Találatok a következő kifejezésre: Kislányom kb hete (61 db)

4 hónapos kislányom kb.2 hete csak éjjel 1-2 körül alszik el, előtte már 9-10 körül aludt. Akármit csinálok egyszerűen nem alszik el. Van hogy délután nem alszik, de akkor sem. Mit tanácsoltok? Már kezdek kimerülni. Volt már valaki így?

Legjobb válasz: Nekünk is ez volt... 3 hét alatt sikerült visszaállni a 10 órai elalvásra. Én felkeltettem reggel, napközben keveset hagytam aludni. Nekem sem aludta már délután sem, viszont az sem jó, mert akkor meg annyira fáradt, h amiatt nemtud aludni. Délután 4 körül egy óra alvás, így tud este elaludni kb. fél óra altatással.

Nekünk is ez volt... 3 hét alatt sikerült visszaállni a 10 órai elalvásra. Én felkeltettem reggel, napközben keveset hagytam aludni. Nekem sem aludta már délután sem, viszont az sem jó, mert akkor meg annyira fáradt, h amiatt nemtud aludni. Délután 4 körül egy óra alvás, így tud este elaludni kb. fél óra altatással.
Nálam is hasonló a helyzet nekem 1éves lesz a lányom de kiskora óta 10-11 felé alszik el mostanában du. csak 3-4óráig alszik és hiába , nem dõl ki elõbb:( Õk ilyenek:)
Használd ki az energiáját fáraszd ki, utána úgy fog aludni minta bunda!

Kislányom kb.3 hetes kora óta átaludta az éjszakát. Most 3, 5 hónapos, és pár hete nagyon rosszul alszik. Nyugtalan, állandóan felébred, és sírdogálni is szokott. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: lehet készülõdnek a fogacskák. az én kislányomnak már 4 hónaposan kibújt két foga, de természetesen már hamarabb kezdõdtek a tünetek... lehet kicsit hígabb a széklete vagy piros a popója is

lehet készülõdnek a fogacskák. az én kislányomnak már 4 hónaposan kibújt két foga, de természetesen már hamarabb kezdõdtek a tünetek... lehet kicsit hígabb a széklete vagy piros a popója is
A kérdező hozzászólása: Már egy ideje nyálzik és rágcsálja az öklöcskéjét. A fogzás miatt rosszabbul alszanak?
Vagy növekedési ugrás is lehet, vagy mozgásfejlõdés!És igen, ha a foga jön, persze hogy rosszabul alszik, hiszen fáj neki!Lehet hogy az elkövetkezendõ idõszak ilyen lesz!Olyan sokat változnak...változik az alvási szokásuk is!
Igen a fogzástól alhat nyugtalanabbul, az én kislányom is 7 hetes korától este 9-reggel 8-ig aludt, aztán 4, 5 hónapos korától kezdett ébredni egyre gyakrabban és ez egészen 8 hós koráig tartott, most 11 hónapos és van h csak 1x kel éjszaka enni, de van h 3x is. Próbálj neki adni chamomilla ch 15-t, vagy viburcol kúpot, ezek homeopátiás szerek és nagyon jók. Kitartás!!

Miért nem tud kakilni? 3 hónapos a kislányom, kb.1 hete nincs minden nap kakija. Puki meg büfi van. Nagyon szenved szegénykém. Hogyan segítsek rajta?

3 hete nem kapja az Infacolt. Az elején nem is volt gond, minden másnap volt kakija. Most Mecsek Baby teát f?zök neki, de nem nagyon akarja meginni. Tanácsokat várnék, köszi

Legjobb válasz: Irány a patika. kb. 150 ft egy szélcsõ, bedugod kb. 1.5 centire és elkezdesz vele finoman körözni és önleni fog a kaki. Én egy idõben sokat szélcsöveztem és hid el nem szokik rá, ellenben megkönnyebbül.

