Találatok a következő kifejezésre: Kislanyom 9 es (137 db)

Ez kúszásnak számít? Kislányom 9 és fél hónapos, elég sok mindent csinál már, de nem mászik, csak négykézlábra áll és hintázik. Haladni halad, de nem igazán kúszás vagy nem tudom annak lehet e nevezni.

Eljut a közeli kiszemelt zsákmányig, nem villámgyorsan. Olyan technikája van hogy hasról egyik oldalára fordul, egyet rugaszkodik, vissza hasra, majd a másik oldalára és vissza. Addig kínlódik míg odaér. Nem amiatt aggódok hogy le van valamibe maradva csak kíváncsi vagyok hogy ez nevezhet?-e kúszásnak.

Legjobb válasz: Nagyon kezdetleges kúszásnak lehet nevezni. A doki nem mondta,hogy már ügyesebbnek kéne lenni? Csak mert az én babám kb 7 hós korától kúszik,9 hós korára már gyorsan kúszott,de a doki szerint 8 hósan másznia is kellett volna,tehát amikor négykézlábra állva megy,ezért elküldött kivizsgálásra. Nem találtak rendellenességet,de gyógytornára kell járni,mert szerintük fontos a mászás. Most 10 hós,fel is állt,ül,de mégis eröltetik a mászást. Kérdezd meg szerintem a dokidat. Az én dokim túlaggódja a dolgokat,a te dokig ezek szerint nem izgulós fajta.

Nagyon kezdetleges kúszásnak lehet nevezni. A doki nem mondta, hogy már ügyesebbnek kéne lenni? Csak mert az én babám kb 7 hós korától kúszik, 9 hós korára már gyorsan kúszott, de a doki szerint 8 hósan másznia is kellett volna, tehát amikor négykézlábra állva megy, ezért elküldött kivizsgálásra. Nem találtak rendellenességet, de gyógytornára kell járni, mert szerintük fontos a mászás. Most 10 hós, fel is állt, ül, de mégis eröltetik a mászást. Kérdezd meg szerintem a dokidat. Az én dokim túlaggódja a dolgokat, a te dokig ezek szerint nem izgulós fajta.
A kúszás gyakorlatilag ugyanaz, mint a mászás, csak a has a földön van, és nem tenyéren/térden támaszkodik a baba, hanem a karjai alja a földön van, konkrétan azokkal húzza/tolja magát, a lábai szintén a földön, és azokkal is tolja magát. A "szabályos" kúszás is jobb kéz/bal láb és fordítva mozgást jelent, csak nem térden/tenyéren, hanem hason.
Ja, második vagyok, ninc lekésve a babád semmirõl. Kislányom 11 hónaposan kezdett mászni, 1 évesen állt fel elõször egyedül, most 14 hónapos, és egyedül még mindig nem megy 3 méternél többet. Minket is traktáltak azzal, hogy le van maradva, biztos nincs vele valami rendben. Mi is járunk tornára, amúgy sem fizikailag (izomzat szempontjából), sem fejlõdésneurológiai szempontból nincs semmi baj, egyszerûen ez az Õ üteme. Ennyi.
Szerintem az elsõt jól beparáztatták tök feleslegesen. Nálatok sincs semmi baj, el ne hidd, hogy van :) . Az én babám is elég cifra mozgáskultúrával kezdte, de aztán szabályos mászás lett az eredménye. Szerintem most jön az, hogy a hintázás közben egy kezecskét vagy akár mindkettõt elõrébb teszi, de még a lábai majd hátra nyúlnak. Aztán próbálja a lábait maga alá húzni, de még a kezeivel nem tud mit kezdeni, így elhasal. Aztán szépen összehangolja a dolgokat és kezdõdik a mászás. Na aztán ez nálunk volt így, lehet nálatok pik-pakra menni fog majd.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Köszönöm a gyors válaszokat. Szerintem sincs semmi gond vele nyugis kiegyensúlyozott baba. Már egyedül feláll az ágyában és lépeget. Szerintem nincs semmiben lemaradva. Azt hogy mikor mit "kell" csináljon azt egyedül az õ tempója diktálja. Itt nálunk (Erdélyben) nem divat rögtön gyógytornára küldeni a gyereket. A doktornõnk azt mondta hogy ügyes, ép, egészséges, kiegyensúlyozott gyerek. Szerintem is. Úgy hogy a mászás még várat magára. Amúgy én 1 éves két hónapos koromig nem másztam és nem is nagyon akartam menni, de egyik napról a másikra megállíthatatlanul megindultam. És nem vagyok semmivel lemaradva. :-)
1.vok, én egyáltalán nem másztam. Ezt mondtam is a védönönek, mert azzal jönnek, hogy tanulási nehézsége lehet majd emiatt, és hiába nem másztam, mindig jó tanuló voltam. A bátyám meg sokáig mászott, rá nem lehet azt mondani, hogy jó tanuló volt, bár ehez a nemakarás is párosult. Szóval engem is idegesit, hogy miért nem lehet kivárni, hogy a saját tempójában fejlödjön?! Én is azt mondom, hogy semmi baja a babámnak, mégis felidegesitenek az okos orvosok!

