Találatok a következő kifejezésre: Kismamáknak nem valami (126 db)

Cukros kismamák: Nem terhességi cukorra gondolok hanem hogy már elötte is az volt. Hogy zajlott a szülés? Mi volt a babával? Kellett valami speciális kezelés neki? és egészséges lett? Mekkora sullyal született?

Legjobb válasz: Szia! Én 10 éve vagyok cukros, az elsõ két gyerkõcöt is így szültem, most várom a 3.-at. Az elsõ 3350gr-al, simán, komplikáció nélkül, a második 4550gr-al született. Nála voltak kis gondok, leesett a cukra, oxigént kapott, felkerült a koraszülött osztályra, inkubátorba. A szülésnél nem volt gond, óránkénti cukor mérés. A lényeg, hogy ahol szülsz, legyen PIC. Üdv.: 26+1 hetes cukros kismama

Szia! Én 10 éve vagyok cukros, az elsõ két gyerkõcöt is így szültem, most várom a 3.-at. Az elsõ 3350gr-al, simán, komplikáció nélkül, a második 4550gr-al született. Nála voltak kis gondok, leesett a cukra, oxigént kapott, felkerült a koraszülött osztályra, inkubátorba. A szülésnél nem volt gond, óránkénti cukor mérés. A lényeg, hogy ahol szülsz, legyen PIC. Üdv.: 26+1 hetes cukros kismama

Inzulinos kismamák 4 napja kaptam inzulint, nem valami sokat mondtak el mit hogyan szabad.3x4 egységet kaptam a reggeli 20 gramm után a cukrom így is 7.7?

Olvasgattam hogy összevissza nem szabad szurkálni én idáig felváltva szúrtam a combomba és a hasamba.

Legjobb válasz: Kórházban voltál ezzel, ott nem tanítottak meg?

Kórházban voltál ezzel, ott nem tanítottak meg?
Szia. Nekem is kellet vacsora elött beadni 4.- egység inzulint. Szerencsére csak egyszer egy nap. Engem nagyon megviselt ez a dolog, nem is híztam semmit terhesség alatt. Nagyon be kell tartani a diétát, semmi felvádotat nem ehettem , kenõmájas, virsli kizárt mert vannak benne keményitö és az megköti a cukrot. Vigyázz hogy mit eszel és mindent mérj ki. Kitartás.
A kérdező hozzászólása: Nem kellet kórházba feküdnöm.A diabéteszre járok csak.Idáig diétán voltam 175 gramm de a cukrom rendszerint 7 fölé ment így kaptam inzulint.Egy nõvérke elhadarta hasba combba szúrjak kaja elõtt 15 perccel 4 egységet ennyi volt.

Kismamik álmatlanságra valami ötlet? Rettentő keveset alszom és nagyon fáradt vagyok már, nem tudok pihenni és majdnem az egész éjjelt átvirrasztom! 30 hetes km

Legjobb válasz: 19 hetes vagyok, de egy éjszakát sem aludtam sztem még végig, nagyon fáradt vagyok már én is, most épp még pánik rohamom is van, talán már a fáradtságtól ez is, meg a mellem is fáj, minden fordulásnál felébredek, együtt érzek veled.