Irány a patika. kb. 150 ft egy szélcsõ, bedugod kb. 1.5 centire és elkezdesz vele finoman körözni és önleni fog a kaki. Én egy idõben sokat szélcsöveztem és hid el nem szokik rá, ellenben megkönnyebbül.
Nekünk is van ilyen problémánk, a szélcsõ vagy a Levolac segít.
Ha már semmi sem segít, szélcsõ, akkor kaki is jön. 4 hónaposan szilvát kezdtem adni neki, az segített.
Ha anyatejes, akkor a 7-10 nap is belefér kaki nélkül... Cukros kamilla teát próbáltad már esetleg?!
Kicsit több infóval könnyebb lenne segíteni. Anyatejes? Tápszeres? Miért álltatok le az Infacol-lal, ha az jó volt? Mecsek baby nem feltétlenül jó, sok babánál pont ellentétes hatása van, mint amit vársz tõle. A te étrendedben volt esetleg változás? Ez se mindegy.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget. Anyatejet kap csak, 3 óránkét eszik. Az Infacolt azért hagytuk abba, mert a védõnõ szerint 3 hónapos korig tanácsos használni. Tegnap elõtt vettünk szélcsövet, meg Espumizan cseppeket. A szélcsövet egyszer használtuk, segített. A cseppek is hatnak, úgy érzem, mert tegnap este már semmi gond nem volt.
Ha anyatejes, akkor tényleg ne aggódjál, és ne is erõltesd a kakilást!Tényleg teljesen normális ha napokig nincsen széklet... :)
Anyatejes babánál ne avatkozz be a kakilásba! Az se baj, ha napokig nincs kakija! A védõnõd egy újabb díszpéldány (Istenem, nem is értem, hogy lehet ennyi korlátolt ember a földön, ráadásul védõnõi minõségben!) - nyugodtan add az Infacolt a kicsinek, ha használ, ugyanis nem gyógyszer, csupán a levegõbuborékokat segít összegyûjteni és kijuttatni a pociból, hogy ne feszüljön, ne fájjon a babának. Mivel nem gyógyszer, nyugodtan adhatod - nekünk a gyerekorvos is ezt javasolta, hogy ezt kapja, amíg szükséges. A bevált módszerekrõl nem szabad lemondani azért, mert egy inkompetens barom hülyeségeket beszél.


Kislányom jövő héten lesz 4 hónapos, és kb 1 hete erőteljes kéz és ujjszopásba kezdett. Ez a fogzás jele? Vagy későbbi ujjszopás kezdete?

Cuppog ezerrel. Ha nem a kezét szopja, akkor a nyelvét, vagy az alsó ajkát. Igény szerint szoptatom. Minden közelében lév? tárgyat gyömöszöl a szájába. A kezeit is hevesen tömi. Eddig nem szopta az ujját, cumizni sem cumizott (nem láttuk szükségesnek, így nem adtuk neki). De most konkrétan állandóan a szájában van.

Legjobb válasz: Szerintem a fogzás jele. A mi kisfiunk is ugyanezt csinálta 4 hónaposan. Nem cumizik és szopta az ujját, de lassan az elmaradt és a cumit is kiköpi. Most elmúlt hat hónapos, még mindig nincs fogacskája de szerintem hamarosan lesz, mert nagyon meg van duzzadva a fogínye. Az ujjszopast kiveve nagyjabvol ugyanazt csinalja mint ket hónappal ezelõtt, mostanaban sír is ha nagyon fáj neki, és van olyan, hogy éjjel is megébred miatta. No de azt mondják ez ezzel jár és eltarthat még több hétig is, akár hónapokig. Ez már gyerekfüggõ. Szóval kitartást nektek is :-)

