Találatok a következő kifejezésre: Kislanyom 5 fel (121 db)

Kislányom 5 és fél hónapos. Egy hónapja már kap gyümit, főzit, sőt már húst is. Hányszor kapjon tápszert? Szeretném ha legalább 4-5ig aludna ezért egy étkezést kivettem a du. Ból, és nem hagyom aludni még egyet este. Túl korai az igényem?

Legjobb válasz: az attol fuggoen hogy mikortol akarod hogy addig aludjon. Mert van aki meg este 11-kor ad enni, aztan mondja, hogy ejjel csak 4-kor kel fel. En pl. 7kor mar aludni tettem es nem ebresztettem fel este, igy hajnalban 2 fele felkelt enni, aztan meg 5kor

az attol fuggoen hogy mikortol akarod hogy addig aludjon. Mert van aki meg este 11-kor ad enni, aztan mondja, hogy ejjel csak 4-kor kel fel. En pl. 7kor mar aludni tettem es nem ebresztettem fel este, igy hajnalban 2 fele felkelt enni, aztan meg 5kor
A fiam 5 hónapos és már csak 2szer kap tápszert. reggel tápszer délben fõzelék uzsira gyümölcs kekszel vacsira tejpép lefekvéshez tápszer Nekünk a védõnõ tanácsolta a vacsira a tejpépet, mert ugye tápszer alapú csak sûrûbb, jobban eltelíti a kis pocakját és így este 9tõl reggel 7ig alszik. Ha nem adok neki tejpépet akkor már 3-4 óra körül kukorékol sajnos.
Hát szerintem akárhogyan csinálod, ha õ még nem alussza át az éjjelt, akkor nem fogja sehogyse.Lányom már 5hetes kora óta simán tápszerrel alszik este 7tõl reggel 5-7ig.Néha van hogy felébred 3-4körül, de utána ha eszik rögtön alszik tovább.Ha netán 1-2körül ébredne, akkor kaja után visszaalszik reggel 7ig.Most már 1 hete alszik reggel 5-7ig, de 5hetesen is aludt 2*5ig, utána meg 3*7ig.Most 10 hetes múlt.
A kérdező hozzászólása: 2 hónapos korától Õ is este 9-tõl 4ig, 5ig, evett és reggel 8 kor kelt, de a legújabb az volt hogy 1-2 körül kért enni és aztán 8ig bírta.Egyébként karácsonykor visszaállt a 4-5ös kelésre, sõt 3* volt olyan hogy este 9tõl reggel 7ig, 8ig aludt.De most megint hajnalban kelünk pedig semmit nem változtattam, viszont nappal kevesebbet eszik, ritkábban mert nem éhes.pár falat után vége.Nagyon jön a foga már hónapok óta.Lehet ettõl ez az összevissza ébredés?
A kérdező hozzászólása: Egyébként köszönöm a hozzászólásokat!:)
Semmi baja nem lesz.
Én is úgy csinálom, beteszem a hûtõbe és este megkapja. Csak tedd bele kis pohárba, mert én már jártam úgy hogy ahogy nyitottam a hûtõ ajtaját eldõlt, és kifolyt.
A kérdező hozzászólása: köszi
Én a tetejére tettem egy kis darab alufóliát.

5 hónapos kislányom folyton fel akar ülni, már a babakocsiban is. Ez normális?

Folyton húzná fel magát hasból...

Legjobb válasz: 5 hónaposan a fiam a földön négykézlábállt, hátratolta a popóját és felült,a kocsiba megkapaszkodott és már föl is húzta magát, erre egy öreg néni azt mondta kötözzem le mert még nem szabad ülnie a szakirodalom szerint :-) mondtam neki a fiam nem tud még olvasni :-) ugyh ha magától csinálja akkor hadjad majd érzi õ :-)

5 hónaposan a fiam a földön négykézlábállt, hátratolta a popóját és felült, a kocsiba megkapaszkodott és már föl is húzta magát, erre egy öreg néni azt mondta kötözzem le mert még nem szabad ülnie a szakirodalom szerint :-) mondtam neki a fiam nem tud még olvasni :-) ugyh ha magától csinálja akkor hadjad majd érzi õ :-)
Igen, ez teljesen normális! :)
normális. De még nem fog tudni felülni. Te fel tudsz ülni hasból? :D


Mindenki mást mond. A Tgyást, hogyan kell lemondani? És utána mi következik, mi az igénylés menete? Kislányom 5, 5 hónapos, hamarosan lejár a fél év tgyás.

