Találatok a következő kifejezésre: Kislanyom 5 fel honapos. eddig (5 db)

Kislanyom 5 es fel honapos. eddig szopott, de mar keves a tej neki es a cumisuveget nem fogadja el. mit tegyek?

Legjobb válasz: Kanál?Minket nagyon szépen etettek azzal.(Bátyus,hugi meg én.)Egyikönk sem fogadta el a cumisüveget.

Kanál?Minket nagyon szépen etettek azzal.(Bátyus, hugi meg én.)Egyikönk sem fogadta el a cumisüveget.
Hát kezdd el a fõzeléket! Az mellett biztos elég lesz a tej, csak tessék szorgalmasan fejni, és akkor nem apad el.
Esetleg próbáld meg a poharat...
Szia. Esetleg próbáld meg a csörös poharat óvatosan.Hát ha sikerül.
Hidd el gyõnyörûen tud pohárból inni. A lényeg, hogy kicsit kifele pördüljön a pohár szája (hagyományos kávéscsésze) , és hogy légy vele türelmes. A lányom 6 és fél hónapos és gyönyörûen iszik pohárbol az elsõ naptól kezdve. Elõször moho volt, de mostmár nagyon ügyi! Sok sikert! Mia

5 és fél hónapos a kislányom.2 hónapos korától a Milupa AR tápszert kapja. Ez a tápszer eddig bevált, de 2hete nagyon sokat bukik, akár órákkal az etetés után is.1 hónapja kiegészítésként adok neki gyümölcsöt. Mi lehet az oka, hogy ennyit bukik?

Legjobb válasz: Szia! Az én fiam is ezt a tápszert eszi. És õ is megint nagyon sokat bukik mióta mást is kap. Pedig nem volt ilyen gondja amióta ezt a tápszert ette. Én sem értem a dolgot. A védõnõnk azzal magyarázta,hogy ez azért van mert mostmár sokkal többet mozog. De ez engem valahogy nem nyugtat meg. :( Ja az én fiam 6,5 hós.

Szia! Az én fiam is ezt a tápszert eszi. És õ is megint nagyon sokat bukik mióta mást is kap. Pedig nem volt ilyen gondja amióta ezt a tápszert ette. Én sem értem a dolgot. A védõnõnk azzal magyarázta, hogy ez azért van mert mostmár sokkal többet mozog. De ez engem valahogy nem nyugtat meg. :( Ja az én fiam 6, 5 hós.
Az enyém is tápszeres, de kb. három hónapos kora óta nem bukik.Most lesz hat hónapos.

5 és fél hónapos nagy részben még anyatejes kislányom kevesebbet eszik, mint eddig. Normális ez?

Már kiskora óta mérjük az evését, tudom nem kellene, és igazság szerint nem szoktam vele komolyan foglalkozni, csak feljegyzem. De most nem is olyan tanácsokat várok, hogy hagyjuk a mérést. Az elmúlt 2 hétben kb felét eszi a korábbiaknak, és ez a termelődő tejmennyiségén is meglátszik. Korábban átlagban 120-150 g-ot evett meg evésenként, most azonban csak 80-90-et ez után nem kér többet, elfordul a mellemről. Elkezdtük ugyan a hozzátáplálást (gyümölcs: alma, barack, sütőtök), de még csak a délutáni evésnél vezettük be, néha már ki is tudom vele váltani teljesen azt az egy étkezést. Néha esténként pótlunk tápszerrel, de ez is ritka és anyatej mellé, csak amikor már este kevesebb a tejem. Normális dolog, hogy kevesebbeket eszik? Miért lehet ez?

Legjobb válasz: Szerintem ha emellett gyarapodik, vagy legalábbis nem veszít a súlyából, akkor nincs gond. Valószínûleg elvonja a figyelmét a környezete, most fedezi fel, hogy milyen irtó érdekes dolgok vannak körülötte, és emiatt nem érdekli annyira az evés, mint eddig :-) No meg ha hozzátápláltok, akkor lehet, hogy az jobban eltelíti. Gyerekorvost, védõnõt felhívtad már emiatt?

Szerintem ha emellett gyarapodik, vagy legalábbis nem veszít a súlyából, akkor nincs gond. Valószínûleg elvonja a figyelmét a környezete, most fedezi fel, hogy milyen irtó érdekes dolgok vannak körülötte, és emiatt nem érdekli annyira az evés, mint eddig :-) No meg ha hozzátápláltok, akkor lehet, hogy az jobban eltelíti. Gyerekorvost, védõnõt felhívtad már emiatt?
A kérdező hozzászólása: Még nem hívtam õket ez ügyben, mert igazság szerint gyarapodik csak lassabb ütemben mint eddig ami szerintem normális. Csak fura, hogy kevesebbet eszik, mint eddig. Már egész kicsiként is volt amikor 160 g-t is megevett ezért furcsállom.
Akkor szerintem normális. Amikor a lányom ilyesmi idõs volt, akkor õ is elkezdett kevesebbet enni, ráadásul neki stagnált a súlya hetekig, õ volt az elsõ gyerek, kicsit beparáztam. Aztán kiderült, hogy még ez is belefér a normálisba :-)
Az én kislányom is 5 és fél hónapos. Õ is nagyrészt anyatejes, nemrég kezdtük a gyümölcsöket. Nálunk is elõfordulnak olyan napok , h kevesebbet eszik..ezt a szoptatás idõtartalmáról gondolom. Na egy a lényeg azt olvastam sok helyen, h ha a gyerek nem kér, elfordul akkor nem éhes.Ill. ha 1 óra múlva nem éhes, kibírja min 3 órát akkor ez rendben van, pláne, h ha gyarapszik. tej mennyiségét én folyamatos fejéssel próbálom szinten tartani.
Az 1. válaszoló jól írta, szerintem se ér most rá enni, ez ekkortájt gyakori, de normális. Ne aggódj emiatt, nyugodtan etesd úgy, ahogy õ jelzi neked. Ha egyébként szépen fejlõdik (és nemcsak súlyban!), egészségesnek látod, akkor valószínûleg nincs is gond. A hozzátápot és a tápszert sem kell emiatt (jobban) forszírozni szerintem, csak ahogy õ diktálja neked. Egyébként az enyémnél is így volt anno.


Anyatejes vagy tápis?
Lehet hogy jön a foga. Nekünk 5 hónapos korában bújt ki az alsó 2 foga.
A kérdező hozzászólása: Anyatejes!
En is arra gondolok, hogy a fogai mocorognak es erzekeny az inye.
Vagy jön a foga, vagy fogy a tej.
fogacska...:(
szia...talán a fogzással függ össze....hogy álltok fogilag?:)
Szerintem is fog, nálunk akkor kezdõdtek a felsõ metszõk, borzasztó volt.
Ugyanez kezdõdött nálunk. Egészen mostanáig (lassan 1 éves) 4-5x kelt. Most kezd visszatérni a 2x-i kelésre hál istennek! Sok minden lehet, mozgásfejlõdés szeparációs szorongás.. Túl kell élni :O.
A kérdező hozzászólása: Még fogacskája nincs, lehet az kezdõdik. Napközben elég változó, néha elég jól el van magának, néha nagyon nyügi. Ez a szeparációs szorongás pontosan mi is?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!