Ma kaptam egy kismamás oldalról 9hónapos babákról szóló e-mailt, amiben leírják, hogy ilyen korban már egyedül eszi az almát és egyedül iszik pohárból. A kislányom 9 és fél hónapos, de nemmernék neki adni almát. Ti kipróbáltátok már?

Füles poharat már adtam neki,de csak magára locsolta az innivalóját! :)

Legjobb válasz: Szerintem ez hülyeség, egy 9 hós baba még maximum a Pufikukit eszi egyedül mert az elolvad a szájában.

Szerintem ez hülyeség, egy 9 hós baba még maximum a Pufikukit eszi egyedül mert az elolvad a szájában.
Az én kisfiam tényleg 8 hós kora óta eszi egyedül az almát, egyszerûen beleharapott - pedig még foga sem volt- amikor mi ettük, majd el is vette tõlünk, meg is bontotta a héját az innyével. Édes nyári alma, pont babamaroknyi volt. Azóta is csak olyanokat eszik szívesen amit egyedül tud, elõször csak a kemények mentek pl a csöveskukorica, sajthasáb, majd 10 hós is elmúlt mire ment az õszibarack, sárgadinnye, szóval a csúszósabbak, kb akkortól iszik hatékonyan csõrös pohárból is egyedül. Rendes poharat én is fogom, de csak összevitázunk rajta, mert nem tudja marokra fogni. Múlt héten látta a szomszédasszony almát enni, teljesen le volt döbbenve, mert az egyidõs kislánya még nem eszik semmit egyedül, sõt cumisüvegbõl iszik. A jövõ héten lesznek egy évesek. Egyébként állandóan azt kell hallgatnom, hogy a sógornõm már 6 hósan tudott inni pohárból, 1 évesen már szobatiszta volt stb, stb. Mindegyik gyerek a saját tempójában halad, nyugodj meg, kérni fogja ha rájön hogyan mûködik. Ha nagy darabot nyel, akkor gyorsan kiöklendezi, kicsit ilyesztõ, de jól mûködik az életbenmaradási ösztön. Mi elõször száraz kenyérhéjjal és babakeksszel gyakoroltuk az önálló evést, no meg banánnal, a párolt zöldségek túl csúszósak. Sok sikert és semmi aggodalom!
Az én 8, 5 hónaposom is egyedül eszi az almát, babakekszet, zsömlét, kenyérhéjat, sõt a kenyérkatonákat is megpróbálja felcsipegetni (szilvát szoktam neki rákenni, a tejtermékekkel mi még várunk, margarint pedig nem akarok neki adni, így maradnak a gyümölcskrémes kenyérkék). A kockázott õszibarackkal még nem boldogul, mert folyton kicsúszik az ujjacskái közül. Pohárból próbáltam már itatni, de egyrészt harapja a poharat, másrészt meg szinte az egész csak a nyakába megy. A csõrös poharakból meg nem is próbál inni.
A kérdező hozzászólása: Hááát...Nem tudom! Én még inkább nem adok neki! Múltkor én is leraktam neki az asztalra kenyér falatkákat, de nem tudom, vagy nem volt éhes, de csak szétmarcangolta az ujjacskáival, de enni nem evett belõle!Még csak a szájához sem vitte. Bár azt hozzá teszem, hogy õ még inkább csak szopizik.Egy evést sem váltottunk még ki, csak a szopi mellé kap egy kis gyümit, ezt-azt!

