Találatok a következő kifejezésre: Kislányomat hogyan rávenni, (8 db)

Hogyan tudnám rávenni 20 hónapos kislányomat, hogy beszéljen?

Semmit sem beszél, csak halandzsázik a saját maga nyelvén. De tényleg semmit...:( Talán egy 5 hónapja mondta, hogy Anya, Apa, baba stb, mára már azt is elfelejtette. Hogy kifejezze, mit is akar, odajön, megfogja a kezem és kiráncigál a konyhába, szobájába stb. Viszont mindent megért, nagyon okos, csak dumálni nem akar...

Legjobb válasz: az én lányom sok mindent mond, 18 hós. amikor rángat, hogy menjek vele, nem megyek, csak ha mondja, hogy gyere. egy hét alatt megtanulta, hogy a rángatást nem értem. így mûködik már a kérem, enni, inni, stb. legalább arra vedd rá, hogy ne rángasson, hanem mutassa. az is jobb. ez csak egy példa, mindennél bejött nálunk ez a módszer.

az én lányom sok mindent mond, 18 hós. amikor rángat, hogy menjek vele, nem megyek, csak ha mondja, hogy gyere. egy hét alatt megtanulta, hogy a rángatást nem értem. így mûködik már a kérem, enni, inni, stb. legalább arra vedd rá, hogy ne rángasson, hanem mutassa. az is jobb. ez csak egy példa, mindennél bejött nálunk ez a módszer.
Majd ha akar, fog beszélni, nyugi! Ha most erõlteted, az csak dacot vált ki belõle és csak azért se fog beszélni vagy dadogni kezd. ha mindent megért, meg tudja magát értetni másokkal, akkor semmi gond. Tudna õ, de még nem akar. Az én nagy fiam is ilyen volt. mindenre csak mutogatott, beszélni nem akart, viszont mindent megértett. Aztán egyik napról a másikra elkezdett tisztán beszélni...akkor volt 2 éves :) ) Egyébként a halandzsa is nagyon fontos a nyelvelsajátításban!!! A kislányod semmirõl sincs lemaradva, bõven ráér beszélni :) Fogod még kérni eleget, hogy legalább egy kicsit hallgasson :D

Hogy tudnám rávenni kislányom, hogy az etetőszékben is egyen?

Eddig ölben és fekve (tudom, nem jó megoldás) evett, de most beszereztünk egy etet?széket, hogy úgy egyen. Sajnos egy hete alig eszik, mert az egészet játéknak fogja fel. Rúgkapál, püföli a tálcát, forog jobbra-balra és úgy szorítja össze a száját, mint ha az élete múlna rajta. Esténként megetetem ölben, hogy éjszakára azért legyen valami a pocakjában, de ez azért kevés így. Már nagyon jól haladunk a hozzátáplálással, de így csak a tápszert eszi meg a cumisüvegb?l. Hogy tanítsam meg neki, mire is való az etet?szék? Nem szeretném er?ltetni, de az sem lenne jó, ha a hozzátáplálásban elért eredmények semmivé foszlanának.

Legjobb válasz: Nem írtad, mennyi idõs a babád, de gondolom már elmúlt fél éves. Az valahol természetes, hogy ebben a korban mindenbõl játékot csinálnak, hadonásznak, maszatolnak, tehát azt ne várd még egy jó darabig, hogy vigyázban ülve szó nélkül fogja lapátolni a kaját (Az én lányom majdnem 3 éves, van, amikor mintaszerûen eszik teljesen önállóan, de van, amikor fél órán át csak bohóckodik.) Amikor Ti ebédeltek, vacsoráztok, ültesd be a székbe, és húzd oda az asztalhoz, hogy lássa, Ti hogy esztek. Vagy amikor neki van evésidõ, ugyanígy a nagy asztalnál ülve etesd, esetleg készítsd oda magadnak Te is az ételt. Így lassan tudatosulni fog benne, hogy az etetõszék az evéshez való. Hamarosan eljün úgyis az az idõ, amikor elkezd érdeklõdni a felnõttek ételei iránt, szeretne kapni 1-1 falatot abból amit esztek, és akkor ha amúgy is ott ül veletek az asztalnál az etetõszékben, csak odaadod neki mondjuk a falat kenyeret, és bíbelõdhet, ismerkedhet vele.

