Találatok a következő kifejezésre: Kislanyom 5 mult, (26 db)

A kislányom 5, 5hónapos és anyatejes. A múlt hónapban jött meg először a menstruációm, de azóta semmi pedig már meg kellett volna jönnie. Csak nem vagyok terhes?

Még nem nagyon m?ködik nekem a szex a szülés után, de már párszor voltunk együtt a párommal, és azonkivül, hogy \'vigyázunk\' em védekezünk semmivel. Soha életemben nem szedtem semmilyen gyógyszert, és mást sem használtunk. Remélem nem vagyok terhes!

Legjobb válasz: nekem is 5 hónapos a kicsim már meg volt a mensim a múlt hónap közepén, és mostanra várom a következõt, ami eddig még nem jelentkezett, de nem hinném, hogy terhes vagyok! szerintem még vissza kell állnia, az sem biztos hogy most megjön de ez nem gond, szerintem

nekem is 5 hónapos a kicsim már meg volt a mensim a múlt hónap közepén, és mostanra várom a következõt, ami eddig még nem jelentkezett, de nem hinném, hogy terhes vagyok! szerintem még vissza kell állnia, az sem biztos hogy most megjön de ez nem gond, szerintem
fiam 5, 5 hónapos. most volt meg ötödszörre. ált.5 hetente jön meg:( peteérésed lehet. nekem is sokszor van!

Mit tehetek még? Kislányom 5 hós múlt, és a héten semmivel se tudtam lekötni.

nagyon sokat kell cipelni.Ha leteszem,sír.Nem beteg,nem fáj semmije,a foga sem jön épp,mégsem jó neki semmi.A magammal viv?s módszereket is kipróbáltam,a hordozóban is ordított,hiába bohóckodtam neki.A nagyágyon is játszottunk-max.10 percig bírta,aztán bömbi!A babakocsiban csak aludni van el,aztán hiszti van,ha csak "simán"tologatni akarom.Tegnap már akkor is nyüszögött,ha cipeltem.Egyedül vagyok estig,nincs segítségem.Mikor lesz jobb a helyzet?

Legjobb válasz: Én is estig egyedül vagyok 5,5 hós fiammal.Lehet,h.szivtelennek gondolsz,de én fokozatosan mindig egy kicsit többet hagytam a szõnyegen a játékaival.Zörög neki a Minimax,de nem nagyon nézi,csak hallja a hangokat.Körberaktam a játékaival,és egy idõ után megszokta.Persze volt hiszti asz elején,de muszáj voltam ezt csinálni,mert du.4-tõl már csak az órát néztem,h.mikor jön apa.Én is nagyon sokat cipeltem,de most már szinte alig.Fokozatosan próbáld meg mindig egy kicsit több idõre magárahagyni,persze ha tudod,lesd,hogy mit csinál.Rossz az elején,de megéri,hidd el.Egyre könnyebb szerintem,ahogy már sok minden érdekli,KITARTÁS!

Én is estig egyedül vagyok 5, 5 hós fiammal.Lehet, h.szivtelennek gondolsz, de én fokozatosan mindig egy kicsit többet hagytam a szõnyegen a játékaival.Zörög neki a Minimax, de nem nagyon nézi, csak hallja a hangokat.Körberaktam a játékaival, és egy idõ után megszokta.Persze volt hiszti asz elején, de muszáj voltam ezt csinálni, mert du.4-tõl már csak az órát néztem, h.mikor jön apa.Én is nagyon sokat cipeltem, de most már szinte alig.Fokozatosan próbáld meg mindig egy kicsit több idõre magárahagyni, persze ha tudod, lesd, hogy mit csinál.Rossz az elején, de megéri, hidd el.Egyre könnyebb szerintem, ahogy már sok minden érdekli, KITARTÁS!
Az enyém négy hónapos és ugyanezt csinálja.Csak akkor nyugszik meg, ha pucérra vetkõztetem a nagyágyon és tornázunk egy fél órát.:) De egyébként én is teljesen kész vagyok.Mintha nem is ugyanaz a baba lenne, mint két hete.
1.vagyok.Nekem is fájt, és tudom, h.nehéz elkezdeni, de állj hozzá pozitivan, hogy könnyebben fog menni, mint gondoltad!
gondoltam, reméltem hogy nemcsak az én majdnem öt hós fiam csinálja ugyanezt:) érdekes, mert egyik nap egyfolytában ölben lenne, aztán már ott sem jó, pár nap mulva jobban elvan, aztán megint azt se tudom mit találjak ki a szórakoztatására! Én estére marhára elfáradok mikor nyünnyõnapja van:(:) pedig tök nyugi bébi amúgy:) elkezdtem némi gyümi kostoltatást.... Talán az új íz meg hami a pociban csinál egy kis nyüszit? Még szoknia kell a szervezetének talán. Ti nem kezdtetek el neki a tejen-tápin kívül mást is adni? Mostanában, ha nyüszög unalmában, lefekszem a nagyágyra (amugy is ott fetrengünk egész nap) a combomra teszem hanyatt, fogom a kezét és hintázunk, lötyögtetem. Vagy bekapcsolok a tv- ben egy kis zenét és táncizok vele. Tegnap az is bejött, hogy a polifomját nem a szokott helyre tettem a szobában, hanem levittem a nappaljba, felkapcsoltam a fényeket, tök elvolt mert máshogy és máshol feküdt. Ja meg az almapép evéssel is elmolyolunk egy fél órát...:) remélem segítettem:)
sziasztok! az én 5 hónapos fiam dettó ezt csinálja. pedig még csak tápszert eszik ... nála van, hogy csak az jön be, hogy "rádobom" az ágyra és össze-vissza puszilgatom, megcsikizem, megdögönyözöm. na akkor bezzeg röhög, kacag hangosan. abbahagyom, megint bömbi... és cipelés... és én is nézem az órát :) ja, újabban rendszeresen én hívom meg a férjem két haverját, mert szórakoztatják a fiamat :)
A kérdező hozzászólása: Kedves 1. válaszoló, nem gondollak szívtelennek, énnekem is meg kéne próbálnom magára hagyogatni néha, tudom hogy sírni fog..csak nehéz elkezdeni.De muszály lesz, mert már fáj a hátam a sok cipeléstõl.

