Találatok a következő kifejezésre: Kismamáknak nem valami (122 db)

Cukros kismamák: Nem terhességi cukorra gondolok hanem hogy már elötte is az volt. Hogy zajlott a szülés? Mi volt a babával? Kellett valami speciális kezelés neki? és egészséges lett? Mekkora sullyal született?

Legjobb válasz: Szia! Én 10 éve vagyok cukros, az elsõ két gyerkõcöt is így szültem, most várom a 3.-at. Az elsõ 3350gr-al, simán, komplikáció nélkül, a második 4550gr-al született. Nála voltak kis gondok, leesett a cukra, oxigént kapott, felkerült a koraszülött osztályra, inkubátorba. A szülésnél nem volt gond, óránkénti cukor mérés. A lényeg, hogy ahol szülsz, legyen PIC. Üdv.: 26+1 hetes cukros kismama

Szia! Én 10 éve vagyok cukros, az elsõ két gyerkõcöt is így szültem, most várom a 3.-at. Az elsõ 3350gr-al, simán, komplikáció nélkül, a második 4550gr-al született. Nála voltak kis gondok, leesett a cukra, oxigént kapott, felkerült a koraszülött osztályra, inkubátorba. A szülésnél nem volt gond, óránkénti cukor mérés. A lényeg, hogy ahol szülsz, legyen PIC. Üdv.: 26+1 hetes cukros kismama

Inzulinos kismamák 4 napja kaptam inzulint, nem valami sokat mondtak el mit hogyan szabad.3x4 egységet kaptam a reggeli 20 gramm után a cukrom így is 7.7?

Olvasgattam hogy összevissza nem szabad szurkálni én idáig felváltva szúrtam a combomba és a hasamba.

Legjobb válasz: Kórházban voltál ezzel, ott nem tanítottak meg?

Kórházban voltál ezzel, ott nem tanítottak meg?
Szia. Nekem is kellet vacsora elött beadni 4.- egység inzulint. Szerencsére csak egyszer egy nap. Engem nagyon megviselt ez a dolog, nem is híztam semmit terhesség alatt. Nagyon be kell tartani a diétát, semmi felvádotat nem ehettem , kenõmájas, virsli kizárt mert vannak benne keményitö és az megköti a cukrot. Vigyázz hogy mit eszel és mindent mérj ki. Kitartás.
A kérdező hozzászólása: Nem kellet kórházba feküdnöm.A diabéteszre járok csak.Idáig diétán voltam 175 gramm de a cukrom rendszerint 7 fölé ment így kaptam inzulint.Egy nõvérke elhadarta hasba combba szúrjak kaja elõtt 15 perccel 4 egységet ennyi volt.

A várandós kismamák nem kapnak valami segélyt vagy támogatást?

:)

Legjobb válasz: Nem, tudom :) Dehát ez van, minden juttatás a szülés után van (bár ja...a gyes az éhenhaláshoz is kevés...)

