Találatok a következő kifejezésre: Kislányom hét és eggyáltalán nem hajlandó (1 db)

Kislányom hét éves, és eggyáltalán nem hajlandó gyümőlcsöt enni csak a banánt abból is csak eggyet naponta, hogyan változtathatnék ezen?

Legjobb válasz: Rakd a gyümit süt mellé, vagy fagyihoz. És csak akkor kaphatja meg ezeket, ha a gyümölcsöt is megeszi mellé.

Rakd a gyümit süt mellé, vagy fagyihoz. És csak akkor kaphatja meg ezeket, ha a gyümölcsöt is megeszi mellé.
addig örülj míg eszi.
Hello! Az én kislányom 6 éves lessz, de a problémánk hasonló. Nem hiszem, hogy az egyik kezem kevés lenne megszámolni, hány kiló gyümölcsöt evett meg eddig élete eddigi 6 éve alatt. Recept nincs, de mi is próbálkozunk. Ha juttok eredményre, tájékoztathatnál emailben. Együtt hátha könnyebb :) Sok sikert nektek. [email protected]
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is a választ.
Egyáltalán nem tragédia, ha nem eszik gyümölcsöt, a vitaminok, ásványi anyagok éppúgy benne vannak a zöldségekben is. Szerintem ne erõltesd. Van olyan ismerõsöm, aki életében nem evett gyümölcsöt, és makkegészséges felnõtt ember. Szóval nem kell ügyet csinálni belõle.
Nekem két gyerekem van, és igen nagy probléma ez azt hiszem elég sok gyereknél. Én nem könyörögtem, nem zsaroltam még ha jó értelemben, akkor sem. A gyümölcsöket meghámozva kis kockákra vágva, vegyesen szép üvegpohárban, vagy kehelyben, vagy salátás tálkában tálalva, szép szalvétával, desszertes villával. Mindenki leül az asztalhoz, és gyümölcsözik, közben pedig beszélgetünk. Próbáld ki, tedd a gyerek elé is és kezdjetek beszélgetni, közben pedig eszegetni, de ne kérjétek, hogy egyen, csak legyen elõtte. VAgy játszatok közben pl. szójátékot, vagy akármit, amit a 7 évesek szeretnek, a lényeg, hogy ne a gyümölcsevésen legyen a hangsúly. És ha nem eszi, akkor majd újra és újra próbálod, egyszercsak sikerül. nekem is sikerült, mára minden nap esznek gyümölcsöt. Képes vagyok minden gyümölcsöt gusztusos kockákra vágni még mindíg. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, már egy pár napja megeszi a dinnyét próbálkoztam még gyümõlcsdarabos pudingal is mert imádja a pudingot de így gyümõlcsösen nem kellet neki.
A lányom ötéves. Nagyon sokáig semmit sem volt hajlandó enni, nem csak gyümölcsöt. Próbáltam ajándékozással. Ha megpuszilja, vagy megnyalja az ételt, kapott egy állatos matricát. Két hétig ment a dolog. Ha megeszi, elviszem lovagolni, amit nagyon szeret. Újabb két hét. Aztán jöttek a gyümölcsdarabos joghurtok, a fagyik, a turmixok, sütemények. Minden, ami édes. Mostanra õ maga kéri a dinnyét, a barackot, málnát, epret, cseresznyét, stb. Legtöbbször megkóstolni sem volt hajlanó, mert nem tetszett neki az étel. Sikeres próbálkozást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, kipróbálok minden ötletet remélem valameik csak bevéállik.
A gyümölcs nagyon fontos.Szerintem próbáld meg leturmixolni és tegyél bele banánt is, hogy érezze az ízét!
Az én fiam 6 éves és ugyan ebben a cipõben járok, a banánon kívül az égvilágon semmi gyümölcsöt nem hajlandó megenni. Itt van a gyönyörû málna, eper stb.. ránéz: "köszi, nem szeretem" nem is hajlandó mégcsa megnyalni sem. Ha megzsarolom, hogy akkor édesség sincs, az sem segít, akkor azt mondja, hogy jó, nem. Egyetlen egyszer jöt ez be, de azt hittem ki is hányja, még meg is rázkódott a gyümölcstõl. Úgyhogy úgy gondolom, nem kell erõltetni, nem, hát nem. Viszont a 100 százalékos gyümölcsleveket megissza, abban is megvan a vitamin :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, igen már sokmindent próbáltam, mondtam én már mindent neki, de semmi.Az almától undorodik, ha én almát eszem persze mindíg elõtte eszem, akkór meg kell mosnom a kezem mielõtt hozzá érek mert nem engedi meg hogy megérintsem almás kézzel, szóval mi ilyen szinten vagyunk.
Én is tejcukorérzékeny vagyok, kicsi korom óta :D Már azt hittem csak én vagyok ilyen. Vannak a Sparban joghurtok, nekünk, tejcukor érzéknyenyeknek. Ha szereti legalább a gyümis joghurtot akkor egyen azt, és arról rászoktatod a gyümölcsre. Vagy mondj olyanokat neki, hogy pl. ettõl szép lesz az arcod, attól fehérek lesznek a fogaid, amattól meg jobban megy a matek. :) Régen nekem is mondtak ilyesféléket, és ezért ettem belõlük. Vagy mondd azt neki, hogy akkor kap csokit, hogyha eszik elõtte egy finom szép, piros almát. Sok sikert ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkór megpróbálom ott, itt mifelénk csak coop-os meg reálos üzletek vannak.
Mi tescoban, cba-ban vettük. De szerintem auchanban... is lehet kapni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod, errõl a jégkrémrõl már én is hallodtam csak sajnos még nem találtam sehól.
Szia, az én fiam is tejcukorérzékeny. Van jégkrém amit õ is ehet, a carte d'or málna, citrom szorbet pl.
A kérdező hozzászólása: Ez sajnos nem jó mert tejcukórérzékeny és ilyeneket nem ehet.De azér köszönöm.
1.recept mi is ezzel vesszük rá a lányunkat, hogy adunk hozzá sajtot úgy finomabb szerinte is amúgy meg majd szépen ki fog nyílni az ételek iránt és meg fogaj kóstolni az újat is