A kislányom 9 és fél hónapos és már nagyon unja gyümi-keksz vagy joghurtos reggeliket, ti miket adtok az ijen koru babátoknak, ebédnél már szinte mindent eszik, levest stb, és imádja az izeket is, tietek?

Legjobb válasz: Reggelire szopizott, délelõtt evett vmi gyümölcsöt keksz és egyebek nélkül, vagy sonkát és kenyeret is adtam már neki. Szerette a nyers zöldségeket is, paradicsom, reszelt répa. De akár tejpépet is adhatsz neki nyugodtan. A gyümölcs tud változatos lenni, mert ugye sokféle van belõle. Ne tegyél bele kekszet és nem lesz egyeníze.

Reggelire szopizott, délelõtt evett vmi gyümölcsöt keksz és egyebek nélkül, vagy sonkát és kenyeret is adtam már neki. Szerette a nyers zöldségeket is, paradicsom, reszelt répa. De akár tejpépet is adhatsz neki nyugodtan. A gyümölcs tud változatos lenni, mert ugye sokféle van belõle. Ne tegyél bele kekszet és nem lesz egyeníze.
Zabkása reszelt almával, vagy apróra vágott aszalt szilvával; ujjnyi darabkákra vágott házi kenyér, mellé uborka, mozarella sajt; natúr joghurt, mellé negyedelt szõlõ, banándarabkák, narancsdarabkák (ezeket õ maga eszi kézzel, a kanalasat én adom).
babamûzli minden nap más gyümölccsel.
azt adom amit én is eszek (kenyér, kifli, zsömle, virsli)
Szia! Nekem is 9, 5 hós a kislányom, és reggelire még tápszert kap. Utána szoktam Neki adni egy kis vajas kenyeret sajttal. Tízóraira babajoghurt, vagy puding, gyümivel, ebédre húsos fõzelék, uzsonnára tejpép gyümivel, vacsorára pedig tápszert kap.
A kérdező hozzászólása: inkább az érdekelne, hogy ojasmit amit ti esztek, pl, vajas vagy sajtos vagy májkrémes kenyér, vagy esetleg virsli és ijenek, mert már nagyon unja a megszokott izeket, amugy már próbálom és imádja
Én már adtam neki vajas kiflit, sajtot(imádta), sajtkrémes kiflit. Túrót már 8 hós kortól ehet, az én lányom imádta gyümivel, natúr joghurttal, rengeteget evett. Nagyon szerette még a vajas kenyérre kent tojás sárgáját is. Én szalámit nem adtam neki, és virslit is csak 1 évesen kapott elõször. Hát nem túl változatos, de nekünk elteltek így is a reggelek és nem volt elégedetlen a babám.


egy hónap volt kb. mire elkezdett magától menni 14 hónaposan. 8 hónaposan állt már de sak állt.
7 hónaposan felállt a bútorok mellett, olyan 8 hónaposan már lépegetett a kanapé mellett, 1 szülinapja után 2 héttel engedte el az ágyat délelõtt, és sétált el az ajtóig, este pedig már járt, oda visdza ment a lakásban:) Míg csak a bútorok mellett állt sétált rengeteget mászott, de miután elindult kapaszkodás nélkül, már csak ment:) 2 hétig úgy járt fogta a ruháját, abba kapaszkodott, kellett neki hogy valamit fogjon :)
szia. 6 hósan állt fel..8 hósnan már kapaszkodva lépegetett... 9 hósan ülésbõl kapaszkodás nélkül felállt, most volt 10 hós és már kijön egyik szobából a máskiba, kis ügyike...szóval onnantól hogy már kapaszkodva járt 1 hónap volt az önálló járás..
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, remélem nemsokára elindul a picikém :) A védõnõnk szerint karácsonyra már menni fog, hát nagyon remélem. az lenne aztán az igazi karácsonyi ajándék :D
7 hónaposan állt fel a fiam kapaszkodva, rá 3 napra elkezdett sétálni minden mellett.ugy 10 hónapos volt mikor kapaszkodás nélkül megállt, 11 hónapos volt mikor elindult.
6, 5 hónaposan állt fel a fiam, és 13 hónaposan indult el.

A kislányom 9 és fél hós, nem mond még semmit. A védőnő azt mondja, hogy azért mert koraszülött volt. Kell már neki egyáltalán szavakat mondani?