Nem túl jó a viszonyom a f?nökömmel, ugye nem kell t?le aláirás??? Vagy igen?

Legjobb válasz: A TGYÁS-t nem kell lemondani, a lejárat napján automatikusan megszûnik. GYED igénylõlapot kell kitöltened -nem baj, ha már most hozzálátsz- és le kell adnod a munkáltatódnál, mert õ kell, hogy intézze

A TGYÁS-t nem kell lemondani, a lejárat napján automatikusan megszûnik. GYED igénylõlapot kell kitöltened -nem baj, ha már most hozzálátsz- és le kell adnod a munkáltatódnál, mert õ kell, hogy intézze
Hûûû... én azt hittem, automatikusan átállnak GYED-re! Nekem ma jár le a TGYÁS-om. Akkor mit és hol kell kitöltenem? Mindenképp kell a munkáltató aláírása? Akkor is, ha nem kifizetõhely?
utánna gyed jön 2 éves korig, aztán a gyes.Kérsz vagy töltessz le igénylõlapot kitöltöd most nem tudom, hogy a munkáltatónak is kell e tölteni de rajta van a papironlemondani nem kell a tgyast mert 6 hónap után megszünik.hivd fel öket kérj, hogy postázzanak ki igénylõlapot.én ugy szoktam.az a biztos
http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. SEMMIT nem küldenek automatikusan, mindent igényelni kell, méghozzá idõben, mert 30 nap az ügyintézési idejük....
A kérdező hozzászólása: Gondolom a MÁK honlapján találom az igénylõlapot, ugye?? Köszi a válaszokat. Szerintem abból majd kiderül.
A kérdező hozzászólása: Köszi a linket!!!
Sziasztok! Budapesti vagyok, de a munkahelyem székhelye Tatabányán van, így a papírjaimat ott is intézték. KDREP-hez tartozok! 2010-ben szültem, szülés napjától mentem TGyásra!Természetesen felhívtam a munkahelyi munkaügyis aki elkezdett intézkedni!Amikor közeledett a "lejárás" napja, konkrétan 1 héttel elõtte kaptam meg a KDREP-tõl a GYED-re vonatkozó kitöltendõ nyomtatványokat és a Tgyás megszûnésérõl a végzést! Szóval nekem egybõl intézkedtek, kiküldtek mindent pontosan. Nem tudom, hogy más ügyintézõk is így állnak-e a dologhoz, de Tatabányán segítõkészek és normálisak, nem lekezelõek. (Többszõr hívtam õket, mert a családi kedvezményt elõször Én kaptam, majd átírattuk Apára és kicsit megkavarodtunk, mert mást mondtak Apa munkahelyén és más nyomtatványokat kaptunk. Felhívtam õket, elmagyarázták és már el is volt intézve. :D
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek, asszem intézkedek!!!
Én másfél hónappal a lejárat elõtt intéztem, hogy legyen idõ a levelezgetésre is. Telefonáltam a munkaügyre, kiküldték az igénylõlapot, kitöltöttem és visszaküldtem. Tb kifizetõ helyrõl van szó /tesco/ Most is ebben a cipõben járok, nem sokára lejár a gyed, és szólok, hogy munkába állnék, ezt is legalább 30 nappal elõtte kell bejelenteni.

Miért alszik nappal 3, 5 hónapos kislányom csak fél órákat?