Nem, tudom :) Dehát ez van, minden juttatás a szülés után van (bár ja...a gyes az éhenhaláshoz is kevés...)
Nem. És meg van benne a logika. Ha dolgozott, akkor kap táppénzt. Ha nem dolgozott, akkor meg mire fel várná el. Attól, hogy terhes, a költségei nem növekedtek. Ha meg tudott élni munka nélkül nem terhesen, akkor terhesen is megtud. A gyerek miatti plusz költségekre van az egyszeri anyasági támogatás, és a gyes.
Off, de az erõs túlzás, hogy nem növekednek a költségeink azért, mert babát várunk. Orvos, vitaminok, ruhatárcsere...háááááát.
Nézd: magánrendelés nem muszáj, vitamin: az sem, ha meg vesz, pár ezer Ft, ruhatárcsere....Egyébként is kell ruhákat venni, 1-2 felsõ nem nagy eresztés. Akinek ez a havi pár ezer Ft nagy érvágás, az miért vállal gyereket?
Családi adókedvezmény nem csak a 3. gyerekkel való terhesség 91. napjától van? (Bocs az offért.) Egyébként annyi, hogy egyetem alatt szültem a 3. évben és emelt összegû családi pótlékra lettem volna emiatt jogosult (mintha egyedülálló lennék), de errõl senki nem tájékoztatott és a maradék két évre átmentem levelezõ tagozatra, gondolom így már nem ítélték volna meg számomra azt a havi plusz 1000 Ft-ot. Mondjuk ez is a szülés utáni idõszakra vonatkozik, terhesség alatt nem jár támogatás alanyi jogon. Meg szülés közeledtével beadtam a kérelmemet rendkívüli szociális támogatásra az egyetemen és kaptam kemény 40000 Ft-ot, de persze az is nagyon, de nagyon jól jött, csak a baba 1 hónapos korára kaptam meg az összeget. Ennyi, de ez is a speciális helyzetembõl adódott. Szülés után egyszeri anyaságit + CSP-t kaptam (ugye nem tudtam, hogy emelt összegût igényelhettem volna) + GYES, ami hamarosan lejár.
Családi adókedvezmény jár a 91. naptól. Már ha anyuka vagy apuka dolgozik. 1 gyerekre ez havi 10ezer Ft.
A kérdező hozzászólása: na én nem azért kérdeztem hogy itt mindenki oltogasson mindenkit....:/
Mire gondolsz konkrétan?
A kérdező hozzászólása: Értem. Csak azért kérdeztem mert nem tudom mi hogy mûködik még.
Nem. Miért kapnának?! Esetleg munkanélküli segélyt kapnak 3 hónapig és csókolom. És ha úgy adódik, a TB-t fizeti helyettük az állam, de csak ha rászorulnak. Szülés után pedig kapják az anyukák az egyszerit + cspt + TGYÁS vagy GYEST. Attól függ, ki mit kap.
Elsõ babánál is van adókedvezmény. A védõnõ ad róla papírt a betöltött 91. nap után, beviszed a munkáltatódhoz, és nem vonnak adót a fizetésedbõl. (táppénzbõl) Más még nem jár.


Túlsúlyos kismamik! Volt valami gond a terhességetek alatt a túlsúly miatt vagy semmi gondot nem okozott? Mennyi az a túlsúly?

Legjobb válasz: Bõ 25 kg túlsúllyal kezdtem, hányással fogytam vagy 6 kg-ot aztán cukros lettem de diétával tudtam tartani a határértéket nem kellet inzulin. 14 kg fogytam terhesség alatt most ugyan annyi vagyok mint voltam. A cukrom rendbe jött de ez egy figyelmeztetés volt a jövõre nézve.

