Találatok a következő kifejezésre: Kismamáknak szabad a (45 db)

Miért nem szabad a kismamáknak fűszeres ételeket enni?

Legjobb válasz: Szabad, csak a túlzottam erõsen fûszerezett ételeket nem javasolják. Ezeket is inkább a szüléshez közeledve, mert fokozott bélmûködést okozhat, ez pedig idõ elõtt ingerelheti a méhet is. a A sok sóval pedig a vízvisszatartás miatt kell óvatosan bánni. Üdv. 23 hetes kismami

Szabad, csak a túlzottam erõsen fûszerezett ételeket nem javasolják. Ezeket is inkább a szüléshez közeledve, mert fokozott bélmûködést okozhat, ez pedig idõ elõtt ingerelheti a méhet is. a A sok sóval pedig a vízvisszatartás miatt kell óvatosan bánni. Üdv. 23 hetes kismami
Nem igaz hogy nem ehetünk fûszeres ételeket, nyugodtan fûszerezz ahogy jólesik.Semmiben sem fog károsodni a baba ha sok fûszert használsz, ne aggódj!Egyedül a nyers húsokra ügyelj, úgyhogy ne te kóstold például a fasírt masszáját, egyáltalán ne egyél nyers húst mert fertõzést kaphatsz el.
A kérdező hozzászólása: Így már értem. :) Köszönöm.
Vannak országok, ahol hagyomány, hogy mindent brutálisan befûszereznek. Gondolom, az ottani kismamák is azt eszik...
Nekem a doktorom azt mondta , a fuszeres es sos etel csak akkor nem jo ha nincs rendbe a vernyomasom. Amig az rendben van , addig nyugottan ehetek fuszeres sos etelt. Ahogy o fogalmazott, legalabb a baba erzi a finom izeket. :D Szoval ne aggodj , nyugottan ehetsz fuszereset ha nem magas a vernyomasod terhesseg alatt.
Szia! Szerintem is tévhit, hogy nem szabad fûszereset enni. Amióta terhes vagyok szinte mást sem kívánok csak jó csípõs fûszeres ételeket. A környezetemben töben megszóltak ezek fogyasztásamiatt, de hogy miért ne egyem azt senki nem tudta megindokolni. Bajunk nem lett tõle, mert most 29 hetes vagyok, és minden ok. Mostmár azért kicsit csökkentettem a fûszerek mennyiségét, mert kicsit néha ég a gyomrom. Gondolom csak ezért nem javasolják az okosok és tapasztaltak:)

Kecskeméti kismamák! Mi a véleményetek Dr. Szabó Gáborról, Dr. Szabó Lászlóról és id. Dr. Tankóról?

Olyan tanácstalan vagyok, mindenki mást ajánl, és döntsem el els? gyereknél..

Legjobb válasz: Én Szabó Lászlónál szültem, nagyon szimpatikus nekem és rendes!Én hozzá járok!Bár szerintem ezek közül úgy dönts, hogy melyik szimpatikus neked, mert mind a három jó doki!

Én Szabó Lászlónál szültem, nagyon szimpatikus nekem és rendes!Én hozzá járok!Bár szerintem ezek közül úgy dönts, hogy melyik szimpatikus neked, mert mind a három jó doki!
tényleg mind a 3 jó doki, és kedves is. szimpátia alapján dönts.
A kérdező hozzászólása: Kb. mennyit kérnek a szülésért? Nem tudjátok véletlenül?
Szia a Szabó-k nem mondanak árat....annyit adsz amennyit tudsz a Tankó szerintem olyan 50tõl indul felfelé..-én hozzá nem mennék az fix....- inkább Szabó László, róla nagyon sok jót hallani-családomból sokan járnak hozzá plussz én is otthagytam érte a dokimat-
Én a Tankónál voltam de nem volt szimpi, nekem Korányit ajánlották, de õt nem ismerem. Ismeritek? Jó lenne egy kis infó róla?
utolsó! Korányit ajánlották?????? atya ég...... ha a Tankó nem volt szimpi akkor a Korányi se lesz az..mellesleg én nem mennék hozzá fix...öreg is meg olyan gáz...... inkább válassz mást...Szabó Lászlót ajánlom...hozzá járok...furcsa a stílusa elsõre, de a tudása az nem kicsi
Szia, utolsó! Írtam privit. Miért gáz a Korányi?

