Találatok a következő kifejezésre: Kislányom hét és (183 db)

Furán hangzik? Most vagyok a 13-ik hétben, és és nagyon vágytam már erre a babára. Van már egy kislányom, akit szintén imádok.

A minap szembesültem a dologgal,hogy én soha sem vettem számba azt a lehet?séget,hogy ez a babó esetleg kisfiú is lehet.Az orvos azt mondta,hogy nahát anyuka,azt hiszem kisfiú a baba.És én nem tudtam erre mit reagálni...Soha nem született a közeli családban kisfiú,és erre nem is készültem fel.Ne értsetek félre,nem baj,csak nem tudok még olyan felh?tlenül örülni neki,mert szokatlan nagyon.Más is volt így ezzel?Van egy kis lelkiismeretfurdalásom,mert nem ujjongtam a hírnek,pedig imádom a kis pocilakót. :)

Legjobb válasz: Igen, én is voltam, azaz mi is voltunk így a párommal. Kisfiút akartunk, és mikor mondták, hogy kislány lesz, kicsit rosszul esett. Persze pár hét alatt megbarátkoztam a dologgal, párom végig reménykedett. Nekem is lelkiismeret furdalásom volt. Aztán megszületett a kislányunk, és persze, hogy imádjuk, már most annyira óvja az apukája minden széltõl:D

Igen, én is voltam, azaz mi is voltunk így a párommal. Kisfiút akartunk, és mikor mondták, hogy kislány lesz, kicsit rosszul esett. Persze pár hét alatt megbarátkoztam a dologgal, párom végig reménykedett. Nekem is lelkiismeret furdalásom volt. Aztán megszületett a kislányunk, és persze, hogy imádjuk, már most annyira óvja az apukája minden széltõl:D
A kérdező hozzászólása: Sziasztok csajok!Ma voltam down szûrésen, és ránéztek ultrahanggal is a babámra, és megkérdezte a doktornõ, hogy tudjuk-e már a nemét.Mondtam hogy nem, de nagyon szeretnénk! :) Azt mondta tisztán látszik, hogy kislány, aztán meg is mutatta nekünk.Párás szemmel nézegettük, és nagyon örülünk!!! :) Ennyit arról, hogy a 12-ik héten még fiúnak nézett ki...Úgy örülök, olyan szép formás kis babát láttunk ma a monitoron.Jajj, de jó lesz a jövõ anyák napja, két kislányom lesz már, egy 2 éves, és egy újszülött.Boldog vagyok!
tényleg írd meg hogy mit mond majd akkor a doki! 24N
Az jó, igen írd meg, várjuk!
A kérdező hozzászólása: Tök jó volt olvasni csajok a válaszotokat, és így már látom hogy mást is mélyen érintett ez a téma.Azóta sokat gondolkoztam a dolgon, és biztos érdekes lehet egy teljesen más nemû gyerkõcöt nevelgetni.De, én még most is azt érzem hogy kislány...Utána olvastam, és igaza van az egyik válaszolónak, nem állapítható még meg biztosan hogy fiúcskát vagy kiscsajszit hordok-e a pocakban. :) Na de ha most kiderül 4 hét múlva uh-on, hogy kislány, a dokit elverem. :) :) :) Igen, egyébként abból a szempontból jó elõre tudni, hogy akkor vásárolok fiúsabb dolgokat is.Van egy másfél éves kis hercegnõ lányom, róla rengeteg dolog marad a kistesóra.Na de még a kismotorja meg a bicója is rózsaszín...:) Szerintem ha megyek a 16 hetes kontroll uh-ra, megírom nektek mit láttunk!!!Köszi a válaszokat!
Majd ha a kezedben tartod, úgyanúgy fogod szeretni õt is:) Boldog babavárást!
A mi családunk is lányos és van már egy 2 éves kislányom. A 4d -en mondták meg hogy fiú.És én is úgy voltam hogy egy fiú?Mit kezdek én egy fiúval? De azóta 8 hetes és természetes hogy az, nem is foglalkoztat.
A 13. héten még nem lehet megállapítani bizosan fiú-e vagy lány. Kb a 16-17. hétre fejlõdnek ki a nemi szervek. Én kicsit csodálkozom az orvosodon... max tippelt (végülis 50 % eaz esélye hogy eltalálja) , egy barátnõmnek és a nõvéremnek is a 12. heti uh -n megmondták a baba nemét, ami persze a 18.uh-ra mindekttõjüknél az ellenkezõjére változott.
Én már nagyon várom, hogy jöjjön a kis hugica a lányunk mellé. Valamiért én is úgy vagyok vele, hogy nekem lányaim lesznek. Nem tudom, engem mennyire fog meglepni, a ha mégiscsak fiú :)
én kisfiút szerettem volna és amikor megmondták hogy lány én se ujjongtam. emiatt már nagyon szégyellem magam.de én egy nap alatt megbarátkoztam a kis hercegnõmmel!!! azóta már 21 hónapos és 100 fiúra se cserélném le!!imádom a kis életemet!!! és ha majd egyszer lesz második babánk és az is kislány lesz akkor se leszek csalódott, mert imádni valóak a kislányok!!ha fiú lesz akkor is szeretni fogom, mert akkor meg a gyerek nevelés más oldalát fogom megismerni. 24N
Én is lányt vártam. Amikor szólt a doki, hogy fiú - olyan mélyen érintett, hogy aznap a gyerek meg sem moccant, sõt másnap sem. Aztán meg féltem, hogy vajon most mi lett vele... Azóta 4 éves és nem adnám 100 kislányért sem. Megszokod, ne félj!
Jó volt olvasni az örömöd! Gratulálok!

