Találatok a következő kifejezésre: Kislányom hét és eggyáltalán nem (1 db)

Kislányom hét éves, és eggyáltalán nem hajlandó gyümőlcsöt enni csak a banánt abból is csak eggyet naponta, hogyan változtathatnék ezen?

Legjobb válasz: Rakd a gyümit süt mellé, vagy fagyihoz. És csak akkor kaphatja meg ezeket, ha a gyümölcsöt is megeszi mellé.

Rakd a gyümit süt mellé, vagy fagyihoz. És csak akkor kaphatja meg ezeket, ha a gyümölcsöt is megeszi mellé.
addig örülj míg eszi.
Hello! Az én kislányom 6 éves lessz, de a problémánk hasonló. Nem hiszem, hogy az egyik kezem kevés lenne megszámolni, hány kiló gyümölcsöt evett meg eddig élete eddigi 6 éve alatt. Recept nincs, de mi is próbálkozunk. Ha juttok eredményre, tájékoztathatnál emailben. Együtt hátha könnyebb :) Sok sikert nektek. [email protected]
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is a választ.
Egyáltalán nem tragédia, ha nem eszik gyümölcsöt, a vitaminok, ásványi anyagok éppúgy benne vannak a zöldségekben is. Szerintem ne erõltesd. Van olyan ismerõsöm, aki életében nem evett gyümölcsöt, és makkegészséges felnõtt ember. Szóval nem kell ügyet csinálni belõle.
Nekem két gyerekem van, és igen nagy probléma ez azt hiszem elég sok gyereknél. Én nem könyörögtem, nem zsaroltam még ha jó értelemben, akkor sem. A gyümölcsöket meghámozva kis kockákra vágva, vegyesen szép üvegpohárban, vagy kehelyben, vagy salátás tálkában tálalva, szép szalvétával, desszertes villával. Mindenki leül az asztalhoz, és gyümölcsözik, közben pedig beszélgetünk. Próbáld ki, tedd a gyerek elé is és kezdjetek beszélgetni, közben pedig eszegetni, de ne kérjétek, hogy egyen, csak legyen elõtte. VAgy játszatok közben pl. szójátékot, vagy akármit, amit a 7 évesek szeretnek, a lényeg, hogy ne a gyümölcsevésen legyen a hangsúly. És ha nem eszi, akkor majd újra és újra próbálod, egyszercsak sikerül. nekem is sikerült, mára minden nap esznek gyümölcsöt. Képes vagyok minden gyümölcsöt gusztusos kockákra vágni még mindíg. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, már egy pár napja megeszi a dinnyét próbálkoztam még gyümõlcsdarabos pudingal is mert imádja a pudingot de így gyümõlcsösen nem kellet neki.
A lányom ötéves. Nagyon sokáig semmit sem volt hajlandó enni, nem csak gyümölcsöt. Próbáltam ajándékozással. Ha megpuszilja, vagy megnyalja az ételt, kapott egy állatos matricát. Két hétig ment a dolog. Ha megeszi, elviszem lovagolni, amit nagyon szeret. Újabb két hét. Aztán jöttek a gyümölcsdarabos joghurtok, a fagyik, a turmixok, sütemények. Minden, ami édes. Mostanra õ maga kéri a dinnyét, a barackot, málnát, epret, cseresznyét, stb. Legtöbbször megkóstolni sem volt hajlanó, mert nem tetszett neki az étel. Sikeres próbálkozást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, kipróbálok minden ötletet remélem valameik csak bevéállik.
A gyümölcs nagyon fontos.Szerintem próbáld meg leturmixolni és tegyél bele banánt is, hogy érezze az ízét!
Az én fiam 6 éves és ugyan ebben a cipõben járok, a banánon kívül az égvilágon semmi gyümölcsöt nem hajlandó megenni. Itt van a gyönyörû málna, eper stb.. ránéz: "köszi, nem szeretem" nem is hajlandó mégcsa megnyalni sem. Ha megzsarolom, hogy akkor édesség sincs, az sem segít, akkor azt mondja, hogy jó, nem. Egyetlen egyszer jöt ez be, de azt hittem ki is hányja, még meg is rázkódott a gyümölcstõl. Úgyhogy úgy gondolom, nem kell erõltetni, nem, hát nem. Viszont a 100 százalékos gyümölcsleveket megissza, abban is megvan a vitamin :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, igen már sokmindent próbáltam, mondtam én már mindent neki, de semmi.Az almától undorodik, ha én almát eszem persze mindíg elõtte eszem, akkór meg kell mosnom a kezem mielõtt hozzá érek mert nem engedi meg hogy megérintsem almás kézzel, szóval mi ilyen szinten vagyunk.
Én is tejcukorérzékeny vagyok, kicsi korom óta :D Már azt hittem csak én vagyok ilyen. Vannak a Sparban joghurtok, nekünk, tejcukor érzéknyenyeknek. Ha szereti legalább a gyümis joghurtot akkor egyen azt, és arról rászoktatod a gyümölcsre. Vagy mondj olyanokat neki, hogy pl. ettõl szép lesz az arcod, attól fehérek lesznek a fogaid, amattól meg jobban megy a matek. :) Régen nekem is mondtak ilyesféléket, és ezért ettem belõlük. Vagy mondd azt neki, hogy akkor kap csokit, hogyha eszik elõtte egy finom szép, piros almát. Sok sikert ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkór megpróbálom ott, itt mifelénk csak coop-os meg reálos üzletek vannak.
Mi tescoban, cba-ban vettük. De szerintem auchanban... is lehet kapni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod, errõl a jégkrémrõl már én is hallodtam csak sajnos még nem találtam sehól.
Szia, az én fiam is tejcukorérzékeny. Van jégkrém amit õ is ehet, a carte d'or málna, citrom szorbet pl.
A kérdező hozzászólása: Ez sajnos nem jó mert tejcukórérzékeny és ilyeneket nem ehet.De azér köszönöm.
1.recept mi is ezzel vesszük rá a lányunkat, hogy adunk hozzá sajtot úgy finomabb szerinte is amúgy meg majd szépen ki fog nyílni az ételek iránt és meg fogaj kóstolni az újat is