Nem írtad, mennyi idõs a babád, de gondolom már elmúlt fél éves. Az valahol természetes, hogy ebben a korban mindenbõl játékot csinálnak, hadonásznak, maszatolnak, tehát azt ne várd még egy jó darabig, hogy vigyázban ülve szó nélkül fogja lapátolni a kaját (Az én lányom majdnem 3 éves, van, amikor mintaszerûen eszik teljesen önállóan, de van, amikor fél órán át csak bohóckodik.) Amikor Ti ebédeltek, vacsoráztok, ültesd be a székbe, és húzd oda az asztalhoz, hogy lássa, Ti hogy esztek. Vagy amikor neki van evésidõ, ugyanígy a nagy asztalnál ülve etesd, esetleg készítsd oda magadnak Te is az ételt. Így lassan tudatosulni fog benne, hogy az etetõszék az evéshez való. Hamarosan eljün úgyis az az idõ, amikor elkezd érdeklõdni a felnõttek ételei iránt, szeretne kapni 1-1 falatot abból amit esztek, és akkor ha amúgy is ott ül veletek az asztalnál az etetõszékben, csak odaadod neki mondjuk a falat kenyeret, és bíbelõdhet, ismerkedhet vele.
az elõzõ válaszoló jó dolgokat irt. mi már 10 hónaposak vagyunk, az etetõszéket már kb. 8 hónapos korától használjuk. ha mi körbeüljük az asztalt, de õ éppen nem eszik, akkor is odaültetjük magunk mellé. játékot soha nem adok a kezébe, hogy tudja, ez a szék, nem játszószék.
Én 1 éves koráig ölben etettem, jó volt neki is nekem is. Aztán vettük ezt a székre szerelhetõ magasítót, amit 12 hónapos kortól használhat, na ez annyira tetszik neki, hogy ott ülhet köztünk az asztalnál, hogy mindent szépen be is lapátol.
Ha állitható a támla, döntsd hátrébb, hogy ne érje el a tálcát a püfföléshez. Mindig be kell tenni evésidõben, magyarázhatod is neki; most beültet anya a székedbe és kapsz ebédet kicsim! Meg fogja szokni, kicsit tarts még ki:) én miután beültetem a székbe, kap cumit, ezzel szokta kivárni, mig elõkészitem pl a fõzijét, közben bekapcsolom a rádiót, azt hallgatja. Max 3 perc az elõkészület, hogy ne várassam. Felkötöm az elõkét, kap egy kanalat, amit õ fog, a másikkal etetem. Mindig ugyanezt csinálom. Ha forog, csapkod, megkérem határozottan hogy ne tegye, mert eszünk és igy nehéz anyának etetni, mondókázok neki, ha nagyon tekeri a fejét, akkor figyel rám és szépen eszik.
Próbáld meg babahordóban etetni, vagy autósülésbõl, mi is azzal kezdtük, aztán fokozatosan tettem bele etetõszékbe mindig egy kicsit. Ott adtam neki spec. babakekszet, azt elmajszolta, majd már engedte, hogy adjak neki fõz-gyümit. A lényeg, hogy közbe nézzen valamit, amit szeret (pl. játék, tv., ) vagy hallgasson zenét, amit esetleg szeret, vagy megnyugtatja. Trükközzél vele, a babákat néha át kell verni egy kicsit...:)

Kislányomat hogyan tudnám rávenni, hogy igyon valamit?

Hét hónapos, már mindent eszik, de nem iszik semmi folyadékot. Hiába kínálom nem kell neki se víz, se tea, és egyáltalán semmi. Reggel is csak 70ml tápszert eszik este pedig 100ml, de ez már rekord. Mit tegyek?

Legjobb válasz: A tápszerben és ételben is van folyadék. Ha úgy látod, nem fenyegeti kiszáradás, van elég pisi a pelusban, akkor nincs gond. Ha mégis aggódsz, próbálj ki többféle itatóeszközt, nálunk csak és kizárólag a Nuby szilikonos csõrös itató jött be.