Het es fel honapos kislanyom decemberben het kilos volt (akkor ot honaposan), most pedig het es fel.3150-el szuletett, jo ez igy?

Legjobb válasz: Szia! A gyerekek nem azonos mértékben, nem minden területen gyarapodnak folyamatosan. Lehet, hogy most épp hosszban fejlõdött. Lehet, hogy agyban. Lehet, hogy gyomorban -ez alatt azt értem, hogy a kora alapján valószínûnek tartom, hogy az elmúlt 2-2 és fél hónapban több új ételféleséget is bevezettetek, ezeket mind meg kellett szoknia. Ha, így ismeretlenül elfogadsz egy tanácsot - amíg a kislányod jókedélyû, eszik-iszik, alszik, játszik, mozog rendesen, addig ne aggódj a kilók miatt. :) Jó ez így. :)

Szia! A gyerekek nem azonos mértékben, nem minden területen gyarapodnak folyamatosan. Lehet, hogy most épp hosszban fejlõdött. Lehet, hogy agyban. Lehet, hogy gyomorban -ez alatt azt értem, hogy a kora alapján valószínûnek tartom, hogy az elmúlt 2-2 és fél hónapban több új ételféleséget is bevezettetek, ezeket mind meg kellett szoknia. Ha, így ismeretlenül elfogadsz egy tanácsot - amíg a kislányod jókedélyû, eszik-iszik, alszik, játszik, mozog rendesen, addig ne aggódj a kilók miatt. :) Jó ez így. :)
Igen, jó ez így.Ez teljesen normális.Ne aggódj.
A kicsi lányom 1kg 55dk született(koraszülött), most 6, 5hósan 5kg 35dk.Mindig változóan gyarapszik, van hogy 15 dk hízik hetente, de van hogy csak 3 dekát.És jókedélyû, játékos pici lányka!

Mit tegyek, hogy a héten megszülessen a kisfiam? 39hetes vagyok és jövő héten hétfőn lesz a kislányom farsangja és nagyon szeretnék ott lenni! Főleg olyan praktika érdekelne ami másnak be is vált!

Legjobb válasz: Hát nem tudom ez mennyire praktika, de nekem a Dokim azt mondta tuti attól indult be a szülésem a 38. héten, hogy nagyon sokat ettem estére lefekvés elõtt. Ebben volt leves, fõétel és jó fahéjas süti. A másik amit hallottam, hogy elindította a homeós koktél. : Caulophyllum C30, Cimicifuga C30 és Pulsatilla C30, mindegyikbõl 10 darabot kell bevenni.

