Találatok a következő kifejezésre: Kismamáknak lehet a hajukat Ha nem, (53 db)

Meglepetten olvastam, hogy nem mindegy mikor megy el a kismama elősször orvoshoz? Valóban veszélyes lehet a magzatra ha már 4-5 hetesen végez az orvos hüvelyi ultrahangot? Tanácsosabb inkább később a 7-8 héten elmenni?

Legjobb válasz: Nekem 9 hetesen csinált csak a doki hüvelyi uh-t, de orvost váltottam és az elõzõ orvos már hasi uh-gal magállapította a terhességet. Szerintem felesleges a 6. hét elõtt menni,ha nincs semmi gondod, mert igazán nem tud a doki semmit vizsgálni, nem hall szívhangot. A hüvelyi uh-got az én dokim is csak egyszer csinált, azt mondta, hogy nem szívesen vizsgál azzal, ha nem muszáj. (nálam csak fél percig vizsgált azzal, amíg megállapította, hogy nem méhen kívüli, utána áttért hasira.)De ne aggódj, nem csinál a doki olyat, ami veszélyeztetné a babát!

Nekem 9 hetesen csinált csak a doki hüvelyi uh-t, de orvost váltottam és az elõzõ orvos már hasi uh-gal magállapította a terhességet. Szerintem felesleges a 6. hét elõtt menni, ha nincs semmi gondod, mert igazán nem tud a doki semmit vizsgálni, nem hall szívhangot. A hüvelyi uh-got az én dokim is csak egyszer csinált, azt mondta, hogy nem szívesen vizsgál azzal, ha nem muszáj. (nálam csak fél percig vizsgált azzal, amíg megállapította, hogy nem méhen kívüli, utána áttért hasira.)De ne aggódj, nem csinál a doki olyat, ami veszélyeztetné a babát!
A lombikosoknak sok hüvelyi UH-t végeznek, pedig ha valaki veszélyeztetett, akkor azok a babák azok! Nem hallottam senkit, akinek ilyenbõl gondja lett volna. Ez inkbb csak kismama-félelem lehet, szerintem nincs valós alapja.
Szia! Nem a hüvelyi uh veszályes a babára ilyen korán, hanem a "nyulkálós" vizsgálat, amikor a doki kézzel megnyomja a méhet. Lepontozhattok, de 2 babám is ez után a vizsgálat után ment el. Most a harmadikkal olyan dokihoz kerültem, aki nem híve a kézi vizsgálatnak, csak uh-t végzett, semmi gondom nincs a terhességemmel. Ha valami gond van a pl. késõbb a méhszájjal, azt uh-n is látják, sõt a sûrû méhszájvizsgálat miatt kinyílhat elõbb is. 37hetes pocis
Dehogy veszélyes a magzatra a hüvelyi ultrahang! Nem nyúlnak be a méhig. Egy vibrátorszerû eszközzel csak a hüvelybe nyúl fel az orvos. Maga az eszköz még vékonyabb is, mint a párd pénisze. zzel sokkal jobban lát, mint hasival. Nem nyomkod vele semmit. Ugyanakkor a 4-5. héten szinte semmit sem látni még hüvelyivel sem, csak petezsákot. Ezzel még terhesgondozásba sem vesznek, csak ha már van szívdobogás. Ez a 6. héttõl, a 6. hét után várható. Ilyenkor már érdemes elmenni, ha másért nem, akkor azért, hogy a méhenkívüli terhességet ki lehessen zárni minél elõbb.
Ha veszélyes lenne akkor nem csinálnák! Igaza van az elõttem szólónak, nem piszkálják a babát, nem nyomkodják meg semmi! Nekem 4 hetesen is csináltak, mert vérezgettem, és most 36 hetes vagyok. Ha még így hogy volt egy kis vérzés semmi bajunk nem történ, akkor akinél minden zökkenõmentesen indul, semmit nem árt.
Nekem kétszer csináltak hüvelyit, 9 és 12 hetesen, de nem hinném hogy veszélyes lenne, akkor nem csinálnák. Nem érintenek belül semmit, csak annyira teszik fel a mûszert hogy a képalkotás mûködjön, szal alig.
igen akkor mar jobban beagyazodott es mar akkor van szivhang is alltalaban szoval jobb keson.
Egy két kommentet nem értek igazán.Miért mondjátok "szerencsétlennek", hogy ráér elmenni.Ha pozitív a teszted akkor máris dokihoz.Igaz még hüvelyi uh-val látja de azért kell hamar menni, hogy megnézze jó helyen van e jo helyre ágyazódott e be.Mikor kell menni 8héten mikor már a könyökét is be tudja hajlítani akkora?nem értem a válaszolókat sokszor.(amugy szülészeten dolgozom).és nyugodj meg az orvos az állapododnak megfeleleõ vizsgálatot végez!
Szia! Ezt már én is hallottam, a párom ezért nem is akart elengedni orvoshoz a 8. hétnél hamarabb, de barnázás miatt a végén a 6. héten már mennem kellett. Végül nem történt semmi baj, de hogy mi az alapja ennek, azt én sem tudom
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, így nyugodtabban megyek majd az orvosomhoz!
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtatást, rám fér, mert tegnap este végül is elmentem a dokimhoz, aki megvizsgált kézzel és ultrahangal is megnézett. Minden rendben van. Csak azóta izgúltam, hogy nehogy valami gond legyen a vizsgálattól! Remélem nem lesz semmi!