A tápszerben és ételben is van folyadék. Ha úgy látod, nem fenyegeti kiszáradás, van elég pisi a pelusban, akkor nincs gond. Ha mégis aggódsz, próbálj ki többféle itatóeszközt, nálunk csak és kizárólag a Nuby szilikonos csõrös itató jött be.
Ha nem iszik semmit, próbálj néha kicsit hígabbra fõzött fõzeléket adni neki, így kap folyadékot. De lehet, hogy valami zöldség- vagy gyümölcslevet szívesen meginna. Az én fiam pl. imádja a cékla levét, mondjuk azt boltban nem láttam még bébiital formájában, de házilag egyszerû megcsinálni. Van még sok fini gyümölcslé, valamelyiket biztos megkóstolja. Ha valamelyikre rákapott, akkor próbáld kicsit higítani, fokozatosan, így egyszer csak már a vizet is meg fogja inni. Csak kísérletezgess, hogy melyik jön be, biztos lesz ami neki is tetszik. Na meg olyan cumisüvegbõl próbáld adni, amibõl a tápszert is cumizza, legalább is eleinte, utána áttérhettek a pohárra is.


Kislányom 16 hónapos. Múlt héten próbáltuk meg először a nagyszülőknél alvást, de nem maradt ott. Este 9-kor menni kellett érte, mert nem akart lefeküdni, nagyon anyás. Hogyan lehet rávenni, hogy aludjon a mamánál?

Legjobb válasz: Egyébként mennyi idõt tölt nagyszülõkkel? Korábban is volt csak velük, játszottak együtt? Mert ha nem nagyon, akkor többet kellene találkozniuk, hogy szokja a kislány õket. Esetleg a nagyszülõk/mama aludhatna nálatok kezdésnek.

