Találatok a következő kifejezésre: Kislanyom 5 fel honapos (57 db)

4 és fél hónapos babának meddig kell kitartania a fejét hason? Az én kislányom csak 5-6mp-ig tudja, utána elfárad.

Legjobb válasz: Szia! A fiam, amikor kicsi volt, szinte egyátalán nem tudta tartani a fejét, a doktornéni mutatott egy tornát, amit mindennap megcsináltunk vele, így erõsödött a kis nyakacskája. A lányomnál nem volt semmi ilyen gondunk. Most a 2 hetes kisfiam már néhány mp-re emeli a fejecskéjét, õ is erõs kisbaba. Pedig õ a 36. hétre született. Ne aggódj!!! Minden babának vannak olyan területei, amiben jobb az átlagnál (több a foga, ügyesebben, elõbb csinál meg dolgokat). Minden gyerek 3 éves korára megtanul járni és beszélni! Van amelyik lurkó már 7 hónaposan feláll, a másik majd csak 1,5 évesen kezd el járni, de van akinek ez már 11 hónapos korában sikerül. Ahány babuci, annyi félék és mindannyian nagyon ügyesek!!! Csak mi, Anyukák aggódjuk túl a dolgokat! A legjobbakat!

Szia! A fiam, amikor kicsi volt, szinte egyátalán nem tudta tartani a fejét, a doktornéni mutatott egy tornát, amit mindennap megcsináltunk vele, így erõsödött a kis nyakacskája. A lányomnál nem volt semmi ilyen gondunk. Most a 2 hetes kisfiam már néhány mp-re emeli a fejecskéjét, õ is erõs kisbaba. Pedig õ a 36. hétre született. Ne aggódj!!! Minden babának vannak olyan területei, amiben jobb az átlagnál (több a foga, ügyesebben, elõbb csinál meg dolgokat). Minden gyerek 3 éves korára megtanul járni és beszélni! Van amelyik lurkó már 7 hónaposan feláll, a másik majd csak 1, 5 évesen kezd el járni, de van akinek ez már 11 hónapos korában sikerül. Ahány babuci, annyi félék és mindannyian nagyon ügyesek!!! Csak mi, Anyukák aggódjuk túl a dolgokat! A legjobbakat!
21 hetesek vagyunk és már kéthete meg is fordul.Azóta nincs egy perc nyugtunk sem. Hason fekve a hónaalja alá tegyél törölközõt hengerelve, hogy erõsödjön a hátizma.
A 4 hónapos kisfiam 10 percig is tartani tudja.
én fiam is igy van.vagy elfárad és leteszi vagy addig mocorog amig a keze oldalra kicsúszik.sztem ne aggódj, a lényeg hogy felemeli.majd megerõsödnek, és nem egyforma ütemben fejlõdik minden baba.jó babázást.
Változó, majd megerõsödik. Amennyiben viszont majd ülésközben sem tudja tartani a fejét, gyógytornász segítségét kell kérni. De az még 1-2 hónap, addig nagyon sokat erõsödhet!
Mi is most leszünk 4 hósak szombaton és nehezen megy a hason fekvés. Tartja babám a fejét egy pár percig aztán leteszi, aztán ha van valami játék vagy egyéb inger (odafekszem elé, csörgõ, stb.) akkor újra felemeli. Aztán nyüszögni kezd és akkor inkább felveszem vagy visszafordítom. A lényeg, hogy naponta többször fektesd hasra, kicsit 'erõltesd' neki és mindig kicsit többet. Egy idõ után biztos megszereti :) én legalábbis ebben bízom! Sok sikert :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, megpróbálom többet hasra tenni
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszoló le tudná írni azt a tornát?Elõre is köszi!

Babátok magától szokott le az éjszakai evésröl vagy ti szoktattátok le? Ha ti, akkor milyen módszerrel? 5 és fél hónapos tápszeres kislányom 1-szer max.2-szer kel fel éjszaka enni. Még csak tízóraira ismerkedünk zöldségekkel.

Próbálram cumit; vizet de ezektöl nem alszik vissza. Itta a vizet,de sírt,aztán kiköpdöste,viszont a tejtöl megnyugodott és azonnal visszaaludt.Nem gond felkelni hozzá,csak attól félek hogy ez késöbb lesz gond-rossz szokás.