3,5 hónapos kislányom nem egy nagy alvó. Főként nappal nem. Már elég sokféleképp kipróbáltam az altatást, de mindig csak fél órára tud elaludni. Nem ébresztheti fel az éhség, mert előtte fél-1 órával etetem. A pelenka tiszta. Semmi arra utaló jel nincs amiért "fel kellene ébrednie". Valakinek van hasonló tapasztalata?

Legjobb válasz: A fiam ekkora korában keveset (fél-egy óra) és össze-vissza aludt napközben, viszont hamar átaludta az éjszakákat. Amikor nagyobb lett és elkezdett többet mozogni (kúszni majd mászni), akkor kezdett többet aludni nappal is. Szerintem, ha nem látod álmosnak, nincs ezzel baj.

A fiam ekkora korában keveset (fél-egy óra) és össze-vissza aludt napközben, viszont hamar átaludta az éjszakákat. Amikor nagyobb lett és elkezdett többet mozogni (kúszni majd mászni), akkor kezdett többet aludni nappal is. Szerintem, ha nem látod álmosnak, nincs ezzel baj.
tanacsot sajnos adni nem tudok, csak egyutterezni amiota betoltottuk a 3honapot teljesen felborult egyik naprol a masikra a napja. 20-30percet alszik 3szor naponta, estere mar csak sirdogalni tud annyira faradt. Eddig nagyon jo alvo volt, nem tudom most mi lelte. Ami eddig valamit segitett, hogy kitartam ra az ablakot, persze elotte jol fel van oltoztetve. most mar alszik 1oraja, igaz 3szor mar felsirt
A kérdező hozzászólása: Nálunk az a baj, ha egyszer felsír, akkor már nem is alszik vissza. Ma nagyon nehéz napunk volt. 2-szer aludt fél-fél órát. Egész délután csak nyekerget és a szemeit törölgette. Rendben, hogy nem nagy alvó, de ennyire..... Ráadásul éjszaka sem alszik 4 napja, mert valószínû, hogy most van a növekedési hulláma és 1, 5-2 óránként éhes. Kitartást nektek is!
masodik vagyok ma voltunk gyerekorvosnal, o mondta hogy vannak babak akik csak a friss levegon tudnak nappal aludni, eloszor amikor kitettem nem is aludt azonnal ennyit, ezt is meg kellett szokni, de minden alkalommal egy picivel tovabb aludt, es bizony volt hogy a nyitott ablaknal a kezemben tartottam, hogy amint egy picit is mocorog azonnal tudjam ringatni, ma mar aludt orat

Hajnal 2-kor belázasodott a kislányom, majd fél 5-től, fél 7-ig "beszélgetett" a kiságyban, akkor úgy döntöttem felkelünk. Mire átértem a szobájába visszaaludt. Nem tudom meddig hagyjam aludni? !

Ha beteg szoktam hagyni tovább aludni..

Legjobb válasz: az alvás a legjobb gyógyír! ha valaki tud jobbat az írjon, mert én most nem tudok mást írni.

az alvás a legjobb gyógyír! ha valaki tud jobbat az írjon, mert én most nem tudok mást írni.
Egyetértek az elsõvel.
ameddig magától fel nem ébred

5 éves kislányom álmában felül és elkezd beszélni, összefüggéstelen dolgokat, odamegy hozzá és mintha zavarodott lenne. Néha fél, néha nyugodt. Mitől lehet ez?

Olyan mintha álmodna mégis nyitva van szem rám néz...stb...

Legjobb válasz: "Alvajáró". Gyerekeknél nem kóros. Mondd neki, hogy nincs semmi baj, feküdjön vissza. Várd meg míg visszaalszik. Oka lehet nyugtalanság (pl.: családi gondok). Nagyon gyenge citromfû, vagy orbáncfû teát fõzhetsz neki.

