Találatok a következő kifejezésre: Kislányom hét és eggyáltalán (1 db)

Kislányom hét éves, és eggyáltalán nem hajlandó gyümőlcsöt enni csak a banánt abból is csak eggyet naponta, hogyan változtathatnék ezen?

Legjobb válasz: Rakd a gyümit süt mellé, vagy fagyihoz. És csak akkor kaphatja meg ezeket, ha a gyümölcsöt is megeszi mellé.

Rakd a gyümit süt mellé, vagy fagyihoz. És csak akkor kaphatja meg ezeket, ha a gyümölcsöt is megeszi mellé.
addig örülj míg eszi.
Hello! Az én kislányom 6 éves lessz, de a problémánk hasonló. Nem hiszem, hogy az egyik kezem kevés lenne megszámolni, hány kiló gyümölcsöt evett meg eddig élete eddigi 6 éve alatt. Recept nincs, de mi is próbálkozunk. Ha juttok eredményre, tájékoztathatnál emailben. Együtt hátha könnyebb :) Sok sikert nektek. [email protected]
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is a választ.
Egyáltalán nem tragédia, ha nem eszik gyümölcsöt, a vitaminok, ásványi anyagok éppúgy benne vannak a zöldségekben is. Szerintem ne erõltesd. Van olyan ismerõsöm, aki életében nem evett gyümölcsöt, és makkegészséges felnõtt ember. Szóval nem kell ügyet csinálni belõle.
Nekem két gyerekem van, és igen nagy probléma ez azt hiszem elég sok gyereknél. Én nem könyörögtem, nem zsaroltam még ha jó értelemben, akkor sem. A gyümölcsöket meghámozva kis kockákra vágva, vegyesen szép üvegpohárban, vagy kehelyben, vagy salátás tálkában tálalva, szép szalvétával, desszertes villával. Mindenki leül az asztalhoz, és gyümölcsözik, közben pedig beszélgetünk. Próbáld ki, tedd a gyerek elé is és kezdjetek beszélgetni, közben pedig eszegetni, de ne kérjétek, hogy egyen, csak legyen elõtte. VAgy játszatok közben pl. szójátékot, vagy akármit, amit a 7 évesek szeretnek, a lényeg, hogy ne a gyümölcsevésen legyen a hangsúly. És ha nem eszi, akkor majd újra és újra próbálod, egyszercsak sikerül. nekem is sikerült, mára minden nap esznek gyümölcsöt. Képes vagyok minden gyümölcsöt gusztusos kockákra vágni még mindíg. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, már egy pár napja megeszi a dinnyét próbálkoztam még gyümõlcsdarabos pudingal is mert imádja a pudingot de így gyümõlcsösen nem kellet neki.
A lányom ötéves. Nagyon sokáig semmit sem volt hajlandó enni, nem csak gyümölcsöt. Próbáltam ajándékozással. Ha megpuszilja, vagy megnyalja az ételt, kapott egy állatos matricát. Két hétig ment a dolog. Ha megeszi, elviszem lovagolni, amit nagyon szeret. Újabb két hét. Aztán jöttek a gyümölcsdarabos joghurtok, a fagyik, a turmixok, sütemények. Minden, ami édes. Mostanra õ maga kéri a dinnyét, a barackot, málnát, epret, cseresznyét, stb. Legtöbbször megkóstolni sem volt hajlanó, mert nem tetszett neki az étel. Sikeres próbálkozást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, kipróbálok minden ötletet remélem valameik csak bevéállik.
A gyümölcs nagyon fontos.Szerintem próbáld meg leturmixolni és tegyél bele banánt is, hogy érezze az ízét!
Az én fiam 6 éves és ugyan ebben a cipõben járok, a banánon kívül az égvilágon semmi gyümölcsöt nem hajlandó megenni. Itt van a gyönyörû málna, eper stb.. ránéz: "köszi, nem szeretem" nem is hajlandó mégcsa megnyalni sem. Ha megzsarolom, hogy akkor édesség sincs, az sem segít, akkor azt mondja, hogy jó, nem. Egyetlen egyszer jöt ez be, de azt hittem ki is hányja, még meg is rázkódott a gyümölcstõl. Úgyhogy úgy gondolom, nem kell erõltetni, nem, hát nem. Viszont a 100 százalékos gyümölcsleveket megissza, abban is megvan a vitamin :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, igen már sokmindent próbáltam, mondtam én már mindent neki, de semmi.Az almától undorodik, ha én almát eszem persze mindíg elõtte eszem, akkór meg kell mosnom a kezem mielõtt hozzá érek mert nem engedi meg hogy megérintsem almás kézzel, szóval mi ilyen szinten vagyunk.
Én is tejcukorérzékeny vagyok, kicsi korom óta :D Már azt hittem csak én vagyok ilyen. Vannak a Sparban joghurtok, nekünk, tejcukor érzéknyenyeknek. Ha szereti legalább a gyümis joghurtot akkor egyen azt, és arról rászoktatod a gyümölcsre. Vagy mondj olyanokat neki, hogy pl. ettõl szép lesz az arcod, attól fehérek lesznek a fogaid, amattól meg jobban megy a matek. :) Régen nekem is mondtak ilyesféléket, és ezért ettem belõlük. Vagy mondd azt neki, hogy akkor kap csokit, hogyha eszik elõtte egy finom szép, piros almát. Sok sikert ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkór megpróbálom ott, itt mifelénk csak coop-os meg reálos üzletek vannak.
Mi tescoban, cba-ban vettük. De szerintem auchanban... is lehet kapni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod, errõl a jégkrémrõl már én is hallodtam csak sajnos még nem találtam sehól.
Szia, az én fiam is tejcukorérzékeny. Van jégkrém amit õ is ehet, a carte d'or málna, citrom szorbet pl.
A kérdező hozzászólása: Ez sajnos nem jó mert tejcukórérzékeny és ilyeneket nem ehet.De azér köszönöm.
1.recept mi is ezzel vesszük rá a lányunkat, hogy adunk hozzá sajtot úgy finomabb szerinte is amúgy meg majd szépen ki fog nyílni az ételek iránt és meg fogaj kóstolni az újat is