Bõ 25 kg túlsúllyal kezdtem, hányással fogytam vagy 6 kg-ot aztán cukros lettem de diétával tudtam tartani a határértéket nem kellet inzulin. 14 kg fogytam terhesség alatt most ugyan annyi vagyok mint voltam. A cukrom rendbe jött de ez egy figyelmeztetés volt a jövõre nézve.
Kb 25-30kg volt a túlsúly, nem volt semmi gond. Azért szoptatás alatt felszedtem, ami lement, így most tornázom, hogy csökkenjen a túlsúly a tesó elõtt, nem akarok kockáztatni.
én nem voltam túlsúlyos, de azt tudom, hogy ez azért probléma mert az ultrahanggal nem tudják megnézni rendesen a babát, mert a hájat/zsírt nem viszi át az ultrahang. Nyilván ez is függ a túlsúlytól. A barátnõm 100 felett van és vakbél gyanúval kísértem kórházba, de azt mondta az ultrahangos, hogy nem fog menni. De rajta van szerintem 30-40 kg felesleg. Aztán egy túlsúlyos, egyébként csecsemõápoló ismerõstõl hallottam, hogy gyakran vakon születnek a babák és különbözõ problémákkal, de az õ kisfiának nem volt semmi problémája. Csak nagyon izgult miatta.
162 cm vagyok, 74-el kezdte, és bõ 20 jött fel. Igazából csak nekem volt rossz, mert fájt a térdem rendesen.
Egy jó 20 kg volt a túlsúly, amivel teherbe estem, fogytam terhesség alatt 13-at és 4 jött vissza ebbõl szülésig.
Szia! 170 cm-hez 82 kilóval kezdtem, ez kb 20 kiló plusz. 10 kilót híztam terhesség alatt, úgy hogy közel 4 kiló volt a gyermekem :) . Nekem nem volt semmivel gond, bár mondjuk, ha idegen dokihoz kerültem egybõl megkérdezte, hogy nincs-e baj a cukorral és mindegyik elmondta, hogy vigyázzak a pluszokkal. Most három hetes a fiam, de már kevesebb vagyok 1 kilóval, mint elõtte.
Rajtam is bõ 20 kg volt. Az elejétõl diétáztam (korábbi inzulinrezisztencia miatt), fogytam 7 kg-t, és a végéig csak azt híztam vissza. Szülés után még lement 14 kg, ami mára vissza is jött (1 éves a baba).
Szia En 177 centi vagyok es 113 voltam amikor tehetbe estem. A szules napjan 110.5 voltam hatalmas pocakkal. Szules utan 1 hettel 97kilo. Vegig rosszul voltam az elso harmadban.Utanna olyan jol ereztem magam mint talan meg soha az letben.Minden nap azt az izgalmat ereztem mint az eskuvonk napjan :D Amikor megszuletett tok egyedul maradtam :s se egy rokon se egy barat nem volt mellettem es depresszios lettem. Evesbe folytottam a faradsagomat es epressziomat es hiztam 30 kilot. Most probalok megszabadulni tole. A terhesseg alatt minden rendben volt velunk :) Kis izgaga kukac a lanyom :)
Sok mindentõl függ mennyire vagy kivános erõs magas hány kg-vel kezted
180 cm vagyok és 145 kg voltam a szülés napján.Azután 2 hónapon belül 128kg lettem.Semmi gondom nem volt.Még annyi se , mint általában a nõknek terheség alatt.Nekem semmi tünetem nem volt!

Kismamik! Lehet valami baj van? Nem növekszik a pocim? Szerdán lesz 2 hete, hogy ultrahangon voltam. Jövőhét csütörtökön megyek 18 heti ultrahangra, de nem érzem, hogy növekedne a pocim. Remélem nincs baja a babának!?

Legjobb válasz: Ilyen nekem is volt, de ettõl ne ijedj meg. Van hogy hirtelen megindul a pocinövekedés, van, hogy nem látványos. Sõt, nekem pont a 18. hét körül volt egy idõszak, mikor nem volt étvágyam egyáltalán, és így még kisebbnek tünt a hasam. Majd meglátod az uh-n, hogy szép nagyot nõtt két hét alatt a babád! Írd meg, mi volt! :-)

Ilyen nekem is volt, de ettõl ne ijedj meg. Van hogy hirtelen megindul a pocinövekedés, van, hogy nem látványos. Sõt, nekem pont a 18. hét körül volt egy idõszak, mikor nem volt étvágyam egyáltalán, és így még kisebbnek tünt a hasam. Majd meglátod az uh-n, hogy szép nagyot nõtt két hét alatt a babád! Írd meg, mi volt! :-)
Hogy te nem erzed, az tok normalis, hiszen minden nap tobbszor tukorbe nezel, es latod a pocidat, igy nem tunik fel neked a novekves.Biztosan no rendesen, ne aggodj, velem is megesik neha, hogy csak bamulgatom a pocim, es kerdezem magamtol : "nott-e valamit?nekem fel se tunik", viszont ismerosok, akikkel ritkabban talalkozom mindig megkerdezik:"mennyi van meg hatra?meg nem szulsz?akkora a pocakod... :) ".Ha megnyugtat, merd le neha a hasad korfogatat, de ne szamits oriasi elteresre egyik hetrol a masikra. A babad biztosan no, es a pocid is, meglatod a vege fele mekkora lesz :D. Boldog babavarast. 33HETES KM
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat megnyugodtam.Majd visszatérek jövõhéten és megírom mi volt uh-on. Boldog babavárást neketek.
Szia! Én ugyanezt éreztem a 17-18. hét környékén. Olyan volt, mintha teljesen leállt volna a pocakom a növekedéssel. Aztán lemértem a hasam körfogatát, és 4 cm-rel nagyobb volt, mint egy héttel azelõtt. Azért nem látod a növekedést, mert már nem olyan látványos, de hidd el, nõ az a poci. :) Ha a jövõ hét csütörtököt még messzinek látod, akkor menj be a védõnõhöz, hogy nézze meg a babó szívhangját. Akkor megnyugszol, hogy nincs semmi baj. Boldog babavárást.