34hetes kismama vagyok, a haziorvosom valami védöoltást ajánlott. Beadassam? Nem is tudom pontosan mire jo. Egyáltalán szabad kismamáknak oltásokat kapni?

Legjobb válasz: Szia, hogy hogy nem tudod pontosan mire jó??? Mindenképpen kérdezd meg, és ameddig nem világosít fel, addig ne adasd be! Beszélj a nõdokiddal is.17 hetes km.

Szia, hogy hogy nem tudod pontosan mire jó??? Mindenképpen kérdezd meg, és ameddig nem világosít fel, addig ne adasd be! Beszélj a nõdokiddal is.17 hetes km.
szia! Csatlakozom. Olyan védõoltást nehogy beadass, ami azt se tudod mire jó! :) Ált. a védõoltások nagy része ugyan ártalmatlan a kismamiknak; de mindig vannak kivételek! A házidokitól kérj azért részletesebb felvilágosítást elõtte... 38 hetes kismami
http://www.eurosurveillance.org/images/dynamic/EE/V14N41/Vac.. Viszont mivel a Fluval P teljes elölt virust tartalmaz ezért várandós kismamáknak és 3 éves kor alatti gyermekeknek - ha van rá lehetõség - akkor nem ezt, hanem az u.n "split"(hasitott) vakcinát javasoljuk. Ennek oka, hogy várandósoknál és 3 éve kor alatti gyermekeknél nem lehet kizárni esetleges mellékhatásként ritkán kisebb láz jelentkezését- és a láz ezekben a korcsoportokban nem kívánatos. A split (hasitott) vakcina ilyen mellékhatást nem okoz, bár a védettség sem olyan tartós (de ebben a szezonban azért tart az is) Ezt a vakcinát kérjed és ne félj beoltatni magad!!!
Tetanusz elleni vedooltas:ved a szules kozben tortenheto fertozesektol(nem steril muszerek esetlegz)es egyben vedi a babat is szuletese utan egy ket evig, ha ez akkor nyugodtan adasd be!Biztos tudja a doki hogy mit csinal es szerintem bocsi de biztos mondta mirol van szo csak figyelmetlen voltal.

Gyedről 2012 aug. Után munkába visszatérő kismamák! Ha 1 évig voltatok fizetés nélküli szabin, a munkáltató az összes szabadságot kifizeti?

1.jogszabály: 2011.aug.1 után fizetés nélküli szabi csak fél év jár, ez tiszta, erre járó szabadságot a munkáltató kifizeti

Legjobb válasz: Nem, csak a fél évére járó szabit válthatja meg, a többit ki kell adja. De elméletileg megbeszélhetitek.

Nem, csak a fél évére járó szabit válthatja meg, a többit ki kell adja. De elméletileg megbeszélhetitek.

Hogy van a kismamák szabija?

Kismamánknak hány nap szabadság jár? A gyermek tavaly tavasszal született. Terhességi gyermekágyin voltam vele húsvéttől mikulásig.:) Utána gyed. A terhességi közben szerencsére megváltoztatták a munka törvénykönyvét július 1-től és kevesebb szabi jár a kismamáknak. Ha én július 1-jén már terhességi gyerekágyin voltam, a gyed tavaly télen kezdődött, akkor nekem a gyed első évére vagy csak az első fél évére jár szabi? Ha már folyamatban volt a babázás, akkor a régi munkatörvény szerint jár vagy már az új, a rosszabb?

Legjobb válasz: Érdekelne engem is a dolog! De mi az, hogy kevesebb szabi jár nekik? Mert idén ki kellett töltenem a szabipapíromat és 2 nap volt rajta, amit a párom ugyanúgy megkap.

Érdekelne engem is a dolog! De mi az, hogy kevesebb szabi jár nekik? Mert idén ki kellett töltenem a szabipapíromat és 2 nap volt rajta, amit a párom ugyanúgy megkap.

A nyákdugó távozása után szabad a sex? Nem lesz belőle baj? 40+4 kismami

Legjobb válasz: igen szülés meginditása megindulás miatt,ajánlott

igen szülés meginditása megindulás miatt, ajánlott

Kismamák! Mi a véleményetek dr. Szabó Csaba András szülész/nőgyógyászról (celldömölk)? Kedves orvosok közé, vagy inkább a mogorvák közé tartozik?