Kislányom 5 hónapos, és nagyon rossz alvó. Napközben 3-szor alszik 30-45 percet, éjszaka pedig többször felkel (múlt éjjel 2 óránként), szerintem nem éhes. Mit lehet tenni? Hogyan lehet az éjszakai felkelésekről leszoktatni?

Most kezdett el kúszni-mászni.Össze vissza mászkál éjjel is a kiságyban.Már csak tápszert eszik, kb.2 hete kezdünk el gyümölcsöket enni.Már 2 hónapja "egyedül" alszik el, nincs ringatás, néha nagypn szépen elalszik bármiféle segítség nélkül.

Legjobb válasz: Leszoktatni sajnos nem tudod, türelem kell hozzá, és energia. Idõvel javul. Lehet, hogy a foga készülõdik.

Leszoktatni sajnos nem tudod, türelem kell hozzá, és energia. Idõvel javul. Lehet, hogy a foga készülõdik.
Mozgásfejlõdés és a foga is lehet. Tényleg türelem és kitartás kell, el fog múlni magától!
Szia, nekünk ugyanez van, õ is 5 hos, izeg mozog egész nap és éjjel is.Szerintem a sok uj info is dolgozik bennük éjjel, pörög a kis buksijuk is.Biztos lenyugszanak majd, addig kitartás, tudom milyen 2oránkéntkelni, kitalálni miért kel.

Kislányom 5 hónapos és másfél hónapja nem mulik el a szájpenésze----- mit tegyek?

elég rég kinlodunk ezzel a makacs penésszel, mindent kiprobáltunk már olcso és drága ecsetelöket és nem mult el!Vajon ez miatt nem eszi a tápszert? a pépeket szereti abol megeszi egy adag háromnegyedét! de tápszert nem iszik cumisüvegböl sem pohárbol, csak kiskanállal fogadja el, napi 200-300 mililiterrel eszik ugy hogy északa is adok neki. a pépeket napi 2-szer és még kap tejpépet is 2-szer. Elég ez neki? amugy a kislányom nem siros, jó a kedélyállapota. kérlek adjatok tanácsot mit tegyek! amugy nemsoká elmegyünk a belgyogyászhoz is.

Legjobb válasz: Keresztlányomnak szintén volt szájpenésze, neki is elég makacs volt, két hónapig tartott. Az étvágya és kedélyállapota neki sem volt rossz. Õk két hónapig ugyanazt a típusú ecsetelõt használták, majd egyszer csak úgy, elkezdett hatni. A védõnõ azt mondta a barátnõmnek akkoriban: kitartás, szépen lassan, de hatni fog. Szerintem nálatok is ez lehet a gond. Várod a hatást, de az nem egyik napról a másikra fog jönni. Azt mondják, hogy egy makacsabb szájpenésznél 2-3 hetet is várni kell, amíg hatni kezd az ecsetelõ.

