Találatok a következő kifejezésre: Kismamák mit biztonsággal (4 db)

Kismamák mit használhatnak biztonsággal aranyérre?

Legjobb válasz: Reparon kenõcs, ill. kúp. :)

Reparon kenõcs, ill. kúp. :)
Én Aurobin kenõcsöt használok, az orvosom szerint nyugodtan lehet (sõt kell) kezelni ezzel.Nekem már kb 10 éve elõ-elõjön, és mindig segített ez a kenõcs, de vényköteles.A lényeg, hogy ne hanyagold el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

A kismamákra mi az előírás a biztonsági övvel kapcsolatban?

Legjobb válasz: Szigorúan be kell kapcsolni!!!Ha nyomja a pocid,akkor vehetsz babaáruházba övlehúzót,ez az alsó pántot levezeti a lábad közé.Olyan 10ezer forintos tétellel számolj.

Szigorúan be kell kapcsolni!!!Ha nyomja a pocid, akkor vehetsz babaáruházba övlehúzót, ez az alsó pántot levezeti a lábad közé.Olyan 10ezer forintos tétellel számolj.
szia ! csatlakozom az elõttem szólóhoz! ha csak fél métert is mész kocsival kapcsold be! nekem pont most decemberben volt autóbalesetem, elég komoly, és bátran mondhatom , mindkettõnket (a babát is meg engem is) az öv mentett meg!!!! az ördög nem alszik, inkább vigyázz magatokra övvel :) . (amúgy úgy tudom nincs külön a kismamákra elõírás, a törvény egyértelmûen minden autóvezetõre és utasra vonatkoztat.) balesetmentes autózást! :) üdv babóóó
Szia! Én 25 hetes terhes vagyok ésa múlt héten állított meg a rendõr, persze nem voltam bekapcsolva mert nyomja a pocim az öv és nem is kell bekapcsolni. Kérdezném az elöttem válaszolokat ha ütközöl és visszarántja a hasad az öv mert ugye pocisan azon van rajta akkor ugyanolyan mintha jól hasba vágnának akkor az biztonságos??
Az elõzõ válaszoló bizony rosszul tudja! A KRESZ elõírása szerint kismamáknak is be kell kapcsolni! Ugyanis egy ütközés esetén az a kisebb veszély, hogy esetleg megnyomja az öv a hasad. Az sokkal nagyobb veszély babára és mamára is, hogy esetleg kirepül az autóból, vagy nekicsapódik valaminek. HA a rendõr elnézte, akkor vagy nagyon laza volt, vagy õ is rosszul tudja (õk sem mindentudók). Érdemes utánanézni, tényleg be kell kapcsolni! (Ráadásul nemrég volt róla szó a tévében is, egy rendõrtiszt és egy mentõs mondta el, amit az elõbb leírtam.)
Én kölcsönbe kaptam ezt az övterelõt, nagyon hasznos, és így teljesen biztonságossá válik az öv ;)
Én az övlehúzóról nem tudtam senkitõl se balesetes tapasztalatot kapni (helyszinelõt is kérdeztem!), úgyhogy nem költöttem rá. Ha légzsákos az autó, Te is meghalsz öv nélkül, az már eleve akkorát üt. Nem tudom miért nem hangsúlyozzák jobban, hogy ezeket együtt kell használni. Lehet kapni ca 100 Ft-ért olyan kis mûanyag kütyüt, ami megakadályozza, hogy az öv feszüljön, de ha baj van, nem akadályozza az öv azonnali behúzását. Nekem ezzel kényelmessé vált az öv, ami autóban éppen vagyok, rákattintom és kész. Talán a multik autós részein érdemes megnézni, lehet-e még kapni. Ha hoszabb útra megyünik, teszek a hasamhoz valamit az öv alá. Külön szabály nincs a kismamákra, ahogyan én tudom.

Kismama-biztonsági öv hányadik héttől kell? Mit tudtok róla? Hol lahat venni?

Legjobb válasz: Szerintem ez egy szintén olyan felesleges valami, amit az emberekre rátukmálnak, csak vegyék - vigyék, de nekem édesmindegy.