19 hetes vagyok, de egy éjszakát sem aludtam sztem még végig, nagyon fáradt vagyok már én is, most épp még pánik rohamom is van, talán már a fáradtságtól ez is, meg a mellem is fáj, minden fordulásnál felébredek, együtt érzek veled.
nekem a citromfûtea vált be...
A kérdező hozzászólása: köszi az eddigi ötleteket! sajnos sehogyan sem kényelmes, hiába párnázom magam körbe, mire kényelmes lenne akkor meg a kis lakó kezd el ficánkolni, így utána tõle nem tudok aludni. ha meg õ már befejezte akkor addigra mindig elzsibbadok és kezdem újra a forgolódást. ha meg este sikerül elaludni 10 körül, akkor hajnali 1kor már kelek és nem bírok visszaaludni, csak szenvedek az ágyban.
Õszinte együttérzésem Veled! A legeleje óta nem tudok aludni, aminek eleinte a gyakori pisilés volt csak az oka. Ez nekem egyáltalán nem múlt el, 45-60 percenként járok vécére, akkor is, ha csak 5 csepp jön ki. 5 hete, mióta befordult csak csepegtetni tudok állandó inger mellett. Ezenkívül gond, hogy az orrom eldugul, nem tudok orrcseppet, orrsprayt használni, mert bármelyiket kipróbálom, vérzik az orrom. (Magától is, de ilyenkor ijesztõ mértékben.) Most már a pocakom súlya miatt sem tudok aludni, nincs kényelmes testhelyzet, se párnákkal, se egyebekkel. Így kb. akkor alszom, amikor tudok. Egy hete észrevettem, hogy reggel jobban tudok aludni, így egy hete reggel 6 és 10 között a legpihentetõbb az alvás. Ötletet én is szívesek várok... 33 hkm
Nekem a védõnõm a Kalium phosporicum-féle Schüssler sót javasolta annak idején. ÉN sem tudtam aludni. Az volt, hogy este 10-kor elaludtam, és hajnali 2-kor fent voltam és nem is tudtam visszaaludni. Alig vártam, hogy reggel legyen, mert csak forgolódtam az ágyban. Ez a só teljesen természetes, homeopátiás, terhesség alatt is lehet használni. (ha esetleg érdekel, írj privit, lenne egy ajánlatom)
Én a 27. hétig suliba jártam. Reggel 8-ra mentem és 2-kor végeztem álltalában. Délután leckét írtam meg tanultam az érettségire. Este 11 körül mindig elaludtam és 6kor alig bírtam felkelni. Végig aludtam az éjszakát. Viszont mióta nem járok suliba, csak itthon punnyadok meg néha eljárok erre-arra, de semmi komolyat nem csinálok én se tudom végig aludni az éjszakákat. És van, hogy nappal is elalszom olyan fáradt vagyok. De szerintem ezzel mindenki így van. 31 hkm
Ne igyál kávét, lefekvés elõtt egy órával már ne nézz tévét és ne netezz, szerezz be sedatif pc-t, ami egy homeopátiás nyugtató és terhesek is szedhetik, amennyiben nem cukrosok és nem laktózérzékenyek. Ha ez mégis van, akkor orvosi citromfû tea, patikában lehet kapni. Este lefõzöl egy adagot, lefekvésig áztatod, aztán leszûröd és hidegen megiszod. Úgy kidõlsz tõle mint a ház oldala! Esetleg segíthet még egy pohár vörösbor, de sokan nem szívesen fogyasztanak alkoholt, úgyhogy ez csak egy alternatíva. Jó éjt, szép álmokat! 35 hkm
Nem szedsz véletlenül MagneB6-ot?
Tervezz be egy napot amikor nagyon korán kelsz. Szépen felöltözöl és elmész a városba sétálni(vagy csak a környékre) szépen lassan de mégis sokat. Hazamész otthon is csak pakolászol teszel veszel(nem örült tempóban) majd este langyos-meleg vízben letusolsz és Apával összebújva beszélgettek...hát én ettõl tuti elaludnék.:) ) Próbáld ki. A pocaklakó mozgása zavar, vagy valami nyugtalanít, vagy fel vagy pörögve amellett, hogy fáradt vagy?
kellemes meleg fürdõ, langyos tej vagy kakaót próbáltad már? hirtelen ez jutott eszembe, remélem tudtam segíteni, és nem írtam marhaságot :) jó pihenést-ha sikerül...
Tesómnak annak idején a levendulát ajánlottak. A párnájára kellett csepegtetni 1-2 cseppet. De biztosan jók azok a kis zsákok is, amiben szárított levendula van. Arra már nem emlékszem, hogy segített-e, de egy próbát megér. Nekem nem volt ilyen gondom, így nem próbáltam, de sok babánál bejön, hátha Neked is segít. :) Ha igen, akkor jó pihenés, szép álmokat! :)
Én is igy vagyok vele, de én már a félidõ óta. Mindenki azzal jön, hogy majd amikor meglesz a baba, ennyit sem alszol. Jó, de azért most még jó lenne.... Pár napja áttértem arra, hogy akármennyire is nem emgy a napközbeni alvás, ebéd után, mituán tele a poci ledõlök, és erõltetem a pihenést. És lám, beválik, többnyire sikerül elaludnom 2-3 órára. De nekemis a citromfû teát mondták, mondjuk nekem nem használt, lehet hogy neked fog.