Oltattátok magatokatat szoptatós kismamák? Nem féltek hogy babátokon késöbb kijön valami mellékhatás?

Nem tudok dönteni, már becsavarodok ett?l az egészt?l, minnél többen válaszoljatok légyszi.A véd?n?m azt mondta hogy okvetlen oltassak,a háziorvosom azt hogy ne,most akkor kinek adjak igazat? A babámat féltem,de nagyon.

Legjobb válasz: Magadat is féltsd. Oltattunk, semmi gond, nem félek a mellékhatásoktól.

Magadat is féltsd. Oltattunk, semmi gond, nem félek a mellékhatásoktól.
Szia! Én egy hete oltattam be magam mindkettõvel. Eddig semmi mellékhatás nem jelentkezett!
Én is hetek óta ezen agyalok. Védõnõm és a házidoki is ajánlotta. Holnap megyünk a férjemmel! 4 hónapos a Picur és csak szopizik!
Több át nem aludt éjszaka után, holnap megyek oltatni.Csak szopizik 5hós babám és borzalmasan rettegek, h nehogy késõbb valami baja legyen. De bízom a jóIstenkébe, h semmi baja nem lesz. Az h nekem lesz e valami...hát mindegy-nagyjából- :) ) Csak a prücsöknek ne legyen semmi baja. Csajok, bárhogy is döntünk, nem tudjuk melyik a helyes...Hála a sok b...kónak akik össze-vissza beszélnek. Nagyon jó egészséget kívánok mindnyájunk babájának és magunknak:) )
Én két hete oltattam be magam, a kicsi 4 és fél hónapos, és egyikünknek sincs kutya baja se. Az oltástól fájt a karom 3 napig, de a doki azt mondta ez normális. Én azért oltattam, mert így valamennyire védem a kicsit is (apa dolgozik, így bármikor hazahozhatja, még ha be is van oltva) és magamat is. Ritkán vagyok beteg, de akkor nagyon szarul tudom érezni magam, és nem lehet lazítani a kisfiam mellett:)
Az én védõnõm azt mondta, ha a párom és én is beoltatjuk magunkat, akkor a 17 hós gyereket nem kell, az anyatejjel átmegy egy kevés ellenanyag a baba szervezetébe. Azt azért hozzáteszem, hogy nem járunk közösségbe (bölcsi, ringató, stb), ha vásárolni megyünk mindig letöröljük a kocsi azon részét, amihez a gyerek hozzáérhet és fertõtlenítõ szappannal mosunk kezet (és mindenki, aki jön hozzánk).
Egy hete beoltattam magam, a gyerekorvos is azt mondta jól tettem. Semmi bajunk.Én megnyugodtam.
1 hete oltattam magamat és a 23 hónapos lányomat. Én 38 hetes terhes vagyok. Semmi tünet nem jelentkezett, csak annyi, hogy megnyugodtam :)
Én nem oltattam. Sosem voltam beteges, 18 éves koromban vittem át a törzslapom a felnõtt körzeti dokihoz, azóta talán 1-2 alkalommal voltam nála, ennek már 10 éve. Néha egy kis nátha, de ez is max. szökõ évente. A babám 15 hónapos, , még szopik, kétszer volt taknyos 1-1 hétig, de ennél nagyobb baja sosem volt. Nem járunk nagyon közösségbe, így én számunkra feleslegesnek tartom az oltást. Én speciel jobban félek magától az oltástól. Annyi mindent mondanak róla, és úgy vagyok vele, "nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja". Ha csak egy része igaz, már nem jó... De mindenkinek a szíve joga eldönteni, hogy oltat, vagy sem. Ez a tömeghisztéria viszont már kiborító ami van körülötte!!! A másik meg, hogy az oltás ellenére is lehet beteg az ember és fertõzõ is, ha mégis elkapnánk szerintem van olyan erõs az immunrendszerünk és a szervezetünk, hogy megbirkózunk vele!
én oltattam. vittük a kislányunkat dokihoz, és a doki mondta, hogy húzzam fel a pólom, mert beolt, és beoltott, nem mertem ellenkezni. bízom a dokiban, jó ismerõsünk.
A kérdező hozzászólása: ja és ma 3-ra kell lemenni a rendelõbe, csak az a baj hogy babával tudok menni. ebben az idõben nem mehetnek betegek a rendelõbe, szerintetek mit csinájak? bevigyem pindurt aki 3 hónapos?
A kérdező hozzászólása: parázok mert tegnap, és ma reggel fájt kicsit a torkom.
A kérdező hozzászólása: mennyi idõn belül várható mellékhatás? és ha ne adj isten már bújkál bennem valami és nem veszik észre és ráoltanak, akkor mi lesz?
A kérdező hozzászólása: Hááát csajok....túl vagyok rajta...már nincs vissza út.:) Most jön elõ igazán a hipihondriám! Jaj, zsibbad a kezem, jaj ez, jaj az. :) Fáj kicsit a torkom ma reggel óta, remélem nem baj hogy ráoltattam....szerintem megfázott mert tegnap sál nélkül voltam kinn Köszönöm minndeki válaszát, és jó egészséget és vírusmentes Boldog ünnepeket Mindenkinek!.