Én varrónõ vagyok és csináltam magamnak egyet.Nagyon hasznosnak találom, egyáltalán nem felesleges dolog.Akkor is használom, ha nem én vezetek, hanem pl.mással megyek.Így tudom, hogy biztonságban van a babám..Nagyon egyszerû elkészíteni, ha ismersz egy varrónõt biztosan sokkal olcsóbban elkészíti neked. 37hkm
Feleslegesnek tartom, egy balesetnél megnyom úgyis mindkettõ.Én a következõt tettem:hátam mögött bekapcsoltam az övet, majd azt a részét ami csak a mellkast fogja elõre vettem.Így a mellkasom fogva van, a hasam nem.
Szerintem ez egy szintén olyan felesleges valami, amit az emberekre rátukmálnak, csak vegyék - vigyék, de nekem édesmindegy.
20.29-es vagyok:az én módszeremmel megfog az öv balesetnél, de a babát meg nem nyomja!
Nekem van, én az elõzõ terhességemnél is használtam, utasként is. Nem igazán arra szolgál, hogy kényelmessé tegye a biztonsági övet, hanem arra, hogy ha baleset történk, akkor ne a babát nyomja meg az öv, hanem a szeméremcsont körül, így ha baleseted van a babának nem esik baja. Én csak ajánlani tudom.
na ja az is egy megoldas ahogy te csinalod...az sem rossz...csak a hagyomanyos bekotesi mod a veszelyes
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Azoknak, akik szerint felesleges: dolgoztam mentõknél és nem egy olyan sztorit hallottam, h a balesetnél megnyomta az öv a babát és már nem tudták megmenteni.
nagyon valoszinunek tartom hogy azok akik feleslegesnek tartjak nem eltek at balesetet terhesen...szerencsere...nagyon fontos a kismamaov...ausztriaba peldaul megallitott a rendor hogy azonnal kossem ki magam es induljak venni kismamaovet...eleg egy aprocska koccanas es kesz a baj...a baba az elso akit megnyom az ov
akkor te mindenkinel jobban tudod hogy mi a szitu...boldog es veszelytelen babavarast!
Hogy õszinte legyek, én még nem is hallottam. Nézd, én most vagyok lassan 9 hónapos, hatalmas pocakkal, de én a hagyományosat használom, nekem megfelel, pocómat nem nyomja. 34 h km.
árok=járok
Mi is a Brendonban vettük(10 ezer ft körül), már 2 terhesség alatt jó szolgálatot tett, remélem jövõre harmadjára is így lesz...aki azt írja felesleges, annak kívánom, hogy soha ne legyen rá szüksége.Én napi szinten vezetek, sokat árok külföldre is, nekem plusz biztonságot adott.
Az övelterelõ lényege nem az, hogy ne nyomjon az öv, hanem, hogy ha hirtelen lefékezõdik a kocsi, és az öv belenyomódik a hasadba, akkor megvédje a babát, tehát õt ne nyomja meg. Szerintem ez nem nekem kell vagy nem kell kérdése, inkább pénzzé, meg aggódásé. Én szeretem tudni, hogy van.
Szia! Én most vagyok 36 hetes, nagy hassal, de engem nem nyom az öv. Drágának is találom, meg hát felesleges, nekem legalább is.
Én a Minimanóból kölcsönöztem, teljesen levásárolható, igaz egy összegben a kölcsönzési díj. Szerintem nem lehet elég korán, de ha jól tudom már csak 6 hónapra lehet kölcsönözni. :(
Brendonban van, ott 2. hónaptól ajánlják, de 10 E forint, szerintem kissé sok... Bocsi csak ennyit tudok, én nem használtam, mert nem vezetek, és ritkán ültem kocsiban terhesen, amikor mégis, akkor lecsúsztattam az övet a hasam alá.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nem akartam senkit kioktatni, csak arra voltam kíváncsi, h mik a tapasztalatok az övvel, hol lehet beszerezni és mennyiért. De megtudtam :)


15hetes kismama vagyok! Nem oltattam be magam, mert félek! Ha nem megyek egyáltalán emberek közé, és a családom megkapja a védö oltást, akkor biztonságba érezhetem magam picit!? Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Elvileg akkor is hazahozhatják,ha õk be vannak oltva.Én megkaptam,mert nem merek kockáztatni,és így a baba is védett lesz.Egyébként sem szeretnék állandóan 4 fal között ülni. De persze ezt neked kell eldöntened!