33 hétre és 6 napra született 2350g-al. 4 hónaposan hátról hasra és vissza fordult, 6 hósan egyedül felült, 7és fél hónaposan kapaszkodva felállt, mára már 1-2 lépést egyedül is megtesz. Nagyon kis okos, csak még nem mondja, hogy baba mama stb... Annyit mond ha menni akar valahová, hogy táttá.

Legjobb válasz: Kisfiam 16 hónapos és még nem beszél. A saját kis nyelvén reggeltõl estig "mondja a magáét", de igazi szót csak kettõt használ. Viszont megért mindent. A védõnõ szerint nincs elkésve, mivel a saját nyelvén beszél, nincs gond. Amúgy a mozgsásfejlõdése neki is nagyon jó, mindent elég hamar csinált.

Kisfiam 16 hónapos és még nem beszél. A saját kis nyelvén reggeltõl estig "mondja a magáét", de igazi szót csak kettõt használ. Viszont megért mindent. A védõnõ szerint nincs elkésve, mivel a saját nyelvén beszél, nincs gond. Amúgy a mozgsásfejlõdése neki is nagyon jó, mindent elég hamar csinált.
szerintem a védõnõ volt koraszülött. ;) nem minden gyerek produkálja ugyanazt ugyanabban az idõben. a kislányom 11 hósan mondott egy szót, másfél évesen volt 20-21 szós szókincse, most 4 éves és 5-6 versszakos énekeket, verseket mond. a kisfiam másfél évesen 150-160 szókincsû volt, de semmi különbség nem volt a nevelésük közt. !!! ne foglalkozz vele. amit tehetsz, énekelj neki, a dallamos szavak állítólag könnyebben megmaradnak...jobban felfigyel rá a baba. ( olvastam, de nem tom mi igaz belõle.)
Az én babám se mond semmit, 10, 5 hónaposan. Illetve csak a saját nyelvén gagyarászik mondja azt is, hogy "babababa" de nem tudja mit jelent csak kijön a száján. :/ Van olyan baba aki még 2 évesen se beszél. Egyik ismerõs babája 18 hónapos és most kezdett tudatosan használni szavakat: gyere, tej, baba, pápá ilyesmi.
enyém is 9, 5 hós és tudatosan csak az apúúúút mondja , de azt is csak néha én is aggódtam, de utána olvastam és tényleg aki gyorsabban fejlõdik a mozgásban az a beszédben van kicsit elmaradva, bár ez szerintem még nem elmaradás
Az én lányom jövõ héten lesz 10 hós. Õ is koraszülött volt. Mondja már hogy ba-ba, hej-te, ne-mm. Szerintem még nincs elkésve a lánykád, ne aggódj.
Általában azoknak a babáknak akiknek gyorsabb a mozgásfejlõdésük, lassabban kezdenek el beszélni. Lányom 10hónapos és nem volt koraszülött, szinte szalad egyedül, és még csak most monja hogy baba, mama, anna, apa, igaz nagyon ritkán. Szerintem ne aggódj ezen, majd mondja ha eljön az ideje.
Az én kislányom is 9és fél hós.Két szót tud apppa és be.A be lennék én, apátol mindig azt hallja Bea.A többit a maga nyelvén mondja, nem hiszem, hogy le van maradva.
Az én fiam ma 9 hónapos.Már megy magától métereket, körbe járja a szobát egyedül.És õ dumcsizik is.Mond mindenfélét, de nem tudatosan használja.Mondja, hogy adjá-adjá, mamama, bababa, ajaja meg ilyenek.
Lányom kb 13 hósan mondott elõször olyan szót ami már nem ismételgetés volt mint mamamama, papapa (ezeknek még nem volt jelentésük) Õ a babát mondta elõször, tisztán, érthetõen egy babára mutatva újságban. Meg sem fordult a fejemben, hogy le vagyunk maradva. Most 17 hós, egyre több szót mond, de csak fõneveket. Még most sem gondolom, hogy le vagyunk maradva.

Kislányunk 9 kg /de elég hosszú és már 11, 5 hónapos/, milyen autóulést vegyunk? 9-25kg vagy 9-36kg?

Lenne még egy lehetoseg:kolcsonbe lenne egy 0-18 kg /de elég régi,nem tudom,hogy egyáltalán megfelelo-e/,és utána vennénk újat.Ti melyiket választanátok?