A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Ez a terhesség elorehaladtàval abszolut normàlis. A baba novekszik, ilyen idosen màr tobb mint 40cm és legalàbb 2kg, a hely pedig egyre kisebb odabent. Az a lényeg, h azért érezz napi kb 10mocorgàst, kaparàszàst :)
Az én kisfiam is kevesebbet mozog néhány napja, bár mindig ezt csinálja hidegfront elõtt. Olvastam itt, hogy másnak is lustább volt a babája az elmúlt napokban. 33 hkm
Már elég szûkös neki a hely odabent..nekem a 34. héttõl már nem rugdosott a lányom csak kinyomta magát, feszített. A lényeg, hogy érezz mozgásokat...de amúgy a front is rátehet, hogy nem mozog annyit. Boldog babavárást, és könnyû szülést:)

A várandós kismamák nem kapnak valami segélyt vagy támogatást?

:)

Legjobb válasz: Nem, tudom :) Dehát ez van, minden juttatás a szülés után van (bár ja...a gyes az éhenhaláshoz is kevés...)

Nem, tudom :) Dehát ez van, minden juttatás a szülés után van (bár ja...a gyes az éhenhaláshoz is kevés...)
Nem. És meg van benne a logika. Ha dolgozott, akkor kap táppénzt. Ha nem dolgozott, akkor meg mire fel várná el. Attól, hogy terhes, a költségei nem növekedtek. Ha meg tudott élni munka nélkül nem terhesen, akkor terhesen is megtud. A gyerek miatti plusz költségekre van az egyszeri anyasági támogatás, és a gyes.
Off, de az erõs túlzás, hogy nem növekednek a költségeink azért, mert babát várunk. Orvos, vitaminok, ruhatárcsere...háááááát.
Nézd: magánrendelés nem muszáj, vitamin: az sem, ha meg vesz, pár ezer Ft, ruhatárcsere....Egyébként is kell ruhákat venni, 1-2 felsõ nem nagy eresztés. Akinek ez a havi pár ezer Ft nagy érvágás, az miért vállal gyereket?
Családi adókedvezmény nem csak a 3. gyerekkel való terhesség 91. napjától van? (Bocs az offért.) Egyébként annyi, hogy egyetem alatt szültem a 3. évben és emelt összegû családi pótlékra lettem volna emiatt jogosult (mintha egyedülálló lennék), de errõl senki nem tájékoztatott és a maradék két évre átmentem levelezõ tagozatra, gondolom így már nem ítélték volna meg számomra azt a havi plusz 1000 Ft-ot. Mondjuk ez is a szülés utáni idõszakra vonatkozik, terhesség alatt nem jár támogatás alanyi jogon. Meg szülés közeledtével beadtam a kérelmemet rendkívüli szociális támogatásra az egyetemen és kaptam kemény 40000 Ft-ot, de persze az is nagyon, de nagyon jól jött, csak a baba 1 hónapos korára kaptam meg az összeget. Ennyi, de ez is a speciális helyzetembõl adódott. Szülés után egyszeri anyaságit + CSP-t kaptam (ugye nem tudtam, hogy emelt összegût igényelhettem volna) + GYES, ami hamarosan lejár.
Családi adókedvezmény jár a 91. naptól. Már ha anyuka vagy apuka dolgozik. 1 gyerekre ez havi 10ezer Ft.
A kérdező hozzászólása: na én nem azért kérdeztem hogy itt mindenki oltogasson mindenkit....:/
Mire gondolsz konkrétan?
A kérdező hozzászólása: Értem. Csak azért kérdeztem mert nem tudom mi hogy mûködik még.
Nem. Miért kapnának?! Esetleg munkanélküli segélyt kapnak 3 hónapig és csókolom. És ha úgy adódik, a TB-t fizeti helyettük az állam, de csak ha rászorulnak. Szülés után pedig kapják az anyukák az egyszerit + cspt + TGYÁS vagy GYEST. Attól függ, ki mit kap.
Elsõ babánál is van adókedvezmény. A védõnõ ad róla papírt a betöltött 91. nap után, beviszed a munkáltatódhoz, és nem vonnak adót a fizetésedbõl. (táppénzbõl) Más még nem jár.

Túlsúlyos kismamik! Volt valami gond a terhességetek alatt a túlsúly miatt vagy semmi gondot nem okozott? Mennyi az a túlsúly?