Elvileg akkor is hazahozhatják, ha õk be vannak oltva.Én megkaptam, mert nem merek kockáztatni, és így a baba is védett lesz.Egyébként sem szeretnék állandóan 4 fal között ülni. De persze ezt neked kell eldöntened!
Képzeld a testvérem sem oltatta be magát meg senkit, és most intenzíven van a fél éves gyereke és az is lehet hogy ki sem jön onnan többet! Pedig õk is betartottak mindent, nem mentek sehova! Szerinted melyik a jobb? És mindig évben a házban fogsz ülni télen? Szerintem ez butaság... Ha nem kapod el az influenzát akkor majd a négy a falba fogsz beleõrülni. Amúgy meg... Infuenzában sokkal több ember halt meg. Szülésben évente legalább ötszázezer nõ hal meg! Csak azoktól azért nem rettegnek, mert nem az szól a tv-ben meg mindenhol. Mi ebben a logika? Nem attól kéne félni amibe többen haltak meg?
Szia! mivel járvány van az a baj hogy a levegõben is benne van. Márpedig levegõzni kell mindenkinek, különben teljesen legyengül a szervezeted /nem mûködik az immunrendszer/ és sokkal súlyosabb következményei vannak. Valóban attól hogy nem betegszenek meg a családtagjaid, attól még sajna hordozhatják így bármikor elkaphatod.
Az a kismama is így gondolkodott, aki elõször meghalt. A családjában mindenki beoltatta magát, csak õ nem. Ha ma döntene, biztos másképp döntene. Csak annyit árulj el nekem: mitõl félsz? Mi az, amit a babád kaphat az oltástól? Ugyanis erre egyszerûen nem tudnak értelmes választ adni a rettegõk. A SEMMITÕL rettegnek. Igaza van a tegnap RTL híradóban egszóülaltatott embereknek: borzasztó és rettenetesen káros, ahogy a kismamák TUDATLANSÁGBÓL egymást spannolják ezen az oldalon az oltás lehetséges káros mellékhatásairól és az oltál ellen, miközben kismamák halnak meg, magzataikkal együtt. http://index.hu/belfold/2009/12/07/172_oltas_utani_mellekhat..
A járvány nem terjed levegõben, csak cseppfertõzéssel, 1m-rõl. Én 17 vagyok és itthon, oltás nélkül. Nem lesz baj, ne aggódj! Még 2 hét és nyugi lesz, beáll a hideg. Kitartás!
Én is erre alapozom, van egy 18 hós csajszim és sehová nem megyünk! A Karácsonyi vásárlást is a férjem intézi aki be van oltva és vagy 100 éve nem volt beteg (hála)!!! Körülöttünk mindenki beoltatta magát és nem járok még boltba sem, csak a nagyszülõk jönnek és megyünk hozzájuk mi is! Az a baj hogy 12. hétben vagyok csak még, ha legalább a 28-t betöltöttem volna akkor beadatnám habozás nélkül. Mert addigra minden fontos kialakul a picurnál és már csak hízogat! Karantén van , ez van! A dokihoz meg ugye muszáj menni, meg a kórházba is, de én azt gondolom minden felesleges csavargást kiiktatok és csak a nagyon kötelezõket hagyom meg, ezzel is megtettem mindent az érdekünkben!!! Ráadásul megtehetem hogy itthon maradok mert mindenki segít aki tud!!!
Te lepontoztál engem, én meg mindenki mást, aki az oltás ellen buzdít. De persze te jobban tudod, mint az orvosok, jéárványügyisek, nõgyógyászok... Ostoba.
Én se oltattam be magam, és a családomból se senki. Nem lehet tudni hogy a késõbbiekben milyen mellékhatása lesz.17h
Amint leesik a hó, felfrissíti a levegõt és tisztítja is. Februárban, ahogy megint latyakosabb lesz az idõ, ismét jön a megbetegedés. De ha vki nem utazik BKV-n, nem jár tömegbe, akkor u.úgy védve van, mint aki szuriztat. Nekem ezt mondta a dokim, ezért nem kell lefejezni. Ezért is várjuk a fagyot. 12:negyvenakárhányas voltam