Mi baja lehet a babának ha terhességi cukra van a kismamának, és nem tartja a diétát?

Legjobb válasz: Szia! Én halottam már olyant is,hogy sajna elhalt a babó a pocakban a cukor végett... Ha neked kell,akkor okvetlenül tartsd be!Ezt komolyan kell venni! Én betartottam végig,nagy ritkán szegtem meg! 8hós kislány anyukája

Szia! Én halottam már olyant is, hogy sajna elhalt a babó a pocakban a cukor végett... Ha neked kell, akkor okvetlenül tartsd be!Ezt komolyan kell venni! Én betartottam végig, nagy ritkán szegtem meg! 8hós kislány anyukája
Szia! Nekem is diétáznom kellene a magas koleszterinem miatt. Én nem vettem annyira komolyan, de most így már félek. Félek attól, hogy baja lesz a babámnak. :((( Diétáztam egy ideig... Már a vége felé járok és gondoltam, hogy ha mindjárt megszülök biztos nem gond ha már nem diétázok. Nem azt mondom, hogy jó zsíros kajákat eszek! Remélem nem lesz bajának a kisbabánknak. 38 hetes kismama
Szia! Én úgy tudom, hogy ha magas a cukrod, és a babádé is, akkor születéskor, amikor a keringésetek elválik (na ezt most hülyén fogalmaztam meg), be is kómázhat a babuci! Fokozottan figyelnek Téged és a babádat is! Miután megszületett is fogják figyelni hogy alakul a cukra! Nem riogatni akarlak, próbáld betartani még egy kicsit a diétát! Azért szoktad mérni a cukrod igaz? Minden jót, nem okára babázhatsz, már csak pár hét! Meglátod minden diétát megér! Nekem sokat kellett feküdnöm, és majd meg vesztem, mert elõtte mindenem a menõke volt! De megérte, itt alszik mellettem a világ legtündéribb manója, aki már majdnem 8 hónapos! Minden jót!
Szia! Én is terhességi cukros voltam, nekem kb. így magyarázták el: több cukor nagyobb inzulint igényel, s ha a mama nem tud elegendõt termelni (cukros), akkor a magzat "besegít" azzal, hogy õ is többet termel. (Egy-egy nagyobb dózis szénhidrát hetekig tartó reakciót is kiválthat.) Ha megszületik a baba, és már nem kell "támogatnia" a mamát, akkor az arányában számára túlzott inzulin miatt leeshet a vércukra, súlyos esetben emiatt kómás is lehet. Megszületésekor ezért külön figyelmet kell erre szánni (szólni kell, hogy terhességi cukrosság esete áll fönn), és még a kórházban többször vesznek tõle vért külön a vércukor megállapítására. Általában nem szokott gond lenni, de a diétát azért csak be kellene tartani...
Káros a babára? Igen. * A terhességi cukorbetegségnél az inzulinhiány miatt károsodnak a lepény sejtjei, ezért romlik a magzat tápanyag és oxigénellátása, akár olyan súlyos oxigénhiány is felléphet, ami miatt a magzat elhal. * A vércukor-szint leesése, ingadozása miatt a baba agya károsodhat. * A cukor túlkínálat miatt a baba túl nagyra hízik, de a lepény elégtelen mûködése miatt nem kap annyi oxigént, mint amire a mérete miatt szüksége lenne. Ezt találtam a neten, úgyhogy szerintem ezt a pár hetet már kibírjátok, lányok!!! Létezik Cola light 0% cukorral, vannak finom, édes gyümölcsök, diabetikus csokoládék, stb. Vigyázzatok a gyermekeitekre!
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló! Mintha én írtam volna amit írtál. :) Én is diétáztam a 20. héttõl, jobb is lett a cukrom (5, 8), de így a végefelé (37 hetes vagyok) már nem nagyon bírom, muszáj néha édességeket ennem. A súlya rendben van a babámnak, nagyon remélem hogy más baja nem lehet... ha gondolod írj privit, levelezhetünk.
A kérdező hozzászólása: Igazából nem is érte el eredetileg sem a határt a cukrom, 7, 8 alatt volt, és csak javasolták a diétát... Ezért nem is mérem, sõt semmiféle infot nem kaptam a diétázásról, mindennek magam jártam utána. Köszi a válaszokat.
Ha a magas koleszterin miatt kell diétáznod, nem értem az összefüggést a cukorbetegséggel. A túl magas koleszterinszint szív- és érrendszeri betegségekhez vezethet. http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/content.php?article.37 Manapság sokféle cukobetegek által is fogyasztahó édességek vannak és az ízük is jó. A minap vettem tök finom pl. feketeribiszke lekvárt.