Az új törvény miatt már csak 2 hetem van eldönteni, hogy majd kinél szeretnék szülni, de ez olyan nehéz döntés, föleg azért mert nem nagyon ismerem egyik nőgyógyászt sem Cellben....nagyon aggódok, hogy fogom ezt eldönteni, kélek segítsetek a válaszotokkal :)

Legjobb válasz: Szia Az én kislányom nála született március végén. Ugyan nem fogadott orvosom volt,mert éjszaka a kisasszony úgy gondolta elég volt idebenn,õ volt az ügyeletes. Nagyon kedves és türelmes volt.Neki köszönhetõen igazi élmény maradt a szülés,és nem valami fájdalmakkal teli éjszaka. Én nyugodt szívvel ajánlom!

Szia Az én kislányom nála született március végén. Ugyan nem fogadott orvosom volt, mert éjszaka a kisasszony úgy gondolta elég volt idebenn, õ volt az ügyeletes. Nagyon kedves és türelmes volt.Neki köszönhetõen igazi élmény maradt a szülés, és nem valami fájdalmakkal teli éjszaka. Én nyugodt szívvel ajánlom!
Igen, nagyon kedves, barátságos és segítõkész doki.Nekem õ a dokim és tavaly is õ volt mikor babát vártam és mondhatom, hogy nagyon meg vagyok vele elégedve.Mindenben segít és oda figyel rád.Én bátran ajánlom!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszod, sokat segítettél :)
Szívesen, örülök, hogy segíthettem!:-) Boldog babavárást kívánok!!:-) Megkérdezhetem hány hetes vagy és hová valósi??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Most 13 hetes vagyok, és már lassan egy éve sitkei lakos :)
A kérdező hozzászólása: Grófházy Neked is nagyon szépen köszönöm a válaszod :) igazán sokat jelent nekem ez:) Köszönöm :)

Kismamáknak szabad élővízben fürdeni ( Balaton, Tisza, stb) Nem kaphatnak el valami fertőzést ami káros nekik ill. a kicsinek?

Legjobb válasz: Én fürödtem a Balatonban sokat terhesen, és nem lett semmi baj. A védõnõt megkérdeztem, hogy lehet-e, azt mondta lehet, csak használjak Canestenes tampont.

Én fürödtem a Balatonban sokat terhesen, és nem lett semmi baj. A védõnõt megkérdeztem, hogy lehet-e, azt mondta lehet, csak használjak Canestenes tampont.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Én egyik terhességem alatt sem fürödtem sem tóban sem strandon vagy termál vízben a 3 közül.Bárhol össze lehet szedni akármilyen fertõzést, szerintem nem hiányzik ez pont terhesen, hogy aggódhasson az ember még emiatt is okozott-e valamit.Én már kaptam strandon is fertõzést és a Balaton vizétõl is, úgyhogy nem kockáztattam.Én max tengerben fürödtem volna, de terhesen meg nem mentünk tenger partra nyaralni.

Kismamáknak szabad festeni a hajukat?

Most 10 hetes vagyok és eddig sz?kítettem a hajam. Nem szeretném rendszeresen festeni, hanem csak egyszer, az eredeti hajszínemhez hasonlóra, h le tudja rendesen növeszteni. Sok mindent olvastam/hallottam ezzel kapcsolatban, de nem tudom, h melyik igaz....

Legjobb válasz: A második trimesztert várd meg,és utána visszafestheted a hajad,de a szõke ledob magáról minden más szint ez jó ha tudod!A baba hamarabb megszületik mire lenõ a festéked,ha a lenövesztés mellett döntesz.Én mindhárom terhességem alatt festettem a hajam a 2. trimesztertõl,és nem volt gond belõle.