Kislányom elõször 1 évesen aludt a tesóméknál (nincsenek nagyszülõk), nagyon izgultam, de semmi gond nem volt. Viszont elõtte olyan már volt, hogy együtt aludtunk ott illetve olyan is, hogy nálunk a tesómék fektették le. Lehet, hogy ilyeneket kéne kipróbálni. A másik, hogy lehet, hogy "rossz" korban van most ehhez, mert a kislányom 1, 5 éves és mostanában nehezebben van el nélkülem, mint 1 évesen. Most is elalszik a tesóméknál, de néha megy az ajtóhoz, hogy apa-anya.
Egyébként mennyi idõt tölt nagyszülõkkel? Korábban is volt csak velük, játszottak együtt? Mert ha nem nagyon, akkor többet kellene találkozniuk, hogy szokja a kislány õket. Esetleg a nagyszülõk/mama aludhatna nálatok kezdésnek.
Sehogy ha majd elég érett lesz hozzá akkor maradni fog. Én fiam se maradt elõször. Vártunk pár hónapot, azóta már négyszer aludt ott minden gond nélkül. Erõltetni nem szabad.
Hacsak nincs valami nagyon-nagyon fontos oka annak, hogy ott KELL néha aludni a nagymamánál, szerintem nem szabad erõltetni. Mi is próbálkoztunk a kisfiammal, ugyanez volt, menni kellett érte, mert annyira sírt utánunk. 3, 5 éves, pár hete kijelentette, hogy a mamánál szeretne aludni, hétvégén ment is anyósomhoz, jól érezte magát, nem volt semmi probléma. Örülök, hogy kivártuk, és nem edzettük rá idõ elõtt, egyikünk sem késett le semmirõl.
Szerintem még nagyon kicsi ehhez (az én kisfiam is 16 hós!). Várjatok vele még. Ha valami nagyon nyomós oka van, muszáj ott aludnia, akkor esetleg egyikõtök maradjon vele, legalább az elsõ néhány alkalommal!
Én 13 éves vagyok, és elõször 5 évesen aludtam ott mamánál. Azóta is cs kétszer. Sokszor vagyok nála nap közben, de annak h ott aludjak nem látom értelmét. És ez mindig is így volt. Szóval szerintem a kislányodra sem kell ezt rá eröltetni. Még túl kicsit is hozzá. Várd meg amíg nagyobb lesz és õ mondja h ott akar aludni.
Kisfiam elõször egyedül 15 hónaposan aludt a mamánál, nagyon imádta, de az én fiam már kicsi csecsemõként sokat volt a nagyszüleivel, és aludt is náluk, csak ugye akkor mi is ott voltunk, és csecsemõként is elaludt már velük, tehát ha épp vizsgáztam simán elaltatták, tehát az én fiam megszokta meg imádja is ha náluk alszik.Szerintem szoktasd hozzá apró léptekkel.
Mért kéne rávenni hogy aludjon ott? Várjátok ki amíg õ maga szeretne ott aludni, akkor ott fog maradni majd, de erõltetni nem szabad, fõleg ha õ még nem akarja. Az mért baj hogy anyás? Nem értem.
"Én 13 éves vagyok, és elõször 5 évesen aludtam ott mamánál. Azóta is cs kétszer. Sokszor vagyok nála nap közben, de annak h ott aludjak nem látom értelmét." Majd felnõsz és gyereked lesz megtudod, milyen jó egy szabad szombat, amikor elmehetsz a pároddal szórakozni vagy eltölthetsz otthon egy romantikus estét. "nem látom értelmét" :-))) ezen felröhögtem, még inkább gyerek vagy, mint felnõtt, de legalább mindenhez van véleményed. Amúgy oda lehet szoktatni a nagyszülõhöz egy-egy estére ennyi idõs korban a gyereket. Viszont ehhez a tipikus türelmes nagyi kell, aki 50x végignézi vele a bociboci tarka nyitható könyvet és nem parancsra altatja, mert általában a lefekvésnél kezdõdnek a problémák.
Akkor szerintem a legutóbbi alkalommal inkább "hisztirõl" lehetett szó, nyilván megsértõdött, hogy egyedül hagyták a szobába, a többiek meg kint voltak, mint ne mondjak engem még felnõttként is zavarna. :) Úgyhogy ezt kellene valahogy összehozni, hogy amíg ébren van mindkettõ, addig játszanak, és egyszerre feküdjenek le lehetõleg.
A kérdező hozzászólása: Egyébként imádják egymást a mama és a kicsi, sokat van ott napközben, a délutáni alvással semmi gond, ha a mama teszi le. Sokszor vigyázott rá éjszaka nálunk a mama 1-1 vacsora alkalmával.
A kérdező hozzászólása: Scythian! Köszönöm az együttérzést és hogy egyedüli anyukaként mellém álltál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ! Nagyon kedvesek vagytok. Az az igazság, hogy Szilveszterre szeretném, ha nyugodtan ott hagyhatnám a picit anyósomnál, egy nagy bulira lennénk hivatalosak. Természetesen, erõltetni nem fogom, de õ a 2. gyerek és néha jól esne, ha nem kellene 6-kor felkelnem. A nagyobbik lányom 7 éves, de sajnos az elsõ kísérletnél nem segített a mamának. Simán ott hagyták a kis ágyban, rácsukták a szoba ajtót, aztán mikor sírni kezdett, kivette a mama, de már nem akart ott maradni. A nagylány pedig mesét nézett ez alatt. :(
Ennyi idõsen nekünk is sietni kellett haza a moziból, mert sírva hiányolt minket. 2 évesen viszont szépen el volt a mamával nálunk. Mi elmentünk egy hétvégére apával a mama pedig nálunk vigyázott a kicsire. Nagyon jó volt két év után egy kicsit kettesben:) .
Nem kell altatni, hanem addig szórakoztatni, amíg magától elalszik a fáradságtól.
A kérdező hozzászólása: Így tettek, elmúlt szombaton végre sikerült ott aludni. 10-ig fent volt ugyan, de magától ment aludni. Biztosan sok volt az inger elsõre és nem akart lefeküdni. Anyósomnak sem volt kedve (szerintem) küzdeni vele, de legutóbb nagyon jól elvoltak. 2 év után elõször tudtam 6-nál tovább aludni. :) Köszönöm a sok kommentet.