A nyákdugó ha még nem ment el akkor lehet, hogy még nem is fogok szülni vagy annak mindenképp el kell mennie mielőtt a kórházba bemegyek? 38+4napos kismama

Elfolyhat a magzatvíz a nyákdugó távozása előtt is?

Legjobb válasz: Én is 38+4 napos vagyok... :-) Úgy tudom, hogy távozhat szinte észrevétlenül is- kocsonyás állagú folyás formájában, zuhanyzás közben, stb... Mindenkinél más. Barátnõm nem érezte, mikor távozott. Az biztos, hogy a magzatvíz csak azután tud elfolyni, amikor a nyákdugó már távozott. Valójában több nap is eltelhet a nyákdugó eltûnése és a magzatvíz elfolyása között.

Én is 38+4 napos vagyok... :-) Úgy tudom, hogy távozhat szinte észrevétlenül is- kocsonyás állagú folyás formájában, zuhanyzás közben, stb... Mindenkinél más. Barátnõm nem érezte, mikor távozott. Az biztos, hogy a magzatvíz csak azután tud elfolyni, amikor a nyákdugó már távozott. Valójában több nap is eltelhet a nyákdugó eltûnése és a magzatvíz elfolyása között.
Szia! 3 gyereket szültem, mindegyik esetben a magzatvízzel együtt távozott a nyákdugó.Van aki észre sem veszi, mert pisilés közben megy el. A magzatvíz nem folyhat el elõbb, mint a nyákdugó, hiszen nincs útja.Egyszerre viszont távozhat.Kitartás, már nincs sok hátra!:)

38 hetes kismama vagyok. Ha elkezd nyílni a méhszáj, akkor lehet használni caneseten kúpot? Nem tudom hogy nyitva van-e egy hete még nem volt, és előjött a gombám újból. A dokim nem tudom elérni csak hétfőn. Sztetek?

Legjobb válasz: Háááát, jobb lenne, ha orvossal tudnál beszélni. Canestent elvileg használhatsz terhesség alatt is, na de hogy nyitott méhszájjal... Hát, nemtom. Talán csak a krémmel kenegesd, az is használ v.mennyit, és legalább nem jut belõle feljebb, mint a kúpnál. Ha viszont nem kezeled, baj is lehet belõle, a babára nézve.

