveszed az övet. Ez elég vastag, és eltakarja a kigombolt részt. Nekem bevált, próbáld ki. Szerintem még nem érdemes új ruhát venned, mert igen gyorsan fog nõni a pocid :)
Szia! A megkötõs lenszoknyák nagyon tutik, olcsók, és végig hordhatod õket (vagyis hát, amíg nincs túl hideg), mert a hasad alatt meg lehet kötni. Ilyeneket a H&M-ben láttam (és én ott vettem még nem terhes koromban) meg a TESCO-ban (ott idén 2700-ért láttam). Nadrágom nekem kínaiból van, egészen csípõnadrág, és melegítõszerû pamut dereka van. Mivel csípõ, ezt is el tudom vezetni a hasam alatt. Van egy farmerem is, mivel hosszú felsõket hordok, ennél nem lényeges, hogy túl designos legyen, a szárbõsége számít csak, mert az látszik ki. Ezek szinte mindenütt drágák, én varrattam, 8000-bõl jött ki anyaggal, és olyan ami tetszik.
Szia. Ha nem nagyon akarsz beruházni, akkor nézz szét olyan oldalakon ahol kismamák árulják a ruháikat. Nagyon jó minõségû ruhákat lehet venni és jóval az üzletek árai alatt. Pl, babaszoba.hu, origobabazo.hu, tesz-vesz.hu, vatera.hu Üdv, 36 hetes kismama
Én is a bandázst mondanám, de gondoltam rá, hogy meleg. Jön a nyár, hord gumis dereku szoknyát és bõ felsõket. nekem ez vált be a legjobban, vagy olyan ruhát, ami bõ pocaknál, mondjuk A vonalu. A terhescuccok egyárnál kezdõdnek, én újonanan nadrágot nem láttam 8000 ft alatt, szoknyát 5000 ft alatt sajna, használt boltokban és a neten vettem , amim van. És igen, van oylan terhesnaci, aminek állítható a dereka, és egész kis terheségtõl hordható a végéig.
A kérdező hozzászólása: Az e-mail címeket el is mentettem, különösen a második jó! Nagyon köszi!
Én sima, kicsit erõsebb befõttes gumival gumiztam a nadrágjaimat. Nekem az is bevált.
Szia! Én most vagyok 13. hétben. Azt ajálhatom, hogy ha van olyan vászongatyód, amit meglehet kötni, akkor azt úgy kösdd meg magadon, hogy még kényelmes legyen, nem baj, ha az esetleges cipzárt nem tudod felhúzni. Erre vegyél fel fölülre olyan cuccot, ami legalább annyira bõ, hogy eltakarja a cipzár résznél. Találtam olyan kismama ruhákat, amik jók rám ( a gumírozás a derekánál úgy van megoldva, hogy a gumiban gomblyukak vannak varva és egy gomb, így akkorára állítom a méretét, amilyenre nekem jó). Ezek sem voltak valami olcsók, 5500-8000 Ft között voltak. De máshol is csak ilyen árakban láttam kismamaruhákat.
Én vettem magamnak nagyobb méretû nadrágot (télen voltam 12.hetes), de lehet kapni olyan kismama nadrágot is, amiben hátul van egy gumi gombbal felerõsítve, azt lehet állítani, így mindig a pocakméretedhez igazíthatod. Nézz szét itt: http://www.christinamoda.hu/shop/list.php?katid=59 és itt: http://gportal.hu/gindex.php?pg=8430788 Néha a Corában is ki lehet fogni jó minõségû, aranyos kismama ruhákat. További kellemes babavárást! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor utána nézek!
Én is bandázst másnéven terhesövet hordok.:) Nekem tök jó, bevált. Meg én vettem már egy kismama nadrágot, mert nagyon megtetszett és elég sokáig jó lesz. Most azt úgy hordom hogy visszahajtom a derekát mert akkora pocim még nincs hogy szépen feszüljön rajta. :) Én 17 hetes vok.
A kérdező hozzászólása: Köszi! De ilyenkor nyáron nem túl meleg ez az öv?
Szia!Én 39 hetes vagyok, de egy darab kismamaruhám sincs.Vettem anyagot pár száz Ft-ért, abból varrattam kismamaövet.Alatta a cipzárt nem húztam fel, a gomblyukba pedig gumit tettem, így gomboltam össze a nacikat, hogy ne csússzanak le és kényelmesek lettek.Hosszabb felsõket vettem amiket utánna is tudok hordani.Nyáron meg vannak ezek a passzés derekú halásznacik és szoknyák.Ezeket le lehet hajtani pocak alá, vagy felhajthatod rá.Attól függ csípõn, vagy magasan szereted hordani a nacit.Ez most nagy divat és 2-3 ezer közt van darabja.Jövõre ugyanúgy hordhatod, a nmyáron viszont veled együtt fog nõlni.A nyári egészruhák is bõvebb fazonuak az idén.Szóval a divat most nekünk kedvez!:)