Baj lehet, hogyha még 24 hetesen sem mozog sokat a baba? Nem valami aktiv sosem, ma még alig éreztem. Van még kismama akinek lusta a babája? Nem aggódtok?

Van minimum mozgás amit éreznem kell?

Legjobb válasz: Szia! Igaz én 22 hetes vagyok,de én is igy vagyok ezzel.Nekem napok óta lusta a baba! Felkerestem a védõnõt azt mondta,h az a lényeg ha már egy ideje érezzük a baba mozgását,mindennap jelentkezzen be legalább egyszer akkor tuti nincs baj! Meg azt is mondják ahogy nõ a poci mérete több hely van a babának és ezért nem érezzük olyan sokat. Meg a babák nem egyforma mozgékonyak!Sztem ne aggódj! Boldog babavárást! Egyébként tudod már a nemét?

Szia! Igaz én 22 hetes vagyok, de én is igy vagyok ezzel.Nekem napok óta lusta a baba! Felkerestem a védõnõt azt mondta, h az a lényeg ha már egy ideje érezzük a baba mozgását, mindennap jelentkezzen be legalább egyszer akkor tuti nincs baj! Meg azt is mondják ahogy nõ a poci mérete több hely van a babának és ezért nem érezzük olyan sokat. Meg a babák nem egyforma mozgékonyak!Sztem ne aggódj! Boldog babavárást! Egyébként tudod már a nemét?
Még nem lehet tudni. Várjuk a boncolás eredményét. De minden leletem negativ volt, és semmi gyanus nem elõzte meg az esetet. Értetlenül állok a történtek elött....
A kérdező hozzászólása: Ja, és mi történt??
A kérdező hozzászólása: Na jó, most besz*tam! :-(
Lányok, senkit nem akarok ijesztgetni, de nagyon figyeljetek a babátokra, hogy mennyit mozog!!! Én múlt pénteken nem éreztem és elötte is lustább volt, igy bementem a kórházba, ahol kiderült, hogy már nem él a babám. A 26.hetesen meg kellett szülnöm a halott kisfiamat. Inkább menjetek be feleslegesen, ha valamit nem találtok rendben, minthogy baj legyen! Ne haragudjatok ezért a történtért, tényleg nem akarom rátok hozni a frászt, de jobb félni, mint megijedni.
Nekem is így volt. Amikor igazán elkezdett ficánkolni, az kb: 34 héttõl van.
Elsõ vagyok. Nekem a 12.heti uh-tól folyamatosan azt mondják, h 100% hogy kisfiam lesz! Azért is kérdeztem, mert nekem azt is mondták, h a kisfiuk kicsit lustábbak pocaklakóként!
szia Én 28 hetes vagyok, de alig érzem. Azt mondják ilyen nyugis lesz akkor is ha megszületik:-) Reméljük! Boldog babavárást
Szia En 31 hetes multam de neke sem volt aktiv.Most sem az igazan csak neha kinyomja a sarkat, popsijat.Ne aggodj!!!Amig jelet ad addig nincs gond! Minden jot!
A kérdező hozzászólása: 21 hetesen azt mondta az orvos hogy fiú, de ne tegyem fel fogadásra mert nem biztos. =) És te?
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom! :(

Igaz ha a kismamának fáj a foga, és ha nem valami jók, nem lessz egészséges babója?

