Találatok a következő kifejezésre: Kismamáknak lehet fürdőbe (3 db)

Kismamáknak lehet menni fürdőbe?

Legjobb válasz: Lehet, de nagyon nagyon vigyázz a fertõzésekkel, nehogy összeszedj valamit, mert akkor valami baja lehet a babának.

Lehet, de nagyon nagyon vigyázz a fertõzésekkel, nehogy összeszedj valamit, mert akkor valami baja lehet a babának.
Szia! Gyógyfürdõkbe és termálfürdõkbe nem ajánlott a víz miatt! Nézz utána a neten.
Szia, Én a helyedben nem mernék bemenni semmi vízbe.Marha nagy gondban vagyok szintén, mert az egész nyarat balaton és a strand nélkül kell kihúzni.De gondolj bele...Mindenki szinte belepisil a vizekbe a mednecékbe, és ami rád nem veszélyes az a kis védtelen életkére végzetes is lehet.Hogyha figyelemmel követik a medence tisztaságát, és mondjuk pisire elszínezõdõ folyadék is van a vízbe akkor semmi gond.De szerintem ha teheted akkor csakis saját medencét ajánlanék neked a keretbe. Amúgy sokan balcsiba is meg mindenhova mentek mégse lett semmi bajuk, csak félek, hogy ahhoz a pár %-hoz tartozok aki bármit el kap és baj lessz.Ezt kell megfontolni. 16 hetes kismami
Én tuti, hogy nem mennék fürdeni. Veszélyes is lehet.
Mint látod, abszolut megoszlik a vélemény... Én úgy gondolom, te tudod, hogy mennyire vagy érzékeny. Én pl a klórozott strandvízben kapok el mindig valamit, de a természetes és gyógyvizekben semmi bajom nincs!! A gyógyvizeknek járj utána, mert nem mindegyik ajánlott kismamáknak, és 30 fokosnál melegebb vízbe ne menj. De mivel az úszást javasolják is, lehet menni:-) Döntsd el te tested reakcióit ismerve, hogy mész vagy nem:) (én megyek nyáron balcsizni, az tuti:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Nem tudom megyek-e.
Én 26 hetesen megkérdeztem a dokim. Azt mondta, nyugodtan lehet menni.
http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=633 Olvasd el! Én is nagyon szeretnék, de nekem már sokszor meggyûlt a bajom a gombával. Ezért nem merek!
Nyugodtan menjél, mert az úszás nagyon jót tesz.Tegyél fel egy tampont, hogy megakadályozd a fertõzést.

Milyen víz ajánlott a kismamáknak? Lehet fürödni wellness fürdökben, termálvizben? Szaunázni és pezsgöfürdözni?

Legjobb válasz: Bármilyen víz, amíg a méhszáj teljesen zárt. Ill pontosabban nem ajánlott a meleg, termál jellegûben sokat ázni, mert alhasi vérbõséget okoz. De ez az otthoni, fürdõkádra is érvényes! Mindent lehet amig jó esik!

Bármilyen víz, amíg a méhszáj teljesen zárt. Ill pontosabban nem ajánlott a meleg, termál jellegûben sokat ázni, mert alhasi vérbõséget okoz. De ez az otthoni, fürdõkádra is érvényes! Mindent lehet amig jó esik!
Szauna tilos! Az alhasi vérbõség miatt! Sima uszoda megengedett, a langyos víz! Viszont a termál nem játék, milliónyi fém és egyéb vegyületek vannak benne, és általában forró, nem pedig meleg! Az szintén tilos!
Szia! Nekem a doki is, és a védõnõ is azt mondta, hogy ha csak lehet, ne fürdõzzek. Pont azért, amit az elõzõ hozzászólók is írtak - alhasi vérbõség, fertõzés veszélye. Saját tapasztalat alapján ezért sem ajánlom, mert még jóval a terhességem elõtt egy fürdõben nagyon komoly fertõzést szedtünk össze a férjemmel. Majdnem fél évig tartott, mire kigyógyultunk. Az úszást ajánlják, de persze az hidegebb vízben van, meg nem is vagy benne sokáig.
A fertõzésveszélytõl kell tartani valamennyire miden fürdõnél, illetve a melegvíz nem ajánlott. Én ezeket olvastam, de a magánvéleményem az, hogy izomlazításra kiválóak a fürdõk és az is nagyon fontos mamának és babának egyaránt.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!
ÉN TERMÁLVÍZBEN FÜRÖDTEM, ÉS BUBORÉKOZOTT IS. ANNYI, HOGY VIGYÁZTAM NE A POCIT REZEGTESSE ANNYIRA A BUBORÉK. AKKOR VOLTAM 4-5 HETES. DE A SZAUNÁT TÉNYLEG NEM AJÁNLJÁK. MÉG SZOLIZNI IS LEHET! MINDENT CSAK MÉRTÉKKEL.

12 hetes kismama vagyok. Meleg vizes fürdőben kaptam el valamilyen gombás fertőzést. Viszked és egy pici folyásom is van. Lehet ilyenkor valami gyógyszert szedni? Ha igen, akkor mit?

Legjobb válasz: Szia!Mindenképp menj el a nõdokihoz, majd õ megállapítja hogy milyen fertõzés. Gyógyszert szerintem mindenképpen kapsz,csak olyat amit szabad terhesen is szedni.Jó egészséget!

Szia!Mindenképp menj el a nõdokihoz, majd õ megállapítja hogy milyen fertõzés. Gyógyszert szerintem mindenképpen kapsz, csak olyat amit szabad terhesen is szedni.Jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a választ.És addig?
Szia! Addig? Én nem mernék semmit használni vagy beszedni, nehogy ártson a babának. gyógyszertárban érdemes lenne megkérdezni, hátha tudnak segíteni, amíg eljutsz a dokihoz
sztem is addig szaladj el egy gyógyszertárba, mond el h terhes vagy és mi történt, õk biztos tudnak vmit adni recept nélkül is (általában kamillát szoktak, de lehet van vmi jobb módszer is már), de ha tudsz minél hamarabb menj el a dokihoz, sztem inkább kúpot ad, mint gyógyszert, azok általában jók
Addig is a kamillával le tudod magad mosogatni, el nem múlik, de a viszketõ érzést enyhíti.Külsõleg én Canesten kenõcsöt használtam, de másnak nem ajánlom, mi jól vagyunk, de orvos nélkül nem szabad kezelgetni magad.Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Mindenkinek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!