Jövõ héten a 40.hétben leszel, nem biztos hogy addig megindul a szülésed, és simán eltudsz menni a kislányod farsangjára.Nekem a 42.héten indítottak. Persze mindenki maga tudja, de én nem kockáztatnék az ilyen meg olyan praktikákkal.
Hát nem tudom ez mennyire praktika, de nekem a Dokim azt mondta tuti attól indult be a szülésem a 38. héten, hogy nagyon sokat ettem estére lefekvés elõtt. Ebben volt leves, fõétel és jó fahéjas süti. A másik amit hallottam, hogy elindította a homeós koktél. : Caulophyllum C30, Cimicifuga C30 és Pulsatilla C30, mindegyikbõl 10 darabot kell bevenni.
Én ha fejre álltam volna, akkor se született volna hamarabb a lányunk. Igaz nekünk nem volt ilyen "problémánk", mint neked, mert elsõ gyermekünkrõl van szó. Egyszerûen semmire nem akart megszületni. Se sex, se lépcsõzés, se torna, se semmi nem vált be. Ettem erõset, csípõset. Ittam szénsavasat, stb.. Szinte minden létezõ "praktikát" kipróbáltunk erre.. Végül 40+5 naposan sürgõsségi császárral született meg. Egyébként, amikor semmit se csináltam (27 hetesen), akkor indult be a szülés, de azt szerencsére visszatartották. Pedig nem sok kellett ahhoz, hogy elkezdõdjön a lányunk élete.
Hát azért az a császáros dolog nem pikk-pakk. Nem kívánságmûsor ez, kivéve ha meg tudod fizetni bõségesen. Egyébként meg a császár ezerszer rosszabb felépülésileg mint a sima szülés. Lépcsõzzél, bár én az utolsó hetet a kórházba végiglépcsõztem, mégsem született meg, csak a 42-ik hétre.
Mibõl veszed hogy ki is engednek, vagy hogy nem visel meg annyira a szülés, hogy nem tudsz elmenni a farsangra?
Ez a kérdés nem komoly ugye? Ne haragudj, de számomra elképesztõ, hogy az a legnagyobb bajod a terhességed vége felé, hogy a másik gyereked farsangján ott legyél. Terhesen is ott lehetsz, pár órától semmi bajod nem lesz. Nyisd ki a pénztárcád, keress egy dokit és mondd neki, hogy császározzon meg, hogy te ott tudjál lenni a farsangon. A gyerek akkor fog kibújni, amikor neki itt lesz az ideje..
Jaj hagyjátok már a kérdezõt. Igen is fontos esemény a nagyobb gyerek farsangi bulija, egyértelmû, hogy ott akar lenni az anyuka. Ha szerencséd van, akkor még bent marad addig a baba, és csak utána mész szülni. De ha szerda után szülsz, akkor esélyes, hogy még bent leszel a kórházban a farsang napján. Szerintem ne csinálj semmit, hagyd, hogy menjen a maga útján a dolog. Drukkolok, hogy könnyû szülésed legyen, és hogy ott tudj lenni a farsangon!
Nincs praktika bemész az orvosodhoz és kérsz csazárt. Amit nem értek, és szeirntem full kamu kérdés. hogy aki szült tudja hogy 1 héttel a szülés után nem igazán túl aktív az ember örül ha a 2 gxereket ellátja és nem akkar nagy kiruccanásokra elmenni. nekem az autóig elétálni nehéz volt, pedig nem is fájt a gátsebem, de valahogy erö híjján voltam. az élet pedig olyan hogy a gyerekekenek fel kell fogniuk hogy vagy kistesó és vannak alkalmak amikor ök háttérbe szorulnak. ezt kicsinek nagynak meg kell értenie. szerintem a farsang nem a gyereknek nagy élmény föleg oviban hanem inkább a szülönek, gyerek akkor is jólérzi magát ha nincs ott a szülö.
Nem tudom mi bajotok van azzal h ott akar lenni a kislánya farsangján!Fontos neki! Amugy meg egy sima szüléssel 3 nap a korház!Ha császár akkor persze több!De ha simán szülne akkor tuti kiengednék a farsangra!
EZT UGYE NEM KOMOLYAN KÉRDEZTED???? MERT, HA IGEN AKKOR EZ A VÁLASZOM: JESSSSSSZUS......
-
Minél jobbam rajta vagy, annál késõbb fog elindulni ezt hidd el. Még szerintem a farsangon is egybe lesztek majd figyeld meg.S utánna mikor lecsendesült minden akkor beindul a szülés. Majd írd meg, mert kiváncsi vagyok! S kitartást! 4 gyerkõc anyukája
Akármit csinálhatsz akkor fog megszületni amikor õ akar! Nekem azt mondták, hogy biztos, hogy hamarabb fog, de jó lenne ha a 38ik hétig bentmaradna, ehhez képest be sem indult a szülés!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm annak a választ aki megért, tudniillik a kislányom 3, 5 éves tehát nem nagyobb gyerekrõl van szó, aki már túl van x farsangon egyrészt, másrészt attól függetlenül, hogy ott lesz vele apa és a nagyszülõ, én vagyok az anyukája és igenis jó lenne ha én is ott tudnék lenni, természetesen ha nem megy nem fogok kiszõkni a kórházba csak jó lenne nekem is és a lányomnak is.Egyébként meg ha sikerül a hét elején szülnöm simán kiengednek, anno a lányommal 2, 5 nap után kint voltunk.Ami még nem hiányzott egyébként, hogy ma tudtam meg, hogy a dokim sem lesz 22-tõl szóval mindenki azt szeretné ha a héten megszületne a manónk.De nyilván, akkor jön ki amikor õ gondolja, császároztatni nem fogom magam, de ha alig tudok menni is még ha aznap engednek ki akkor is erõt fogok venni magamon, a lányomért.És lehet írni olyanokat, hogy hülye vagyok mert ott szeretnék lenni!!!!!
én 5.-én szültem, és 7.-én volt a nagylányom farsangja.nálunk nem lehet a szülönek bemenni, de azért szerettem volna látni, hogy milyen.de megbeszéltük, hogy ha hazamegyünk a kistesóval megmutatja nekünk a ruhát.mikor hazaértünk abban várt, és mesélt.a gyereknek nem te vagy a lényeg, hanem a többiek ruhája a szórakozás, a finomságok.te csak a plusz lehetsz, de nem a lényeg(már bocs).képeket készithet akár az óvónõ is!ne aggódj ezen!
Az én lányom kiscsoportos és én április 29.-re vagyok kiírva. Tehát nagyon nagy a valószínûsége, hogy lemaradok az elsõ ovis anyák napjáról. (ha csak nem 1 héttel elõbb szülök mint az elsõnél) Már most "lelki beteg" vagyok tõle, de nem tudok mit csinálni. Megy apa kamerával és a mama aki "helyettesít" engem. Ha itthon is leszünk addigra nem valószínû, hogy egy helyben tudnék ülni ennyi idõt....
A mi ovink nem is engedi, hogy bemenjenek a szülõk, így mindegyik farsangról lemaradunk sajnos. :( De ha az a gond, hogy mit fog érezni a kislányod, hogy másnak ott lesz az anyukája, csak neki nem, akkor kérd meg az apukát, nagymamát, hogy menjen el, szerintem az is nagyon jó, és vegyen fel minden fontos eseményt egy kamerával, vagy mobillal . Így annyira Te sem fogsz lemaradni mindenrõl!
13, 39 vagyok Húúú de lepontoztatok!! Miért, mert nekem nem csak a pici a fontos, hanem a nagy gyerek is??????
lépcsõzés vagy nagyon pici tömény (utóbbit hallottam, nem próbáltam, de ai próbálta, annak bejött)
Nem értem mit vagytok kiakadva. Én is szeretnék ott lenni a lányom farsangján, mert ez az elsõ. És akkor mi van? Nem azt kérte adjatok olyan címet ahol ma megcsászározzák. Amúgy esélyes kedves kérdezõ hogy még egyben lesztek jövõhét hétfõn. Amúgy én szülés után, már másnap simán elmentem volna bárhová (na jó kivéve hegymászás, ejtõernyõzés vagy rafting. Nem törvényszerû hogy mindenkit annyira megvisel a szülés, hogy hetekig nem akar kimozdulni. Én akkor õrültem volna meg ha hetekig csak a gyerekkel vagyok összezárva. Ráadásul ha nem elsõ baba akkor meg sem teheted hogy ejtõzöl hetekig. Mondom ezt úgy hogy túlvagyok két szülésen, méhszájrepedésen, varráson gátmetszésen. Mindkét esetben másnap simán ültem, jártam, sõt futottam a férjem elé a kórházban, és simán elmehettem volna a lányom farsangjára.
Nem vagy hulye, en teljesen megertelek! Nalunk nem a farsang a problema, csak az, hogy vajon mikor bujik ki a kisteso, itt lesznek-e mar a nagyszulok, stb. Az en orvosom azt mondta, hogy ha a vegen mar nagyon nem birom a pocakos letet, szerelmeskedjunk a ferjemmel, es stimulaljuk (kozben) a mellbimbot. Ezt persze pirulva hallottam vegig, azt mondta, ez minden, amit tehetek :) A szulesznom szerint pedig beszelgetnem kell a babaval, hogy ne maradjon bent tul sokaig, mert ha nagyon nagy lesz, nem fogjak engedni huvelyi uton megszulni. Meglatjuk. Kitartas Nektek, remelem minden jol alakul!