Legjobb válasz: 9,5 hónapos a fiam ,többször kel éjjel. Szopizik mondjuk, d eszem ágában sincs vizet vagy teát adni neki. Ha jön a foga még gyakrabban fog kelni.....

9, 5 hónapos a fiam , többször kel éjjel. Szopizik mondjuk, d eszem ágában sincs vizet vagy teát adni neki. Ha jön a foga még gyakrabban fog kelni.....
2 hónapos kora tájékán szoktattam le õket az éjszakai kelésekrõl. Ha felébredtek, csak teát adtam nekik. Nem gyújtottam villanyt, és nem is vettem ki az ágyából õket. Néhány napig sírtak egy kicsit, de azután végig aludták az éjszakát.
Ha a tejtõl nyugszik meg, akkor add azt! Szinte minden kisbabás ismerõsöm adja még ebben a korban az anyatejet, tápszert. Az én 3 gyermekem is sokáig evett éjjel is.
Mintha én írtam volna 3 választ. Ugyanez a helyzet, egy éjszaka minimum 5 kelés van és minden alkalommal kap még cicit is. Nem mindig eszik van, hogy csak cuclizik de mivel 3 foga jön egyszerre és ezzel megnyugszik hát adok neki. Eddig még egy éjszakát se aludt végig.
A kisfiam 8 hetes korában magától leszokott az éjszakai evésrõl.
Mindaketten egyszerre aludták át az éjszakáz 10 hetesen.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat.Még várok és adom neki a tejet... :)
Kitartás :) Én is megszoptattam, amikor megébredt éjjel, és nem aludt vissza a ringatástól. Szerintem csak akkor etesd meg, ha tényleg nem alszik vissza és sír. Ha nem sír, akkor ne etesd meg, inkább virassz át pár hetet. Hamar megszokja a kis gyomra a tápszert és utána azért kel. Én 13 hónapos koráig minden éjjel szoptattam, mert megszokta, aztán ringattam, de nem adtam neki, és 1 hét után már nem is kérte, ha megébredt visszaaludt. Aztán mivel hajnal fél6-kor már nem akart visszaaludni, elkezdtem neki hajnalban tápszert adni, és visszaaludt. Ebbõl is az lett, hogy gyakrabban ébredt, és ha 3 után ébredt meg, tápszer nélkül már nem akart visszaaludni. 20 hónapos volt, amikor ezt is beszûntettük, és rá egy hétre átaludta az éjszakát. Sírni ne hagyd, ringassátok felváltva a férjeddel, de ha minden kötél szakad etesd meg, majd leszoktatod róla, de az is lehet, hogy rá sem szokik :) Kitartás, egyre könnyebb lesz


El van késve 5 és fél hónapos kislányom, hogy még nem forog?

Egy csomó helyen olvasom, hogy az ilyen korú babák már ide-oda biztonsággal forognak, sőt némelyik már kúszik is. Az enyém csak az oldalára fordul és játszik a csörgőivel. Mit csináljak, hogy forduljon?

Legjobb válasz: Nem hiszem hogy el lenne késve.Az én babám is 5,5 hónapos. Õ már forog minden irányba hasról hátra és vissza. Kúszik is,sõt már négykézlábra áll és kutyázik. De minden gyerek másképp fejlõdik,nem érdemes összehasonlítani õket!

