Találatok a következő kifejezésre: Kislányom hét és eggyáltalán (1 db)

Kislányom hét éves, és eggyáltalán nem hajlandó gyümőlcsöt enni csak a banánt abból is csak eggyet naponta, hogyan változtathatnék ezen?

Legjobb válasz: Rakd a gyümit süt mellé, vagy fagyihoz. És csak akkor kaphatja meg ezeket, ha a gyümölcsöt is megeszi mellé.

Rakd a gyümit süt mellé, vagy fagyihoz. És csak akkor kaphatja meg ezeket, ha a gyümölcsöt is megeszi mellé.
addig örülj míg eszi.
Hello! Az én kislányom 6 éves lessz, de a problémánk hasonló. Nem hiszem, hogy az egyik kezem kevés lenne megszámolni, hány kiló gyümölcsöt evett meg eddig élete eddigi 6 éve alatt. Recept nincs, de mi is próbálkozunk. Ha juttok eredményre, tájékoztathatnál emailben. Együtt hátha könnyebb :) Sok sikert nektek. [email protected]
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is a választ.
Egyáltalán nem tragédia, ha nem eszik gyümölcsöt, a vitaminok, ásványi anyagok éppúgy benne vannak a zöldségekben is. Szerintem ne erõltesd. Van olyan ismerõsöm, aki életében nem evett gyümölcsöt, és makkegészséges felnõtt ember. Szóval nem kell ügyet csinálni belõle.
Nekem két gyerekem van, és igen nagy probléma ez azt hiszem elég sok gyereknél. Én nem könyörögtem, nem zsaroltam még ha jó értelemben, akkor sem. A gyümölcsöket meghámozva kis kockákra vágva, vegyesen szép üvegpohárban, vagy kehelyben, vagy salátás tálkában tálalva, szép szalvétával, desszertes villával. Mindenki leül az asztalhoz, és gyümölcsözik, közben pedig beszélgetünk. Próbáld ki, tedd a gyerek elé is és kezdjetek beszélgetni, közben pedig eszegetni, de ne kérjétek, hogy egyen, csak legyen elõtte. VAgy játszatok közben pl. szójátékot, vagy akármit, amit a 7 évesek szeretnek, a lényeg, hogy ne a gyümölcsevésen legyen a hangsúly. És ha nem eszi, akkor majd újra és újra próbálod, egyszercsak sikerül. nekem is sikerült, mára minden nap esznek gyümölcsöt. Képes vagyok minden gyümölcsöt gusztusos kockákra vágni még mindíg. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, már egy pár napja megeszi a dinnyét próbálkoztam még gyümõlcsdarabos pudingal is mert imádja a pudingot de így gyümõlcsösen nem kellet neki.
A lányom ötéves. Nagyon sokáig semmit sem volt hajlandó enni, nem csak gyümölcsöt. Próbáltam ajándékozással. Ha megpuszilja, vagy megnyalja az ételt, kapott egy állatos matricát. Két hétig ment a dolog. Ha megeszi, elviszem lovagolni, amit nagyon szeret. Újabb két hét. Aztán jöttek a gyümölcsdarabos joghurtok, a fagyik, a turmixok, sütemények. Minden, ami édes. Mostanra õ maga kéri a dinnyét, a barackot, málnát, epret, cseresznyét, stb. Legtöbbször megkóstolni sem volt hajlanó, mert nem tetszett neki az étel. Sikeres próbálkozást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, kipróbálok minden ötletet remélem valameik csak bevéállik.
A gyümölcs nagyon fontos.Szerintem próbáld meg leturmixolni és tegyél bele banánt is, hogy érezze az ízét!
Az én fiam 6 éves és ugyan ebben a cipõben járok, a banánon kívül az égvilágon semmi gyümölcsöt nem hajlandó megenni. Itt van a gyönyörû málna, eper stb.. ránéz: "köszi, nem szeretem" nem is hajlandó mégcsa megnyalni sem. Ha megzsarolom, hogy akkor édesség sincs, az sem segít, akkor azt mondja, hogy jó, nem. Egyetlen egyszer jöt ez be, de azt hittem ki is hányja, még meg is rázkódott a gyümölcstõl. Úgyhogy úgy gondolom, nem kell erõltetni, nem, hát nem. Viszont a 100 százalékos gyümölcsleveket megissza, abban is megvan a vitamin :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, igen már sokmindent próbáltam, mondtam én már mindent neki, de semmi.Az almától undorodik, ha én almát eszem persze mindíg elõtte eszem, akkór meg kell mosnom a kezem mielõtt hozzá érek mert nem engedi meg hogy megérintsem almás kézzel, szóval mi ilyen szinten vagyunk.
Én is tejcukorérzékeny vagyok, kicsi korom óta :D Már azt hittem csak én vagyok ilyen. Vannak a Sparban joghurtok, nekünk, tejcukor érzéknyenyeknek. Ha szereti legalább a gyümis joghurtot akkor egyen azt, és arról rászoktatod a gyümölcsre. Vagy mondj olyanokat neki, hogy pl. ettõl szép lesz az arcod, attól fehérek lesznek a fogaid, amattól meg jobban megy a matek. :) Régen nekem is mondtak ilyesféléket, és ezért ettem belõlük. Vagy mondd azt neki, hogy akkor kap csokit, hogyha eszik elõtte egy finom szép, piros almát. Sok sikert ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkór megpróbálom ott, itt mifelénk csak coop-os meg reálos üzletek vannak.
Mi tescoban, cba-ban vettük. De szerintem auchanban... is lehet kapni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod, errõl a jégkrémrõl már én is hallodtam csak sajnos még nem találtam sehól.
Szia, az én fiam is tejcukorérzékeny. Van jégkrém amit õ is ehet, a carte d'or málna, citrom szorbet pl.
A kérdező hozzászólása: Ez sajnos nem jó mert tejcukórérzékeny és ilyeneket nem ehet.De azér köszönöm.
1.recept mi is ezzel vesszük rá a lányunkat, hogy adunk hozzá sajtot úgy finomabb szerinte is amúgy meg majd szépen ki fog nyílni az ételek iránt és meg fogaj kóstolni az újat is