Kismamik, akik már mosnak és vasalnak! :-) Mivel mossátok a babaruhákat? Öblítés? A vasalát kifordítva végzitek, vagyis a ruha belsejét vasaljátok?

Én most kezdtem mosni. Az új dolgokat kézzel mosom és öblítem, amiket kaptunk, azokat géppel. Dreft baby mosóporral és Gabi öblít?vel "dolgozom", nagyon finom illata van, nem is er?teljes. 32 hetes vagyok, már nem bírok magammal, tudom, még úgyis át fogom mosni, de már most jól esik a babaillat. :)

Legjobb válasz: Nekünk bõrgyógyász ajánlotta (igaz felnõttnek ajánlotta, de azóta így mosunk mindent), hogy folyékony mosószerrel (minden porból marad valamennyi a ruha szálai között) mossunk, és ecettel öblítsünk (az õblítõben van valami, ami "feltapad" a ruhákra és a bõrünkkel érintkezve "ránk ragad", az ecet pedig fertõtlenít) Állítólag nagyon sok bõrbetegséget és allergiát a mosóporok és az öblítõk okoznak. Az ecet amúgy vízkõoldó, tehát még a gépnek is használ.

Nekünk bõrgyógyász ajánlotta (igaz felnõttnek ajánlotta, de azóta így mosunk mindent), hogy folyékony mosószerrel (minden porból marad valamennyi a ruha szálai között) mossunk, és ecettel öblítsünk (az õblítõben van valami, ami "feltapad" a ruhákra és a bõrünkkel érintkezve "ránk ragad", az ecet pedig fertõtlenít) Állítólag nagyon sok bõrbetegséget és allergiát a mosóporok és az öblítõk okoznak. Az ecet amúgy vízkõoldó, tehát még a gépnek is használ.
Én 33 hetes vagyok és én sem bírtam már tovább...elkezdtem kimosni a babaruhákat.Én Tide sensitive-vel mostam és Lenor sensitive-vel öblítettem.Jó illatuk lett de majd meglátjuk a babának is tetszik-e.Minden jót nektek!!
Mi 10%-os ecetbõl teszünk kb félig az öblítõs rekeszbe. De itt nagyon kemény a víz. Amúgy meg kitapasztalod, nincs rá szabály. Volt. hogy 20%-os ecetünk volt, és abból is ugyanannyit öntöttem, mint a 10-esbõl (megszokásból, loccs bele) A fekete meg a piros ruhákhoz a mosáshoz is teszek (kb, mint az öblítéshez), mert színfixáló.
A kérdező hozzászólása: Ecettel hogy kell öblíteni? Gondolom nem öblítõnyi adagot kell beletenni, vagy igen?
Én is vettem anno finom baba öblítõt, majd a babám 1 éves koráig ecetet kellett használni öblítõ helyett. Fura, de nem lesz büdös a ruha, viszont az összes maradék mosógélt kiszedi, így volt csak szép a babám bõre. Szóval most moss amivel jól esik, aztán úgyis a babád dönti el :) Nyugodtan moss mindent a gépben, persze az intenzív színekkel óvatosan.
Én Ariel babamosóport használtam és Coccolino öblítõt, amíg a babám ekcémás nem lett. El kellett hagynom az öblítõt, és folyékony mosóporra kellett áttérnem. Most minden rendben a bõrével.Remélem a te babád bírni fogja!!
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy ki akarok mindent még egyszer mosni. :) Tudom hülyeség, de ... szóval ha bármi van, kórházba kerülök, elõbb érkezik a baba, akkor legyen mindene meg szépen.
Dreft baby mosogélt használok öblítõt nem. Mindent mosógépben mosok és én belülrõl vasalom a ruhákat, mert az fog érintkezni a baba bõrével, ezért én már kifordítva is rakom be a mosógépbe. Ha nem akarsz mégegyszer mindent kimosni, akkor ajánlom, hogy vákumozzd le a "kész" ruhákat!
Baba mosópor nem árt, de a védõnõnk szerint nem szabad öblítõt használni. Így sima vízzel vannak öblítve a rucik, így is jó az illatuk, és semmilyen vegyszer nem marad bennük.
Mi Bip mosógélt és annak az öblítõjét vagy Gabi öblítõt használunk. +ezüst mosás. Vasalni kívül-belül vasaltam, hülye szokásommá vált, 2x annyi ideig tart az egész. Most egy éves a babám és próbálok errõl leszokni... :) Szerencsére soha nem volt semmi bõrproblémánk.Remélem, Nektek sem lesz!
Ugyanugy mostam, mint az elõttem szóló, de hallottam a mosógolyóról, amely negativ ionokkal tisztít, fertõtlenít, vegyszer helyett. Mindent ezzel mosok most át újra, és csak a bodykat, pamut rugikat, ágynemüt, textil pelenkát vasalom át. ügv. 35 hetes km