Nem hiszem hogy el lenne késve.Az én babám is 5, 5 hónapos. Õ már forog minden irányba hasról hátra és vissza. Kúszik is, sõt már négykézlábra áll és kutyázik. De minden gyerek másképp fejlõdik, nem érdemes összehasonlítani õket!
http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/a-csecsemo-mozgasfe.. Az enyém pont 4 hósan egy nap 3x átfordult - persze mindig csak akkor, ha kimentem -, aztán 2 hónapig nem csinálta többet. (Ma már 3 éves, semmi baj nem volt a mozgásával.) Ösztönzõnek szokták javasolni azt a játékot, hogy lefekteted egy takaróra és megemeled lassan, óvatosan a takaró két csücskét, hogy átguruljon.
Az én fiam 7 hónaposan fordult át elõször. 8 hónaposan kutyázott és felült. 9 hónaposan kezdett kúszni. A hét végén lesz 10 hónapos, de még nem tud mászni, csak 1-2 lépést tesz négykézláb, utána átvált kúszásra, és úgy folytatja az útját. Nincs elkésve egyáltalán a lányod.
Nincs elkésve. Az én lányom egyik napról a másikra csinálta a forgást. A szó szoros értelmében. Egyik nap még semmi, a másik nap meg hoppá, átfordult. Csak néztem!!! :) Ja és 6 hónaposan fordult csak hasról hátra. A doki azt mondta, hogy ez teljesen normális. Egyébként meg a gyógytornászok azt mondják, hogy a korábban született babák mozgásfejlõdésénél számít, hogy mennyivel jöttek ki hamarabb. Azaz a korukból le kell vonni azt az idõt, és ennek megfelelõen "kell" elvárni tõlük a mozgásformákat. Nem született a babád picit hamarabb esetleg?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat! 10 nappal jött korábban a babám, az azért nem annyira sok idõ. Remélem már hamarosan elkezd forogni. Mi az a legkésõbbi idõ, amikor már forogniuk kell?

Akinek koraszulott volt a babaja, 2 es fel 3 honaposan mekkorak voltak? A kislanyom 42 cm es 1900 gramm volt, 2 es fel honaposan 5 cm es 4200 gramm

Legjobb válasz: az én lányom 36.hétre született 2500g volt és 46 cm. 3 hónaposan volt 4970g és 58cm :) Behozta a lemaradását a kis húsom :) Szerintem nagyon szépen megnõtt a tiéd is. :) Nincs miért aggódnod. :) cm-t annyira nem értettem mennyit akartál írni de gondolom nem kicsike már :)

az én lányom 36.hétre született 2500g volt és 46 cm. 3 hónaposan volt 4970g és 58cm :) Behozta a lemaradását a kis húsom :) Szerintem nagyon szépen megnõtt a tiéd is. :) Nincs miért aggódnod. :) cm-t annyira nem értettem mennyit akartál írni de gondolom nem kicsike már :)
A kérdező hozzászólása: 52 cm o a 36 het kozepen szuletett, nem mukodott mar a placntaes nem kapott eleg tapanyagot aztan 2800-ra mertek az elejen egy het alatt 1900-ra lefogyott bennem
Hú az nem semmi. De akkor szerencsére nem lett semmi baj. és természetesen szülted vagy császárral? Nekem azért lett hamarabb meg kereken 36.hétre mert rátekeredett a zsinór a nyakára és mellkasára. Az utolsó pillanatban sikerült megmenteni. Hála az égnek. És mit mondtak neked az mitõl volt h ez történt? Am elsõ voltam :)

5 és fél hónapos kislányom csak egyik irányba fordul hasra. Hogyan ösztönözzem, hogy a másik oldalra is forduljon?

Legjobb válasz: Pokroccal forgathatod a másik irányba, de szerintem majd idõvel magátol is fordul másik irányba. Az én kislányom 4 hónapos, 2 hete fordult hasra, de csak egyik irányba. Most kezd a másik oldalára is fordulni, szerintem majd ugyanúgy arra is hasra fordul.

Pokroccal forgathatod a másik irányba, de szerintem majd idõvel magátol is fordul másik irányba. Az én kislányom 4 hónapos, 2 hete fordult hasra, de csak egyik irányba. Most kezd a másik oldalára is fordulni, szerintem majd ugyanúgy arra is hasra fordul.
Mióta forog? Más helyzetben(etetéskor, karban, ...) van kedvenc oldala vagy bármilyen "féloldalassága"?
A kérdező hozzászólása: Intenzíven egy pár hete.ha segítek neki átgördülni, szépen kihúzza a karját, szóval szerintem menne neki.
kislányom nagyon sokáig csak egyik oldalra fordult. Most már 15 hós. Semmi gond majd megtanulja a másik irányba is.
Kislányom is elég sokáig csak az egyik oldalra fordult hasra. Aztán pár hónap múlva vettem észre, hogy a másik oldalra is át tud fordulni!

5 hónapos kislányom folyton fel akar ülni, már a babakocsiban is. Ez normális?