A második trimesztert várd meg, és utána visszafestheted a hajad, de a szõke ledob magáról minden más szint ez jó ha tudod!A baba hamarabb megszületik mire lenõ a festéked, ha a lenövesztés mellett döntesz.Én mindhárom terhességem alatt festettem a hajam a 2. trimesztertõl, és nem volt gond belõle.
Én amikor letelt a három hónap befestettem.Lényeg hogy jól szellõzõn a helyiség ahol csinálják és ne nagyon lélegezd be.Nekem egy nedves törölközõ volt az arcom elött.Amúgy a Kismama újság egyik számában benne van egy hajfesték ami amónia mentes, most sokat reklámozzák a tévében is.Arra azt írták, hogy lehet.Én is azzal csináltam de sajnos a neve nem jut eszembe.
A vérbõl nem mutatható ki a festés hatása, tehát lehet. Bár mindenki mondja a második trimesztert, neked az már csak két hét. Én még nem is tudtam, hogy terhes vagyok, és festettem. A lényeg, hogy igyekezz ne belélegezni és szellõzzön a helyiség, ahol festesz.
A babanet.hu oldalon egy doktor úr válaszolt hasonló kérdésre. Azt irja: "A kismamák hisznek az ún. babonákban, szóbeszédekben, hogy mit lehet, mit nem ....mivel a hajfestékes dobozon nincs feltüntetve, hogy terhesek nem használhatják, igy nyugodtan lehet szépitkezni. Ugyenilyen a meleg gyanta is. Azt a terméket is lehet használni."
Hány ilyen kérdés lessz me´g??? Miért nem lehet a keresöt használni??Nincsen két napja, hogy ki volt írva szószerimt egy ugyan ilyen kérdés.
Az elõzõ válaszolónak.Nem kell mindenre válaszolnod.Minek idegesítesz másokat ilyen válaszokkal?

Megírnátok a férjemnek hogy egy veszélyeztett kismamának mit nem szabad az elején csinálni? Fölvilágosítanátok?

Gondolok ilyenekre hogy biciklizés,fürd?szoba takarítás stb.Azt mondja hogy ráfogok mindent a terhességemre.Pedig ez nem így van csakk ? gondolja így.El?re is köszönöm hogy válaszoltok.

Legjobb válasz: Én röviden összefoglalnám: egy veszélyeztetett kismamának gyakorlatilag semmit nem szabad csinálnia, csak pihenni! Biciklizni, takarítani, emelgetni stb. Ez egyértelmû! Sajnálom, ha a férjednek ezt külön meg kell magyarázni... Ja, és idegeskedni sem szabadna.

