Találatok a következő kifejezésre: Kislányomon úgy észre, (43 db)

Miért csinálja? 3 hónapos kislányom pár napja úgy eszik, hogy 2, 5-3 óra múlva elkezd sírni hogy éhes, de csak fél adagot eszik meg, majd a többit később kéri.

Úgy értem hogy eszik 40-60-at, majd már csak játszik a cumisüveggel, dumál, vigyorog, aztán fél óra múlva ismét kér és akkor megeszi (de néha akkor is 2 részletben.)

Legjobb válasz: Szia!Az én kislányom is 3 hónapos és én is ezt tapasztaltam nála. Úgy olvastam, hogy ebben a korban vagy egy újabb növekedési ugrás. Pont mint 6 hetes korban.Talán ez lehet a magyarázat. Csak tipp

Szia!Az én kislányom is 3 hónapos és én is ezt tapasztaltam nála. Úgy olvastam, hogy ebben a korban vagy egy újabb növekedési ugrás. Pont mint 6 hetes korban.Talán ez lehet a magyarázat. Csak tipp
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom ezt a növekedési ugrást, de Õ nem eszik többet. Köszi a választ.
Szerintem már érdekli a világ. Eszik, de ha izgalmasabb dolgot lát, akkor arra figyel, rögtön nem az evésre. Ilyenkor evés közben sokszor nézelõdnek, figyelmük, fejük más felé fordul. Próbálj meg vele elvonulni egy csendes, félhomályos helyre, hátha javul a helyzet!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Lehet megpróbálom így!

2 hónapos a kislányom és mostanában úgy eszik, hogy szakaszosan eszik kb.30-40ml-t megeszik aztán kéri 20-30 perc múlva. Hasfájós. Ez miért van? Nem baj, hogy így eszik? És szinte nem lakik jól

Legjobb válasz: Gyorsan eszik? Nekünk volt ilyen ebben a korban, hogy nagyon gyorsan szopizott az elején és ettõl fájdult meg a hasa. Mondjuk õ egy pár perc múlva tudta folytatni, de nálatok is lehet ilyesmi. 1-2 hétig tartott csak, utána normálisan evett.

Gyorsan eszik? Nekünk volt ilyen ebben a korban, hogy nagyon gyorsan szopizott az elején és ettõl fájdult meg a hasa. Mondjuk õ egy pár perc múlva tudta folytatni, de nálatok is lehet ilyesmi. 1-2 hétig tartott csak, utána normálisan evett.
A kérdező hozzászólása: igen mohón eszik!!És elég sokat éhes, de én adom neki az infacol cseppeket.Amikor eszik akkor próbál kakálni de, elég nehezen jön neki össze!Nem tudom mit csináljak állítólag 3hós korukig hasfájósak szóval ha minden jó már csak 1 hónap.

14 hónapos kislányom elég rossz evő, néhány kivételes alkalomtól eltekintve csak játékokkal hajlandó enni ( zenélő maci stb, úgy eszik, hogy közben valamit babrál). Szerintetek ez így nagyon gáz?

A véd?n? azt mondta, ez így nem túl szerencsés, az evésnek az evésr?l kellene szólnia. Persze, könny? mondani:( Örülök, hogy legalább így eszik valamit!!

Legjobb válasz: Nálunk is ugyan ez van(kanállal játszik,ledob dolgokat,közben járkál)nem tudok mit csinálni,örülök ha eszik. 1 éves kisfiú.

Nálunk is ugyan ez van(kanállal játszik, ledob dolgokat, közben járkál)nem tudok mit csinálni, örülök ha eszik. 1 éves kisfiú.
16 hónapos a fiam nálunk is ez a helyzet és én is örülök neki, hogy egyáltalán eszik!
Enyém tévét néz közben, de már nem érdekel, már túlvagyok rajta "lelkileg", mert így legalább eszik.


14 hónapos kislányomnak, úgy veszem észre, hogy a lapockái között nagyobb az egyik csigolyája. Más tapasztalt ilyet?