Miskolcon melyik áruházban lehet vásárolni Kismama ruhákat? 18 hetes terhes vagyok és már nem érnek be a nadrágjaim, kerekedik a pocakom végre. Nem találok magamra kényelmesnadrágot, ki tud segíteni?

Legjobb válasz: C&A-ban (csak a Plázában lévõben), H&M-ben. A Szinvaparkban van egy molettbolt, ha jól emlékszem a legfelsõ szinten, ott is van pár darab kismamaruha. Van a Brendonban is. Szerintem a nagy áruházakban is lehet kapni, pl. Tesco, Auchan, de ebben nem vagyok biztos.

C&A-ban (csak a Plázában lévõben), H&M-ben. A Szinvaparkban van egy molettbolt, ha jól emlékszem a legfelsõ szinten, ott is van pár darab kismamaruha. Van a Brendonban is. Szerintem a nagy áruházakban is lehet kapni, pl. Tesco, Auchan, de ebben nem vagyok biztos.
Szia! Én nem miskolci vagyok, de mint jótanácsként mondom, hogy nézz körül a turkálókban. Én nagyon sok nadrágot, szoknyát túrtam potom pénzért. Nem érdemes megvenni 10-15 e ft-ért 1 db-ot, nem is tudhatod mennyit fogsz kerekedni a végére (bocs, de ez alkat függõ), aztán lehet hogy a drága nadrág nem lesz már jó.
A kérdező hozzászólása: A Miskolci Auschanban egyáltalán nincs kismama ruha, hiába is kerestem.A Centrumban vettem 4200Ft-ért egy vékobóny kis kismama farmert.A Barandonban vagyonba kerül egy ugyanolyan 13 ezer Ft-ba és még többe.A Szinvapark 2. emeletén meg csak nyári kismama nadrág van még, ami nem nyúlik, csak a hasi részen 7600Ft.A Tescoban sincs kismamanadrág.Miskolcon kevés a választék, ahol van ott méregdrága pl. a C&A-ban nem tudom kinek a pénztárcájához mérik a kismamaruhákat na meg egyáltalán mindent.

Debreceni kismamák! Vettetek már itt ruhát? Érdemes felhívni a számot?

Egy kis szórólap, amit a terhesgondozóban látok mindig. Cím nincs rajta, csak telefonszám, illetve ez a szöveg:

Legjobb válasz: ez nem a Kynga ? nem rossz termékek mindig kinnt vannak a mihály napi vásáron is de 850ft egy body... nekem cukormázasnak tünik nagyon sok termékük.

ez nem a Kynga ? nem rossz termékek mindig kinnt vannak a mihály napi vásáron is de 850ft egy body... nekem cukormázasnak tünik nagyon sok termékük.
A kérdező hozzászólása: Nincs ráírva, milyen cég. Szerintem nem babaruhák, hanem kismamaruhák. Legalábbis én így vettem ki.
akkor nem tudom .. hivd fel és nézd meg a boltot de nem tudok kismamaruha gyártót.

Kismama ruhát kapni már pest valamelyik H&M-ében?

Legjobb válasz: Igen, a Vorosmarty teren!

Igen, a Vorosmarty teren!

Kismamák! Milyen ruhákat hordtok/hordtatok, amikor babát vártatok és már nagy volt a poci? Én melegítőre gondoltam, de abban nem lehet sok helyre menni.