Legjobb válasz: Bõ 25 kg túlsúllyal kezdtem, hányással fogytam vagy 6 kg-ot aztán cukros lettem de diétával tudtam tartani a határértéket nem kellet inzulin. 14 kg fogytam terhesség alatt most ugyan annyi vagyok mint voltam. A cukrom rendbe jött de ez egy figyelmeztetés volt a jövõre nézve.

Bõ 25 kg túlsúllyal kezdtem, hányással fogytam vagy 6 kg-ot aztán cukros lettem de diétával tudtam tartani a határértéket nem kellet inzulin. 14 kg fogytam terhesség alatt most ugyan annyi vagyok mint voltam. A cukrom rendbe jött de ez egy figyelmeztetés volt a jövõre nézve.
Kb 25-30kg volt a túlsúly, nem volt semmi gond. Azért szoptatás alatt felszedtem, ami lement, így most tornázom, hogy csökkenjen a túlsúly a tesó elõtt, nem akarok kockáztatni.
én nem voltam túlsúlyos, de azt tudom, hogy ez azért probléma mert az ultrahanggal nem tudják megnézni rendesen a babát, mert a hájat/zsírt nem viszi át az ultrahang. Nyilván ez is függ a túlsúlytól. A barátnõm 100 felett van és vakbél gyanúval kísértem kórházba, de azt mondta az ultrahangos, hogy nem fog menni. De rajta van szerintem 30-40 kg felesleg. Aztán egy túlsúlyos, egyébként csecsemõápoló ismerõstõl hallottam, hogy gyakran vakon születnek a babák és különbözõ problémákkal, de az õ kisfiának nem volt semmi problémája. Csak nagyon izgult miatta.
162 cm vagyok, 74-el kezdte, és bõ 20 jött fel. Igazából csak nekem volt rossz, mert fájt a térdem rendesen.
Egy jó 20 kg volt a túlsúly, amivel teherbe estem, fogytam terhesség alatt 13-at és 4 jött vissza ebbõl szülésig.
Szia! 170 cm-hez 82 kilóval kezdtem, ez kb 20 kiló plusz. 10 kilót híztam terhesség alatt, úgy hogy közel 4 kiló volt a gyermekem :) . Nekem nem volt semmivel gond, bár mondjuk, ha idegen dokihoz kerültem egybõl megkérdezte, hogy nincs-e baj a cukorral és mindegyik elmondta, hogy vigyázzak a pluszokkal. Most három hetes a fiam, de már kevesebb vagyok 1 kilóval, mint elõtte.
Rajtam is bõ 20 kg volt. Az elejétõl diétáztam (korábbi inzulinrezisztencia miatt), fogytam 7 kg-t, és a végéig csak azt híztam vissza. Szülés után még lement 14 kg, ami mára vissza is jött (1 éves a baba).
Szia En 177 centi vagyok es 113 voltam amikor tehetbe estem. A szules napjan 110.5 voltam hatalmas pocakkal. Szules utan 1 hettel 97kilo. Vegig rosszul voltam az elso harmadban.Utanna olyan jol ereztem magam mint talan meg soha az letben.Minden nap azt az izgalmat ereztem mint az eskuvonk napjan :D Amikor megszuletett tok egyedul maradtam :s se egy rokon se egy barat nem volt mellettem es depresszios lettem. Evesbe folytottam a faradsagomat es epressziomat es hiztam 30 kilot. Most probalok megszabadulni tole. A terhesseg alatt minden rendben volt velunk :) Kis izgaga kukac a lanyom :)
Sok mindentõl függ mennyire vagy kivános erõs magas hány kg-vel kezted
180 cm vagyok és 145 kg voltam a szülés napján.Azután 2 hónapon belül 128kg lettem.Semmi gondom nem volt.Még annyi se , mint általában a nõknek terheség alatt.Nekem semmi tünetem nem volt!

Akik már otthon vagytok kismamik, csináltok valami otthon végezhető munkát? Próbáltam keresni de nem találok!

Legjobb válasz: és milyen végzettséged és nyelvtudásod van, hogy otthonról akarsz dolgozni?

és milyen végzettséged és nyelvtudásod van, hogy otthonról akarsz dolgozni?

Kismamik! Lehet valami baj van? Nem növekszik a pocim? Szerdán lesz 2 hete, hogy ultrahangon voltam. Jövőhét csütörtökön megyek 18 heti ultrahangra, de nem érzem, hogy növekedne a pocim. Remélem nincs baja a babának!?