Legjobb válasz: Szerintem vidd el a gyerekorvoshoz, megnézi, és ha szükséges továbbküld a megfelelõ szakemberhez. Császáros volt? Nem KISS-es?

Szerintem vidd el a gyerekorvoshoz, megnézi, és ha szükséges továbbküld a megfelelõ szakemberhez. Császáros volt? Nem KISS-es?
A kérdező hozzászólása: Csak a jövõ héten lesz orvos. :( Császáros. Mi az a KISS?
A kérdező hozzászólása: Utána olvastam a neten. HÁÁÁt, lehet, mert néhány tünet sajnos illik rá. :(

3 hónapos a kislányom, úgy veszem észre, hogy kevesebb a tejem, mert szinte óránként kéri a cicit. Kezdjem el pótolni tápszerrel? És hogyan kezdjem?

Legjobb válasz: Ne. Várj egy hetet, szoptass óránként, mert lehet csak egy növekedési ugrás és egy hét alatt beáll a kereslet kínálat.

Ne. Várj egy hetet, szoptass óránként, mert lehet csak egy növekedési ugrás és egy hét alatt beáll a kereslet kínálat.
Szerintem meg kellene mérned, hogy mennyit eszik. Nem biztos, hogy kevés a tej, lehet, hogy szeret szopikázni. Én úgy csináltam a pótlást (2 hónapos korától), hogy csak este elalváshoz kapott tápit. Nekem így volt az egyszerûbb, mint napközben kotyvaszgatni, aztán önteni ki ha mégse kéri. Elméletileg különben (bár ez nekem nem jött be) ha gyakrabban kér, akkor pár napon belül több termelõdik a melledben és lesz elég. Szóval ha csak tegnap kezde, akkor még 2-3 napot tarts ki, hátha lesz több.
Valószínûleg növekedési ugrása van. Ha 4-5 nap múlva is óránként kéri, és nem gyarapszik, akkor beszéld meg gyerekorvossal a pótlást. Addigis adj neki annyiszor ahányszor kéri.
Az enyém is ekkora és pont ezt csinálja, már tiszta stressz vagyok, hogy éhen marad.Nemek nem is termelõdik több, pedig fejek, teázok, és hiába van sûrûn szoptatva, de kitartok, még van a fagyóba.

10 hónapos kislányom a legtöbb főzeléket csak úgy eszi meg, ha teszek bele egy kis almát is. Hogyan tudnám hozzászoktatni a "felnőtt" ízekhez?

Ha dinsztelek hagymát és azzal keverem össze a zöldségeket, husit, akkor csak egy-két kanálnyit eszik és fintorog, kiköpködi.

Legjobb válasz: Ezek szerint - és szerintem is- korai még a felnõtt ízekkel próbálkozni. Az sem baj, hogy igényli az almát. Az én lányom másfél éves, sok mindent megeszik már a mi ételeink közül is, de délben még most is gyakran fõzök neki külön. Én reszelt sajtot szoktam a fõzelékébe rakni.