Legjobb válasz: Nekem voltak kismama farmerjeim elsõsorban azt hordtam, meg kertésznadrágok. vagy sztreccs ruha, hosszú kardigánnal, kabáttal ha hideg volt.

Nekem voltak kismama farmerjeim elsõsorban azt hordtam, meg kertésznadrágok. vagy sztreccs ruha, hosszú kardigánnal, kabáttal ha hideg volt.
Nekem alapból tetszenek azok a nyári felsõk amik mell alatt bõvülnek és volt is belõlük pár darab itthon meg 2 nyári ruhám ezeket hordtam nyáron + vettem derék bandázst azzal hordtam a nyári nadrágokat meg vettem egy nyári kismama nadrágok 3000ft ért kínaiban.Most van egy farmerom meg egy vászon nadrágom (kismama)szintén kinaiból egyik 3500ft. másik 200ft. volt, meg a tavalyi hosszú testhezálló pulcsikat hordom, hosszú kardigánnal, vagy poncsóval.Van melegítõm arra hogy itthon feküdjek benne.Nem venném fel utcára még ha 30.000-be is került.Szerintem attól nincs szebb ha egy kismama csinosan van felöltözve.És nem kerül sokba. üdv 34hetes km.
Cicanadrág, tunika, poncsó. Imádtam :)
Szabadidõt is inkább kismamásat hordtam, nem akartam megnyomni a hasamat. Kismama nadrágok, vége felé már csak ruhák. Lehet sima sztreccs ruhát hordani, most mindenhol lehet olyat kapni egy kismama leggingsszel vagy harisnyával és csinos is. Kabátot pedig két számmal nagyobbat vettem, mert nem tetszettek a kismama kabátok.
Hát szerintem nagyon hgáz ha egy kismama csak melegitõt, meg a férje poloit hordja. Lehet nagyon jo kényelmes kismamanadrágokat venni, vagy kismama Leggingset(olcso és kényelmes) és ahoz valo tunikát, (nem muszály kismama üzletbõl, pl.takkoban nagyon olcso és jo felsõket árulnak, nekem sok "kismama" felsõm volt onnan, annyi hogy L, eset XL-eset kell venni akkor is ha egyébként M-es méret lennél. Vagy lehet venni használtan is.
Vannak kismamanadrágok, nem sokkal kerülnek többe, mint egy hagyományos farmer vagy szövetnadrág, mégis csinosak és kényelmesek. Érdemes 1-2 beszerezni, mert takarja a derekat és a pocakot, most a hidegben ez mindenképpen jobb, mint a sima melegítõ, ami terhességtõl függetlenül is igénytelen szerintem :) . Nyáron én sima csípõnadrágot is felvettem, de azt ilyenkor nem javaslom.
Én ugyanazokat a ruháimat hordom, mint terhesség elõtt - nem cipzárazom/gombolom be a nadrágom, viszont rengeteg hosszú felsõm/pulcsim van, ami eltakarja. :) Épp azon röhögtünk tegnap a párommal, hogy még így, terhesen is rám jön a 16 évesen vásárolt farmerem - pedig azóta eltelt 8 év! :D Mondjuk tény, csak a gyerek súlyával gyarapodtam (összesen 5 kilóval), mert epegörcsök miatt a terhességem 80%-át végighánytam. Mondja is mindenki (orvos, védõnõ), hogy baromira keveset híztam, de hát mit csináljak? Nem önérdekbõl nem hízok, hanem mert nem tudok. *vállat von*
2000ft nem 200 bocsi.
Gumis derekú farmer, illetve kismamafarmer Hosszú, testhez simuló felsõk, ingek, pulcsik Sportcipõ, illetve lapos talpú trendi csizma :) Szóval ugyanúgy öltözködök, mint eddig :) Csak kismama kiadásban :)
Szia! Elmenõsre volt kismama farmerem és egy elegánsabb fekete nadrágom, szûk felsõk, poncsó (téli babáim vannak) Otthon török gatya, póló...na ezt imádtam. :) Nem nyomott, kényelmes és még a játszóra, boltba is el mehettem bennük, mert nem egy macinaci :) Nyáron saruval, õsszel egy edzõcipõvel sportosra véve a stílust. Aludni mindig is francia bugyi-trikó együttesben szoktam, kismamaként is az volt a kényelmes.