Szerintem a fogzás jele. A mi kisfiunk is ugyanezt csinálta 4 hónaposan. Nem cumizik és szopta az ujját, de lassan az elmaradt és a cumit is kiköpi. Most elmúlt hat hónapos, még mindig nincs fogacskája de szerintem hamarosan lesz, mert nagyon meg van duzzadva a fogínye. Az ujjszopast kiveve nagyjabvol ugyanazt csinalja mint ket hónappal ezelõtt, mostanaban sír is ha nagyon fáj neki, és van olyan, hogy éjjel is megébred miatta. No de azt mondják ez ezzel jár és eltarthat még több hétig is, akár hónapokig. Ez már gyerekfüggõ. Szóval kitartást nektek is :-)
Szia! Ez szerintem is a fogzás jele. Nálunk is megrég kezdödöt azzal a külöbségel hogy mi 2 és fél hónaposak vagyuk, azóta elég éberen alszunk és nagyon nyügös szegénykém. Kitartás!
Az én lányom a héten lesz 4 hónapos, és õ is pár hete ezerrel szopizza az ujját, nyomkodja az ínyét vele, cuppog a nyelvével nyomkodja, és dõl a nyál a szájából. Õ cumis volt eddig is, de most a cumit kiköpi és a kezét rágja. Meg van duzzadva az ínye és kezdenek látszani az alsó kicsi fogacskái, szerintem nálatok is ez van a háttérbe.
Szia az én fiam 30. án lesz 5 hónapos 3 és fél hónapos kora óta nõl a foga de még nem is látszik csak fehér a fogínye, éjjel nem alszok és õ se alszik sokat.Nyugodj meg szerintem a foga a ludas a te babádnak is.DE sajnos ez hosszú folyamat!Úgyhogy csak türelem!:)

1 hónapos kislánynak kb. mennyit kéne híznia 1 hét alatt?

Anyatejet és tápszert is kap, mert sajnos nem elég a tejem.

Legjobb válasz: heti 12-25 g között megfelelõ a hízás mértéke.

heti 12-25 g között megfelelõ a hízás mértéke.
Bocsi, nem gramm, hanem deka (elírtam)! Tehát 120-250g között.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, akkor úgy tûnik megfelelõen fejlõdik a Szentem. :)
15 deka hetente a minimum. Ki mondta, hogy kevés a tejed?
A kérdező hozzászólása: Én. Lemértem a Kicsi súlyát szopi elõtt és után is több napon keresztül és alig evett valamit... Azóta állt neki csak hízni amióta tápszert is kap mellette, addig egy csomót vesztett a születési súlyából. Én meg nem bírtam nézni, hogy csak fogy...
Persze, éheztetni nem szabad, de azért, mert nem hízott megfelelõen, nem biztos, hogy a tejed volt kevés. Jól raktad mellre? Segített valaki, megmutatták, hogy kell? Ez az apróság is nagyon sokat jelenthet, mert ha nem jól kapja be a mellbimbót, csak nagyon kevés tejet tud kiszopizni. Meg az is sokat számít, elég idõt tölt-e a mellen, meg visszateszed-e kicsit késõbb ugyanarra a cicire, hogy a hátsó, zsíros, laktató, hízlaló tejet is ki tudja szopizni. Bocs, tudom, hogy nem ez volt a kérdés, csak nemrég szültem én is, és a kórházban nagyon sokat kínlódott az egyik anyuka, a csecsemõsök meg alig akartak segíteni neki, csak beszólogattak, hogy milyen ügyetlen, meg hozták egybõl a tápszeres pótlást. Aztán a szobában, akik már szoptattunk korábban, segítettünk neki jól mellre tenni, meg biztattuk, dicsértük....és gyönyörûen elkezdett szopizni a baba!!!! Minél többször szoptatod, annál több tejed lesz! Nem egyik napról a másikra, de ha kitartóan próbálkoztok, akkor pár nap alatt megindul a tejtermelõdés. Minden jót nektek!!!!
Enyém születése óta havi fél kilót hízik, most 8 hónaps és csak msot duplázott (8 kg)
elõz Minimum 100-120 gramm /hét és nem 150 .
A kérdező hozzászólása: Nekem segítettek a kórházban a csecsemõsök is és a szülésznõm is. Mind a ketten azt mondták, hogy nincs gond azzal, ahogyan mellre teszem a kicsit. Az egy probléma az, hogy bimbókiemelõvel tudok csak szoptatni, mert elég lapos a mellbimbóm, remélem nem ezért szopizik keveset. Amúgy nem adtak a kórházban tápszert, itthon kértem 2 hét után a gyerekorvostól, mert a 3500 g-os születési súlyról 3140-re lefogyott a Kislány, pedig addigra már elvileg vissza kellett volna nyernie a születési súlyát... Egyébként meg abszolút igény szerint szoptatom, fejem magam, hogy több legyen, iszom a laktoherb teát, mégsincs elég. :(

Egy éves kislányom kb. két hete rendszeresen felébred éjszaka, általában ugyanabban az időben, kb. háromszor négyszer. Mi lehet az oka?