Folyton húzná fel magát hasból...

Legjobb válasz: 5 hónaposan a fiam a földön négykézlábállt, hátratolta a popóját és felült,a kocsiba megkapaszkodott és már föl is húzta magát, erre egy öreg néni azt mondta kötözzem le mert még nem szabad ülnie a szakirodalom szerint :-) mondtam neki a fiam nem tud még olvasni :-) ugyh ha magától csinálja akkor hadjad majd érzi õ :-)

5 hónaposan a fiam a földön négykézlábállt, hátratolta a popóját és felült, a kocsiba megkapaszkodott és már föl is húzta magát, erre egy öreg néni azt mondta kötözzem le mert még nem szabad ülnie a szakirodalom szerint :-) mondtam neki a fiam nem tud még olvasni :-) ugyh ha magától csinálja akkor hadjad majd érzi õ :-)
Igen, ez teljesen normális! :)
normális. De még nem fog tudni felülni. Te fel tudsz ülni hasból? :D

5 és fél hónapos a kislányom.2 hónapos korától a Milupa AR tápszert kapja. Ez a tápszer eddig bevált, de 2hete nagyon sokat bukik, akár órákkal az etetés után is.1 hónapja kiegészítésként adok neki gyümölcsöt. Mi lehet az oka, hogy ennyit bukik?

Legjobb válasz: Szia! Az én fiam is ezt a tápszert eszi. És õ is megint nagyon sokat bukik mióta mást is kap. Pedig nem volt ilyen gondja amióta ezt a tápszert ette. Én sem értem a dolgot. A védõnõnk azzal magyarázta,hogy ez azért van mert mostmár sokkal többet mozog. De ez engem valahogy nem nyugtat meg. :( Ja az én fiam 6,5 hós.

Szia! Az én fiam is ezt a tápszert eszi. És õ is megint nagyon sokat bukik mióta mást is kap. Pedig nem volt ilyen gondja amióta ezt a tápszert ette. Én sem értem a dolgot. A védõnõnk azzal magyarázta, hogy ez azért van mert mostmár sokkal többet mozog. De ez engem valahogy nem nyugtat meg. :( Ja az én fiam 6, 5 hós.
Az enyém is tápszeres, de kb. három hónapos kora óta nem bukik.Most lesz hat hónapos.

Szerintetek gáz, ha 5 és fél hónapos kislányom még csak 1x fordult meg hanyatt fekvésből hasra (4 hónaposan)? Pedig elvileg a fiúk a lustábbak.

Azóta csak a kiságyban próbál megfordulni, és úgy sikerül is neki, ha beakasztja a lábát a rácsba és átlöki magát, de akkor meg vergődik, mert nem fér el. Ráadásul kifejezetten utál hason lenni. Ha kirakom a "placcra" mindig csak oldalra fordul (mindkét oldalra), hiába rakom tele játékokkal, annyira nem hatja meg, hogy átforduljon értük. Mondjuk hanyatt fekve megfordul 360 fokban, mindig keresztbe-kasul van.

Legjobb válasz: azt a szót semmiféleképpen nem használnám rá, hogy gáz :) és azt se, hogy lány ezért...mert a fiúk! egyébként pont a mozgásfejlõdésben ügyesebbek a fiúk ;) doki megnézte az izmait, nem feszes-e kicsit vagy nem lazább-e? egy ilyen vizsgálatra mindenféleképpen elvinném, mondjuk még ráér a forgással, 6 hónapos korig "ráér"