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hány évesen mit kell tudnia?

Valaki tudna linket,olvasmányt ajánlani esetleg?7éves gyerek érdekelne.Írtam ki jobb-bal kéz összekeveréséről kérdést,nem akarok vitába szállni senkivel.Újabb "gond" merült fel és szeretnék utána járni,h.egy 7éves gyerek normál esetben milyen tudással kell,h.rendelkezzen!?

4

Leventém nem úgy "problémás". Mik a tapasztalataitok. Hosszú kórházi ellátás után mennyire szeretik vagy éppen nem a csecsemök, ha foglalkozva van velük otthon?

Kisfiam 4 és fél hónapos,születése ótá kórházban van.5 muteten van túl és még nem is tudjuk, mikor kerülhet haza.A növérek szerint már most látszik rajta, nem lesz egy bújós,karonülös gyerek.Szerintetek?? Lehet összefüggés? Utálnám, ha így lenne.

12

Ki volt már úgy, hogy kistesó várásakor a nagy (ok) elutasítsák, és apukához húzzanak? Mikor múlt ez el?

4

Aspergeres kisfiam szeptemberben kezdi a nagycsoportot. Hogyan tovább? /bővebben lent/

Bajban vagyunk, jövőre tavasszal a kisfiam betölti a 6. évet. Kinéztem már neki egy nagyon jó iskolát, de az persze Budapest másik végében van. Anyósomnál lakunk, és az önerőre kuporgatunk, hogy tudjunk később lakáshitelhez jutni. Abban a kerületben vennék természetesen lakást /mindegy, ha lepukkant is/, ahol a suli van, de nem fog összejönni az iskolakezdésig annyi önerő, amennyi egy kb. 7 milliós panel lakáshoz kell. Ahol most lakunk, ott még hasonló iskola sincs. A világ egyik végéről a másikra pedig nem utaztathatom minden nap majd 3-3 órát. Nincs valami ötletetek szülő ként, hogy ilyen esetben hová lehet fordulni? Hol tudnak segíteni, vagy mi a helyzet ilyenkor? Tartósan beteg gyermekre nem jár valami lakáshitelhez való kedvezmény, vagy bármi, ami megkönnyítheti számunkra a lakáshoz jutást? Nagyon köszönöm a segítséget.