17+4-napos babás.

Legjobb válasz: Ezt ki mondta? Ne hallgass ilyen butaságokra. Nem egy olyan anyát ismerek akinek rossz volt a foga és semmi baja a gyereküknek, ez csak miattad veszélyes. Nekem is rendben voltak a fogaim, de most elkezdett fájni egy és két hete gyökérkezelésre járok, pedig már a 8.hónapot taposom. De inkább, mint hogy szenvedjek, az biztos ártalmasabb. Ne aggódj, de ha fájdalmat érzel szerintem inkább vegyél erõt magadon és irány a fogorvos! Minden jót!

Ezt ki mondta? Ne hallgass ilyen butaságokra. Nem egy olyan anyát ismerek akinek rossz volt a foga és semmi baja a gyereküknek, ez csak miattad veszélyes. Nekem is rendben voltak a fogaim, de most elkezdett fájni egy és két hete gyökérkezelésre járok, pedig már a 8.hónapot taposom. De inkább, mint hogy szenvedjek, az biztos ártalmasabb. Ne aggódj, de ha fájdalmat érzel szerintem inkább vegyél erõt magadon és irány a fogorvos! Minden jót!
Szia. Hát én errõl nem hallottam. Nekem sajnos húztak is terhesség alatt fogat, és tömni is kell, mert alapból rosszak a fogaim, a terhesség meg még rátett. A baba kivonja a neki szükséges vitaminokat, így a calciumot is a szervezetedbõl, ezért mennek tönkre a fogaink. Ez a babára nem káros, csak rád. Szerintem ez olyan babona féle lehet, mert én makk egészséges babát szültem 5 hete.
A kismamáknak tipikusan nem valami jó a foguk az elõttem leírtak miatt is. Ha igaz lenne amit hallottál nem ilyen sok egészséges baba lenne.
szia, A baba csontozatának fejlõdéséhez kálciumra van szüksége, amit mindenáron elvon az anyától. Ez neked most pont aktuális, mert a babád most van abba a fejlõdési szakaszban, amikor erre van szüksége. Nem csak az anyai tartalékokat éli fel, hanem ha szükséges kivonja a csontokból, fogakból... Ha nincs honnan elvenni, akkor gyenge csontú lesz. most kezd megkeményedni a csontuk. Figyelj a tej, tejtermék bevitelre. Üdv 18 hetes (és egy 17 hós csajszi anyukája)
ez baromsag!!! nekem ugy fajt a fogam terhesen majd megvesztem! es teljesen egezseges kislanyom szuletett!
Egyik védõnõi vizsgálaton a váróban találkoztam egy kismamával, aki elfeledkezett magáról és nekiállt nevetni. Volt szerencsém látni a fogsorát. Nem akarom elmesélni... :S Lényeg az, hogy ez a "hír" nem igaz. Fokozottabban kell odafigyelnünk, de szerintem se hallgassunk ilyenekre.
Ez butaság!Fogászati asszisztens vgyok ilyenrõl még nem hallottam!Menj el fogorvoshoz injekciot nyugodtan kaphatsz fogkölevétel fontos és szülés elött 2 hónapal nézzen rád a doki mert a babóval nehezebb dokihoz járni ha megfájdulna a fogad!