Legjobb válasz: Mi nemrég vettünk gyerekülést, eléggé körbejártam a témát, végül úgy döntöttem, hogy a 9-18 kg-ig fajtájút veszem. Nekem nem szimpatikusak a 9-36 ülések, egyszerûen nem hiszem el, hogy ugyanaz az ülés jó egy babának, meg egy nagyobb gyereknek. Én pl 10 évesen még mindig csak 20 kg voltam... Belepróbáltam a 9 kilós babámat egy ilyen nagy ülésbe, de szerintem baleset esetén semmit nem védene rajta. Az meg a másik,hogy én nem nagyon szeretem az ilyen 100 az 1-ben dolgokat, azokkal mindig van valami baj... Ezért választottam a 9-18-ast, ezt is nagyon sokáig fogja tudni használni, 2-3 évig biztos. Szerintem menjetek el egy üzletbe, és próbálgasd az ülésekbe a babádat, mindjárt meglátod, hogy melyik szimpatikus neked, lehet nektek bejön majd a 9-36-os.

Mi nemrég vettünk gyerekülést, eléggé körbejártam a témát, végül úgy döntöttem, hogy a 9-18 kg-ig fajtájút veszem. Nekem nem szimpatikusak a 9-36 ülések, egyszerûen nem hiszem el, hogy ugyanaz az ülés jó egy babának, meg egy nagyobb gyereknek. Én pl 10 évesen még mindig csak 20 kg voltam... Belepróbáltam a 9 kilós babámat egy ilyen nagy ülésbe, de szerintem baleset esetén semmit nem védene rajta. Az meg a másik, hogy én nem nagyon szeretem az ilyen 100 az 1-ben dolgokat, azokkal mindig van valami baj... Ezért választottam a 9-18-ast, ezt is nagyon sokáig fogja tudni használni, 2-3 évig biztos. Szerintem menjetek el egy üzletbe, és próbálgasd az ülésekbe a babádat, mindjárt meglátod, hogy melyik szimpatikus neked, lehet nektek bejön majd a 9-36-os.

A párommal kislány szerenénk és a ciklus.hu naptár szerint 12. én volt peteérésem 6, 7, 8, 9 volt a lányos nap 7. én és 9. én voltunk együtt a párommal esély van rá hogy ha meg is fogant lány legyen?

nagyon szretnénk a fiunk mellé egy lányt tudtok vmi tippet?

Legjobb válasz: Poénos, mert mi is a ciklus.hu szerint gyártottunk (volna) lányt :). Vélelmezett peteérés elõtt voltunk együtt 3 nappal, amit lánynak jelzett, de fiú lett belõle :). Így most van két fiam, és ennek hatására (is) bevállaljuk a harmadikat. Viszont most ecetes öblögetést is fogok csinálni, és szintén korábbi együttlétet, amire nem duplázunk rá. Szorítok nektek a kislányhoz!

Poénos, mert mi is a ciklus.hu szerint gyártottunk (volna) lányt :) . Vélelmezett peteérés elõtt voltunk együtt 3 nappal, amit lánynak jelzett, de fiú lett belõle :) . Így most van két fiam, és ennek hatására (is) bevállaljuk a harmadikat. Viszont most ecetes öblögetést is fogok csinálni, és szintén korábbi együttlétet, amire nem duplázunk rá. Szorítok nektek a kislányhoz!
Én kislányt szerettem volna nagyon és én is vezetem a ciklus.hu-n a görbém és egy folytában fiú volt a fiú-lány názetben viszont a kínai naptár lányt jósolt.A kínainak lett igaza:) Itt van a gyönyörû 7 hónapos csajom:) Van egy 3 éves kisfiam is:)
megtudnad adni annak a honlapnak a cimet. mert nem talalom sehol a kinait. elore is koszi (a parom minden keppen lanyt szeretne) :)

Kislanyom 9 hos, reggel nyolc korul eszik (tejet), es ketszer alszik:11 korul es 15 korul. Ez a ket idopont egybeesik a tizorai illetve az uzsonnaval, igy gyakran kimarad. Hogy alakitsam az etkezeset ill. alvasat? Vagy nem baj ha haromszor eszik?