Eddig rendesen aludt, nem volt ilyen problémánk. Mindig ugyanabban az id?ben vacsizik, fürdik, aztán alvás. Egyedül alszik el, nem volt ezzel sem probléma. Most is simán elalszik, csak éjfél felé ébred, sír.kicsit megnyugtatom, akkor visszaalszik, de el?fordul, hogy egy óra múlva megint felsír. Volt valakinek hasonló tapasztalata ilyen korú gyermekénél?Ha igen, mit tett?Elmúlt?

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiam 13 hónapos és ugyanígy van õ is. De neki a foga jön és azért. Nem lehet,hogy a kislányodnál is ez a gond?

Szia! Az én kisfiam 13 hónapos és ugyanígy van õ is. De neki a foga jön és azért. Nem lehet, hogy a kislányodnál is ez a gond?

Tényleg hiszti lenne? A 3 hónapos kislányom kb 1 hete nagyon sírt és mikor letettem a pelenkázóra felhúzta a két kis kezét, ökölbe szorította és megdermedt! Nézett előre és egy kicsit hunyorított!

Néhány másodperc volt az egész, hirtelen megijedtem és ráfújtam és utánna sírt tovább!!!ez már másodjára fordult elő, azelőtt ugyanígy csinálta, csak az apja kezébe! De a keze nem remegett, de mintha nem is vett volna levegőt!!! Ma voltunk a dokinál elmeséltem neki, és el§őnek elgondolgozott, h adjon e beutalót, mert ez lehet epilepszia, de mikor azt mondtam, h ugye előtte sìrt, akkor azt mondta doki, hogy ez csak hiszti! Nagyon rendes doki, de szerintetek tényleg hisztizik egy 3 hónapos baba? Azt mondta, ha legközelebb csinálja, vegyem fel kamerával..... aggódom nagyon!!!!!

Legjobb válasz: Ekkora gyerek nem hisztizik, de ezt a dokinak is tudnia kellene.

Ekkora gyerek nem hisztizik, de ezt a dokinak is tudnia kellene.
Figyelj én minden ilyen "komolyabb" problémával úgy vagyok: ha nem viszem el, csak tovább aggódok. Ha elviszem, és kiderül, hogy nincs baj, megnyugszom, max csúnyán néznek rám:) :) :) de ismétlem csak komolyabb gondoknál nem minden tüsszentésnél :)
Akkor szerintem az lesz a gond. Anyatejes vagy tapszetes a babad?
Nem nekem nem csinált, de egy közeli rokonom gyereke igen, legalábbis hasonlít ahhoz, amit leírtál. Azt viszont magamból kiindulva írtam, hogy ha olyat tapasztalok, ami szerintem "nem normális", akkor utána kérdezek. Itt a gyerek orvos nagyon nagy kérdés, én az enyémben megbízom maximálisan, viszont az enyém nem is mondott soha olyat egy 3 hónaposra, hogy "hisztizik". Szóval ezt Neked kell látnod összefüggésében, hogy hogyan értékeled a babád reakcióját, és az orvos hozzá állását, ebben kívülállóként nem lehet segíteni.
A kérdező hozzászólása: Bocsi nem utolsó, hanem utolsó elõtti!! Köszõnöm a válaszokat, megy a zöld!!!!
A kérdező hozzászólása: De hasfájós és refluxos is sajnos! Én is erre gondoltam elõször, lehet belenyilalt a kis hasába! Nagyon reménykedek, hogy nem lesz semmi gond!!! Kedves utolsó, neked is csinált ilyet a babád??? Õ hasfájós {volt} ??
Én elvinném neurológiára, az a biztos. A dokid lehet hogy meg akart óvni egy esetleges tévedés gondolatától is, talán van tapasztalata túlzottan aggodalmas szülõkkel. Nekem az az elvem, hogy egy szülõ szokta leginkább érezni, ha valami "nem stimmel". És nem biztos, hogy epilepszia, szerintem ezért is fontos orvoshoz menni, hogy az ember mielõbb tudja, hogy mi van, és ne bizonytalankodjon hosszú ideig, meg aggódjon, meg elképzeljen olyasmit is (az internet ilyen szempontból rossz is lehet), ami nincs.
Olyan volt a babád, hogy sírt és vörösödött az arca és akkor volt olyan érzésed, hogy nem vesz levegõt? Szerintem nem epilepszia, hanem szimplán más baja volt amit nem találtál ki és nagyon belemélyült a sírásba. Mind a két gyerekemnél volt már ilyen sírás. Azt kellene kideríteni elsõkörben miért van. Nem hasfájós véletlenül? 3 hónapos baba csak akkor sír, ha valami baja van.
A kérdező hozzászólása: Nem sajnos!!! Mostmár nagyon ideges vagyok, nagyon féltem a lányom! Vagy várjam meg míg mégegyszer csinálja, és utánna kérjek beutalót?
Nem tudsz megkèrdezni masik orvost?
A kérdező hozzászólása: Akkor kérjek beutalót, vigyem el kivizsgálásra???
Ez a doki normális??? 3 hónapos csecsemõ még nem hisztizik!
Dehogy hiszti, egy 3 honapos nem hisztizik az tuti.
A kérdező hozzászólása: Akkor epilepszia lenne??
biztos, hogy az orvos azt mondta, hogy hiszti? nem azt, hogy hisztéria? mert a hisztéria az betegség, olvass utána. szerintem arra gondolhatott, mert az olyan, hogy tulajdonképpen nincs semmi baj, pszichésen okozza, persze elõbb ki kell zárni a többit, tehát neurológus legyen a következõ. de elõtte kamerázd fel ha tudod, mert a neurológus is felvételt fog kérni