Kislányom 5 éves nagycsoportos . DE sajnos nem beszél az ovónőkkel és az ovodán belül a gyerekekkel sem csak szülői jelenlét mellett válaszolgat, de velünk hangosan komunikál a folyoson is. Mivel tudnám rávenni hogy megszolaljon?

NEVTANBA HORDOM MÁR 1 ÉVE eddig ez sem segitett,most csoportba kerül hasonló gyerekekkel. Vajon ez segit a problémánkon?

Legjobb válasz: szerintem is errõl van szó (elektív vagy szelektív mutizmus) mindenképpen pszichológus kell ! egy óvónõ ismerõsöm mesélte hogy nálunk is volt egy ilyen kislány, egyáltalán nem beszélt, viszont ha anyukája ott volt, akkor még verset is szavalt

szerintem is errõl van szó (elektív vagy szelektív mutizmus) mindenképpen pszichológus kell ! egy óvónõ ismerõsöm mesélte hogy nálunk is volt egy ilyen kislány, egyáltalán nem beszélt, viszont ha anyukája ott volt, akkor még verset is szavalt
Egyértelmûen elektív mutizmus. Ismertem ilyen kisfiút, de nála javult a helyzet. 3 évesen még nem beszélt egyáltalán a csoportban (öltözõben szüleivel igen, de amint a küszöböt átlépte, "megnémult"). Késõbb elkezdett az eldöntendõ kérdésekre bólogatással és fejrázással válaszolni, majd egy másfél év múlva már beszélt a társaival, nagycsoportra meg már igazi dumagép volt. Sok türelem és megértés szükséges az óvónõk, dadusok részérõl, de lehet, hogy érdemes bevonni (ha van) az óvodapszichológust.
Pszihologus mit mond??
Ez gyerekpszichológus területe, asszem szelektív mutizmusnak hívják, de nem biztos http://hu.wikipedia.org/wiki/Mutizmus http://www.pszichofeszek.hu/szorongasgyerek.html
igen, szelektív mutizmus. barátnõm kislánya is ebben szenved sajnos és már szorongott is. járnak fejlesztésre évek óta, de igazán az segített, hogy elkezdtek áthívni 1-1 kislányt az oviból. otthon beszélt velük! így rendszert csináltak belõle, majd egyszerre 2-3 kislányt is áthívtak. már beszél az oviban azokkal akikkel otthon is
Hát ez bõven pszichológus, vagy inkább pszichiáter kompetenciája. Nálunk is volt a csoportban elektív mutista kisfiú, sõt, a lányomnál is volt egy ideig ez probléma, de nála spontán elmúlt (igaz, õ autista, amiatt jött elõ a mutizmus).

Kislányom 10hónapos, csak úgy tudom megetetni, ha nézi a duck tvt. Hogyan tudnám rávenni, h a reggeli meg az esti tejpép helyett mondjuk kenyeret egyen? Szinte csak az üveges babakajákat eszi meg. Hogyan tudnám átszoktatni kicsit emberibb ételekre?

Sajnos cumisüveget egyáltalán nem fogad el,már nem is szopizik.Reggel,este tejpépet,délben főzit,néha levest,uzsira gyümit,joghurtot,krémtúrót,pudingot ilyesmiket kap.Kölesgolyót,kekszet,babapiskótát,ha van kedve szivesen rágcsál.De nem tudok előrébb lépni...Hogyan tovább???Tudom már bátrabbban kéne táplálni,ötletek?

Legjobb válasz: Manapság a tápszert ajánlják 2 éves korig legalább napi 2-szer,a vitaminok miatt.Ilyen korban este még nem nagyon esznek ilyen szilárd táplálékot,mint a kenyér.Én inkább tízóraira meg uzsonnára javasolnám,és csak fokozatosan. Amúgy a kicsik tv nézését én nem ajánlom.Ha már most így eszik,valószínû még sokáig így fog.