Mit tegyek ekcéma ellen? Két hete kezdtem el a kislányom hozzátáplálását és 5 napja a pofiján egyre pöttyösebb és viszket is neki. A dr-nő azt mondta valószínűleg ekcéma és most pár napig csak anyatejet kapjon.

és valószín?leg valamelyik étel váltotta ki nála...

Legjobb válasz: 5,5 hós kislányomnak az õszitõl jött elõ az ekcéma, bár korábban is volt neki, szépen elmúlt, de attól megint kiújult. Azt nem adok neki, és azóta sincs vele baj. A-vitaminos, levendulás, gyógyszertári testápolóval kenem az egész testét. Szép tõle nagyon

5, 5 hós kislányomnak az õszitõl jött elõ az ekcéma, bár korábban is volt neki, szépen elmúlt, de attól megint kiújult. Azt nem adok neki, és azóta sincs vele baj. A-vitaminos, levendulás, gyógyszertári testápolóval kenem az egész testét. Szép tõle nagyon
Nálunk is az õszitõl jött ki a pofiján, sõt a popsiját is. 2-3 nap és elmúlt.
Mi egyenként kezdtük a kóstoltatást, több napig egyfélét, igy tuti kijönne ha allergiás lenne vmire.
Szia! Az én kisfiamnak az egész teste egyre pöttyösebb lett. A gyerekorvos azt mondta, valamire allergiás, találjuk ki, hogy kajára, mosószerre vagy mire. Mivel semmi újat nem használtunk, biztos voltam benne, hogy nem sima allergia. Hetente vittük a dokihoz, a végén már calcimuscot adtam, mondván ha allergia, attól elmúlik. Nem múlott. Már nagyon ronda volt a gyerek bõre:( ekkor vittem el egy bõrgyógyászhoz, aki megállapította, hogy nem allergia, hanem endogén ekcéma, aminek semmi köze ételhez, italhoz, krémhez, mosószerhez... Írt fel 3 féle kencét és 4 napon belül helyrejött a kisfiam bõre. A gyerekorvost meg leváltottuk...
A kérdező hozzászólása: A ti babátok pofija is viszketett? én igazán akkor ijedtem meg, amikor vakarózni kezdett.