Háááát, jobb lenne, ha orvossal tudnál beszélni. Canestent elvileg használhatsz terhesség alatt is, na de hogy nyitott méhszájjal... Hát, nemtom. Talán csak a krémmel kenegesd, az is használ v.mennyit, és legalább nem jut belõle feljebb, mint a kúpnál. Ha viszont nem kezeled, baj is lehet belõle, a babára nézve.
A kérdező hozzászólása: NAGYON KÖSZÖNÖM! HÉTFÕN RÁKÉRDEZEK TÕLE MINDENKÉPP ÉS HA NAGYON ELÕJÖNNE, AKKOR ELHASZNÁLOK EGY KÚPOT! KÖNNYÛ SZÜLÉST!
ne aggódj, a babának nem lesz semmi baja!!vagy 4 dokitól kérdeztem hogy okozhat-e gondot a babának, mindenki nyugtatgatott, hogy azért rendesen védve van, nem kell aggódnom.Persze kúpot én is használtam. DE pont vasárnap mentem be az ügyeletre(fura folyás miatt, de mint kiderült, valószínû a nyákdugó távozik)és mondtam a dokinak, hogy használtam kúpot, de nem vagyok benne biztos, hogy teljesen rendbe hozott.Azt mondta ne is várjam, hogy teljesen jól legyek, fõleg így a vége felé, a szervezet teljesen a babára koncentrál.Nem is írt ki másik kúpot...kérdeztem, hogyha nyílna a méhszáj, akkor esetleg a babának árthatna ha lenne valami, azt mondta nem igazán, azért a burok is védi.De ha elmegy a víz, vagy fájásaim vannak, menjek be... Igazából tényleg a dokit kéne megkérdezni, de ha most jött elõ a gomba, nem hinném, hogy a hétvégén bármi gond történne... Remélem tudtam segíteni, én is ma vagyok 38 hetes és már várom, hogy megszülessen a babuci, néha az agyamra megy ez a folytonos "folyás" kérdés...de eddig engem minden doki csak nyugtatgatott, hogy ne aggódjak.
neked is:)

30 hetes kismama vagyok, éjjel arra ébredek, hogy iszonyat begörcsölt a lábam és alig megy ki belőle a görcs, mit lehet tenni ilyenkor? Ha azt álmodom, hogy mocorog a picúrom, lehet rajta fekszek és azért álmodok róla, az nem tesz benne kárt?

Legjobb válasz: MagneB6-ot szedj, elmúlik a görcs. Azért mert ráfekszel, semmi gondot nem tudsz vele okozni, nagyon jó, védett helyen van:) Ha kényelmetlen neki, úgyis rugdos:)

MagneB6-ot szedj, elmúlik a görcs. Azért mert ráfekszel, semmi gondot nem tudsz vele okozni, nagyon jó, védett helyen van:) Ha kényelmetlen neki, úgyis rugdos:)
Nekem is szörnyen be szokott görcsölni a lábam. Magnéziumot kell szedni.
szedjed a magne b 6-ot 3*2 naponta
Ne nagyon reménykedj, én szedem a napi 3*2 magne b6-ot, de ettõl függetlenül ugyanúgy görcsöl a vádlim :(
Kálcium pezsi tabi! Az elmúlasztja a görcsölést. Én nem tudtam meginni ugyan, a párom maszírozta éjszaka a lábamat én meg síkítva ordítoztam. Rosszabb volt mint a szülés.
Kalcium kapható tabletta formában is (Béres) én úgy szedem, jobb, mint a pezsgõtabletta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!
A kérdező hozzászólása: hasszúrása:)
gondolom rendezõdnek át a dolgok odabennt. mindig van egy kis szúrás itt ott. nekem is volt, lesz rosszabb is:-)
Nem lett semmi baja, nyugi! Max. jól érezte õ is magát. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Csak mert kicsit megijedtem ahogy a pocim meg feszült :) És utánna lett egy kis lelki furim is, nehogy valami rossznak tegyem ki a babám.
a doki nem tiltott el, semmi baja nem lesz tõle a babának, kap egy kis boldogsághormont :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a megnyugtató válaszokat! Gyors kap egy kis sütit is :) tetszik is neki... :D
Elsõ vagyok. Természetes, hogy megfeszül a pocakod szex után, hisz az orgazmus kisebb méhösszehúzódásokkal jár. De egészséges terhességnél ez egyáltalán nem okoz problémát. Úgyhogy egészségedre! :)
A kérdező hozzászólása: Voltaképp annyi betegségem van , hogy a bal lábamban van vénafali gyulladás, injekció napi 1x. De más minden rendben van. :)
Én úgy tudom, hogy a 36. hét után már óvatosan kell szeretkezni mert az erõsebb orgazmustól beindulhat a szülés... Én emiatt annyira már nem is próbálkozom, bár annyira nem is kívántam már mostanában a szexet.. :(

Mi van olyankor ha ez a streptococcus baci jelen van és nem tud róla a kismama? Lehet valami baja a babának? Egyáltalán hogy és mikor néznek ilyet? Vagy ezt egy egyszerű rákszűrésnél is ki tudják mutatni? És hogyan terjed ez a baci?