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a határ a következő meghatározások között: hiperaktív, mozgékony, szertelen, figyelemzavaros vagy simán csak éretlen?

Mint szülő, honnan tudhatom, hiperaktív-e az óvodáskorú gyermekem? Ezt csak szakvizsgálat döntheti el egyértelműen?

6

Hiperaktív gyermeked előbb vagy később tanult meg kétkerekűn biciklizni?

Hány éves volt ekkor?

2

Létezik olyan pszichológus, aki egyszerre kezeli a gyereket is és az anyját is?

Nevelési problémáim vannak a 4 éves fiammal,amiről úgy érzem nem a gyerek tehet,ő csak reagál a dolgokra a maga módján.Viszont az alaptermészete is elég lobbanékony,erre még rájön az agresszió,a hisztériás roham,és már nem tudom megfékezni.
1 éve született kistesó,és azóta teljesen megváltozott a kapcsolatunk.Én már csak szigorúan a második helyre szorultam,mindene az apukája.
Sajnos én is eléggé lobbanékony vagyok,türelmetlen,sokat kiabálok vele.
Mostanában nagyon elfajultak a dolgok,szégyellem,de a káromkodik is.Igen,tőlem hallotta.
Ha valaki tud ajánlani szakembert,megköszönném.

11

14 éves gyerekem bánt szóban és újabban ellök és kicsavarja a kezemet, ma van a születésnapja reggel 10-kor elment és még mindig egyedül vagyok a születésnapján, nélküle. Hogyan és honnan kaphatnék sürgős segítséget?