azt a szót semmiféleképpen nem használnám rá, hogy gáz :) és azt se, hogy lány ezért...mert a fiúk! egyébként pont a mozgásfejlõdésben ügyesebbek a fiúk ;) doki megnézte az izmait, nem feszes-e kicsit vagy nem lazább-e? egy ilyen vizsgálatra mindenféleképpen elvinném, mondjuk még ráér a forgással, 6 hónapos korig "ráér"
Nekem a középsõm csak 7 hónaposan (annak is a végén!) fordult át elõször!de utána sem vitte túlzásba... majd kimaradt a kúszás, 9 hónaposan mászás jött, 11 volt amikor felállt, 13 amikor elindult. Nincs gond, ne aggódj!! Hármaskám nekem is így volt, Õ is rühell hason lenni- kb 1 percig van el, majd ordít, Õ is bejárja a szobát, ha a földre teszem egy takaróra, akkor a hátán Õ is képes bárhová elközlekedni- úgy látszik, a mi lányaink fordítva "mûködnek" :-D Most 6 hónapos, és pár napja a hasáról a hátára fordult 1x. Azóta semmi. Nem érdeklik a játékok, inkább a hátán közlekedik. Megmutatták a lányaink, hogy képesek rá, nem kell aggódnunk! :-) Szóval nyugi! Jó babázást!! Üdv: 3 lányos
Az én lányom is 4 hónaposan fordult elõször az oldalára, de csak az egyikre.Ez azóta is így maradt.Hasra csak nagyon ritkán sikerül, amikor nagy a lendület, de olyankor alatta marad a fél keze, felidegesíti magát, és vissza kell fordítani.A "keresztbe-kasul" nálunk is megvan.Szerintem nem aggódj, nem "gáz".Kicsit lustábbak a kiscsajaink :) Majd egyszer úgy megindulnak, hogy lesünk utánuk :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a megnyugtató válaszokat! Csak azért "zavar", mert a fiam sokkal "aktívabb" volt, mint a kiscsajszim. Majd jövõhéten megyünk a védõnõhöz 6 hónapos státusztra, aztán majd megnézik.
A kérdező hozzászólása: Na végre, 6 hónaposan és 1 naposan beindult. Hasról hanyatt, aztán hanyatt fekvésbõl hasra, állandóan gurul, már kicsi neki a szoba. :-)

6 és fél hónapos a kislányom, már 5 hónaposan kijött két fogunk, azóta semmi, viszont nem alszik, éjszakánként van, hogy 8-szor is felkel. A foga jöhet? Milyen jó ötleteitek vannak, hogy jobban aludjon? (még ki nem jönnek a fogak, ez lesz? )

Legjobb válasz: Neked is most jött ki a fogad? Elég késõn! Lehet,hogy azért kel fel a lányod éjjel,mert jön még foga,de az is lehet,hogy nem lakik jól a vacsorával!

Neked is most jött ki a fogad? Elég késõn! Lehet, hogy azért kel fel a lányod éjjel, mert jön még foga, de az is lehet, hogy nem lakik jól a vacsorával!
szia. 5 hós lányom szintén sokszor fölkelt éjszakánként az elmúlt napokban, kinlódik a fogával (még egy sincs). vettem viburcol kúpot, az elsõ két éjjel nagyon szörnyû volt, a harmadik csak simán szörnyû. Tegnap adtam neki negyedik alkalommal és szépen aludt, fél 4kor is csak enni kelt föl és fél 6tól volt nyûgösebb a helyzet. szóval tényleg jónak tûnik ez a kúp.elõtte volt olyan, hogy egy óra sem telt el éjjel két sírás között.Egyébként egyik éjjel (mellettem alszik a picim egy fotelágyon) már annyira sírt, hogy visszatettem az ágyba és elkezdtem maszírozni kézzel az ínyét. azonnal csönd lett és szépen aludt tovább.
A kérdező hozzászólása: 5 hónap után eltelt igen egy kis idõ, és még semmi, csak duzzadt fent az ínye. Este megiszik 200 ml tápszert, és van úgy , hogy elalszik, és 1 óra múlva már kel is.
A kérdező hozzászólása: Vettem ma norufen , narancs ízût, mondták próbáljam ki, hátha jó lesz.
Csak az a baj a nurofennel, hogy azt már csak akkor célszerû adni, ha már látod a csíkot!Mert nem lehet sokszor adni! Nekünk 3 hósan jött az alsó kettõ, 6 hósan a felsõ kettõ, és onnantól nem aludt át egy éjjelt sem a most 9, 5 hós lányom!Most kezdtem el a chamomilla ch 30-at adni és 3 napja alszik!max napi 4*5 golyót lehet adni, én sak reggel este adom!Amúgy tegnap elõtt kijött az 5-ik foga már van csík a másik oldaon is!és felül is duzzadt!Szóval szerintem ezek akkor is jönnek és kínoznak amikor még se duzzanat se csík! Próbáld ki szerintem ezt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!