A kérdező hozzászólása: Hát akkor elmondom!A nö gyógyászom, nem ajánlja!Azt mondta ezt én döntsem el!A háziorvosom, azt mondta nem lesz torz szülött, de ha nagyobb lesz, és iskolába fog menni, nehezebben fogja majd kicsit fel a dolgokat!!!!Igy ezek után te be adatnád???Én nem...de persze megértelek, és remélem jól döntöttél!Nem mindegy egyébként, hogy 15hetesen oltatod magad, vagy mondjuk 28, 29 és ennél feljebb!Ha ennyi idös lennék, én is beoltattam vna magam!
Szerintem felelõtlen a háziorvosod, ha ilyet mond! Mert ugye azért fél a legtöbb kismama beoltatni magát, mert NINCS adat arra, hogy van-e terhesen mellékhatása (mint általában a legtöbb gyógyszernél), mivel nem kutatták, nem is lenne etikus. Tehát egyiket se lehet biztosan állítani, se azt, hogy káros, se azt, hogy nem! Kíváncsi lennék, mivel indokolta, hogy iskolásként nehezebb lesz a felfogása... Nem mintha szakember lennék.
Megértem, hogy sok kismama nem mer oltatni. Én sem merek. Elvagyok itthon és betartom a szabályokat és hiszek!!!, hogy nem lesz gond! Van vmi a járványban, de iszonyat fel van fújva!
Az influenza a hidegben a legaktívabb. Ezért tetõzik minden évben január-február táján a járvány. Ez egy téli betegség.
A kérdező hozzászólása: sztem a 12:48 as író, le irta a lényeget!!Imátkozzunk, hogy faggyon és pusztuljon a vírus!!!!!
Sziasztok! 16. hetes terhes vagyok. Eddig csak olvasgattam a H1N1-es kérdéseket. Szerintem nem kéne összekapni azon hogy ki adatta be és ki nem. Mindenkinek a saját döntése. Én nem adattam be és nagyon sajnálom a két kismamát, de az oltás következményeitõl nem csak tavaszig félnék hanem egész életemben. Viszont az múlt heti rendõr férfi esetébõl kiindulva az oltás beadása után is ugyanúgy félnék. Tehát el lehet kapni ugyanúgy a vírust, súlyos szövõdménnyel. A kisfiú pedig aki agyvelõgyulladást kapott arra nem gondol senki hogy az oltás következményeképp kapta? A keresztlányomnak januárban volt agyvelõgyulladása miután megkapta a pneumococcus elleni védõoltást. A média nagy nyomást gyakorol az emberekre. Ha nem lett volna ennyi ellentmondás az oltás körül szerintem már mindenki nyugodtan beadatta volna magának.
Hétvégére már fagy lesz!!! :) Jézus, ki ez a pontozó király :D
A kérdező hozzászólása: Na ide figyelj!Leszarom hogy te hogy döntesz!!Az a te saját jogod!!Senkit nem érdekel!!Az hogy én mit csinálok, vagy más aki azon a véleményen van mint én, azt sem édekled!Csinálj amit akarsz!!
A kérdező hozzászólása: Ki pontozott le téged?Én lennék az ostoba?Akkor te mi vagy???Nem kell ilyeszgetní az embereket!!!
A kérdező hozzászólása: Csajok!Köszönöm a biztatást, aki biztat, de annak aki most itt oktatni akart, hogy igy az RTL meg igy mondta az orvos, meg ugy engem nem érdekel!!!!Nem teszem ki a babámat, a higanynak meg a nem tudni minek!!!!!!Remélem drága, neked igazad van, és beáll hamarosan ez a k.... hideg!!!!!Egyébként én sem mozdulok ki, még boltba sem, csak a férjem intéz mindent!!Ti is igy tegyetek csajok!!!!
Igen, fel van fújva... A sima szezonális influenzánál is sorra kerülnek lélegeztetõre a kismamák, és halnak meg magzatostul, ezt akartad mondani?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!