27 hetes kismamák hogy vagytok? Vásároltatok már baba ruhákat meg baba dolgokat? Házi munka hogy megy?

Köszike a válaszokat!

Legjobb válasz: Szia!28 hetesek vagyunk!Nagyon nehéz a menés,mert igen nagy hasam van.Igazából minden rendben van csak a poci már akadályoz bizonyos dolgokban.Vannak már ruhák meg a bútorok is megvannak már,de még semmihez nem nyultam.Majd 30 hetesen kezdek el válogatni és tervezni mit hova,és hogyan.A házimunkával boldogulok,nincs azzal sem gond.Mindenkinek Boldog Babavárást!

Szia!28 hetesek vagyunk!Nagyon nehéz a menés, mert igen nagy hasam van.Igazából minden rendben van csak a poci már akadályoz bizonyos dolgokban.Vannak már ruhák meg a bútorok is megvannak már, de még semmihez nem nyultam.Majd 30 hetesen kezdek el válogatni és tervezni mit hova, és hogyan.A házimunkával boldogulok, nincs azzal sem gond.Mindenkinek Boldog Babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszike Neked is Bolodg Baba várást!
27 hetesek vagyunk. Tegnap vettem meg a ruhákat, a babakocsit meg a kiságyat is. Bútorok így már megvannak. A többi holmi még hátravan, de én ápr. közepére szeretnék mindennel kész lenni, persze addig még a festés is hátravan.A házimunka még egyenlõre megyeget, igyekszem nem elhagyni magamat. Boldog babavárást!

36. hétben lévő kismamik nektek van már jóslófájásotok, tejszivárgás, vagy egyéb jel? Hogy vagytok? Még egy kérdés ti milyen ruhába, és mibe hozzátok haza a babát?

én nagyon keményedek, és ha többet mocorgok a hasam alja szurkál, a baba még sokat mozog szerencsére. azért remélem kihúzom a kiírt napig.

Legjobb válasz: szia én 35/36 hetes vagyok és rettenetesen fáj a derekam már 3 napja,gondolom a súlytól meg a bébi is rajta fekszik vmi idegen,remélem azért nem igy kell eltöltenem ezt a pár hetet.Jóslóim egyszer voltak elég durvák de azóta nem éreztem.amugy köszi jól vagyunk bébi eleven még mindig.:) az idõtõl függ majd hogy miben hozom haza,fel vagyok készülve vékonyabb és vastagabb ruhával is,táska már bepakolva...Boldog babavárást és könnyû szülést kivánok.üdv

