Találatok a következő kifejezésre: Kismamákanak kell fizetni (29 db)

Sztk-ban kismamáknak kell fizetni a fogorvosnál, ha kezelésre kerül a sor?

Legjobb válasz: Körzetisnél senkinek nem kell fizetni kezelésért, csak a pótlásért, meg ilyesmikért.

Körzetisnél senkinek nem kell fizetni kezelésért, csak a pótlásért, meg ilyesmikért.
Nem kell fizetni! Nálunk félig magán magán orvos a fogorvos! Magánorvosként van itt, ide kell járnunk, már nem mehetünk az sztk-ba, így sokkal olcsóbban kezel, kismamáknak ingyenes!
Szia! Az ország bármely területén /nem muszáj lakcím szerint menned/ ingyenesen fogadniuk kell, ha nem maszek fogorvoshoz mész persze, akkor ha nálad van a kis könyv! Magyarázat: Terhesség alatt a fogakból a magzat a kalcium egy részét kivonja, így várandós anyukáknál a fogászati kezelés költségmentes.
Én a körzeti fogorvoshoz járok: se terhesség elõtt, se alatt nem kell fizetni. Talán ha a hátsó fogakba fehér tömést akarsz, nem pedig amalgánt. Nálunk azért már kell fizetni.
Szia! Nem kell fizetni elvileg, de én egész terheség allatt jártam szinte, gyökérkezelésem volt 14hét körül többször kelett kezelni a fogat, a terheség vége felé két fogamat is tömni kellett, fekete tömést kaptam, szerintem amalgán, meg se kérdezte, mivel tömje be már elég nagy volt a pocim, nem mondhatta hogy nem tudta hogy várandos vagyok, szerintem semmi külömbséget nem tesznek ha tb támogatásal mész v kiskönyvvel! Még a fogkövet se szedte le pedig mpndtam neki, de azt mondta majd legközelebb, aztán megszültem nem tudtam menni még! De már nem ehez a dokihoz megyek vissza! Bár a gyökérkezelt fogam és a tömöt fogaim nem fájnak, azóta nincs panaszom! De azért ha mondja hogy fizesek a fehér tömésért, lehet azt kértem volna! Eddig se szeretem a fogorvosokat meg nem is fogom!!!

Milyen kedvezményeket kaphat egy kismama? A fogorvosért kell fizetni?

Legjobb válasz: Szia! A Szentkirályiban ingyenes a húzás, tömés kezelés. De a pótlásért fizetni kell. Az, hogy kismamának adnak e kedvezményt arra amiért fizetni kell azt sajna nem tom. Ez engem is érdekelne.

Szia! A Szentkirályiban ingyenes a húzás, tömés kezelés. De a pótlásért fizetni kell. Az, hogy kismamának adnak e kedvezményt arra amiért fizetni kell azt sajna nem tom. Ez engem is érdekelne.
Ugyanannyit kell fizetni, mintha nem lennél kismama. Húzás, tömés meg a többi ingyen van, pótlásért fizetni kell.
Az álltalános dolgok ingyenesek! Húzás, tömés.
Magándokiknál ingyenesek?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Automatikusan jár a kismamának az ultrahangfelvétel? Vagy kérni kell? Fizetni kell érte?

Mi még nem várunk kisbabát, de erre mindig kíváncsi voltam. Az egy dolog, hogy csinálnak UH-t, de minden egyes UH vizsgálatkor jár a kismamának egy felvétel is?

Legjobb válasz: Szia.Èn az elsö uh-nál kértem azóta is mindíg kapok eggyet kettöt kérés nélkül.Fizetni a 3d,ill. 4D-s uh-ért kell. 25 hetes kismama.