Legjobb válasz: 3 étkezés kilenc hósan még kevés. Nekünk is voltak ebbõl bajok, az alvás miatt, erre anniyt tettünk, hogy felkeltettük reggel fél majd egy órával hamarabb. Így megoldódott. Bár mostmár egy éves de ugyanúgy alsik mint 9 hósan (annyi különbséggel, hogy a két alvásbõl a délelõtti néha már kimarad). Reggel 7 körül tápszer, itt mi vissztatettük aludni, mert álmos volt, és aludt egy órát még vagy másfelet. Aztán 10 körül tízórai,dél és egy között ebéd, ebéd után szunya. 3 körül uzsonna, 6 körül még egy kis valami, gyömölcs vagy keksz vagy babapudnig, aztán 9 körül tápszer és alvás.

3 étkezés kilenc hósan még kevés. Nekünk is voltak ebbõl bajok, az alvás miatt, erre anniyt tettünk, hogy felkeltettük reggel fél majd egy órával hamarabb. Így megoldódott. Bár mostmár egy éves de ugyanúgy alsik mint 9 hósan (annyi különbséggel, hogy a két alvásbõl a délelõtti néha már kimarad). Reggel 7 körül tápszer, itt mi vissztatettük aludni, mert álmos volt, és aludt egy órát még vagy másfelet. Aztán 10 körül tízórai, dél és egy között ebéd, ebéd után szunya. 3 körül uzsonna, 6 körül még egy kis valami, gyömölcs vagy keksz vagy babapudnig, aztán 9 körül tápszer és alvás.
A kérdező hozzászólása: Ma pl.nyolckor kelt, fel kilenckor evett, fel 11-kor elaludt es meg mindig alszik, most 12 ora(roman ido szerint irom tehat +egy ora)tehat a tizorai ugrott!
Az enyém 10 hós és kb. 2 hónapja így eszik: 6-7 körül tápszer aztán még alvás kb. fél8-8-ig. Tízórait soha nem kér, hiába próbálkozom. :( 11-kor elalszik, van hogy 2-ig alszik és utána ebédel. Majd 6-7 között gyümölcs vagy krémtúró stb és este fél 9-kor tápszer. Ennyit. 1 hete csak 1X alszik, amíg kétszer aludt is ennyit evett, csak akkor elõrébb húzódott az ebéd meg az uzsi. De 4-nél többször nem eszik. A védõnõ szerint nem gond, tudják mennyi elég nekik. Szépen hízik, fejlõdik stb.

8 hónapos kislányom 9, 30 kg és 73 cm! Más 8 hónapos baba mekkora?

Legjobb válasz: Lányom 8 hónaposan 7840 gramm és 72 cm volt. Õ most 11 hónaposan sincs még 9 kg, 8850 gramm és 77 cm volt a mérésen most. De én is mindig vékonyka voltam, szerintem rám ütött. Szerintem amúgy nincs baj a babáddal, másképp fejlõdnek ilyenkor már, és egyik szélesedik, másik nyúlik, aztán fordítva... Mondta valaki, hogy baj van a súlyával? Vagy miért kérded?

Lányom 8 hónaposan 7840 gramm és 72 cm volt. Õ most 11 hónaposan sincs még 9 kg, 8850 gramm és 77 cm volt a mérésen most. De én is mindig vékonyka voltam, szerintem rám ütött. Szerintem amúgy nincs baj a babáddal, másképp fejlõdnek ilyenkor már, és egyik szélesedik, másik nyúlik, aztán fordítva... Mondta valaki, hogy baj van a súlyával? Vagy miért kérded?
A kérdező hozzászólása: Én ilyen idióta aggódós anyuka vagyok! Ha kevés a gyarapodás akkor az izgat, ha sok, akkor meg az!!! A védõnõ szerint havi 30dkg- ot kellene híznia. Õ meg 70 dkg- ot hízott! Ráadásul nem is nagyon eszik mást, csak cicizik!!
9, 5 kg, 74, 5 cm - 8, 5 honapos.
Szerintem nem kell aggódnod. Egyik hónapban többet, másik hónapban kevesebbet fog hízni. Nincs ezzel gond. Lányom 4 hónapos korában elkezdett fogyni, na attól valóban kiakadtam, de ha azt látod szép és egészséges és szépen hízik, akkor szerintem ne stresszelj a "mennyit kell" hízni szövegen.
Fiam 8 hónaposan 9850 gramm és 79 cm volt. (állt, ült, mászott) Lányom: 7910 gramm és 76cm, szintén állt , ült, mászott.
Kislányom ugyan még "csak" 7, 5 hónapos. Épp ma mérték, 73cm és 9, 9kg. Szóval õ sem kicsi. Nem eszi meg az adagját, és már mászik is, mégis szép nagy :o)
7, 8 kg és 74 centi. Kisfiú. Sosem volt hurkás baba, õ az a magas, vékony, filigrán típus.
15 hónaposom ekkora :) ) Én meg ezen parázok...nem egyformák!!!!

