Találatok a következő kifejezésre: Kismamára lehet a papagáj (1 db)

Kismamára lehet veszélyes a papagáj?

Legjobb válasz: Itt ezen a weboldalon egy állatorvos ír a Toxoplasmosis-ról és arról, hogy egyáltalán nem veszélyes csak vannak szabályok amiket be kell tartani. http://www.palavet.hu/cikkek/toxoplasmosis.html Az igazán veszélyes az, hogy nem rögtön egy orvost kérdeztél ilyen kérdéssel. Ezért hozzánemértõ emberek, butaságokat mondanak és ez miatt az állat élete is veszélybe kerülhet.

Itt ezen a weboldalon egy állatorvos ír a Toxoplasmosis-ról és arról, hogy egyáltalán nem veszélyes csak vannak szabályok amiket be kell tartani. http://www.palavet.hu/cikkek/toxoplasmosis.html Az igazán veszélyes az, hogy nem rögtön egy orvost kérdeztél ilyen kérdéssel. Ezért hozzánemértõ emberek, butaságokat mondanak és ez miatt az állat élete is veszélybe kerülhet.
A papagájok sõt más madarak sem tetvesek, mivel ez az élõsködö nem támadja meg õket!!! A papagáj nagyon tiszta állat, szeret fürdeni és nap mint nap tisztálkodik!!! A papagáj nem veszélyforrás, de azért nem kell annyit szeretgetni ahogy más állatokat sem ebben az állapotban! Illetve a kalitka tisztán tartását is bizzuk másra, bár én magam takaritom! 28hetes kismama
ha megfelelõ körülmények között van tartva, akkor biztos nem okozhat semmi gondot!!Ha mindig tiszta a kalitkája, megfelelõ táplálékot kap, akkor nem gyengül le a szervezete és nem lesz beteg!!!!Az élõsködõk ellen szerezz be pl.:csipki piret mix-et, vagy pedig állatkereskedésben kapható, gumiszerû korongot!!Ha minden igaz Rodex a neve!!
Szia!!!Szerintem nem!:)
nem tudom hallottál e a toxo plasma virusrol(vagy baktérium ezt nem tudom pontosan). ez egy betegség ami a babára nagyon veszélyes akár elis vetélhetsz(állatorvos mondta, a következõt): a toxo plasma hordozója a kutya, DE NEM TERJESZTÕJE, terjesztõje a macska és a papagáj. kérdésedre a válaszom életveszélyes a papagáj. kérdd meg a védõnõt, hogy küldjön el toxo plasma vizsgálatra. ez fontos ha papagájod van, és ami még nagyon nagyon fontos, és ezt a doki mondta ne egyél olyan gyümölcsöt, zöldséget, ami a földön(ben) terem(eper, répa, krumpli, stb...)mosatlanul. 20 hetes kismama (és védõnõ) remélem tudtam segíteni.okvetlen mondd el a papagájt a védõnõnek.veszélyforrás. sok boldogságot a babádhoz.
Hát a madarak nem túl tiszta állatok, sokszor tetvesek stb. De ha madár régóta a család tagja, és eddig nem okozott betegséget senkinek, akkor valószínûleg ezután se fog.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan gondozzam?

Tegnap találtam a földön egy Széncinege fiókák már kicsit tud repülni is hogyan gondozzam? Szoktam neki adni legyeket most már elfogadja meg golyós itatóból csöpögtettem a csőrébe a vizet de arra is kitártja a csőrét mit tudok még érte tenni?

2

Mit tehetek a szarka ellen, ha állandóan támadja a fecskéink fészkét?

3 fecskefészkük van az erkélyen mind a hármat lerombolta a szarka. A fecskék építik újra, szarka ismét jön, megint rombol. Évek óta itt vannak a fészkek soha ilyen probléma nem volt. Hogyan tudnám megvédeni a fecskefészkeket?

3

Az probléma, ha a nimfa papagájok röpdéje közvetlenül az ablak mellett lenne?