Szia.Èn az elsö uh-nál kértem azóta is mindíg kapok eggyet kettöt kérés nélkül.Fizetni a 3d, ill. 4D-s uh-ért kell. 25 hetes kismama.
Szia!Na nálunk fizetni kell 500ft-ot egy képért ha kérsz(sima rutin ultrahangra gondolok).31hetes kismama:)
Èn írtam az elsö választ.Nekem nem kell fizetni, jó, mondjuk én N.országban élek 4 éve, és itt j´rok orvoshoz.
Nálunk kell az biztos legalabb 500Ft, de csak ha szeretnéd a képet!
Szia! Nálunk is 500 Ft egy kép.
Szia Nekem a kezembe nyomtak egy csekket, amit elõre be kell fizetni, 1500 a felvétel és 500 a kép és vinnem kell VHS kazit. Gyõr, kórház...
Akkor én szerencsés vagyok, nekem a kép és a felvétel is teljesen ingyenes. De azt hiszem ez a legtöbb magánrendelõben így van.
Nekem nem kellett a képért fizetni, én voltam az "sztk"-s rendelésen is ultrahangon, itt semmiért nem kellett fizetnem, és voltam magánrendelésen is, ott magát a vizsgálatot fizettem ki, a képet ingyen kaptam. De mindkét esetben külön kértem. Gondolom, kórházanként és magánrendelõnként is változik ez a dolog.
Ez, ezek szerint város függõ.Nálunk Kecskeméten pl. ha kérsz sem kapsz felvételt a korházban. Itt csak a 3 ill. 4D-n adnak, természetesen pénzért. /nem kevés/ Egy 24 hetes kismama


Bp-en van olyan kismama torna óra amelyért nem kell fizetni? Esetleg közel a 15. kerülethez?

Köszönöm.

Legjobb válasz: Szia! Én a XV. kerületben lakom és úgy tudom hogy ott ahol szülni fogsz ott ingyenesen lehet részt venni kismama tornán vagy felkészítõ tanfolyamon de lehet hogy tévedek mert a 32. héten vagyok és nem mondott még semmit ezzel kapcsolatban a védõnõ. Védõnõtõl kell megkérdezni.

Szia! Én a XV. kerületben lakom és úgy tudom hogy ott ahol szülni fogsz ott ingyenesen lehet részt venni kismama tornán vagy felkészítõ tanfolyamon de lehet hogy tévedek mert a 32. héten vagyok és nem mondott még semmit ezzel kapcsolatban a védõnõ. Védõnõtõl kell megkérdezni.
A kérdező hozzászólása: A dokim a Robert Károly klinikán dolgozik. Még nem mondtam neki, de nem nem lesz rá pénzünk, hogy ott szüéjek. Azt mondta a háziorvosunk, hogy menjek nyugottan az Uzsoki ügyeletére, ha eljön az idõ. Egyébbként az Uzsoki honlapján az van, hogy a felújítások miatt szünettel a terhes torna.
Én is az Uzsokiban fogok szülni, és az van kiírva, hogy ebben a félévben szünetel. Ez engem nem vígasztal, mert augusztusra vagyok kiírva, tehát második félévben nekem már késõ.
A kérdező hozzászólása: Nekem eddig a doki a sétát ajánlotta, most a háziorvos mondta, hogy mindenképpen terhestornázzak. Én már 31. hetes vagyok. Most még a séta is nehezemre esik, mert 9 napig nem mûködik a lift (V-en lakunk) és eddig a lépcsõzéstõl is el voltam tíltva. :(

Ha kismama vagyok, kell fizetnem a költségtérítéses képzésért a fősulin, vagy támogatást kapok?

Legjobb válasz: Sajnos már megszûnt a kedvezmény, ami a gyesen lévõ anyukáknak járt, mindenkinek fizetnie kell... :(

Sajnos már megszûnt a kedvezmény, ami a gyesen lévõ anyukáknak járt, mindenkinek fizetnie kell... :(

Én úgy tudtam abban a kórházban szülhet egy kismama amelyikben akar, és ezért nem kell fizetnie. Igaz ez?