14 éves a gyerekem, újabban sok a gond vele, nem tanul bukásra áll, korrepetálásról ellóg amit pedig fizetek. Sportol 10 éve újabban csak néha megy edzésre. Elkezdett csavarogni este 9-10-kor jön haza, én meg keresem az után . Már bántalmaz is neki lök a falnak vagy úgy meglök hogy ráesek a szőnyegre. Ma van a születésnapja minden szépen előkészítettem az asztalon, az első szava ő most elmegy, nem akartam neki erre pénzt adni, kitépte a kezemből a táskámat és kivett belőle pénzt, amúgy sincs sok. Ki is csavarta a kezemet és "te kutya"-nak nevezett. Ordibál folyamatosan az albérletben velem, én nyugtatgatom erre direkt odaáll az ajtó elé, hogy a folyóson jól hallható legyen. Csak sírok és már az egészségemre megy rá. Az apja külföldi és külföldön is él, némi pénzt küld de ebben ki is merül a nevelés nála. Nekem nincs senkim csak a gyerekem és a szívem szakad meg.

103

Hogyan érjem el hogy 11 éves lányom segítsen a házimunkában?

Régebben többet segített, de mostanában egyre kevesebbet akar. Már mindennaposak a veszekedések. Nem kérek tőle sokat, csak hogy a saját szobáját tartsa rendben, és időnként segítesen a vacsora előkészítésében pl. krumpli hálmozás, vagy asztal megterítése. Szeretném ha az alapvető dolgokat megtanulná még most, hogy később könnyebb legyen neki. Rengeteget magyarázok neki, kérlelem, nem szokásom parancsolni, ki soha nem kapott. Mit rontottam el?

7

Szerintetek hogy vegyem rá, hogy ne üssön meg engem? (17 hónapos)

Időnként püföl a kisfiam, minden ok nélkül. Rámcsap, vagy egy játékkal, kanállal üt meg. Õ nevet rajta. Én próbálom rábírni, hogy ne tegye: jó szóval, határozottan, de semmi eredmény...

4

Mennyire átlagos ez egy 5 éves gyereknél?

Mondok példákat:
-telefonon beszélek, odakuruttyol valamit, megkérem, hogy megbeszéljük később most beszél anya telefonon, erre úgy reagál, hogy még hangosabban követeli amit akart, újra mekérem, hogy maradjon picit csöndbe és folytatja, "d2 utána ,....." jó hangosan. Gyakorlatilag nem marad csendben, nem tudok telefonon beszélni
-bemegy aludni, jóéjt után kirohangál. Megkérdezi ha megfürödtem bemegyek e hozz, mondom ha szépen fekszik az ágyában, akkor igen. 5 perc múlva kiszalad, közlöm vele, hogy így anya fürdés után nem jön be, hát még inkább kirohangál és üvölt
-valami rosszat csinál, próbáljuk neki elmagyarázni, hogy miért nem szabad, vagy hogy szabadna adott helyzettől függően, ő pedig levegővételt kihasználva jön teljesen mással(pl akkor mostmár bekapcsolod a tv-t), gyakorlatilag tesz rá, hogy mit mondunk neki. Megkérdezzük, hogy mit mondtam, erre teljesen mást kezd el mondani. Még tartalmilag se közelíti meg azt amiről beszéltünk.

10

Kislányom szeptember óta ovodás nem beszél senkivel csak a fejével bólint igen-nemet . Játszik néhány dologgal de igazából megszólalni csak ha megyek érte akkor hajlandó. Mit tegyek hogy komunikáljon a többiekkel?

5

Milyen tanácsot tudnának adni a 17 éves figyelemzavaros gyermekemnek, aki az utóbbi időben sokat akarna számítógépezni, ha nem engedem dühöng, agresszív. Helyes az amit kitaláltam, hogy egyezséget kötöttünk a számítógépezés idejére?

9

Van valakinek tapasztalata TSMT-vel kapcsolatban?

Ha lehet, konkrét dolgokra lennék kíváncsi, tehát nem arra, hogy próbáld meg mit veszíthetsz, hanem akinek volt/van dolga vele, és használt/nem használt, stb.
köszi!

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!