Első babámnál a 39. héten mondtak becsült súlynak 2700 g-ot, végül majdnem 3 és fél kg lett. Most vagyok a második kislányommal a 37. hétben és a mai ultrahangon szintén 2700 g-os becsült súlyt mondtak. Nagy babára számíthatok?

Ugyanabban a kórházban, ugyanaz a doki csinálta az ultrahangot. A lepény még csak I. fokban érett, az els? terhességnél ilyenkor már II-es volt. Félek, nagyon nagy lesz a baba és nem fogom tudni megszülni. 158 cm vagyok, az induló súlyom 46 kg volt. Valakinek vannak tapasztalatai e téren?

Legjobb válasz: Nekem a 36-dik héten 3000gr.ra becsülték a kicsi sulyát.3900gr született.

Nekem a 36-dik héten 3000gr.ra becsülték a kicsi sulyát.3900gr született.
Szia Én 156 centi vagyok, a 39 héten alig 3000 grammra tippelték a babát. Végül egy 3950 grammos fiút szültem , nem tervezett császárral.
Hát erre a súlybecslésre sztm nem sokat lehet adni, nekem a 36. héten 3060g-ra saccolták, a 38-on 2750-re és 40hét+2napra 3200g-mal született a kislányom.
Nekem 38. héten 2700 gr-ra becsülték, meg is született rá pár napra ugyanennyivel :-))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Megpróbálok akkor lélekben felkészülni, hogy avlószínûleg nagy babám lesz! Még van rá kb. 2 hetem... :)
A kérdező hozzászólása: Igen, az tény, hogy a súlybecslésre nem nagyon lehet adni. Állítólag a bpd alapján számítja ki a gép (illetve egy program), de olyat is hallottam, hogy az fl alapján. Csak attól félek, hogy nem fogom tudni megszülni és ez csak a vajúdás végén derül majd ki, mivel az ultrahang nem mutatja ki a valós méretet, legalábbis nekem az elsõnél is jóval kevesebbet mutatott, bár õ nem a méretei miatt született császárral.
Ay elsõt császárral szülted ezt a babókát pedig szeretnéd termész.megszülni?Õ miért lett császáros?
A kérdező hozzászólása: Azért lett császár, mert túlhordtam egy héttel és a lepény már nagyon el volt öregedve, amikor a tolófájások jöttek hirtelen lelassult a baba szívverése, nem bírta már a méhlepény elég oxigénnel ellátni. A dokim szerint semmi akadálya, hogy megpróbáljam ezt a babát természetes úton megszülni, bár úgyis az utolsó pillanatokban fog eldõlni, hogy mi lesz.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: hát igen, ahogy elnézem, ez a gyakoribb, hogy kevesebbre tippelik és végül jóval nagyobb lesz. Amúgy épp emiatt lett végül császár?
Nekem pontosan nem tudom, mikor, de a 38-39. héten 2400 körülire tippelték, és majdnem 41 hetesen született 3550 grammal:)
Hát az ultrahangra tényleg nem lehet adni.Az elsõ gyerkõcöt 38 hetesen 3000 grammra becsülték.Rá 1 hétre 3750 grammal született.A 2. gyerkõcöt 38 hetesen 3190 grammra becsülték és rá egy hétre 4100 grammal született.Most várom a 3. gyermekemet, de már az ultrahangos súlybecslésre oda sem figyelek.A doki azt mondta, hogy a két gyerkõcöm születési súlya alapján kb. 4500 grammos babára számíthatok. 25 heteske

Most vagyok a 11ik hetben. Almodtam hogy kislanyt varok es erzem is. Csak kislanyos dolgokat nezek meg ilyenek. Valakinek bejott mar az megerzese?

Legjobb válasz: Én nagyon szerettem volna kislanyt,de valahogy végig éreztem hogy kisfiu van a pocakomban és az is lett