Mert a lakcímem Mk. helyre szól-egyébként meg Mc.-n lakom-itt megkerestem a véd?n?t és azt mondta tök mindegy mi van a lakcímkártyámon ha én az ? körzetébe vagyok hozzá tartozom/pedig még ideiglenesem sincs/és az elejét?l fogva hozzá járok meg tanácsadásra is ahhoz az orvoshoz akivel együtt rendelnek.Szóval ?k úgy kezelnek mintha Mc.-i lennék,holott kártyailag Mk-i vagyok és az nem hozzájuk tartozik.Akkor nem szülhetek abban kórházban?Mert eddig nem mondták h nem csak hallottam h csak ott lehet szülni ahová a lakcímkártya szól.

Legjobb válasz: tök mindegy hol szülsz, nem te fizeted, hanem a tb, ha van-volt bejelentett mhelyed, ami fizetett szépen a tbnek utánad...ennyi. Ezért vonják le a fizunkból azt a halom pénzt..nehogy máááár.. Én úgy tudom, nem kell fizetni.

tök mindegy hol szülsz, nem te fizeted, hanem a tb, ha van-volt bejelentett mhelyed, ami fizetett szépen a tbnek utánad...ennyi. Ezért vonják le a fizunkból azt a halom pénzt..nehogy máááár.. Én úgy tudom, nem kell fizetni.
Tutira nem kell fizetni, én egy petákot sem fizettem, pedig a város másik részén szültem, mint ahol lakom.
A SOTE1-en pl. bárkit fogadnak. És tuti nem kell érte fizetni!
Szia, Én marhára nem ott fogok szülni ahová tartozok és csak azért kell fizetnem mert variálok, hogy 2 ágyas szobába kerüljek ami alapítványi és a pénzbe kerül.Szerintem az egészségügyben még nem igazán kiforrott dolgok ezek, azért kérdezz rá.Ki tudja, lehet, hogy az egyik kórház benyeli a másik meg kukacoskodik.
Én ugy tudom hogy ha másik kórházba mégy mint ahová tartozol, igenis hogy kell fizetni. Nem is keveset.
Ha nincs választott orvosod, akkor bárhol szülhetsz, mindenféle egyeztetés nélkül. Én is így voltam, itt Pécsen két helyen lehet szülni, én az egyiket választottam ki magamnak. Amikor reggel elkezdõdtek a fájások, akkor egyszerûen oda mentem be, megkérdezték, hogy ki az orvosom, mondtam, hogy nincs választott, erre már kísértek is be a vizsgálóba. Senki nem nézi, hogy hol laksz, vagy bármi ilyen. Persze amikor már biztos, hogy jön a baba és nem csak jóslófájás, vagy ilyesmi, akkor elkérik a kiskönyvet, abban benne van, hogy hol laksz, meg a TAJ kártya is kell, meg minden, de nem számít, hogy lakcím szerint hová tartozol. Mondjuk ha mentõ visz, akkor oda visz, ami a legközelebb van (persze ahol le tudnak vezetni szülést). A pestiektõl mondjuk sokszor hallom, hogy ott szülnek, abban a kerületben, ahová tartoznak, de ezzel a rendszerrel nem vagyok igazán tisztában. Elvileg mindenhol le kell hogy lássanak, ahol erre mód és hely van.

A kismamáknak kell vizitdíjat fizetniük, ha valamilyen kötelező vizsgálatra mennek? (pl.: belgyógyászat)

Legjobb válasz: Ha már van kiskönyved, akkor ott, ahová a védõnõ, vagy az orvosod a terhességeddel kapcsolatos vizsgálatra küld, ott nem. (Bár ha felmerül a megszokott vizsgálatokon kívül más, akkor már szoktak akadékoskodni, de amíg a terhességeddel-babáddal kapcsolatos a vizsgálat, addig nem kell fizetni)

Ha már van kiskönyved, akkor ott, ahová a védõnõ, vagy az orvosod a terhességeddel kapcsolatos vizsgálatra küld, ott nem. (Bár ha felmerül a megszokott vizsgálatokon kívül más, akkor már szoktak akadékoskodni, de amíg a terhességeddel-babáddal kapcsolatos a vizsgálat, addig nem kell fizetni)
Nekem a belgyógyászaton nem kellett fizetnem. Még elõjegyzést sem kértem és szivesen megvizsgáltak, azt mondták hogy örülnek a kismamáknak.
Nekem sem kellett, viszont a fogászaton kérték a vizitdíjat!Pedig kiskönyvvel és már pocakosan mentem!körzetileg is oda tartozom.