"Alvajáró". Gyerekeknél nem kóros. Mondd neki, hogy nincs semmi baj, feküdjön vissza. Várd meg míg visszaalszik. Oka lehet nyugtalanság (pl.: családi gondok). Nagyon gyenge citromfû, vagy orbáncfû teát fõzhetsz neki.
A kérdező hozzászólása: Én is alvajárásra tippeltem.De õ nem kel fel csak beszél...nem is hozzám hanem csak Úgy...szegény biztos streszes valamiért....:S

Mikor fog aludni? Fél éves kislányom este 8-kor elalszik szépen, de éjféltől óránként kel és 5 felé már nem tudom visszaaltatni. Már nagyon fáradt vagyok, volt nektek ilyen problémátok és sikerült valahogy megoldani?

Legjobb válasz: Este kapjon laktató vacsorát,éjjel pedig semmit ne adj neki enni.Ne vedd ki az ágyából még akkor sem,ha sír.Nem lesz ettõl lelkibereg,ez csak egy most divatos mánia.Legfeljebb sötétben,halkan,símogatva nyugtasd meg.Ha így teszel,akkor néhány éjszaka után aludni fog éjjel.Ha viszont megsajnálod,akkor még 1 éves korában is felkel állandóan. 3 gyerekes anyukagyából,

Este kapjon laktató vacsorát, éjjel pedig semmit ne adj neki enni.Ne vedd ki az ágyából még akkor sem, ha sír.Nem lesz ettõl lelkibereg, ez csak egy most divatos mánia.Legfeljebb sötétben, halkan, símogatva nyugtasd meg.Ha így teszel, akkor néhány éjszaka után aludni fog éjjel.Ha viszont megsajnálod, akkor még 1 éves korában is felkel állandóan. 3 gyerekes anyukagyából,
A kérdező hozzászólása: Ez most is így van, nem adok neki semmit, nem veszem kis, csak meg kell simogatni. De akkor is ébred minden órában.
Szia! Nekem fél éves kisfiam csinálja ezt 1 hónapja. Csak Õ 10-11 körül megébred, aztán ahogy Te is írtad óránként kel. Én is próbáltam már mindent, de nekünk csak a cicizés jött be. :-( Viszont meglett az "eredménye" a sûrû ébrenlétnek, kibújt az elsõ fogacska! Nem lehet, hogy nálatok is a fogacska a "bûnös"?
Két dologra tippelek: sokat alszik napközben, vagy a foga jön.
szia, nálunk a mozgásfejlõdés és a fogzás kavart be...most 15 hós, és kb. 1 hónapja már csak 1-2x kel éjjel. elõtte..pfff. iszonyú nyugtalanul aludt. az ilyenekre, mint simogatás nemigen reagált...illetve reagált, csak épp negatívan. nem tetszett neki, hogy finoman mondjam. nappal is eléggé szenvedett a fogaival. nekük a homeós fdolgok nem váltak be. ha már nagyon szenvedett, meg hõemelkedése is volt, akkor panadolt kapott éjjelre. de mondjuk 6 hós korától összevissza forgolódott álmában, amitõl felébredt, 20 percenként, aztán amikor 8 hósan mászni kezdett, akkor álmában mászott, ara ébredt fel, amikor játrni kezdett, akkor meg felállt volna, hogy járkáljon....hát, túléltük. nem volt egyszerû. de sajnos nálunk nem mûködött ez a nyugtatgatási téma, mert úgy nem aludt el, csak még jobban felébredt, utána meg sírt.
A kérdező hozzászólása: Délelõtt alszik 8-kor és 11-kor fél órát, délután 2-tõl másfelet. Ez sok lenne? Este fél 8-8 körül elalszik a vacsora után rögtön, olyan álmos. Fogakat még nem látok:(
utolsó vagyok. az, hogy nem látod a fogat, az nem jelent semmit. az elsõ fogak nem is szoktak annyira beduzzadni (márhogy az íny), mint késõbb az õrlõk. nálunk csak annyi volt, hogy kicsit átfehérlettek, de nem volt rajtuk duzzadás. a kislányomnál minden egyes fog hetek kérdése....szóval elhúzódó folyamat ez.

A kislányunk 5 éves, és sehol nem hajlandó ott aludni (nagyszülők, unokatesók) már fél éve. Nagyon sír, és nincs szivünk otthagyni. Mit tehetnénk?