Én nagyon szerettem volna kislanyt, de valahogy végig éreztem hogy kisfiu van a pocakomban és az is lett
nekem bejött :) elsõnek mindig is kislányt szerettem volna, fiú neveken nem is gondoltam.. s láss csodát, lányom lesz :)
Mi is kislányt szerettünk volna, a férjem mondta is, hogy azt "csinált" :) , én is úgy éreztem. Ezen kívül a kínai fogantatási naptár, egy "boszorkány", egy inga és a hasam állása alapján mindenki kislányra voksolt. Gyönyörû kisfiam született!:) ))
Én elõször nagyon fiút szerettem volna, annak is éreztem. Aztán mindenki mondogatta, hogy szerintük lány, a hasam is mintha lányos lenne és a végén én is azt álmodtam, hogy fülbevalót veszek a kislányomnak. Rajtam kívül mindenki kislányra vágyott. Fiú lett! :) Most a második babám várom. Már én is kislányra vágytam, másabb volt a terhességem eleje is, lánynevet tudtam, fiút véletlenül sem, egyszer álmodtam, hogy lányom van, majd azt, hogy elmegyünk uh-ra és megmutatják, hogy fiú. De én nagyon bíztam, vártam, hogy kislány lesz. 15 hetesen voltunk 4D-n és egyértelmûen fiú ismét. Így most kissé csalódott vagyok... :( Úgyhogy én azt ajánlom, hogy ne éld bele magad, hogy biztos kislány, mert engem iszonyat becsapott a megérzésem és a testem is. :(
Nekem mindkétszer bejött. Az elsõ babával 6 hetes koromtól meg voltam gyõzõdve, hogy kislány lesz, a nevét is tudtem már 8 hetesen, az lett. Most az volt gyanós, hogy nem tetszett igazán egy lánynév sem, az anyósom pedig megálmodta, hogy kisfiú lesz és valóban kukis van a pocakban. :) 18 hetes kismama
Én mind a két babám nemét megálmodtam, a kislányomnál csak lány neveken akadt meg a szemem(még mielõtt biztosra tudtuk volna, hogy nunis)Most kisfiam lesz õt is megálmodtam, és a nevekkel is az volt mint a lányomnál. 31 hkm

Fogadjam örökbe bátyám kislányát? Meghalt 2 hete. És nem tudom mit tegyek. Az édesanyja korábban halt meg szintén autóbalesetben.

Nagyszül?k már nem tudják gondját viselni. Igaz én Németországban dolgozom.. arra gondoltam hogy akkor kivinném magammal.. Mert nekem ott elég magas beosztásom van. Nem lennék gonosz ha elszakítanám? Tanácstalan vagyok. Mégis mit tegyek? Amúgy a kislány 2 éves. Köszönöm a válaszokat! 27N

Legjobb válasz: Õszinte részvétem.. Nincs a kislány anyukájának testvére? Ha esetleg van több nagynéni, nagybácsi, akkor üljetek le és beszéljétek meg, hogy kinek mi a terve, meglátása a jövõvel kapcsolatban. Ha csak te vagy egyedül neki, akkor fogadd örökbe. Én gondolkodás nélkül megtenném.

