Találatok a következő kifejezésre: Kismamára lehet a papagáj (1 db)

Kismamára lehet veszélyes a papagáj?

Legjobb válasz: Itt ezen a weboldalon egy állatorvos ír a Toxoplasmosis-ról és arról, hogy egyáltalán nem veszélyes csak vannak szabályok amiket be kell tartani. http://www.palavet.hu/cikkek/toxoplasmosis.html Az igazán veszélyes az, hogy nem rögtön egy orvost kérdeztél ilyen kérdéssel. Ezért hozzánemértõ emberek, butaságokat mondanak és ez miatt az állat élete is veszélybe kerülhet.

Itt ezen a weboldalon egy állatorvos ír a Toxoplasmosis-ról és arról, hogy egyáltalán nem veszélyes csak vannak szabályok amiket be kell tartani. http://www.palavet.hu/cikkek/toxoplasmosis.html Az igazán veszélyes az, hogy nem rögtön egy orvost kérdeztél ilyen kérdéssel. Ezért hozzánemértõ emberek, butaságokat mondanak és ez miatt az állat élete is veszélybe kerülhet.
A papagájok sõt más madarak sem tetvesek, mivel ez az élõsködö nem támadja meg õket!!! A papagáj nagyon tiszta állat, szeret fürdeni és nap mint nap tisztálkodik!!! A papagáj nem veszélyforrás, de azért nem kell annyit szeretgetni ahogy más állatokat sem ebben az állapotban! Illetve a kalitka tisztán tartását is bizzuk másra, bár én magam takaritom! 28hetes kismama
ha megfelelõ körülmények között van tartva, akkor biztos nem okozhat semmi gondot!!Ha mindig tiszta a kalitkája, megfelelõ táplálékot kap, akkor nem gyengül le a szervezete és nem lesz beteg!!!!Az élõsködõk ellen szerezz be pl.:csipki piret mix-et, vagy pedig állatkereskedésben kapható, gumiszerû korongot!!Ha minden igaz Rodex a neve!!
Szia!!!Szerintem nem!:)
nem tudom hallottál e a toxo plasma virusrol(vagy baktérium ezt nem tudom pontosan). ez egy betegség ami a babára nagyon veszélyes akár elis vetélhetsz(állatorvos mondta, a következõt): a toxo plasma hordozója a kutya, DE NEM TERJESZTÕJE, terjesztõje a macska és a papagáj. kérdésedre a válaszom életveszélyes a papagáj. kérdd meg a védõnõt, hogy küldjön el toxo plasma vizsgálatra. ez fontos ha papagájod van, és ami még nagyon nagyon fontos, és ezt a doki mondta ne egyél olyan gyümölcsöt, zöldséget, ami a földön(ben) terem(eper, répa, krumpli, stb...)mosatlanul. 20 hetes kismama (és védõnõ) remélem tudtam segíteni.okvetlen mondd el a papagájt a védõnõnek.veszélyforrás. sok boldogságot a babádhoz.
Hát a madarak nem túl tiszta állatok, sokszor tetvesek stb. De ha madár régóta a család tagja, és eddig nem okozott betegséget senkinek, akkor valószínûleg ezután se fog.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Van Magyarországon bagolyfarm?

Szívesen foglalkoznék baglyokkal és egyéb erdei madarakkal. Külföldön itt-ott vannak erre specializálódott helyek,de vajon itthon is léteznek? Köszi mindenkinek, aki válaszol.

3

Mennyibe kerül EGY Hullámos papagáj?

5

Szerintetek életben fog maradni a kis madárfióka?

Már van kis tolla meg egy kis pihe a fején szombaton találtuk délután bágyadt volt feküdt a földön és nagyon nézett ránk felé. Felvettük és hazahoztuk csináltunk neki fészket sokan azt hitték hogy igazi fészek. Kaptunk kalitkát az is ki van neki bélelve száraz fűvel. Evett kukoricadarát meg ivott vizet. Ma már jobban van az ablakpárkányon van a kalitkája egész nap a függőágyában van néz kifelé az ablakon és csiripel. Morzsoltam neki zabot összekevertem vízzel azt eszi és rendesen iszik is, meg wc-zik. Ma is végig csiripelt ugrált egyet-egyet röppent amikor kivettük a kalitkából. Nagyon szeret az ujjamon lenni. Most éppen összegömbölyödve alszik, holnap megyek kisállatboltba tanácsért. Milyen időközönként etessem?

8

Ez a kalitka elég nagy egy (esetleg később kettő) nimfapapagáj számára?

http://www.petstart.hu/madaraknak/kalitka/madarkalitka-41256..

Tudom, hogy odaírták, hogy közepeseknek is alkalmas, de sok mindent odaírnának, ha ezzel is segíthetnék az eladást. Tapasztalatokra, véleményekre, hozzáértők válaszára vagyok kíváncsi.

4

Mi baja lett a kiscsirkéknek? Mitől sántulhattak le egyik napról a másikra?

Először csak az egyik, azzal kezdődött hogy lesántult, majd lett még egy sánta, és nagyon gyorsan rosszabbodott az állapotuk. Az első már szinte alig él, ott marad ahova rakjuk, nem igazán áll fel, kicsit hozzáérünk eldől, elég instabil, csak fekszik, a második még megyeget, viszont összevissza, néha nekiszalad a falnak is, de már őt is meg lehet fogni simán, nem nagyon szalad el. És ma már észrevettem egy harmadik sántát is..
Nem tudja valaki véletlen mi lehet a bajuk?

10

A fürj miért borzolja időnként a tollát. Ez normális dolog?

3

A szarkafióka 1 éves koráig folyamatosan nő vagy egy idő után leáll a növésben?

1

1 gyöngytyúk (tojó) hangos 3 sima házityúk mellett?

Úgy halottam ha nincs kakas és ráadásul egy gyöngyösünk van akkor az szép csendben elkapirgál a sima tyúkokkal. Nagyon szeretnék gyöngytyúkot, már lassan 3 éve csak a szüleim azt mondják hogy hangos. De így .. talán az az 1 nem lesz hangos(tudom, szóismétlés:) nagyon szeretnék már 1-et. Kérlek segítsetek, mondjatok indokokat h. miért érdemes gyöngyöst tartani h. valamit mondjak nekik amivel meggyőzöm őket!:/

3

Hogyan fog megtanulni a fioka repulni?

Ahogy hozzam kerultek a galambok le volt vagva a tolluk a szarnyaikrol!de most kikelt toluk egy fioka es nem kockaztatom meg hogy most kihuzom az levagott tolltat hogy nojjon vissza(felek ott hagyja a kicsit!)

0

Mindkét kanárim megeszi a fészekbe való szálakat. Lehet valami bajuk tőle?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!