El?tte nem volt gond ilyesmivel, de mostanában olyan hisztit csinál, hogy hihetetlen. Próbálkozunk, de anyóséknak sem jó, hogy órákig sír a gyerek utánnunk. Azt mondja, hiányzunk neki. Járt igy más is?Nagyon anyás, de ez nam megoldás, hogy hagyjuk.

Legjobb válasz: Még kicsi, most éppen olyanja van, hogy rátok van szüksége, talán fél nélkületek. Szerintem nektek kell hozzá alkalmazkodni, nem hiszem, hogy ez túlzott elkényeztetés. Ha most azt látja, hogy hallgattok rá, figyelembe veszitek az õ kívánságát, akkor késõbb is bizalommal lesz irántatok, és majd ott lehet hagyni. Most ne erõltessétek.

Még kicsi, most éppen olyanja van, hogy rátok van szüksége, talán fél nélkületek. Szerintem nektek kell hozzá alkalmazkodni, nem hiszem, hogy ez túlzott elkényeztetés. Ha most azt látja, hogy hallgattok rá, figyelembe veszitek az õ kívánságát, akkor késõbb is bizalommal lesz irántatok, és majd ott lehet hagyni. Most ne erõltessétek.
Akkor lehet, hogy testvérféltékenység: nem akarja, hogy az új jövevény otthon lehessen veletek, miközben õt elkülditek. Valahogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjomn módra kéne megoldani a pihenésedet, esetleg a rokonok jöjjenek hozzátok, már ha van hely. A párod nem tudom, mennnyire veszi le rólad a terhet. Elõbb-utóbb elmúlik ez az állapot, de az nem jó, ha a nagyobb haragudni fog a testvérére. Ha még kicsit nõ, meg is lehet neki magyarázni, hogy te õt is nagyon szereted, de néha szeretnél egy kicsit pihenni. Esetleg lehet olykor-olykor "csak vele" programot csinálni, amikor kisajátíthat magának, ehhez persze a rokonok segítsége kell.
A kérdező hozzászólása: Szia, a pici még a pocimban van. 15 hetes vagyok, és a kislányom fél éve csinálja a patáriát.Ez valami más. Teljesen ki akar sajátítani magának bennünket.Sehová nem tudunk menni nélküle.:(
Akkor vissza az elsõ válaszomhoz. Tudja, hogy útban van a testvér? Vagy ha nem is tudja, akkor is érzi. Lehet, hogy már elõre fél, hogy elveszít miatta. A nagyszülõk nem tudnak hozzátok elmenni vigyázni rá, hogy ti kiszabaduljatok egy kicsit? Elõször csak rövid idõre, mondjuk egy órára, úgy hogy megmondjátok neki, hol lesz az óramutató, mikor jöttök, aztán késõbb, ha látja, hogy rendben visszajöttetek, akkor egyre hosszabb idõre. De ne éjszakára, mert az nem jó, ha felriad és nem vagytok ott. Elõször lehet, hogy sírni fog egy kicsit, de a saját környezetében, a saját játékaival, a nagyszüleivel játszva hamar megnyugszik, jobban, mintha ti hagynátok ott máshol. Másik variáció: óvodás barátnõjénél hagyni elõre megbeszélve, hogy majd jöttök érte. Biztos van olyan szülõtárs, aki elvállalja. Esetleg elviheti a két gyereket valahova. Még írhatsz, hogy mûködik-e.
A kérdező hozzászólása: Kicsi kora óta rendszeresen aludt a mamánál, hol az egyiknél, hol a másiknál. Az oviban sincs gond.Egyszerûen nem értem, miért csinálja. 15 hetes vagyok a másik babucival, és néha jól esne egy kis pihi.
A kérdező hozzászólása: szia, hát megpróbáljuk.köszi
Ez tök normális. Én is ilyen voltam(vagyok). A legvalószínübb az, hogy amíg kicsi volt gondolom csak Õ volt a központ. Most, hogy nagyobb nem kell szoptatni otthagyod nyugodt szívvel a családnál. Ha nem érzi, hogy hiányolod megijed, hogy örökre otthagyode, úgyhogy szrintem az jó megoldás, hogy otthagyod délelõtt, visszamész délután, elmész beszélsz vele telefonon, aztán meglátod mi lesz.