Ezek szerint - és szerintem is- korai még a felnõtt ízekkel próbálkozni. Az sem baj, hogy igényli az almát. Az én lányom másfél éves, sok mindent megeszik már a mi ételeink közül is, de délben még most is gyakran fõzök neki külön. Én reszelt sajtot szoktam a fõzelékébe rakni.
szerintem tök jó ez a módszer, mi is így csináltuk sokáig, én örültem mert annyival több vitamint evett
az én kislánykám 7 hónapos és õ is csak almával eszik meg bármilyen fõzeléket.egyenlöre igy csinálom neki aztán majd megprobálom hogy mindig egyre kevesebb almát teszek bele hátha igy fokozatosan megszokja hogy nincs már benne.
Szia! Nálunk is mindig almával ment minden fõzelék :-) Akkor ezek szerint nem vagyunk ezzel egyedül. Én kitartóan adtam így a fiamnak az almát, amíg õ meg nem unta. Amikor nem nagyon ette meg a fõzeléket, akkor kihagytam belõle az almát, és tényleg nekünk is a reszelt sajt vált be nagyon. Most az a sláger. Az almát meg egyáltalán nem ette meg hónapokig, pont ma adtam neki ebéd után reszelt almát, és újra eszi. 1 éves. MInden jót Nektek!
Szopizás után elégedettnek tûnik, jóllakottnak?
A kérdező hozzászólása: igen én úgy látom kidõl.Az anyósom és a sógornõm piszkált fel hogy biztos elég a tejem???most jöttem rá hogy ma kaprot ettem talán az a a baj?
A kapor nem lehet baj, inkább a kéretlen megjegyzések és beleszólások a baba ellátásába... Ne hagyd hogy beleszóljanak! A nem lenne elég a tejed, sírna utána a picid. Sok minden miatt lehet nyügi a baba. Frontok amik mostanában gyorsan váltják egymást, mozdolódhat a foga, mivel 3hós ezért a fejlõdési ugrást sem lehet kizárni. Tedd mellre gyakrabban. Jót tesz neki a közelséged, érzi az illatod, nassol egy kicsit és nem utolsó sorban jót tesz a tejtermelésnek is. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!

A kislányom 19hetes, úgy eszik, hogy az ujjamat fogja közben (c. üveg). Tudatosan?

Tudja hogy az az én kezem,és igényli ezt,vagy csak ösztönb?l fogja,mintha egy csörg?t markolna?

Legjobb válasz: Fogó reflex ugyebár veleszületett reflex.Szerintem biztonságot nyújt neki amikor kapaszkodik valamiben , és a közelségedet igényli.Szerintem tudatosan!

Fogó reflex ugyebár veleszületett reflex.Szerintem biztonságot nyújt neki amikor kapaszkodik valamiben , és a közelségedet igényli.Szerintem tudatosan!

Kislányomon úgy vettem észre, mintha két végbélnyílása akart volna kialakulni, de az egy zárt, csak a helye látszik. Nem keverem össze más nyílással, ez a gerince tövében van. Lehet két végbélnyílás?

Nem tudom, mi lehet... Aki találkozott hasonlóval, írjon, kicsit kétségbe vagyok esve.

Legjobb válasz: Miért nem viszed el dokihoz? Én rögtön megmutatnám, nehogy baj legyen. Mennyi idõs a babád? Nem voltatok még UH-o? Ott tüzetesen átnézik az összes belsõ szervet beleértve a beleket is.

Miért nem viszed el dokihoz? Én rögtön megmutatnám, nehogy baj legyen. Mennyi idõs a babád? Nem voltatok még UH-o? Ott tüzetesen átnézik az összes belsõ szervet beleértve a beleket is.
A kérdező hozzászólása: Igen, az lesz, csak szeretném tudni, mit várhatok... Köszi a gyors választ!
Születés után is alaposan "átnézték", szerintem észre vették volna ha van valami látható rendellenesség.
A lányomnak is van még egy "lukacska" v. inkább "gödröcske" a gerince tövénél. Nyugi, azt tuti nem még egy végbél nyílás.
Az alapos átnézésrõl csak annyit, hogy az én fiamnál nem vették észre, hogy elõrehelyezett a végbélnyílása. Nem a megfelelõ helyen van, amit mûtéttel tudnak csak korrigálni. Pedig elvileg alaposan megvizsgálták. Plusz szûkületes is. Inkább mutasd meg egy orvosnak, ugy te is megnyugszol.
Az én kisfiamnak is van egy kis gödröcske a gerince tövénél. Nem gondolom, hogy ezzel baj lenne. Legalábbis én nem tulajdonítok neki jelentõséget. Mégnézte a doktornõ és védõnõ is, teljesen normális.
Elõször én is azt hittem, hogy a kisfiamnak két végbélnyílása van, ugyan így volt egy lukacska feljebb neki, de aztán 2 hónapos korára eltûnt.
Még nekem is van ilyen :) ))))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!