Keresztlányomnak szintén volt szájpenésze, neki is elég makacs volt, két hónapig tartott. Az étvágya és kedélyállapota neki sem volt rossz. Õk két hónapig ugyanazt a típusú ecsetelõt használták, majd egyszer csak úgy, elkezdett hatni. A védõnõ azt mondta a barátnõmnek akkoriban: kitartás, szépen lassan, de hatni fog. Szerintem nálatok is ez lehet a gond. Várod a hatást, de az nem egyik napról a másikra fog jönni. Azt mondják, hogy egy makacsabb szájpenésznél 2-3 hetet is várni kell, amíg hatni kezd az ecsetelõ.
Én a saját tapasztalatomat tudom Neked leírni, remélem segíteni fog. Kisfiam most 4, 5 hónapos és kb 1 hónapos korától 3 hónapos koráig szenvedtünk a szájpenésszel. Azt a sárga löttyöt, amit a gyógyszertárban kevernek, nehogy beadd a szájába! Nálunk amit csinálnak, az epeízû. Én meg azzal ecseteltem az egész száját, tiszta lelkiismeretfurdalásom van miatta. Hozzáteszem majdnem kórházban kötöttünk ki, mert annyira befulladt a sárga löttytõl és alig akart enni is. Ti nem ezt használjátok? Kóstold meg mit adsz neki, lehet, hogy azért nem eszik? Természetesen a Borax semmit nem használt. Önmagában. De miután boraxszal lehúzod azokat a fehér szigeteket (nyugodtan szedd le gézzel) ecseteld be neki c-vitamin oldattal vagy citromlével. Ezen kívül minden etetés elõtt sterilizálás!! Nekünk így egy hét alatt elmúlt. Sok sikert!
Kérdezz rá az orvosnál vagy a védõnõnél a Nistatin nevû porra! Mi is ezt használtuk. Borzasztó macerás, keserû, mint a fene, de 1 hét alatt rendbeteszi!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segitséget, remélem nemsoká tul leszünk ezen

Kislanyom 5 honapos mult, es meg nem fordul hasra. Ez gond?

Legjobb válasz: Nem, van amelyik gyerek késõbb érik. Ha nagyon aggódsz, akkor beszélj a védõnõddel, mert létezik egy ún. "renyheség" (izomtónus-gyengeség)némely babánál, amit egy pár alkalommal végzett masszírozással egybekötött tornával meg is lehet szûntetni. Ez az ún. Dévényi Anna féla torna, és szinte azonnal látszik a különbség. Sõt a kórházba meg is tanítják arra a szülõket, milyen gyakorlatokat kell végezni a gyereknek, és otthon is bátran "trenírozhatják" a kicsit. :-)) A baráti körömben 2 kicsinek is volt ilyen problémája, és villámgyorsan utolérték a kortársaikat!

Nem, van amelyik gyerek késõbb érik. Ha nagyon aggódsz, akkor beszélj a védõnõddel, mert létezik egy ún. "renyheség" (izomtónus-gyengeség)némely babánál, amit egy pár alkalommal végzett masszírozással egybekötött tornával meg is lehet szûntetni. Ez az ún. Dévényi Anna féla torna, és szinte azonnal látszik a különbség. Sõt a kórházba meg is tanítják arra a szülõket, milyen gyakorlatokat kell végezni a gyereknek, és otthon is bátran "trenírozhatják" a kicsit. :-)) A baráti körömben 2 kicsinek is volt ilyen problémája, és villámgyorsan utolérték a kortársaikat!

Kislányom 3-án múlt 5 hónapos, használhatjuk már a babakocsit félig ülő helyzetben?

Legjobb válasz: Az én kislányom szintén 5 hónapos múlt 28-án. Én a babakocsiban még nem emeltem meg, mert gyakorlatilag csak altatom benne. De néha néhány percig fel szoktam támasztani párnával félülõ helyzetbe az ágyon vagy megemelem a pihenõszék támláját félülõ helyzetbe. Ilyenkor a gerince nem terhelõdik, mégis kicsit más szemszögbõl látja a világot. Úgyhogy szerintem a babakocsiban is megpróbálhatod, ott is meg van támasztva a háta, így nem árthat és jobban tud nézelõdni.Minden jót Nektek!

Az én kislányom szintén 5 hónapos múlt 28-án. Én a babakocsiban még nem emeltem meg, mert gyakorlatilag csak altatom benne. De néha néhány percig fel szoktam támasztani párnával félülõ helyzetbe az ágyon vagy megemelem a pihenõszék támláját félülõ helyzetbe. Ilyenkor a gerince nem terhelõdik, mégis kicsit más szemszögbõl látja a világot. Úgyhogy szerintem a babakocsiban is megpróbálhatod, ott is meg van támasztva a háta, így nem árthat és jobban tud nézelõdni.Minden jót Nektek!
szerintem nyugodtan:) ) sokkal jobban szeretik a babák.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Amiatt kérdem mert az utóbbi 2!!! :D hónapban csak kenguruval tudtuk kimenni, fekve már nem szeret a kocsiban lenni.Holnap akkor kipróbáljuk félig ültetve!