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nektek erről mi a véleményetek vagy pedig ti engednétek ezt a gyereketeknek/gyerekeiteknek ilyen idősen?

http://www.youtube.com/watch?v=4uYV5fLq9T8&feature=relmfu


<http://www.youtube.com/watch?v=zHhy9_B3zPU&feature=related

3

Van itt olyan szülő, akinek autista gyanús gyermekéről kiderült, hogy mégsem autista?

Olyan szülők válaszát várom, akiknek VAN ilyen tapasztalata.

8

TSMT tornasora van valakinek? Pici településen lakom én nem jutok el ilyen helyre a kisfiammal.

21

Mik lehetnek idegrendszeri éretlenség jelei 8 éves korban?

Akinek van tapasztalat vagy netán szakértő a témában légyszives segítsen nekem.

4

Tudtok olyan DSGM (dévényes) gyógytornászt, aki házhoz is jár XIV. Kerületben?

2

Mit lehet tenni egy olyan anyával, aki nem támaszt elvárásokat a gyerekei elé, hanem minden feltétel nélkül elfogadja őket, és próbál nekik mindent megadni?

Bátyám barátnőjéről van szó, elvált, két tizenéves fiút nevelnek együtt. Teljesen más az értékrendjük, ha bátyám próbálná őket terelgetni (ezt szabad, azt nem, de ezt csináld helyette, így egyél evőeszközzel, stb.), így ha rosszat csinálnak, le is szidja őket, ami az anyjuknak nagyon nem tetszik, és mindenre azt mondja, hogy "majd megtudod, ha neked is lesz gyereked!" Ami nekem egy kicsit furcsa, mert a nő 41 éves, már nem akar szülni, a bátyám meg már 2 éve próbál apa lenni. Nagyon szenved ebben a kapcsolatban, és a nő semmilyen változásra nem képes, hiába ígéri folyton. Nem tanul a gyerekekkel, bukásra állnak, nem megy be a suliba a tanárokhoz, de ha bátyámnak olyan munkája van, amit haza kell vinnie, tehát nem annyira ér rá, akkor veszekszik vele, hogy miért nem tanul a gyerekekkel, így nem lesz kész a házijuk, stb...

Próbáljuk szegénynek felnyitni a szemét, de eddig nem sikerült. A gyerekeknek csak el kell fingani magukat, hogy biciklit szeretnének, vagy számítógépet, és szó nélkül megkapják az anyjuktól. Nincs az, hogy ha javítasz a jegyeiden, vagy ha többet tanulsz egy kicsit, akkor beszélünk róla, nem. Elmondja, hogy mit szeretne, és 1-2 hét múlva meg is kapja. Ráadásul nincsenek valami jó anyagi helyzetben, komoly hitelük van. A gyerekekkel nagyon elnéző a nő, de bátyámat minden apró hibájáért, mulasztásáért kritizálja.

Õszintén szólva fogalmam sincs, hogy viseli el szegény, nagyon ki van merülve idegileg, úgyhogy mostanában 1-2 alkalommal előfordult, hogy elszakadt nála a cérna, és megverte a nagyobbik (problémásabb) gyereket. Szeretnék velük beszélni, de fogalmam sincs, hogy kezdjek hozzá. Van valami ötletetek?

12

Szóbeli vizsgán mindig leblokkolok. Tudom a választ, de nem vagyok képes elmondani. Mit tehetnék ellene?

6

Ha az óvoda a helyi nevelési tanácsadónak küldött valami papírt, és emiatt most a nevtan. Behívott minket valami vizsgálatra, akkor megtehetem, hogy nem viszem el a gyereket?

Jár bármilyen következménnyel, ha én nem kívánok élni a nevtan. szolgáltatásával? Vagy ez kötelező? Mit kell tennem? Hívjam fel a nevtant, és mondjam meg, hogy nem megyünk? Kell indokolnom?

46

Valami baj van vele? Vagy csak dac korszak?

Lányom 2,5 éves. fél éve új lakásba költöztünk, de a mai napig emlegeti, hogy ez nem a mi házunk ahol lakunk. ráadásul egy hónapja kistesója szültett. Ráadásul 33. hetesen minden előjel nélkül megindult a szülés. még vissza tudták tartani de már nem engedtek haza. 1 hónapot kórházban töltöttem és csak babával együtt engedtek haza. nagyon megviselte lányomat ez a sok új dolog az életében. szeptembertől ovis is lesz. a gond az, hogy mióta hazajöttünk a kórházból nem tudom fegyelmezni. hisztizik pedig eddig jól tudtam kezelni. illetve a másik gond vele hogy éjszakánként felsír és nem lehet megnyugtatni. ordít és mindefélét mond se füle se farka,. olyan mintha álmában beszélne. és sír. ha odamegyek hozzá annál rosszabb sokkal később nyugszik meg mint, mikor nem megyek oda. és ez minden este így van. mitől lehet ez? így dolgozza fel az új dolgokat? vége lesz egyszer vagy segítségre szorul? mit tehetek én érte?

3

Jó gyermekpszichológust keresek a Madarász utcai kórházban. Van tapasztalatotok esetleg valamelyikkel kapcsolatban?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!