24 órás vizeletgyűjtésemben a fehérje érték 1.2 lett a tartomány: 0 - 0.15 g/L A doki nem mondott rá semmit. Amúgy még nem volt gondom ezzel 28. hetes kismama vagyok. Ez nem valami fertőzés?

Legjobb válasz: Én sem lennék nyugodt. Kérdezz rá még egyszer a dokitól, és kérdezd meg kell-e kontroll vizsgálat. Az semmikép nem jó ha van fehérje a vizeletben.

Én sem lennék nyugodt. Kérdezz rá még egyszer a dokitól, és kérdezd meg kell-e kontroll vizsgálat. Az semmikép nem jó ha van fehérje a vizeletben.
Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Gyulladás miatt is lehet benne, nem csak toxémia esetén. Nekem is volt fehérje benne, semmi bajunk. Boldog babavárást! 39 hetes kismami
Így van nem kell a legrosszabra gondolni, de nem árt hatudom, hogy miért van. Ezért irtam, hogyesetleg kell kontroll. Még az ils lehet, hogy a vizsgálat közben szúrtak el valamit.

24 hetes kismama vagyok, és pár napja nem valami jó a kapcsolatunk a párommal. Mit tegyek?

Amúgy is alig találkozunk,mert én is dolgozom meg ? is,és mindketten 12 órában.Neki 4 nap munka 4 nap szabad van,és nagyon összebalhéztunk,mert ebben a 4 szabad napjában nagyon sokat együtt tudtunk volna lenni,mert három szabadommal pont egybe esett neki is,de ? ahelyett hogy velem lett volna,inkább elment az anyjáékhoz,meg a haverjához,és csak aludni jött haza,én meg egész nap idegeskedtem,mert én meg úgy érzem,hogy teljesen el lettem hanyagolva,és magamra hagyott,mert eddig sose volt ilyen.Mindig velem volt,nem foglalkozott a haverokkal,és pont most mikor a legnagyobb szükségem lenne rá,akor nincs mellettem,És állandóan csak a feszültség van köztünk emiatt.Más ilyenkor minden id?t a barátn?jével/feleségével akar tölteni,? meg most kezd el meghülyülni.Nagyon félek hogy már nem szeret,vagy már nem vagyok neki olyan fontos mint eddig,pedig sokszor mondja hogy szeret,de én már kezdem nem elhinni.Ti mit tanácsoltok,mi t tegyek?Mi ilyenkor a leg helyesebb?

Legjobb válasz: És mostanában meg amugy is elég érzékeny vagyok,mert a legapróbb dolgon el tudom magam sírni,pedig eddig meg egyáltalán nem voltam sírós.Nagyon nehezen lehetett megsiratni.