A kislányomnak (2, 5 hós) egy pár napja kis piros csalánkiütéses az arca, éjjel kicsit múlik, nappal meg mintha erősödne. Mitől lehet?

Nem változtattunk semmin, tápszeres és anyatejes baba.Szerintetek vigyem el orvosnak megmutatni,vagy elmúlik, vagy mire lehet allergiás?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is volt a kislányomon, amikor szoptattam. Én idõvel rájöttem, hogy egy bizonyos fajta immunerõsítõ teát kezdtem inni, ami tartalmazott fahéjat is, az okozhatott nála az arcán csalánkiütést, mert amikor elhagytam elmúlt. Lehet, hogy Te ettél vagy ittál olyat, ami átment az anyatejen keresztül a szervezetébe. De ha nincs ilyesmi nyugodtan szólj az orvosnak. 8 hónapos kislány anyukája

Szia! Nekem is volt a kislányomon, amikor szoptattam. Én idõvel rájöttem, hogy egy bizonyos fajta immunerõsítõ teát kezdtem inni, ami tartalmazott fahéjat is, az okozhatott nála az arcán csalánkiütést, mert amikor elhagytam elmúlt. Lehet, hogy Te ettél vagy ittál olyat, ami átment az anyatejen keresztül a szervezetébe. De ha nincs ilyesmi nyugodtan szólj az orvosnak. 8 hónapos kislány anyukája

Mostanában már sorozatban az 5. nap a kislányom aki 16 hónapos múlt minden este a fürdés után pisil, de úgy hogy pl öltöztetés közben, hogy mászkálna hol a párnára, hol az ágyra, hol a szőnyegre. Ez lehet valaminek a jele? Mire utalhat?

Legjobb válasz: Még öltöztetés elõtt gyorsan ültesd rá a bilire, mond neki, most pisilhet:) Az én kislányom most 21 hónapos, mindig mondja fürdés után vagy elõtt, mikor vetkõzünk, hogy pisi, megy is ráül a bilire, de még egyszer se pisilt bele.

Még öltöztetés elõtt gyorsan ültesd rá a bilire, mond neki, most pisilhet:) Az én kislányom most 21 hónapos, mindig mondja fürdés után vagy elõtt, mikor vetkõzünk, hogy pisi, megy is ráül a bilire, de még egyszer se pisilt bele.
A kérdező hozzászólása: az enyém még sajnos nem mond egy szót sem csak hogy baba, többnyire olyanokat hogy gogo, gaga stb. nem jelzi semmivel csak néz a földre hogy ugyan mi is történt s nem tudom miért. eddig sosem volt ilyen most meg sorozatban lassan egy hete.

5, 5 hónapos kislányom reggel piros folttal ébredt az arcán és az orrán, ami azóta sem múlt el. Mi lehet ez?

Nem lázas, nem is meleg az arca...olyan, mintha csak elaludta volna....mindkét orcája, plussz az orra. Vagy mintha leégett volna a napon. Aludt tegnap 2x is a levegőn, de nem is volt nap. Csöpörgött az eső. Folyamatosan nézem a lázát, de semmi. A kedélye is jó...sokat nevetgél, sikongat, bohóckodik. Csak nem múlik a pirosság. Mit csináljak, vagy mi lehet ez? El kéne vinnem dokihoz?

Legjobb válasz: Allergia?

Allergia?

Mikor mulik el 2.5 eves kislanyom bosszanto, ellentmondasos rosszalkodo viselkedese?

Nagyon rossz! Direkt bosszant, mindenre a NEM a valasz, mindenert kinlodik, sir. Ha valamit nem engedek neki csakazert is azt akarja! Pedig turelemmel neveljuk, nem bantjuk, nincs teso sem akire esetleg feltekeny lenne stb... Mikor lesz egy gyermek szofogado?

Legjobb válasz: dackorszaknak hívják, 4-5 éves kor körül már sokkal jobb lesz a helyzet

dackorszaknak hívják, 4-5 éves kor körül már sokkal jobb lesz a helyzet
A kérdező hozzászólása: Talan legyek szigoru vele? Vagy varjak amig elmulik ez az idoszak es cask nyejek, mert elfenekelni nem akarom..
hát igen, muszáj már most kicsit szigorúbbnak lenni vele, mert késõbb már nem fogsz vele bírni. az enyém 2 múlt, -de szintén kiakasztó a viselkedése, visítve hisztizik ha valami nem tetszik neki. én olyankor beviszem a szobájába és nem jöhet ki amíg nem tud rendesen viselkedni, de volt hogy már locsoltam a fejét egy kis vízzel, hogy hagyja abba ezt a viselkedést
Legfõképp következetesnek kell lenni mindenben.A nem az maradjon mindig nem akárhogy hisztizik.Az igen maradjon igen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!