Legjobb válasz: Ilyen nekem is volt, de ettõl ne ijedj meg. Van hogy hirtelen megindul a pocinövekedés, van, hogy nem látványos. Sõt, nekem pont a 18. hét körül volt egy idõszak, mikor nem volt étvágyam egyáltalán, és így még kisebbnek tünt a hasam. Majd meglátod az uh-n, hogy szép nagyot nõtt két hét alatt a babád! Írd meg, mi volt! :-)

Ilyen nekem is volt, de ettõl ne ijedj meg. Van hogy hirtelen megindul a pocinövekedés, van, hogy nem látványos. Sõt, nekem pont a 18. hét körül volt egy idõszak, mikor nem volt étvágyam egyáltalán, és így még kisebbnek tünt a hasam. Majd meglátod az uh-n, hogy szép nagyot nõtt két hét alatt a babád! Írd meg, mi volt! :-)
Hogy te nem erzed, az tok normalis, hiszen minden nap tobbszor tukorbe nezel, es latod a pocidat, igy nem tunik fel neked a novekves.Biztosan no rendesen, ne aggodj, velem is megesik neha, hogy csak bamulgatom a pocim, es kerdezem magamtol : "nott-e valamit?nekem fel se tunik", viszont ismerosok, akikkel ritkabban talalkozom mindig megkerdezik:"mennyi van meg hatra?meg nem szulsz?akkora a pocakod... :) ".Ha megnyugtat, merd le neha a hasad korfogatat, de ne szamits oriasi elteresre egyik hetrol a masikra. A babad biztosan no, es a pocid is, meglatod a vege fele mekkora lesz :D. Boldog babavarast. 33HETES KM
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat megnyugodtam.Majd visszatérek jövõhéten és megírom mi volt uh-on. Boldog babavárást neketek.
Szia! Én ugyanezt éreztem a 17-18. hét környékén. Olyan volt, mintha teljesen leállt volna a pocakom a növekedéssel. Aztán lemértem a hasam körfogatát, és 4 cm-rel nagyobb volt, mint egy héttel azelõtt. Azért nem látod a növekedést, mert már nem olyan látványos, de hidd el, nõ az a poci. :) Ha a jövõ hét csütörtököt még messzinek látod, akkor menj be a védõnõhöz, hogy nézze meg a babó szívhangját. Akkor megnyugszol, hogy nincs semmi baj. Boldog babavárást.

Oltattátok magatokatat szoptatós kismamák? Nem féltek hogy babátokon késöbb kijön valami mellékhatás?

Nem tudok dönteni, már becsavarodok ett?l az egészt?l, minnél többen válaszoljatok légyszi.A véd?n?m azt mondta hogy okvetlen oltassak,a háziorvosom azt hogy ne,most akkor kinek adjak igazat? A babámat féltem,de nagyon.

Legjobb válasz: Magadat is féltsd. Oltattunk, semmi gond, nem félek a mellékhatásoktól.