Õszinte részvétem.. Nincs a kislány anyukájának testvére? Ha esetleg van több nagynéni, nagybácsi, akkor üljetek le és beszéljétek meg, hogy kinek mi a terve, meglátása a jövõvel kapcsolatban. Ha csak te vagy egyedül neki, akkor fogadd örökbe. Én gondolkodás nélkül megtenném.
Ez borzasztó, fogadd részvétem! A fentiek szerint sajnos már nincs sok ember, akitõl el lehetne szakítani. A nagyszülõket, gondolom, idõnként meglátogatod. Jól gondold meg, mert nagy és örök felelõsségrõl van szó. Ha tudsz róla gondoskodni, mégpedig elsõsorban érzelmileg, akkor nagyon szép lenne tõled, ha magadhoz vennéd.
szerintem igen, vidd! ha megteheted, hogy gondját tudod viselni, akkor én ezt tenném. Fõleg, ha más rokonai (édesanya hozzátartozói) nincsenek a kicsinek! nemes döntés!
Ha szereted, és ha gondját tudnád viselni, akkor feltétlenül vedd magadhoz. Megérdemli az a kis csöppség, hogy boldogságban nõjön fel. Pláne így, hogy szegénynek így alakult az élete. :(
Ez szép dolog lenne Tõled!:)
Mármint kitõl szakítanád el? Még csak két éves, nem is emlékezne rá pár nap, hét múlva.
Szerintem érdemes lenne, már csak a kislány jövõje érdekében is.Meg persze ha neked sem okozna gondot.
igen fogadd örökbe, életed végéig bánnád ha nem így tennél..
Ha meghalnak a szülõk, akkor a nagynénik/nagybácsik nevelik fel a gyermeket. Ennek így kell lennie. Ha már a nagyszülõk öregek, akkor ki nevelj? Nem mehet árvaházba! Vagy vad idegen nevelõszülõkhöz (rögtön nem is lehet kivenni). Persze, hogy Neked kell most már gondját viselni.
Igazságtalan. Adj meg mindent annak a pici kislánynak ami tõled telik. Megkönnyeztem a helyzeted. Sok erõt kívánok!
Szép dolog lenne részedrõl, hogy örökbe fogadnád. Fõleg, hogy a nagynénje vagy, másrészt melletted szép jövõje lenne a kislánynak, már csak azért is mert, anyagilag sem szenvedne hiányt semmiben. Fogad részvétem és kitartást!
Részvétem.Fogadd örökbe a kislányt, biztos jó helye lessz nálad!Kiatartás neked/nektek!
Szerintem is fogadd örökbe. És legalább 2 nyelvet fog beszélni anyanyelvi szinten. Szép tõled amúgy, remélem boldogok lesztek.
2 évesen az ember simán tud alkalmazkodni kbözõ helyzetekhez (volt osztálytársam 4évesen ment ki Belgiumba családdal, perfekt volt franciából, amikor visszajött)... sõt az emberek nagy többsége baromira nem emlékszik arra, 2évesen mit csinált, hol volt :) .
Õszinte részvétem.
szerintem szép dolog
Õszinte részvétem, én is megkönnyeztem. Teljesen jól gondolkodsz! Ne félj attól, hogy anyának hív, ahogy írták elõttem, késõbb elmondhatod neki, hogy mi történt. Elvégre, ha örökbe fogadod, te leszel az anyukája. Egyébként meg, ha belegondolsz, neki kell egy Anya, akit anyának szólíthat. Bárhova mentek majd, hogy fog szólítani, pl. Piri néni? Akkor így egyrészt folyamatosan azt érzi, hogy neki nincs anyukája, másrészt folyamatosan magyarázkodhattok majd, hogy mi történt, miért nem anyának szólít (ilyenek a kisgyerekek és a kíváncsi felnõttek), ezzel meg csak örökösen felszakítjátok a sebeket...
igen fogadd örökbe.És részvétem
Az én kislányom is 2éves lesz.Hogy történhet egy picivel ilyen szörnyûség?Õszinte részvétem! Én azt tanácsolom, hogy ha örökbe fogadod, õszintén szeresd és boldog gyermekkort biztosíts neki.Ez a legfontosabb.
Hogyan döntöttél?
Istenem milyen kegyetlen az élet! Nem elég hogy meghalt az édesanyja mostmég az édesapját is elvitte. Undorító egy élet. Fogadd persze örökbe énis gondolkodás nélkül ezt tenném. Te talán valamennyire pótolni tudnád a szülõket és biztosan boldogságban nõne fel melletted. Kitartást kívánok neked!
Igen. Ha csak teheted, igen. Én azt tenném, és örökbe fogadnám. (A német jogot is meg kéne ehhez megvizslatni alaposabban, ha tartósan kinn élsz, de magyar állampolgárként elsõ a magyar jog, ami vonatkozik rátok.) Adhatnék neki olyan nevelést, olyan életet, amirõl nemigen álmodozhatna otthon, az árvaházban, és és sem maradnék egyedül. Ráadásul az a tudat is meglenne, hogy a testvérem továbbél (ha csak genetikájában is) a lányában. Nem olyan nagyon nehéz megértetni egy kisgyreekkel sem azt, hogyha kicsit is kinyílik az értelme, hogy a szülei meghaltak. Ha te szeretõ felnõttként gondozod, neveled, akkor téged fog a szülõjének tekinteni, és elõbb-utóbb megérti és hálás lesz azért, hogy nem árvaházban kell felnõni, hanem családban - még ha az a család egyszemélyes is.
A kérdező hozzászólása: Van az anyukájának nõvére de még a kutyámat sem bíznám rá nemhogy a gyereket. Meglenne neki mindene..
Ha van rá lehetõséged, és tudod biztosítani a gyereknek a megfelelõ anyagi, erkölcsi hátteret, az lenne a legjobb neki, ha magadhoz vennéd.
Nem muszáj örökbe fogadnod. Gyámságod alá is helyeztetheted. Így talán késõbb elmondhatod neki a szülei történetét, miért is él veled.
Fogadd részvétem! Beszélj a nagyszülõkkel, a gyámhatósággal. Ha valóban tudnál róla úgy gondoskodni, hogy nemcsak anyagilag, de szabadidõben, szeretetben is tudnál rá áldozni, akkor mindenképp jelentkezz törvényes gyámnak a gyámhatóságon.
Szerintem mérlegelj hogy itthon milyen jövõ várna rá és ott kint milyen. Kihez kerülne, milyen lehetõségei lennének. Szegény kislánynak ne kelljen több mindenrõl lemondania. Részvétem a bátyád és a sógornõd miatt. :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Mindenképpen örökbe fogadom.. de az anyját és az apját soha nem tudom pótolni.. és még az lenne rossz ha engem szólítana anyának.. Sajnos az édesanyja meghalt akkor amikor a pici még csak 6 hetes volt.
Én is ezt tenném ha a bátyám meghalna.Gondolkodás nélkül elvállalnám és nem gondolnák semmire.
18, 16-os vagyok! Ha örökbe akarod fogadni (=ezzel gyakorlatilag "eltörlöd" a múltját), akkor nem értem, miért lesz rossz, ha téged mamának nevez? Ha nem örökbe fogadod, csak a gyámja (= törvényes képviselõ) akarsz lenni, akkor meghagyod a lehetõségét annak, hogy amikor már nagyobb lesz és megérti, õ dönthesse el, hogy valóban mamájának érez-e téged, vagy maradsz neki a nagynéni.
Sok erõt és kitartást kívánok Neked! Bízom benne, hogy a gyermek sok-sok örömet szerez és elhalványítja a fájdalmat.
"és még az lenne rossz ha engem szólítana anyának" Nem. Az a legszebb elismerés lenne.
Részvétem. Nagyon kedvess dolog, hogy örökbefogadod!Ha pedig anyunak hív, az se legyen gondd, majd késõbb (6-7 éves korában, vagy elõbb is.) eltudod nek magyarázni, hogy te nem vagy az anyukája.
szerintem fogad õrõkbe a bátjád hálás lenne

Pár hét múlva kislányom születik, és érdekelne, hogy kinek van esetleg Adél nevû kislány?