A kérdező hozzászólása: És mostanában meg amugy is elég érzékeny vagyok, mert a legapróbb dolgon el tudom magam sírni, pedig eddig meg egyáltalán nem voltam sírós.Nagyon nehezen lehetett megsiratni.
Szia! Szerintem ne aggódj! A pasiknak idõ kell, hogy felfogják, hogy apák lesznek, és legtöbbjük bepánikol. Nálam rosszabb a helyzet, eleinte a "párom" hallani sem akart a babáról, azt akarta, hogy ne tartsam meg, üvöltözött és fenyegetõzött. Aztán most úgy látom, hogy enyhült a helyzet, de én hazaköltöztem anyuhoz, így egyedül várom a babám. A pasim most kényeztetni próbál, lesi a kívánságaimat, úgy érzem, belenyugodott a helyzetbe. Adj neki idõt, meg kell emésztenie, hogy felelõs lesz egy babáért, de szerintem nem lesz gond. Vissza fog alakulni. Ne idegeskedj :) Csak magadra koncentrálj, a többi megoldódik!
Egyet értek az elõttem szólóval. Fel kell dolgoznia neki is, hogy mekkora felelõsséget vállal(tok). Nem tudom, hogy mennyire téma a baba közöttetek, de ha csak és kizárólag a körül forognak a gondolataid (amit mi nõk megértünk, de a leendõ apukák nem mindig)akkor azt is gondolhatja, hogy Õ már nem számít. És ez csak fokozódik, ha meglesz a baba! Erre figyelj, mert nálunk ebbõl volt feszültség a baba megszületését követõ hetekben. Az is lehet, hogy túl érzékeny lettél. Fel a fejjel majd elmúlik! Boldog babavárást!
Ja és nem mindig jó, ha csak magadra koncentrálsz. Lehet, hogy ez a baj!
A kérdező hozzászólása: Épp az a furcsa benne, hogy õ is tök várta már a picit.Állandóan a picim simizte, meg beszélt hozzá, de én úgy érzem, hogy már ez is kezd nála alább hagyni.Lehet csak én vagyok nagyon érzékeny így fél idõben.Remélem minden rendbe jön, mert nekem õ meg a kis picurkánk a legfontosabb.Imádom õket, csak félek hogy ez a sok idegeskedés nehogy a kicsinyünk rovására menjen.
Szia!Ne izgulj, ez gyakran elõfordul.Mi is terveztük a picit, fõleg a párom emlegette mindig.Örül is neki nagyon, mégis a 4. és 6. hónap közt úgy éretem nem foglalkozik velünk igazán.Nem csak a pici létezett nekünk sem, mégis akkor valamiért másként viselkedett.Persze utólag rájöttem én is másként viselkedtem vele.Mivel valami nem tetszett így nem tötõdtem annyit a párommal, mert bántoot, hogy így áll hozzám.Ezt játszottuk jó darabig, már kezdtem úgy érezni nem szeretjük egymást igazán.Aztán elmúltak ezek a negatív érzések.A hormonjaink is játszanak velünk sokszor észrevétlenül.Utólag tudom, nem volt igazam, de abban az idõben elhanyagolva éreztem magam nagyon.A legtöbb nõben bennne van az érzés, hogy attól, hogy anya lesz még nõ is marad.Tudatalatt féltjük a nõi szerepünket a kapcsolatban.Ne csak az anyát lássák bennünk, hisz nõk is vagyunk.Ugyanez szerintem fordítva is igaz.Erõsíteni kell a párunkban, hogy nem csak apa lesz ezentúl, hanem igenis férfi.A férfi akit szeretünk, sokra tartunk, és még mindig meghódít(ana) minket!Õk is küzdenek ezzel, csak nem beszélnek róla.Amúgy az én párom sem haverozott elötte, azóta gyakrabban.Szerencsére nem elmennek ide vagy oda, hanem nálunk beszélgetnek a kocsikról meg ilyenek.Én ilyenkor félrevonulok hamar a szobába és hagyom õket.Persze azért nem rögtön, nehogy azt higyje nem vagyok kíváncsi rájuk.Elötte köztünk is megvolt a feszültség.Próbáld meg félretenni a sérelmeidet és meghódítani valamivel, kedveskedni neki rendszeresen.Akár kezdheted egy maszírozással is, biztos örülne.Rögtön oldódik a feszültség és pár nap alatt helyreállhat minden.Eg a lényeg, próbálj meg te adni neki szeretetet, törõdést, odafigyelést.Meglátod hamar visszakapod.Pár nap és minden rendben lesz.Amikor a haverokkal van, akkor meg valószínû ismét férfinak érzi magát, nem "csak" apának.37 hetes vagyok és a párom már hetek óta többet beszél szinte a picirõl(hez), mint én.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!