Én röviden összefoglalnám: egy veszélyeztetett kismamának gyakorlatilag semmit nem szabad csinálnia, csak pihenni! Biciklizni, takarítani, emelgetni stb. Ez egyértelmû! Sajnálom, ha a férjednek ezt külön meg kell magyarázni... Ja, és idegeskedni sem szabadna.
Szia!Ne idegesitsd fel magad!A házimunka megvár.Érdekesek egyes himnemû lények!A gyerek kell, hogy büszkén mutogathassák, de a részüket az otthoni munkából már nem akarják kivenni.Mi lesz veled, ha megszületik a baba?Abból is ki kellene venni a részét!Néha átvállalni valamit!Állj a sarkadra! Jó egészséget nektek!
Szia! Én a 14. héten vérzéssel kerültem kórházba, bár elõtte minden rendben volt, éltem is a megszokott életemet. Akkor mindketten nagyon-nagyon megijedtünk, hogy elveszítjük a kisfiunk. Miután hazaengedtek a kórházból, egy hónapig nekem is csak mosdóba volt szabad felkelnem, semmi több. A férjem mindenben igyekezett segíteni, hozott menzáról ebédet, bevásárolt, takarított, sietett haza munkából (kétféle munkája is van pedig). Aztán szerencsére rendbejöttem, már csinálhattam mindent, de egy csomó dolog van, amit azóta sem enged nekem megcsinálni, nehogy ismét baj legyen. Felelõs leendõ apuka. Jó lenne, ha a te férjed is végiggondolná, fontos-e számára a felesége és gyermeke egészsége. Üdv: 35+4 hetes kismama
KEdves Apuka! a doki nem véletlen mondja, hogy veszélyeztetett. Tudod mit jelent ez? hogy a gyermeketek élete veszélyben van! hát ha te ezt kockáztatni szeretnéd azért, hogy ragyogjon a csempe a fürdõben, hát lelked rajta!
ha nagyon idegesít vonulj be a kórházba apa meg maradhat otthon egyedül azt csá'
Remelem nem akarja a ferjed hogy te 9 honapig a korhazban fekudjel, mert nem vigyaztal magadra!
még annyi, hogy ha a figyelmeztetések ellenére is meg "kell" csinálnod ezeket a dolgokat, akkor nagyobb a kockázata, hogy befektetnek, és haza sem engednek, csak már babával. A doki is látja ott lent :) , ha nem fogadsz szót!
Erdekes ferjed van! En nem voltam veszelyeztett terhes, megis ugy ovott mindenttol, mintha porcelanbol lennek. Legszivesebben meg a valltaskamat is cipelte volna, csak nehogy bajunk essen:-))))
hát kérlek szépen, a veszélyeztetett kismamáknak szinte csak feküdniük szabad, nemhogy fürdõszobát takarítani. Gugolni, hajolni, emelni fõképp nem szabad. Én majdnem elvetéltem 5 hónaposan, mert nem hallgattam a dokimra, és megindult a szülés. 1 hétig voltam kórházban, 3 napig fel sem kelhettem, és infúziót kaptam. Inkább legyen nálatok egy halom szemét, minthogy elveszítsétek a babátokat! Addig takaríthatna a férj!! Milyen jó ötlet ugye? :) Neki is annyi megfogni a seprût, mint neked. Biciglizni? ha ezt meghallaná a doki!!!!!! asszem lenne egy jópár kellemetlen percetek!!!!!
Az orvosodtol es a vedonotol kerjel egy listat, hogy mit nem szabad megcsinalnod! Amugy fekudnod kell, ennyi! Van itt veszelyeztetett kismamarol kerdes mar, keresd meg es mutasd meg a ferjednek. Hihetetlen, onzo ffi-ak!
Szia! Én barnázgatás miatt gyógyszert szedtem a8. héttõl a 12. hétig (pont addig tartott ki a gyógyszer)és a dokim szigorúan eltiltott mindentõl a pisilésen(bocsi nem miattad a férjed miatt írtam így) kívül szinte semmi másért nem kelhettem fel. De a férjed venné a fáradtságot és rákeresne a neten, hogy 'veszélyeztetett terhesség' akkor szinte mindent megtalálna. Bocsi a hangvételért nem neked szántam veled mélységesen együtt érzek de gondoltam neki nem árthat hiszen nem õ a veszélyeztetett. Te pedig nagyon vigyázz magadra és ne aggódj. Jó egészséget nektek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy írtatok!!!Idehívtam és elõtte olvastam föl amit írtatok!!!Lehet hogy elgondolkozott lehet hogy nem!Annyi volt a reagálása hogy egy kis házi munkát(kajacsinálás, mosogatás)kibírom.Õ dolgozik és hát fáradt.Remélem hogy másképp fog hozzánk állni elõbb-utóbb.Megkérdeztem tõle hogyha neadja az isten és elmenne a baba akkor mit tenne?Azt mondta lelki furdija lenne.De akkor már késõ lenne!Mégegyszer köszönöm hogy írtatok!
Komolyan mondom hogy nem értem a pasikat!! Mi van veletek??? :(
Szia! Én is veszélyeztetett voltam. 7 hetes koromtól ikerterhességgel. Az én férjem ugyanígy reagált. 2 napra rá elvesztettem az egyik babámat. A férjem úgy tett mintha nem az õ hibája lett volna. A dokim felvilágosította: Vagy fekszem otthon, vagy ha ott nem megy majd a kórházba muszáj lesz. A férjem teljesen kiakadt ekkor még hozzátette, hogy egy kis plussz: no sex szülésig! A te férjed is ezt akarja?
A kérdező hozzászólása: Végülis azt mondta hogy a házi munka nem olyan megeröltetõ, jó bevallja hogy fürdõt ne takarítsak, de a többitõl nem lesz bajom.A sexrõl meg annyit hogy bele is halna ha nem lehetne.De úgyis azt fogom tenni amit én jónak érzek még akkor is ha vitázik velem.NEMÉRDEKEL!!!Köszi a válaszokat!!
A kérdező hozzászólása: Tegnap este bebarnáztam.Úgy láttam a férjemen hogy õ is megilyedt.Azóta csak fektetne.Ma megyek orvoshoz és remélem megkönnyebbülve jövök el tõle.És mégegyszer köszönöm az együttérzéseket meg hogy válaszoltatok!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!