Manapság a tápszert ajánlják 2 éves korig legalább napi 2-szer, a vitaminok miatt.Ilyen korban este még nem nagyon esznek ilyen szilárd táplálékot, mint a kenyér.Én inkább tízóraira meg uzsonnára javasolnám, és csak fokozatosan. Amúgy a kicsik tv nézését én nem ajánlom.Ha már most így eszik, valószínû még sokáig így fog.
kapcsold ki a tvt!!!!
Az enyém 17 hós, és szintén csak mesével eszik, de én annak is örülök, hogy egyáltalán így eszik. Kenyeret az enyém sem eszi meg, max. zsömlébõl vagy kiflibõl rág valamennyit (kb. mint egy kisegér). Amúgy eszik darabos kaját, pl. tésztát, husit, kis darabokban megeszi. Én nem erõltetem a kenyeret, majd megeszi ha akarja. Mondjuk még szopizik.
nem tudom mert a fiam zabagep, ezert kerdezem, mi tortenik ha kikapcsoljatok a tvt/meset?
Nekem ha nincs mit néznie közben, akkor már két falat után ki akar szállni, nem akar enni, mert un a székben ülni. Viszont ha közben néz valamit (pl. a tv macit szokta), akkor szinte bármit a szájába lapátolhatok. Darabos kajánál kicsit jobb a helyzet, akkor elszórakozik vele, hogy pl. villára szurkálja, olyankor amíg elvan nem mesézünk, vagy csak zenét hallgatunk, néha azzal is megelégszik.
A kérdező hozzászólása: Nálunk, ha nem szól a tv, kicsim nem eszik egy falatot sem!Próbáltunk tv nélkül enni, 3napig 1-2babapiskótán élt és iszonyú dühös volt, nem értette miért nem adok enni neki...Persze 2óránként megkínáltam, de egyszerüen, ha meglátja a kanalat már fordítja is el a fejét.Pici korától kezdve csak nagyon nehezen etethetõ.De ezt el kellett fogadnunk, én mindent megpróbáltam, de csak így megy...

1 éves kislányom semmilyen üvegből nem hajlandó önállóan inni. Ez nagy baj? Én úgy hallom, hogy rengeteg baba már kb 8 hónapos kora óta önállóan iszik cumisüvegből. Nem értem a lányomat egyszerűen nem lehet rávenni. Valaki volt hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: 11 hónapos a lányom. Cumisüvegbõl úgy iszik önállóan, hogy õ tartja, de ledõl közben az ölembe. A vizet ilyen csõrös itatóból issza, bizony segíteni kell neki megdönteni, mert különben csak a levegõt szívná.

11 hónapos a lányom. Cumisüvegbõl úgy iszik önállóan, hogy õ tartja, de ledõl közben az ölembe. A vizet ilyen csõrös itatóból issza, bizony segíteni kell neki megdönteni, mert különben csak a levegõt szívná.
13 hónapos a lányom, sem enni sem inni nem hajlandó önállóan.Majd megérik rá.
Kislányom most 16 hós, kb 1, 5 hónapja iszik önállóan de csak normál cumisüvegbõl. A csõrösbõl nem hajlandó, pohárból kortyolgat, de kiborítaná minden korty után a maradékot :o)
Az én fiam egyáltalán nem tudott cumisüvegbõl inni, pohárból tanult meg néhány hét alatt, 1 évesen már egyedül fogta. Vagy adjál kulacsot, vagy szívószállal poharat. Esetleg elmentek együtt a boltba, mikor kiválasztod a pohárkáját, hogy nézd, milyen gyönyörû, hercegnõs pohárka! Vagy már olyan nagylány, hogy megkaphasd? Vagy valami hasonló... A lényeg, hogy úgy állítsd be a dolgot, mintha ez milyen izgi dolog lenne! :)
A kérdező hozzászólása: Már annyi mindent kipróbáltunk van vagy száz fajta itatónk....Megfogja és rögtön eldobja vagy pedig az alját harapdálja:(
Nem emlékszem pontosan, hogy mennyi idõs volt a fiam, mikor önállóan ivott cumisüvegbõl, de sokáig nem ivott egyedül. Míg más gyerek tartotta a cumisüvegjét és ivott, addig a fiamnak mi tartottuk és úgy ivott. Aztán õ is elkezdte, most 20 hónapos és már pohárból is tud önállóan inni. Úgyhogy nem kell aggódni. Fog neki menni biztos.:)
Nekünk már csak a tápszer megy cumisüvegbõl, de nem iszik belõle egyedül, megemeli magának, a szájába teszi, de valahogy "elvárja", hogy anya tartsa. ^^ Itatós poharunk van, abból már iszik jó ideje önállóan, de sokáig neki is, mint ahogy elõttem írták meg kellett dönteni, mert kellett idõ, mire rájött, hogy mi a pontos technika. Most 14 hónapos.
Az én kislányom is éppen 1 éves és pontosan igy vagyunk, mint Ti :) Nem hajlandó fogni a cumisüveget. Õ is harapdálja az alját, meg játszik vele, de elvárja, hogy én fogjam. Úgy emlékszem, hogy a nagyobb lányom ilyen idõsen már régen egyedül ivott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen , hogy írtatok...Megnyugodtam, hogy azért nem rendkívüli esett, majd ha úgy gondolja iszik egyedül.Bár tegnap óta volt egy kis áttörés.Önállóan nem iszik viszont most elõször fogadta el a sport itatót, nem rég vettünk neki egy új faját úgy látszik ez bejött:)