Hűvösebb időben, ha mondjuk bukón van az ablak megfázhatnak ?
Gondoltam rá, hogy kerekeket szerelek majd rá, hogy ilyenkor arrébb lehessen valamennyire húzni a röpdét.
De a szoba berendezései miatt sajnos csak az ablak mellett férne el a röpde...

1

Kihűlt madártojást ki lehet még kelteni?

Szél vagy állat rombolhatott szét éjjel egy fészek egy magas fánkon, és találtam alatta 3 ép tojást, 2 töröttet. A töröttből gyanítom, hogy madárfióka kezdemények vannak bennük...

A három ép tojást kitudnám kelteni? Jelenleg jéghidegek.
(Esetleg ha műfészekbe teszem, a madár tud vele kezdeni valamit?)

1

A macskám behozott egy rigót, és úgy láttam, nem sérült meg, de mintha sokkos állapotban lett volna. Azóta már mozgott, felment egy ágra, de azóta is ott ül (majdnem két órája), és csak nézelődik, óvatos fejmozgással. Mit tehetek érte?

Gondoltam arra, hogy felhívom az állatorvosi ügyeletet, hátha tanácsot tudnak adni, de félek, nem érdekelné őket, mivel 'csak egy rigó'.

6

Gazdasági fürj ehet borsóhéjat?

Anyám szerint adhatok nekik, anyósom egyenesen tiltja, de indokot nem tud adni. Kinek higgyek?

7

Ez milyen fajta bagoly?

http://dailypicksandflicks.com/wp-content/uploads/2011/11/cu..

Nagyon aranyos! :)

2

Hogyan gondozzam a verébfiókát?

Most találtam a földön egy verébfiókát, szerintem eltört a lába, repülni még egyébként sem tudott, már adtam neki fecskendőből egy kis vizet, lisztkukacom nincs ezért gyorsan adtam neki reszelt zöldséget... holnap az első dolgom venni neki kaját, de remélem túléli az éjszakát. Most csináltam egy kis fészket egy dobozban, ott alszik, viszonylag egyenletesen lélegzik és néha mocorog... eddig jól csináltam? Mit tehetnék érte még? Mennyi időközönként kell etetni?

3

Madarak? Aki nagyon ért hozzá írjon!

Nos a helyzet az, hogy eléggé nagy hülyeséget csináltunk.
Figyelmesek lettünk egy jó nagy rikácsolásra, szóval megnéztük mi az.
1 szarka fióka (aki feltételezések szerint alig tud repülni) a bokorban ragadt, és ott bújt el, miközben 2 macska megpróbálta elkapni. A macskákat elkergettük (sajnos 2-3 percenként visszajönnek, szval ezt csináljuk azóta is) Nos nem nagyon gondoltuk át, és be akartuk fogni a fiókát (mert én a 0 biosz tudásommal azthittem, hogy az anyja nem tudja, hogy hol van)
Egy 2-3 méterrel arrébb lévő bokorban ment, de az a bokor, amiben eredetileg volt, a 'sarok egyik oldalán' van, ahova meg bemenekült az meg a 'sarok másik oldalán' van. A távolság alig 3 méter, de most nem tudom, hogy az anyja meg fogja e így egyáltalán találni? Tudnak ezek jelezni egymásnak valahogy? A szándék az volt, hogy megmentsük, a hülyeséget ott csináltuk, hogy átzavartuk egy másik bokorba..... :/ Most az anyja így meg fogja találni? Tudnak ezek így jelezni egymásnak? Sajnos a bokor amibe átzavartuk sűrűbb, így látni nem fogja...
A macskákat meg azóta zavarghatjuk el folyamatosan... mit tegyünk? :/ szándékom volt, de most ezt nagyon elb*sztam :( Tehát a kérdés: Mit tegyünk, és hogy tudnak-e a madarak jelezni egymásnak? Szarkákról van szó.

8

Mit lehet tenni a verebek ellen?

A házunk környékén nagyon elszaporodtak a verebek és mindenhol ott hagyják a nyomukat, és szeretnénk valahogy elriasztani őket. Létezik olyan eszköz ami elriasztja csak a verebeket?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!