Csak villával törted? Lehet túl darabos volt úgy neki.
Ja igen még annyit, hogy figyelni kell a babád igényét. Van baba aki nagyon nyitott az új ízekre van baba aki kevésbé. A saját babád igényét figyeld, hogy õ mire áll készen és ne pedig azért adj neki darabosat mert nem akarod hogy bébiételre szokjon. Figyelni kel mire áll készen, amire nem azt nem kell erõltetni, majd megpróbálod 1-2 hét múlva és elõbb utóbb készen fog állni és szívesen fogja fogadni az ételeket. És még annyi, (de ezt már mondtam) joga van 1-2 ételt nem szeretni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én azt gondolom, hogy szoktatás kérdése az egész. Ami megvásárólható azt érdemes frissen adni neki. Tehát répa télen nyáron van azt nem veszek bébi ételként, de barackot most nem tudok sehol venni így azt bébiételben veszem, de ha lesz friss akkor azt fogom neki adni. A fûszerekhez késõbb kell neki adni és abba az ételbe apránként keverni amit már ismer. pl. rép elõször sima vízben 2-3 hónap múlva picit sós vízben 1 hónap múlva pici borssal, 1 hónap múlva picike levessel stb. A másik nagy titka szerintem a hozzátáplálásnak, hogy lássa a gyerek ahogy te is, ti is esztek, és egy-egy picike falatot adni neki azokból az ételekbõl amit már bevezettél nála és amihez már elég idõs. pl. banán már nálunk be van vezetve, én nasinak banánt ettem (õ elõtte barackpépet) és oda tettem a szájához a banánt hogy megnyalogassa, kicsit csócsálja. Ez lehet nem a legjobb példa de remélem azért érthetõ mire gondolok. A lényeg, hogy együtt étkezzen a család , ennek több haszna is van szerintem. 1. megtanul várni a sorára, 2. látja mi az étkezés menete, 3 látja ti mit esztek jóízûen és utánozni akar, 4 megtanulja hogy akkor kell enni amikor annak ideje van, 5. rendszert tanul stb. Attól, hogy darabos ételt adsz neki semmivel sem leszel elõrébb szorulásos lesz, elmegy a kedve az étkezéstõl, hasfájós lesz, hiszti lesz az egész étkezés, válogatós lesz mert "fél majd az ételektõl", a fûszerek megfekszik a kis pocakját, székelésnél csípheti a popsiját, túl sok inger éri, feltapadhat a fûszer a szájpadlására ami szintén rossz élményhez vezet stb. Változatosan kell etetni nem szabad csak mindent bébiételbõl, ha nem adni kell a frisset is, lassan, de még is azért folyamatosan be kell vezetni az újabb és újabb ízeket, ha már megérett rá akkor lassan be kell vezetni a darabos ételt (ennek szerintem a legjobb módja hogy a kezébe adod a darabos ételt és elnyamjogja pl. keksz, almadarab, kifli vég, banán stb. esetleg etetõcumival ami hálós és ételt lehet beletenni --> de ehez még pici a te babád)
Minden gyerek más, az enyém kapott házi ill bébiételt is.Pürésíts mindent.Én almával kezdtem, elõtte megsütöttem.Aztán késõbb a fõtt sárgarépát kevertem vele és megette.Inkább kérdezz meg több embert, mert minden gyerek más.A barátnõdre pedig nem minden esetben kell hallgatnod, igaz ránk sem :) Kitartás
A kérdező hozzászólása: én értem csak az eggyik barátnõm azt mondta hogy neki a fia (aki most 3 éves)csak bébiételt kapott s arra szokott rá s a mai napig nem eszik semmit meg csak a bébiételt s én is ezért félek hogy így járok hogy el fogja utasítani mert az õ fia is kihányja a házi ételeket.