Magadat is féltsd. Oltattunk, semmi gond, nem félek a mellékhatásoktól.
Szia! Én egy hete oltattam be magam mindkettõvel. Eddig semmi mellékhatás nem jelentkezett!
Én is hetek óta ezen agyalok. Védõnõm és a házidoki is ajánlotta. Holnap megyünk a férjemmel! 4 hónapos a Picur és csak szopizik!
Több át nem aludt éjszaka után, holnap megyek oltatni.Csak szopizik 5hós babám és borzalmasan rettegek, h nehogy késõbb valami baja legyen. De bízom a jóIstenkébe, h semmi baja nem lesz. Az h nekem lesz e valami...hát mindegy-nagyjából- :) ) Csak a prücsöknek ne legyen semmi baja. Csajok, bárhogy is döntünk, nem tudjuk melyik a helyes...Hála a sok b...kónak akik össze-vissza beszélnek. Nagyon jó egészséget kívánok mindnyájunk babájának és magunknak:) )
Én két hete oltattam be magam, a kicsi 4 és fél hónapos, és egyikünknek sincs kutya baja se. Az oltástól fájt a karom 3 napig, de a doki azt mondta ez normális. Én azért oltattam, mert így valamennyire védem a kicsit is (apa dolgozik, így bármikor hazahozhatja, még ha be is van oltva) és magamat is. Ritkán vagyok beteg, de akkor nagyon szarul tudom érezni magam, és nem lehet lazítani a kisfiam mellett:)
Az én védõnõm azt mondta, ha a párom és én is beoltatjuk magunkat, akkor a 17 hós gyereket nem kell, az anyatejjel átmegy egy kevés ellenanyag a baba szervezetébe. Azt azért hozzáteszem, hogy nem járunk közösségbe (bölcsi, ringató, stb), ha vásárolni megyünk mindig letöröljük a kocsi azon részét, amihez a gyerek hozzáérhet és fertõtlenítõ szappannal mosunk kezet (és mindenki, aki jön hozzánk).
Egy hete beoltattam magam, a gyerekorvos is azt mondta jól tettem. Semmi bajunk.Én megnyugodtam.
1 hete oltattam magamat és a 23 hónapos lányomat. Én 38 hetes terhes vagyok. Semmi tünet nem jelentkezett, csak annyi, hogy megnyugodtam :)
Én nem oltattam. Sosem voltam beteges, 18 éves koromban vittem át a törzslapom a felnõtt körzeti dokihoz, azóta talán 1-2 alkalommal voltam nála, ennek már 10 éve. Néha egy kis nátha, de ez is max. szökõ évente. A babám 15 hónapos, , még szopik, kétszer volt taknyos 1-1 hétig, de ennél nagyobb baja sosem volt. Nem járunk nagyon közösségbe, így én számunkra feleslegesnek tartom az oltást. Én speciel jobban félek magától az oltástól. Annyi mindent mondanak róla, és úgy vagyok vele, "nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja". Ha csak egy része igaz, már nem jó... De mindenkinek a szíve joga eldönteni, hogy oltat, vagy sem. Ez a tömeghisztéria viszont már kiborító ami van körülötte!!! A másik meg, hogy az oltás ellenére is lehet beteg az ember és fertõzõ is, ha mégis elkapnánk szerintem van olyan erõs az immunrendszerünk és a szervezetünk, hogy megbirkózunk vele!
én oltattam. vittük a kislányunkat dokihoz, és a doki mondta, hogy húzzam fel a pólom, mert beolt, és beoltott, nem mertem ellenkezni. bízom a dokiban, jó ismerõsünk.
A kérdező hozzászólása: ja és ma 3-ra kell lemenni a rendelõbe, csak az a baj hogy babával tudok menni. ebben az idõben nem mehetnek betegek a rendelõbe, szerintetek mit csinájak? bevigyem pindurt aki 3 hónapos?
A kérdező hozzászólása: parázok mert tegnap, és ma reggel fájt kicsit a torkom.
A kérdező hozzászólása: mennyi idõn belül várható mellékhatás? és ha ne adj isten már bújkál bennem valami és nem veszik észre és ráoltanak, akkor mi lesz?
A kérdező hozzászólása: Hááát csajok....túl vagyok rajta...már nincs vissza út.:) Most jön elõ igazán a hipihondriám! Jaj, zsibbad a kezem, jaj ez, jaj az. :) Fáj kicsit a torkom ma reggel óta, remélem nem baj hogy ráoltattam....szerintem megfázott mert tegnap sál nélkül voltam kinn Köszönöm minndeki válaszát, és jó egészséget és vírusmentes Boldog ünnepeket Mindenkinek!.

Mi van olyankor ha ez a streptococcus baci jelen van és nem tud róla a kismama? Lehet valami baja a babának? Egyáltalán hogy és mikor néznek ilyet? Vagy ezt egy egyszerű rákszűrésnél is ki tudják mutatni? És hogyan terjed ez a baci?

Bocsi megnéztem a googlben,de nem írja hogy hogyan sz?rik ezt a fajta betegséget.

Legjobb válasz: Egyszerû. 36hetesen vesznek tõled kenetet! Legalább is nálunk,ebben amegyében. lehet nálatok elõbb vagy késõbb.

Egyszerû. 36hetesen vesznek tõled kenetet! Legalább is nálunk, ebben amegyében. lehet nálatok elõbb vagy késõbb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!!!
Ha meg valamiért mégsem vesznek ne adj Isten korábban szülsz vagy bármi akkor meg szülés alatt 2 vagy 3 óránként kapsz injekciót ami megakadályozza, hogy a baba megkapja. Én így jártam. Vagyis idõben szültem de a dokim még nem vette le. Hmmm...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!