Mi illene még a Török Adél név után?

Legjobb válasz: Nekünk van. Neki "csak" ezt az egy nevet szántuk. Úgyhogy nem is igazán tudok ajánlani hozzá,mert az Adél így egyedül is tök klassz név!

Nekünk van. Neki "csak" ezt az egy nevet szántuk. Úgyhogy nem is igazán tudok ajánlani hozzá, mert az Adél így egyedül is tök klassz név!
Szia. A lányomnak az Adél változatát adtam. Adelin. Így nem kellett mellé semmi :)
Nekem is Adélom van, nincs második neve. (Nekem két nevem van, fölöslegesnek és bonyolultnak tartom, ezért a gyerekeink csak egyet kaptak).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, igen lehet, hogy csak egynél maradunk. amúgy hogyan becézitek a gyerkõceiteket?
Adélka

Kinek mikor indult meg a szülés? Hányadik hétre és napra? (Kislányt várok, ha ez számít)

Üdv.: 37+3 hkm

Legjobb válasz: 41+2, indították. Kislány.

41+2, indították. Kislány.
41+0. napon indult meg 41+1. napon lett meg a kislányunk indítás elõtti napon.
Betöltött 41. hétre indították. Kislány. Én is szülni akartam már a 38. héttõl, mert olyan jó lett volna már látni õt, de jöhetett front, telihold, õt nem zavarta :)
38+4 spontán, magzatvíz folyással, kislány (elsõ baba)
A kérdező hozzászólása: Értem, nagyon köszönöm a válaszokat! Azt hiszem még türelmetlenkedhetek kicsit :)
39+1nap megvizsgált a doki mondta h 2 ujjnyi a méhszáj, ma szülünk jó? :-)))) csodálatos nap volt könnyû szülés fiú lett/6hete/
40+5nél indult be spontán, 40+6ra született meg. Fiú
40+6, magzatvízelfolyással indult, kisfiú. (Másnap indítottak volna oxival)
40+5-re 2 OTT + oxi után.
40+1, reggel fájásokkal keltem, ez szülõszobán nst-n derült ki.belekakilt a magzatvízbe, megindították.kisfiú lett
elsõ szülõ nõnõél általában betartják a kiírt idõpontot:) ne siettesd:) jó helye van bent pihenj sokat addig:)
A kérdező hozzászólása: Olyan jó lenne, ha meglenne már jövõhéten :) Köszi a válaszokat!
Kislány, 37+4 napra :) De azt hozzá teszem hogy nyitva volt a belsõ méhszáj már a 35. héttõl!
40+1nap:) a lányok szeretik húzni az idõt:)
39+4 spontán, magzatvízszivárgással és fájásokkal-fiú
40+2 , indították. Lány.
39+4 kisfiú :)

Ki van még a 38-adik héten? Kislányt varunk és már nagyon izgulok a szülés miatt. Elsõ szülésem, nem tudom mire számítsak hogy fog beindulni a szülés és mikor. Ti hogy érzitek magatokat?

Nekem pár napja fajdogal a hasam alatt mintha meg kellene jöjjön, de csak enyhén.A szemérem csontom nagyon fáj egy ideje.Nagyon szeretném már a karomban tartani a picurkamat,reménykedek hogy hamarabb megszülök a kiírt idopontnal.

Legjobb válasz: Nekem a 36. héttõl voltak ilyen tüneteim mint neked, aztán mégis tulhordtam a fiamat. Én is borzasztó türelmetlen voltam, minden kis pici jelre azt hittem hogy ez már az lesz... :) Könnyû mondani, de ne légy türelmetlen, maradjon még csak bennt kicsit az a babó! Könnyû szülést kívánok!!

Nekem a 36. héttõl voltak ilyen tüneteim mint neked, aztán mégis tulhordtam a fiamat. Én is borzasztó türelmetlen voltam, minden kis pici jelre azt hittem hogy ez már az lesz... :) Könnyû mondani, de ne légy türelmetlen, maradjon még csak bennt kicsit az a babó! Könnyû szülést kívánok!!
A kérdező hozzászólása: Köszi, hát igyekszem türelmesen várni.
Én átérzem a helyzeted, 37 hetes vagyok és már úgy érzem nem bírom ki, nagyon várom már! Alapjáraton egy olyan típusú ember vagyok akinek minden rögtön kell és így a vége felé nagyon nehéz!DE annál jobban fogom tudni értékelni a pillanatot amikor végre elõször megláthatom :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!