Mi répával kezdtünk (itt az az ajánlás), de babáknak való pürével. Nem volt benne semmi fûszer, szinte folyékony. Ne csodálkozz, hogy a darabosat kihányta. Az én fiam több hónap hozzátáplálás után is öklendezett a darabostól. Kövesd az általános tervet, és ne azt add neki, amit ti esztek.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mi 3.5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást (tápszert nem kérte, tejem nem volt, valamit csinálni kellett) Gyümölcsökkel kezdjed alma üveg reszelõn lereszelve (nálunk nem vált be mert megfogta a székletét), barack (bébi ételbõl mert ilyenkor máshogy nem jutsz barackhoz), utána jött nálunk a répa sima vízben fõzve majd turmixolva fõzõ vízzel keverve, aztán körte szintén bébi ételbõl, banán bébi ételbõl és frissen is. Ez után jött a cékla, vízben fõzve és turmixolva de ez volt az elsõ amitõl öklendezett, majd bukott is utána (pedig életében nem bukot még soha) szóval én a céklát most hanyagolom neki, de minden mást korlátlan mennyiségben megeszik. Egyrészt szerintem nem kell erõltetni a répát ha nem szereti, másrészt tényleg sima vízben fõzzed csak megneki és turmixold össze. Régebben én is villával nyomtam össze, de úgy kevésbé ette és meg is fogta, de amióta turmixolom szívesen eszi és nem is fogja meg. Én mindent turmixolok mert szerintem ilyen picinek még szükséges. Majd ha lesz fogacska akkor szépen lassan átlehet térni a darabosabb ételekre. A húsleves még lehetett neki zsíros, fûszeres, túl intenzív ízû, még picike ezekhez. Neki pusztán a répa is új íz nem hogy egy húsleveses ízkavalkád. És amúgy is joga van egy-egy kaját nem szeretni, szerintem ha többször elutasítja akkor hagyd a csudába a répát.
Elõször is pürésítsd jobban. Másodszor pedig ne levesben fõtt zöldséget adjál, hanem sima vízben fõttet. Kicsi még a fûszerekhez, sóhoz. És nem biztos, hogy a répa a legjobb választás elsõre, ha még mást nem adtál. Nagyon meg tudja fogni a székletet ugyanis.
fogalmad*
Milenne ha mielõtt hozzàtàplàlsz elolvasnál egy pár tàblàzatot...forumot...kérdeznél védõnõtõl orvostól?? Igy nem lehet elkezdeni egy baba hozzàtàplàlàsát h fogapmad sincs h mit ehet és mit nem...
Én úgy tudom, hogy levest, és a benne fõtt zöldséget csak 9 hónapos kortól ajánlott adni a fûszerek, és a só miatt. lehet, hogy túl intenzív volt neki az ízvilág. Õk jobban érzik az ízeket.
A kérdező hozzászólása: szerintem az íze nem tetszik neki
Szia! Szerintem is túl darabos lehetett neki ha csak összetörted villával. Akkor se lepõdj meg ha ez többször elõ fog fordulni, az én fiam majdnem egy éves volt mire hajlandó volt megenni rendesen a darabosabb ételeket is. Addig ha nem pürét kapott öklendezett tõle és nem volt hajlandó tovább enni. Türelem és csak lassan , meg fogja enni azt a répát :-)
A kérdező hozzászólása: villával de nagyon apróra törtem, aztán most kevertem vaníliás tejpépbe neki répát de ez nagyobb is volt mint amit hus lével adtam s ezt meg nem hányta ki, pedig nem törtem olyan aprora mint azt
Szerintem ez felesleges felelem. A fiam tobb honapig csak bebietelt kapott, es most ugyanugy megeszi a sajat fozesut is. Nem ezen mulik. De attol meg, hogy sajatot adsz neki, tudod megfelelo izure es allagura csinalni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!