7

Ki számít szigorúbb anyukának?

Aki kiabál a gyerekkel és beállítja a sarokba, vagy aki elveri a kezét hogyha rosszat csinál?

8

A 17 éves lányom nem akarja elfogadni a gerincferdülés betegségét mit csináljak? Rám nem hallgat. (részletek lenn)

Sziasztok! Van egy 17 éves lányom, akinek gerincferdülése van. Járatom gyógytornára, magántornász is jön, csináltattunk "fűzőt" is....stb, de egyszerűen nem akarja felfogni a betegségét. Ha nem mondom neki hogy tornázzon vagy hordja a fűzőt, akkor magától esze ágába se lenne. Most volt lehetőség 1 hetes, bennalvós gyógytornára, de ment állandóan a hiszti, haza akar jönni onnan. Hiába mondom hogy az ő érdeke, azt mondja nem érdekli... Mit csináljak, és Õ miért csinálja ezt?

16

4 évesem mozgását kissé elmaradottnak látom. Vigyem el egy felmérésre?

4 és fél éves, lány. mindent lassabban csinált. 2 hónaposan kezdte tartani a fejét. 14-15 hónaposan kezdett járni. háziorvosok, védőnők mindig türelemre intettek, szerintük nincs gáz. jelenleg: nem váltott lábbal lépcsőzik. ha megkérem, képes rá, de néhány lépcsőfok után azt mondja, neki az kényelmetlen. fél a csúszdáktól. nagy nehezen azért lecsúszik a kisebbeken, de azt is inkább csak kérésre. nem igazán tud fél lábon ugrálni. minden kortársánál lassabban szalad és nagyon hamar elfárad. olykor az 500 m-re levő oviba is kihívás elrollereznie a 3 kerekűjével. az egyszerű kis létrákon, kötélhálókon felmászik a játszótéren, de egy rendes mászóka, kisebb mászófal már elriasztja. sok mozdulatot és játékot meg sem próbál, azt mondja, hogy nem tudja, fél hogy elesik, leesik, fél hogy elveszíti az egyensúlyát. pedig sosem voltam egy "ne szaladj mert elesel" anyuka. 1 éve úszni jár. nagyon lassan halad. a vele egykorú barátnője egy egyhetes úszótábor alatt majdnem annyit fejlődött, mint ő egy év alatt. lovagolni is járunk. különböző gyakorlatokat csinálnak voltizzsal, és pl. séta közben fél hanyatt feküdni a lépő lovon, nem érzi az egyensúlyát annyira, mindig megkéri, hogy állítsák meg a lovat. a múltkor egy vele egykorú gyerek az első órán simán lefeküdt a haladó lóra. azt látom, hogy míg más gyerek izgalmasnak tartja az új kihívásokat, a testi képességei határainak kitapasztalását, addig az én lányom egyáltalán nem szeret mozogni, és a legkisebb veszéllyel járó helyzeteket is elkerüli. összességében: óvatos, lassú, ügyetlen és bizonytalan a mozgása. legalábbis én annak látom. vagy túl sokat várok el tőle? honnan tudjam, hogy nem szorulna-e némi segítségre a mozgásfejlődése során? hol a határ fejlett és elmaradott között? szellemiekben és viselkedését tekintve amúgy tök okés. ti foglalkoznátok ezekkel a lemaradásokkal? hogyan?

11

Hogyan kell bánni fogyatékos gyerekekkel?

Holnap megyek egy táborba segítőnek, ahol fogyatékos gyereknek kell segíteni? Hogy kell velük viselkedni? Mit tanácsoltok?

3

Úgy érzem, rosszul nevelem a gyerekem, és tönkreteszem. Hová forduljak?

