Találatok a következő kifejezésre: Kismamára lehet a papagáj (1 db)

Kismamára lehet veszélyes a papagáj?

Legjobb válasz: Itt ezen a weboldalon egy állatorvos ír a Toxoplasmosis-ról és arról, hogy egyáltalán nem veszélyes csak vannak szabályok amiket be kell tartani. http://www.palavet.hu/cikkek/toxoplasmosis.html Az igazán veszélyes az, hogy nem rögtön egy orvost kérdeztél ilyen kérdéssel. Ezért hozzánemértõ emberek, butaságokat mondanak és ez miatt az állat élete is veszélybe kerülhet.

Itt ezen a weboldalon egy állatorvos ír a Toxoplasmosis-ról és arról, hogy egyáltalán nem veszélyes csak vannak szabályok amiket be kell tartani. http://www.palavet.hu/cikkek/toxoplasmosis.html Az igazán veszélyes az, hogy nem rögtön egy orvost kérdeztél ilyen kérdéssel. Ezért hozzánemértõ emberek, butaságokat mondanak és ez miatt az állat élete is veszélybe kerülhet.
A papagájok sõt más madarak sem tetvesek, mivel ez az élõsködö nem támadja meg õket!!! A papagáj nagyon tiszta állat, szeret fürdeni és nap mint nap tisztálkodik!!! A papagáj nem veszélyforrás, de azért nem kell annyit szeretgetni ahogy más állatokat sem ebben az állapotban! Illetve a kalitka tisztán tartását is bizzuk másra, bár én magam takaritom! 28hetes kismama
ha megfelelõ körülmények között van tartva, akkor biztos nem okozhat semmi gondot!!Ha mindig tiszta a kalitkája, megfelelõ táplálékot kap, akkor nem gyengül le a szervezete és nem lesz beteg!!!!Az élõsködõk ellen szerezz be pl.:csipki piret mix-et, vagy pedig állatkereskedésben kapható, gumiszerû korongot!!Ha minden igaz Rodex a neve!!
Szia!!!Szerintem nem!:)
nem tudom hallottál e a toxo plasma virusrol(vagy baktérium ezt nem tudom pontosan). ez egy betegség ami a babára nagyon veszélyes akár elis vetélhetsz(állatorvos mondta, a következõt): a toxo plasma hordozója a kutya, DE NEM TERJESZTÕJE, terjesztõje a macska és a papagáj. kérdésedre a válaszom életveszélyes a papagáj. kérdd meg a védõnõt, hogy küldjön el toxo plasma vizsgálatra. ez fontos ha papagájod van, és ami még nagyon nagyon fontos, és ezt a doki mondta ne egyél olyan gyümölcsöt, zöldséget, ami a földön(ben) terem(eper, répa, krumpli, stb...)mosatlanul. 20 hetes kismama (és védõnõ) remélem tudtam segíteni.okvetlen mondd el a papagájt a védõnõnek.veszélyforrás. sok boldogságot a babádhoz.
Hát a madarak nem túl tiszta állatok, sokszor tetvesek stb. De ha madár régóta a család tagja, és eddig nem okozott betegséget senkinek, akkor valószínûleg ezután se fog.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Találtam egy gyémántgalambot. Hogyan tartsam?

Ma reggel itt volt az udvaron a széken.. Most délután az ajtó előtt sétált.. Valahonnan kiszökhetett, és azért jöhetett ide mert hallja a papagájaink hangját. először azt se tudtam milyen madár.. csak rákerestem a neten, és gyémántgalamb. Nagyon nagyon szelíd, és közel enged magához. Beraktuk a kazánházba, és ott adtunk neki papagáj eledelt, amit meg is eszik, nagyon éhes, és szomjas.
Ez a madár mit eszik, és hogyan kell tartani? Még viszonylag fiatal szerintem. Akkora mint egy hullámospapagáj. Ez ekkora is marad? Amúgy lehet a papagájjal együtt tartani? Nagy ketrecünk van, amibe van 4db papagáj.

4

Nimfapapagájokról mindent mire számítsak? (több lent)

nemsokára akarok egy párt és mire számítsak (eledelük,csemegéjük,játékok stb) milyen növényeket ehetnek meg és ülőrudakat milyen fajta fából lehet készíteni?

2

Nekem van egy nosteny hullamos papagajom o mar 3 honapja furcsa hangokat ad ki ejjel, legtobszor akkor ha megijed. De a tobbi esetben csak ugy elkezdi. Tarsa nincs es en ugy gondolom hogy kell neki par. Vegyek neki fiupapagajt? Valaki segitsen

2

Meglévő hullámos papagájomnak hozok párt, de nincs még egy kalikám, hogy a rácsokon keresztül szoktassam őket össze. Valami tanács erre az esetre? Ugye nem bántják majd egymást?

Utánaolvastam, hogy először külön kalitkában kéne őket egymás mellé tenni, de ez sajnos nem megoldható. A karantén miatt nem aggódok, nagyon megbízható helyről hozom a madarat (egy lány mellé fiút). És a kalitkájuk is lesz "elég" nagy kettejüknek, ezért talán a terület miatt nem fognak verekedni, de amúgy nem tudom, valaki már próbált ilyet?

3

Miért bántják a hullámos papagájaim a fiókájukat?

Van egy párom és van 2 fiókájuk, az egyik ma reggel jött ki elsőnek a fészekből, de elkezdték zavarni a kalitkában és még nem láttam, hogy adtak volna neki enni.

2

HA a süldő galambjaim már többször felrepültek és visszajöttek akkor ezután már vissza kell találniuk?

3

Milyen húsevő madarak léteznek és mik a rájuk jellemző tulajdonságok?

4

Hogy szelidítsem meg a hullámos papagájomat?

2

A postagalambom miért csak egy tojást tojt?

fiatal pár.

2

Van 2 hullámos papagájóm, fél éve vannak nálam, hogy csináljam hogy az ujjamon maradjanak félek h elrepülnek? !

SEGITS

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!