Bocsi megnéztem a googlben,de nem írja hogy hogyan sz?rik ezt a fajta betegséget.

Legjobb válasz: Egyszerû. 36hetesen vesznek tõled kenetet! Legalább is nálunk,ebben amegyében. lehet nálatok elõbb vagy késõbb.

Egyszerû. 36hetesen vesznek tõled kenetet! Legalább is nálunk, ebben amegyében. lehet nálatok elõbb vagy késõbb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!!!
Ha meg valamiért mégsem vesznek ne adj Isten korábban szülsz vagy bármi akkor meg szülés alatt 2 vagy 3 óránként kapsz injekciót ami megakadályozza, hogy a baba megkapja. Én így jártam. Vagyis idõben szültem de a dokim még nem vette le. Hmmm...

Kismamáknak lehet daueroltatni a hajukat? Ha nem, miért?

(f?leg az els? trimeszterre lennék kíváncsi)

Legjobb válasz: Nem! A dauervízben sok-sok méreganyag van, ami a bõrön keresztül is felszívódik. Így sajnos bekerül a vérkeringésbe és a babának is árthat. Ugyanez igaz a hajfestékre és egyes orvosok szerint még a kimosható festékekre is. (ezzel nem mindenki ért egyet) Ugyanezért nem mindegy az sem, hogy milyen kenõcsöt használsz a terhességed alatt (ha használsz valamit vmilyen problémára).

Nem! A dauervízben sok-sok méreganyag van, ami a bõrön keresztül is felszívódik. Így sajnos bekerül a vérkeringésbe és a babának is árthat. Ugyanez igaz a hajfestékre és egyes orvosok szerint még a kimosható festékekre is. (ezzel nem mindenki ért egyet) Ugyanezért nem mindegy az sem, hogy milyen kenõcsöt használsz a terhességed alatt (ha használsz valamit vmilyen problémára).
Az elején semmiképpen sem ajánlatos, mert ilyenkor fejlõdnek ki a babád szervei, tehát ilyenkor kell a leginkább elkerülni a méreganyagokkal való érintkezést. Daueroltatni késõbb sincs értelme, mert a terhesség alatt más a hormonháztartásod, és valószínûleg nem érnéd el a kívánt eredményt. Hajat festhetsz ám a második trimesztertõl, ne hagyd magad riogatni, persze sokan el szeretnék hitetni a kismamákkal, hogy terhesen gyakorlatilag semmi megszokott tevékenységüket nem végezhetik, de ez nem igaz. Kerüld a gyakori érintkezést az ártalmas dolgokkal, kész, de havonta-két havonta hajat festeni (a második harmadtól) már egyáltalán nem veszélyes a baba számára.
SZIA, KISMAMA VAGYOK ÉS FODRÁSZ, 3 HO UTÁN LEHET.
az elsõ trimeszterben semmiképp se. de utána sem javasolt. mert sok mérgezõ anyag van a dauer vízben. és ez árt a babának nagyon.

Árthat a babának, ha a kismama nem hord terhesnadrágot? Szerintetek, ha igen, akkor mi baj lehet belõle? Okozhat ez gyakori has keményedést is?

Legjobb válasz: Az a lényeg, hogy a ruha ne szorítsa a pocakot. A többi nem számít, hogy az szoknya vagy nadrág vagy kismamaruha vagy a rokon hatalmas nadrágja. Haskeményedésre szedj magnéziumot.

Az a lényeg, hogy a ruha ne szorítsa a pocakot. A többi nem számít, hogy az szoknya vagy nadrág vagy kismamaruha vagy a rokon hatalmas nadrágja. Haskeményedésre szedj magnéziumot.
Az egyik terhesnacim alul egy kicsit szoros volt, nem volt rugalmas az anyaga. Ettõl a kényelmetlen érzéstõl én keményedtem. Bugyiból is csak nagyon lazát, majd' két mérettel nagyobbat bírtam magamon elviselni. Mindenképpen vigyázz, hogy semmilyen ruhadarab ne szorítsa a hasadat.
Ahogy már írták, nem a kismamanadrág a lényeg, hanem hogy ne szorítsa a ruha a pocidat, bár gondolom az neked sem lenne kényelmes egész nap. De a korábbi nadrágjaimat én egyáltalán nem tudtam hordani.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!