szia én 35/36 hetes vagyok és rettenetesen fáj a derekam már 3 napja, gondolom a súlytól meg a bébi is rajta fekszik vmi idegen, remélem azért nem igy kell eltöltenem ezt a pár hetet.Jóslóim egyszer voltak elég durvák de azóta nem éreztem.amugy köszi jól vagyunk bébi eleven még mindig.:) az idõtõl függ majd hogy miben hozom haza, fel vagyok készülve vékonyabb és vastagabb ruhával is, táska már bepakolva...Boldog babavárást és könnyû szülést kivánok.üdv
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszaitokat! jó babavárást, és könnyû szülést mindenkinek! ja, és kitartás nemsokára a kezünkben leshetnek a pocilakók!
Elsõ válaszoló vagyok.Nekünk inkább 62-es ruháink vannak, talán 1-2 56-os is van, de szerencsére a másik kettõ gyermekemnél sem volt gond a méret mert az egész kicsi ruhák kb 2 hétig voltak jók a többinek az újját pedig addig felhajtottuk mig hosszú volt de hamar belenõttek.Az egyik válaszoló irta hogy semmi jósló fájása nincsen, neki üzenem, hogy ne keseredj el , nekem az elõzzõ két terhességemnél semmi jósló fájásom nem volt, legalábbis nem tûnt fel, sõõt mindkét gyerekemnél mikor megindultak a fájások utánna "meggondolták" magukat a csöpségek :( aztán egy fél nap múlva indultak újra el a fájásaim.Mindenkinél másként alakul, lehet hogy neked elõbb fog elfolyni a magzatviz pl....mindenkinek boldog babavárást és könnyû szülést kivánok.
Sziasztok! Én a 37.hetemet kezdtem meg a ami nap.Kicsit én is aggódom, mert semmi jósló fájást nem tapasztaltam, mondjuk nem hiányzik csak sok helyen azt olvastam, hogy már a 35.héttõl jelentkeznek. Tejszivárgás sincsen. :/ Én bepakoltam a babának bodykat és rugdalózókat, zoknit és vékony sapit is + egy plédet. (rugiból és bodyból 5-6db-ot mert nem vagyok benne biztos, hogy adnak-e a babának ruhát bent a kórházba(I.számú SOTE). Így inkább túlpakolom magam minthogy hiányozzon valami.
Nekem már régóta van jóslófájásom, annyi, hogy most már többször van és erõsebb is.Pedig még szednem kell a magnéziumot is. A nunimnál nagyon feszül, néha fáj.A lábam vizesedik, de amúgy jól vagyok. A méhszájam már C:2110. A babát 56-os ujjatlan rugiban szeretném hazahozni, és persze alá egy bodyt na meg sapi, és van egy pléd is bekészítve.Aztán ha már tényleg lehet hazahozni, megnézzük milyen idõ van és aszerint apuka majd változtaja a csomagját:-) 36+3 hetes kismama
10:22-es vagyok.Én is utólag gondolkoztam hogy olyan szépen bevásároltunk 56-os ruhákból és én 57cm-rel születtem.Sajnálnám ha nem lenne jó rá, olyan édik.
58-as ruha nincs, a következõ már 62-es.Jóslófájásom már olyan32.héttõl van.Hol gyengébb, hol eléggé fáj.Kb.azóta jön elõtejem is egy-egy csepp, igaz tegnap este rendesen folyt, most elõször.Én is gondba vagyok hogy milyen ruhába vigyük haza mert azt mondják egy réteggel több ruhát kell ráadni mint ahogy mi öltözünk.Biztos hogy rugdalózóba, a sapkát nem tudom meg talán plussz pléd is.Én majd megkérdezem a szülésznõt mert a férjem is tud behozni neki ruhát.Könnyû szülést mindenkinek!!!38+3hetes
Nekem még sem elõtej, sem jóslófájásom nincs. Én is remélem, hogy minél tovább húzzuk, annak ellenére, hogy 2-3 napja nagyon nyom valamit a kis csöpim, és sehogy nem jó feküdni. 52-56-os rucikat készítettem ki a papának. Egy melegebb idõre valót, és egyet, ha hûvösebb lenne az idõ hazafelé.
A kérdező hozzászólása: 56 vagy 58 as méretû ruhát készítettél be, mert én ezzel vagyok gondban. a férjem 62 cm-es baba volt, a kisfiamnál meg még nem becsültek hosszúságot.talán a 36 hetes uh-on.
A kérdező hozzászólása: bocsi lehetnek a pocilakók:-)

32 hetes kismamik hogy vagytok? Másnak is ennyire erőseket rúg a babája? Elkezdtetek már készülődni (kimosni a kis ruhákat, ágyat összerakni) Van aki még csak most kezd vásárolni? Ki hol fog szülni? Kisfiú lesz vagy kislány?

Legjobb válasz: Szia! Én is kipróbálom a teát és a homeos bogyókat is, hátha! Nekem is kisfiam lesz és idáig a Dominik név a befutó :). A Jahn Ferenc kórházban fogok szülni, a babaszoba még nincs kész már elég sok mindent megvettünk neki de azért hagyok áprilisra is bár csak apróságokat. 32 hetes kismama