Alapból váratlan terhességből született a most majdnem 2 éves lányom,én soha nem akartam gyereket,mert én szeretetlenségben voltam nevelve,úgy éreztem,nem tudnék mit adni egy gyereknek. De hát így jött ki,felelőtlenek voltunk a férjemmel,és terhes lettem,és végül nem is szakítottam meg. Igyekszem szeretetet adni a lányomnak,még mindig cicizik,bár engem ez már nagyon megterhel,konkrétan utálom,ha cicizik,de ő csak ettől nyugszik meg. Ezt is én csesztem el,a legegyszerűbb volt minden sírásnál cicire tenni,hogy megnyugodjon.(persze megnéztem,hogy minden más rendben van-e) Szóval nincs is más megküzdési stratégiája. Amúgy nekem sincs,én állandóan zabálok,bulimiás vagyok. Sokszor megölelgetem,éreztetem,hogy szeretem,de baromi hamar elveszítem a türelmem,ha valami rosszaságot csinál. Pl kiönt valamit,leveszi magáról a pelust és odapisil,kakil valahová,ledob valami törékenyt.Megpróbálja elérni a vegyszereket,és késeket,már nem tudom,hová pakoljam őket,hogy ne kelljen nekem is minden alkalommal létrára másznom.Néha az a gonosz gondolat támad bennem,hogy akkor csak hadd csinálja,ha meghal,legalább nem lesz több gondom.Erről mindről tudja,hogy nem szabad,és nem tudom,hogy szoktassam le róla,leginkább kiabálok vele,de minimum undorító,gyűlölködő stílusban magyarázom neki,hogy mit csinált rosszul,néha le is bénázom,bár utólag igyekszem korrigálni,hogy nem ő béna,csak amit csinált,az volt bénázás,vagy ilyesmi.Ha rossz napom van,alapból nehezen viselem el. Kevésszer ugyan,de már ütöttem meg,a kezét olyan 3-4-szer,hirtelen felindulásból. Meg ha megüt engem,akkor is visszaütöm ugyanott,ahol ő engem. Ezt is rosszul csinálom? Inkább sírást kéne imitálnom,és mondani,hogy fáj? A játszótéren néha ütögeti a gyerekeket,de nem tudom biztosan,hogy bántás,vagy játék,hiszen én is szoktam néha játékból dobolni a hasán például. Ezen ő nevet,de én utálom,ha ő engem akárcsak játékból megüt. Amúgy inkább dühből üt meg,mert nem teljesül valami,amit akar.Most már elhatároztam,hogy játékból sem fogom paskolgatni. Sok mindent megengedek neki,de ő még ezeket a határokat is folyton túllépi,amiket egyszerűen nem tudok tolerálni.Nem tudom,hogy szóljak rá,hogy meg is értse,és nem tegye többet. Az is baj,hogy ha túl engedelmes,az sem jó,nem akarom azt sem,hogy azonnal behódoljon.Félek,hogy a sok kiabálás,és néhány ütés és rossz szó miatt rossznak hiszi majd magát,aztán felnőtt korában ő lesz majd a hírekben,mint ámokfutó,aki kinyírta az osztálytársait,meg a tanárait. Hozzáteszem,magamat utálom eléggé,depressziós fajta vagyok,időnként halálvággyal,de sokféle kezelés után sem változtam sokat. Nem akarom,hogy a gyerekem agresszív legyen,persze azt sem,hogy őt nyomják el. Szinte semmilyen problémát nem tudok úgy kezelni,hogy utána ne érezzem magam szar anyának,amivel persze a kedves férjem is egyetért. Néha itthagynám őket,de nem tudom,mivel teszek rosszabbat a gyerekemnek.

6

Mit tehet az a lány, akit molesztál az édesanyja élettársa, de senki sem hisz neki?

A lány egyszer azt hazudta, hogy a férfi megerőszakolta, mert nem tetszett neki, hogy új jövevény került a családba, de miután kiderült az igazság, a férfi tényleg zaklatni kezte, mert a lánynak már senki egy szavát sem hiszi el, aki segíthetne.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!