Székesfehérvári kismamák! Első UH-ng vizsgálatom lesz székesfehérvári kórházba, ez első vizsgálaton túl vagyok magánrendelésen voltam és ugyanaz a doki csinálja majd az UH-t, kell fizetnem a kórházi vizsgálatokért is?

Legjobb válasz: Én ugyan nem a székesfehérvári kórházba jártam, hanem Veszprémbe. Nekem amikor a magándokim a kórházba rendelt be uh-ra (pl 18 hetes genetikai), mert a fejlettebb géppel szerette volna megnézni akkor nem fizettem. Meg sem kérdeztem, mert természetes volt, hogy nem fogok fizetni. Mondjuk ha rákérdezel akkor lehet elgyengül a doki (nem biztos) így én a helyedbe alapra természetesnek venném, hogy most nem a fizetõs, hanem az alanyi jogon járó rendelésen vagy és meg sem kérdezném. Max ha õ fizetõsnek gondolja akkor majd szól.

Én ugyan nem a székesfehérvári kórházba jártam, hanem Veszprémbe. Nekem amikor a magándokim a kórházba rendelt be uh-ra (pl 18 hetes genetikai), mert a fejlettebb géppel szerette volna megnézni akkor nem fizettem. Meg sem kérdeztem, mert természetes volt, hogy nem fogok fizetni. Mondjuk ha rákérdezel akkor lehet elgyengül a doki (nem biztos) így én a helyedbe alapra természetesnek venném, hogy most nem a fizetõs, hanem az alanyi jogon járó rendelésen vagy és meg sem kérdezném. Max ha õ fizetõsnek gondolja akkor majd szól.
Ha kórházba küld el valamilyen vizsgálat miatt, akkor elvileg nem kérhet ilyenkor pénzt érte, akkor sem, ha ott is õ csinálja a vizsgálatot. Én nagyon meglepõdnék, hogyha kérne érte pénzt..

Terhes kismamáknak a fogorvosnál mennyibe kerül egy húzás és egy tömés? Mennyit kell fizetni érte?

Legjobb válasz: Sztk-ban ingyenes, akkor is, ha nem vagy kismama. (A fehér tömés is ingyen van, kivéve a bölcsességfogakba.) Ha magánorvoshoz mész, akkor az õ árszabásuk szerint fizetsz.

Sztk-ban ingyenes, akkor is, ha nem vagy kismama. (A fehér tömés is ingyen van, kivéve a bölcsességfogakba.) Ha magánorvoshoz mész, akkor az õ árszabásuk szerint fizetsz.
ugyanannyiba, mint bárki másnak. azért mert terhesek vagyunk, nem lesz olcsóbb. ja, és nem egységárasok a fogorvosok, úgyhogy passz...
amennyit eddig is fizettél
érdekes, tõlem az sztk-ban is mindig kérnek pénzt 2- és 3 ezer között.

Ma megyek először magánrendelésre. Mi fog történni? Hogy kell fizetni? 16 hetes kismama.

Legjobb válasz: Szia! Elmondod, hogy babát vársz és hogy szeretnél hozzá járni. Megvizsgál, kérdez ezt-azt, aztán a végén megkérdezed, mennyivel tartozol. Ne félj, nem lesz szívbajos, mondani fog egy összeget:) Jó egészséget! 29 hetes kismami

Szia! Elmondod, hogy babát vársz és hogy szeretnél hozzá járni. Megvizsgál, kérdez ezt-azt, aztán a végén megkérdezed, mennyivel tartozol. Ne félj, nem lesz szívbajos, mondani fog egy összeget:) Jó egészséget! 29 hetes kismami


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!