13 hónapos kislányom még nem megy egyedül, baj ez és hogy tudnám rávenni az önálló járásra?

A véd?n? azt mondta nincs elmaradva,nem törvényszer? még egyedül mennie,de kezd aggasztani.Ha egyik kezét fogom akkor szalad és alig kapaszkodik,de mikor elengedem azonnal leül,mert megijjed,pedig az egyensúly is jó már és volt hogy pár lépést megtett.

Legjobb válasz: Nem kell erõltetni, minden baba máshogy fejlõdik. Majd ha már biztos lesz magában, el fog indulni! Semmirõl nincs lekésve És igen, valamilyen szinten öröklõdhet, hogy te mikor kezdtél járni, és õ mikor fog, de ez nem törvényzserû

Nem kell erõltetni, minden baba máshogy fejlõdik. Majd ha már biztos lesz magában, el fog indulni! Semmirõl nincs lekésve És igen, valamilyen szinten öröklõdhet, hogy te mikor kezdtél járni, és õ mikor fog, de ez nem törvényzserû
Semmiképpen ne erõltesd neki a járást, minden baba más ütemben fejlõdik és indul el!Ahova járunk játszóra ott sok ilyen korú baba van , és sokan még csak másznak és felállnak!Szerintem nem vagytok lemaradva semmirõl!Légy türelmes, az én fiam is sokáig csak úgy mert menni ha fogtam az egyik kezét!De innen már hamar el fog indulni!
Biztos, hogy még nem olyan bátor.De ezt ne sajnáld, legalább nem lesz vakmerõ késöb sem!
A kérdező hozzászólása: Én 18 hónaposan kezdtem egyedül járni, esetleg örökölhette?
Az elsõ fiam 13 hósan kezdett járni, a másik 7 hósan... DE! Utólag derült ki, hogy a nagyfiamnak az egyensúly érzéke azért volt nehézkes, mert nem látott rendesen. 4 évesen derült ki, hogy 4, 5 dioptria kell neki. Azóta 15 éves, de mindig azóta sem túl bátor...
Ne erõltesd, ez a lányeg, még ráér!
Az én fiam 15 hósan kezdett járni, :) nem volt semmi baja :) , és beszélni is késõn kezdett. Azt hiszem kicsit kényelmes :) Ne aggódj!
ne erõltesd semmiképpen, ne is akard, hogy elengedje a kezedet! nehogy a visszájára forduljon a dolog. ha neki kell a te kezed, akkor hadd szorítsa, amíg csak jónak látja. az egyetlen, amit csinálhatsz, hogy minél több olyan terepet hagysz neki, ahol kapaszkodva tud felállni, lépkedni, mászkálni, pakolászni. õ maga fogja egyszersak megtalálni az egyensúlyt, és biztos, hogy nem akkor, mikor a kezedet fogja. hagyd elesni, tottyanni, és rájön majd:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!