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Anyuka pici gyereke?

Elkényeztetett, vagy nem is tudom, mert én ebben nőttem föl, igaz most már 25 vagyok, de még mindig problémák vannak. Most munkát keresek, megoldódhat a probléma ha találok melót? Most feszült a hangulat, hogy én nem keresek. Na meg az a problémám, hogy miért kellett engem imádnia, elkényeztetnie anyukámnak?Mert úgy történt, hogy nevelőapám lett amikor 10 voltam, majd cukros lettem, és anyám mindig hozott haza nekem gyümölcslét, diétás csokit, tehát kényeztetett, ami a nevelőapám háta mögött ment, mert ő nem örült ennek, kimondottan haragudott. Anyám imádata, ez a beteges ragaszkodása hozzám valahogy kényelmetlen, mi ez a viselkedése, hogy jjaaajj csak a kisfia.Engem ez már megbénít.

6

Nincs valahol valamilyen ADHD-s (figyelemzavaros hiperaktív) gyerekek szüleinek szóló fórum?

Olyan jó lenne megbeszélni a problémákat olyanokkal, akik maguk is átélik ezt. Szeretnék beszélgetni ilyen problémával küzdő gyerekek szüleivel, ehhez keresek fórumot ha van.

23

Szelektív mutizmussal kapcsolatban van tapasztalatotok?

Kislányom 5 éves szelektív mutizmusa van.Segítséget szeretnék kérni akinek van tapasztalata.

7

Sajátos nevelési igényű gyereket a normál iskolába is felveszik vagy mindenképp speciális iskolába kell majd járnia?

11

Mitől lehet 2.5-éves kisfiamnak, fehér a nyelve?

4

Ki az aki soha nem vágott még a fenekére a gyermekének?

Kisfiam 4 éves és van,hogy kap a fenekére nagyot, csak olyan figyelemfelkeltőt, nem gondolnám, hogy ez akkora bűn, mint mostanában ezt egyesek felfújják.

17

Hogyan lehet motiválni valakit, akinek semmi motivációja sincs?

Tapasztalatokra, ötletekre lennék kíváncsi, igaz nem gyerekkel, hanem a 18 éves öcsémmel kapcsolatban. Nem csinálta meg az érettségit, semmilyen szakma sem érdekli, alig lehet kimozdítani otthonról. Pénzt mindig adnak neki a szüleink, így az nem motiválja. A szüleinkre egyébként már rég nem hallgat, az én véleményemet elfogadja, de alig lehet kimozdítani otthonról. Emiatt már a barátaival sem találkozik.

9

Ha a gyereked minimálisan se tud vigyázni a holmijaira mit teszel?

Ha van, vagy volna olyan gyereked, aki minden nadrágját kiszakítja, a kabátja gombjait leszaggatja, a pulcsijai cipzárját tönkreteszi, az egyéb felszerelései is mocskosak folyton, stb... akkor mit lehet tenni? Nyilván ezerszer elmondtam már neki hogy nem szabad de semmit nem ér. Mindene mindig szakadt és piszkos pedig lány.

6

Önkéntes segítőt kisiskolás mellé hogy lehet találni?

A húgom egyedül nevel 3 gyereket, mert meghalt a férje. Tudja valaki honnan lehetne szerezni valakit, aki az apja halála miatt fejlődésben visszamaradt 7 éves gyerekével tudna foglalkozni??? Önkéntes kéne, mert nehéz anyagi helyzetben van.
Köszi előre is!!!

5

Az autista gyermek, igényli hogy játszanak vele? Ez tényleg a jele lenne?

Most járunk orvoshoz, első vizsgálat alapján van autisztikus tünete. pl hogy bölcsiben nem nagyon akar játszani a többi gyerekkel, de ha hozzánk jön el kisgyerek, akkor itt jól elvannak. nagyon szeret bújócskázni, fogócskázni, építőkockázni. De ha magában játszik, akkor nem tudja magát úgy elfoglalni, inkább csak kóborol a lakásban. Egyébként az apukája ilyen természet, csendes visszahúzódó, gyerekként is olyan volt. De a dokinak ezt hiába mondom.

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!