Kislanyunk 9 éves és meg mindig velunk alszik hogyan szoktassam le rola alitolag fél magába?

Legjobb válasz: nehéz lesz...én ezt tenném: elõször átgondolmám,hogy nekem mi a jó abban,hogy velem alszik (pl.féltem-e egyedül, jó kifogás-e arra,hogy a férjemmel ritkán szexeljünk stb.) Utána igyekeznék magamban tuti biztosan eldönteni,hogy vége,nem alhatunk együtt tovább a gyerekkel. Ha ez sikerült,akkor leülnék a lányzóval és elmondanám neki,hogy megcsináljuk a szobáját,pont olyanra fogjuk berendezni,ahogy õ szeretné.kap saját dolgokat (ha minden meg van neki,akkor átrendezzük ahogy szeretné), vagy kifestjük olyan színre,amilyen neki tetszene.veszünk neki éjjeli fényt is stb. és kitûzünk egy dátumot. Ha sikerül ott aludnia jutalmat is adnék neki,pl. ott alhat nálunk valamelyik barátnõje vagy valami olyat,ami kellõen motiválja a kislányt a külön alvásra. azt is lehet,hogy az elején míg elalszik ott vagyunk bent vele,ugyanúgy mesélünk neki,mintha kisebb volna. Sok sikert!

nehéz lesz...én ezt tenném: elõször átgondolmám, hogy nekem mi a jó abban, hogy velem alszik (pl.féltem-e egyedül, jó kifogás-e arra, hogy a férjemmel ritkán szexeljünk stb.) Utána igyekeznék magamban tuti biztosan eldönteni, hogy vége, nem alhatunk együtt tovább a gyerekkel. Ha ez sikerült, akkor leülnék a lányzóval és elmondanám neki, hogy megcsináljuk a szobáját, pont olyanra fogjuk berendezni, ahogy õ szeretné.kap saját dolgokat (ha minden meg van neki, akkor átrendezzük ahogy szeretné), vagy kifestjük olyan színre, amilyen neki tetszene.veszünk neki éjjeli fényt is stb. és kitûzünk egy dátumot. Ha sikerül ott aludnia jutalmat is adnék neki, pl. ott alhat nálunk valamelyik barátnõje vagy valami olyat, ami kellõen motiválja a kislányt a külön alvásra. azt is lehet, hogy az elején míg elalszik ott vagyunk bent vele, ugyanúgy mesélünk neki, mintha kisebb volna. Sok sikert!
Szia! A fiam aki évekig aludt köztünk, úgy szokott le róla, hogy eleinte én "költöztem" esténként az Õ szobájába, (addig amíg el nem aludt), aztán egy idõ után már nem igényelte hogy mellettem aludjon el! Azt viszont megbeszéltük Vele, hogy ha nagyon rosszat álmodik vagy ha éjjel felriad és nem tud visszaaludni akkor nyugodtan átjöhet közénk!
Szia! Én is nagyon sokáig aludtam az Anyumékkal :) Emléxem, hogy nagyon nehezen szoktam át a saját szobámba, mert Én is féltem egyedül aludni... De nekem is az volt a megoldás, hogy átjött hozzám Anyukám mesélni, amíg el nem aludtam... és utána már nem tudom hogy, de magamtól sikerült elaludnom és minden rendben volt :) ha rosszat álmodtam akkor vagy átmentem aludni hozzájuk vagy Anyum jött át hozzánk :) Imádtam olyan kicsi lenni... annyira jó volt :( de már 18vagyok... :) minden jóban van vmi rossz és minden rosszban van vmi jó is... :)
elõzõ vagyok! hozzánk helyett hozzám :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!