14 hónapos kislányom kb. másfél hete éjszaka 2 óra körül felkel és ordít mindaddig amíg be nem megyek hozzá. Szerintetek miért csinálja? Akinél volt ilyen meddig tartott ez?

Mutatja, hogy vegyem ki. Ha nem veszem ki csak simogatom akkor továbbra is nyügl?dik. Nem akar egyedül maradni és aludni. A szobájában van egy nagy hever?, ha arra lefekszünk akkor azonnal elalszik. Érzem, hogy többször keres a kezével nehogy egyedül hagyjam.

Legjobb válasz: Nem ez lehet az a bizonyos szeparációs szorongás?amikor rájön hogy anya nincs mindig?szerintem ez fõleg hogy ha lefekszel az õ szobájában és megnyugszik,a neten sok helyen adnak tanácsot erre,elmúlik csak jobb utána nézni mások mit csinálnak,mert nálunk ez nincs sajna alapból velem alszik :(

Nem ez lehet az a bizonyos szeparációs szorongás?amikor rájön hogy anya nincs mindig?szerintem ez fõleg hogy ha lefekszel az õ szobájában és megnyugszik, a neten sok helyen adnak tanácsot erre, elmúlik csak jobb utána nézni mások mit csinálnak, mert nálunk ez nincs sajna alapból velem alszik :(

7 és fél hónapos kislányom kb. kettő hete minden éjjel felkel egyre többször. Előtte átaludta az éjszakát. Mit csinálok rosszul?

Szerintem nem éhes mert csak játszik a mellemen. Nagyon nehéz visszaaltatni, mert sokszor bulizni akar. Most éjjel 5x volt fent.Ha sikerül visszaaltatni ahogy beleteszem a kiságyba már ugrik is és ücsörögve elkezd sírni.

Legjobb válasz: Semmit nem csinálsz rosszul. VAgy fogzás lehet, vagy szeparációs szorongás. A babák "változtatják a szokásaikat", ez normálisnak vehetõ.

Semmit nem csinálsz rosszul. VAgy fogzás lehet, vagy szeparációs szorongás. A babák "változtatják a szokásaikat", ez normálisnak vehetõ.
Én a fogzásra tippelnék. Kb még 6 hét is meglátod a fogat :-)
Szerintem is fog. Lányom is ezt csinálta. 2 nappal a kibújás elõtt 2 óránként kelt. Tegnapelõtt is. Ma reggel meg már éreztem a foga csúcsát. 6 hónapos és ez már a 4. foga.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!