Szia! Én is kipróbálom a teát és a homeos bogyókat is, hátha! Nekem is kisfiam lesz és idáig a Dominik név a befutó :) . A Jahn Ferenc kórházban fogok szülni, a babaszoba még nincs kész már elég sok mindent megvettünk neki de azért hagyok áprilisra is bár csak apróságokat. 32 hetes kismama
Szia! A hát és derékfájáson kívül, na meg az éjszakai lábgörcsölést leszámítva jól vagyunk. A babó sokat mozog, helyezkedik, néha persze fájdalmasat is tud rúgni. A szobája már kész, már a kiságy is áll, és már mindent megvettünk neki. a ruháit még nem mostam ki, majd 2hét múlva kezdem. Nyíregyházán fogok szülni, és kisfiu lesz, Zétény nevet kapja. te hogy érzed magad? Könnyû szülést kívánok!
Bocsi az elõbb elfelejtettem holnap kezdünk festeni, de a beszerzés zöme megvan, csak pár apróság hiányzik még. Majd a festés, takarítás után állítjuk fel a bab ágyat, és akkor akarom átmosni Vince ruháit, pelenkáit stb.
Mi április 30-ra várjuk Vincét Nyíregyházán. Eddig 7, 5 kg-ot híztam (bár egy kis cca 7-8 kg túlsúllyal kezdtem :-)). A pocim ma mérte a védõnõ 108 cm. Jól vagyunk, csak eszméletken sokat mozog a gyermek, ami sokszor kellemetlen. Nem vizesedek, és nem fáj még a derekam se, csak a szeméremcsontom környéke kezdte meg a tágulást, azt fájogat. Na meg nem alszok éjjelente, mert folyamatos a szamba a pocakomban. Könnyû szülést Nektek.
Én május 1-re vagyok kiírva, és nekem is nagyokat rúg a mini, vagy éppen kinyomja valamilyét:D. Azon kívül hogy vizesedik a kezem lábam és emiatt zsibbadnak a tagjaim, jól vagyok, mondhatom hogy nagyon könnyû terhességem van. Õ is kisfiú, Máté lesz. Azt mondják a fiús terhességek könnyebb lefolyásúak, mint a lányosak. A ruhácskákat már kimostam, már csak a babaágyat kell összerakni, ja meg ki kell takarítanom a babakocsit, mert úgy kaptuk használtan, de hogy fogom csinálni azt még nem tudom! Székesfehérváron fogok szülni. A vásárlással még elvagyok maradva, cumisüveg stb....! Könnyû szülést kívánok!
Szia! A málnalevél teáról már én is halottam, én is használni fogom. nekem a haskörfogatom 102cm, és 10kg hízásnál járok, ami csak a csipömre, meg a hasara jött. mindenkinek könnyû szülést! 1 válaszoló voltam
A kérdező hozzászólása: Ami a kilókat illeti én 10 kg-nál tartok, remélem már sok nem kúszik fel :)
A kérdező hozzászólása: A második hozzászólónak! Én is a Jahn Ferencbe fogok szülni.Mikorra vagy kiírva?Lehet összefutunk :) ))
Nekem van már egy 3.5 éves Dominikom, és most lesz egy Barnabásom vagy Marcellem:D Mi is elõkészítettünk mindent és el nem tudom mondani hogy mekkora mázli hogy tényleg szinte semmit nem kell megvennünk. minden kimosva elrendezve, már csak a kórházi kis csomagom hiányzik...Szekszárdon fogok szülni...hogy ez a kis töki mekkorákat tud rugni az félelmetes, épp ma meséltem a vendégeinknek hogy van hogy fel is szisszenek olyat lenyom, ja és még õ is faros:S
Utolso voltam, a teat en is kiprobalom, de Sajnos nalunk nem kapni azokst a homeos bogyokat amiket otthon ..... :( nem is ertem!
sziasztok! Nekem is kisfiam lesz, es ugy NEz ki eddig Faros!en kulfoldon szulok, es nevben Sajnos meg Nem dontottunk:(. A babaholmik kozul nagyjabol Minden megvan, most a korhazi csomag jon! Nektek mekkora a hasatok? Es hogy alltok a kilokkal? En 9 kg plussznal, es 95 cm hasnal tartok, amugy semmi panaszom nincs :) X
A kérdező hozzászólása: Szia! Az én babám nagyon durván helyezkedik, eléggé fáj.Ki lehet tapogatni sokszor a kis hátát vagy könyökét.A szoba nekünk is kész, még egy két apróságot kell venni (mivel második baba így sok minden megvan).Én Pesten fogok szülni és kisfiam lesz nekem is, a név még nincs eldöntve. nekem nagyon tetszik a Bence, Dominik, Marcell... Ja és a kis drága egyenlõre faros sajna :(( Remélem befordul mire ki kell jönnie. Egyébként te olvastál a málna levél teáról, állítólag nagyon jól tágulsz tõle ha beindul a szülés.Én minden esetre kipróbálom az tuti. Könnyû szülést neked is!
A kérdező hozzászólása: A pici Máté baba anyukájának! A könnyû lefolyásra csak annyit írnék, hogy az elsõ terhességemnél is jól viseltem a dolgokat, viszont a szülésem igen kemény volt.De kívánom hogy tényleg hamar megszülj és egy kicsit magamnak is :) ))))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!